|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyslij jej mailem skan/zdjęcie potwierdzenia nadania, żeby nie myslała że nie wysłałaś, tam jest przecież data nadania. napisz, że dorzuciłas jej od siebie gratisy i nie słusznie Ci wystawiła negatywa, może się dogadacie i unieważni komentarz
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ten pyskowicki też opinie różne, choć większość moich znajmoych bardzo sobie chwali. Ten w Gliwicach też ma niezbyt ciekwą opinię wśród mam, ale też są pozytywne. Także należy się raczej kierować własnymi oczekiwaniami A i tak nigdy idelanie nie wybierzemy
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
Ech tak debatujecie o wyborze szpitali
To aż się cieszę, że mam jeden w mieście i nie muszę wybierać Co prawda opinie o nim też są różne, ale nie uśmiecha mi się jechać na poród na przykład do Poznania, bo trochę daleko Wiem tylko że jakby zamknęli naszą porodówkę, to bym pojechała do Śremu, bo tam mój gin przyjmuje też
|
#1475 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kacik sliczny jednak dodalabym jakis kolorek do kontrastuCytat:
i na koniec - hity dnia! youyou, gratuluje kochana ![]() ale super-ekspresowy porod kazda tu wdycha bo tez tak chce! i ja tez! i ja tez! Lilka urocza caluje Sweet i brunetka jestesmy z wami myslami i wspieramy mocno
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na poczcie jak nie dojdzie do końca transakcji to masz prawo po 14 dniach jeżeli paczka nie dojdzie, albo TY nie dostaniesz pieniędzy bo np wysłałaś za pobraniem złożyć reklamacje. Wiem, bo wczoraj się dowiadywałam bo sama pieniędzy nie dostałam a paczka poszła za pobraniem. Babka się pośpieszyła. Pieniędzy jej nie oddawaj, bo może być tak żę TY oddasz a ona dostanie na drugi dzień paczkę poczekaj 14 dni ! Jeżeli się nic nie wyjaśni, to składasz reklamację( i ona też chyba powinna) i wtedy nadal czekasz. Jeżeli się wyjaśni prosisz ją o usunięcie komentarza, jeżeli tego nie zrobi piszesz do allegro ! Trochę to czasu wszystko zajmie ,ale chyba warto. Cytat:
![]() przyjedzie jak będę rodzić, pewnie dojedzie jak będzie po wszystkim a potem znowu pojedzie...taka praca
|
||
|
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć gdy ja sie urodziłam to były dwie porodówki jedna bardzo blisko że pieszo bym zaszła
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Rozeznanie
|
ale sie tu dzis dzieje
![]() GRATULACJA DLA YOUYOU MALA SLICZNA ![]() sweet,brunetka trzymajcie sie napewno wszystko bedzie dobrze marina trzymam kciuki za Igora,zeby kolki przeszly,a twoj maz brak slow,rece opadaja
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i za Brunetkę nadal również![]() Witam z powrotem! |
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola właśnie tak jak agula radzi, wyślij jej skan nadania paczki. Jakaś niecierpliwa ta babka swoją drogą, od razu negatywa wystawiać.
Rodzina mojego teżeta mnie rozbraja ![]() ![]() A więc: brat tz ( wielki pan z miasta warszawy-bez obrazy dziewczyny z wawy) który nie chce mieć póki co dzieci bo wiedzie wygodnickie życie mnie poucza kiedy mam do szpitala jechać jak zacznę rodzić. Mówi cytuję "take it easy, masz 4 godzny od odejścia wód"-ale z takim przekąsem i przekonaniem o swojej słuszności. Na co ja "nie musisz mnie pouczać, jeszcze zależy jaki kolor wód" Drugi szwagierek też nie jest lepszy, tylko dupy potrafią wszystkim obrabiać.- co najlepsze- tutaj pasowałoby wstawić powiedzenie-zapomniał wół jak cielęciem był. Wielki Pan Bankier który zaczynał od pensji poniżej 2 netto śmieje się z tych co powoli wspinają się na wyższe stanowiska za podobną kasę.. Nie mogę. Nienawidzę takiego zachowania, mój tż jest zupełnie inny od nich. Na szczęście jeden bywa tu 5 dni w miesiącu, a drugi od października się wyprowadza. Po co ja Wam to wogóle piszę? tak jakby kogoś to obchodziło...nic..ulżyło mi że sobie popisałam. |
|
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
Patik pisz ile wlezie, my chętnie poczytamy, a i Tobie zrobi się lżej na duszy . Ja dzisiaj też skwaszona jestem, ale może do jutra mi przejdzie. Na rozładowanie złych emocji dowcip mojego teścia :Student weterynarii wchodzi na egzamin jako ostatni. Profesor ze znużeniem: - "Nie mam już dzisiaj siły na dalsze egzaminowanie. Mam tylko jedno pytanie na które musisz mi odpowiedzieć jutro rano, a mianowicie czy krowie można zrobić skrobankę"? Student zdziwiony pytaniem chodzi po mieście, pyta ludzi, nikt nie zna odpowiedzi. Wchodzi do baru wyczerpany, pije jedno piwo za drugim. Podchodzi do niego kelner: - "Może Panu w czymś pomóc? Jakiś problem?" Na co student mocno podchmielony pyta kelnera: "Czy krowie można zrobić skrobankę?" Na to kelner: "Aleś się chłopie wpie...lił". Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam . Akurat ja gustuję w takich trochę rubasznych dowcipach .
|
|
|
|
#1483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nazwałabym to nawet buractwem , nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś takim gadaniemCo tak mało piszecie dziewczyny?? Ja dziś puszczam tża na piwo z kolegami, posiedziałabym na wątku, pogadała, ale chyba większość pouciekała gdzieś
|
||
|
|
|
#1484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuje kochana za chęci ale mnie nie chodzi o te suszarki takie jak w Biedro bo pokazywałyście kiedyś - tylko o taką: http://allegro.pl/suszarka-do-bieliz...699518117.html Cytat:
u mnie też duchota cały dzień okropna - zamontowałam sobie nową linkę do prania na zewnątrz bo tato zrobił jakiś czas temu taki stelarz z płaskowników tylko trzeba było linkę zamontować - potem powiesiłam pranie i ledwo zywa wróciłam do domu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Youyou gratulacje kochana ![]() kurcze kolejna z mojego terminu rozpakowana.... aaaa
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-08 o 18:06 |
|||||
|
|
|
#1485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Da karo
Zadzwoniłam jeszcze do kumpeli, ona dobrze obeznana w temacie mojej familii, wyżaliłam się jeszcze jej i mi lepiej. ![]() Karoline rzeczywiście, wszystkie chyba odpoczywają po mega szybkim porodzie you idzie jakiś deszczyk do mnie? powiem wam, że cały tydzień pogoda pod psem, a dzisiaj taki skwar i duszno- już się odzwyczaiłam od takiej pogody.
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadrabiam bo 5 stron od południa naprodukowałyście i dwie zaległe z wczoraj mi zostało jeszcze... siedzę i wcinam arbuza między odpisywaniem na kolejne posty
|
|
|
#1489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Patik, co za rodzinka....też nienawidzę takiego zachowania. Jak to po co piszesz? pisz, wygadasz się i będzie lepiej
![]() nerola, mam nadzieję że szybko się wyjaśni. co za narwana baba.... u nas burzy nie było, ominęła nas ale prądu nie ma a to ze spacerku Małemu Głodowi tylko apetyt wyostrzyło świeże powietrze
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko kupiłam
DZIUBKU gdzie jesteś ?
|
#1492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaki masz wózek Ania?
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Patik achh... sa wiesz ludzie i parapety
mnie mój szwagier zdenerwował, jak powiedział że moj D powinien się łapać czegokolwiek bo mamy dziecko w drodze, że ma iść nawet tam gdzie się nie widzi... wytłumaczyłam mu że dziecko fakt jest wydatkiem, ale to nie znaczy że mamy robić coś w życiu czego nie chcemy, bo tak wypada - on ma takie podejście i myśli że wszyscy takie same mają. Natomiast mój D nie należy do osób które się chwytają byle czego aby mieć pieniądze, czeka na swój czas bo wie że on nadejdzie.Ja zawsze mówię, że mój D wie czego chce i praca przy montowaniu okien np ( taka prace polecal szwagier) go nie satysfakcjonuje. A byliśmy w takiej sytuacji, że pieniądze były i oszczędności też, więc miał czas na szukanie lepszej oferty...ale oczywiście szwagier tego nie rozumiał, ba nawet podkreślał że oszczędności kiedyś się skończą - a odniosłam wrażenie, że zazdrości Nam tych oszczędności...
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Jedo Fyn 4 ds
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie tak mi się wydawało po materiale w gondolce. I jak pierwsze wrażenia co do wózka? (Sama taki mam
)
|
#1496 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A u nas już burza jest No to dobrze! Cytat:
Dziewczyny!!!! Co raz częściej (dziś np. cały dzień mnie to męczy) mam takie ćmienie w brzuchu - to nie jest normalny ból brzucha, ani skurcze tylko właśnie takie uczucie, jakby mnie niestrawność męczyła (niezależnie od tego, czy coś zjem czy nie). Dziś to nawet pseudo mdłości miałam Ma któraś tak????? |
|||
|
|
|
#1497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1498 |
|
BAN stały
|
Marinko bidulko nie dość,ze Igorek cierpi,Ty cierpisz to jeszcze borykasz sie ze swoim mężem,który powinien(musi) Ci pomóc,wesprzec,odciazyć.
Nie wiem co Ci doradzić ale jak mnie T. wkurzył,to zabrałam auto i wieczorem pojechałam przed siebie.Ten musiał jechać do miasta z płaczącym dizeckiem po mleko,wrócić,przeczytać instrukcję i nakarmić. Za to,ze powiedizał coś na wzór:ty tylko w nocy karmisz. Przy Izie się już hamuje. Na kolki spróbuj może kupić chustę i noś Igorka? Aaniu znam tę minkę z dziobem otwartym tzn.dajcie jesć!!!!!!!!!!! Dziękuję Wam za rady. Nic tylko czekać na rozwój zdarzeń na poczcie. Rozumiem trochę babkę bo może ma zagrożoną ciażę i czeka ale to na prawdę nie moja wina.Zwłaszcza,ze na bieząco ją informowałam o losie przesyłki. Idę do nowej(starej ale przerobionej) szafie powkładać nasze lumpy. I podłogi szorować po wierceniu. I pranie powiesić. I zrobić kolację. I umyć dizeci. Cholera bo się nie wyrobie A zachowanie szwagrów nie powiem-bardzo edukacyjne.O kant du*y rozbij i lej. Znaleźli sie doradcy. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-07-08 o 18:34 |
|
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to Cię podziwiam normalnieNo właśnie nie wiem, co to za licho się przypałętało ech, olać to
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

wyslij jej mailem skan/zdjęcie potwierdzenia nadania, żeby nie myslała że nie wysłałaś, tam jest przecież data nadania. napisz, że dorzuciłas jej od siebie gratisy i nie słusznie Ci wystawiła negatywa, może się dogadacie i unieważni komentarz

Zakończone: 2

poczekaj 14 dni ! Jeżeli się nic nie wyjaśni, to składasz reklamację( i ona też chyba powinna) 

nazwałabym to nawet buractwem
, nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś takim gadaniem
No chyba, że kosze z mojej biedronki wyszły :P :P

ech, olać to