|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
a ja jakos niemam dzis weny na pisanie jakas taka zmeczona sie strasznie czuje,zrobilo sie dzis goraco moze dlatego,ale na burze sie zanosi
|
|
|
|
#1592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1593 |
|
Rozeznanie
|
taka dzis do niczego jestem a spac niemoge a mialam nadzieje ze dzis nie bedzie problemu
![]() i po burzy nawet nie padalo |
|
|
|
#1594 |
|
BAN stały
|
No i się wynudziłam
Oglądnęłam film Reqium for a dream. Idę spać.. Kolorowych snów niekoniecznie z udziałem własnych TŻ. Ja też taki miałam kilka nocy wcześniej,. Ciekawe czy faceci snia o innych
|
|
|
|
#1595 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() Takie sny tez dobrze znam i też nie ma w nich męża Nigdy w zasadzie ![]() Ale wolę nie myśleć że u niego jest analogicznie
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! ja dziś pierwsza.spac nie mogę. około 3:30 obudził mnie skurcz w pachwinie i d..a ze spania
kręciła się, wierciłam, aż wstałam na kawę. trochę jak za starych dobrych czasów. ja wstawałam przed 5 a mój T. około 8 i większośc była już sprzątnięta. caly dzień był dla nas. a teraz tylko organizacyjnie chodzę po mieszkaniu i zapisuję co ma byc jeszcze zrobione. a on jak wstanie to zrobiCytat:
![]() mnie się śniło w tamtym tygodniu że miałam romans z oficerem SS. Porażka. ale naoglądam się wojennych filmów (szczególnie druga wojna światowa to mój bzik i okres holocaustu), nic dziwnego, że potem śnią mi się jakieś głupoty.miłego dzionka wszystkim życzę
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() jakie plany na weekend? ja tez juz nie spie, pralka wlaczona, siedze na necie czekajac az tz wstanie pozniej mamy jechac na poszukiwanie deski do prasowania i suszarki do prania, potrzebny jest tez m.in. organizer do szuflad w kuchni, kosz na smieci, takie tam "drobiazgi" - caly dom musimy od podstaw urzadzic... latwiej jest jak ktos sie przeprowadza, my natomiast nie zwalniamy mieszkania - bedziemy mieszkac tu i tu co do snow, mam tak jak wy tyle mi zostalo, jak na razie..kilka z was pisalo o bolu podbrzusza jak na okres, mam to od jakiegos czasu, nie ciagle ale wydaje mi sie ze coraz czesciej nie za wczesnie na takie objawy, jesli za kilka dopiero 35tc koncze? zobaczymy co powie lekarz na poniedzialkowej wizycie
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie, że pokażę, ale dopiero jak się dorwę do aparatu - czyli po weekendzie
TŻ zabrał go ze sobą na zjazd do szkoły...a tak w ogóle dzień dobry u nas gorący dzień się zapowiada - podobno ma dojść do 30 stopni plan dnia na dzisiaj to: sprzątanie (zaraz się zabieram), próba, a potem spotkanie z dłuuugooo nie widzianymi przyjaciółmi (raz do roku przylatują ze Szkocji na urlop) - pewnie cała noc nam na "plotach" zejdzie wybiera sie któraś dzisiaj rodzić? jak coś to zaciskam bo pewnie dzisiaj tylko z doskoku będę na forum
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Agula bardzo mi przykro z powodu siostry
Sweet, Brunetka ![]() ja wczoraj miałam spotkanie z położnymi była kupa śmiechu.Ona mnie pamiętała pomimo że to było ponad 2 lata temu ![]() jak widziałam te dziewczyny po porodach to miałam ciarki że za parę dni ja tam będę ![]() jeśli nie urodzę w przyszłym tyg to bym chciała rodzić po 1.08 jak moja położna wróci.Tamta co ma być w zastępstwo też fajna ale na moja dużo fajniejsza ![]() pytałam o wody gdyby w domu odeszły jeśli będą zielone to odrazu trzeba jechać jak jasne to można nawet 6h poczekać
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i Ja
![]() Pospałabym jeszcze, ale otwieram oczy a tu co ![]() moja Ziuta siedzi sobie w łóżeczku i śpi ! Musiałam ją wyciągnąć, bo się przyzwyczai i będzie do Emilie wskakiwała i może ją podrapać, jak Ja nie będę miała kontroli... Śmiałam się , że wczoraj pisałam Wam że czegoś w łóżeczku mi brakuje, no to dzisiaj Ziutka wypełniła lukę Kolina wydaję mi się że to normalne, macica się już przygotowuję w jakiś sposób. Ja także już w tym tyg ciąży odczuwałam ból miesiączkowy teraz to więcej czuję moją Emilie jak się rusza, wygina niż ból tam na dole.Zmierzyłam sobie biust. Z 75B poszło do 80D ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Dzisiaj zaczynamy 38 tydzień
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
kawał na dzis:
Idę sobie przez osiedle, kiedy zza rogu budynku słyszę kobiecy głos: - Połóż pistolet na ziemię! - Zdejmuj spodnie! - Teraz majtki! - A dalej wiesz co robić! Ostrożnie wyglądam, a tam dwuletni chłopak pod czujnym okiem matki się odlewa. a ja dzis o 10 ide na makijaz i sesje fotograficzna pogoda cudowna (az za bardzo, juz 25 stopni) wiec pewnie bedzie w plenerze.zastanawiam sie czy sobie jeszcze jedna kiecke kupic, za 40 zl w lumpku cudowna widzialam ale nawet nie przymierzylam a teraz mnie kusi... chyba jeszcze dzis podjade a moj maz mnie wkurzyl - mowie mu wczoraj ze jade o 17 na grila/ognisko (z przedsiebiorcami, z pracy) a on "a nie mozesz posiedziec w domu?" no i nie wiem czy pojade, bo tak głupio ciagle robic inaczej niz on chce... sam nie wychodzi nigdzie bo lubi w domu siedziec i teraz jeszcze dodatkowo czeka na moj porod jak na szpilkach, a mnie nosi... |
|
|
|
#1603 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to trzymam tykanie się zaczeło ? ![]() Cytat:
na razie do 15 mogę czekać, a potem będę się martwić co dalej, obym nie musiała Cytat:
własne najfajniejsze, nawet nieumeblowaneCytat:
że po żółtaczce. Trzymajcie się dzielnie dziewczyny Cytat:
za opuszczającego szopa, to teraz czekamy na dalszy rozwój wypadkówCytat:
najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze i jesteś pod opieką. Na pewno wszystko będzie dobrze agulaaabar ehhh na pewno nie chciała Cię martwić, choć takie wiadomości i tak przecież denerwują, nawet jak się już po fakcie je przekazuje... Cytat:
a jakąś fajną dechę do prasowania też bym sobie sprawiła. suszarkę do prania to polecam taką http://allegro.pl/suszarka-leifheit-...701581359.html wytrzymała i bardzo dużo się mieści to by było na tyle jeżeli chodzi o wieczorne zaległości Dzień dobry mamusie ![]() zapowiada się duuuuszny dzień. Po wczorajszych deszczach wszystko paruje, nie lubię takiej pogody. Dziś w planach przemeblowanie sypialni i może łóżeczko dla Hani rozłożymy. Po tym to już chyba mogę rodzić ![]() miłego dzionka mamusie |
|||||||
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Dziękuje Wam wszystkim za mile słowa dot. siostry.... oczywiście nie mam jej za złe, że mi nie powiedziała, bo sama zrobiłabym to samo....tylko jakoś tak emocje się we mnie zgłębiły.... bo ciągle coś.... jak nie tarczyce jej usuwają to guzy w piersach to na jajnikach..... ciagle coś.... ale już Wam nie smęcęU mnie chyba pogoda ładna się zapowiada na dziś - w końcu, bo wczoraj było jak u Brumka, ściana deszczu popołudniu... Trzeba wstać bo pęcherz domaga się opróżnienia po całej nocy i zrobić sobie meeeega wielką kawę...
|
|
|
|
#1605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze masakra,moje dziecko wije sie i placze. Ja wygladam jak zombi zalana na dodatek pokarmem. Kurcze meczy mnie to karmienie piersia, tryskam jak fontanna i widze, ze maly tez wnerwiony wtedy. Juz sama nie wiem co robic. Mlody usypia na rekach tylko go poloze w ryk. Boli mnie glowa od niewyspania i czasami mam zle mysli. Jestem chyba okropna matka. Ale samej mi sie chce wyc do ksiezyca. Jedyny plus na dzisiaj to przyszla kasa z ubezpieczalni.
|
|
|
#1606 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie tacy ludzie się chowają..Cytat:
może to po badaniu, a wiadomo że lekarz się nie przyzna.Jakby było zagrożenie dla Ali to by rozwiązali ciążę, nic nie bój o malutką. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe jak się będzie zachowywać jak będzie mała. Zechce z nią spać pewnie. Nie wiem jak ją oduczyć..za każdym razem jak wchodzi to wywalaj ją, aż jej się znudzi. Sygine za brak czopa. A mój siedzi chyba nadal.Beatka Tofika uszy mnie zainteresowały, taki słodziak psi. Kozy też niczego sobie. Chyba nigdy mleka od kóz nie piłam ![]() a ten grajek na skuterze- ciekawa postać hehehe Nerola po raz kolejny chylę czoła, jak dajesz radę ogarniać cały ten świat swój dookoła? vanilova zajrzałam z nadzieją że będziesz już po..nadal czekanie. To czekamy, razem z Tobą Oliweczka pochwal się mieszkankiem. Super że na swoim, zazdroszczę. Pieleszka a Ty kącik Haniutka pokaż ![]() Wczoraj już do Was nie zajrzałam, bo burza i kompa nie włączałam, wszystko płynęło na podwórku..tak deszcz padał, biedne moje kwiaty..a potem padłam spać po nerwowym dniu. Dzisiaj wcale mi nie lepiej, w nocy miałam wrażenie że wody odeszły- ale chyba przez sen się lekko posikłam bo mała na pęcherz uciskała. Rano kilka skurczy, brzuch boli. To na tyle rewelacji
|
||||||
|
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
u nas pięjny dzień się zapowiada siadłam na chwilkę nadrobić córka ogląda bajeczki to mam wolna chwilkę ale niedługo idziemy na zakupy i wracamy zrobic obiadek zażyczyła sobie zupkę pomidorową i może kupię jagody to zrobie z makaronem trzeba nadrabiać bo po porodzie nie będę mogła jeść takich rzeczy no może nie od razu
|
|
|
|
#1608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ślicznie dziś za oknem! Wreszcie I w tych pięknych okolicznościach przyrody zaczynam 35 tydzień Cytat:
![]() Co do suszarki to ja mam taką już ze dwa lata i jestem zachwycona: http://allegro.pl/suszarka-stojaca-d...700664763.html Jest wieeelka, mieści dużo prania, a po złożeniu zajmuje malutko miejsca Cytat:
![]() U mnie 70DD ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
|
#1609 |
|
Zadomowienie
|
hejv kochane ciezaroweczki i rozpakowane mamusie
ja wcielam sniqdanko a na deser arbza nie calego oczywisie ![]() Ja dzis mam plany leniuchowac wczoraj wszystko sprzatnelam i mam dzis wolne ![]() obiadek musze tylko zrobicna 16 jak mezus wroci a zazyczyl sobie nalesniki z serem wiec latwizna i szybka robota serek i mleko do nalesnikow mam swojskie jajka tez wiec bedzie pysznie do tego mezus przywiezie malin to je zrobie ze smietanka i bedzie sos do nalesnikow.no a za wszystkie zaczete tygodnie i wszystkim co potrzeba ![]() MILEGO DNIA KOCHANE!!
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko, a jak Ty się dzisiaj masz?
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek
za 35 tyd !Kajool kurczę.Ja zaczynam się martwić tym karmieniem, jak ma tak lecieć, lecieć i lecieć...dołujące to chyba jest potem,co? Patik od razu ją wzięłam i wyrzuciłam na balkon. Damulka mała , myśli że jest małym dzieckiem ![]() Mam ochotę na zakupy, ale nie chce mi się wychodzić z łóżka. |
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
czasu brak,wczoraj brak prądu... YOUYOU- GRATULACJE SERDECZNE ![]() POBIŁAŚ NAS WSZYSTKIE , NA ŁEB ,NA SZYJĘ... TEMPO DO POZAZDROSZCZENIA |
|
|
|
#1613 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
nie mam porównania z innymi ale jestem zadowolona. Lekko się prowadzi, składa się bardzo łatwo, ogólnie cieszę się że go kupiliśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Mam taką samą ciocię więc dobrze rozumiem ![]() agulaaabar, trzymaj się. Siostra pewnie Cię nie chciała martwić ale nie dziwię się że i tak się zdenerwowałaś. Cytat:
![]() Cytat:
a czemu? Ja co prawda nie śpię z dzieckiem, kołdrę mam cieniutką i lekką, ale zastanawia mnie dlaczego? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mały Głód bardzo dziękuje za komplementy ![]() A u nas kolejny piękny dzień, zaraz idziemy na zewnątrz Adaś dał mi się dziś wreszcie wyspać, bo usnął po 22, obudził się dopiero przed 3.00 i potem spał do rana
|
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
BRUNETKO co do twojego krawienia to nie martw sie mnie jak lekarz badal ostatnio (bolalo jak nigdy ale to podobno norma) to mowil ze po badaniu tego samego dnia lub na drugi dzien moze takowe krwawienie wystapic.... wiec spokojnie kochana.polez odpocznij
|
#1615 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
hej
mały śpi chyba już nie długo tnie komara po dużym posiłku 35 minut na cycu wisiał a chciałybyście widzieć co się działo jak mu chciałam zwinąć cycocha w stanik Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hihihihihih ohyda bardzo mi się podoba!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla szopa grzeczny sierściuch !!Cytat:
![]() :brz ydal: tylko chłop mi pojechał na kawalerskie właśnie wyjechał wróci jutrohahahah i co ja mam ci uwierzyć że ty grzecznie poszłaś spać?? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no poważny stan jeszcze troszkę i Brume-ciątko będzie donoszone a za co mnie uwielbiasz??Brunetko, Sweet trzymam kochane za Was mocno!!!! you you śliczne maleństwo!!!! a nasz spacerek 10 minutowy w chuście to rewelka mały taki chrabąszczyk majowy sobie siedział na moim brzuchu i zasypiał
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wczoraj była crazy machine?
|
|
|
|
#1617 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko :
Czy metke lososiowa to ja moge? Ona jest surowa , a raczej tylko wedzona. |
|
|
|
#1618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i udanej sesji życzę Ja jakoś nie mogę się przemóc. Nie cierpię obiektywu aparatu skierowanego na mnie w ogóle a już w ciąży zwłaszcza ![]() Cytat:
Gratuluję wszystkich rozpoczętych i zakończonych tygodni Mój suwaczek pokazuje 39t0d ![]() W ogóle to witam ![]() Zapowiada się upalny dzień... Poszłam na ogród pranie wywiesić i jakoś w głowie mi się kręci A w planach mam odkurzenie całego domu i umycie podłóg po kolanach Muszę tylko poczekać aż mój P. się obudzi, bo nie mam sumienia hałasować mu nad uchem - niech sobie moje kochanie śpi jak długo chce póki jeszcze może A powiedzcie mi jeszcze - chociaż wiem że o tym była mowa, ale nie pamiętam - jaki czas po wyjściu szopa może się zacząć poród?
|
|
#1619 | ||
|
Rozeznanie
|
83monia jak masz ochotę, to jedź! zaraz będzie Ci trudniej wyrwać się z domu, szczególnie przy dwójce.
ja w każdym bądź razie bym pojechała AgaGuernsey udanego wyjazdu, wypoczywaj Cytat:
![]() Cytat:
za nowy tydzieńdeskę do prasowania muszę w sklepie oblukać, dzięki za info |
||
|
|
|
#1620 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w nocy skurczy nie było ale za to Krystianek tak walił po żebrach że spać sie nie dało od rana brzuch znowu boli Zaneta kotka myślała że to dla niej naszykowałaś łóżeczko Cytat:
a fotka gdzie ? Cytat:
![]() Właśnie już wczoraj miałam pisać że jakoś nie widać Crazy ona jest już chyba po terminie ?Acha dziś jest Dzień mojego terminu z usg
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

kręciła się, wierciłam, aż wstałam na kawę. trochę jak za starych dobrych czasów.

latwiej jest jak ktos sie przeprowadza, my natomiast nie zwalniamy mieszkania - bedziemy mieszkac tu i tu
plan dnia na dzisiaj to: sprzątanie (zaraz się zabieram), próba, a potem spotkanie z dłuuugooo nie widzianymi przyjaciółmi (raz do roku przylatują ze Szkocji na urlop) - pewnie cała noc nam na "plotach" zejdzie
bo pewnie dzisiaj tylko z doskoku będę na forum 

własne najfajniejsze, nawet nieumeblowane
najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze i jesteś pod opieką. Na pewno wszystko będzie dobrze

klask i: