Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 16:44   #1981
nuna_77
Zadomowienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

iza, ja tak samo czekam.......chciałam miec na wyjazd nad morze i d.......
napisałam @ kiedy będą, ale mi nie odpisali. wyjeżdzamy w srode, wiec juz pewnie nie kupie , a tak sie napaliłam
Witajcie

Iweczka mozna tez nich pozyczyc,ale tylko Bondolino.
Ja tez czekalam na MArsupi, ale chyba juz sie nie opłaca kupowac, mały ma ponad 6 kg.
Teraz chodza za mna chusty

Kasiunia, a Tobie jak idzie z chustą, czy masz kolor tęczowy?

Prunella super mąż wygląda w chuscie, a Ty czesto nosisz maleństwo w niej?

Laseczka super fotki, ale wysoko podnosi główke Kacperek

Ego świetnie wyglądacie w Bondolino, jak Wam służy?

Tra
nie zamartwiaj się tak wagą, zobaczyc zrzucisz

Iza sliczne ciuszki

Muszę sie pochwalić Jacuś wczoraj pierwszy raz sie obrócił z brzuszka na plecy, a ma dopiero 10 tygodni
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 16:50   #1982
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Witajcie

Iweczka mozna tez nich pozyczyc,ale tylko Bondolino.
Ja tez czekalam na MArsupi, ale chyba juz sie nie opłaca kupowac, mały ma ponad 6 kg.
Teraz chodza za mna chusty

Kasiunia, a Tobie jak idzie z chustą, czy masz kolor tęczowy?

Prunella super mąż wygląda w chuscie, a Ty czesto nosisz maleństwo w niej?

Tra
nie zamartwiaj się tak wagą, zobaczyc zrzucisz

Iza sliczne ciuszki

Muszę sie pochwalić Jacuś wczoraj pierwszy raz sie obrócił z brzuszka na plecy, a ma dopiero 10 tygodni

gratulacje dla Jacusia
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 17:08   #1983
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie
dzięki
super dla Jacusia zdolny chłopak

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 17:21   #1984
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
mi przedwczoraj napisali ze beda ale sami nie wiedza kiedy

a nie myslalas o bondolino?
też myślałam, ale pewnie już i tak do wtorku mi nie dojdzie :/
ehhhh ja to zawsze z ręką w nocniku się obudze !

laseczka, śliczny chłopak!!!!

nuna, brawa dla synka!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 17:30   #1985
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kurcze a jaki lekarz jest od właśnie przekręcania głowy na jedną stronę? to u nas jakaś masakra... w przyszłym tygodniu jedziemy do ortopedy to ortopeda bada czy neurolog?
tak sobie pomyślałam bo się martwisz a kiedyś rozmawiałam z rehabilitantką od mamy z ośrodka i warto stymulować samemu różne strony dziecka, tzn jeżeli karmisz butelką to karm raz z lewej raz z prawej ręki, ja karmię piersią więc automatycznie raz z tej raz z drugiej, wtedy dziecko ćwiczy różne strony swojego ciałka, warto też kłaść w różny sposób w łóżeczku do spania, tzn tam gdzie główka tam nóżki itp itd żeby dziecko nie przyzwyczajało się do jednej strony
Fabian kiedyś tylko prawą lubił ,to go kładłam tak ,że tv było po lewej.. i on się obracał na lewo..zabawki mu tam układałam..ale na prawą też, naprzemiennie.. i teraz nie ma z tym najmniejszego problemu, troche chaotycznie piszę bo z małym na cycku

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Brak nabycia jednej ważnej umiejętności (gdzieś wyczytałam określenie,z e to są takie kamenie milowe rozwoju), blokuje nabywanie kolejnych, bo jak np dziecko ma zacząć pełzać, jeśli nie utrzyma główki w leżeniu na brzuszku, tak samo nie zacznie się bawić zabawkami lezącymi na macie (moja Nadia niby próbuje na boku, ale to trudne jest).

l
trochę się martwię o Fabiana bo on zaczyna np pełzać na brzuszku a nadal nie podnosi główki do siadu, jak go za rączki łapię to główka wisi i śmiech pełną parą. natomiast jak go noszę, w chuście czy na brzuszku w 99,.9% sam trzyma główkę, jedynie lekko asekuruję. także główkę ma silną ale nie chce podnosić do siadu.

Jestem w szoku jak moje dziecko w ciągu 2 dni się rozwinęło,
20 minut leży na brzuszku i bawi się zabawkami, zaczął się przemieszczać tak jak córcia Tajki he he.
nie mogę go zostawić nawet na chwilę na wielkim łóżku, pełna i zmienia pozycje, sam się zabawia, przekręca. No po prostu szok.
może ten maruder i pobudki w nocy to był jakiś kolejny etap w jego rozwoju i budził się w nocy z przerazenia,że tyle umie

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

laseczka synuś prześliczny i taki silny
nuna zabij mnie ale nie mam zdjęcia w chuście, nie umiem się zorganizowac dzisiaj byłam w niej ale na chwilę bo upał był straszny i dopiero później wyszłam już wózkiem, ale prunelle wklejała , no i polecam nadal, masz jakąś na oku? i gratki dla synka!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 17:36   #1986
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

a dzwoniła do mnie, bo ona teraz powinna zaszczepić syna drugi raz,a się okazuję że w hurtowniach brakuje szczepionek 5w1
u mnie też nie ma tych 5w1

Cytat:

narazie chodzimy tylko po domku po parę minut, żeby się przyzwyczail ale jest fajnie
Brawo dla Jacusia, mój Olek jutro konczy 12 tyg i jeszcze nie potrafi tak

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
też myślałam, ale pewnie już i tak do wtorku mi nie dojdzie :/
ehhhh ja to zawsze z ręką w nocniku się obudze !
dojdzie, bo ja zamawiałam we wtorek późnym wieczorem, więc zamowienie odebrali w środę rano, a w czwartek o 10 rano juz był kurier UPS

Mirabilka w coccodrillo są przeceny letnich

znowu wydałam 100zł
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 17:47   #1987
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
tak sobie pomyślałam bo się martwisz a kiedyś rozmawiałam z rehabilitantką od mamy z ośrodka i warto stymulować samemu różne strony dziecka, tzn jeżeli karmisz butelką to karm raz z lewej raz z prawej ręki, ja karmię piersią więc automatycznie raz z tej raz z drugiej, wtedy dziecko ćwiczy różne strony swojego ciałka, warto też kłaść w różny sposób w łóżeczku do spania, tzn tam gdzie główka tam nóżki itp itd żeby dziecko nie przyzwyczajało się do jednej strony
Fabian kiedyś tylko prawą lubił ,to go kładłam tak ,że tv było po lewej.. i on się obracał na lewo..zabawki mu tam układałam..ale na prawą też, naprzemiennie.. i teraz nie ma z tym najmniejszego problemu, troche chaotycznie piszę bo z małym na cycku

trochę się martwię o Fabiana bo on zaczyna np pełzać na brzuszku a nadal nie podnosi główki do siadu, jak go za rączki łapię to główka wisi i śmiech pełną parą. natomiast jak go noszę, w chuście czy na brzuszku w 99,.9% sam trzyma główkę, jedynie lekko asekuruję. także główkę ma silną ale nie chce podnosić do siadu.

20 minut leży na brzuszku i bawi się zabawkami, zaczął się przemieszczać tak jak córcia Tajki he he.
nie mogę go zostawić nawet na chwilę na wielkim łóżku, pełna i zmienia pozycje, sam się zabawia, przekręca. No po prostu szok.
może ten maruder i pobudki w nocy to był jakiś kolejny etap w jego rozwoju i budził się w nocy z przerazenia,że tyle umie

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

laseczka synuś prześliczny i taki silny
nuna zabij mnie ale nie mam zdjęcia w chuście, nie umiem się zorganizowac dzisiaj byłam w niej ale na chwilę bo upał był straszny i dopiero później wyszłam już wózkiem, ale prunelle wklejała , no i polecam nadal, masz jakąś na oku? i gratki dla synka!

no to teraz musisz mieć oczy z tylu głowy
gratulacje dla Fabianka

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

narazie chodzimy tylko po domku po parę minut, żeby się przyzwyczail ale jest fajnie
Brawo dla Jacusia, mój Olek jutro konczy 12 tyg i jeszcze nie potrafi tak

dojdzie, bo ja zamawiałam we wtorek późnym wieczorem, więc zamowienie odebrali w środę rano, a w czwartek o 10 rano juz był kurier UPS

znowu wydałam 100zł
ty to sie masz z tym cocodrillo

chciałam wyjść z małą na krótkie zakupki w marsupi ale oczywiście burza
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-08, 17:58   #1988
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

może ten maruder i pobudki w nocy to był jakiś kolejny etap w jego rozwoju i budził się w nocy z przerazenia,że tyle umie [
gratki jak fajnie ze ktos o nas pamieta hehe
dzis mala spala na materacu na ziemi i nie miala duzego pola do popisu to obrocila sie tylko o 180stopni i kopala mnie w glowe bo materac byl nad naszym;p

Cytat:

klask i:

Cytat:
po vacuum trzeba różne dodatkowe badania robić, ja się strasznie bałam, ze mi się trafi, no i niestety O 5 rano to już nie dałam rady zebrać sil.
ja nie mialam zadnych badan

Cytat:

Tak w ogóle, to Nadunia kończy dziś już 14 tygodni

I mam pytanie- czy wasze dzieci maja tak samo miękkie dziąsła na gorze i na dole?
gratulujemy klask i:
nie mam sily sprawdzic ale ztego co pamietam to ma twarde dziaselka i gorne i dolne, ale wydaje mi sie ze jej cos zaczyna wychodzi... ale ja sie nie znam;p

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

dodaje fotki małego:

1.na przewijaku
2.tygrysek
3.z grzechotką
4.tak wysoko podnosimy główkę i chcemy raczkować
5.z żyrafką i smokiem
ale fajny maly wyglada na chlopaka z charakterkiem heheh

U nas nocka ok mala spala od 21 do 3.45 chociaz pewnie by sie nie obudzila, bo o 2.45 zaczela sie ruszac to ja przygotowalam butle a ta zasnela;p to poszlam spac i o 3.45 slyszalam jak sie rusza,a mleko dluzej stac juz nie moglo, zmienilam pampka i dalam jesc ale zjadla 30 ml i zasnela, bo wcale nie chciala jesc. wstala o 8.20

Bylysmy dzis na wazeniu mala przybrala tylko 140g wazy 6400g.
Dzis bedzie miala chyba tylko 4 karmienia bo jadla dopiero o 8.30, 12.30.15.30 i tyle moze zje troszke o 18.30 i jakos przed snem jesli wcisne;p

tz juz wyjechal... jestem padnieta... pakowanie vana i zajmowanie sie mala jest srednio energetyzujacym zajeciem;p. jestem teraz u siostry i w niedziele mamy wylot. to beda najdluzsze 2 dni w moim zyciu;p i pierwszy raz bez tzta na tak dlugo i to jeszcze z malusia;p.

juz tesknie;p

aha mala dostala slonika i go uwielbia;p, teraz odsypia dzien pelen wrazen... mam nadzieje,ze jeszcze pospi z 30min;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 18:13   #1989
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
gratki jak fajnie ze ktos o nas pamieta hehe
dzis mala spala na materacu na ziemi i nie miala duzego pola do popisu to obrocila sie tylko o 180stopni i kopala mnie w glowe bo materac byl nad naszym;p

klask i:

ja nie mialam zadnych badan

gratulujemy klask i:
nie mam sily sprawdzic ale ztego co pamietam to ma twarde dziaselka i gorne i dolne, ale wydaje mi sie ze jej cos zaczyna wychodzi... ale ja sie nie znam;p

ale fajny maly wyglada na chlopaka z charakterkiem heheh

U nas nocka ok mala spala od 21 do 3.45 chociaz pewnie by sie nie obudzila, bo o 2.45 zaczela sie ruszac to ja przygotowalam butle a ta zasnela;p to poszlam spac i o 3.45 slyszalam jak sie rusza,a mleko dluzej stac juz nie moglo, zmienilam pampka i dalam jesc ale zjadla 30 ml i zasnela, bo wcale nie chciala jesc. wstala o 8.20

Bylysmy dzis na wazeniu mala przybrala tylko 140g wazy 6400g.
Dzis bedzie miala chyba tylko 4 karmienia bo jadla dopiero o 8.30, 12.30.15.30 i tyle moze zje troszke o 18.30 i jakos przed snem jesli wcisne;p

tz juz wyjechal... jestem padnieta... pakowanie vana i zajmowanie sie mala jest srednio energetyzujacym zajeciem;p. jestem teraz u siostry i w niedziele mamy wylot. to beda najdluzsze 2 dni w moim zyciu;p i pierwszy raz bez tzta na tak dlugo i to jeszcze z malusia;p.

juz tesknie;p

aha mala dostala slonika i go uwielbia;p, teraz odsypia dzien pelen wrazen... mam nadzieje,ze jeszcze pospi z 30min;p
to dobrze, ze nie uciekla

w UK to pewnie jest inaczej z badaniami, tutaj od razu w szpitalu powiedzieli, na jakie dodatkowe badania musimy iść, czyli neurolog, usg przezciemiaczkowe, pierwsza wizyta u pediatry w siódmym dniu życia.

O to Lenka wazy tyle, ile Nadia w poniedziałek ważyła Ładna waga

trzymam kciuki za te wasza przeprowadzkę.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-08, 18:27   #1990
Montii
Zakorzenienie

ja dzisiaj ważyłam małego i waży 6700g ( waga waży tak samo jak w przychodni ) jutro go zmierzę

[LEFT]
Stary 2011-07-08, 18:28   #1991
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:

znowu wydałam 100zł
kurdę a mój właśnie 5w1 zaczepiony no nic dopiero za jakis tydzień/dwa mamy iśc na kolejne szczepienie - może już będą

Dzięki za info z croccodillo - kusisz kusisz - a później no właśnie stówka leci ale zajrzę jutro z pewnością bo jadę do ikea po blat do kuchni

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 18:31   #1992
gosikk_s
Zakorzenienie

Mirabilka, co za babsko ale najważniejsze że załatwione

Laseczka, przystojniak

Izabela, trzymam kciuki za siostrę

Nuna, gratki dla Jacusia

Monti, dla Fabianka.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 18:33   #1993
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:

może ten maruder i pobudki w nocy to był jakiś kolejny etap w jego rozwoju i budził się w nocy z przerazenia,że tyle umie [COLOR="Silver"]
moj wogole nie chce lezec na brzuszku.to jest doslownie minuta i dostaje takiego nerwa ze trudno to ogarnac.glowke niby trzyma ale widze ze mu sie wogole nie chce-len maly.jak trzymam na rekach to mam tak jak u ciebie lekka asekuracja.jedyna opcja lezenia na brzuszku to wanienka.leje mniej wody i klade go na brzuszku i nawet mu sie nie opuszcza.a lubi bo ma taka rybke tam naklejona i sie smieje do niej
moj ma teraz skok rozwojowy.i widze ze np ladnie trzyma zabawki,rzuca nimi,wklada moje rece do buzi i dzis patrzyl sie na siebie w lusterku i gadal cos-byl zachwycony

w nocy tez spi jakby chcial a nie mogl.zaczyna mnie to martwic bo pierwszy sen byl okolo 4-5 godz a teraz co 2 mi sie budzi a ja wygladam jak yeti
mam nadzieje ze przejdzie po tym skoku bo juz nie wyrabiam

a mialam ci pisac zebys mi tytul swojej pracy podala bo juz jestem w uk i moge luknac w te ksiazki co tam pisza

Cytat:
to dobrze, ze nie uciekla

w UK to pewnie jest inaczej z badaniami, tutaj od razu w szpitalu powiedzieli, na jakie dodatkowe badania musimy iść, czyli neurolog, usg przezciemiaczkowe, pierwsza wizyta u pediatry w siódmym dniu życia.

O to Lenka wazy tyle, ile Nadia w poniedziałek ważyła Ładna waga

trzymam kciuki za te wasza przeprowadzkę.
w uk to wszystko jest inne.poczawszy od strony po ktorej sie jezdzi skonczywszy na tym ze czlowieka traktuja jak jakis przedmiot(albo i gorzej)
tutaj np na zoltaczke kaza dzieci wystawiac na slonce-no parodia i w ogole dla nich jaka krostka by nie byla to to napewno jest potowka.dobrze jest tylko ze szczepieniami bo sa darmowe na pneumokoki i na rota wirusy i cos jeszcze-juz nie pamietam.poza tym nie maja na wzw wiec to bede musiala uzupelnic w pl jak bede w pazdzierniku

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 18:36   #1994
Montii
Zakorzenienie

gosik co u Ciebie?

mój mały śpi.... szybko..

dziewczyny możecie mi polecić jakiś krem który nie zapycha?
kupiłam sobie loreal triple active i tragedia zapchał mi skórę
teraz chcialabym coś lżejszego

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

madzikk temat jeszcze ruchomy ale mniej więcej macierzyństwo a kariera zawodowa, będę pisać albo o trudnościach mamy jako osoby pracującej albo o matkach na stanowiskach kierowniczych bo od razu bym sobie ją podpięła pod mgr jeżeli się dostane tam gdzie chce;p

pewnie przejdzie,moj tez zle sypial, teraz lepiej, ale zobaczymy co dzis..

[LEFT]
Stary 2011-07-08, 18:39   #1995
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj ważyłam małego i waży 6700g ( waga waży tak samo jak w przychodni ) jutro go zmierzę
to szczuplaczek przy Naduni

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
moj wogole nie chce lezec na brzuszku.to jest doslownie minuta i dostaje takiego nerwa ze trudno to ogarnac.glowke niby trzyma ale widze ze mu sie wogole nie chce-len maly.jak trzymam na rekach to mam tak jak u ciebie lekka asekuracja.jedyna opcja lezenia na brzuszku to wanienka.leje mniej wody i klade go na brzuszku i nawet mu sie nie opuszcza.a lubi bo ma taka rybke tam naklejona i sie smieje do niej
moj ma teraz skok rozwojowy.i widze ze np ladnie trzyma zabawki,rzuca nimi,wklada moje rece do buzi i dzis patrzyl sie na siebie w lusterku i gadal cos-byl zachwycony

w nocy tez spi jakby chcial a nie mogl.zaczyna mnie to martwic bo pierwszy sen byl okolo 4-5 godz a teraz co 2 mi sie budzi a ja wygladam jak yeti
mam nadzieje ze przejdzie po tym skoku bo juz nie wyrabiam

a mialam ci pisac zebys mi tytul swojej pracy podala bo juz jestem w uk i moge luknac w te ksiazki co tam pisza

w uk to wszystko jest inne.poczawszy od strony po ktorej sie jezdzi skonczywszy na tym ze czlowieka traktuja jak jakis przedmiot(albo i gorzej)
tutaj np na zoltaczke kaza dzieci wystawiac na slonce-no parodia i w ogole dla nich jaka krostka by nie byla to to napewno jest potowka.dobrze jest tylko ze szczepieniami bo sa darmowe na pneumokoki i na rota wirusy i cos jeszcze-juz nie pamietam.poza tym nie maja na wzw wiec to bede musiala uzupelnic w pl jak bede w pazdzierniku
rany, z ta żółtaczką to mnie rozwaliłaś Skąd oni takie nowatorskie metody biorą?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-08, 18:39   #1996
Montii
Zakorzenienie

tra nie wiem czy nie za mało... ;/

[LEFT]
Stary 2011-07-08, 18:40   #1997
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
gosik co u Ciebie?

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

madzikk temat jeszcze ruchomy ale mniej więcej macierzyństwo a kariera zawodowa, będę pisać albo o trudnościach mamy jako osoby pracującej albo o matkach na stanowiskach kierowniczych bo od razu bym sobie ją podpięła pod mgr jeżeli się dostane tam gdzie chce;p

pewnie przejdzie,moj tez zle sypial, teraz lepiej, ale zobaczymy co dzis..
postaram sie przejrzec przez weekend i jak bedziesz chciala to ci je wysle i sama zdecydujesz czy bedziesz z nich korzystac czy nie.

oby przeszlo

22/23.05.2010
Stary 2011-07-08, 18:40   #1998
Montii
Zakorzenienie

madzik będę wdzięczna za wszystko !

[LEFT]
Stary 2011-07-08, 18:42   #1999
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
tra nie wiem czy nie za mało... ;/
wychodzi 25 centyl, a na jakim był wcześniej?
Najważniejsze jest, żeby dziecko się centyla trzymało.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 18:43   #2000
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
to szczuplaczek przy Naduni

rany, z ta żółtaczką to mnie rozwaliłaś Skąd oni takie nowatorskie metody biorą?
no wiesz -natura-tak ma byc i juz.
to samo bylo z moim poronieniem.ja im mowie ze krwawie i brzuch mnie boli a oni ze nic nie widza i ze jak by to bylo 3 poronienie to dopiero moze by cos zrobili,inaczej ma sie to odbywac metoda naturalna.dlatego tutaj jest bardzo malo cc.znajoma umierala na stole i dziecko jeszcze w niej bylo a oni stwierdzili ze nie maja sali przygotowanej i lekarza nie ma,dobrze ze maz jej zareagowal bo pewnie jej by tutaj juz nie bylo
to jest wlasnie uk cudowne

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
madzik będę wdzięczna za wszystko !
sprobuj nie to cie znajde

22/23.05.2010
Stary 2011-07-08, 18:48   #2001
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
wychodzi 25 centyl, a na jakim był wcześniej?
Najważniejsze jest, żeby dziecko się centyla trzymało.
w sumie cały czas wagowo 25 centyl
a wzrostem to dosc wysoko

tylko wydaje mi sie ze nic nie przybral od ostatneugo wazenia alob jakies groszowe sprawy no ale moze juz nie musi tak tyć..

[LEFT]
Stary 2011-07-08, 18:53   #2002
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
no wiesz -natura-tak ma byc i juz.
to samo bylo z moim poronieniem.ja im mowie ze krwawie i brzuch mnie boli a oni ze nic nie widza i ze jak by to bylo 3 poronienie to dopiero moze by cos zrobili,inaczej ma sie to odbywac metoda naturalna.dlatego tutaj jest bardzo malo cc.znajoma umierala na stole i dziecko jeszcze w niej bylo a oni stwierdzili ze nie maja sali przygotowanej i lekarza nie ma,dobrze ze maz jej zareagowal bo pewnie jej by tutaj juz nie bylo
to jest wlasnie uk cudowne

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

sprobuj nie to cie znajde
Straszne, a jak się wda jakieś zakażenie, albo kobieta straci za dużo krwi? nie wiem, jak można do tego podchodzić w tak bezduszny sposób, ze dopiero za trzecim razem.

Cytat:
w sumie cały czas wagowo 25 centyl
a wzrostem to dosc wysoko

tylko wydaje mi sie ze nic nie przybral od ostatneugo wazenia alob jakies groszowe sprawy no ale moze juz nie musi tak tyć..
No to się nie masz czym martwic, widać, ze przybiera proporcjonalnie, z wiekiem dzieci tez już tak dużo nie tyją. Nadia w 6 tygodni przybrała kilogram,a wcześniej to przez miesiąc tyle jej przybywało.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-08, 18:57   #2003
gosikk_s
Zakorzenienie

Monti, moja Anika jak na razie głównie leży na plecach ale za to bardzo inteligentnie patrzy Z trzymaniem główki tak sobie, zabawek jescze świadomie nie chwyta, o obracaniu mowy nie ma. Dobrze że nieźle sypia, choć np wczoraj zrobiła sobie miłą przerwę między 4 a 7 A przed 6 dołączył Aleks Najważniejsze żeby Fabianek nie spadł ze swojego centyla, może być po prostu szczupły, z czasem dziecko coraz mniej przybywa na wadze. Po roku powinien potroić masę urodzeniową.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm

Edytowane przez gosikk_s
Czas edycji: 2011-07-08 o 19:02
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 19:14   #2004
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ojj to chyba był skok rozwojowy

ale fajnie, że fabian już taki ruchliwy

Cytat:
ponoć nigdzie nie ma,
zresztą na tym etapie to chyba to samo co 6w1

podobno po 20 lipca mają być

bezsensu to

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
kurdę a mój właśnie 5w1 zaczepiony no nic dopiero za jakis tydzień/dwa mamy iśc na kolejne szczepienie - może już będą
u nas tak jak wyżej napisałam mają być po 20 lipca

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Izabela, trzymam kciuki za siostrę
skoro tyle osób, których ona nawet nie wie o ich istnieniu trzyma za nią kciuki to musi się udać

Cytat:

moja też już śpi, bo od 19 już marudna była

ja go używam od kilku miesięcy, mnie akurat nie zapycha,

a z tej półki cenowej to próbowałaś Loreal Happyderm?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-mieszana.html
Stary 2011-07-08, 19:16   #2005
traicionera
Zakorzenienie

tak mówicie o tych szczepionkach i zaczęłam się denerwować, bo nas czeka szczepienie w poniedziałek, ale raczej by zadzwonili, gdyby miało nie być, tak mi się wydaje
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-08, 19:17   #2006
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość

Dzięki za info z croccodillo - kusisz kusisz - a później no właśnie stówka leci ale zajrzę jutro z pewnością bo jadę do ikea po blat do kuchni
my powinnismy miec po 10 lipca, pani powiedziala, ze ok 7 lipca maja byc w glaxo takze po 10 powinny przychodnie juz miec

my w niedz chyba pojedziemy do promenady a tam podobno duże jest też croccodillo oprócz mothercare, ale tam nie lubię bo mają strasznie drogie rzeczy, tam to teściowa kupuje

moje dziecko zasnelo przed 20 a powinien wlasnie jesc cyca i do kapieli, mam nadzieje ze sie zaraz obudzi
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:19   #2007
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
tak będzie miała, i mam zamiar zadbać o ich dobre relacje
ma bardzo dużooo kuzynostwa ze strony tż ale z nimi się często nie widujemy

Mayoral
nie ma polskiej strony
ale tu można pooglądać ich ubranka
http://www.patiimaks.pl/Default.aspx...mayoral&page=1

ojj dziewczyny
czy tylko ja nie planuję więcej dzieci

jestem ciekawa która się pierwsza zdecyduje
W którym miejsce jest ten sklep i do kiedy są promocje? Jakby co napisz mi na pw

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:19   #2008
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
ojj to chyba był skok rozwojowy

ale fajnie, że fabian już taki ruchliwy

ponoć nigdzie nie ma,
zresztą na tym etapie to chyba to samo co 6w1

podobno po 20 lipca mają być

bezsensu to

u nas tak jak wyżej napisałam mają być po 20 lipca

skoro tyle osób, których ona nawet nie wie o ich istnieniu trzyma za nią kciuki to musi się udać

moja też już śpi, bo od 19 już marudna była

ja go używam od kilku miesięcy, mnie akurat nie zapycha,

a z tej półki cenowej to próbowałaś Loreal Happyderm?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-mieszana.html
zerknę na opinie na KWC
niestety mam cerę mieszaną policzki suche a strefa T tłusta
i strasznie mnie tamten loreal zapchał

a happyderm nie próbowałam

[LEFT]
Stary 2011-07-08, 19:31   #2009
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej, ale skwar u mnie , i ciągle grzmi, duszno,parno bez sensu

dzieciaki co sa u nas na wakacjach doprowadzają mnie do nerwicy. jeszcze kilka dni a zwariuję.
mają po 8, 10 lat a zachowują się gorzej niż dwulatki
mam dość

byłam na spacerze w lesie z nimi żeby się zmęczyły, uzbieraliśmy trochę jagód i jestem cała fioletowa

nadrabiam was .......
A zmęczyłaś dzieci
Bo ja z doświadczenia wiem, że truuuuuudna sprawa
ale to tak jest z tym zachowaniem ja czasami mam wrażenie, że Kaśce w dekiel wali i głupoty wymyśla,

Baśka oszalała, w pewnym momencie jadła co godzinę

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:33   #2010
Montii
Zakorzenienie

aja mój też częściej ale to chyba z gorąca i pić tylko
wieczorem już się unormowało
wgl teraz je porządnie rano i wieczorem
w dzień samą wode wyciąga z cycka

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości