Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-09, 00:16   #3661
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

sto lat aa2

Z okazji twojej "osiemnastki" życzę donoszenia i lekkiego porodu
I co najważniejsze żeby maluszek był zdrowiuśki i grzeczny

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pregnant_lady_baby_shower_cake.jpg (35,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg normal_PREGGY_BING2.jpg (58,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cake551a.jpg (33,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3767658388_6c62c1b9c0 kopia.jpg (33,7 KB, 22 załadowań)

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-09 o 00:22
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 00:29   #3662
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
aa2- stoooooooooooooooooooo lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
i jeszcze ja na chwilke
Znalazłam takie cos o tym spaniu na plecach:

Spanie na plecach nie jest dobre dla Twojego organizmu; twój kręgosłup uciskany jest przez macicę i rosnące w niej dziecko. Nie tylko kręgosłup jest obciążany, ale również żyła podłużna dolna, która zaopatruje w krew Twoje nogi. Ściskane są również inne organy; płuca i jelita. Konsekwencjami takiej pozycji podczas snu mogą być kłopoty z oddychaniem, bóle pleców, bóle nóg. .....

i dla naszej aa2....Sto lat ...Sto lat....!!!!:r oza:
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
sto lat aa2

Z okazji twojej "osiemnastki" życzę donoszenia i lekkiego porodu
I co najważniejsze żeby maluszek był zdrowiuśki i grzeczny

dziekuje kochane kobity
ale mi smaka na pyszności narobiłyście-dobrze ze z rana jade do cukierni to od razu jakiegos paczka pochłone

kurcze wypadłąo by sie połozyc ale jakos nie chce mi sie chyba spac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 06:23   #3663
thelilah
Zadomowienie

dzień dobry

sto lat ode mnie też

ja z racji tego, że jak zwykle wybudziłam się i nie mogę już zasnąć przyszłam poczytać co tam u Was hehe

Cytat:
Oj to niewiem co cie złapało tak nagle...
mam nadzieje ze Ci sie nie powtórzy....

Co do herbatki koperkowej to ja uwielbiam..

Ogólnie jestem zioło-maniaczka (po mamie)
bardzo lubie wszystkie rodzaje naparów...
też lubię ziółka, ale jakoś koper mi nie podchodzi nic a nic...
8kg w 25 to nie dużo. ja od 3dni nie wchodzę na wagę, bo mam takiego stresa co tam zobaczę, że szok. nie chcę o tym myśleć więc i patrzeć nie zamierzam

Cytat:
Ja dzisiaj założyłam stanik- który nosiłam na początku i jak go poprawiałam to sie rozpruł i jest już za mały a brodawki to jedno wielkie fe jak dla mnie.

A mój tż wynalazł sobie pasjonującą zabawę i ciągle podchodzi ( nawet w windzie potrafi mi to odwalić) podciąga mi bluzkę i wkłada mój pępek w jego i ma radochę
no nie mogę
padłam jak to przeczytałam
ale masz agenta

ja staniki nadal mam te same. ostatnio kupiłam nawet 2 do karmienia, ale po tym jak przeczytałam, że po porodzie cycki urosną jeszcze bardziej to nie wiem czy z nich nawet skorzystam

Cytat:
i jeszcze ja na chwilke
Znalazłam takie cos o tym spaniu na plecach:

Spanie na plecach nie jest dobre dla Twojego organizmu; twój kręgosłup uciskany jest przez macicę i rosnące w niej dziecko. Nie tylko kręgosłup jest obciążany, ale również żyła podłużna dolna, która zaopatruje w krew Twoje nogi. Ściskane są również inne organy; płuca i jelita. Konsekwencjami takiej pozycji podczas snu mogą być kłopoty z oddychaniem, bóle pleców, bóle nóg. .....

i dla naszej aa2....Sto lat ...Sto lat....!!!!:r oza:
oo dzięki kochana
a ja myślałam, że to ma wpływ tylko na dziecko a tu proszę cała litania dobrze, że problemy z oddychaniem jeszcze mnie nie sięgły, chociaż może lepiej nie mówić tego na głos, bo zaraz się zjawią
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 07:47   #3664
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Rabarbardobry ten Twój z tymi ręcznikami Mówisz i masz Mój ostatnio umyl twarz moim żelem do higieny intymnej bo sprzatałam brodzik i postawiłam go na umywalce
Ja to bedę na Stefanka chyba całą noc patrzeć żeby mu się nic nie stało Tż mówi... "na zmianę po 6h"

natka śliczna i bardzo dobrze w niej wyglądasz A gdzie ją kupiłaś? Ja wczoraj przymiarzałam 3. W 1 wyglądałam jak w namiocie, w 2 wyglądalam jak w worku na kartofle, a w 3 się nie zmieściłam
Jak powiedziałam to Tż, to powiedzial, że mam nie ważyć się już nigdy więcej mówić o sobie w ten sposób bo noszę w brzuchu jego syna i on sobie nie życzy
No i auto z glowy i więcej spokoju

stokrotkaja to się boję karmienia. Mam tak wrażliwe sutki, że szok...
Pokaż kombinezon plisss

lulla ....moje wyglądają jak od baby z murzyńskiej chaty

cotka nie mogę ale się za to dopasowaliście

A tak wogóle dzień dobry Kochane

Asiu - ziomalu - wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
Milości, zdrowia, fajowych prezentów, zdrówka i szczęsliwego, szybkiego rozpakowania

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
dzień dobry

ja staniki nadal mam te same. ostatnio kupiłam nawet 2 do karmienia, ale po tym jak przeczytałam, że po porodzie cycki urosną jeszcze bardziej to nie wiem czy z nich nawet skorzystam
Większe? Weź mnie nie strasz...Moje już chyba nie mogą być wieksze
Stary 2011-07-09, 08:01   #3665
SONIA004
Zadomowienie

aa2 najlepsze życzenia...spełnienia wszystkich marzeń!!!:roz a:
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 08:13   #3666
Aiszka22
Raczkowanie

aa2 ja też przyłączam się do życzeń -wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i maluszka!!!!
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 08:41   #3667
anciaahk
kosmitka

Aa2 - 100 laaaaaatttttt!!!!!!!!!!! Najlepszego!!!
Donoszenia ciąży, szybkiego porodu i zdrowej i grzecznej dzidzi .

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Uważam, prysznic myłam ja, ale już ostatni raz bo nie było dzisiaj tż
Sukienka w załączniku chyba znowu mi brzucho urósł
Natko piękna sukienka i ślicznie wyglądasz. I cieszę się, że z autkiem wyszło wszystko w porządku .

Agnieszka oby po nocy nie było śladu po dolinie!!

Cytat:
U mnie się zaczęło jak Pan i Władca się zebrał - czyli ze 2 dni temu, kiedy skuł część kafelków więc i tak powinnam być zadowolona że wyszło przed porodem
Cotka i tego się trzymamy, będziesz miała nowo, świeżo i pięknie . Sam będzie układał płytki?
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

Ancia wy macie zakaz, u mnei juz p[ewnei możan ale mąż twardy -nei wiem co lepsze hehe
Aa2 - mój jest taki biedny, że chyba na nic nie będzie zwracał uwagi .
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
dziewczyny przepraszam za brak subtelnosci ale musze to powiedziec-moje brodawki zaczynaja wygladac jak kołpaki samochodu typu kamaz
moje mnie na przemian albo śmieszą, albo załamują.
Cytat:
O moje cycki to juz mi na brzuchu leza a brodawki sa ciemno brazowe i sa wielkosci
zakretki do litrowych słoikow
Kellysss lepiej bym swoich nie opisała , niby nie są duże ale leżą. A wielkość brodawek to faktycznie jakieś zakrętki co najmniej.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
im więcej będę wiedzieć tym lepiej, więc proszę o wszystko
wiem że dowód, prawo jazdy, wymeldowanie i zameldowanie, zmiana w dokumentach w pracy, w banku, w Urzędzie Skarbowym,w ubezpieczalni, w funduszu emerytalnym. jeszcze trzeba się do spółdzielni udać, do energetyki i gazownimasakra z tą biurokracją, ale sama pracuje w urzędzie to jestem przyzwyczajona, tylko ze z drugiej strony
Do tego podatek od nieruchomości w urzędzie miasta - w ciągu 14 dni powinnaś się zgłosić i wypełnić deklarację. A tak to wszystko wiesz .Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 08:43   #3668
pestka78
Rozeznanie

Aa2 sto lat))) Spełnienia marzeń i wytrwałosci
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 08:45   #3669
stokrotka_
Zadomowienie

dzień dobry )

AA2 STO LATEK najmniejbolesnego i szybkiego porodu.. i dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka

Cytat:
Bierz co chcesz....
Ja tam ich nie chce....
Wolałam moja okraglutkie przedciazowe średniaczki
żeby to się tak dało...to chętnie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Rabarbardobry ten Twój z tymi ręcznikami Mówisz i masz Mój ostatnio umyl twarz moim żelem do higieny intymnej bo sprzatałam brodzik i postawiłam go na umywalce

stokrotkaja to się boję karmienia. Mam tak wrażliwe sutki, że szok...
Pokaż kombinezon plisss

lulla ....moje wyglądają jak od baby z murzyńskiej chaty

to widzę,że Twój też zaszalał

z murzyńskiej chaty powiadasz... jezu dopiero co się pomalowałam,a już ryczę przez Was

no... karmienia to się boję zaraz na 2 miejscu po porodzie

a kombinezon wstawię..jak wrócę do domku,bo teraz zmykam do pracy ... już i tak spóźniona jestem ...

miłego dnia dla Was i żeby to słońce co wyszło z rana zostało już do wieczora

do później

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 08:45   #3670
anciaahk
kosmitka

Aha w temacie biustonoszy, to ja mam już 2 czy 3 rozmiar, tak urosły, szok. Zaczynałam od 70b, a teraz mam 85B.
W temacie smarowania - ja się smaruję całą serią musteli. Do brzucha i na pośladki i uda mam ten na rozstępy, a na biust mam krem do biustu - nie wiem, czy on spełnia funkcję również w przypadku brodawek? Dlaczego te brodawki trzeba smarować już wcześniej?
Teraz dokupiłam jeszcze krem do nóg i powiem Wam, że albo to przypadek, albo tak działa krem. Wczoraj wysmarowałam nogi, a byłam zdrowo padnięta po godzinnym spacerku po mieście, bolały mnie kolana, kostki, brzuch. I w nocy o dziwo nie miałam sensacji z bólem czy skurczami. Mam nadzieję, że to skutek kremu, jeśli tak - będę go wychwalać pod niebiosa.
Na biust działa w sumie dobrze, skóra jest fajna, gładka, nie ma rozstępów. Podobnie na brzuchu. Rozstępy mam na pośladkach, ale z własnej głupoty, bo pośladków nie smarowałam, a doopsko jednak okropnie urosło.

Stary 2011-07-09, 09:05   #3671
anetika
Rozeznanie

Witam sobotnio, wpadłam tylko na chwilkę i lecę do teściów na wieś dotleniać się

Asiu - 100 latek, zdrówka, szczęście i spełnienia marzeń! A także szybkiego i bezbolesnego porodu, oraz zdrowego i grzecznego maluszka

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 09:13   #3672
19natka88
Zakorzenienie

Dobrry
Asiu kochana!
Wszystkiego dobrego Spełnienia marzeń

Błyskawicznego porodu i ślicznego dziecięcia

Cytat:
natka nie moge sie napatrzec na Twoj brzuszek a sukienus sliczna
agus co za dol? opowiadaj
Dziękuję Wyjątkowo duży wygląda

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Natalka slicznie w tej kiecce

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
kochana bo do złych lumpków zaglądasz przyjeżdżaj an Rybnik to wpadniemy razem do tego na orzepowicach dzisiaj było tylko pięknych rzeczy, na chłopców też
w razie gdybyśmy zaczęło rodzić to szpital pod nosem jest

sukienka prześliczna
w zasadzie całkiem niezły pomysł
Dziękuję

Cytat:
dziewczyny przepraszam za brak subtelnosci ale musze to powiedziec-moje brodawki zaczynaja wygladac jak kołpaki samochodu typu kamaz
Moje nie są lepsze

Kwiatki dla Asi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (14,4 KB, 0 załadowań)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 09:16   #3673
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj założyłam stanik- który nosiłam na początku i jak go poprawiałam to sie rozpruł i jest już za mały a brodawki to jedno wielkie fe jak dla mnie.

A mój tż wynalazł sobie pasjonującą zabawę i ciągle podchodzi ( nawet w windzie potrafi mi to odwalić) podciąga mi bluzkę i wkłada mój pępek w jego i ma radochę

Cytat:
A takie zakupy najlepsze "przy okazji"

No to jaki balsam kupił??? dobry

Sukienka śliczna

No to z autkiem z głowy
Dobry balsam - taki jak zawsze używam Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka laseczki
Natka śliczne prezenciki dostałaś

śliczna sukienka

Cytat:
natka śliczna i bardzo dobrze w niej wyglądasz A gdzie ją kupiłaś? Ja wczoraj przymiarzałam 3. W 1 wyglądałam jak w namiocie, w 2 wyglądalam jak w worku na kartofle, a w 3 się nie zmieściłam
Jak powiedziałam to Tż, to powiedzial, że mam nie ważyć się już nigdy więcej mówić o sobie w ten sposób bo noszę w brzuchu jego syna i on sobie nie życzy
No i auto z glowy i więcej spokoju
W TYM sklepie, ale stacjonarnie Ja w typowo ciążowych sukienkach też wyglądam średnio A ta nie jest ciążowa Autko mi trochę siedziało w głowie ale już po problemie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Natko piękna sukienka i ślicznie wyglądasz. I cieszę się, że z autkiem wyszło wszystko w porządku .
Dziękuję

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-09, 09:25   #3674
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Stokrotka będę czekać na ten kombinezon
anciaahk A miseczka Ci sie nie zmienia? Ja z b doszłam już do d
Ten krem do nóg to też mustela? I mówisz, że dobre są? A jak cenowo?

Gorąco się robi... Mój Tż pojechal na wyścig kolarski, a ja w domciu... I chyba dobrze, że nie pojechałam bo w takim upale to bym do głowy dostała...

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

natka A to w Rybniku? Dobrze skumałam? A gdzie gdzie gdzie? No i ile zapłaciłaś jeśli moge zapytać
Stary 2011-07-09, 09:32   #3675
anciaahk
kosmitka

Małgosia miseczka przecież też jest większa - w rozmiarach z większym obwodem miseczka jest większa.
Cenowo mustela nie jest najtańsza, ceny od 40 do 60 zł, ale wydajne, mi wystarcza na 2-3 miesiące, a do biustu dłużej. Smaruję 2xdziennie. Do nóg też mustela, ale wstrzymuję się z wydaniem opinii, zobaczę jak się będzie sprawował, dopiero raz go użyłam.

Stary 2011-07-09, 09:33   #3676
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

natka A to w Rybniku? Dobrze skumałam? A gdzie gdzie gdzie? No i ile zapłaciłaś jeśli moge zapytać
W Rybniku nie wiem czy jest ten sklep Ja kupiłam w Jastrzębiu Zdroju Noo tania nie była 99,90 , ale w ramach prezentu urodzinowego od mamy mogłam sobie pozwolić

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-09, 09:56   #3677
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosia miseczka przecież też jest większa - w rozmiarach z większym obwodem miseczka jest większa.
Cenowo mustela nie jest najtańsza, ceny od 40 do 60 zł, ale wydajne, mi wystarcza na 2-3 miesiące, a do biustu dłużej. Smaruję 2xdziennie. Do nóg też mustela, ale wstrzymuję się z wydaniem opinii, zobaczę jak się będzie sprawował, dopiero raz go użyłam.
Napisałaś że z 70B na 85B - a to B to miseczka nie?
No ale jesli fajna ta mustel to warto zainwestować

Cytat:
W Rybniku nie wiem czy jest ten sklep Ja kupiłam w Jastrzębiu Zdroju Noo tania nie była 99,90 , ale w ramach prezentu urodzinowego od mamy mogłam sobie pozwolić
Buuuu do Jastrzębia to mam za daleko No nic, szukam dalej Mamy podobną figurę to już wiem jakiego kroju mam szukać
Stary 2011-07-09, 10:08   #3678
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałaś że z 70B na 85B - a to B to miseczka nie?
No ale jesli fajna ta mustel to warto zainwestować

Buuuu do Jastrzębia to mam za daleko No nic, szukam dalej Mamy podobną figurę to już wiem jakiego kroju mam szukać
Można u nich kupić przez neta też

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-09, 10:09   #3679
anciaahk
kosmitka

Przy większym obwodzie pod biustem miseczka B z rozmiaru np. 70 jest duuuużo mniejsza niż miseczka B z rozmiaru 85 . U mnie ze starego biustonosza musiałabym obie złożyć do kupy by pierś się zmieściła .
Tak bardzo chciałabym karmić piersią i mam nadzieję, że to że rosną, ma chociaż cień z tym związku.

Stary 2011-07-09, 10:27   #3680
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Można u nich kupić przez neta też
Widziałam, widzialam, a powiedz mi jeszcze jaki rozmiar kupilaś
Cytat:
Przy większym obwodzie pod biustem miseczka B z rozmiaru np. 70 jest duuuużo mniejsza niż miseczka B z rozmiaru 85 . U mnie ze starego biustonosza musiałabym obie złożyć do kupy by pierś się zmieściła .
Tak bardzo chciałabym karmić piersią i mam nadzieję, że to że rosną, moa chociaż cień z tym związku.
Hmmm a mnie się wydawało, że A to malutka, B to średnia, C większa itd. - gupia ja
Ja też chciałabym karmić piersią, ale co z tego będzie czas pokaże. Taka mi się wydaje nagonka jest na to karmienie piersią...po takim czyms matka, która nie ma pokarmu lub poprostu nie może karmić może poczuć się okropnie, jak wyrodna... Moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie. Najwazniejsze jest dobro dziecka, a mleko modyfikowane wcale nie gorsze od mleka matki.
Także zobaczymy jak to będzie, a będzie dobrze no bo jak mogłoby być inaczej
Stary 2011-07-09, 10:31   #3681
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej mamuśki

Asiu wszystkiego najlepszego dużo miłości, uśmiechu na twarzy, samych radosnych chwil, bezbolesnego i bezproblemowego porodu oraz spełnienia marzeń

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-07-09 o 10:39
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 10:38   #3682
anciaahk
kosmitka

Mi nie chodzi o nagonkę czy coś. Po prostu sama wewnętrznie mam taką potrzebę, chęć, nie wiem jak to określić. To takie dla mnie ukoronowanie macierzyństwa. Przerażają mnie dlatego opisy bolesnych sutków czy płaczących dzieci, bardzo bym chciała by mnie to maksymalnie ominęło.
A karmić bym chciała jeszcze z jednego względu - zdrowotnego -takie mam też m.in. zalecenie od lekarza. Moja choroba nie rozwija się nie tylko w czasie ciąży, ale właśnie również podczas karmienia piersią, więc to takie naturalne lekarstwo.

Stary 2011-07-09, 10:40   #3683
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Cotka torty the best
Cytat:
Do tego podatek od nieruchomości w urzędzie miasta - w ciągu 14 dni powinnaś się zgłosić i wypełnić deklarację. A tak to wszystko wiesz .Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę.
o to tego nie wiedziałam dzięki

Pora zabrać się za sprzątanie, a pogoda dziś piękna więc może później sobie trochę na słoneczko pójdę

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 10:44   #3684
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi nie chodzi o nagonkę czy coś. Po prostu sama wewnętrznie mam taką potrzebę, chęć, nie wiem jak to określić. To takie dla mnie ukoronowanie macierzyństwa. Przerażają mnie dlatego opisy bolesnych sutków czy płaczących dzieci, bardzo bym chciała by mnie to maksymalnie ominęło.
A karmić bym chciała jeszcze z jednego względu - zdrowotnego -takie mam też m.in. zalecenie od lekarza. Moja choroba nie rozwija się nie tylko w czasie ciąży, ale właśnie również podczas karmienia piersią, więc to takie naturalne lekarstwo.
Mamy taką samą wewnętrzną potrzebę karmienia piersią jak chyba niejedna matka. Twoja jeszcze dodatkowo motywowana chorobą.
Ja jednak nie traktuje karmienia jako ukornowanie macierzyństwa bo liczę się z tym, że mogę nie mieć pokarmu lub może wydarzyć sie milion innych rzeczy które "zabronią" mi karmić. I co wtedy?
Licze i życze nam obu aby było tak jak chcemy
Stary 2011-07-09, 10:46   #3685
AneczkaJ
Rozeznanie

Hejka.

Kupowałam na Allegro różne drobiazgi "apteczne" typu podkłady higieniczne i wkładki laktacyjne, aspirator Frida, ale nie tylko bo też szczotkę do włosów dla dzidzi czy chusteczki nawilżane itp. (w sumie za około 100zł) u użytkownika otek76.

Polecam, przesyłka kurierem na drugi dzień od wpłaty była u mnie, dobry kontakt ze Sprzedającym.

Co do karmienia piersią to ostatnio dużo czytam na ten temat i z tego co zrozumiałam, to za mała ilość pokarmu jest mało prawdopodobna, ale dziecko trzeba często przystawiać do piersi, żeby rozbudzić laktację. I niestety pokarm z piersi jest trawiony sporo szybciej niż mleko modyfikowane, dlatego jak dziecko jest głodne co godzinę to sobie to wszyscy tłumaczą zbyt małą ilości mleka, a tak naprawdę to maluszek ma mały żołądek i nie jest w stanie zjeść wiele na jeden raz. Mamy rezygnują z karmienia, bo po butelce dziecko przesypia 3 godziny ciągiem albo i całą noc, a na pierś budzi się sporo częściej.

Edytowane przez AneczkaJ
Czas edycji: 2011-07-09 o 10:51
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 11:04   #3686
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Mamy taką samą wewnętrzną potrzebę karmienia piersią jak chyba niejedna matka. Twoja jeszcze dodatkowo motywowana chorobą.
Ja jednak nie traktuje karmienia jako ukornowanie macierzyństwa bo liczę się z tym, że mogę nie mieć pokarmu lub może wydarzyć sie milion innych rzeczy które "zabronią" mi karmić. I co wtedy?
No nic, i z tym trzeba będzie się pogodzić. Może ukoronowanie to za mocne słowo, spełnienie lepiej chyba pasuje, sama nie wiem.

Jaki tu dzisiaj spokój.... Ja postanowiłam odpoczywać po kolejnym szalonym tygodniu. Większe porządki zrobi mój mąż, zresztą i tak trzeba czekać aż majstrzy wyjdą.
Na obiad wymyśliłam mielone, poszłam na łatwiznę, bo jakoś mam lenia.

Stary 2011-07-09, 11:05   #3687
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja rzeczy apteczne zamawiałam w TEJ aptece bo ceny w porównaniu z moim tsacjonarnymi czy nawet cerf czy niektórymi sprzedawcami niższe

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 11:10   #3688
archinta
Zakorzenienie

Jak dobrze, że dziś week - za dużo nie naprodukowałyście od północy

Cytat:
Tak bardzo chciałabym karmić piersią i mam nadzieję, że to że rosną, ma chociaż cień z tym związku.
No niestety, związku nie ma- wszystko zależy od tego czy to rozwinęła się tkanka gruczołowa czy tłuszczowa
Z resztą TU w 1 punkcie napisali.
Cytat:
Hmmm a mnie się wydawało, że A to malutka, B to średnia, C większa itd. - gupia ja
Bo uogólniając to tak jest, z tym, ze miseczka A w staniku 70 w porównywaniu do miseczki A w staniku o obwodzie 85 jest malusieńka.

Mi jak u Anci -obwód powiększył się proporcjonalnie z miską z 70D na 75D.

Cytat:
Cytat:
Kochane - nie ma co się nakręcać, że coś nie wyjdzie
To tak jak z zajściem w ciąże im ktoś bardziej, się stara, pilnuje tym dłużej to trwa, po czym jak człowieka już bierze załamka, odpuszcza- bach są II kreski Oczywiście nie zawsze- ale ewidentnie widać, że nasze ciśnienie, ten stres na to ma duży wpływ.

Zasyłam Wam wszystkie najlepsze fluidy od wszystkich krów wysokomlecznych jakie do tej pory widziała- a było ich sporo- wiecie na jednej fermie nawet kilka tys.
Boszzzzzzz jestem zboczona na punkcie zwierząt
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 11:17   #3689
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Hejka.

Co do karmienia piersią to ostatnio dużo czytam na ten temat i z tego co zrozumiałam, to za mała ilość pokarmu jest mało prawdopodobna, ale dziecko trzeba często przystawiać do piersi, żeby rozbudzić laktację. I niestety pokarm z piersi jest trawiony sporo szybciej niż mleko modyfikowane, dlatego jak dziecko jest głodne co godzinę to sobie to wszyscy tłumaczą zbyt małą ilości mleka, a tak naprawdę to maluszek ma mały żołądek i nie jest w stanie zjeść wiele na jeden raz. Mamy rezygnują z karmienia, bo po butelce dziecko przesypia 3 godziny ciągiem albo i całą noc, a na pierś budzi się sporo częściej.
Tutaj bardzo fajnie napisala o karmieniu piersią mama z lipcowo-sierpniowych:
"karmienie niestety nie jest oczywiste...zazwyczaj kobieta będzie miec mleko,ale jeśli dzidziś nie chce go jesc to pokarm natychmiast zacznie zanikac... produkcja mleka jest nakręcana karmieniem piersią.laktator nie nakręca laktacji niestety- umie na chwile ją podtrzymac i tyle teraz jest trend aby karmic persią koniecznie bo to bo tamto... niestety znam wiele mam,ktre bardzo chciało karmic i dupa z tego...ja jestem jedną z nich,moje cycki nie są najlepsze do karmienia,zbyt mało wyciagnięte...chociaż na wizus wyglądają jak cycki matki bogini karmiącej pół wioski murzyńśkiej niestety...reczywistośc jest inna,my karmiłyśmy sie 2 m-ce któe i tak uważam za skuces....

więc jeśli dziecko krzyczy bo ciągle jest niedokarmione,a nasza ambicja podpowiada nam KARM CYCKIEM,KARM CYCKIEM... wsadźmy sobie ambicje głęboko w 4 litery i weźmy butlekę MM w rękę...po co głodzic dziecko i samemu się doprowadzac do depresji....

zazwyczaj małe cycki karmią dużo długo... a cycyory jak moje "dużo muczą-mało mleka dają"

Cytat:
No nic, i z tym trzeba będzie się pogodzić. Może ukoronowanie to za mocne słowo, spełnienie lepiej chyba pasuje, sama nie wiem.

Jaki tu dzisiaj spokój.... Ja postanowiłam odpoczywać po kolejnym szalonym tygodniu. Większe porządki zrobi mój mąż, zresztą i tak trzeba czekać aż majstrzy wyjdą.
Na obiad wymyśliłam mielone, poszłam na łatwiznę, bo jakoś mam lenia.
Poczekamy zobaczymy Próbować trzeba, a reszta wyjdzie w praniu w karmieniu znaczy

Mielone i ziemniaczki i mizeria

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Jak dobrze, że dziś week - za dużo nie naprodukowałyście od północy

No niestety, związku nie ma- wszystko zależy od tego czy to rozwinęła się tkanka gruczołowa czy tłuszczowa
Z resztą TU w 1 punkcie napisali.

Bo uogólniając to tak jest, z tym, ze miseczka A w staniku 70 w porównywaniu do miseczki A w staniku o obwodzie 85 jest malusieńka.

Mi jak u Anci -obwód powiększył się proporcjonalnie z miską z 70D na 75D.

Kochane - nie ma co się nakręcać, że coś nie wyjdzie
To tak jak z zajściem w ciąże im ktoś bardziej, się stara, pilnuje tym dłużej to trwa, po czym jak człowieka już bierze załamka, odpuszcza- bach są II kreski Oczywiście nie zawsze- ale ewidentnie widać, że nasze ciśnienie, ten stres na to ma duży wpływ.

Zasyłam Wam wszystkie najlepsze fluidy od wszystkich krów wysokomlecznych jakie do tej pory widziała- a było ich sporo- wiecie na jednej fermie nawet kilka tys.
Boszzzzzzz jestem zboczona na punkcie zwierząt

Ale, że krowy też ?
Stary 2011-07-09, 11:19   #3690
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Ale, że krowy też ?
ale co też? nie skumałam
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości