|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
sis dobra jesteś
|
|
|
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
aga no ja myslę że nie możesz się nawdychać!! popieram M. - bez dyskusji do teściów marsz. Czy sa czy ich nie ma
![]() byłam nad zalewem o 9 rano. Jak się wstaje przymusowo o 5-6 rano to dużo mozna zrobić sama zobaczysz |
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
no i Ty przeciwko mnie?
|
|
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też
. Nie wolno wdychać takiego świństwa
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przesypiam póki co całą noc i pół dnia
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Rozeznanie
|
uff namęczyłam się dzisiaj teraz LDB do wieczora
![]() muszę się pochwalić że wypiłam dziś 3 szklanice o,5l wody z cytrynką, jedną z sokiem kawkę i herbatkę i jak na mnie to jest conajmniej wyczyn godny księgi ginesa ponad 2 literki i to za drowie aa2 dołączam się do życzeń i udanej imprezy życzę ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- widzę że dziś na tapecie ogólnie mówiąc wszystko się kręci wokół cycków ![]() to chyba mi wykrakałyście dzisiejszą sytuację, ale się wstydu najadłam ![]() z jednej piersi dziś zaczęła mi siara wyciekać ale jakoś to przeżyję, gorzej że napisałam smsa do tż co się stało, dostałam smska zwrotnego z uśmieszkiem to odpisałam że nie ma się co cieszyć że to jego sprawka bo ciągle mnie łapie za cycki i pewno to jakoś pobudził i teraz za karę ma mi coś ładnego z wrocka przywieźć dostałam kolejne 4 ski bez terści to zadzwoniłam bo pomyślałam że może coś się przyblokowało mu w telefonie, nie odebrał a za chwilę oddzwania odebrałam z tekstem "i co głupio Ci?" a tu moja teściowa :mu r: tłumaczy że go nie ma telefon zostawił a ona nie umie z tego telefonu korzystać i jak ja się tam czuje itd. ... no i teraz już sama nie wiem czy to ona przeczytała i odpisała czy jeszcze mąż bo z jednej strony siara za te teksty a z drugiej czytać smsy nie do siebie to świństwo
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
aa2 stoo lat
Ależ upał. U mnie 35 stopni, jedynie w domu da sie jakoś wytrzymać. Taka temperatura rozleniwia, najlepiej z wanny nie wychodzić <taki domowy basen (chłodna woda i książka w ręku) >Ide powolutku nadrabiać co tam napisałyście, bo widzę że trochę tego jest
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha o matko
Chyba bym padła. Chociaż związek/małżeństwo i dziecko w dordze to chyba jasne, że za cycka się czasami złapie i łapało ![]() Chyba wszystkie dziewczyny na bibie aa2 Bo jakoś tu cicho
|
|
|
|
#3731 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już z 4 razy naprawialiśmy siatkę do sąsiadów, bo ją sobie odginała. A ostatnio to sobie podkop pod furtką zrobiła Ogólnie nie ma mowy by ona została na podwórku a ja gdzieś odjechała samochodem - 2 min i już ucieka, a potem ja wracam, a ona pod bramą tylko z drugiej strony Czasem ją sąsiadka przygarnia... A ostatnio to wyszłam tylko do osiedlowego sklepiku i jak wróciłam do domu, to jej nie ma. I też biegałam, wołałam itp i musiałam się do sklepiku wrócić. Wąchała sobie trawkę za sklepikiem Cytat:
Gratuluję męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dwa dni piłam po 1l, ale już trzeciego dnia to tylko chyba jedną szklankę herbatki wypiłam ![]() A co do karmienia. To też tak macie, że już teraz leci wam z brodawek? Ja dziś zauważyłam, że mam plamki na koszulkach jak chodzę bez stanika. I ciągle przemywam brodawki, bo mi się takie jakby strupki w nich robią (chyba zaschnięta siara ) No i też chciałabym karmić piersią a boję się, że w przypadku mojego małego biustu (teraz to C, ale przed ciążą jedynie A ) będę miała za mało pokarmu...A teraz lecę na spotkanko z przyjaciółmi Jako jedyna niepijąca jadę samochodem, to część z nich zabiorę ze sobą A Wy przez ten czas trzymajcie nogi razem
|
|||||
|
|
|
#3732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz jeszcze jedziemy na Bielany, c.d wybierania, mierzenia. Oczywiście walka o płytki bo tato ma jakieś swoje wizje, nie da się mu przetłumaczyć bo wie najlepiej i będziemy chyba jeszcze 100 razy jezdzic bo po co się śpieszyć
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no właśnie jak ja spać idę to się rozgadujecie a o ludzkiej porze to nikogo nie uwidzisz
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
malamutka,
ale ja już niejednokrotnie słyszałam, ze rozmiar nie ma nic do rzeczy i często kobiety z wielkim biustem miąły większy problem niż te z malutkim. U mnie nadal nic nie leci. Prawie sahara. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Tutaj jest o tym : http://mlekomamy.pl/index.php?page=m...zace-karmienia https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,7353.html Co prawda różnie to jest z tymi informacjami z neta, ale to też słyszałam od innych osób, których teraz niestety nie umiem powtórzyć
|
|
|
|
#3736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, co do rozmiaru to identycznie jak u Ciebie a dziewczynki dziś pisały że rozmiar nie ma znaczenia jeśli chodzi o karmienie i że ponoć przy większych cycorkach może być problem taki że dzidzia ma problem ze złapaniem ... to chyba te stronki ominęłaś właśnie a co do porównania sutków do kołpaków kamaza czy zakrętki od słoików to po prostu padam padam i tak sobie leżę na podłodze do wieczora
|
|
|
#3737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A o sms z cyckami się nie martw. To chyba normalne, że Cię Mąż łapie tu i tam ![]() Cytat:
Taaaa. Modlił się podrodze żeby wogóle dojechać... Taki upał, a trasa masakra, góra - dół - góra..jak to po górach .... Pocieszylam go 'kochanie najważniejsze, że wyścig ukończyłeś i syna spłodziłeś"
|
|
#3738 |
|
kosmitka
|
Agnieszka zgadzam się z dziewczynami, nie ma co wdychać świństwa i lepiej spędzić nockę u teściów.
W temacie karmienia i piersi - dzisiaj sobie pooglądałam i jakby faktycznie jakoś wilgotno tam było, ale to nie ma koloru siary. Głównie z jednej piersi widać więcej. A przy okazji wdychania - czy urządzenia typu rajd night and day na komary i muchy są bezpieczne? Bo mój chłopina bał się to włączyć.
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
rabarbar a jak Twoje ciśnienie?
|
#3740 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej Laski
ale upaaaał - lubie taką pogodę nawet na chwilke wystawiłam nogi na słoneczkozaraz szamnę kolacyjkę - mam w planie parówki a wieczorem idziemy sie spotkać ze znajomymi fajnie bo w koncu mozna usiąść w knajpie w ogródku ![]() Asiu wszystkiego naj naj naj spełnienia marzeń tych małych i tych największych, no i duzo miłości Natka ty też zdaje się dzis imprezujesz? bawcie sie dobrze dziewczyny ![]() Cytat:
ale faktycznie dzis pogoda raczej do leżenia niż do rowerowaniaCytat:
|
||
|
|
|
#3741 |
|
Wtajemniczenie
|
anciaahk
Chyba nie ma przeprowadzonych badań dotyczących wplywu tego na ciażę.. Jeśli chodzi o stosowanie rajda w pokojach niemowlaków zdania są podzielone. My mamy taki plytkowy rajd do kontaktu. Włączamy go tylko na noc i to z daleka od łóżka... No i śpimy przy dwóch duzych otwarych na oścież oknach... Myslę, że gdyby włączyć takie coś w pomieszczeniu zamkniętym, nie wentylowanym i przebywałabym w nim długo to mógłby byc problem... ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- A. I dodam, że włączam go jak mi się o nim przypomni
|
#3742 |
|
kosmitka
|
No właśnie mamy 2 - płytkowy i ten night and day. Nie chcę tego włączać non stop, tylko chwilowo jak się siedzi wieczorem przy otwartym oknie i zapalonym świetle, a do spania bym wyłączała.
Trochę mnie nastraszyłyście .
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moskitiera do okna? Może takie coś zastosuj? To można zdemontować a zakładac tylko na wieczory
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba nie... bo on jako były zawodowy kolarz chce się sprawdzić na każdym polu
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
AA2 wszytkiego dobrego w te 18 urodziny
|
|
#3747 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Asiu! Dużo zadowolenia z macierzyństwa, lekkiego porodu i zdrowego, pogodnego syneczka Cytat:
Świetnie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() Uśmiałam się, jak czytałam co wczoraj wypisywałyście o sutkach, piersiach i pępkach Cytat:
![]() Poszłam wczoraj wieczorem z mężem na pastwisko za naszym domem, bo tam taki fajny cielaczek się pasie (z krowami, ale one już byly w domu) i się zapoznaliśmy Nie wiedziałam, że to takie kontaktowe zwierzę, sam do nas podszedł, dał się pogłaskać i polizał mnie w kolano Cytat:
Ale może nie przeczytała?Cytat:
Wczoraj, po tym stresie, tylko przeliczyłam z grubsza ciuszki (eee, myślałam, że mam je w 2 reklamówkach, a mam w 3 - coraz słabiej liczę ) i sen mnie zmorzył. Dawno tak wcześnie nie poszłam spać.Dziś samotny wieczór, który planuję spędzić na allegro ![]() Aaa, miałam przecież jeszcze pochwalić się szafką Oto ona
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-09 o 20:14 |
|||||
|
|
|
#3748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla tż że dojechał i dla Ciebie za takie słowa wsparcia ![]() ja od 9do 19 nie wyściubiłam nosa z domku bo w domku 23 stopnie a na termometrze który mam w cieniu na ganku praktycznie do wieczora ...44 prawie
|
|
|
#3749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mieszkaliśmy swego czasu z teściową ona na dole my na górze więc taki sms to raczej jej nie zgorszył po tym co mogła słyszeć tylko jak odebrałam i z tym tekstem wyskoczyłam to taka cisza w telefonie a potem chrząknięcie i dopiero się odezwała że teściowa dzwoni ![]() ale co tam to nie było do niej więc luzik ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- oglądam meczyk siatkarzy więc obecnie rośnie ![]() dzisiaj książkowe nawet sobie kawkę zapodałam koło południa (ricore- nie wiem czy można nazwać kawą ale zawsze trochę mleczka do tego wypiję) nie wiem co mi się działo przez te kilka dni ale już się stabilizuje na bezpiecznym poziomie... może te zmiany pogody tak mi dały w kość tylko w ciąży reaguję odwrotnie do warunków meteo
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą bardzo współczuję choroby , myślałam że wtedy w ogóle nie można mieć dzieci. A sama kiedyś zastanawiałam się czy nie mam po pewnych dziwnych rzeczach, ale jak tylko okazało się, że jestem w ciąży to stwierdziłam, że mogę być spokojna... hm.Agnyska- widzę prawdziwa perumomaniaczka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

. Nie wolno wdychać takiego świństwa

Gratuluję męża 

) będę miała za mało pokarmu...