Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 21:44   #4111
Ivi 1988
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez Soral Pokaż wiadomość
Albo ty masz pecha na nudnych albo ja mam pecha do spotykania 'interesujących' osób .
Oba opisywane przeze mnie przypadki zdarzyły się dzień po dniu . Może z moją uczelnią jest coś nie tak. Jakieś zbiorowisko popromiennych cudaków .
aaa jednak! Przypomnialam sobie taka jedna ale to juz pania, nie panne
Otoz kobiecina miala dobre 40 lat, nie byla super brzydka, moze 3/5 ale za to z wasem! Nie moglismy sie nadziwic,ze ona ma faceta. Naprawde przystojny, mily. I to takiego, ktory przyjezdza do niej z Polski mercedesem i usluguje jak ksiezniczce. W sumie to jej zazdroscilam Moze na niektorych dziala jak afrodyzjak? W kazdym razie ktoregos dnia zgolila i wygladala o niebo lepiej, nie wiem,czemu jej to wczesnije nie przeszkadzalo??

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:50   #4112
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Ja mam na studiach koleżankę, która niesamowicie śmierdzi.. Śmierdzi od niej potem, z ust, głowa jej śmierdzi no wszystko.
ALE zawsze ma makijaż, ułożone włosy i modne ubrania.. Nie rozumiem jak tak można, wolałabym się nie pomalować, nosić niemodne ubrania, ale żeby umyć i prysznic wziąć.. No masakra I ma chłopaka, że jemu to nie przeszkadza to też się dziwię

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:56   #4113
lipiec
Zadomowienie

Nie mogę znieść śmierdzących osób, po prostu ciężko jest wysiedzieć w towarzystwie takiej osoby . Mam koleżankę od której wiecznie śmierdzi potem, chyba nie myje się codziennie. Ja sama biorę prysznic minimum 2 razy dziennie a ręce myje co chwilę. I coś co mnie na prawdę odrzuca to nie umyte włosy , jeszcze jak ktoś ma spięte włosy to okej, można przeżyć ale jak taka osoba chodzi w rozpuszczonych, nieuczesanych kluskach to robi mi się niedobrze. Moje 3 znajome właśnie często można zobaczyć z nieumytymi, rozpuszczonymi włosami . Niby mają po 16 lat i powinny już dbać o siebie no ale cóż.

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 22:03   #4114
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

No moja znajoma ma 20, ostatnio byłam z nią w grupie na laboratoriach to jak do mnie mówiła to akurat zawsze musiałam czegoś szukać w torebce, albo ściana po przeciwnej stronie stawała się baaaardzo interesująca

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-08, 22:10   #4115
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Ja mam na studiach koleżankę, która niesamowicie śmierdzi.. Śmierdzi od niej potem, z ust, głowa jej śmierdzi no wszystko.
ALE zawsze ma makijaż, ułożone włosy i modne ubrania.. Nie rozumiem jak tak można, wolałabym się nie pomalować, nosić niemodne ubrania, ale żeby umyć i prysznic wziąć.. No masakra I ma chłopaka, że jemu to nie przeszkadza to też się dziwię
Też miałam taką koleżankę... Zawsze modnie ubrana, świetnie wymalowana... W ogóle, zrobiona na tip-top. Ale śmierdziała. Nie w taki typowy sposób, ale naprawdę nieładny zapach się wokół niej unosił. Myślałam przez długi czas, że to jakieś dziwne perfumy albo mieszanka różnych zapachów. Zwłaszcza, że nie zawsze tak woniała... Aż któregoś dnia usłyszałam jak mówiła swojej koleżance, że "ona to się nie lubi myć codziennie, bo ma potem suchą skórę". I wszystko stało się jasne
Stary 2011-07-08, 22:11   #4116
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Też miałam taką koleżankę... Zawsze modnie ubrana, świetnie wymalowana... W ogóle, zrobiona na tip-top. Ale śmierdziała. Nie w taki typowy sposób, ale naprawdę nieładny zapach się wokół niej unosił. Myślałam przez długi czas, że to jakieś dziwne perfumy albo mieszanka różnych zapachów. Zwłaszcza, że nie zawsze tak woniała... Aż któregoś dnia usłyszałam jak mówiła swojej koleżance, że "ona to się nie lubi myć codziennie, bo ma potem suchą skórę". I wszystko stało się jasne
No litosci. Wg mnie to lenistwo. Balsamow, mleczek w Rossmanach juz nie ma? Wykupili?
Juz lepiej miec sucha skore ale za to czysta?

Cytat:
Stary 2011-07-08, 22:18   #4117
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
No litosci. Wg mnie to lenistwo. Balsamow, mleczek w Rossmanach juz nie ma? Wykupili?
Juz lepiej miec sucha skore ale za to czysta?
Możliwe. Chociaż to naprawdę dziwne... Zwłaszcza, że poza tym ta dziewczyna była naprawdę zrobiona. Zawsze modnie ubrana, z czystymi włosami, z rewelacyjnie wykonanym makijażem... I nie szczędziła pieniędzy na swój wygląd.
Więc zupełnie nie rozumiem dlaczego nie mogła sobie kupić balsamu do ciała
Stary 2011-07-08, 22:22   #4118
Ivi 1988
Zakorzenienie

Bo czystosci nie widac, jak makijazu? Nie wiem, porabana troche logika. Moze mysla,ze jak ONI nie czuja, to inni tez nie?

Cytat:
Stary 2011-07-08, 22:32   #4119
emelie
Wtajemniczenie

Słyszałam kiedyś, że człowiek nie jest w stanie poczuć swojego zapachu tak, jak czują go inni, ale nie wiem ile w tym prawdy Patrząc na niektórych niemyjących się to nie śmiem wątpić, że albo rzeczywiście nie czują albo im to nie przeszkadza po prostu
Stary 2011-07-08, 23:29   #4120
Sondrina
BAN stały

Też mnie dziwią śmierdzący ludzie. Idę dzisiaj przez rynek i kilkakrotnie zapach by mnie powalił. Gdy się patrzyłam, kto stoi obok mnie, to zazwyczaj był to facet. Nie wiem, czy pot facetów bardziej śmierdzi, drażni, czy naprawdę rzadziej się myją, ale to było okropne przeżycie. Niby ładnie i schludnie ubrani, ale chyba niedomyci, bo śmierdziało brudem.

Co do dzisiaj, to stoję przy bankomacie, jest skwar, kolejka, staje za mną facet i zaczyna palić i zasmradzać i zatruwać stojących obok ludzi Całe włosy mi śmierdziały po powrocie z miasta. A uwagę się zwraca i nic.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 23:37   #4121
BioIvO
Zakorzenienie

Pamiętam taką koleżankę ze szkoły od której ewidentnie śmierdziało z hmmm...krocza. Jak siadała czy wstawała to czuć było kozą. To było straszne.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 23:55   #4122
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Pamiętam taką koleżankę ze szkoły od której ewidentnie śmierdziało z hmmm...krocza. Jak siadała czy wstawała to czuć było kozą. To było straszne.
Stary 2011-07-09, 00:17   #4123
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Co do dzisiaj, to stoję przy bankomacie, jest skwar, kolejka, staje za mną facet i zaczyna palić i zasmradzać i zatruwać stojących obok ludzi Całe włosy mi śmierdziały po powrocie z miasta. A uwagę się zwraca i nic.
Zwróciłaś mu uwagę? Co odpowiedział?
Stary 2011-07-09, 07:48   #4124
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Zwłaszcza, że balsamy można kupić do 10 zł. To nie jest jakiś wielki wydatek..

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-09, 09:42   #4125
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
uważam podobnie (poza tym gratuluję )
ja żałobę przeżywam po kimś bliskim, po kimś kogo widziałam, znałam, ale też wtedy, gdy widzę czyjeś szczere łzy i smutek, po prostu wtedy i mnie się udziela.
kiedy umarł mój brat, miałam taki okres, że chciałam koniecznie dowiedzieć się, jakie były okoliczności, co wtedy dokladnie robil, korzystałam tylko z internetu, a że znałam jego hasła do różnych rzeczy, to miałam dostęp także do naszej-klasy.. wiecie co było najgorsze? że kolesie z mojej wioski, takie młode chłopaczki, chociaż wiedzieli, że piotrek nie żyje, to wysyłali zaproszenia (zaproś do znajomych, czy jakoś tak), naprawę bez komentarza.
Dziękuję, dziękuję

[QUOTE=muszynianka;2799787 3]Cieszymy się twoją znieczulicą, ale są osoby które poświęcają swoje życie w różnych fundacjach i naprawdę chcą pomagać.
Myślę że "to ja mam to gdzieś" to nie jest wcale powód do dumy, a wręcz czasami wypadały bo zamilknąć.

Jestem typem osoby, która zimą w środku nocy poszła po psa pod odległy sklep spożywczy, bo nie mogła znieść myśli, że jak od pod nim uśnie to zamarznie. I taką, która od dobrych kilku lat udziela się w domu dziecka i generalnie zawsze reaguje jak widzi jakąś nie w porządku sytuację. I skoro mam pozwalać innym przeżywać żałobę na swój sposób to niech inni mi pozwolą jej nie przeżywać. Nikomu nie włażę w takie dni specjalnie w oczy ciesząc pycho. Nie jest moją intencją udowadniać komuś, że nie przeżywa żałoby naprawdę, bo wiem, że są osoby, które potrafią głęboko przeżywać nawet bardzo odległe sprawy, ale musisz przyznać, że czasem jak się popatrzy na swoich znajomych głośno i ostentacyjnie szlochających, a następnie imprezujących tego samego dnia, to można to nazwać hipokryzją. Oczywiście zakładam, że po prostu bardzo poprawił im się humor i nie stawiam na takich ludziach krzyżyka, ale coś mi w tym nie gra.

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
No i każdy przeżywa to na swój sposób. Jedni walną znicz w internecie, inni pójdą do kościoła, jedni zamyślą się nad swoim życiem, kogoś natchnie to do działania. Nie można tego wartościować. I myślę że nie można mówić o obciachu gdy chodzi o śmierć i żal. Nie ma czegoś takiego jak jedyna słuszna żałoba albo jakiś kodeks eleganckiego przeżywania jej
Oczywiście, że nie ma, dlatego moje "pretensje" są tylko i wyłącznie do ogółu, bo nie zamierzam nikomu udowadniać co ma w głowie. Jedynie rozmiar zjawiska nasuwa myśl, że część żałobników może być niezbyt szczerą.

Cytat:
Czasami jednym kieliszkiem można się struć
Ja się kiedyś strułam butelkowaną zieloną herbatą liptona.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 10:15   #4126
_nanna_
Przyczajenie

znam dziewczyne ktora potrafi tydzien chodzic w tlustych wlosach... na dodatek nosi je rozpuszczone.. a inna znowu nie wiem po co, ale nawet latem zaklada chociazby cienkie rajstopy, lub podkolanowki a potem ma nieciekawy zapach stop... rozumiem, ze moze swoje "zapachy" czujemy mniej niz innych, ale taki to chyba juz bez przesady...
tak samo ostatnio stalam w kolejce w Biedronce i myslalam, ze nie wytrzymam.. od babki tak smierdzialo.. chyba, ze to jakies dziwne perfumy, bo ogolnie wlosy, makijaz, wszystko "cacy"

z racji, ze teraz wiele osob sie wypowiada o tym jakie mieli przygody z nieprzyjemnymi zapachami to ja dodam od siebie, ze wkurzaja mnie osoby ktore sobie nic nie robia z przykrych rzeczy dla innej osoby. nie mam nic na wlasny przypadek, ale kiedys bylam z kolezanka w galerii i spotkalismy jej znajoma i pyta sie co sie stalo (bylo widac, ze cos nie tak) i odpowiedziala, ze zmarla jej ciocia, przyblizyla ja troche zeby znajoma skojarzyla, a ona na to "o to ta co jej nie lubisz? e, to powinnas sie cieszyc, jeden wrog mniej i sie na stypie najesz" ... brak slow..

Edytowane przez _nanna_
Czas edycji: 2011-07-09 o 10:19
_nanna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:06   #4127
irene adler
Raczkowanie

Cytat:
To chyba popularna teza, bo też już ją słyszałam. Co za chore przekonania drzemią w narodzie, żeby takie usprawiedliwienia sobie wymyślać
Stary 2011-07-09, 12:21   #4128
Ivi 1988
Zakorzenienie

Tez mialam kolezanke, ktora tym razem nie myla sie pod pachami. To byla zima, wiec caly czas nosila ten sam niebieski polarek Moze to on winny,ze nieprany? Ale jak sie myje codziennie, to rzeczy typu polary czy bluzy sa dosc dlugo swieze...

Cytat:
Stary 2011-07-09, 13:10   #4129
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez _nanna_ Pokaż wiadomość
a inna znowu nie wiem po co, ale nawet latem zaklada chociazby cienkie rajstopy, lub podkolanowki a potem ma nieciekawy zapach stop...
Ja też latem zakładam rajstopy jak idę w spódnicy. Dlaczego? Dlatego, że mam bardzo grube uda - jak nie mam na nogach rajstop, w 2 minuty uda mi się bardzo boleśnie obcierają...
Ale mojego zapachu stóp to nikt nie powinien czuć, bo chodzę w zabudowanych butach.

Cytat:
Napisane przez irene adler Pokaż wiadomość
To chyba popularna teza, bo też już ją słyszałam. Co za chore przekonania drzemią w narodzie, żeby takie usprawiedliwienia sobie wymyślać
No dla mnie to też głupota... Zwłaszcza, że tak mówią osoby, które ogólnie dbają o wygląd. Jak ktoś wydaje pełno kasy na ciuchy, kosmetyki do makijażu itd. to może wydać 10-15 zł na normalny balsam do ciała. Też mi wydatek dla takiej osoby...

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Tez mialam kolezanke, ktora tym razem nie myla sie pod pachami. To byla zima, wiec caly czas nosila ten sam niebieski polarek Moze to on winny,ze nieprany? Ale jak sie myje codziennie, to rzeczy typu polary czy bluzy sa dosc dlugo swieze...
Mnie obrzydzają ludzie, którzy nie zmieniają ubrań... Wiadomo, spodnie, bluzy, polary itd. to się rzadko pierze. Ale jak ktoś przez 3 dni chodzi w tej samej koszulce to mnie już jest słabo...
Stary 2011-07-09, 13:28   #4130
irene adler
Raczkowanie

Cytat:

No dla mnie to też głupota... Zwłaszcza, że tak mówią osoby, które ogólnie dbają o wygląd. Jak ktoś wydaje pełno kasy na ciuchy, kosmetyki do makijażu itd. to może wydać 10-15 zł na normalny balsam do ciała. Też mi wydatek dla takiej osoby...
Koleżanka od której to słyszałam (też b.zadbana jeżeli chodzi o makijaż, ciuchy) używa balsamów i to nie tych za 15 zł, a takich droższych. Tym bardziej jej tłumaczenie o suchej skórze po myciu zrobiło na mnie wrażenie...no ale dziewczyna mimo, że taka zadbana jak już postanowiła się nie myć to nie chciało jej się iść wieczorem do łazienki tylko po to żeby zęby umyć, więc może to taka mentalność...z tego co wiem nie miało to miejsca często, ale to i tak dla mnie przegięcie.
Stary 2011-07-09, 14:20   #4131
Soral
Raczkowanie

Ja jestem chora jak przynajmniej raz dziennie nie wezmę prysznica! W upały 2 razy dziennie to minimum. W makówce mi się nie mieści jak można cały dzień chodzić, pocić się, brudzić a potem nie wziąć prysznica przez spaniem

W LO miałam kilka ewenementów:

- dziewczyna, która jak mówiła do Ciebie to marzyłaś, żeby mieć maskę tlenową ,

- dziewczyna od której ja czułam obornik, tak obornik. Dziewczyna grubiutka, pociła się, nie stosowała antyperspirantu, jak wiązała przetłuszczone włosy to widać było brudną szyję ,

- dziewczyna, która włosy myła tylko w sobotę. O ile w poniedziałek wyglądały ładnie tak z każdym kolejnym dniem coraz gorzej, by w piątek przypominały posklejane olejem strąki,

- chłopak nie mył się do tego stopnia, że łópież schodził mu płatami z głowy, skóra z uszu i twarzy to samo. Zębów nie mył wcale, miał na nich okropny kamień i osad, a jak coś powiedział to marzyło się aby stracić zmysł powonienia , przez 3 lata chodził w tej samej koszulce i bluzie, i miał długaśnie paznokcie bo twierdził, że ich nie umie obciąć a pod nimi czarny, dosłownie czarny brud (spokojnie rzeżuchę można było tam sadzić).

Chyba nigdy nie zrozumiem osób, które mają tonę makijażu, żelu, tipsy i chodzą odstawieni jak choinka bożonarodzeniowa a nie potrafią/nie chcą zadbać o podstawową higienę ciała.

Co to problemu dotyczacego czy oni czują, że śmierdzą?
Mojemu znajomemu śmierdziały stopy, łokropniście i on o tym nie wiedział. Był tak przyzwyczajony do tego zapachu, że go nie wyczuwał i dopiero po zwróceniu mu uwagi zaczął coś z tym robić.

Oświecajcie brudasów i śmierdziuchów, że nimi są dla dobra WŁASNEGO. Amen.

Amsterdam - 2 osoby
Rotterdam - 1 osoba

Edytowane przez Soral
Czas edycji: 2011-07-09 o 14:23
Soral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 15:44   #4132
czerybka
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Często was podczytuje i postanowiłam się tez się wypowiedzieć.
Kocham czytać. Mam ponad 200 książek. Z racji tego, ze nie miałam ich gdzie trzymać były poupychane w rożnych miejscach ale po remoncie i zakupie nowych mebli poukladalam je na regalach. Teraz każdy jak przychodzi to nadziwić się nie może ze można mieć tyle książek. Zreszta wszyscy wiedza ze uwielbiam czytać. Strasznie wkurzaja mnie osoby które mówią "nie szkoda ci kasy" i po cichu przeliczaja ile to ja nie wydałam na te książki. To ja odpowiadam ze jednorazowo tyle kasy nie wydałam ale zbieram je pare lat. Rownież mnie irytuje jak ktoś mówi ze to bez sensu mieć tyle książek ze po co i wogole po co ja czytam. No normalnie cholera mnie bierze jak to słyszę. To moje hobby i tyle ale ludzie tego nie rozumieją. A już tekst typu "to przynajmniej będziesz miała czym w piecu palić " rozwala mnie na łopatki.

59/2011
43/2012
52/2013
50/2014
37/2015
11/2016
czerybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 16:03   #4133
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerybka Pokaż wiadomość
Kocham czytać. Mam ponad 200 książek. Z racji tego, ze nie miałam ich gdzie trzymać były poupychane w rożnych miejscach ale po remoncie i zakupie nowych mebli poukladalam je na regalach. Teraz każdy jak przychodzi to nadziwić się nie może ze można mieć tyle książek. Zreszta wszyscy wiedza ze uwielbiam czytać. Strasznie wkurzaja mnie osoby które mówią "nie szkoda ci kasy" i po cichu przeliczaja ile to ja nie wydałam na te książki. To ja odpowiadam ze jednorazowo tyle kasy nie wydałam ale zbieram je pare lat. Rownież mnie irytuje jak ktoś mówi ze to bez sensu mieć tyle książek ze po co i wogole po co ja czytam. No normalnie cholera mnie bierze jak to słyszę. To moje hobby i tyle ale ludzie tego nie rozumieją. A już tekst typu "to przynajmniej będziesz miała czym w piecu palić " rozwala mnie na łopatki.

masakra... generalnie tekst nie szkoda ci pieniędzy? zawsze jest totalnie nie na miejscu, jedni wolą wydawac na ubrania, inni na książki, a jeszcze inni na kawę na mieście i po co się wtrącac i dziwic?
swoją drogą zazdroszczę zbiorów

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 16:20   #4134
czerybka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość

masakra... generalnie tekst nie szkoda ci pieniędzy? zawsze jest totalnie nie na miejscu, jedni wolą wydawac na ubrania, inni na książki, a jeszcze inni na kawę na mieście i po co się wtrącac i dziwic?
swoją drogą zazdroszczę zbiorów
A dziękuje
Własnie ja nie wypominam danej osobie ze kupuje filmy na DVD zamiast ściągnąć z netu.
A jeszcze bardziej mnie wkurza to ze takie osoby pózniej proszą o pożyczania książki z tekstem "zawsze chciałam/lem ja przeczytać ale kasy mi szkoda a ze ty masz to skorzystam" wtedy mam ochotę być wredna i nie pożyczyć. Ale ze miękkie serduszko mam to i tak daje

59/2011
43/2012
52/2013
50/2014
37/2015
11/2016

Edytowane przez czerybka
Czas edycji: 2011-07-09 o 16:40
Stary 2011-07-09, 16:35   #4135
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:

mam to samo!!!

tak samo mnie irytują hasła "A nie szkoda ci kasy?"

Ale ostatnio się wycwaniłam i odpowiadam, że "nie palę, nie piję, nie imprezuję, to sobie pieniądze na książki wydaję"

(często łapie mnie smiech, gdy hasła dotyczące "mnóstwa kasy" wydanych na ksiazki mówią osoby, które potrafią przepalić albo przepić całą pensję)

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
A dziękuje
Własnie ja nie wypominam danej osobie ze kupuje filmy na DVD zamiast ściągnąć z netu.
A jeszcze bardziej mnie wkurza to ze takie osoby pózniej proszą o pożyczania książki z tekstem "zawsze chciałam/lem ja przeczytać ale kasy mi szkoda a ze ty masz to skorzystam" wtedy mam ochotę być wredna i nie porzyczyc. Ale ze miękkie serduszko mam to i tak daje
~pożyczyć~

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 16:50   #4136
czerybka
Raczkowanie

Dzięki! No to ładnym bykiem walnęłam

59/2011
43/2012
52/2013
50/2014
37/2015
11/2016
Stary 2011-07-09, 16:53   #4137
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
A dziękuje
A jeszcze bardziej mnie wkurza to ze takie osoby pózniej proszą o pożyczania książki z tekstem "zawsze chciałam/lem ja przeczytać ale kasy mi szkoda a ze ty masz to skorzystam" wtedy mam ochotę być wredna i nie pożyczyć. Ale ze miękkie serduszko mam to i tak daje
Na taki tekst odesłałabym łosia do biblioteki.
Nie pożyczam książek, bo potem najczęściej nie sposób się doprosić o zwrot. I nie wiadomo, w jakim stanie książki do mnie wrócą :/.

A w ogóle -- co ma znaczyć takie wypominanie, na co kasę wydaję. Też mam mnóstwo książek (choć sporo zostało w domu rodzinnym, muszę tam kiedyś jakimś dostawczym przyjechać ), kupuję płyty i filmy na dvd (no, i trochę kasy idzie na moje pocztówkowe hobby). Ale czy ja zaglądam innym w portfel licząc, ile wydali na alkohol czy fajki ? Żenada do kwadratu.
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 16:56   #4138
hanjah
Zakorzenienie

Mnie dziwi wrzucanie dziesiątek i setek zdjęć dzieci na portale nk lub facebook. Nowo narodzone dziecko i już trzeba się wszystkim znajomym pochwalić na nk
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 17:01   #4139
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
A dziękuje
Ja znów miałam podobnie z gazetą Elle... Byłam w sklepie z koleżankami, i akurat kupiłam tą gazetę. Koleżanki dziwnie patrzą... Pytają, ile to kosztuje. Mówię, że 7, 40. Usłyszałam, że im by było szkoda tyle kasy na gazetę, przecież i tak w niej nic ciekawego nie ma...
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 17:09   #4140
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mnie dziwi wrzucanie dziesiątek i setek zdjęć dzieci na portale nk lub facebook. Nowo narodzone dziecko i już trzeba się wszystkim znajomym pochwalić na nk
A mnie dziwi wrzucanie jakichkolwiek, choćby jednego zdjęcia swojego małego dziecka do internetu.
Pytam - po co?

PS. hanjah - czy w avku Twoje dziecko?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości