|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Aga_pe, byłam w albumie... Normalnie szacun dla Ciebie!
Jesteś moją idolką w wytrwałości w dążeniu do zamierzonego celu! Teraz też mocno trzymam kciuki |
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
co wy tak dzis brzuchy wrzucacie??
![]() jestem na prawde zbulwersowana lezaczkiem ![]() kurde tz bedzie pózniej a ja chce polezec w wannie i nie chce z niej wybiegac po 2 min jak mi sie mały obudzi
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-07-08 o 22:42 |
|
|
|
#603 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a bole glowy tez jakies powszechne, mnie trzymalo 2 dni Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy chrzciny 30 lipca
|
|
|
|
|
#605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kochana tez mam flakus i tez mam takie rozstepydon't worry |
|||
|
|
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
macie rację, Marcelek to prawdziwy słodziak hihi ![]()
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać, bo Edzik się będzie za 2-3 h budził.
Dobranoc
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agus na dziewczynke to milion super rzeczy mozna gorzej z chłopcem w sumie macie racje szkoda kase wywalac na nowey zestaw jak mam juz ![]() mój brzuch nie jest nawet taki zły. wrzuce tez fote
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze Wam daję na dobry humor wieczorem linka a propos ostatnich klapkowych rozmów:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4329306&start=0
|
|
#610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skad wy takie rzeczy bierzecie! ja tez kcem Cytat:
ale przechodzic przez to drugi raz ..... odpowiadam tu: 1. pas pomog bardzo duzo, i na skore i nawet widac "zarys" czegos co smiem okreslic miesniami na pierwszej fotce w stroju 2-. to slendertone, ja kupilam jeszcze w uk, ale moria obczaila na allegro, 3. tego na fotkach nie widac, ale ten nadmiar skory na dole mimo spadku wagi zostal
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadlam na chwile.
Z krwawieniem dalej cisza. Chodzilam dzis caly dzien po miescie i nawet to nie spowodowalo krwawienia. Ale licze sie z tym, ze moze wrocic za kilka dni tak jak pisalyscie. Szukam sposobu na pobudzenie laktacji ale wszedzie pisza zeby przystawiac (a moje dziecko nadal z piersi pic nie chce), duzo pic i takie tam, ale ja caly czas pije i nawet caly czas jem a to nie pomaga- codziennie to samo i na jedno karmienie brakuje mi mleka wiec raz dziennie podaje MM. No to sie troche wyzalilam. Wiem, ze marudze ale komus musze sie wygadac. |
|
|
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
http://demotywatory.pl/84424/To-juz-nie-Kubota.
http://demotywatory.pl/152166/Klapki-Kubota a to wymiata http://demotywatory.pl/1780861/KUBOTA http://demotywatory.pl/2371833/Klapki-Kubota
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja 60 wypijala po 3 tygodniach
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padlam.Moja matka miala kiedys takie... czerwone agus na tym mleku co mam jest napisane, ze do 2 tyg zycia dziecko powinno wypijac 90ml 6 razy dziennie. Ja jej raz dziennie daje to mleko i robie jej 90ml ale ona wypija najwyzej 60ml z tego i za jakies pol godziny drze sie w nieboglosy wiec daje jej moje na dokladke tyle ile uda mi sie sciagnac. Moje mleko pije srednio co 3 godziny i przewaznie pije 70ml mojego mleka ale zdarza sie ze wypija nawet 100. Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-07-08 o 23:07 |
|
|
|
|
#615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że ten garniturek będzie jeszcze dobry, gdy dojdzie do chrztu, bo jeszcze nie wiemy kiedy to będzie i czy ktoś nam ochrzci małego, bo nie mamy ślubu kościelnego i nie zamierzamy mieć, mąż nie ma bierzmowania i nie chodzimy do kościoła, ani nie wpuszczaliśmy kolędy Kiedyś nawet, jakieś 4 lata temu jak ksiądz zapukał do naszych drzwi i chyba się domyślił, że jesteśmy w środku i nie otwieramy, to zawołał "wpuśćcie Pana Boga do swojego domu", a mój mąż odpowiedział przez drzwi "nie!" Ale pomimo wszystko chcemy małego ochrzcić.Agnieszka_pe podziwiam cię za wygraną walkę i teraz też życzę wytrwałości |
|
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
martynka najlepiej poświęć może jeden cały dzień zeby sie mała nauczyła z cyca pić wiadomo ze bedzie płakać na początku ale jak bedziesz jej podawac mm to niestety coraz mniej bedziesz miała swojego mleka
![]() i dostawiaj ją bardzo czesto i piersi powinny produkować wiecej. pamietaj ze laktator nie pobudza tak piersi jak dziecko. chyba ze masz taki który tak działą takie jak anulinka, kurcze nie pamietam jaka to firma była ![]() jeśłi chcesz karmic to moim zdaniem tak powinnas robić. niech Ci wisi na cycu i ciumka ciumka ciumka choc moze ktos sie wypowie bo ja w sumie na razie takiego rpoblemu nie mialam. ale połozna mi tkukła zeby dostawiac bo piersi wiedza ile produkowac a jak sie mm daje to zanika ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
|
|
#617 |
|
Rozeznanie
|
No mam nadzieję, że ksiądz nie robił żadnych notatek i nie będzie o tym pamiętał
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla niego!!!!!!!!!!!!ja w tym roku, jak zapukali ministranci(w chacie syf niemilosierny, dominik szedl przez dom i sie rozbieral, ciuchy jego wszedzie, a ja tyle co wrocilam od rodzicow) otwieram drzwi, spocilam sie z nerwow i mowie:"chlopaki! jakby co to mnie nie ma!" oni powiedzili ze ok i juz nikt mnie nie nawidzal ![]() my tez nie mamy slubu koscielnego i nie ma mowy zebysmy wzieli kosciol od 8 lat widzielismy raz, jak chrzcilismy dominika tez nie przyjmuje kolendy chrzestnym bedzie osoba ktora rowniez nie ma slubu koscielnego itd i bardzo jestem ciekawa jak to bedzie teraz ![]() dzieki, z ta wytrwaloscia bedzie ciezko bo ja bardzo niecierpliwa p.s. normalnie caly czas sie smieje z "nie!" twojego tz
|
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
mamaoptymistka, własnie myślałam o łyżeczce
matallewar - dokładnie - cokolwiek ląduje w buzi . jednak rączki najpyszniejsze , gdyby tak cyca chciał doić - może nie na okrągło, ale chociaż ciut dłużej niż 10 min przed nerwem .Klaterina - mamaoptymistka - ja gdzieś w jakieś gazecie chyba czytałam, że absolutnie NIE pilniczek - można zrobić cos nie tak. aga_pe - nie pocieszyłaś mnie w sprawie przytulanki , najwyżej będę na dwie ręce jechała (tfu tfu tfu odpukac - jeszcze za wcześnie! nie wiem czy by mi macica to wytrzymała ).czytałam dzisiaj klub łączę się kompletnie ze zrozumieniem twojej sytuacji. wiem o co chodzi, jak to sie mowi.dalej problemy z buzią Norbercika? kurczaczek. mój tez dalej obsypany - obstawiam nabiał, bo po serku żółtym zaczerwieniły sie krostki. dziękujemy za tygryskowy komplement .własnie - chyba weszliśmy z dzieciakami w etap slinie się i jest mi z tym dobrze .byłas na solarium?! ja eż chce Grazin Szymon (!) też dzisiaj nie chciał spać .anulinka - co to Zet Kids?! stacja radiowa? płyta? chyce się wszystkiego byle Niuniu spał spokojnie .widziałam, jak już o tym pisałaś, ale nie połączyłam sie z mzgiem wtedy i nie zapytałam o co kaman .andziot - ale super wypoczynek .Weredka - może nasze dzieciaki się zgadały oby jutro hurtem mieli / miały lepszy dzień .anula miłego odpoczynku i buziaki dla Zosieńki (na pewno nic jej nie zrobiłaś mamuśka ).Aga.M - może, wpadamy ze skoku w skok wole skoki niż kolkę.wiąże z tą wizytą u pediatry poniedziałkowo/wtorkową ogromne nadzieje, mam nadzieje, że się nie zawiodę. i wszystko mi po ludzku wytłumaczy. i doradzi.Miłego weekendu. atzi - Aga.M - ja mam zmasakrowany kręgosłup szyjny, czasem jak w nocy wstaje do malego to nie mam w ogóle czucia w jednej ręce, czasem mi drętwieją jak go mam na rękach - neurochirurg chciał mnie operowac przed ciążą , ale daje rady - wszystkie damy .saniuleczko mileczko przepiękne fotki!!! miodzio.Grazin - super że zajawiłaś temat - u mnie na tapecie, bo za tydzien chrzcimy . myślałam o garniturku, ale nie chce żeby wyglądał jak "stary-malutki" - podobają mi się jedynie (!!!) kompleciki - spodenki i kaftanik - takie welurowy znalazla mi szwagierka na all, ale nie wiem czy na 17 lipca welur to nie za dużo.spróbuje znaleśc linka. ale chętnie sie dowiem w czym inne mamy chrzczą .Dziewczonka żeby Alusi szybko przeszło.Aga.M - o własnie ten środkowy mi tylko wpadł w oko na allegr - nie założysz go? czemu? beznadziejny jest? a ten pierwszy to jaki to (i skąd ?).ide lulu. dobranoc. |
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Moje chłopaki
http://imageshack.us/photo/my-images/20/dsc06073z.jpg/
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
moniquac, Zet Kids i RMF Baby to internetowe stacje radiowe dla dzieci.
Kończę doić ( na razie mam 50 ml ) i idę nyny, bo Pepe zjadl o 22, to pewnie koło 2 będzie głodny. Dobrej i spokojnej nocy dziewczyny |
|
|
|
#624 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Daj znać, czy wam się uda załatwić chrzciny. My chyba do jakiś zakonników pójdziemy, tu do księdza nawet nie mam odwagi |
||
|
|
|
#625 |
|
Zadomowienie
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc
|
|
#627 |
|
Rozeznanie
|
Moniqac sprawdziłam i garniturek jest z H&M.
Jeśli chodzi o ten biały środkowy komplet, to ten welurek nie jest jakiś bardzo gruby. |
|
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
normalnie chyba bym padla jakby moj tz to zrobil , ale on sie nie umie bawic-sztywniak moj 5
|
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
Aga napisałam w albumie ale powiem jeszcze raz warto było "wszystko" zrobić aby tak wyglądać
|
#630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

Jesteś moją idolką w wytrwałości w dążeniu do zamierzonego celu! Teraz też mocno trzymam kciuki

Mała kiepsko przechodzi szczepienie, jest strasznie ospała, ale długo nie pośpi, troszkę goraczkuje i nie ma apetytu - cały czas zasypia. Ja ledwo chodzę i jeszcze dzisiaj dopadła mnie migrena
Mam nadzieję, że jutro już jej przejdzie, bo ja chce moją wojowniczą Aluśkę, a nie taką słabiutką roślinkę 
co do ubioru to w taki biały garniturek. osobiście mi się to nie podoba, ale nie ma nic innego. zrobiłam rozeznanie cenowe i w jednym sklepie zestaw 118

padlam.
Ale pomimo wszystko chcemy małego ochrzcić.
łączę się kompletnie ze zrozumieniem twojej sytuacji. wiem o co chodzi, jak to sie mowi.
.