Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 15:28   #3211
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
si si
Najs

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam akcję depilację i wyszlam bez szwanku, tż zawiedziony że nie skorzystałam z pomocy

Kurde tak czekałam na te dni nudy, a teraz siedzę i głupio mi tak nic nie robić i niczym się nie stresować

Czy tylko ja korzystam z uroków lenistwa? Lekarz kazał leżeć to leżę Piorę, sprzątam - ograniczona wersja-, gotuje i nic więcej

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Macie gdzieś od 5 miesiąca, dziś zauważyłam że już kuleje jak mój stary proboszcz który jest po operacji biodra

Malgosia1983 chyba Ty pytałaś o krwawienie dziąseł ja miałam z tym problem ale jakoś przeszło, to chyba od zmian hormonalnych zależy więc trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać

Zacisnąć zęby żeby nie wypadły
Stary 2011-07-07, 15:30   #3212
anuska_s
Rozeznanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
No ja niestety do tej pory wpadałam do Koszalina tylko na kilka dni w odwiedziny i teraz jak czegoś szukam, to dzwonię po znajomych, którzy tutaj mieszkają by się dowiedzieć co gdzie można kupić
Oczywiście największe centrum handlowe to nadal Forum na wylotówce na Poznań. I nie zdziwcie się, że jeden pas ruchu jest zamknięty przy ul. Zwycięstwa przy Rynku, bo tam jakieś atrakcje są dla dzieci i dorosłych zorganizowane i przez całe wakacje. Do tego polecam przepłynięcie się do Mielna stateczkiem "Koszałek", który wypływa z Jamna No i polecam wszystkie knajpki wzdłuż ul. Zwycięstwa np. Va banque, Fenicja, Maredo A jak tż ma ochotę na dobre piwko, to koniecznie do Kowala na ciemne piwko. Ostatnio podobno zdobyło 2. miejsce podczas krajowych piw z małych browarnii. Z tego co ja pamiętam - jest bardzo dobre

Acelinka dobrze, że piszesz, bo się zastanawiałam czy nie wyskoczyć na tą bajkę. Ostatnio już się zawiodłam na Gnomeo i Julii
no widze, że najwiecej atrakcji dla pijących TŻ-tów no na Forum to już kiedyś byłam i napewno odwiedze. Do mielna tez sie wybieramy chyba w sobote no i kuzyn mówił o jakimś fajnym aqauparku, to też pewnie wpadniemy dziekuje kochana, bede cie wypatrywać twojego brzuszka hihi

Kosiarka dała rade, jestem juz gładziutka jak pupcia niemowlecia hihi Teraz sie zbieram podgladac mojego Fabiego
Buziaczki, odezwe sie po wizycie brzuchatki
Stary 2011-07-07, 15:31   #3213
anciaahk
kosmitka

Na zakupach złapał mnie deszcz i teraz leje niemiłosiernie! Ale w miarę udane, kupiłam jedną dłuższą tuniczkę, bo w prawie żadne ubrania już nie wchodzę. A w jedynym ciążowym sklepie w naszym mieście są ubrania dla Pań po 50tce, zresztą nawet sprzedaje starsza pani. I spodni niestety nie zakupiłam. A jedyne w jakie wchodzę są uprane i przez deszcz schną 2 dzień .
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Ja mam się spotkać jakoś chyba za 2-3 tygodnie z moją, mamy porozmawiać o porodzie, szpitalu itp. Ale ja idę do przychodni do niej, w domku odwiedzi mnie po porodzie (no chyba, że do porodu coś się jej odmieni) I to jest całkowicie bezpłatne
Anetika gratuluję dobrych wyników glukozy .
Ubezpieczenie mam, ale nie mam aktualnie podbitej książeczki, jeśli jej to jest potrzebne, Muszę wysyłać książeczkę do Warszawy, więc nie robię tego za często. Mam chyba ZUS-RMUA za maj, ale wolałabym tego jej nie pokazywać, może to nie będzie konieczne. Strasznie jestem ciekawa tej rozmowy. Ma mi też dać namiary na szkołę rodzenia.
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
A ja mam na dziś pierogi czereśniowe:slina :

A propos dziwnych godzin przyjęc.. Jak jeszcze byłam na studiach, mój promotor, ordynator w szpitalu wyznaczł mi na konsultację w sprawie pracy magisterskiej godzinę 6.15 rano
Pierogi??
U nas tylko szczupak w śmietanie, nawet się udał.
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Tez bylam w szoku jak sie dowiedzialam ze takie wizyty sa przed porodem; ja zadzwonilam do poloznej i przyjechala-generalnie jest to bezplatne jesli masz ubezpieczenie a skoro jestes na L4 to oczywiscie je masz; byla u mnie juz dwa razy, posluchalam sobie serduszka malenstwa, wypytalam tez o rozne rzeczy typu wyprawka, ciecie krocza itd, to zalezy tez od poloznej bo ta moja jak to powiedziala archi jest retro wiec tak troche konserwatywnie patrzy na to wszystko-nalecialosci za czasow PRLu ale to super sprawa bo one przyjezdzaja do domu jesli chcesz i mozna naprawde sie dowiedziec ciekawych rzeczy, poza tym po porodzie to jest baaaardzo pomocne
Cześć Lulla, dzięki za informację. Już 2 razy u Ciebie była?? Nieźle. A umawiasz się, czy sama przyjeżdża? To chyba od położnej zależy, że niektóre są aktywne a inne nie.
Na początku przeczytałam, że to ona wypytała Cię o wyprawkę i zestresowałam się, bo ja tej wyprawki nie mam.
Trzymam kciuki za kredyt!
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A nie wiem skąd, ale mogę Ci zrobić fotę mojego słonka
Tak jest pielęgniarką Wiesz, z poradami różnie, bo moja mama lata pracowała w szpitalu na oddziale chirurgii a teraz pracuje w ośrodku zdrowia jako środowiskowa - także po porodzie na pewno spotkam się z położną

Ja nie mam pomysłu na obiad Zaryzykowałabym naleśniki - ale co mój glukometr na to

A mąż nie pozwala bo wypłata dopiero jutro
Kto by się takim drobiazgiem jak wypłata przejmował . Mój mnie wysyła wszędzie, byle bym mu głowy nie zawracała .
Naleśniczki .
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
wow kochana to już się zmobilizowałam i zmykam do miasta i na basenik
Silnie zazdraszczam baseniku . Kiedy podpisujecie akt notarialny?
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
O której żeś wastała, że tyle zrobiłaś od rana ??
Zycze owocnych zakupów
Co do połoznej to nie pomoge, sama nie wiem jak to u nas wyglada
Wstałam o 7.30. Już jestem też po zakupach i obiedzie. I objadam się czekoladą . Jestem okropnie tłusta a będe jeszcze większa. Jem z żalu, że się w nic nie mieszczę.

Cotka fajny ten wózeczek. Na moje chodniki jednak się nie nadaje.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 15:31   #3214
madzialena-lublin
Rozeznanie

Wszystkie leżące mamusie - trzymam kciuki

MalgosiaM8 - gratuluję pomyślnej kontroli
Stary 2011-07-07, 15:35   #3215
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Dzisiaj mam ćwiczenia w szkole rodzenia i taaaaaaaaaaaaaak mi się nie chce iść, że kosmos.

Upał, gorąco, wolę chyba deszcz ostatnio.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 15:51   #3216
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
cotka to moze ja nie brzuszek mam mały tylko co innego duże:coje st:

Cytat:
Myśle że tak , podeszłam do tego tak że nie mam siły cały czas być na nogach, że po 15 minutach stania na nogach twardnieje mi brzuch, że chciałabym być sprawna jak przed ciążą, ale teraz dzidzia jest najważniejsza, itp itd, powiedział że rozumie, postara się pomóc.
Ale bez kitu facetowi to trzeba wyłożyć karty, no sory przecież codziennie widział jak się czuję... to się nie domyślił że potrzebuję pomocy ? ehh
No pewnie, że się nie domyśli, bo to mężczyzna , oni nie mają 6 zmysłu jak my kobietki. Mój czasem też zapomina, to dostaje kilka uwag gwoli przypomnienia i jest w porządku.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Witam i ja.
Ja dziś od rana miałam zrobić pranie, kuchnię ogarnąć ale siadłam do lapka pracowego i dopiero oderwałam sie od tych wszystkich spraw godz temu- zdążyłam się wykąpać raptem i Was nadgonić. Pół dnia minęło a ja w powijakach, a myliłam,ze będę się nudziła naL4
Ja tak zapierniczam, że nie wiem kiedy mijają te dni. Niedawno był luty a tu już lipiec i zaraz myk na porodówkę. Szok, jak to wszystko szybko leci.
Cytat:
oddam i jeszcze dopłace!!!

Też musze się do dent. na przegląd wybrać i może lakierowanie
Oddaj, ale nie w nadmiarze, żeby za gorąco nie było.
Też się do dentysty wybrać nie mogę, zbieram się i zbieram. A lakierowanie można w ciąży?
Cytat:
ale najskuteczniejsza jest dość twarda poduszka pomiędzy udami , jak mi nie wypadnie to śpie z nią po kilka godzin i się nie budzę z powodu bólu
Nie wiedziałam, że musi być twarda, zapodawałam sobie miękką, ale niekoniecznie coś daje. Podobno pomaga na jakąś żyłę czy coś.
Cytat:
My mamy obiad od teściowej - zrobiła wczoraj górę pierogów ruskich
Co wy dzisiaj z tymi pierogami??
Cytat:
Ciężarnej nie dogodzisz. Chcesz deszczu??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 15:54   #3217
malamutka
Rozeznanie

Cotka wózek fajny.
Anciaahk czemu na dziury się nie nadaje? Przez te małe kółka z przodu?
Ja zastanawiam się nad wózkiem Teutonia Mistral S. Po złożeniu zmieści mi się do bagażnika Też ma takie małe kółka z przodu, ale ma przekładaną rączkę, więc podobno przednie koła mogą stać się tylnymi, a tylne duże przednimi i niby żadna dziura nie straszna.
Jedyne co mnie przeraża to jakaś taka mała gondola Mam termin na 2 października a gondola ma zaledwie po wewnątrz 38x78 i wózek przez to wygląda bardzo zgrabnie itd, ale czy dziecku nie będzie w nim za ciasno? Potem podobno stelaż spacerówki rozłożyć do poziomu i na nim zamontować miękką gondolę (nie wiem jakiej wielkości). W każdym razie za tydzień jak będę w Poznaniu to na pewno pojedziemy obejrzeć dokładnie te Teutonie. Bo w Koszalinie, to Pan jakoś nie był rozmowny. A jak zapytałam o cenę, to poszedł na zaplecze i nie wrócił Więc po 15 min czekania wyszłam i trochę żałuję, że przy okazji nie zabrałam sobie jakiegoś wózka - może nauczyłby się więcej szacunku do ciężarnych
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 15:55   #3218
cotynato
Zakorzenienie

O >TEN< linomag chodzi w liście z wyprawką?

Wymianka.
Stary 2011-07-07, 15:58   #3219
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka- pościel wypiore w tym proszku dla dzieciaczków.
Na temat wychowywania to temat rzeka- tyle ile mam tyle doświadczeń
W sumie lepiej w tym proszku bo jednak będzie to miało kontakt ze skórą dziecka Resztę (ochraniacz, falbanka) mogę w normalnym co?
A no temat rzeka zresztą co dziecko to inny charakterek i co innego ma na niego wpływ

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj tak późno przywitam, bo od rana biegałam po mieście.
Po tym jak poczytałam tutaj że są wyprzedaże w sklepach dziecięcych, poleciałam sprawdzić co u nas mają . I się pochwalę
Wróciłam z kilkoma siatkami śpioszków,kaftaników i takich tam
Poza tymi maciupkimi dla mojej Niuni, kupiłam w Coccodrillo fajny zestaw na 74 dla synka koleżanki (jedziemy ich odwiedzić w weekend).

No i pół dnia zleciało a ja jeszcze muszę słówka powtórzyć bo o 17 hiszpański...
Pokazuj łupy

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Na zakupach złapał mnie deszcz i teraz leje niemiłosiernie! Ale w miarę udane, kupiłam jedną dłuższą tuniczkę, bo w prawie żadne ubrania już nie wchodzę. A w jedynym ciążowym sklepie w naszym mieście są ubrania dla Pań po 50tce, zresztą nawet sprzedaje starsza pani. I spodni niestety nie zakupiłam. A jedyne w jakie wchodzę są uprane i przez deszcz schną 2 dzień .

Hah widzę, że masz podobne odczucia co do ubrań ciążowych jak jak po ostatnich "łowach" Łączki, kwiatki, kokardki, wszystko pod samą szyję

Kto by się takim drobiazgiem jak wypłata przejmował . Mój mnie wysyła wszędzie, byle bym mu głowy nie zawracała .
Naleśniczki .
Ja się nie przejmuję A tż mógł mi "zabronić" bo nie miałam auta do dyspozycji Ale nie wpadł na to, że istnieje allegro
Jednak nie było naleśników

Cotuś chyba tak- ale okropnie tłusty jest ale wydaje mi się jak kupujesz sudocrem to linomag niepotrzebny

Moje cycochy dzisiaj świrują Sutki mnie co chwilę tak pieką, ze ciężko wytrzymać

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-07-07 o 16:02
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:04   #3220
danika
Zakorzenienie

witam poobiednio

Anetika no widzisz, dobrze, ze się uspokoiłaś z tymi wynikami ginekolodzy mają luzniejsze podejscie do tego niz diabetolodzy

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
hej!
po wczorajszej wizycie dołączam do leżących dziewczyn, bo szyjka mi się bardzo skróciła.
ojej...dobrze, ze juz niedługo no to odpoczywaj

Cytat:
tż nie pozwala mi jechać na zakupy
czemu? przez to przeziębienie?

a juz doczytałam, że z powodu wypłaty

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
w nocy cos zrobiło mi sie na policzku, jakaś rana jakby zdarta i policzek mnie boli, nie wiem od czego, ale to nie jest zadrapanie bo jest szersze, zobaczymy co lekarz powie bo dzisiaj idę na wizytę, wiec skormnie proszę o
daj znać potem

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość

Ja za to byłam u dentysty - tylko kamień usunięty i mała próchnica w jednym zębie, ale mam przyjść po porodzie, bo nie chcą robić teraz znieczulenia.
moj sam zapodał znieczulenie, nawet nie bardzo mnie pytał o zdanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Danika a Wy już po budowie? Jak poszło? Pochwal się projektem

podobno soda, ziarna kawy i słyszałam o przekrojonym jabłku, ale nie wiem cy to skuteczne
my juz 4 lata mieszkamy praktycznie na budowie, dopiero w tym roku jest juz większość skonczona, ale my wiekszość robilismy sami, tzn TZ z tesciem

nasz projekt wyjściowy to ten http://www.domowy.pl/projekty-domow/...ty-010-zd.html
ale to co stoi w rzeczywistości wygląda całkiem inaczej teraz jak patrze na ten projekt to bym nie poznała,ze to mój dom nie podoba mi sie wcale
kiedyś wrzuce jakies foty na klub. nie ma okien dachowych, nie ma tego niby ganeczku przy wejsciu, zmniejszone są niektóre okna, balkon jest drewniany na grubych słupach w środku jest niewiele zmian.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
A co do golenia to ja się jeszcze widzę Mówiłam ze jakiś mały ten moj brzuszek
ja tez jeszcze nie rozwinęłam pełnej lustrzycy

Cytat:
Po KONTROLI! LEŻE I WCINAM CIASTKA
Kontrola luzik, posprawdzali czy mam oklejone "biuro" czy dom jest oklejony, czy są sprzety czy są oklejone, kwity, czy aby napewno prowadzę działalność.
No i na koniec kupili jeszcze ode mnie kryształki nie ma to jak siła perswazji
Więc jestem uchachana że wszystko ładnie sprawnie poszło, pół godzinki nerwów i koniec!!!

aż chyba zaraz lody wyciągne
super masz z głowy

Cytat:
Dzisiaj mam ćwiczenia w szkole rodzenia i taaaaaaaaaaaaaak mi się nie chce iść, że kosmos.

my jedziemy na 17 zwiedzać szpital nr 1 w naszym mieście, w pon drugi szpital na tapecie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ciężarnej nie dogodzisz. Chcesz deszczu??
ja nie chce słoneczko i gorąco w pełni mnie satysfakcjonuje
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:05   #3221
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
spryciula!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:07   #3222
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

byłam na tym basenie wogóle ludzi nie było, także fajnie się pływało wstąpiłam "po drodze" do lumpeksu i powiększyłam garderobę naszego synka o kilka ciuszków
a ile słodkich ubranek i sukienek dla dziewczynek było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC17773.jpg (64,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC17775.jpg (63,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC17776.jpg (70,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC17777.jpg (73,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC17778.jpg (66,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC17780.jpg (82,0 KB, 23 załadowań)

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:09   #3223
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
O >TEN< linomag chodzi w liście z wyprawką?
ten co wkleiłaś, albo jest normalny w aptece do kupienia taki zielony - też linomag.

A sudocrem jest na odparzenia a nie przeciwko odparzeniom - pamiętajcie o tym!! Nie można nim codziennie profilaktycznie smarować maluszka

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:11   #3224
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
ten co wkleiłaś, albo jest normalny w aptece do kupienia taki zielony - też linomag.

A sudocrem jest na odparzenia a nie przeciwko odparzeniom - pamiętajcie o tym!! Nie można nim codziennie profilaktycznie smarować maluszka
A linomagiem można? Bo ja mam sudocrem, ale on jest taki gęsty, cynkowy... i raczej wolałabym czymś innym smarować pupę a tym właśnie od święta.

Wymianka.
Stary 2011-07-07, 16:14   #3225
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
w
Anetika no widzisz, dobrze, ze się uspokoiłaś z tymi wynikami ginekolodzy mają luzniejsze podejscie do tego niz diabetolodzy
u mnie na odwrót - to gin narzuca większe wymagania co do wyników

a domek fajny, my myślimy na czymś TAKIM z wyglądu, bo w środku całkiem nie po naszemu i pow. użytkowa tak 160, a wy ile macie? i jaka duża działka??

Stary 2011-07-07, 16:19   #3226
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
moja też taka jest ..ale jak na razie jej nie prałam, może po tych proszkach zmiękczających cos sie poprawi?

oo to tak jak u mnie jest co oblewać
..dzisiaj TŻ musi zadowolić się żureczkiem z kiełbaska i jajkiem, a potem spacerki z córcią, książka i leniuchowanie ..a co !

O której żeś wastała, że tyle zrobiłaś od rana ??
Zycze owocnych zakupów
Co do połoznej to nie pomoge, sama nie wiem jak to u nas wyglada

przesyłam z południa
gratuluje 26 tygodnia
Czasami mam taki ból, nic przyjemnego, ale jak na razie nie nasilają sie.

Anetika- za wyniki
Tusia- za 27 tydz.
..co do zapachu drewna w komodzie- nie pomoge, bo lubie zapach drzewa
Martusia-miłego pływaniamoże kiedyś naucze sie pływać i przezwycięże lęk przed wodą
Madzia-uważaj na siebie i duzo odpoczywaj
Thelilah- 30 tygodnia..jeszcze tylko 10
Acelinka- szaty!!Dziadek dobreńki
Małgosia-odpoczywajdobrze,że do TŻ troszke dotarło, niech zacznie sie w końcu wykazywać
Natka-widzisz, taki ładny komentarz dostałaś, a Panów tak brzydko osądzałaś
Magdulec-trzymam kciukasy za wyniki

kaileight -oj.. nastepna leżąca-
Lulla- trzymamy kciuki

Pisałyście o dzieciakach i ich wychowaniu..ja mam swój sposób i jak na razie mi się sprawdza, nie znosze jak ktoś mi się stara wmówić,że moja córa jest flegmatykiem dlatego jest takim mądrym,poukładanym i spokojnym dzieckiem, że chłopaki to chłopaki i zawsze daja bardziej popalić niż dziewczynki(chyba nie mieli do czynienia z moją siostrą).
Dlatego ciesze się ,że będe mieć synka, pora pokazać,że zachowanie dziecka to nie kwestia płci tylko wychowania dziecka.

Nadrobiłam conieco , więc uciekam na łyżworolki-oczywiście tylko asekurować.

Ja też sie pochwale, a co !Zaczęłam 32 t. jeszcze tylko 8.. z drugiej strony tak mi ta ciąża zleciała że troszke mi żal,że niedługo się skończy
dzień doberek
kapka mam nadzieję, że się nie obrazisz skorzystam z Twojej pięknej listy dla dziewczyn i się do niej dołączę bo się pogubiłam co komu miałam napisać, kurcze pierwszy raz mam problem z nadrobieniem wczoraj mi wyłączyli prąd a lapka bateria trzyma 5 minut i nawet się nie pożegnałam
a z tego co pamiętam acelinka, dzasta może zapoluję na tego Białego Jelenia bo ciekawa jestem tych produktów

no i już nic nie pamiętam,
Stary 2011-07-07, 16:21   #3227
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
A linomagiem można? Bo ja mam sudocrem, ale on jest taki gęsty, cynkowy... i raczej wolałabym czymś innym smarować pupę a tym właśnie od święta.
sudocrem na pewno jest tylko na odparzenia a nie przeciw. Na co dzień kupiłam bambino pielęgnacyjny (do całego ciała maluszka), ale tym linomagiem chyba też można codziennie. Nie wiem

Stary 2011-07-07, 16:23   #3228
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja juz po duzych zakupach, jeszcze tylko pare rzeczy i bedzie wszystko dzis z wami jeszcze jestem ale jutro i w sobote pewnie bedzie mnie mniej trzeba zrobic sałatki hehe
Asiu to niezła imprezka się szykuje zazdroszczę tych pyszności co przygotujesz
Cytat:
Tematu bankowego i kredytu ciag dalszy niestety, dlatego wczoraj nie dalam rady bo wieczorkiem dopiero zjechalismy do domku, czeski film ja tez tesknowalam
trzymam nadal kochana daj znać jak już będziecie mieć decyzję
Cytat:
Ajj wiesz co, juz wczoraj nam opadlo po prostu wszystko, nadzieje, nerwy, stres i czekamy, dzisiaj ma byc sądny dzien wiec jak bedzie wszystko si to wirtualnie to opijamy kochana
to ja się dołączam do opijania bo też mam co a jutro to już wogóle mąż powiedział że jak już podpiszemy ten akt notarialny to się upije ze szczęściaa ja sobie piccollo kupię
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
a jutro mam obciążenie glukozą 75g chyba już tylko ja zostałam? A powiedzcie mi czy ja powinnam trzymać dzisiaj z tego powodu jakąś dietę???? Bo zjadłam przed chwilą 2 bułeczki maślane z masłem i zaczęłam się zastanawiać
ja też jeszcze nie byłam ale wizytę mam dopiero 28 lipca więc jeszcze trochę czasu mam na to badaniei też dostałam od razu 75g
Cytat:
No własnie lekarz powiedział: " oj cos nam się skraca, szykujemy sie do porodu". Nie chciał podać długości, bo stwierdził, że niepotrzebnie będę się martwić, ale mam uważać. Mam pozwolenie na lekki wysiłek (delikatna gimnastyka, niedługie spacery), ale nie wolno mi niczego nosić, mam dużo leżeć, nic nie dźwigać, jak tylko brzuch się napina to odpoczywać, a jak coś niepokojącego to od razu do szpitala. A ja miałam jeszcze nadzieję, że choć na chwilę do pracy wrócę. A tu nic. Leżec i wypoczywać.
kochana Ty o pracy nie myśl tylko odpoczywaj
Cytat:
Ja też sie pochwale, a co !Zaczęłam 32 t. jeszcze tylko 8.. z drugiej strony tak mi ta ciąża zleciała że troszke mi żal,że niedługo się skończy
za 32 tydzień. ja też jak sobie pomyślę, że jeszcze trochę i brzusia nie będzie a już się tak do niego przyzwyczaiłam

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-07-07, 16:24   #3229
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Tego nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
byłam na tym basenie wogóle ludzi nie było, także fajnie się pływało wstąpiłam "po drodze" do lumpeksu i powiększyłam garderobę naszego synka o kilka ciuszków
a ile słodkich ubranek i sukienek dla dziewczynek było
Śliczne ciuszki

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
czemu? przez to przeziębienie?

a juz doczytałam, że z powodu wypłaty
a wypłata przyszła dzisiaj
Śliczny domek, podobają mi się takie proste

Mały dzisiaj daje czadu Idę po aparat

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-07, 16:29   #3230
rabarbar83
Rozeznanie

no i też lubię zapach drewna a sposób chyba jeszcze nie wymieniony stosowany w lodówce to przekrojona na pół cytryna też dobrze wciąga intensywne zapaszki ale chyba soda najlepsza

ah i malamutka ja nawet nie wiedziałam nic o tych wodach dopóki nie przestudiowałam całego opisu badania usg połówkowego (cała strona A4) i tam znalazłam podaną wartość ale chciałam skonsultować bo nie wiedziałam jakie są dopuszczalne wartości a pamiętałam że były tu na forum podaneprzestrachałam się że mam może za dużo ale tak jak dziewczyny piszą jeśli lekarz po usg nic nie mówi to znaczy że są dobre więc luz

no to idę nadrabiać
Stary 2011-07-07, 16:31   #3231
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Szukam teraz w necie czym smarować dziecko po kąpieli - a tam wszystkie mamuśki tylko Oilatum A to przecież dla dzieci z bardzo suchą skóra, tak?? To po co "normalnego" maluszka tak nawilżać??

To jak to jest z tym smarowaniem i kąpaniem? Do kąpieli mam taki płyn z serii Hippa, d.oopsko jakimś dzieciowym kremem pielęgnacyjnym, a całe ciałko mam czymś smarować jeszcze?? Chyba nie, co?

Stary 2011-07-07, 16:35   #3232
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Zacisnąć zęby żeby nie wypadły
W tym szaleństwie jest metoda

Cytat:
Ja mam to samo, kombinuje co zrobić żeby nie iść ale musze się zmusić bo raz że na miedniczkę pomaga, dwa że powoli kończę szkołę a trzy zapłaciłam w końcu za nia w sumie to bez sensu skoro ja płacę to oni powinni ćwiczyć

Cytat:

Oo święte słowa sudocrem bardziej się stosuje jako lekarstwo a nie zapobiegawczo, on podobno dość silny jest

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:36   #3233
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Szukam teraz w necie czym smarować dziecko po kąpieli - a tam wszystkie mamuśki tylko Oilatum A to przecież dla dzieci z bardzo suchą skóra, tak?? To po co "normalnego" maluszka tak nawilżać??

To jak to jest z tym smarowaniem i kąpaniem? Do kąpieli mam taki płyn z serii Hippa, d.oopsko jakimś dzieciowym kremem pielęgnacyjnym, a całe ciałko mam czymś smarować jeszcze?? Chyba nie, co?
Ostatnio czytałam jakiś artykuł i właśnie odradzali używanie od samego początku Oliatum, że owszem jest dobre ale wtedy gdy się coś dzieje I że, jeśli wszystko jest ok to nie trzeba niczym smarować bo te płyny do kąpieli już mają w sobie coś nawilżającego i jedynie buzię jakimś kremem
Tyle wiem co wyczytałam

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-07, 16:38   #3234
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

A krem /maść Ziajka na co to???

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:39   #3235
justii19
Raczkowanie

Witam dziewczyny

jak tak czytam że kolejnej z was szyjka się skraca to już się boję swojej wizyty..
którą mam w środę.
Dzisiaj wchodzę w 30 tydzień <jupi> ;D
no i gratuluję wszystkim mamusią kolejnych tygodni
oraz miłego leżakowania mamą które maja nakaz leżenia leżeć i jeszcze raz leżeć ! ;*
justii19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:39   #3236
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj
Po KONTROLI! LEŻE I WCINAM CIASTKA
Kontrola luzik, posprawdzali czy mam oklejone "biuro" czy dom jest oklejony, czy są sprzety czy są oklejone, kwity, czy aby napewno prowadzę działalność.
Więc jestem uchachana że wszystko ładnie sprawnie poszło, pół godzinki nerwów i koniec!!!

aż chyba zaraz lody wyciągne
super, że kontrola tak bezproblemowo przebiegła i jeszcze zakupów dokonali u Ciebie

anciaahk akt notarialny jutro podpisujemy

Cytat:

ja się też na tym nie znamkurcze czasami wogóle myślę, że jak na razie to jestem daleko z tyłu z tym wszystkim....

zmykam kończyć obiadek, bo po 17tej mężuś wraca z pracy

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-07-07 o 16:41
Stary 2011-07-07, 16:44   #3237
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio czytałam jakiś artykuł i właśnie odradzali używanie od samego początku Oliatum, że owszem jest dobre ale wtedy gdy się coś dzieje I że, jeśli wszystko jest ok to nie trzeba niczym smarować bo te płyny do kąpieli już mają w sobie coś nawilżającego i jedynie buzię jakimś kremem
Tyle wiem co wyczytałam
no to dobrze kombinowałam, ale zgłupiałam czytając na forum opinie mamusiek

Cytat:
W
Oo święte słowa sudocrem bardziej się stosuje jako lekarstwo a nie zapobiegawczo, on podobno dość silny jest
bardzo silny stosuje się go min. na odleżyny - widziałam efekty działania, robi cuda

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
A krem /maść Ziajka na co to???
chyba do buzi albo pupy powinno pisać na kremie

Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość
W
oraz miłego leżakowania mamą które maja nakaz leżenia leżeć i jeszcze raz leżeć ! ;*
nic co przymusowe nie jest niestety miłe... ale dziękujemy

Stary 2011-07-07, 16:47   #3238
agnyska81
Zakorzenienie

Hej ho!

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
apropo ubrań to mój dziadek oczywiście wczoraj wygłosił swoje teorie nt. ubioru w ciąży, że powinnam nosić "luźne szaty" a nie takie obcisłe (a ja w spodnicy dżinsowej byłam i mojej ulubionej bluzce marynarskiej ) i jeszcze powiedział ze babcia ma fajne szaty w szafie jeszcze po swojej ciązy to ja mu grzecznie powiedziałam że luźne szaty to ja mam na upały, a że wczoraj było tak sobie to musiałam co innego ubrać ale się uśmiałyśmy z kuzynką
Padłam Chciałabym zobaczyć te bzbcine szaty na ciążę

Cytat:
za wizytę
Co do poscieli to ja zamawiałam TAKI zestaw. Ogólnie ok, wszystko takie jak na zdjęciu chociaż jakościowo średnio, dosyć szorstka i sztywna ta bawełna, ale po praniu mam nadzieję, że zmięknie
Natko, a czy ja dobrze pamiętam, że kolor masz brązowe paseczki? Mnie się też bardzo widzi ten kolor (no, jeszcze zielone, ale mąż stawia na brąz bardziej). Na razie chcę zamówić tylko rożek (jest usztywniany?) i ten przybornik z kieszeniami - czy on też jest w Twoim zestawie? Jeśli tak, to dobrze wygląda?

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
hej!
po wczorajszej wizycie dołączam do leżących dziewczyn, bo szyjka mi się bardzo skróciła.
No to teraz przestrzegaj zaleceń lekarza, a na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Witam Właśnie niedawno wróciłam do gina i na szczęście spojrzał na wyniki pomiarów glukozy i powiedział, że jest OK i żebym się nie martwiła, bo kłopot byłby wtedy gdybym przekraczała magiczną granicę 140mg. A tak mam odżywiać się z głową, mierzyć cukier i korzystać z wakacji Mówię Wam dziewczyny kamień z serca, bo po tych pierwszych pomiarach na zawyżającym glukometrze już prawie pakowałam się do szpitala
Świetne wieści
A ciocia zabójcza

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Niewiem czy pisała juz ktoras o bolach kosci cipnych
Wiem ze sa normalne w ostatnim trymestrze
(Z Alanem mi sie zaczely ok. 8 miesiaca)
A teraz juz mnie boli krocze (kosci) i chodze jak paralita
Wy tez tak macie.....?
Mam i ja. I to od dość dawna, bo pamiętam, że juz na spotkaniu w Rybniku pytałam dziewczyny, czy też tak mają.
Jest coraz gorzej

Cytat:
Melduje się kolejna z leżących- mam skurcze i skraca się szyjka- lekarka nie powiedziała nic więcej, żeby mnie nie martwić. Jak to stwierdziła, żebym się niepotrzebnie nie zamartwiała. Nosi mnie już od tego siedzenia w domu A skurcze mam takie że wczoraj w nocy jak mnie złapało to oddechu nie mogłam wziąć. Jeszce 8 tygodni...Niecałe...
Niedobrze, ale to tylko 8 tygodni. Dasz radę na pewno

Cytat:
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
dzisiaj 27 tydzien zaczynam
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ach...
i sie nie pochwaliłam...
wg @ zaczynam dzisiaj 30 tydzień
Gratuluję dziewczyny rozpoczętych tygodni
U mnie zaczął się dzisiaj 31 Ale tak patrząc na nasze terminy nie ogarniam, bo nijak się to nie zgadza

U mnie słonko aż za bardzo grzeje. Rano poszłam do ogrodu, bo na rabatce chwasty i kwiaty zrównaly się wysokością 10 minut i byłam tak mokra, że pot lał mi sie do oka i koszulkę można było wyżymać Powyrywałam tylko te najwyższe i uciekłam do domu.

Teraz mam nadzieję jest lepiej, bo ide na kawkę do altanki

I muszę Wam powiedzieć, że pierogi z jagodami coś przereklamowane. Ciasto dobre jak zwykle, ale jagody jakieś malo słodkie w tym roku

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:51   #3239
justii19
Raczkowanie

agnieszka 0605 - wiem, wiem na początku ciąży też miałam problemy.. miałam minimalnie odklejona kosmówkę..;| ale poleżałam jak Pani doktor kazała i teraz jest dobrze. więc dla dzidzi czasami warto się pomęczyć tym bardziej że już nie wiele zostało i za jakieś 4-5 tygodni możecie śmiało rodzić ;p

dacie radę bo jak nie Wy to kto ?
justii19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:53   #3240
aa2
Zakorzenienie

matko na chwile was spóściłam z oka i nadrabiam i nadrabiam

ej a co z tym sudokremem? czemu nie mozna? moja siora cały czas uzywała, rodzinna typu kuzynkio itd tez , ostatnio dwie kolezanki tez i czemu niby cały czas nei można? dodam ze dzieciatka nei miały problemów z odparzeniami itd dzieki niemu piszcie bom ciekawa

pije 3 duza szklane wody jak ja dokończe ide postawic pranie nei ma zmiłuj sie tylko mi tu przez ten czas nei napiszcie znów ksiązki hi

Małgoś ja w salubrisie byłam kiedys na karte z lux meda u Dłubaka ginekologa i wydawał mi sie całkiem ok nie wiem jak wizyty na nfz i czy w ogóle przyjmuje ale mnei obsłuzył wtedy nieźle byłam wtedy po poronieniu i super wszystko zobaczył omówił-zadowolina byłam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości