|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Moje dziecie sobie przysnelo przed kapiela, ale nic dziwnego pojadla, byl placz, salwa pierdkow kupa i wielka radosc, smiala sie do nas na glos! potem sie gapila w lezaczku na TV i wlozylam ja na chwile do lozeczka bo marudzila, wiec pogapila sie w karuzelke i spi
![]() trzeba bedzie na kapiel budzic... ![]() Cytat:
![]() ale to jest radosc nie? jak dziecie sie szczerzy do zabawek ![]() Cytat:
i znowu bede miala lichutenkie wloski, dobrze ze mam aktualnie takie krotkie ![]() Daisulku my raz przewrocilismy na brzuszek wtedy co sie tez zakrztusila , nie wiem czy pamietasz.juz tez tego nie robie. a wyprawa daleka ale musimy sie nauczyc takich wypraw bo 20 lipca jedziemy na tydzien do Alesund, a to juz jest 10 godzin jazdy, bedzie proba przed podroza do PL. My mamy na szczescie przenosne lozeczko i wanienke skladana(swietna sprawa.polecam) http://www.lilleloppe.no/kategori.php?kategori=165 my tez mamy kombi i boks na dachu-wozek tam wjedzie, wiec nei zajmie calego bagaznika ![]() fajnie ze sie Gabi naprawila, mnie sie wydaje ze tez moja zosia miala skok plus mecza je te kolki i wirusek wiec dlatego byla nie do zycia i malo sie smiala, dzisiaj juz mega radosc byla, choc slysze juz marudzenie ![]() ee to przez sen ![]() JA TEZ!!!!!!!!!! ale jeszcze mi zostalo tylko 3 kilo do zrzucenia...(szkoda tylko, ze w spodnie nei wszystkie sie mieszcze..biodra mi sie rozeszly kurcze... chyba ja dzisiaj najwczesniej o 21-szej bedziemy kapac.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
WItam się po procederze kąpieli i kładzenia spać drugorodnej
![]() (pierworodna w wannie z mężulem, tzn mężul obok wanny, Zosia w wannie, żeby domysłów nie było ![]() Gabrysia dziś bardzo mało spała ciekawe ile pośpi ![]() czeka nas pracowity wieczór, bo trzeba poprasować pranie, ogarnąć mieszkanie, co by do brudu nie wracać, no i popakować dziewczyny ![]() do tego musimy w nasz samochód (co prawda combi) spakować wózek, walizki no i opony (bo wstyd się przyznać, ale dopiero dziś zmieniliśmy w drugiej furze opony na letnie ![]() mam nadzieję, że okaże się że nasz samochód nie ma dna ![]() oooo pierworodna wyszła z wanny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Czesc
Nadrobiłam, ale nie odniose się do żadnych wiadomości, bo padam, zmęczona jestem, ale nie moge usnąć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie głupie trochę pytanko
![]() Czy z takimi siniakami po bańkach mogę jutro iść na solarium ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
anula_81 maruda śpi ........ ze smoczkiem
![]() andziot ja mam dalej w swojej furce zimówki i tak już zostanie do zimy hihi eweska ![]() ddaaiissyy też mamy 112603 - dwójka zamiast zera a krostki tez na policzkach mamy i tylko letnia przegotowaną wodą przemywam jestem totalnie padnięta, myślę dwa razy wolniej, było tak ładnie na dworze a ja z moją marudą nie miałam nawet siły wyjść na dwór, taka ze mnie zła matka i należy mi się lanie ![]()
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem ale chyba nie jest to przecoiwwskazanie ![]() sebek zasnał 5 min przed kapiela ![]() jak wracałasm od dziadków musiałam budzic był ryk... teraz je a ja jestem wykonczona... musze cos napisac w klubie tylko musdze znalezc chwile
![]() |
#397 |
Zadomowienie
|
maruda wstaje, długo spokój nie trwał ale zawsze coś - zmykam szykować wodę do kąpieli
do jutra
#398 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja generalnie niewierze w kremy, serum itd itp. ten mialam robiony u kosmetyczki, a potem sobie zamowilam do domu, bo na prawde sa efekty ![]() staram sie masowac codziennie po rannym prysznicu, lub co drugi dzien. ogolnie zajmuje mi to z pol godzinki, ale ja nie tylko nogi i tylek masuje, mam duuuzo powierzchni otluszczonej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. jeryniu jak ja ci zazdroszcze!!!!!!!!!!!!!! !! tylko 3 kg? mi by uda mogly szersze zostac, nie obrazilabym sie ![]() chlopaki wykapane, sytuacja opanowana, norbert mega aktywny ![]() gadalam dzisiaj z tz chyba ze 3godziny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
widze ze chodzimy "razem" bo ja tez jutro ide ![]() od razu czlowiekowi lepiej, prawda? chcialam wam powiedziec ze wogole konstruktywnie na mnie dzialacie, dzisiaj drugi raz bylam pobiegac ![]() mam mega stracha o kostke, ale poki nie boli to git
moich dwoch chlopcow<3 zaczynamy od nowa dietowanie ![]() Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-07-07 o 19:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
prasuje !
na dworze 30stopni, a ja z żelazkiem w ręce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Kolka
![]()
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
współczuje Mattal
współczuje Andziot
#402 |
Zakorzenienie
|
a Ty nie masz na co ponarzekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
![]() Wczoraj mąż wszystko poprasował ![]() Jestem z Franiem w domu sama dziś bo chłopaki wyjechali. Dzień jest w porządku, spacerek był, karuzelka przyszła wszystko jest git no może poza zbyt wysoką temperaturą. Przymierzam się do zakupu blendera bo syn nie chce jeść zup jarzynowych chce mieć miksowane ![]()
#405 |
Zakorzenienie
|
BRATANEK NA SWIECIE!
po 5 godzinach od podania oxy rozwarcie doszlo do 9 cm i ani rusz dalej cesarskie ciecie Nataniel ma 3530g i 53 cm ![]() jade z cygarem do brata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda ze ja tak wymeczyli gratki dla nich ![]()
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
O losie ale mnie plecy bolą od dzisiejszego noszenia mojego marudera, ide chyba w wannie polezec.Mam nadzieje ze jutro bedzie znowu sobą
![]() agnieszka_pe25 no nic nie pisalam bo to ciezki temat byl dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak wogole to mam wrazenie ze moj syn gada dla samej idei. juz nie moge ![]() ![]() normalnie bez przerwy nadaje od 19stej, teraz cos liczy ![]()
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() w sumie nie używam już żadnych innych sprzętów czy Wasze dzieci też krzyczą ??? moja się do mnie zaciesza a zaraz potem wydaje dziwne odgłosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Andziot patrzyłam na niego, ma największą sprzedaż na allegro. Porównam jeszcze cenę ze sklepową i może ten właśnie kupię.
Chciałam powiedzieć że obrót mojego dziecka z brzuszka na plecy tydzień temu to nie był przypadek teraz za każdym razem już się obraca - cwaniak mały. Pozostaje spanie na żabę, bo w śnie się nie obraca. Agus87 gratuluję bratanka. Ważyliśmy się dziś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Mnie najbardziej wpienia jak jest pora czytania przed snem, godzina późna (zbyt późna) a mój syn zadaje pytania do każdego przeczytanego zdania. Dodam że czytamy książki np. o lesie lub o zabytkach itd nie bajki. Więc niektóre pytania zostają na drugi dzień dla wujka google
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-07 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do peselu to zmieniło się. Mój syn urodził się w 2004 i wtedy pani powiedziała nam,że do miesiąca urodzenia dodaje się 20 ,w ten sposób zamiast 05, jest 25 Wszystkie moje dzieci tak mają,jest rok urodzenia,miesiąc i dzień. Moja niunia śpi jak lala ![]() Wklejam świeże fotki Martynki,mamy 5 tyg.
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
Hej, mnie cały dzień dziś nie było,bo pogoda piękna i cały dzień na dworze, aż mnie oczy bolą od słońca;/ Byliśmy też na bioderkach i wszystko ok. Wczoraj Hania skończyła 2 miesiące
![]() Nie nadrobiłam jeszcze forum, więc zadam Wam na razie moje pyt, a potem czytam: Głównie do dziewczyn po cc, bo moga jeść wszystko:P Czy u Was po tym jak nie piłyście przez te 9 mscy kawy, w ogóle alkoholu i gazowanego tak jak ja, jakoś inaczej reagują Wam jelita i żołądek na te rzeczy? Bo ja mam wrażenie, że lekko mnie skręca i kłuje jak te rzeczy sobie zaserwuje. W ogóle jak więcej zjem, to mam wrażenie, że moje jelita po tym cc jeszcze nie doszły całkiem do siebie, bo męczą mnie wzdęcia. Ma któraś tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie mam czasu nadrobic watku bo codziennie cos do zalatwienia. Wpadlam, zeby zapytac czy krwawienie pologowe moze trwac tylko poltora tygodnia? Bo ze mnie juz prawie nic nie leci, tylko resztki jak w ostatni dzien okresu i nie wiem czy to koniec krwawienia czy rozkreci sie na nowo?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zadomowienie
|
Martynka87 chyba jeszcze będzie trwało ja też już od ponad tygodnia śmigam we wkładkach bo mało leci ale np. po długim spacerze albo wysiłku jest mocniejsze krwawienie.
#415 |
Rozeznanie
|
o jaaaaaaaaaaaaa
kasia jaka ta Twoja córa kudłąta , cudowna normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- martynka mój Stas jutro kończy 6 tygodni a ja mam jeszcze plamienia... wiec dla mnie to szook ,ze u Ciebie tak krotko ![]()
#416 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ha! ja ci powiem ze przyznaje sie bez bicia ze przestalam mu czytac jak urodzil sie maly, za to on ma faze na encyklopedie(byla kiedys laroussa, ma obrazki, ale nie jest dziecieca) no i to jest koniec jakie on zadaje wieczorem pytania ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ide spac. nawet niezle sie czuje jak na poranek o 5tej kasia padlam z wrazenia, twoja mala wyglada jakby swiezo od fryzjera wyszla
moich dwoch chlopcow<3 zaczynamy od nowa dietowanie ![]() Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-07-07 o 21:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
U nas czytanie musi być, chyba tylko raz za karę nie było
![]() ![]() Kasiu śliczna ta Twoja Martynka ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Nie rycz nie rycz, przed ciążą miałam zapas tłuszczyku nagromadzony przez dwa lata teraz z nim muszę walczyć.
![]() |
#418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | ||||
Rozeznanie
|
Franciszek jest cudny
![]() Dziewczyny dziękuję, że się martwicie o moje kolano. Wczoraj cały dzień siedziałam w domu, dzisiaj na dzień mąż wziął wolne i do 14-ej odpoczywałam (on nosił, karmił, zabawiał, usypiał małego), później pojechaliśmy na urodzinki do taty (zdjęcie wystrojonego Antosia w albumie), gdzie tylko siedziałam przy stole i żarłam, wróciliśmy do domu i ja nadal odpoczywam (chociaż już mnie kolano prawie w ogóle nie boli .. chyba jest zahartowane jeszcze z moich aktywnych sportowo czasów), a mąż wykąpał, nakarmił, uśpił dziecko i pojechał na nockę. Pewnie wróci na kolejne karmienie, a ja jeszcze troszkę poudaje, że mnie kolanko boli ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no to teraz jak spotkasz się z mężem, to będziecie musieli uważać ![]() Cytat:
![]() Listopadowa ja też tak miałam, przeraziłam się i bałam się dalej robić, ale mąż się podjarał i mnie masował tymi bańkami sadysta jeden (na brzuch też fajnie działa, żeby nie było - nie mam na nim cellulitu, a masuję celem ujędrnienia ![]() Pamiętaj, żeby do masażu użyć jakiegoś olejku i jeśli masaż boli, to zastosować inny rozmiar bańki, albo zassać mniej skóry i odrywając nie odrywać bańki, tylko delikatnie podłożyć palec, żeby odpuścić powietrza i dopiero odciągnąć bańkę, bo inaczej mogą się siniaki robić. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gdyby było bardzo źle, to pewnie już byście dostali te majtki. Nie martw się ![]() Antoś w szpitalu miał wynik Ib, Ib i to niby jest wynik dobry, ale oznacza, że bioderka nie są do końca rozwinięta. Kolejne usg mieliśmy jak Antoś miał 6 tygodni i mamy wynik Ia, Ia, czyli idealny. Zaznaczam, że żadnego szerokiego pieluchowania nie stosowaliśmy. Co więcej, mały nawet nie leżał na żabkę, bo nie lubił spać na brzuszku, dopiero od niedawna mu przypadła do gustu ta pozycja. Zosiaaa biedny Mateuszek ![]() ![]() ![]() Ddaaiissyy fajnie, że pobędziecie u rodziców. A mąż do tej Malezji, to rozumiem, że służbowo jedzie? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Agus87 gratulacje dla bratowej ![]() Andziot życzę, aby auto okazało się mega pojemne ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- No i potwierdziła się moja teoria z filtrowaną wodą, bo dzisiaj kolejny dzień wody nie filtrowałam i Antoś zrobił bezbolesną, piękną kupkę. Także ja dzbanek Brity wywalam do śmieci, prawie 2 tygodnie mieliśmy przez niego wyrwane z życiorysu. Nasz mały i jego brzuszek woli zwykłą kranówę ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Mamaoptymistka i na jaką karuzelkę się ostatecznie zdecydowałaś? ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Dziewczyny co myślicie o elektrostymulacji??? Miała któraś, daje to coś? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
no wiem wiem, ze ja wymeczyli
bidula ale dobrze, ze sie tak skonczylo maly caly czas przy piersi, ma tyle pokarmu, ze szok czemu to takie niesprawiedliwe ![]() ja dopiero w 3 dobie costam mialam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.