|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
sto lat aa2
![]() Z okazji twojej "osiemnastki" życzę donoszenia i lekkiego porodu ![]() I co najważniejsze żeby maluszek był zdrowiuśki i grzeczny ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-09 o 00:22 |
|
|
|
#3662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Cytat:
![]() ale mi smaka na pyszności narobiłyście-dobrze ze z rana jade do cukierni to od razu jakiegos paczka pochłone ![]() kurcze wypadłąo by sie połozyc ale jakos nie chce mi sie chyba spac
|
||
|
|
|
#3663 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
sto lat ode mnie też ja z racji tego, że jak zwykle wybudziłam się i nie mogę już zasnąć przyszłam poczytać co tam u Was hehe Cytat:
8kg w 25 to nie dużo. ja od 3dni nie wchodzę na wagę, bo mam takiego stresa co tam zobaczę, że szok. nie chcę o tym myśleć więc i patrzeć nie zamierzam ![]() Cytat:
padłam jak to przeczytałam ale masz agenta ![]() ja staniki nadal mam te same. ostatnio kupiłam nawet 2 do karmienia, ale po tym jak przeczytałam, że po porodzie cycki urosną jeszcze bardziej to nie wiem czy z nich nawet skorzystam ![]() Cytat:
a ja myślałam, że to ma wpływ tylko na dziecko a tu proszę cała litania dobrze, że problemy z oddychaniem jeszcze mnie nie sięgły, chociaż może lepiej nie mówić tego na głos, bo zaraz się zjawią
|
|
#3664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Rabarbardobry ten Twój z tymi ręcznikami
Mój ostatnio umyl twarz moim żelem do higieny intymnej bo sprzatałam brodzik i postawiłam go na umywalce ![]() Ja to bedę na Stefanka chyba całą noc patrzeć żeby mu się nic nie stało Tż mówi... "na zmianę po 6h" natka śliczna ![]() Jak powiedziałam to Tż, to powiedzial, że mam nie ważyć się już nigdy więcej mówić o sobie w ten sposób bo noszę w brzuchu jego syna i on sobie nie życzy ![]() No i auto z glowy i więcej spokoju ![]() stokrotkaja to się boję karmienia. Mam tak wrażliwe sutki, że szok... Pokaż kombinezon plisss ![]() lulla .... cotka nie mogę ale się za to dopasowaliście A tak wogóle dzień dobry Kochane Asiu - ziomalu - wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Milości, zdrowia, fajowych prezentów, zdrówka i szczęsliwego, szybkiego rozpakowania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
aa2
|
|
|
|
#3666 |
|
Raczkowanie
|
aa2 ja też przyłączam się do życzeń -wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i maluszka!!!!
|
|
|
|
#3667 | ||||||
|
kosmitka
|
Aa2 - 100 laaaaaatttttt!!!!!!!!!!! Najlepszego!!!
![]() ![]() Donoszenia ciąży, szybkiego porodu i zdrowej i grzecznej dzidzi Cytat:
Agnieszka Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3668 |
|
Rozeznanie
|
Aa2 sto lat
))) Spełnienia marzeń i wytrwałosci
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
)AA2 STO LATEK najmniejbolesnego i szybkiego porodu.. i dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka ![]() Cytat:
Cytat:
z murzyńskiej chaty powiadasz... no... karmienia to się boję zaraz na 2 miejscu po porodzie ![]() ![]() a kombinezon wstawię..jak wrócę do domku,bo teraz zmykam do pracy ... już i tak spóźniona jestem ... miłego dnia dla Was i żeby to słońce co wyszło z rana zostało już do wieczora do później
|
|
#3670 |
|
kosmitka
|
Aha w temacie biustonoszy, to ja mam już 2 czy 3 rozmiar, tak urosły, szok. Zaczynałam od 70b, a teraz mam 85B.
W temacie smarowania - ja się smaruję całą serią musteli. Do brzucha i na pośladki i uda mam ten na rozstępy, a na biust mam krem do biustu - nie wiem, czy on spełnia funkcję również w przypadku brodawek? Dlaczego te brodawki trzeba smarować już wcześniej? Teraz dokupiłam jeszcze krem do nóg i powiem Wam, że albo to przypadek, albo tak działa krem. Wczoraj wysmarowałam nogi, a byłam zdrowo padnięta po godzinnym spacerku po mieście, bolały mnie kolana, kostki, brzuch. I w nocy o dziwo nie miałam sensacji z bólem czy skurczami. Mam nadzieję, że to skutek kremu, jeśli tak - będę go wychwalać pod niebiosa. Na biust działa w sumie dobrze, skóra jest fajna, gładka, nie ma rozstępów. Podobnie na brzuchu. Rozstępy mam na pośladkach, ale z własnej głupoty, bo pośladków nie smarowałam, a doopsko jednak okropnie urosło.
|
|
#3671 |
|
Rozeznanie
|
Witam sobotnio, wpadłam tylko na chwilkę i lecę do teściów na wieś dotleniać się
![]() Asiu - 100 latek, zdrówka, szczęście i spełnienia marzeń! A także szybkiego i bezbolesnego porodu, oraz zdrowego i grzecznego maluszka
|
#3672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobrry
![]() Asiu kochana! Wszystkiego dobrego Błyskawicznego porodu i ślicznego dziecięcia Cytat:
Wyjątkowo duży wygląda![]() Cytat:
w zasadzie całkiem niezły pomysł Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Kwiatki dla Asi |
|||
|
|
|
#3673 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję![]() Cytat:
Cytat:
Ja w typowo ciążowych sukienkach też wyglądam średnio A ta nie jest ciążowa Autko mi trochę siedziało w głowie ale już po problemie![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotka będę czekać na ten kombinezon
![]() anciaahk A miseczka Ci sie nie zmienia? Ja z b doszłam już do d Ten krem do nóg to też mustela? I mówisz, że dobre są? A jak cenowo? Gorąco się robi... Mój Tż pojechal na wyścig kolarski, a ja w domciu... I chyba dobrze, że nie pojechałam bo w takim upale to bym do głowy dostała... ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- natka A to w Rybniku? Dobrze skumałam? A gdzie gdzie gdzie? No i ile zapłaciłaś jeśli moge zapytać ![]()
|
#3675 |
|
kosmitka
|
Małgosia miseczka przecież też jest większa - w rozmiarach z większym obwodem miseczka jest większa.
Cenowo mustela nie jest najtańsza, ceny od 40 do 60 zł, ale wydajne, mi wystarcza na 2-3 miesiące, a do biustu dłużej. Smaruję 2xdziennie. Do nóg też mustela, ale wstrzymuję się z wydaniem opinii, zobaczę jak się będzie sprawował, dopiero raz go użyłam.
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam w Jastrzębiu Zdroju Noo tania nie była 99,90 , ale w ramach prezentu urodzinowego od mamy mogłam sobie pozwolić
|
|
|
|
|
#3677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale jesli fajna ta mustel to warto zainwestować ![]() Cytat:
No nic, szukam dalej Mamy podobną figurę to już wiem jakiego kroju mam szukać
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3679 |
|
kosmitka
|
Przy większym obwodzie pod biustem miseczka B z rozmiaru np. 70 jest duuuużo mniejsza niż miseczka B z rozmiaru 85
. U mnie ze starego biustonosza musiałabym obie złożyć do kupy by pierś się zmieściła .Tak bardzo chciałabym karmić piersią i mam nadzieję, że to że rosną, ma chociaż cień z tym związku.
|
|
#3680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam, widzialam, a powiedz mi jeszcze jaki rozmiar kupilaś
![]() Cytat:
Ja też chciałabym karmić piersią, ale co z tego będzie czas pokaże. Taka mi się wydaje nagonka jest na to karmienie piersią...po takim czyms matka, która nie ma pokarmu lub poprostu nie może karmić może poczuć się okropnie, jak wyrodna... Moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie. Najwazniejsze jest dobro dziecka, a mleko modyfikowane wcale nie gorsze od mleka matki. Także zobaczymy jak to będzie, a będzie dobrze no bo jak mogłoby być inaczej
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Asiu wszystkiego najlepszego dużo miłości, uśmiechu na twarzy, samych radosnych chwil, bezbolesnego i bezproblemowego porodu oraz spełnienia marzeń![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-07-09 o 10:39 |
|
|
|
#3682 |
|
kosmitka
|
Mi nie chodzi o nagonkę czy coś. Po prostu sama wewnętrznie mam taką potrzebę, chęć, nie wiem jak to określić. To takie dla mnie ukoronowanie macierzyństwa. Przerażają mnie dlatego opisy bolesnych sutków czy płaczących dzieci, bardzo bym chciała by mnie to maksymalnie ominęło.
A karmić bym chciała jeszcze z jednego względu - zdrowotnego -takie mam też m.in. zalecenie od lekarza. Moja choroba nie rozwija się nie tylko w czasie ciąży, ale właśnie również podczas karmienia piersią, więc to takie naturalne lekarstwo.
|
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka torty the best
![]() Cytat:
Pora zabrać się za sprzątanie, a pogoda dziś piękna więc może później sobie trochę na słoneczko pójdę
|
|
|
#3684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jednak nie traktuje karmienia jako ukornowanie macierzyństwa bo liczę się z tym, że mogę nie mieć pokarmu lub może wydarzyć sie milion innych rzeczy które "zabronią" mi karmić. I co wtedy? Licze i życze nam obu aby było tak jak chcemy
|
|
#3685 |
|
Rozeznanie
|
Hejka.
Kupowałam na Allegro różne drobiazgi "apteczne" typu podkłady higieniczne i wkładki laktacyjne, aspirator Frida, ale nie tylko bo też szczotkę do włosów dla dzidzi czy chusteczki nawilżane itp. (w sumie za około 100zł) u użytkownika otek76. Polecam, przesyłka kurierem na drugi dzień od wpłaty była u mnie, dobry kontakt ze Sprzedającym. Co do karmienia piersią to ostatnio dużo czytam na ten temat i z tego co zrozumiałam, to za mała ilość pokarmu jest mało prawdopodobna, ale dziecko trzeba często przystawiać do piersi, żeby rozbudzić laktację. I niestety pokarm z piersi jest trawiony sporo szybciej niż mleko modyfikowane, dlatego jak dziecko jest głodne co godzinę to sobie to wszyscy tłumaczą zbyt małą ilości mleka, a tak naprawdę to maluszek ma mały żołądek i nie jest w stanie zjeść wiele na jeden raz. Mamy rezygnują z karmienia, bo po butelce dziecko przesypia 3 godziny ciągiem albo i całą noc, a na pierś budzi się sporo częściej.
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgd9bgm22r.png Edytowane przez AneczkaJ Czas edycji: 2011-07-09 o 10:51 |
|
|
|
#3686 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Jaki tu dzisiaj spokój.... Ja postanowiłam odpoczywać po kolejnym szalonym tygodniu. Większe porządki zrobi mój mąż, zresztą i tak trzeba czekać aż majstrzy wyjdą. Na obiad wymyśliłam mielone, poszłam na łatwiznę, bo jakoś mam lenia.
|
|
|
#3688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze, że dziś week - za dużo nie naprodukowałyście od północy
Cytat:
![]() Z resztą TU w 1 punkcie napisali. Cytat:
Mi jak u Anci -obwód powiększył się proporcjonalnie z miską z 70D na 75D. Cytat:
Cytat:
To tak jak z zajściem w ciąże im ktoś bardziej, się stara, pilnuje tym dłużej to trwa, po czym jak człowieka już bierze załamka, odpuszcza- bach są II kreski Zasyłam Wam wszystkie najlepsze fluidy od wszystkich krów wysokomlecznych jakie do tej pory widziała- a było ich sporo- wiecie na jednej fermie nawet kilka tys. Boszzzzzzz jestem zboczona na punkcie zwierząt |
||||
|
|
|
#3689 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"karmienie niestety nie jest oczywiste...zazwyczaj kobieta będzie miec mleko,ale jeśli dzidziś nie chce go jesc to pokarm natychmiast zacznie zanikac... produkcja mleka jest nakręcana karmieniem piersią.laktator nie nakręca laktacji niestety- umie na chwile ją podtrzymac i tyle teraz jest trend aby karmic persią koniecznie bo to bo tamto... niestety znam wiele mam,ktre bardzo chciało karmic i dupa z tego...ja jestem jedną z nich,moje cycki nie są najlepsze do karmienia,zbyt mało wyciagnięte...chociaż na wizus wyglądają jak cycki matki bogini karmiącej pół wioski murzyńśkiej niestety...reczywistośc jest inna,my karmiłyśmy sie 2 m-ce któe i tak uważam za skuces.... więc jeśli dziecko krzyczy bo ciągle jest niedokarmione,a nasza ambicja podpowiada nam KARM CYCKIEM,KARM CYCKIEM... wsadźmy sobie ambicje głęboko w 4 litery i weźmy butlekę MM w rękę...po co głodzic dziecko i samemu się doprowadzac do depresji.... zazwyczaj małe cycki karmią dużo długo... a cycyory jak moje "dużo muczą-mało mleka dają" Cytat:
Próbować trzeba, a reszta wyjdzie w praniu w karmieniu znaczy ![]() Mielone i ziemniaczki i mizeria ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Ale, że krowy też ?
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

dobrze, że problemy z oddychaniem jeszcze mnie nie sięgły, chociaż może lepiej nie mówić tego na głos, bo zaraz się zjawią 

.

Spełnienia marzeń i wytrwałosci

i ziemniaczki i mizeria