|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Witam Was
Ja po wizycie u gina i jestem załamana =( mogę nawet urodzić za tydzień, mam skróconą szyjkę, przekrwienie i jak Mnie badała to miałam skurcze, których nie czułam Mam leżeć i nic nie robić wypłakałam się już narzeczonemu i mamie =( powiedziała że jeśli przetrwam do 34 tygodnia to powinnam dotrwać do końca ciąży za dwa tygodnie mam kolejną wizytę i usg |
|
|
|
#3422 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
no właśnie ja muszę mieć odwyk od allegro, dodatkowo uwielbiam dostawać paczki i ten moment dreszczyku przy otwieraniu przesyłki
to już uzależnienie![]() Cytat:
zobaczymy czy relaksuje czy to pic na wodęod pół roku o tym myślę bo ja jestem w ciąży a małż wieczorem się wykłada i robi wszystko żeby to go masować ale zasuwa w pracy przy kompie, potem zasuwa przy ścianach do nocy z wykończeniówką to nie mam serca mu odmówić ![]() a że nie mam już siły to go położę na tym sprzęcie wręczę pilota i niech go masuje ile chce albo popieści prądem ale to też rozluźni mięśnie nie
|
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak cię to bardzo niepokoi to może zadzwoń do gina, albo nospę może weźCytat:
Gości mamy jutro, a urodziny 10 i 12 Będą szaszłyki, pieczeń ze śliwką, kieszonki z ciasta francuskiego z brokułem,kurczakiem, pieczarkami i sosem czosnkowym, sałatki no i oczywiście tort i jeszcze trochę innych rzeczy![]() Dzasta no to nie ma żartów |
||
|
|
|
#3424 |
|
Rozeznanie
|
no i wczoraj przyszedł z góry przeciągnął się i mówi że jakiś masażer by się mu przydał i że ma niedługo urodziny i patrzy na mnie tymi dużymi oczami
... ale się nie ujawniłam tylko ledwo się powstrzymałam od śmiechu ... zna się tego chłopa oj zna i dyplomatycznie z poważną miną stwierdziłam, że prezent to ja już mam od dawna wybrany i zdania nie zmienię hehe będzie miał niespodziankę ...tylko żeby działała ;(
|
|
#3425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z tym prądem to dobre![]() Cytat:
|
|
|
#3426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma to jak subtelna sugestia co by się chciało dostać Moja szwagierka ma coś w tym stylu i jest zadowolona
|
||
|
|
|
#3427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szykuje się niezła imprezka![]() Cytat:
ale na pewno się ucieszy bardzo i do tego zdziwi
|
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
akurat te z pandą to w h&m we Wrocławiu więc nie masz daleko
![]() była cała kolekcja z pandą, czapeczki śpioszki i bluzeczki ale byłam z siostrą i mi nie pozwoliła nic więcej brać bo gadała że za wcześnie no żeby własna siostra mi broniła dziwne to nie??
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Niedobrze mi.
Co za dzień namarudzę się wam tu za trzech.---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3430 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bedzie dobrze zobaczysz wytrwasz do konca ciazy Cytat:
![]() nigdy nie jadłam takich kieszonek ale jakos mam smaka nie nie
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry kobity
![]() wpadłąm sie przywitac bo za duzo czasu to ja dzis nei mam niestety musze ogarnac mieszkanie na jutro no i zrobic sałatke itd tak wiec bede zagladac jak tylko bede robic przerwy hihi![]() własnei sie objadłąm pstragiem z frytami i nie chce mi sie ruszac ![]() co do ciuszków to ja mam duzo takich 56 nawet wiedziałam mniejsze ale to podostawałam , no i z poczatku na alegro cos upolowałam ale za grosze-pewnei jak zrobie segregacje to okaze sie ze mam tego za duzo no ale co tam bede przebierac co godzine hehe-żartuje oczywiscie jak nei wykorzystam to przekaze dalej i juz z nowych rzeczy to kupie juz wieksze
|
|
|
|
#3432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Nastka menu inponujace, pomaga ci ktos czy sama pichcisz?
jha na razie mam tak: 3 sałatki: wiosenna z feta,z tuńczyka, jarzynowa, zimna płyta : sry, wedlina, jakies przekaski typu ogórki, pieczary itd, jajka faszerowana z pieczarkami, jaja w majonezie, bigos, kiełbaski(różne ) no i jeszcze chyba zrobie koreczki , mysle co jeszcze ale mi zazwyczaj w czasie robienia sie cos przypomina wiec jeszcze pewnei cos dodam
|
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
natka w 28 tygodniu jestem
zmykam coś zjeść i położyć się |
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż bym sobie zjadła jakąś taką fikuśną
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tej czapki cieszyłam się jak głupek ![]() Ojj to pocierpimy razem
|
|
|
|
|
#3438 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
takie smakołyki zapodajecie mogę się wprosić![]() ja sobie kupiłam pierogi z garmażerki jutro na obiad, tż nie ma to mi się nie chce dla siebie gotować ...ale jak pomyślę o waszym menu to mi te pierogi już w gardle stoją
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej myslałam nad czyms na ciepło cos wymysle -najlepiej do włozenia do piekarnika hehe i po prostu podgrzania i podania
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale odzież ciążowa jakaś nie teges i droga że szok... byłam zmuszona kupić eleganckie spodnie do tuniki żeby jako chrzesna jakoś się zaprezentować na komunii i kupiłam właśnie w h&m bo tylko tam znalazłam ciążowe w małym rozmiarze i niby okej pomijając cenę
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście na lipcówkach. Dziewczyna urodziła w 5 min
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-08 o 13:18 |
|
|
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
teraz te spodnie w biodrach, udach i tyłku są nadal fajne ale ten panel to tak ciasny że nie wiem jak niby do 9 miecha w niego się wcisnąć niby i chyba go jakoś wypruję i będę miała spodnie pod brzuch bo innaczej to się nie da w nich chodzić
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#3443 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja z K. nie miałam ani jednego malenskiego skurczu aż do środy -dwa dni przed porodem. I żyjemy i mamy się dobrze
Więc nie martwić się!Wczoraj musiałam zniknąc nagle bo małz wychodzil jednak robic te zdjęcia (mialam nadzieje że laska jednak się rozmysli albo jej się nie będzie chciało ![]() ) a K. się rozbudził i za nic nie chciał usnąć na nowo No i nie mogę powiedzieć że się wyspalam, chyba zaraz idę się przespać skoro K. odsypia. Dziewczyny współczuję skurczy kochane, to strasznie nieprzyjemne Cotka ja trenowałam dzielnie przeponę i cwiczyłam mięsnie kegla, nauczylam sie pieknie oddychac i pamiętałam jak oddychac przy jakich skurczach a przy porodzie wszystko poszło hen hen w zapomnienie :brzy dal: mimo wszystko mam zamiar znów trenowac teraz - chociaz sama swiadomosc ze cos robie mi pomaga![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę![]() Cytat:
|
|
|
#3446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Nareszcie macie przyzwoite tempo, takie że można nadążyć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dołączam się do marudzenia - niedobrze mi od rana ![]() Cytat:
![]() Asiu, a może dla gości takie coś (nie wiem jak się nazywa, ale kilka razy jadlam już u kuzynki i wszystkim smakowało) - w piekarniku robisz takie kawałki piersi z kurczaka (nie całe piersi, tylko takie na 3-4 części pokrojone) w sosiku ze śmietany z keczupem i jeszcze czymś. Chyba nie jest to pracochłonne, a wszystkim zawsze smakuje Do tego pieczywo/grzanki i sałata. Mniam Trzebaby tylko znaleźć przepis dokładny.Kurde, zgłodniałam
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-08 o 13:45 |
||||
|
|
|
#3447 |
|
Wtajemniczenie
|
MArtusia oj bo wiesz idą mu cholerne ząbki i to nie dość ze sześć na raz to jeszcze trójki
- czyli najgorsze z mozliwych. On cierpi a ja nie mam jak mu pomoc, bo juz ani panadol ani dentinox nie dziala. Dostalismy teraz od pediatry czopki, moze pomogę![]() Cotka pewnie tak, choc nadzieję mozna miec tez Wam się wiesza wizaż? i macie problemy z oddychaniem? jak sobie radzicie?
|
|
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
Ja też tak chce szybko =) zabrałam laptopa do łóżeczka, bo muszę poszukać rzeczy dla dziecka i Siebie
|
|
|
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
to moj komp szwankuje, muszę się wylączyć
papa |
|
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
lausanne Ja mam problemy z oddychaniem od paru dni i mam głupi sposób na to: próbuje ziewać i chwilowo jest lepiej =)
dzisiaj wchodziłam na drugie piętro i o mało nie padłam, czułam się jakbym zrobiła maraton na parę kilometrów =) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

to już uzależnienie
zobaczymy czy relaksuje czy to pic na wodę
ja jak troszke przejde zaraz sie napina i robi twardy wizyta u gina dopiero za tydzien i sie zastanawiam czy to normalne...
z kina wróciliśmy po 23ej, później trochę poczytałam w necie, położyłam się ok 1ej i się z dobrą godzinę wierciłam
jak se pomyślę ile nas czeka też papierkowych spraw po kupnie mieszkania to masakra
... ale się nie ujawniłam tylko ledwo się powstrzymałam od śmiechu ... zna się tego chłopa oj zna 
szykuje się niezła imprezka

bo gadała że za wcześnie no żeby własna siostra mi broniła dziwne to nie??
?