|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Dla Pani właścicielki natka to buziaki były co? tak się spisał że ho ho ![]() moonik dzieki widze, ze jest też w dębicy, to mam bliżej nam pasuje i na prokocim i na os. podwawelskie bo przeważnie jedziemy alejami i do cioci na 29 listopada ![]() dzasta boska bransoletka...to jednak oni coś tam rejestrują z tego co do nich mówimy ![]() anciaahk W smyku wyprzedaże i żałuję że się wcześniej nie obudziałam bo w mnie już mocno przebrane.... natka fajna bluzka agnyskadobrze, że się dogadują. uwierz mi bardzo dobrze.
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2011-07-08 o 17:41 |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
#3513 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie bij
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no przecież sie oszczędzam ![]() śliczne prezenty ![]() natko, asiu, powolutku sobie to bierzcie kuchareczki ![]() zaraz zrobie fotki ubranek ![]() no to foteczki i zmykam poleżakować troszeczke ![]() zaszalałam dzisiaj jak jeszcze raz zbliże się do lumpka to mnie gońcie
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-08 o 18:04 |
||||
|
|
|
#3514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzasta ziewanie faktycznie na chwilę pomaga, wcale nie jest takie głupie
co do dokumentów to juz nie pamiętam za bardzo (najlepiej zapytac w szpitalu w ktorym c), ale nei wiem po co wyniki badań wszystko powinno byc w karcie ciąży. Na 100% trzeba mieć potwierdzoną grupę krwi i kartę ciąży. Ja dałam też usg i żałowałam, bo mi zabrali (dobrze ze przyjaciólka pracuje w sekretariacie to jakos tam zabrala po znajomosci), a w ogole na nie nie spojrzeli. KArtę ciąży tez zabrali wieć warto sobie zrobic xeroCytat:
Agnyska ale miałas przygodę dobrze ze się szczęśliwie skonczyło!Cytat:
|
||
|
|
|
#3515 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Agnieszka jak ja Ci zazdroszczę, że wszystko masz skompletowane, mnie ten remont wstrzymuje, nie mam gdzie tego trzymać. Chociaż mąż mówi, żebym już w przyszłym tygodniu zaczęła robić zakupy, sama nie wiem. A łóżeczko akurat mam, w kartonach .I mówiłam Ci zawsze, że jesteś chudzinka, widzisz, nawet pani w aptece też to potwierdziła Leż i odpoczywaj, skoro się tak umęczyłaś Cytat:
Leż i wypoczywaj, zakupy już chyba nie dla ciężarnych Cytat:
Śliczności Cytat:
?? Ja mam tam wpięte usg, to chyba wypnę. Po czorta im to.
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ancia - u Ciebie wszystko w kartonach a u mnie w torbach mąż nie skręcił jeszcze mebli do pokoju małej więc zakupy leżakują ...---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- archi lekarzu nasz wiem, że to nie Twoja specjalizacja, ale wiesz może czemu nie powinno się pić w ciąży tych liści morwy? a jak mam herbatkę gluko-grykskład 1 saszetki: liść białej morwy 0,01 mg, łuska gryki 0,01 mg, naowocnia fasoli 0,01 mg, jabłko 0,97 mg, arona 1,00 mg, czarna porzeczka 1,00 mg. - to ją mogę czy już też nie skoro jest tam liść białej morwy? Bo szukam w necie i na temat akurat tej herbatki i ciąży nic nie pisze ![]() nie było pytania, znalazłam: Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-08 o 19:08 |
|
|
|
|
#3517 |
|
kosmitka
|
Agnieszka, ale skręcić mebelki to łatwiej niż skończyć remont
. Powiem Ci, że zekupy też nie dla mnie już chyba. Wróciłam umęczona i dochodziłam do siebie ze 3 godziny.Potwornie bolą mnie nogi, kolana, stopy, chyba za ciężko dźwigać taki ciężar.
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
ancia ja jeszcze do siebie nie doszłam po zakupach
|
|
|
|
#3519 |
|
kosmitka
|
Ja o tych herbatkach nie słyszałam, to nie powiem. Gdzieś tu krążyły linki, jakie zioła są bezpieczne w ciąży.
|
|
#3520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znam tę radość![]() Cytat:
agnyska współczuję strachu o psa, a jak jest burza to pisny ze strachu są nieobliczalne, jak zwieją to krzywde moga sobie zrobić moja przed chwilą usiłowała się wdrapać mi na kolana (20 kg), a potem schowała się pod zlewem w łazience bidulka. aha, chyba zdecydowaliśmy się na wózek espiro gtx, na żywo jeszcze lepszy niż w necie. mąż zobaczył dzis w sklepie łózeczko z baldachimem i powiedział, że musimy taki miec
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie kobitki, ja też tylko troszke po lumpku pomaszerowałam i zrobiłam małe zakupy do domu i padałam. A kiedyś absolutnie by to na mnie wrażenia nie zrobiło nawet gdybym miała tą trase pieszo iść
|
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
wpadłam spisać listę =)
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- nie Ja dostałam branzoletke =))) indygo fajny wózek =) |
|
|
|
#3523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz to data poglądowa, teoretycznie 2 tyg w przód i tył możliwe![]() aha, miałam ochotę zakupić to: http://www.cenkowo.pl/komoda-kapielo...,porownaj.html ale... wanienka jest tak mała,ze chyba już musiałbym w niej dziecko sadzać. kupie normalną wanienkę ze stelażem:/
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem wykończona
Boli mnie wszystko, nawet leżenie Jeszcze dobiłam się zapiekanką z cukinii. Idę dogorywać...Indygo, ja właśnie tego grzmotu nie słyszałam Jak się zbiera na burzę to bierzemy pieskę do domu, bo ona w tej panice przez płot przechodzi, a wyswobodzić się z każdej obroży i uprzęży potrafi. Zawsze czeka wtedy pod drzwiami, a dziś gdzieś ją pognało.Edit: Może jednak ambitnie pospisywać do tabeli ile czego mam
|
#3525 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś troszkę chłodniej ale za to parno jakoś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() odpoczywaj i będzie dobrze! Cytat:
za wyniki!!!!Cytat:
![]() Ale przynajmniej wiesz, że masz szkołę rodzenia pod nosem! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ulala wow ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
Mi osobiście się nie podobają te komody kąpielowe
|
|
|
|
#3527 |
|
kosmitka
|
Agnyska - spisuj spisuj. Będziemy się wzajemnie sprawdzać
![]() Indygo mój to chyba dopiero teraz złapał stracha. I ciuszków już mu nie mogę pokazywać, bo go ściska .Cotka znalazlam całkiem bialą pościel bez aplikacji o tu. Ja chyba kupię jedną jednolitą, a drugą w paseczki. Zastanawiam się nad trzecią. Po wizycie będę zamawiać na all.
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
mi się "odpodobały"
![]() a mój cały czas mówi jak już Agatka będzie z nami to...
|
#3529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tu planowałam na 14.09 wszystko mieć, a po tym jak mi gin powiedział, że to raczej 07.09 to w połowie sierpnia chcę już mieć wszystko i tylko czekać... zresztą nie lubię kupować na ostatnią chwilę hehe Cytat:
a takie pytanie mam, śpicie czasem na plecach? wiem, że niektóre piszą, że gorzej im się oddycha na plecach, u mnie wręcz odwrotnie. jak kładę się spać to się pilnuję, żeby spać na boku. ale czasem budzę się w nocy i leżę plackiem. a wiem, że to nie zdrowe dla maluszka i już się nakręcam :-(
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie - mam ważne pytanko- Wy tu ciągle o ciuszkach dla bejbików ile czego , w jakich rozmiarach - ja w tym zakresie jeszcze w polu ,więc się nie wypowiadam
- a gdzie to wszystko trzymacie?????????Starczy mi na to (i na różne kosmetyki, przybory dla synka) komoda mniej więcej o wymiarach szer. 120, głęb. 40 , wys.85??????????????? Bo wiecie-to będzie moja pierwsza rzecz do wyprawki
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo
Ale zrobiłam inną: cukinia, pieczarki, ziemniaki ugotowane w mundurkach i pokrojone w talarki. Do tego dwa roztrzepane z mlekiem jajka i przyprawy różniste. Voila! Była u mnie godzinkę temu ciocia, ta co zaofiarowała mi się pomagać przy dziecku Zapytałam ją o te położne środowiskowe (ona sama jest teraz pielęgniarką środowiskową), ale powiedziała mi, że u nas to przed porodem nie chodzą. Dopiero jak urodzę to mąż z jakimś papierkiem jedzie do przychodni zapisać dziecko i wtedy też się położna dowiaduje i potem mnie nawiedza ![]() Widać co kraj to obyczaj Mi w sumie ona nie jest potrzebna, więc luz. Szerokość mojej 70. Czy ktoś widział Lullę? Archinta, a ta komoda to ma szuflady jakieś, półki? Ja mam na razie ciuszki w workach (1 rozmiar 56, drugi 62), a komoda się wietrzy. Wydaje mi się, że ciuszków mam dużo, okaże się jak wpiszę w tabelę, a wizualnie jakos tak wydaje mi się, że się w trzech szufladach pomieszczę.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-08 o 19:53 |
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie sie dowiedziałam że jednak nie dostane tyle ubranek od bratowej bo ona musi je podzielić na 3 osoby, jakoś tak się rozmnażamy teraz w rodzinie, więc czekają mnie pewnie jeszcze zakupy bodziaków, śpiochów itd ![]() co do pościeli to ja mam z tej firmy tą w ślimaki pomarańczowe gdybym miała wybierać z tych wszstkich to na pewno wybrałabym inną, no ale za taką cene jak ja kupiłam to nie ma co narzekać
|
|
|
|
|
#3533 |
|
kosmitka
|
Agnyska bo tak naprawdę nie wiem po co ona ma przychodzić co tydzień, już co dwa by wystarczyło, a nawet raz w miesiącu. Skoro lekarz nie widzi potrzeby badać częściej, to tym bardziej ta położna. No ale skoro tak musi, to niech chodzi. Ale tak myślałam że to tylko u nas taki wymysł.
Lu bywa na klubie. Arch zależy ile będzie szuflad? Dla mnie komoda to byłoby mało . W zestawie jaki kupiliśmy było: komoda, łóżeczko, półka i szafa. I powinnam się zmieścić. Ale dużo mam używek, to dlatego.---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Acelinko to przyjemne jeszcze przed Tobą .
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale czytałam o spaniu w mojej mądrej książce "W oczekiwaniu na dziecko", która pożyczyła mi koleżanka, że nie ma co się bać- tylko po prostu się obrócić i dalej smacznie spać ![]() A jak się chce poleżeć chwilę na plecach to z wysokim oparciem i już ![]() Cytat:
brzmi pysznie lulla była o 13 na K. Za to calti coś się nie pojawia- wyjechała gdzieś??? Czy tak skutecznie córki blokuja kompa
|
||
|
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie widziałam ciekawe co tam u niej, miejmy nadzieję, że oki i ze dzisiaj się pojawi
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Komodę mam taką, więc nie jakoś szalenie wielka. Dobrze, że Lulla była
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-08 o 19:58 |
|
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja ciagle byłam pewna ze dostane mnóstwo ubranek więc narazie mam dwie szuflady w komodzie w pokoju, teraz będe musiała przyśpieszyć tempo i już zacząć to przenosić do sypialni, dokupić też komode i przystosować szafki które są juz w sypialni (tzn. powywalać z nich co zbędne czyli jakieś 80% rzeczy )
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-08 o 19:59 |
||
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor wszystkim
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
Lulla i co???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Dla Pani właścicielki 

policzę się z Tobą jak wrócisz! Miłego dnia

jak jeszcze raz zbliże się do lumpka to mnie gońcie
dobrze ze się szczęśliwie skonczyło!
?? Ja mam tam wpięte usg, to chyba wypnę. Po czorta im to.

Boli mnie wszystko, nawet leżenie
Jak się zbiera na burzę to bierzemy pieskę do domu, bo ona w tej panice przez płot przechodzi, a wyswobodzić się z każdej obroży i uprzęży potrafi. Zawsze czeka wtedy pod drzwiami, a dziś gdzieś ją pognało.
za wyniki!!!!
brzmi pysznie