|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Oby się wszystko udało
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A coś do piekarnika to może jakąś zapiekankę? Mam sprawdzony przepis jak coś![]() Leż, leż Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Przeczytałam o dokumentach które trzeba zabrać ze Sobą do szpitala i jest napisane że trzeba zabrać wyniki badań które się robiło w ciąży i mam pytanko odnośnie tego: mam zabrać wszystkie wyniki czy tylko ostatnie i zabierać usg ze Sobą?
|
|
|
|
#3453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
leżakuj ile wlezie
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to z oddychaniem zawsze mam problemy, więc przyzywczajona jestem. Po porodzie robię przyczajenie na przegrodę nosową.
Wczoraj jak spytałam tż czy też słyszy to, że oddycham jak stary dziad, to wredny potwierdził a miałam taką nadzieję, że zaprzeczy dla mojego komfortu psychicznego |
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
rabarbar ale jakby już doszło do porodu, niech dziecko poczeka jeszcze z 10 tygodni =)
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj wieczorem jak się położyłam to tak oddechu złapanie mogłam dziś lepiej. lausanne ty używasz wózka espiro gtx????
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-08 o 14:11 |
||
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba już dzisiaj nic nie czytam |
|
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
narazie nie odwołuje ślubu, odwołam dopiero wtedy kiedy urodzę przed terminem =)
Mi jakoś ślub nie jest potrzebny z tego powodu że jest dziecko, więc się tym nie przejmuje zabardzo =) a z przygotowaniami to teraz będą problemy (naszczęście zaproszenia już rozdaliśmy), ale jeszcze trzeba sukienkę znaleźć =/ ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- naszczęście ślub trwa krótko, więc nie będę długo stała =) miałam coś jeszcze napisać i zapomniałam =))) he he |
|
|
|
#3460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z dokumentami to nie pomogę bo sama nie wiem i jestem ciekawa?---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- mam takowe objawy od jakiś 2 miesięcy z różnym nasileniem i niby jest wszystko git tylko twarz mi nie puchnie dzięki Bogu ![]() ja już nie czytam o takich rzeczach bo potem gin patrzy na mnie jak na wariatkę jak się pytam co może mnie niepokoić i kiedy lecieć na izbę
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to zaryzykuję i nie wezmę wydruków z usg do szpitala
Po poronieniu wszystko mi zabrali i nawet prośbą ani groźbą nie udało się ani mnie, ani mojemu mężowi tych zdjęć odebrać. Nie mam przez to żadnej pamiątki po moim pierwszym dziecku ![]() Mam pytanie - czy któraś z Was nie zdecyduje się na chrzczenie dziecka lub się waha? Chciałabym z kimś pogadać na ten temat, najlepiej na pw.
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
agnyska zawsze można wziąć, ale im nie dać =))) he he. Ja mam naszczęście na komputerze usg zachowane =)
Ja będę chrzcić ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- ale Mnie żebra bolą na wysokości stanika =/ muszę kupić luźniejszy stanik jak byłam na wizycie to pielęgniarka i ginka powiedziały że mam mały brzuszek jak na ten tydzień, ale ogółem przytyłam 11 kg =) ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- agnyska a brałaś wszystkie wyniki badań czy tylko ostatnie? |
|
|
|
#3463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz są schowane głęboko na dnie pudła i staram się nie myśleć ale rozumiem żal bo to w sumie jedyny namacalny dowód związany z naszymi aniołkami ehh ![]() no i co do chrztu to myślę że spokojnie możemy na ten temat pogadać bo u mnie to dość skomplikowane i jestem w kropce więc jak chcesz to daj znać
|
|
|
#3464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim Byłam dzisiaj na obciążeniu glukozą i prawie zwymiotowałam jak piłam to przy pielęgniarce. Obrzydlistwo!!! Na szczęście tylko poleciały mi zły, bo było mi niedobrze, a potem jakoś przetrzymałam te 2 godziny. A wyniki we wtorek
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
Mi smak glukozy jakoś nie przeszkadzał, tylko gardło bolało od tego i miałam dosyć bo piłam na raz (bez przerywania) =)
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- narzeczony dowiedział się że dziecko w 29 tygodniu ma około 40 cm. i się patrzył teraz zdziwiony na Mój brzuch i pytał "jak On się tam mieści?" =))) he he Edytowane przez DzastaW Czas edycji: 2011-07-08 o 15:07 |
|
|
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
Aiszka udało się i to najważniejsze
trzymam kciuki za wynikja zmykam może wieczorkiem wpadnę jak mi prądu nie wyłączą bo burza idzie czarno się zrobiło i muszę się pozabezpieczać razem z psiakami brryyy byle do nocy przeszło bo sama tu umrę ze strachu papa
|
|
#3467 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej kobietki
TŻ skomentował to tak "50% z tych rzeczy nawet Sebkowi nie założysz" Trochę tego nachomikowałam to fakt i sama nie pamiętałam co mam i ile czego, ale nie jest aż tak dużo jak się mu wydajeCytat:
I trzymam kciuki za glukozę![]() Cytat:
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
rabarbar papa =)
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- anetika jeśli to do Mnie z tą glukozą, to wyniki mam dobre =) ej teraz Ja siedzę i się patrze na brzuch i zastanawiam jak te dziecko się tam mieści =))) he he ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- a Moje plany legły w gruzach, miałam zamiar jutro przygotować milutki wieczór i noc z narzeczonym, a tak to dupa wyszła z tego =/ =) |
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tu obiecane zdjęcia dla Agnyski i Anci są trochę zamglone i na żywo te kolory są ładniejsze
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3470 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
rabarbar
Kochany Twój wróci szybciej niż myślisz, a w tym czasie masz nas ![]() I nie łaz nigdzie jak Ci niedobrze tylko leż i wypoczywaj Ja myślę, że instynkt zadziała i będziesz wiedzieć, że to "już" Myślę, że nam instynkt podpowie, że to "te" skurcze ![]() Brawo za prezent. Mał napewno się ucieszy...A materacyk jaki? natka A ja dostałam od mojego Tż balsam na rozstępy z clarins kupił mi na strefie wolnocłowej... Ciekawi mnie do tej pory skąd on znał taki produkt ![]() Oczywiście balsam mi się już skończył i nie kupię drugiego bo mi kasy szkoda ![]() Pochwal się co kupil ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Asiarany julek to wykarmisz tym cały pluton... ![]() Miałam Ci mówić. Kupiłam dzisiaj mega cieplutki kocyk (akryl) za 20 zeta. Sprzedają takie babeczki koło biedrony na Szczęśc Boże - ta ulica gdzie ZUS. Ja kupiłam brąz a miała jeszcze niebieskie i różowe (wszystkie z misiami).
|
|
#3471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3472 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję, że napisałaś co masz, będzie mi trochę jaśniej. I też zamierzam prać wszystko, zobaczymy czy mi się uda. Madzialena Położna w sumie dziwna. Przyszła, spytała jak się czuję, zmierzyła ciśnienie i posłuchała takim dziwnym urządzeniem serduszka dziecka, biło podobno idealnie. Skomentowała, że nie chodzę do lekarza na miejscu, chyba jej się to średnio podobało. Dostałam namiary na szkołę rodzenia, u nas przy szpitalu w mojej miejscowości jest prowadzona bezpłatnie, zajęcia są co wtorki - wybiorę się w kolejny i dowiem się co i jak. Ogólnie nie wiem, czemu miało to służyć. Nie bardzo wiedziałam, o co ją pytać a i ona sama chyba średnio była zainteresowana moimi pytaniami. Nie wiem, może źle ją odebrałam. A w ogóle to ma przychodzić co tydzień , szok. Chyba tylko u nas są takie metody, co?Cytat:
Dziękuję Kellysss Kocham Cię, wiesz. Cytat:
U mnie to zboczenie zawodowe chyba, że tak wszystko mam zliczone. Cytat:
.Cytat:
.A to moje dzisiejsze dzieciowe zakupy. Śpiochy i białe body w rozmiarze 56, a te szare dokupiłam do kompletu do śpiochów 62.
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
natka ładne =) Ja mam manie na punkcie rzeczy w paski =)))
a u Mnie nagle zaczęła się mega ulewa =/ ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- zmykam bo za chwilę będę wcinać obiadek =))) |
|
|
|
#3474 |
|
kosmitka
|
Dzasta uważaj na siebie, to nie są żarty. Chociaż może gdyby było coś mocno poważnego, to faktycznie jak piszą dziewczyny położyliby Ciebie do szpitala, ale tak czy inaczej lepiej na siebie dmuchać.
Natko bardzo fajne kolorki, zastanawiam się, czy nie wziąć takiej pościeli i rożka. Lubię paseczki, a i zestawienie kolorków też w moim guście.
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
anciaahk Mialam kupić dzisiaj te granatowe
|
#3476 | ||||
|
Zakorzenienie
|
miał być taki piękny dzień a tu burza za burzą :/ Dziś przyjeżdża mamuśka z siorką do nas na weekend to pewnie mnie przy kompie mało będzie ![]() Cytat:
Jakby coś, to pisz i wytłumaczę Ci jak dojechać, bo to w osiedlu między blokami schowane ![]() i jak tam spotkanie? Cytat:
za wizytę , a bakterii się pozbędziesz szybko i będzie git ![]() Cytat:
moja koleżanka tez miała taki expressowy poród- o 4 w nocy odeszły jej wody, pojechali do szpitala, do 8 rano nie miała skurczy więc dostała kroplówkę- 5min po zejściu kroplówki urodziła na łóżku- położna ledwo dobiegła, żeby dziecko złapać ale jak się jej zapytałam co robiła, że tak szybko jej poszło to nie chciała małpicha powiedzieć ![]() Cytat:
|
|
#3477 |
|
kosmitka
|
Małgosiu nie było zbyt wielkiego wyboru. W Pepco śpiochy były drogie, w Textil to samo. A innych sklepów dzieciowych u nas nie ma. Cocodrillo to jedyne sensowne, chociaż ceny miewają różne.
Myślałam o jakimś komplecie dresów na spacery, ale mam rozmiar 68 i chyba póki co wystarczy. Może uda mi się w poniedziałek po lekarzu dojść do h&m i reserved kids, może mają coś ciekawego, głównie chodzi mi o pajacyki.
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Jezuuuu, co przed chwilą się strachu najadłam. Pies mi spinkolił z ogrodu, wszystko pozamykane, a on po prostu znikł
Teraz pies się chłodzi, a ja nadal cała czerwona i spocona
|
#3479 |
|
kosmitka
|
Moonik już opisałam wyżej tą moją położną
.Agnyska najważniejsze że psinka cala i zdrowa .
|
|
#3480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rewelacja...A macie gdzieś tam smyka? Tam byly super pajacyki.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

szykuje się niezła imprezka

namarudzę się wam tu za trzech.
?

takie smakołyki zapodajecie mogę się wprosić

- czyli najgorsze z mozliwych. On cierpi a ja nie mam jak mu pomoc, bo juz ani panadol ani dentinox nie dziala. Dostalismy teraz od pediatry czopki, moze pomogę
chyba już dzisiaj nic nie czytam
Po poronieniu wszystko mi zabrali i nawet prośbą ani groźbą nie udało się ani mnie, ani mojemu mężowi tych zdjęć odebrać. Nie mam przez to żadnej pamiątki po moim pierwszym dziecku 

teraz są schowane głęboko na dnie pudła i staram się nie myśleć ale rozumiem żal bo to w sumie jedyny namacalny dowód związany z naszymi aniołkami ehh
TŻ skomentował to tak "50% z tych rzeczy nawet Sebkowi nie założysz"
Brawo za prezent. Mał napewno się ucieszy...