Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 23:28   #4441
reverse
Zadomowienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Hehe, pamiętam to o tej kawie Tak się zaczęłam zastanawiać, ile takich zwyczajnych sytuacji ktoś mógł odebrać jako lans

chryja_bez_ryja - lubię oglądać twojego bloga
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:38   #4442
chryja_bez_ryja
BAN stały

Ja tak samo

Dziękuje, jest mi bardzo miło
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 00:21   #4443
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Hehe, pamiętam to o tej kawie Tak się zaczęłam zastanawiać, ile takich zwyczajnych sytuacji ktoś mógł odebrać jako lans
O kawie to ja dwa artykuły czytałam 'jak to nastolatki sie lansuja w Strabucksie '

Ale toreb ze sklepów ubraniowych do przenoszenia rzeczy innych niz zakupy z owego sklepu nie rozumiem , nie uważam tego za lans ale przeciez to jest koszmarnie niewygodne ! ani tego zawiesić na ramie , jak sie nosi coś ciężkiego to sie wpijają w ręce , Przecież jest pełno toreb z jakiś wytrzymałych rzeczy wygodniejszych ładniejszych czy to w sklepach czy do gazet dołączają ,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg envirosax_300x400.jpg (42,1 KB, 248 załadowań)
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 00:23   #4444
reverse
Zadomowienie

Jeśli coś jest ciężkie, to nieważne w czym to poniesiesz i tak będzie ci niewygodnie.
A te kilka książek do biblioteki czy jakieś inne drobiazgi to po prostu wrzucam do reklamówki i jakoś nigdy nie uznałam tych toreb za niewygodne. To już chyba przyzwyczajenie...
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:00   #4445
MadSyndrome
Zadomowienie

Nie wiedziałam, że jak przyniosłam czereśnie od babci w siatce z h&m to się lansowałam łoboshe jaki lans czułam się jak gwiazda, wszyscy tylko na mnie patrzyli i zazdrościli jak to niosę czereśnie w siatce z h&m, bo mnie stać.

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:11   #4446
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Ale toreb ze sklepów ubraniowych do przenoszenia rzeczy innych niz zakupy z owego sklepu nie rozumiem , nie uważam tego za lans ale przeciez to jest koszmarnie niewygodne ! ani tego zawiesić na ramie , jak sie nosi coś ciężkiego to sie wpijają w ręce , Przecież jest pełno toreb z jakiś wytrzymałych rzeczy wygodniejszych ładniejszych czy to w sklepach czy do gazet dołączają ,
Ja uwielbiam te małe papierowe torebki z Zary, Reserved czy sephory, bo idealnie pasują na moje śniadanie do pracy - wkładam pudełeczko na dno torebki i wiem, że mi się nie będzie przewracać ani nic jak złapię za rączki, a rozmiar akurat - niewielki i poręczny, idealnie mieści pudełko śniadaniowe i nie muszę się martwić, że mi się sos z sałatki rozleje po torbie/torebce

Więc... może być BARDZO WYGODNIE
Stary 2011-07-07, 09:33   #4447
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
No, ale skoro już taką torbę mam, to co mam wywalić? Przecież to nieekologiczne. Lepiej ją "zajechać" i dopiero potem wywalić.

To jest coś jak z foliówek robienie worka na śmieci. Skoro już je mam to wykorzystam, a może to też lans? Że zamiast zwykłego worka na śmieci wywalam swoje w folii z Rossmanna?

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012

Edytowane przez Madia
Czas edycji: 2011-07-07 o 09:34
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:58   #4448
nicRu
maszyna, nie człowiek

Tzn ja w takich noszę ciuchy kosmetyki etc, bo akurat sloików bym się bała, że będa za ciezkie i zrobią jedno wielkie *trach* A jak mam dobrą torbę, to owszem, jade gdzieś na wieś czy niosę coś do koleżanki, to takich drobnostek upcham (mowię o takich jak z Douglasa duza papierowa ze sznureczkowymi rączkami).
Stary 2011-07-07, 09:59   #4449
chryja_bez_ryja
BAN stały

To nawet bardzo mądre posunięcie, ja nawet te foliówki zajeżdżam- noszę w nich śniadania, pakuję buty w nich do walizki, gdy wyjeżdżam (a mieszkam w dwóch miejscach naraz więc ciągle "na walizkach"), zresztą, dużo rzeczy można w ten sposób wykorzystać chroniąc środowisko. A kiedyś usłyszałam (ale to dawno i już na pewno nieaktualne odkąd w niektórych sklepach jednorazówki są płatne- z czym zgadzam się), że torba eko (taka płócienna) to lans. Był wtedy taki boom na życie eko- wśród celebrytów i to, że i ja miałam taką torbę (przywiezioną z 15 lat temu z Niemiec) też zostało uznane za próbę "gwiazdorzenia". Także uważajcie, jesteście na każdym kroku obserwowane "brzydal:
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:07   #4450
LoveCookies
Rozeznanie

bez offa dziewczyny

dziś na miescie dużo bielizny.
staniki czerwone,czarne i panterke ,majtki ,stringi -od wyboru do koloru.

P: JP na 100%
LoveCookies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:22   #4451
Madia
Zakorzenienie

Mam zamiar niedługo wyjść i będę się kręcić w okolicach Rynku, więc możliwe, że dostanę gaciami po oczach

Stary 2011-07-07, 12:20   #4452
Marciamartyna
Raczkowanie

haha ja wystarczy że wyjde z domu i już widze piekne gatki albo super sexi staniczki XD
i żeby nie bylo to często dorosłe kobiety się tak "ubierają" bo u młodych dziewczyn mniej widze,chociaż mnie też czasami sie zdarza stanik wyjść na wierzch.
Oo własnie a może to jakaś nowa moda jest zza oceanu na bielizne na wierzchu :P
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:10   #4453
MadSyndrome
Zadomowienie

No co Wy, niedługo do wieczora będę spędzała czas na rynku, aż tak źle? *spogląda za okno* kurcze ledwo słońce wyszło, chyba muszę zmienić swój plan ubrania... :/ najlepiej usunę z niego shorty i bluzkę

Stary 2011-07-07, 14:13   #4454
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Pokaż wiadomość
To nawet bardzo mądre posunięcie, ja nawet te foliówki zajeżdżam- noszę w nich śniadania, pakuję buty w nich do walizki, gdy wyjeżdżam (a mieszkam w dwóch miejscach naraz więc ciągle "na walizkach"), zresztą, dużo rzeczy można w ten sposób wykorzystać chroniąc środowisko. A kiedyś usłyszałam (ale to dawno i już na pewno nieaktualne odkąd w niektórych sklepach jednorazówki są płatne- z czym zgadzam się), że torba eko (taka płócienna) to lans. Był wtedy taki boom na życie eko- wśród celebrytów i to, że i ja miałam taką torbę (przywiezioną z 15 lat temu z Niemiec) też zostało uznane za próbę "gwiazdorzenia". Także uważajcie, jesteście na każdym kroku obserwowane "brzydal:
o widzę podobna sytuacja ja tez pakuję do foliówek śniadania, buty, jakieś ciuchy często,..
wychodzi tez na to, ze moi rodzice codziennie gwiazdorzą jak idą rano po chleb, biorą własnie te płócienne torby, których kiedyś tato przywiózl mnóstwo wlasnie z Niemiec

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:20   #4455
201706121151
Konto usunięte

Oj no wiecie. Teraz takie papierowe torby dostaje się w większości sklepów. Chodziło mi raczej o dziewczyny ubrane od stóp do głów w super ubrania (nie, żebym była zazdrosna czy coś ) i wymachujące torebką znajdującą się na przedramieniu, mówiącą "Jestem fajna, nie to co ty!". No wiecie, po niektórych to po prostu widać .
201706121151 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:38   #4456
lipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaFleurBlanche Pokaż wiadomość
Oj no wiecie. Teraz takie papierowe torby dostaje się w większości sklepów. Chodziło mi raczej o dziewczyny ubrane od stóp do głów w super ubrania (nie, żebym była zazdrosna czy coś ) i wymachujące torebką znajdującą się na przedramieniu, mówiącą "Jestem fajna, nie to co ty!". No wiecie, po niektórych to po prostu widać .
A mnie mamusia uczyła, że nie powinno się oceniać ludzi po wyglądzie czy pozorach. Takie osoby mogą być naprawdę wartościowe, a to że dobrze się ubierają nie świadczy że są zakochanymi w sobie pustymi lalami. Sama się przejechałam na ocenianiu ludzi po pozorach , w moim byłym już gimnazjum zatrudniono panią pedagog. Gdy pierwszy raz ją zobaczyłam to no cóż, nie kryłam zdziwienia i niechęci , bo wyglądała jak typowa pusta lasencja , blond praktycznie platynowe włosy z czarnymi odrostami , odrobinę za ciemny podkład , wysokie szpilki , kamizelka w panterkę. Jak się później okazało była to bardzo inteligenta i miła osoba z którą można było zarówno pogadać o jej butach jak i o problemie głodu na świecie. Także podsumowując nawet jak ktoś nosi torby papierowe z jakiegoś sklepu i trzyma w nim chomika/słoiki/skarpetki/drugie śniadanie to o niczym nie świadczy a na pewno nie o tym , że jest super ekstra fAjNiUśNa .

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 00:00   #4457
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaFleurBlanche Pokaż wiadomość
Chodziło mi raczej o dziewczyny ubrane od stóp do głów w super ubrania (nie, żebym była zazdrosna czy coś ) i wymachujące torebką znajdującą się na przedramieniu, mówiącą "Jestem fajna, nie to co ty!". No wiecie, po niektórych to po prostu widać .
Moim zdaniem to jeszcze o niczym nie świadczy. Są lepsze sposoby lansowania sie ,moze macha bo tak lubi i nawet nie myśli że tam jest jakieś logo na które ktoś zwraca uwage
Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Jeśli coś jest ciężkie, to nieważne w czym to poniesiesz i tak będzie ci niewygodnie
No właśnie nie wszystko zalezy od tego jak si ten ciężar rozłoży Nie znam sie na fizyce i nie ptorafie tego wyjaśnić odpowiednio ale wystarczy sprawdzić ile można uniesc trzymając coś w wyciągniętym ramieniu a ile w ramionach opierając ciezar o biodro albo brzuch .Różnica jest bardo duża Posa tym jak sie ma torbe na ramieniu a nie w rece to ma sie jedną reke wolną co raczej tez jest wygodne
Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
No, ale skoro już taką torbę mam, to co mam wywalić? Przecież to nieekologiczne. Lepiej ją "zajechać" i dopiero potem wywalić.
nie no używac jak najbardziej ale do pakowania , w domu ale jak sie coś regularnie nosi to juz mozna 'zainwestować' w coś trwalszego bo jednak reklamówka ,zwłaszca juz troche zuzyta nie wyglda najlepiej no i wygodna nie jest
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 00:10   #4458
siarka40
Szef ds. Wymianek

bokserki zalozone do stanika z "normalnym" rozkladem ramiaczek. to mnie najbardziej rozwala, a jest plaga przy obecnej aurze. co druga dziewczyna nosi bokserke, a moze jedna na piecdziesiat ma schowane ramiaczka .

tak w ogole, to moj debiut w tym watku, podczytuje Was od dawna, ale dopiero kolejna porcja bokserek z ramiaczkami od stanika na wierzchu zmotywowala mnie do dziewiczego wpisu .
Stary 2011-07-08, 08:30   #4459
MadSyndrome
Zadomowienie

Hmm ja tej "zazdrości" nie rozumiałam dopóki nie rozjaśniłam sobie włosów na blond wcześniej uważałam każdą taką i w butkach na obcasie na niewiadomo co, pustaki, solary. A teraz widzę to ich oczami jak mnie przeciętnie ubrane dziewczyny obgadują, jak np ubrałam się na rozmowe o prace sama chodzę codziennie ubrana przeciętnie, jeansy, tshirty... czasami jakaś sukienka, ale czasami muszę się odstawić niestety i wtedy spotykam wiele niemiłych sytuacji, już słyszałam "o boże wyższe buty mogła sobie ubrać" (o 6cm obcasach), "haha platynka i pół tony makijażu" (moje włosy + cienka kreska eyelinerem na górze + tusz do rzęs ), "jaka paniusia", "taka młoda, a tak sie odstawia" (mam 21 lat, wyglądam na z 17-18..to akurat nie moja wina ).
Dopiero teraz przekonałam się jaką przykrość takie dogadywanie obcym ludziom może zrobić bo w sumie niech myślą sobie co chcą, nie znają mnie itp, nie wiedzą z jakich powodów rozjaśniłam włosy i nie mają prawa w ogóle mi dogadywać w sumie... niestety większość takiego dogadywania to zazdrość, w niektórych przypadkach czysta złośliwość

Stary 2011-07-08, 08:43   #4460
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
bokserki zalozone do stanika z "normalnym" rozkladem ramiaczek. to mnie najbardziej rozwala, a jest plaga przy obecnej aurze. co druga dziewczyna nosi bokserke, a moze jedna na piecdziesiat ma schowane ramiaczka .

tak w ogole, to moj debiut w tym watku, podczytuje Was od dawna, ale dopiero kolejna porcja bokserek z ramiaczkami od stanika na wierzchu zmotywowala mnie do dziewiczego wpisu .

Ja sobie kiedyś skrzyżowałam ramiaczka od biustonosza na plecach żeby nie było ich widać i mi się naciągnęły
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:34   #4461
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Ja sobie kiedyś skrzyżowałam ramiaczka od biustonosza na plecach żeby nie było ich widać i mi się naciągnęły
e, to jakies wyjatkowo ciagnace musialy byc^^.
a do robienie ramiaczek do bokserki sa tez klipsy, i wtedy stanik nie musi byc nawet multiwayem .
Stary 2011-07-08, 09:43   #4462
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Hmm ja tej "zazdrości" nie rozumiałam dopóki nie rozjaśniłam sobie włosów na blond wcześniej uważałam każdą taką i w butkach na obcasie na niewiadomo co, pustaki, solary. A teraz widzę to ich oczami jak mnie przeciętnie ubrane dziewczyny obgadują, jak np ubrałam się na rozmowe o prace sama chodzę codziennie ubrana przeciętnie, jeansy, tshirty... czasami jakaś sukienka, ale czasami muszę się odstawić niestety i wtedy spotykam wiele niemiłych sytuacji, już słyszałam "o boże wyższe buty mogła sobie ubrać" (o 6cm obcasach), "haha platynka i pół tony makijażu" (moje włosy + cienka kreska eyelinerem na górze + tusz do rzęs ), "jaka paniusia", "taka młoda, a tak sie odstawia" (mam 21 lat, wyglądam na z 17-18..to akurat nie moja wina ).
Dopiero teraz przekonałam się jaką przykrość takie dogadywanie obcym ludziom może zrobić bo w sumie niech myślą sobie co chcą, nie znają mnie itp, nie wiedzą z jakich powodów rozjaśniłam włosy i nie mają prawa w ogóle mi dogadywać w sumie... niestety większość takiego dogadywania to zazdrość, w niektórych przypadkach czysta złośliwość
Miej to w .

Też mam włosy w odcieniu chłodnego, jasnego blondu, od jazdy na rowerze jestem cała brązowa - więc normalnie solara i platyna. i co? mam sie przefarbować bo jakaś panna na mnie krzywo spojrzała?
Mam gdzieś komentarze sfrustrowanych bab.
Jak mam ochotę, to wkładam szpile, koturny i idę.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 10:06   #4463
natalkaa7522
Zakorzenienie

A mnie rozwalają paznokcie, z których zszedł trochę lakier. Strasznie tego nie lubię.
Chodzi mi oto:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (10,6 KB, 208 załadowań)
Stary 2011-07-08, 10:11   #4464
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się takie coś podoba. Fajnie, luzacko wygląda.

Stary 2011-07-08, 10:16   #4465
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Mi się takie coś podoba. Fajnie, luzacko wygląda.
stanik to czesc bielizny, zatem winien byc ukryty pod odzieza. inaczej wyglada to nieelegancko, tak samo jak wystajaca proca z dzinsow. chyba po to sa bokserki, zeby ramiona po bokach byly "gladkie" .
Stary 2011-07-08, 10:19   #4466
Angry
Raczkowanie

Ja czasem ubieram się brzydko/dziwnie czasem zdarzy mi się ubrac bardziej ee, sexy (powiedzmy), oba przypadki mogłyby byc kontrowersyjne, ale nigdy nie zdarzyło mi się, zeby ktoś komentowal mój wygląd, co za chamstwo... oczywiście wiem, że są takie osoby, ale po prostu trudno mi uwierzyć. Trudno uniknac jakiegoś oceniania, ale każdy sobie cośtam pomyśli, nie musi od razu wyjeżdżac z (pewnie mało błyskotliwymi) komentarzami. No i nie rozumiem też tej chorej zazdrości, każdy może być przecież zadbany i dobrze się prezentować. W ogóle to też strasznie nie lubię ludzi, którzy nie umieją wbić wzroku w jeden punkt tylko nachalnie się na kogoś gapią, sama często podpatruję, ale, do cholery, dyskretnie.
A co do toreb dyndających na przedramieniu - też słyszałam, że to lans, że jakaś paniusia idzie, ale mi naprawdę jest tak wygodnie, oczywiście nie cały dzień, ale jak zmęczę się noszeniem torby na ramieniu, to opuszczam ją niżej. Zawsze noszę na lewym, bo jak założę na prawe to nie potrafię się poruszac, ale mam asymetrię łopatek i ramion, więc to może dlatego

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A mnie rozwalają paznokcie, z których zszedł trochę lakier. Strasznie tego nie lubię.
Chodzi mi oto:
O tak, mnie też. I na fali wysypu blogów kosmetyczno-modowych można zaobserwować, że nawet fashionistki prezentują takie kwiatki, bo o ile może się komuś zdarzyc uszkodzic paznokcie w ciągu dnia, to już do zdjęcia można się przygotowac
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 10:24   #4467
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
stanik to czesc bielizny, zatem winien byc ukryty pod odzieza. inaczej wyglada to nieelegancko, tak samo jak wystajaca proca z dzinsow. chyba po to sa bokserki, zeby ramiona po bokach byly "gladkie" .
Skąd ci przyszło do głowy, że ubierając bokserkę chcę wyglądać elegancko? Niektórzy lubią luźny, trochę niechlujny wygląd i niekoniecznie codziennie chcą wyglądać jakby kij połknęły.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

I nie wiem czy zauważyłaś, ale stanik jednak przeszedł metamorfozę i niekoniecznie "winien być schowany".

Stary 2011-07-08, 10:31   #4468
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzams ię z powyższym.

Podobnie mierzi mnie biały stanik pod białą bluzką.
cielista bielizna zostałą wynaleziona w konkretnym celu niekoniecznie od bezowych ubrań.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Skąd ci przyszło do głowy, że ubierając bokserkę chcę wyglądać elegancko? Niektórzy lubią luźny, trochę niechlujny wygląd i niekoniecznie codziennie chcą wyglądać jakby kij połknęły.
".
brak bielizny na wierzchu = sztywniara a la połknięty kij?
Stary 2011-07-08, 10:37   #4469
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:

jezeli dla Ciebie alternatywa luzaka jest osoba wygladaja jakby kij polknela, to dalsza dyskusja nie ma sensu .

Cytat:
I nie wiem czy zauważyłaś, ale stanik jednak przeszedł metamorfozę i niekoniecznie "winien być schowany".
przestal byc czescia bielizny?

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Zgadzams ię z powyższym.

Podobnie mierzi mnie biały stanik pod białą bluzką.
cielista bielizna zostałą wynaleziona w konkretnym celu niekoniecznie od bezowych ubrań.
tu z kolei ja sie zgadzam. przy okazji sie pochwale - od paru dni jestem posiadaczka Freyowego Deco - to cielak idealny!

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
brak bielizny na wierzchu = sztywniara a la połknięty kij?
sztywniara z Ciebie pelna geba, pogodz sie z tym.
Stary 2011-07-08, 10:56   #4470
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

sztywniara z Ciebie pelna geba, pogodz sie z tym.
A to ja już wiem od dawna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości