|
|
#4411 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VII :)
Cytat:
Chyba jutro wpadnę do N. z buteleczką do porównania ![]() Też mam dylematy, co Wcale się nie dziwię, że Ci się nie chce...
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Asia znasz jakies fajne blogi z lakierami, ale dostepnymi w polsce i tanimi, a nie zagramanicznymi?
|
|
#4413 | |
|
|
Cytat:
i skaczę z bloga na blog/patrzę, co dziewczyny mają w obserwowanych.Ale tu sporo polskiego: http://paznokcie-kamilkamilka.blogspot.com Tu znośnie: http://ecosmetics.blogspot.com http://pazurkicarmen10210.blogspot.com - tu też wynajdziesz sporo Generalnie warto przeglądać po tagach, wtedy omijasz niepotrzebne posty.
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki, jutro popatrze
|
|
#4415 |
|
|
Nie ma za co
![]() A, któraś z Was szukała pękacza Pierre Arthes chyba http://ecosmetics.blogspot.com/2011/...ing-color.html Jak Essence pęka.
|
|
|
#4416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Sorry ! A jak ! Cytat:
Brzmi zachęcająco. Też mam chęć . Kupię, jak za tydzień będę w aptece po nową porcję leków. Mam jednak pewne obawy, bo moja gębusia nie lubi się z olejami. Cytat:
To fajnie ! W mój kanały skoczyły automatycznie. Mam jedynie problem z ustawieniem kolorów. Każdego dnia inaczej ślepa jestem. Nie wiem . Ja bez umowy nie poszłabym. Ale ja, od momentu przyjazdu do naszego wesołego kraju, trafiam na samych oszustów i złodziei. Z drugiej strony - jeśli nie pójdziesz, w biurze mogą pomyśleć, że Ci nie zależy i już nie będą proponować. Z reguły : nie biuro będzie winne, a Ty. Tak jest "na zachodzie" - są takie biura pracy na zamówienie . Jeśli odmówisz przyjęcia proponowanej pracy {a możesz odmówić}, spadasz na koniec listy i potem trudniej. Nie wiem jak w Polsce. Spróbowałam na swoich paznokciach. Na jednej dłoni - czerwony, na drugiej - ten morski. Na wstępie zaznaczam, że to moja pierwsza styczność z pękaczami i nie mam wprawy i doświadczenia. Jak na mój gust - pękają dość znośnie, ale nie tak jak w reklamie. Normalka. Czym grubsza warstwa, tym szersze pęknięcie. Cuchną straszliwie zapachem farby olejnej {ale ja mam delikatny nos }. Kolory fajne. Pierwszą warstwę stanowił lakier w jasno beżowym kolorze. Wydaje mi się, że czerwony pękacz ładniej prezentowałby się na jakimś ciemnym lakierze : granat, czerń. Najważniejsze - te pękacze koniecznie trzeba pokryć warstwą bezbarwnego lakieru. I nie dlatego, że są matowe, ale dlatego, że brzegi odpryskują. Sąsiadce przy zmywaniu zszedł prawie cały lakier. I jeszcze jedno - makabra przy usuwaniu lakieru. Wczoraj, po paru godzinach szpanowania, zmyłam. Zużyłam multum wacików i jeszcze dzisiaj mam paznokcie u jednej ręki sine, a u drugiej - czerwone. Nie używałam nigdy ciemnych lakierów : czarny, granat itp. Nie wiem więc, czy to typowe . Używałam krwistych czerwieni i czasem, złej jakości lakier zabarwiał paznokcie. Ale nie aż tak.Wrzucę jeden do koperty, na próbunek. Cytat:
Zaoczne nie są złe. Dużo osób tak studiuje. Ale one chyba płatne ?! A co po tej dietetyce będziesz robić ? Takie "usługi" są obecnie 100% płatne i gabinety świecą pustkami, bo ludzi nie stać. Przynajmniej - mnie. U mnie chcą za pierwszą informacyjną wizytę 80,oo zł, a potem każdego miesiąca {dwie- jedna- parominutowa wizyta } 300,oo zł. Nie wiem jak dzisiaj, ale kiedyś resocjalizacja był to kierunek dla osób, które nie czuły się na siłach zdawać na prawdziwe prawo . Tak jak i tzw. prawo administracyjne. A na prawnika, który miałby jakie takie korzyści materialne z wykonywanego zawodu, to się trzeba urodzić , mieć ten dar od Boga. Przeciętniaków jest dużo i, jak zauważyłam, wielkich profitów nie uzyskują. Słyszałam, że z aplikacjami też masakra. Mam znajomą. Dziewczyna przeanalizowała wszystkie "za" i "przeciw" pod kątem : jak tu zarobić po studiach na masełko do chlebka. I wymyśliła : policja. Etaty są i będą zawsze, pensje - niczego sobie, wczesna emerytura. Poszła na zaoczne studia. Nie pamiętam teraz jaki to kierunek. Dowiem się i napiszę. Jeździ co drugi weekend do Gdańska. A w komendzie już na nią czekają. Zostały jej jeszcze dwa lata i nie martwi się, że będzie miała problem ze znalezieniem pracy. U mnie nadal bez słońca . Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#4417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja tak srednio lubi się z olejami, kup i mi opowiedz, bo kiedyś też kupię ![]() mi niby tez wskoczyły, ale są na odległych kanałach i nie wiem czy wszystkie...muszę sobie raz porządnie, ładnie poustawiac kanały ![]() mój pękacz się łatwo zmywa... no zaoczne płatne, ale wtedy w tygodniu się pracuje ja zdaję sobie sprawe, że kierunki o których myslę za mądrym wyborem nie są, bo jeśli nie będę naprawdę dobra to mogę w sklepiku przy uczelni pracowac, ale nie chce isc na studia których i tak nie skoncze, a nawet jeslibym jakims cudem skonczyła to całe zycie bd nie cierpiec swojej pracy.. to co mówisz o policji ciekawie brzmi choc po tym się raczej nie osiągnie niczego więcej? |
|||
|
|
|
|
#4418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też nad tym myślałam;o Cytat:
Cytat:
Co do pękacza-też nie mogę zmyć swoejgo;/ jakaś masakra z tym jest... W policji faktycznie się mówi,ze miejsce od razu masz załatwione po jakiejś szkole policyjnej. Mój kuzyn chciał się dostać do straży. Mówił,że masakra. Większość miejsc pozajmowana przez znajomości, strasznie ciężko się dostać...
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4420 | ||
|
|
No wiem, że na stare lata mi odbija i za wszelką cenę młodość zatrzymać usiłuję
![]() Cytat:
![]() Ze zmywaniem to może być problem. Chyba już pisałam, że u mnie nawet byle kreska dodatkowa powoduje ogromną przyczepność lakieru do płytki. Podkładowy kolor schodzi normalnie, a wzorek - ni choroby Być może i tu taki efekt. Poza tym kwestia jakości właśnie... zabarwienia, odpryski... Cytat:
Jednak bez znajomości nie ma co startować. Nawet jak się przejdzie dwa pierwsze, to na psychologicznym uwalą... i niczego nie udowodnisz ![]() Yao z TŻ'tem na przedpołudniowej wycieczce rowerkiem, a ja się biorę za sprzątanie jako takie. Potem tradycyjnie zakupy
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- http://www.hotmoney.pl/artykul/makab...-sklepie-20404 przerażający jaki dali im mandat...
|
|
|
#4422 | |
|
|
Cytat:
![]() Moja siostra cioteczna kiedyś pracowała w Sanepidzie, ile opowieści z autopsji słyszałam, to... włos na głowie staje...U Gessler w moim mieście były szczury. W innej znanej i lubianej przez ludzi knajpie zresztą też. Sama jak pracowałam w barówie to byłam na początku pod wrażeniem, że tam w miarę czysto i robią świeże... aż któregoś razu wpadłam na myszy W knajpie, w której robimy firmowe spotkania świąteczne jest kot [przychodzi też do gości i się łasi ], za którego właściciele notorycznie dostają mandaty i obiecują poprawę
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
fuuuu. tam w komentarzach ktoś miał rację. Za przekroczenie prędkości(nie mówię tu o na prawdę dużym wykroczeniu, tylko tej prędkości +20km/h)dostaje się większe mandaty niż za to,że jedzenie jest w takich warunkach sprzedawane/podawane.
Jadę do babci i na Zakopower
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
a feee, powinni dostac z 15 tysięcy
|
|
|
|
|
#4425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) albo po 12 godzin na jakimś zadupiu, z którego nie miałaby jak wrócić do domu. I jeśli odmówiłaby zgłoszenia się do potencjalnego pracodawcy skutkowałoby to wykluczeniem na jakiś czas bo jeśli odmawia to znaczy, że tak naprawdę wcale nie chce pracować i nie zależy jej na znalezieniu pracy ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-07-09 o 19:41 |
||
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Co za psychodela...
http://www.youtube.com/watch?v=QhL9ZuyrYZk Edit. Piję piwo czekoladowe (alkoholowe, 6%, nie żadne Karmi ) i pożeram chipsy ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-07-09 o 21:33 |
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie mów, jestem przed@ i non stop głodna, mój żołądek nie ma dna, a miałam takie ambitne plany pokręcic hula hopem
|
|
|
|
|
|
#4429 | ||
|
|
Fajnie masz
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ło, co za piwsko??? Ja dzisiaj kupiłam Karmi kawowe, ale nie chce mi się ju pić ![]() BTW, a propos piwa, tak mi się przypimniało http://www.youtube.com/watch?v=g7bNh...eature=related
|
|
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chipsy kebabowe ![]() Końcówkę piwa wylałam Dobrze, że nie na lapka Cytat:
![]() Było kiedyś takie pyszne piwo Gotyckie (niepasteryzowane) ale niestety browar zamknęli ![]() |
||
|
|
|
|
#4431 |
|
ma zielone pojęcie
|
Co to za piwo? Magnus może?
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4433 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Z dobrych piw smakowych to jeszcze Łomżę, Lubuskie i Ciechana znam. Ciechan miodowy jest pyszny. Ostatnio piłam też Ciechana w wersji Maciejowe - mniam! Smakuje jak piwo palone. Specyficzny smak ma, mnie i TŻ-owi bardzo posmakowało
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to ostatnio kiedy byłam w barze piłam jakieś Ciemne miodowe i Celtyckie (też ciemne) - pycha ![]() Zawsze chodzimy do tamtego baru bo nie dość, że mają wydzieloną dużą salę dla niepalących to mają przeróżne piwa a nie tylko warkę czy tyskie ![]() |
|
|
|
|
|
#4435 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Chociaż jak już jest butelkowany Okocim to nie narzekam
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie mów, dalej mi sie zle pisze i nie chce wydawac kasy na klawiature, no w łeb sobie strzelę Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
tak do samego konca... jakimi napisami?
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- siedziałam na balkonie i patrzę coś czarnego siedzi mi na stopie,więc zaczynam strzepywac, bo myslałam, ze to jakis robak, a tu taki zonk, bo przeciez mam paznokcie na czarno pomalowane |
|
|
|
|
#4440 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze się nie dowiedziałam jaki kierunek ta moja znajoma studiuje, ale na pewno coś z prawem w nazwie. Do szkoły w Szczytnie dostać się, to dopiero masakra i wyższa szkoła jazdy. Czy ja Cię pytałam o zdanie ?! Cytat:
Cytat:
Dla mnie bomba ! Aż musiałam wysłuchać drugi raz w wykonaniu Kingi Preis. Cytat:
Oba wykonania uważam za znakomite. A Katarzyna Groniec to rzeczywiście klasa {nic nie ujmując Kindze Preis}. Pamiętam ją jak zaczynała przygodę ze sceną w pierwszej obsadzie muzikalu Metro. Cytat:
Ło matko, łumarłam ! Cholera, znowu sobie czymś wątrobę załatwiłam. Siedzę i zdycham. I sama nie wiem czym. Z "nowości" zeżarłam wczoraj tylko jakiś pasztet z cielęciny. Pewnie jakieś świństwo w niego władowali. Bóg mnie pokarał za grzech obżarstwa. Czas przejść na wegetarianizm... Trawa latoś obrodziła i z koszeniem nie będę miała już problemu No, nareszcie słońce i do mnie zawitało . Miłego dnia |
||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

W buteleczce kolor jest ładniejszy niż na paznokciu 

Chyba jutro wpadnę do N. z buteleczką do porównania 

}. Kolory fajne. Pierwszą warstwę stanowił lakier w jasno beżowym kolorze. Wydaje mi się, że czerwony pękacz ładniej prezentowałby się na jakimś ciemnym lakierze : granat, czerń. Najważniejsze - te pękacze koniecznie trzeba pokryć warstwą bezbarwnego lakieru. I nie dlatego, że są matowe, ale dlatego, że brzegi odpryskują. Sąsiadce przy zmywaniu zszedł prawie cały lakier. I jeszcze jedno - makabra przy usuwaniu lakieru. Wczoraj, po paru godzinach szpanowania, zmyłam. Zużyłam multum wacików i jeszcze dzisiaj mam paznokcie u jednej ręki sine, a u drugiej - czerwone. Nie używałam nigdy ciemnych lakierów : czarny, granat itp. Nie wiem więc, czy to typowe . Używałam krwistych czerwieni i czasem, złej jakości lakier zabarwiał paznokcie. Ale nie aż tak.

], za którego właściciele notorycznie dostają mandaty i obiecują poprawę 

Chociaż jak już jest butelkowany Okocim to nie narzekam