|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie macie pierscionki zareczynowe?
Piękne pierścionki! Gratulacje
Ja na swój czekam, nie wiem jaki będzie, ale ostatnio zakochała się w tym według mnie jest uroczy
|
|
|
|
#3242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piękny mi też podobają się takie skromne, mają swój urok ja też nie wiedziałam jaki dostane ale z narzeczonym rozmawialiśmy i wiedział co mi się podoba więc ty też zagadnij swojego żeby był zorientowany jak przyjdzie pora
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i okazało się, że jeden z nich to właśnie ten, który już dawno sobie upatrzyłam drugi też był ładny. Zaskoczył mnie trochę, bo zazwyczaj nasze gusta się nie pokrywają ale w tym wypadku jestem spokojna wolę skromne. Z resztą, Twój też jest uroczy
Edytowane przez AnULka248 Czas edycji: 2011-07-05 o 23:41 |
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
A to moja błyskotka - białe złoto + brylant, mój Skarb wybrał go całkiem sam, bez żadnych podpowiedzi, a idealnie trafił w mój gust
Kupował w Aren Jubiler w Warszawie. Jesteśmy razem od 30.01.2010, zaręczyliśmy się 28 maja 2011, a ślub 28 kwietnia 2012 Edytowane przez maxwelka Czas edycji: 2011-07-06 o 09:25 |
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oświadczył się w 2009, chcieliśmy ślub w 2010 ale na wymarzonej sali miejsc już nie było, stąd ślub w 2011
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my też odrazu wyznaczyliśmy datę ślubu bo moim zdaniem zaręczenie się bez ustalenia daty, sali itd to trochę dziwne. Jak się nie wie kiedy ślub to po co się zaręczać, żeby nosić pierścionek? Ale to tylko moje zdanie więc wybaczcie jeśli ktoś poczuł się urażony
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może i tak ,ale nie wiem ... Niektórzy nie wyznaczają od razu daty ślubu... widocznie nie stać ich na wesele i będą zbierać,a wiadomo że w tydzień , miesiąc a nawet rok się nie uzbiera całej kwoty Są ludzie którzy sami opłacają swoje śluby/wesela a są też inni, którzy wyciągają łapę : tata, dawaj kasę , bo chcę się ożenić,ale kasy nie mam![]() Są różni ludzie...
|
|
#3249 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
a oto mój: http://wkruk.pl/product-pol-2307975-...EK-JEDYNY.html klasyka klasyki, o takim marzyłam
noszę go od 10 czerwca zresztą wszystko jest w podpisie ze ślubem nie czekamy na wymarzoną salę, absolutnie nie wytrzymalibyśmy dużo dłużej niż rok....dziś chyba wybraliśmy sale....pozostaje zaliczkę wpłacić (w poniedziałek) i chyba będzie 14.07.2012 Mój Ukochany oświadczył się w momencie, kiedy tego się nie spodziewałam, ale wiedziałam, że to kiedyś nastąpi okazało się, że pierścionek miał już w święta Wielkanocne, ale nie dał rady przy całej rodzinie no i jakoś tak przeczekał, przyglądał się pierścionkowi przez miesiąc i odważył się kiedy byliśmy tylko we dwoje przy ognisku i przy winku
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektorzy beda sobie w 3 minuty po oswiadczynach szukac sali, a innym sie nie bedzie spieszyc i wiek nie ma z tym nic wspolnego. Nie za bardzo rozumiem czemu 22 latkowie sobie moga odlozyc, a 27 latkowie musza sie sprezac? Zeby sie do 30 ze slubem i dzieckiem uwinac? Zeby ludzie nie gadali? Dziewczyny - bardzo ladne pierscionki |
|
|
|
|
#3252 |
|
Raczkowanie
|
Mój pierścionek wybrał mi sam narzeczony. Bardzo mi się podoba, jest skromny, delikatny, wykonany z białego złota (nie przepadam za żółtym), ma dwa małe brylanciki i pośrodku znajduje się szafir. Lubię go. Oto foto z katalogu.
|
|
|
|
#3253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
większej głupoty nie słyszałam szok!!
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam taki sam albo podobny, ale jestem ciekawa jak wygląda w realu
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro "ślub może zaczekac", to zaręczyny również.
|
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
Oho kolejna szufladka! Chyba już nie ma rzeczy niezaszufladkowanej w tym dziale
Ja uważam, że każdy żyje jak chce i wkurzają mnie osoby, które najpierw gadają, że jak za długo jest się w związku bez zaręczyn to związek nie ma szans, potem mówią, że jak się nie chce od razu organizować ślubu po zaręczynach to zaręczyny na pokaz, jak nie ma się pracy i kasy na wesele i utrzymanie rodziny to ludzie są nieodpowiedzialni, a jak nie daj boże po ślubie nie myśli się o dzieciach to jak tak może być, przecież ślub jest po to, żeby stać się koniem rozpłodowym I nieważne jest w tym wszystkim czy ludziom żyje się tak dobrze, czy są szczęśliwi, a liczy się jedynie to, że nie żyją zgodnie ze schematem. Nie kieruję tego bezpośrednio do żadnej z Was, są to tylko opinie, które zebrałam wśród znajomych i trochę podczytując działy o ślubie, i które mnie wkurzają. Ja się staram nikogo nie oceniać, bo w tych wszystkich historiach zawsze kryje się coś o czym nie wiemy, a oceniając z góry taką osobę możemy ją skrzywdzić. My jak się zaręczymy nie mamy zamiaru od razu rzucać się w wir organizacji wesela. Jak znajdzie się na to czas to się pomyśli i nie będziemy odkładała ważniejszych spraw, żeby pooglądać salę albo wybrać kapelę na wesele. Na wszystko przyjdzie pora, a w międzyczasie można się cieszyć pięknym stanem narzeczeńskim, który nie będzie na pokaz, a dla Nas
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Ariada: oczywiście, każdy żyje jak chce.
Tak samo jak Ty masz swoją opinię i wkurza Cię opinia inna, tak samo np. ja mam swoją i "wkurza" mnie inna (w "" bo to za dużo powiedziane w moim przypadku ).Nie ma co się "pieklić", bo nikt swoim wywodem nagle nie przekona innych do zmiany podejścia
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() A pierścionek bardzo ładny, podobny do mojego ![]() Cytat:
W nosie mam co ludzie powiedzą, obce mi jest takie myślenie. Chodziło mi po prostu o to, że młodsze dziewczyny rzadko kiedy się spieszą, bo często mają jeszcze na głowie studia, nie pracują, nie mają jak się ustatkować. A w momencie, kiedy jest się po studiach, ma się stałą pracę, jest jak ułożyć sobie życie, to nie ma na co czekać. I nie mówię tu o żadnej desperacji, tylko zwyczajnie o miłości i chęci bycia na stałe z drugą osobą. |
||
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale po co ta dyskusja? Każdy postępuje jak chce, nie wiem po co komentujecie życie i zachowanie innych. To oni ponoszą konsekwencje swoich wyborów i czynów, każdemu z nich życie układa się inaczej. Ja kiedyś myślałam, że wezmę ślub do roku po zaręczynach, że nie wezmę go podczas studiów, a jednak tak się stało, żyję i mam się dobrze
Jeśli ktoś ma ochotę wziąć ślub 3 dni po zaręczynach- proszę bardzo :tak: Dlaczego tak wiele osób dziwi się, że ktoś ma inne zdanie, albo inaczej żyje i na siłę próbuje dawać argumenty potwierdzające jego opinie? Każdy może żyć jak chce, jeśli tylko nie krzywdzi innych. Z mojej strony EOT, bo dyskusja zupełnie nie dotyczy tematyki wątku.Każda z was ma piękny pierścionek i każdej życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Niezależnie czy ślub bierze 5 miesięcy czy 5 lat po zaręczynach
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
A to mój zaręczynowy, który noszę od 7 czerwca - klasyczny brylantowy z Apartu.
Edytowane przez Hermit Czas edycji: 2011-09-26 o 11:01 |
|
|
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3263 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odnośnie szufladkowania to ja tylko wyraziłam swoje zdanie ale szanuje też opinie innych, w końcu to chyba normalne, że ludzie mają odmienne poglądy i moim zdaniem nie ma w tym nic dziwnego![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
też mam klasyczny z Apartu i mimo, że sporo osób narzeka, że są kiepskiej jakości to ja się nie zgadzam bo z moim absolutnie nic się nie dzieje ( mam go 2 lata) P.S. uwielbiam oglądać pierścionki
|
||
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Ja swojego jeszcze nie mam, ale mogę pokazać niektóre pierścionki panien młodych, z którymi miałam przyjemność pracować - jestem fotografem ślubnym ![]() http://img827.imageshack.us/img827/9228/33044005.jpg http://img845.imageshack.us/img845/7088/13681853.jpg http://img695.imageshack.us/img695/1349/40055304.jpg http://img405.imageshack.us/img405/2057/99202930.jpg mam nadzieję, że zdjęcia są ok i da się je otworzyć ![]() a kiedy będę miała swoje świecidło pochwalę się na pewno!
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Zostałam szczęśliwą narzeczoną w zeszłym tygodniu na urlopie, podczas rejsu po Bałtyku Narzeczony wybrał pierścionek jakieś 2 miesiące temu z moją nieświadomą pomocą Wklejam zdjęcie mojego cacuszka
|
#3269 |
|
Raczkowanie
|
piękne pierścionki Dziewczyny!!!
![]() dorzucam i swój ![]() ..TŻ czasem zabierał mnie - niby przypadkiem - do jubilera i pokazywałam mu co mi się podoba, kilka nawet przymierzyłam no i rezultat jest taki że z rozmiarem trafił w dziesiątkę no i sam pierścionek jest dla mnie cudowny!
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

mi też podobają się takie skromne, mają swój urok
ale w tym wypadku jestem spokojna

ze ślubem nie czekamy na wymarzoną salę, absolutnie nie wytrzymalibyśmy dużo dłużej niż rok....dziś chyba wybraliśmy sale....pozostaje zaliczkę wpłacić (w poniedziałek) i chyba będzie 14.07.2012

większej głupoty nie słyszałam
widzialam taki sam albo podobny, ale jestem ciekawa jak wygląda w realu