Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 17:31   #3511
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no to dziewczyny chwalę się
zostałam właścicielką mieszkania:ju pi:
Dla Pani właścicielki
natka to buziaki były co? tak się spisał że ho ho

moonik dzieki widze, ze jest też w dębicy, to mam bliżej nam pasuje i na prokocim i na os. podwawelskie bo przeważnie jedziemy alejami i do cioci na 29 listopada

dzasta boska bransoletka...to jednak oni coś tam rejestrują z tego co do nich mówimy

anciaahk W smyku wyprzedaże i żałuję że się wcześniej nie obudziałam bo w mnie już mocno przebrane....
natka fajna bluzka
agnyskadobrze, że się dogadują. uwierz mi bardzo dobrze.

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2011-07-08 o 17:41
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 17:46   #3512
anetika
Rozeznanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Ja dziś na ten cukier kupiłam sobie herbatki ziołowe - liść morwy, podobno pomaga regulować cukier. Zobaczymy
Też słyszałam o tym, że liść morwy białej obniża cukier, ale czytałam, że nie można stosować go w ciąży

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 17:51   #3513
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
J
policzę się z Tobą jak wrócisz! Miłego dnia.
nie bij
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
a teraz pytanie czy wszystkie nowe ciuszki tez pierzecie?? bo tak sie zastanawiam czy ze wszystkich metki zrywac bo jeszcze pake ciuszków dostane i nie wiem czy we wszystko zdazy załozyc
ja piore wszystkie, i tak nowych ze sklepu mam niewiele

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
jako że leczę doła przepakowuję i sortuję te moje ciuszki i dokopałam się do skarpeteczek tu kupiłam tam kupiłam i mam już 6 par
chyba za rok się przydadzą dopiero jak dzidziol zacznie wstawać na nóżki ale co tam ...pochwalę się kolekcją
śliczności
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
mamusie napinaja wam sie brzuchy ja jak troszke przejde zaraz sie napina i robi twardy wizyta u gina dopiero za tydzien i sie zastanawiam czy to normalne...
napinają sie napinają
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Widziałyście na lipcówkach. Dziewczyna urodziła w 5 min na ip, jak wróci to chyba normalnie wypytam co robiła, co ćwiczyła i co brała
jejć, ja też tak chce
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

A Ty chyba miałaś się oszczędzać cooo?

.
no przecież sie oszczędzam
śliczne prezenty

natko, asiu, powolutku sobie to bierzcie kuchareczki

zaraz zrobie fotki ubranek

no to foteczki i zmykam poleżakować troszeczke

zaszalałam dzisiaj jak jeszcze raz zbliże się do lumpka to mnie gońcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0289.jpg (109,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0288.jpg (134,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0287.jpg (102,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0286.jpg (114,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0285.jpg (175,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0284.jpg (112,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0283.jpg (138,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0282.jpg (136,2 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-08 o 18:04
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 18:11   #3514
lausanne
Wtajemniczenie

Dzasta ziewanie faktycznie na chwilę pomaga, wcale nie jest takie głupie

co do dokumentów to juz nie pamiętam za bardzo (najlepiej zapytac w szpitalu w ktorym c), ale nei wiem po co wyniki badań wszystko powinno byc w karcie ciąży. Na 100% trzeba mieć potwierdzoną grupę krwi i kartę ciąży. Ja dałam też usg i żałowałam, bo mi zabrali (dobrze ze przyjaciólka pracuje w sekretariacie to jakos tam zabrala po znajomosci), a w ogole na nie nie spojrzeli. KArtę ciąży tez zabrali wieć warto sobie zrobic xero

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

biedny K. dorosłego jak ząb boli to zaklnie, wkurzony a taki maluch, przytulam.

dziękujęmy, każdy przytulas się przyda

lausanne ty używasz wózka espiro gtx????
espiro atlantic 3 w 1 polecam

Agnyska
ale miałas przygodę dobrze ze się szczęśliwie skonczyło!

Cytat:
brawo!!
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 18:32   #3515
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Tak mi ulżyło, że nie wiedziałam, czy najpierw się śmiać, czy płakać Teraz śpi sobie słodko, niewiniątko A co przeżyliśmy, jak kiedyś zniknęła na 3 dni. W końcu sąsiad ją znalazł na leśnym parkingu, jak grzebała w koszu na śmieci To musi być rodzinne, bo jej matka tak samo ucieka przy każdej nadarzającej się okazji.
Nawet nie próbuję sobie wyobrazić, co czujesz. Mi poprzednia sunia uciekła raz, znalazłam ją tego samego dnia, ale pogryzioną, zmasakrowaną. Zawsze przeżywam takie ucieczki.
Cytat:
Jakoś super tanio nie było to fakt, mi się zawsze podobają te droższe rzeczy
Mi w sumie też, ale z tych mniejszych akurat chciałam dokupić coś tańszego, skoro ma na krócej starczyć.

Agnieszka jak ja Ci zazdroszczę, że wszystko masz skompletowane, mnie ten remont wstrzymuje, nie mam gdzie tego trzymać. Chociaż mąż mówi, żebym już w przyszłym tygodniu zaczęła robić zakupy, sama nie wiem. A łóżeczko akurat mam, w kartonach .
I mówiłam Ci zawsze, że jesteś chudzinka, widzisz, nawet pani w aptece też to potwierdziła .
Leż i odpoczywaj, skoro się tak umęczyłaś .

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ja w h&m kupiłam bluzę, taką jakiej szukałam. ale to było na samym początku ciąży i chyba trafiłam na jakąś promocję, bo wcale droga nie była. a co do spodni to racja. zerknełam tylko na nie, zobaczyłam cenę i podziękowałam
A dla mnie ten cały h&m mama nie jest drogi tak bardzo jak happymum. U nas nie ma innego wyboru, są jeszcze sklepy "babcine". Mam jedne spodnie z h&m i cały czas w nich chodzę, chcę dokupić teraz może jakieś dresy luźne i z jedne krótkie spodenki.
Leż i wypoczywaj, zakupy już chyba nie dla ciężarnych .
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
anciaahk W smyku wyprzedaże i żałuję że się wcześniej nie obudziałam bo w mnie już mocno przebrane....
Małgosia dzięki za informację, może u nas będzie coś jeszcze ciekawego.
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no to foteczki i zmykam poleżakować troszeczke
Śliczności .
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
co do dokumentów to juz nie pamiętam za bardzo (najlepiej zapytac w szpitalu w ktorym c), ale nei wiem po co wyniki badań wszystko powinno byc w karcie ciąży. Na 100% trzeba mieć potwierdzoną grupę krwi i kartę ciąży. Ja dałam też usg i żałowałam, bo mi zabrali (dobrze ze przyjaciólka pracuje w sekretariacie to jakos tam zabrala po znajomosci), a w ogole na nie nie spojrzeli. KArtę ciąży tez zabrali wieć warto sobie zrobic xero
Całą kartę ciąży zabierają ?? Ja mam tam wpięte usg, to chyba wypnę. Po czorta im to.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:05   #3516
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Też słyszałam o tym, że liść morwy białej obniża cukier, ale czytałam, że nie można stosować go w ciąży
o kurcze - poczytam , dzięki za info

ancia - u Ciebie wszystko w kartonach a u mnie w torbach mąż nie skręcił jeszcze mebli do pokoju małej więc zakupy leżakują ...

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

archi lekarzu nasz wiem, że to nie Twoja specjalizacja, ale wiesz może czemu nie powinno się pić w ciąży tych liści morwy? a jak mam herbatkę gluko-gryk
skład 1 saszetki:
liść białej morwy 0,01 mg, łuska gryki 0,01 mg, naowocnia fasoli 0,01 mg, jabłko 0,97 mg, arona 1,00 mg, czarna porzeczka 1,00 mg.
- to ją mogę czy już też nie skoro jest tam liść białej morwy? Bo szukam w necie i na temat akurat tej herbatki i ciąży nic nie pisze

nie było pytania, znalazłam: Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-07-08 o 19:08
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:07   #3517
anciaahk
kosmitka

Agnieszka, ale skręcić mebelki to łatwiej niż skończyć remont. Powiem Ci, że zekupy też nie dla mnie już chyba. Wróciłam umęczona i dochodziłam do siebie ze 3 godziny.
Potwornie bolą mnie nogi, kolana, stopy, chyba za ciężko dźwigać taki ciężar.

Stary 2011-07-08, 19:11   #3518
agnieszka 0605
Zakorzenienie

ancia ja jeszcze do siebie nie doszłam po zakupach kręgosłup boli niemiłosiernie, nogi to tragedia jakbym w szpilkach a nie klapkach latała i ten upał ... i jeszcze cieszyłam sie, że te herbatki mi cukier trochę obniżą, a tu że w ciąży stosować nie można buuuuu

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:13   #3519
anciaahk
kosmitka

Ja o tych herbatkach nie słyszałam, to nie powiem. Gdzieś tu krążyły linki, jakie zioła są bezpieczne w ciąży.

Stary 2011-07-08, 19:16   #3520
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
gratulacje znam tę radość
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
dzasta boska bransoletka...to jednak oni coś tam rejestrują z tego co do nich mówimy
a to chyba nie dzasta dostała bransoletkę

agnyska
współczuję strachu o psa, a jak jest burza to pisny ze strachu są nieobliczalne, jak zwieją to krzywde moga sobie zrobić moja przed chwilą usiłowała się wdrapać mi na kolana (20 kg), a potem schowała się pod zlewem w łazience bidulka.

aha, chyba zdecydowaliśmy się na wózek espiro gtx, na żywo jeszcze lepszy niż w necie. mąż zobaczył dzis w sklepie łózeczko z baldachimem i powiedział, że musimy taki miec

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:17   #3521
acelinka
Zakorzenienie

dokładnie kobitki, ja też tylko troszke po lumpku pomaszerowałam i zrobiłam małe zakupy do domu i padałam. A kiedyś absolutnie by to na mnie wrażenia nie zrobiło nawet gdybym miała tą trase pieszo iść
Stary 2011-07-08, 19:20   #3522
DzastaW
Zadomowienie

wpadłam spisać listę =)

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

nie Ja dostałam branzoletke =)))
indygo fajny wózek =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:29   #3523
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
wpadłam spisać listę =)

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

nie Ja dostałam branzoletke =)))
indygo fajny wózek =)
a dzieki, na razie wybrany, ja chciałam kupić juz w sierpniu, ale mąż mówi po co tak wcześnie kupimy tydzień przed. pytam tydzień przed czym? a on na to tydzień przed porodem! a skąd ty wiesz kiedy ja rodzę? no 18 września mówi do mnie. mało ze śmiechu nie padłam wiesz to data poglądowa, teoretycznie 2 tyg w przód i tył możliwe

aha, miałam ochotę zakupić to:
http://www.cenkowo.pl/komoda-kapielo...,porownaj.html

ale... wanienka jest tak mała,ze chyba już musiałbym w niej dziecko sadzać. kupie normalną wanienkę ze stelażem:/

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-07-08, 19:31   #3524
agnyska81
Zakorzenienie

Ale jestem wykończona Boli mnie wszystko, nawet leżenie Jeszcze dobiłam się zapiekanką z cukinii. Idę dogorywać...

Indygo, ja właśnie tego grzmotu nie słyszałam Jak się zbiera na burzę to bierzemy pieskę do domu, bo ona w tej panice przez płot przechodzi, a wyswobodzić się z każdej obroży i uprzęży potrafi. Zawsze czeka wtedy pod drzwiami, a dziś gdzieś ją pognało.

Edit:
Może jednak ambitnie pospisywać do tabeli ile czego mam

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:35   #3525
archinta
Zakorzenienie

U nas dziś troszkę chłodniej ale za to parno jakoś

Cytat:
JMój tż miał za zadanie kupić mi balsam przeciw rozstępom - ciekawe co tam przywiezie
Przywiózł już???????????
Cytat:
Witam Was
Ja po wizycie u gina i jestem załamana =( mogę nawet urodzić za tydzień, mam skróconą szyjkę, przekrwienie i jak Mnie badała to miałam skurcze, których nie czułam
Mam leżeć i nic nie robić
wypłakałam się już narzeczonemu i mamie =(
powiedziała że jeśli przetrwam do 34 tygodnia to powinnam dotrwać do końca ciąży
za dwa tygodnie mam kolejną wizytę i usg

odpoczywaj i będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim Byłam dzisiaj na obciążeniu glukozą i prawie zwymiotowałam jak piłam to przy pielęgniarce. Obrzydlistwo!!! Na szczęście tylko poleciały mi zły, bo było mi niedobrze, a potem jakoś przetrzymałam te 2 godziny. A wyniki we wtorek
za wyniki!!!!
Cytat:
Położna w sumie dziwna. Przyszła, spytała jak się czuję, zmierzyła ciśnienie i posłuchała takim dziwnym urządzeniem serduszka dziecka, biło podobno idealnie. Skomentowała, że nie chodzę do lekarza na miejscu, chyba jej się to średnio podobało. Dostałam namiary na szkołę rodzenia, u nas przy szpitalu w mojej miejscowości jest prowadzona bezpłatnie, zajęcia są co wtorki - wybiorę się w kolejny i dowiem się co i jak. Ogólnie nie wiem, czemu miało to służyć. Nie bardzo wiedziałam, o co ją pytać a i ona sama chyba średnio była zainteresowana moimi pytaniami. Nie wiem, może źle ją odebrałam.
A w ogóle to ma przychodzić co tydzień, szok. Chyba tylko u nas są takie metody, co?
Też myślałam by się rozejrzeć za moją położną środowiskową- ale to chyba dopiero w sierpniu- teraz jakoś też nei wiedziałabym o czym z nią gadać
Ale przynajmniej wiesz, że masz szkołę rodzenia pod nosem!
Cytat:
Jezuuuu, co przed chwilą się strachu najadłam. Pies mi spinkolił z ogrodu, wszystko pozamykane, a on po prostu znikł Mąż w pracy, ja sama, poszłam go szukać w stronę lasu, z drugiej mam bardzo ruchliwą drogę krajową (a o tej porze akurat szczyt ruchu), aż się bałam na nią spojrzeć, czy moja Lotka tam gdzieś nie leży Na szczęście droga czysta. Jak wróciłam z tych pól, poleciałam tylko zadzwonić do męża, żeby wracał i jej szukał i poszłam z powrotem nawoływać. No i wychodzę przed furtkę (od strony tej drogi) a ta moja psina wyskakuje z rowu, cała zadowolona i zziajana. Nie mam pojęcia jak i kiedy wyszła, ani gdzie była. Ponoć zagrzmiało aż raz, a ona się boi grzmotów i wtedy ucieka z ogrodu i przybiega pod drzwi, bo liczy że ją ktos do domu wpuści (mieszkam w domu wielorodzinnym i wszyscy są poinstruowani, żeby ją wpuszczać wtedy do naszego mieszkania, nawet jak nas nie ma).

Teraz pies się chłodzi, a ja nadal cała czerwona i spocona
oj współczuję takich przejść!!!
Cytat:

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a tak wogóle pochwale sie, dostałam PIERWSZY od 10 lat prezent biżuteryjny od mojego TZ
o taki : http://www.apart.pl/pl/srebro,c,kolekcje,Etno,5740
pokazywałam mu chyba w zimie ze mi sie ta bransoletka podoba i za chiny nie sądziłam ze zwrócilo to jego uwagę a tu niespodziewanka.
fiu fiu
ulala
wow

Cytat:
a ja miałam dzisiaj nie przyjemny dzień...
pojechałam na zakupy, kupiłam wanienkę i matę do przewijania i to jedyna radość z dzisiejszego wypadu.
chodziłam sobie po sklepie i dobrze się czułam, a w jednym momencie tak strasznie mnie plecy zaczęły boleć, że myślałam że się popłaczę z bólu. normalnie jakby mnie zgięło w pół... mówię do tż, ze muszę usiaść bo nie wytrzymam. usiadłam i przeszło. poł godziny później było to samo :-( no i musiałam wrócić do domu, odleżeć swoje i teraz już jest ok. ale nie mam pojęcia co to było. jeszcze w ciąży mnie tak plecy nie bolały i to jeszcze tak z nienacka... eh...
Też mie ost. jakies rąbanie w plecach łapie- w lędźwiach- moze nie aż tak mocne jak u Ciebie, ale też nagłe :/
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

archi lekarzu nasz wiem, że to nie Twoja specjalizacja, ale wiesz może czemu nie powinno się pić w ciąży tych liści morwy? a jak mam herbatkę gluko-gryk
skład 1 saszetki:
liść białej morwy 0,01 mg, łuska gryki 0,01 mg, naowocnia fasoli 0,01 mg, jabłko 0,97 mg, arona 1,00 mg, czarna porzeczka 1,00 mg.
- to ją mogę czy już też nie skoro jest tam liść białej morwy? Bo szukam w necie i na temat akurat tej herbatki i ciąży nic nie pisze

nie było pytania, znalazłam: Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią
Przykro mi - na ziółkach się nie znam, ale już znalazłaś

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
a dzieki, na razie wybrany, ja chciałam kupić juz w sierpniu, ale mąż mówi po co tak wcześnie kupimy tydzień przed. pytam tydzień przed czym? a on na to tydzień przed porodem! a skąd ty wiesz kiedy ja rodzę? no 18 września mówi do mnie. mało ze śmiechu nie padłam wiesz to data poglądowa, teoretycznie 2 tyg w przód i tył możliwe
dobrrrrrrrrrrry
Cytat:
Ale jestem wykończona Boli mnie wszystko, nawet leżenie Jeszcze dobiłam się zapiekanką z cukinii. Idę dogorywać...
zapiekankę powiadasz
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:36   #3526
DzastaW
Zadomowienie

Mi osobiście się nie podobają te komody kąpielowe

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:39   #3527
anciaahk
kosmitka

Agnyska - spisuj spisuj. Będziemy się wzajemnie sprawdzać

Indygo mój to chyba dopiero teraz złapał stracha. I ciuszków już mu nie mogę pokazywać, bo go ściska .

Cotka znalazlam całkiem bialą pościel bez aplikacji o tu. Ja chyba kupię jedną jednolitą, a drugą w paseczki. Zastanawiam się nad trzecią. Po wizycie będę zamawiać na all.

Stary 2011-07-08, 19:42   #3528
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Mi osobiście się nie podobają te komody kąpielowe
mi się "odpodobały"

a mój cały czas mówi jak już Agatka będzie z nami to...

Stary 2011-07-08, 19:46   #3529
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
wow... ja tam chce mieć wszystko na gotowca miesiąc przed terminem, bo nigdy nic nie wiadomo
ja tu planowałam na 14.09 wszystko mieć, a po tym jak mi gin powiedział, że to raczej 07.09 to w połowie sierpnia chcę już mieć wszystko i tylko czekać... zresztą nie lubię kupować na ostatnią chwilę hehe

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Też mie ost. jakies rąbanie w plecach łapie- w lędźwiach- moze nie aż tak mocne jak u Ciebie, ale też nagłe :/
no własnie mnie się nie zdarzyło tak jeszcze, żeby w przeciągu kilku sekund taki ból mnie złapał i to tak nagle... mam nadzieje, że to jednorazowe było...

a takie pytanie mam, śpicie czasem na plecach?
wiem, że niektóre piszą, że gorzej im się oddycha na plecach, u mnie wręcz odwrotnie. jak kładę się spać to się pilnuję, żeby spać na boku. ale czasem budzę się w nocy i leżę plackiem. a wiem, że to nie zdrowe dla maluszka i już się nakręcam :-(
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:47   #3530
archinta
Zakorzenienie

Słuchajcie - mam ważne pytanko- Wy tu ciągle o ciuszkach dla bejbików ile czego , w jakich rozmiarach - ja w tym zakresie jeszcze w polu ,więc się nie wypowiadam - a gdzie to wszystko trzymacie?????????

Starczy mi na to (i na różne kosmetyki, przybory dla synka) komoda mniej więcej o wymiarach szer. 120, głęb. 40 , wys.85???????????????

Bo wiecie-to będzie moja pierwsza rzecz do wyprawki
Stary 2011-07-08, 19:48   #3531
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
zapiekankę powiadasz
Nooo Ale zrobiłam inną: cukinia, pieczarki, ziemniaki ugotowane w mundurkach i pokrojone w talarki. Do tego dwa roztrzepane z mlekiem jajka i przyprawy różniste. Voila!

Była u mnie godzinkę temu ciocia, ta co zaofiarowała mi się pomagać przy dziecku Zapytałam ją o te położne środowiskowe (ona sama jest teraz pielęgniarką środowiskową), ale powiedziała mi, że u nas to przed porodem nie chodzą. Dopiero jak urodzę to mąż z jakimś papierkiem jedzie do przychodni zapisać dziecko i wtedy też się położna dowiaduje i potem mnie nawiedza
Widać co kraj to obyczaj Mi w sumie ona nie jest potrzebna, więc luz. Szerokość mojej 70.

Czy ktoś widział Lullę?

Archinta, a ta komoda to ma szuflady jakieś, półki? Ja mam na razie ciuszki w workach (1 rozmiar 56, drugi 62), a komoda się wietrzy. Wydaje mi się, że ciuszków mam dużo, okaże się jak wpiszę w tabelę, a wizualnie jakos tak wydaje mi się, że się w trzech szufladach pomieszczę.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-08 o 19:53
Stary 2011-07-08, 19:49   #3532
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyska - spisuj spisuj. Będziemy się wzajemnie sprawdzać

Indygo mój to chyba dopiero teraz złapał stracha. I ciuszków już mu nie mogę pokazywać, bo go ściska .

Cotka znalazlam całkiem bialą pościel bez aplikacji o tu. Ja chyba kupię jedną jednolitą, a drugą w paseczki. Zastanawiam się nad trzecią. Po wizycie będę zamawiać na all.
ja chyba też będe musiała taką tabelke zrobić
właśnie sie dowiedziałam że jednak nie dostane tyle ubranek od bratowej bo ona musi je podzielić na 3 osoby, jakoś tak się rozmnażamy teraz w rodzinie, więc czekają mnie pewnie jeszcze zakupy bodziaków, śpiochów itd

co do pościeli to ja mam z tej firmy tą w ślimaki pomarańczowe gdybym miała wybierać z tych wszstkich to na pewno wybrałabym inną, no ale za taką cene jak ja kupiłam to nie ma co narzekać
Stary 2011-07-08, 19:53   #3533
anciaahk
kosmitka

Agnyska bo tak naprawdę nie wiem po co ona ma przychodzić co tydzień, już co dwa by wystarczyło, a nawet raz w miesiącu. Skoro lekarz nie widzi potrzeby badać częściej, to tym bardziej ta położna. No ale skoro tak musi, to niech chodzi. Ale tak myślałam że to tylko u nas taki wymysł.
Lu bywa na klubie.

Arch zależy ile będzie szuflad? Dla mnie komoda to byłoby mało . W zestawie jaki kupiliśmy było: komoda, łóżeczko, półka i szafa. I powinnam się zmieścić. Ale dużo mam używek, to dlatego.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Acelinko to przyjemne jeszcze przed Tobą .

Stary 2011-07-08, 19:53   #3534
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że niektóre piszą, że gorzej im się oddycha na plecach, u mnie wręcz odwrotnie. jak kładę się spać to się pilnuję, żeby spać na boku. ale czasem budzę się w nocy i leżę plackiem. a wiem, że to nie zdrowe dla maluszka i już się nakręcam :-(
Ja w sumie nigdy na plecach nie spałam- bardziej się pilnuję by za bardzo na brzuch się nie przewalać
Ale czytałam o spaniu w mojej mądrej książce "W oczekiwaniu na dziecko", która pożyczyła mi koleżanka, że nie ma co się bać- tylko po prostu się obrócić i dalej smacznie spać
A jak się chce poleżeć chwilę na plecach to z wysokim oparciem i już
Cytat:
Nooo Ale zrobiłam inną: cukinia, pieczarki, ziemniaki ugotowane w mundurkach i pokrojone w talarki. Do tego dwa roztrzepane z mlekiem jajka i przyprawy różniste. Voila!

Czy ktoś widział Lullę?
brzmi pysznie

lulla była o 13 na K.

Za to calti coś się nie pojawia- wyjechała gdzieś??? Czy tak skutecznie córki blokuja kompa
Stary 2011-07-08, 19:56   #3535
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Słuchajcie - mam ważne pytanko- Wy tu ciągle o ciuszkach dla bejbików ile czego , w jakich rozmiarach - ja w tym zakresie jeszcze w polu ,więc się nie wypowiadam - a gdzie to wszystko trzymacie?????????

Starczy mi na to (i na różne kosmetyki, przybory dla synka) komoda mniej więcej o wymiarach szer. 120, głęb. 40 , wys.85???????????????

ja mam taką komodę wymiarami podobną, z 6 szufladami (2małe, 4 duze) póki co tylko 1 i myślę, ze na jakiś czas wystarczy, mam zapakowane większość szuflad. 1 została całkiem pusta na jakieś tam gadzety...

Cytat:
Czy ktoś widział Lullę?
.
nie widziałam
ciekawe co tam u niej, miejmy nadzieję, że oki i ze dzisiaj się pojawi
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:57   #3536
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Arch zależy ile będzie szuflad? Dla mnie komoda to byłoby mało . W zestawie jaki kupiliśmy było: komoda, łóżeczko, półka i szafa. I powinnam się zmieścić. Ale dużo mam używek, to dlatego.
A masz wyprawkę w dwóch tylko rozmiarach, czy więcej? Moją resztę mam w workach próżniowych na strychu. Dobrze, że mam ten strych, bo i mebelki, których się musiałam pozbyć tam czekają na lepsze czasy

Komodę mam taką, więc nie jakoś szalenie wielka.

Dobrze, że Lulla była

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-08 o 19:58
Stary 2011-07-08, 19:57   #3537
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

mnie jest wygodnie na plecach i czasami tak śpie, ale w sumie w żadnej pozycji nie umiem długo leżeć wiec co chwile zmieniam,
Cytat:

zależy ile będziesz miała ubranek, ale wydaje mi się ze taka komoda to może być malusio
ja ciagle byłam pewna ze dostane mnóstwo ubranek więc narazie mam dwie szuflady w komodzie w pokoju, teraz będe musiała przyśpieszyć tempo i już zacząć to przenosić do sypialni, dokupić też komode i przystosować szafki które są juz w sypialni (tzn. powywalać z nich co zbędne czyli jakieś 80% rzeczy )

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-08 o 19:59
Stary 2011-07-08, 19:57   #3538
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archinta, a ta komoda to ma szuflady jakieś, półki? Ja mam na razie ciuszki w workach (1 rozmiar 56, drugi 62), a komoda się wietrzy. Wydaje mi się, że ciuszków mam dużo, okaże się jak wpiszę w tabelę, a wizualnie jakos tak wydaje mi się, że się w trzech szufladach pomieszczę.
Ta komoda jeszcze nic nie ma bo jeszcze jest w sklepie
Cytat:
Ty mnie znów załamujesz
Stary 2011-07-08, 19:58   #3539
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dobry wieczor wszystkim
Stary 2011-07-08, 19:59   #3540
pestka78
Rozeznanie

Lulla i co???
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości