|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Najs
Cytat:
![]() Czy tylko ja korzystam z uroków lenistwa? Lekarz kazał leżeć to leżę Piorę, sprzątam - ograniczona wersja-, gotuje i nic więcej ![]() Cytat:
Zacisnąć zęby żeby nie wypadły
|
|
#3212 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
no na Forum to już kiedyś byłam i napewno odwiedze. Do mielna tez sie wybieramy chyba w sobote no i kuzyn mówił o jakimś fajnym aqauparku, to też pewnie wpadniemy dziekuje kochana![]() Kosiarka dała rade, jestem juz gładziutka jak pupcia niemowlecia hihi Buziaczki, odezwe sie po wizycie brzuchatki
|
|
#3213 | ||||||
|
kosmitka
|
Na zakupach złapał mnie deszcz
i teraz leje niemiłosiernie! Ale w miarę udane, kupiłam jedną dłuższą tuniczkę, bo w prawie żadne ubrania już nie wchodzę. A w jedynym ciążowym sklepie w naszym mieście są ubrania dla Pań po 50tce, zresztą nawet sprzedaje starsza pani. I spodni niestety nie zakupiłam. A jedyne w jakie wchodzę są uprane i przez deszcz schną 2 dzień Cytat:
Ubezpieczenie mam, ale nie mam aktualnie podbitej książeczki, jeśli jej to jest potrzebne, Muszę wysyłać książeczkę do Warszawy, więc nie robię tego za często. Mam chyba ZUS-RMUA za maj, ale wolałabym tego jej nie pokazywać, może to nie będzie konieczne. Strasznie jestem ciekawa tej rozmowy. Ma mi też dać namiary na szkołę rodzenia. Cytat:
![]() U nas tylko szczupak w śmietanie, nawet się udał. Cytat:
Na początku przeczytałam, że to ona wypytała Cię o wyprawkę i zestresowałam się, bo ja tej wyprawki nie mam. Trzymam kciuki za kredyt! Cytat:
. Mój mnie wysyła wszędzie, byle bym mu głowy nie zawracała .Naleśniczki .Cytat:
Cytat:
. Jestem okropnie tłusta a będe jeszcze większa. Jem z żalu, że się w nic nie mieszczę. ![]() Cotka fajny ten wózeczek. Na moje chodniki jednak się nie nadaje.
|
|
|
#3214 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie leżące mamusie - trzymam kciuki
MalgosiaM8 - gratuluję pomyślnej kontroli |
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam ćwiczenia w szkole rodzenia i taaaaaaaaaaaaaak mi się nie chce iść, że kosmos.
Upał, gorąco, wolę chyba deszcz ostatnio. |
|
|
|
#3216 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
, oni nie mają 6 zmysłu jak my kobietki. Mój czasem też zapomina, to dostaje kilka uwag gwoli przypomnienia i jest w porządku.Cytat:
Cytat:
Też się do dentysty wybrać nie mogę, zbieram się i zbieram. A lakierowanie można w ciąży? Cytat:
Co wy dzisiaj z tymi pierogami?? ![]() Ciężarnej nie dogodzisz. Chcesz deszczu??
|
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
Cotka wózek fajny.
Anciaahk czemu na dziury się nie nadaje? Przez te małe kółka z przodu? Ja zastanawiam się nad wózkiem Teutonia Mistral S. Po złożeniu zmieści mi się do bagażnika Też ma takie małe kółka z przodu, ale ma przekładaną rączkę, więc podobno przednie koła mogą stać się tylnymi, a tylne duże przednimi i niby żadna dziura nie straszna.Jedyne co mnie przeraża to jakaś taka mała gondola Mam termin na 2 października a gondola ma zaledwie po wewnątrz 38x78 i wózek przez to wygląda bardzo zgrabnie itd, ale czy dziecku nie będzie w nim za ciasno? Potem podobno stelaż spacerówki rozłożyć do poziomu i na nim zamontować miękką gondolę (nie wiem jakiej wielkości). W każdym razie za tydzień jak będę w Poznaniu to na pewno pojedziemy obejrzeć dokładnie te Teutonie. Bo w Koszalinie, to Pan jakoś nie był rozmowny. A jak zapytałam o cenę, to poszedł na zaplecze i nie wrócił Więc po 15 min czekania wyszłam i trochę żałuję, że przy okazji nie zabrałam sobie jakiegoś wózka - może nauczyłby się więcej szacunku do ciężarnych
|
|
|
|
#3219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Resztę (ochraniacz, falbanka) mogę w normalnym co?A no temat rzeka zresztą co dziecko to inny charakterek i co innego ma na niego wpływ Cytat:
![]() Cytat:
A tż mógł mi "zabronić" bo nie miałam auta do dyspozycji Ale nie wpadł na to, że istnieje allegroJednak nie było naleśników ![]() Cotuś chyba tak- ale okropnie tłusty jest ale wydaje mi się jak kupujesz sudocrem to linomag niepotrzebny Moje cycochy dzisiaj świrują Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-07 o 16:02 |
|||
|
|
|
#3220 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witam poobiednio
![]() Anetika no widzisz, dobrze, ze się uspokoiłaś z tymi wynikami ginekolodzy mają luzniejsze podejscie do tego niz diabetolodzy ![]() Cytat:
no to odpoczywaj czemu? przez to przeziębienie? a juz doczytałam, że z powodu wypłaty Cytat:
daj znać potemCytat:
![]() Cytat:
![]() nasz projekt wyjściowy to ten http://www.domowy.pl/projekty-domow/...ty-010-zd.html ale to co stoi w rzeczywistości wygląda całkiem inaczej teraz jak patrze na ten projekt to bym nie poznała,ze to mój dom kiedyś wrzuce jakies foty na klub. nie ma okien dachowych, nie ma tego niby ganeczku przy wejsciu, zmniejszone są niektóre okna, balkon jest drewniany na grubych słupach w środku jest niewiele zmian.Cytat:
![]() Cytat:
masz z głowyCytat:
![]() ja nie chce słoneczko i gorąco w pełni mnie satysfakcjonuje |
|||||||
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
wogóle ludzi nie było, także fajnie się pływało wstąpiłam "po drodze" do lumpeksu i powiększyłam garderobę naszego synka o kilka ciuszków![]() a ile słodkich ubranek i sukienek dla dziewczynek było
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sudocrem jest na odparzenia a nie przeciwko odparzeniom - pamiętajcie o tym!! Nie można nim codziennie profilaktycznie smarować maluszka |
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a domek fajny, my myślimy na czymś TAKIM z wyglądu, bo w środku całkiem nie po naszemu i pow. użytkowa tak 160, a wy ile macie? i jaka duża działka??
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kapka mam nadzieję, że się nie obrazisz skorzystam z Twojej pięknej listy dla dziewczyn i się do niej dołączę bo się pogubiłam co komu miałam napisać, kurcze pierwszy raz mam problem z nadrobieniem wczoraj mi wyłączyli prąd a lapka bateria trzyma 5 minut i nawet się nie pożegnałam ![]() a z tego co pamiętam acelinka, dzasta może zapoluję na tego Białego Jelenia bo ciekawa jestem tych produktów ![]() no i już nic nie pamiętam,
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3228 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę tych pyszności co przygotujesz![]() Cytat:
trzymam nadal kochana daj znać jak już będziecie mieć decyzjęCytat:
bo też mam co a jutro to już wogóle mąż powiedział że jak już podpiszemy ten akt notarialny to się upije ze szczęścia a ja sobie piccollo kupię![]() Cytat:
i też dostałam od razu 75gCytat:
![]() Cytat:
za 32 tydzień. ja też jak sobie pomyślę, że jeszcze trochę i brzusia nie będzie a już się tak do niego przyzwyczaiłam
|
|
|
#3229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a wypłata przyszła dzisiajŚliczny domek, podobają mi się takie proste Mały dzisiaj daje czadu
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
no i też lubię zapach drewna
a sposób chyba jeszcze nie wymieniony stosowany w lodówce to przekrojona na pół cytryna też dobrze wciąga intensywne zapaszki ale chyba soda najlepszaah i malamutka ja nawet nie wiedziałam nic o tych wodach dopóki nie przestudiowałam całego opisu badania usg połówkowego (cała strona A4) i tam znalazłam podaną wartość ale chciałam skonsultować bo nie wiedziałam jakie są dopuszczalne wartości a pamiętałam że były tu na forum podane przestrachałam się że mam może za dużo ale tak jak dziewczyny piszą jeśli lekarz po usg nic nie mówi to znaczy że są dobre więc luz![]() no to idę nadrabiać
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam teraz w necie czym smarować dziecko po kąpieli - a tam wszystkie mamuśki tylko Oilatum
A to przecież dla dzieci z bardzo suchą skóra, tak?? To po co "normalnego" maluszka tak nawilżać?? To jak to jest z tym smarowaniem i kąpaniem? Do kąpieli mam taki płyn z serii Hippa, d.oopsko jakimś dzieciowym kremem pielęgnacyjnym, a całe ciałko mam czymś smarować jeszcze?? Chyba nie, co? |
|
|
|
#3232 | ||
|
Wtajemniczenie
|
W tym szaleństwie jest metoda
![]() Cytat:
ale musze się zmusić bo raz że na miedniczkę pomaga, dwa że powoli kończę szkołę a trzy zapłaciłam w końcu za nia w sumie to bez sensu skoro ja płacę to oni powinni ćwiczyć Cytat:
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle wiem co wyczytałam
|
|
|
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
A krem /maść Ziajka na co to???
|
#3235 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() jak tak czytam że kolejnej z was szyjka się skraca to już się boję swojej wizyty.. którą mam w środę. Dzisiaj wchodzę w 30 tydzień <jupi> ;D no i gratuluję wszystkim mamusią kolejnych tygodni ![]() oraz miłego leżakowania mamą które maja nakaz leżenia leżeć i jeszcze raz leżeć ! ;*
|
|
|
|
#3236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() anciaahk akt notarialny jutro podpisujemy Cytat:
kurcze czasami wogóle myślę, że jak na razie to jestem daleko z tyłu z tym wszystkim....zmykam kończyć obiadek, bo po 17tej mężuś wraca z pracy
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-07-07 o 16:41 |
||
|
|
|
#3237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- chyba do buzi albo pupy powinno pisać na kremieCytat:
|
|||
|
|
|
#3238 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej ho!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ciocia zabójcza Cytat:
Jest coraz gorzej ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie zaczął się dzisiaj 31 ![]() U mnie słonko aż za bardzo grzeje. Rano poszłam do ogrodu, bo na rabatce chwasty i kwiaty zrównaly się wysokością 10 minut i byłam tak mokra, że pot lał mi sie do oka i koszulkę można było wyżymać Powyrywałam tylko te najwyższe i uciekłam do domu.Teraz mam nadzieję jest lepiej, bo ide na kawkę do altanki ![]() I muszę Wam powiedzieć, że pierogi z jagodami coś przereklamowane. Ciasto dobre jak zwykle, ale jagody jakieś malo słodkie w tym roku
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
agnieszka 0605 - wiem, wiem na początku ciąży też miałam problemy.. miałam minimalnie odklejona kosmówkę..;| ale poleżałam jak Pani doktor kazała i teraz jest dobrze.
więc dla dzidzi czasami warto się pomęczyć tym bardziej że już nie wiele zostało i za jakieś 4-5 tygodni możecie śmiało rodzić ;pdacie radę bo jak nie Wy to kto ?
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
matko na chwile was spóściłam z oka i nadrabiam i nadrabiam
![]() ej a co z tym sudokremem? czemu nie mozna? moja siora cały czas uzywała, rodzinna typu kuzynkio itd tez , ostatnio dwie kolezanki tez i czemu niby cały czas nei można? dodam ze dzieciatka nei miały problemów z odparzeniami itd dzieki niemu piszcie bom ciekawa![]() pije 3 duza szklane wody jak ja dokończe ide postawic pranie nei ma zmiłuj sie tylko mi tu przez ten czas nei napiszcie znów ksiązki hi ![]() Małgoś ja w salubrisie byłam kiedys na karte z lux meda u Dłubaka ginekologa i wydawał mi sie całkiem ok nie wiem jak wizyty na nfz i czy w ogóle przyjmuje ale mnei obsłuzył wtedy nieźle byłam wtedy po poronieniu i super wszystko zobaczył omówił-zadowolina byłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

Piorę, sprzątam - ograniczona wersja-, gotuje i nic więcej 
gdzieś od 5 miesiąca, dziś zauważyłam że już kuleje jak mój stary proboszcz który jest po operacji biodra
ja miałam z tym problem ale jakoś przeszło, to chyba od zmian hormonalnych zależy więc trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać 

No i polecam wszystkie knajpki wzdłuż ul. Zwycięstwa np. Va banque, Fenicja, Maredo
:slina :
Zaryzykowałabym naleśniki - ale co mój glukometr na to
to już się zmobilizowałam i zmykam do miasta i na basenik
??

. I się pochwalę 

a już się tak do niego przyzwyczaiłam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
to ja mu grzecznie powiedziałam że luźne szaty to ja mam na upały, a że wczoraj było tak sobie to musiałam co innego ubrać