|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
thea2,
za wytrwałość (odłożenie przymiarki), duże |
|
|
|
#1593 |
|
Zadomowienie
|
![]() uświadomiłaś mi, że u mnie też 50 dni już wiem jaka jest okazja, na którą upiekłam ciasto hahaha![]() wymiana zdań TŻ z księdzem powalająca! nie wiem skąd Ci księża biorą pomysły...
|
|
|
|
#1594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście czasem trafi się na fajnego, który rozumie, że życie nie składa się tylko z chodzenia do kościoła. Jeść też trzeba i na to jedzenie zarobić... Cytat:
Cytat:
A ten dialog pierwsza klasa
|
|||
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
u NAS TEŻ 50!!:d:d
|
|
|
|
#1596 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziwna teściówka ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1597 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1598 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
i właśnie będę przepinać ![]() nie zgodzę się, goździki są bardzo trwałe Cytat:
Cytat:
Okaże się na przymiarce ![]() Cytat:
Cytat:
Sama bym też pewnie nie mogła wytrzymać gdybym się dowiedziała, że suknia jest gotowa do przymiarki ![]() A dialog z księdzem -->
|
|
#1599 |
|
Raczkowanie
|
hmmm aleeeee mam do nadrobienia....
zakazałam sobie wchodzić na forum dopóki nie złożę pracy dyplomowej i dziś nastąpił ten cudowny dzień, jeszcze tylko obrona i bedę miała spokój ![]() oo ja tez moge prosić o namiar na ten "klub" i jakiś krótki instruktarz? chyba muszę się cofnąć jeszcze dalej... eh te zaległości
Edytowane przez nouilles Czas edycji: 2011-07-08 o 17:54 |
|
|
|
#1600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() thea2- DIALOG NAJLEPSZY. zamiast cieszyc się że pary biorą ślub, chcą żyć ze sobą, kochają się to oni tak zniechęcają do tego. naprawdę wszystkiego się odechciewa, nie dość że stres przedślubny to jeszcze ksiądz dolewa oliwy do ognia KOSZMAR Edytowane przez anetka111 Czas edycji: 2011-07-08 o 17:53 |
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Hejoooooo
![]() Byliśmy dzisiaj na pierwszej spowiedzi i jestem pozytywnie zaskoczona, poszliśmy do pierwszego lepszego księdza, widziałam, że jakiś dużo starszy i mówiłam TŻ, że będzie ciężko, ale wcale nie. Wszystko elegancko także z "bani". Wczoraj byliśmy na salce poćwiczyć taniec, nawet nieźle nam idzie, jak pochodzimy przez ten miesiąc 2 razy w tyg. to będzie ok, a chodzi nam tylko o pierwszy taniec, nie mamy żadnego układu. Zaraz będzie u mnie okropna burza, zrobiło się strasznie ciemno
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie planujemy żadnego układu, tylko chcemy żeby jakoś się to wszystko trzymało kupy Zresztą jeszcze do końca piosenka nie wybrana, bo mi się inne podobają, ale znowu nie wiem czy zespół nam to ładnie zaśpiewa
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
jenny, zazdroszczę Ci, że u Ciebie jeszcze tylko 43 dni
Przy tym wydaje mi się, że 50 to tak strasznie dużo blueberry, nie wiem, jak wytrzymam do tego czwartku Naprawdę nie wiem Ale pocieszam się tym, że jeszcze tylko obrona- trochę stresu, a potem już same miłe rzeczy jusztyska, patrzyłam jak zwykle na Twój suwaczek i stąd wiem, że 50 Ciasto pewno pyszne paula, butterfly, to dziś też macie co świętować, okrągłe 50 ![]() stubbornme, cześć ![]() ![]() Dziewczynki, ja uciekam, bo muszę się coś jeszcze pouczyć do obrony no i wyspać przede wszystkim, bo jutro muszę wstać o 6. Jadę z rodzicami na giełdę kwiatową po donice do salonu i dekoracje na ślub Chcemy kupić jakieś kwiaty na koronę, może jakiś tiul i kwiaty do przystrojenia ogrodzenia. Mam nadzieję, że będzie coś, co nie będzie z daleka wyglądało jak sztuczne Może troszkę baloników też uda mi się kupić. A potem jedziemy z K. po jego garnitur ). Dobranoc (choć pewno zajrzę jeszcze na minutkę )
|
#1604 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ksiądz z "mojej" parafii (skomplikowane, bo całe zycie nalezałam do tejj w której biorę slub, ale 3 lata mieszkam gdzie indziej i wegług rejonnu to juz inna parafia) powiedział tylko w zartach, ze jestem zdrajczyni i ide na ślub do PIP. Ale śmiał sie. A slub możecie wziąć gdzie tylko chcecie. Wystarczy zgoda księdza z jednej (Twojej albo Tż parafii). Cytat:
![]() Cytat:
(chyba jescze 3-4 dni przed odbiorem pojade do salonu na ostateczne dopasowanie wiązania, zeby nie trzeba było robic zadneggo luzu bo jak mówiła pani z salonu, zawsze PM o ten cm schudnie w ostatnim tygodniu przed slubem )Cytat:
![]() na pierwszej przymiarce stwierdziłyśmy, ze dół sukni jest za szeroki i pani wyciągnęła koło i odcięła z 15 - 20 cm i założyła spowrotem. Ściągnęła boki sukni odpowiednio do koła i wygląda super. A koła nie widać, bo jest w materiale. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za obronę i za DDŚ.Ja z kolei na pierwszej przedslubnej powiedziałam, ze rożnie to bywa z chodzeniem do kościoła w niedziele. Ksiądz zapytał czy Tz pochodzi z praktykującej rodziny. Więc powiedziałam, że tak, a on na to "I widzisz, na złą drogę Go sprowadzasz" Kupiłam dziś materiał na sukienke na poprawiny. Jest hmmm czerwony, nie, coś bardziej jak ciemna malina. Śliczny Jutro jadę do krawcowej
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie jakies pomysły na pierwszy taniec? My jak na razie mamy wybraną piosenkę (wstępnie) zastanawiamy się czy nie iść na jakąś nauke tańca
żeby chociaż ten pierwszy taniec jakos odtańczyć
|
|
|
|
#1607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja koleżanka brała ostatnio ślub i mieli wymyślony układ na pierwszy taniec, ale tak się zestresowali, że zaczęli się deptać i stwierdzili podczas tańca, że walić układ i popłynęli tak jak czuli i podobno wyszło bardzo fajnie, bez tzw. spinki
|
|||
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wczoraj byliśmy na kursie tańca to M. próbował ze mnie wyciągnąć jaką mam sukienkę. Mówił,że tak sobie leżał w łóżku,myślał nad moją sukienką i ma pewne wyobrażenie. Może jestem jakaś zbyt pewna siebie ale wiem,że moja suknia będzie taką, o jakiej myślał. Znam jego gust i na szczęście jest podobny do mojego
Ale fajnie,że się tym tak interesuje
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to dobrze Niech sobie poczekają! U nas dzisiaj 28 dni ddś, równe 4 tygodnie!!!
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz zespół nie posiada sprzętu z któego puszczają muzykę, bo oni grają na żywo, a w przerwie np.na ciepły posiłek nie będzie grała muzyka, żeby każdy mógł przez chwilę spokojnie porozmawiać, więc musimy zdać się na zespół jeśli chodzi o pierwszą piosenkę, dlatego trudniej jest wybrać coś co będzie brzmiało w wykonaniu kogoś innego
![]() ![]()
|
#1611 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a kolor materiału mniam, a w jakim kroju chcesz uszyć sukienkę? z zakrytą górą czy ramiączka czy jeszcze coś innego?Cytat:
A mi zostało dziś 35 dni do ślubu
|
|
#1612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do sukni - Łoś moją widział, nie miał wyjścia bo nie miałam z kim po salonach chodzić. Na drugą przymiarkę chyba każę mu zostać pod drzwiami i nie podglądać :P a na finalną już go nie zabiorę, tylko poproszę tatę. Przynajmniej gotowego efektu nie zobaczy do ostatniej chwili
|
||
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
świetne
![]() Kupilismy dzisiaj
bo ciezko okreslic Biala koszule, srebrny krawat i kamizelke i ciemny braz buty
|
|
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jestem taaaaka zmęczona, bo po tych zakupach byłam jeszcze z K. na rybach (złowiliśmy dwa leszcze, ale wypuściliśmy, bo żal nam rybek zabijać
).Byłam z rodzicami na giełdzie kwiatowej w Krakowie. Jejuuuuu ile tam ślubnych rzeczy !! Po prostu do wyboru, do koloru, nie mogłam się napatrzeć i nie wiedziałam, na czym się skupić No i kupiliśmy:- balony złote 100 szt - balony ecru- 100 szt - kwiaty- róże do korony na dom i lokal (ecru, takie nawet dość fajne, nie rzuca się tak bardzo w oczy, że sztuczne, są ok) - tuby strzelające, te długie (80 cm chyba), bo pani doradziła, żeby wziąć 2 długie, strzelić z dwóch stron i będzie fajny efekt. Białe i bordowe płatki, każda po 10 zł. - te takie "petardy", nie wiem jak się to nazywa- na tort No i dodatkowo spódnicę i żakiet. I dwie pary ślubnych majtek- wreszcie ! Aaaaaa no i odebraliśmy garnitur K. Także dzień bardzo udany Lecę coś się w końcu pouczyć. Jutro ciężki dzień, 28 zaproszeń do rozdania ![]() Kinga, jejuuu, nie mogę uwierzyć, że u Was jeszcze tylko 4 tygodnie... To tak strasznie mało ! Boję się
|
#1615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak ja sobie dziś policzyłam, że zostało nam 7 tyg, to nie mogę się pozbyć uczucia, że wszystkiego nie ogarniam cały czas mam wrażenie, że coś mi umyka, o czymś zapominam, masakra... |
|
|
|
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
Do mnie wczoraj dzwoniła mama i mówi, że nie może uwierzyć, że to już tak niedługo. I tak swierdziałam, że jak na razie wogóle się nie denerwuje nie mam żadnych koszmarów ślubnych i zostało mi do zorganizowania:
- kupić bieliznę ślubną dla mnie i TŻ - podpisać umowę na busa - spotakać sie z Dj i fotografami - potwierdzić kamerzycie - zadzwonić do organisty - znaleźć księdza ![]() - umówić się do kosmetyczki - kupić dekoracje na auto więcej rzeczy na chwilę obecną nie pamiętam ale pewnie coś się jeszcze znajdzie
|
#1617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w rozdawaniu zaproszeń ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Nam też w sumie jakieś 'resztki' do załatwienia zostały
|
|
#1618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj nie zabieraj niech się chłop pomęczy trochę ![]() Cytat:
Za zakupy! Wiem okropnie szybko wszystko zleciało, ale ja się cieszę i póki co NO STRESS, ale zobaczymy jak to będzie dalej Cytat:
![]() A za 3 tyg. druhny szykują mi panieński ![]() P.S. Bieliznę zakupiłam wczoraj jeszcze tylko pończochy i jestem ubrana
|
||||
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Załatwione: -sala weselna - orkiestra - fotograf - kamerzysta - samochód - obrączki + grawer - lista gości - wybrać świadków - wybrać kościół - godzina ślubu - nauki przedmałżeńskie - Strój Młodej: suknia, bielizna, buty, welon, broszka, pończochy, gąbeczki, kolia, kolczyki - makijaż próbny - makijaż ślubny -paznokcie - piosenka na 1 taniec -confetti -kupione zaproszenia i rozdane - krawaty na wodke i podwiązki -wodka -szampan-wino -podróż poślubna -karteczki do ciast dla gości -kosz na alkohol i dekoracja - skonczony pierwszy i drugi stopien tanca towarzyskiego -choreografia na pierwszy taniec -konfetti (róże) -race do tortu -napoje do domu -lampiony -parasol biały -kosz na drobiazgi -banki mydlane -zapowiedzi -dekoracja tortu -skrzypaczka -bierzmowanie TZ -tort -kieliszki i dekoracja do rozbicia -wachlarz -kwiaty do ubioru domu -fryzjer -świadectwa -wizyta USC -protokół -Ubiór TŻ: garnitur, koszula biała, kamizelka, krawat, butonierka, buty, skarpety, spinki, pasek -powiedz nr 1 -piosenka do tortu -cukierki na bramę i pudełeczka -transport dla gości na salę -kierowca rozwożący gości po weseli -noclegi dla gości -sukienka na poprawiny i komplet biżuterii -ilość gości potwierdzonych 60, 4 jeszcze nie dały znać, zaproszonych było 105 Do załatwienia: - winietki - plan usadzenia gości (rozpoczęty) - podziękowania dla rodziców (księga, ręczniki z haftem na zamówienie, storczyki) -dekoracja kościoła i samochodu -kwiaciarnia: bukiet(wybrany), butonierki x2 -zdjecia dla fotografa i piosenki -torebeczka na pieniążki -spowiedz nr 2 -wódka na bramę -koszula zapasowa dla TŻ - tydzień przed ślubem – zamowić myjnie dla bumy naszej, zamówić chleb do kościoła |
|
|
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się dowiedziałam ostatnio, że mój panieński jest już ustalony na 23.07 A ja dziś miałam koszmar ślubny. I to jaki! Tragedia. Najpierw się okazało, że nie mam bielizny ślubnej i mój tato jechał do domu po bieliznę (bo się szykowałam w jakimś domu u dziadków czy coś). Potem msza była nie po kolei, nie było w ogóle przysięgi, ja siedziałam gdzieś w ławce między ludźmi a Łoś sam z przodu. Potem nakrzyczałam na świadkową, że ma mi natychmiast moją obrączkę przynieść. Wyszliśmy z kościoła na salę, ale nie tak jak idzie normalna parada z młodymi tylko jak tłum z metra. Sala obskurna, ohydna, odrapana. Jakieś dwie dziewczyny w sukniach ślubnych przyszly mi złożyć życzenia i na wesele. Siedziałam pod salą czekając aż rodzice się z solą i chlebem przygotują a Łosia dalej nie było. W końcu przyszedł z moją obrączką, wsadził mi ją do ręki i zaciągnął pod drzwi. Teść odśpiewał jakąś przyśpiewkę i nas wpuścili. W środku jeszcze obskurniej niż na zewnątrz, gości może z 10 osób przy stolikach. Zamiast naszych cudnych list gości zalaminowane kartki z jakimiś gołąbkami niebieskimi. Menu pisane odręcznie przez moją mamę na zmianę ołówkiem i długopisami. Siedliśmy na swoich miejscach, ale nie koło siebie, bo między nami siedziała ciotka jakaś. I miała kieliszek z napisem "michalina" (nie mamy żadnej takiej ciotki). A naszych kieliszków nie było. DJ zniknął, foto i kam jacyś dziwni byli. Tragedia jednym słowem. A jeszcze się okazało, że nie mam mojego wymarzonego welonu. pierwszego tańca nie tańczyliśmy. Siadłam i się popłakałam i wtedy się obudziłam. Dobrze, że Łoś spał obok, bo jeszcze bym uwierzyła, że to wszystko było na prawdę...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

za wytrwałość (odłożenie przymiarki), duże
już wiem jaka jest okazja, na którą upiekłam ciasto 

Nie wiem, czy wytrzymam 

ja się właśnie wczoraj obroniłam
jak byliśmy z moim K. u spowiedzi na Boże Narodzenie to wywiązał się taki dialog między K. a księdzem (oczywiście przedmiotem sporu było współżycie

(choć pewno zajrzę jeszcze na minutkę