Jakie macie pierscionki zareczynowe? - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 00:20   #3241
AnULka248
Zakorzenienie

Dot.: Jakie macie pierscionki zareczynowe?

Piękne pierścionki! Gratulacje

Ja na swój czekam, nie wiem jaki będzie, ale ostatnio zakochała się w tym

według mnie jest uroczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1687861946.jpg (11,4 KB, 247 załadowań)
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:14   #3242
aneta_kb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
Piękne pierścionki! Gratulacje

Ja na swój czekam, nie wiem jaki będzie, ale ostatnio zakochała się w tym

według mnie jest uroczy

Piękny mi też podobają się takie skromne, mają swój urok ja też nie wiedziałam jaki dostane ale z narzeczonym rozmawialiśmy i wiedział co mi się podoba więc ty też zagadnij swojego żeby był zorientowany jak przyjdzie pora
aneta_kb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:39   #3243
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_kb Pokaż wiadomość
Piękny mi też podobają się takie skromne, mają swój urok ja też nie wiedziałam jaki dostane ale z narzeczonym rozmawialiśmy i wiedział co mi się podoba więc ty też zagadnij swojego żeby był zorientowany jak przyjdzie pora
no właśnie historia jest taka, że mój TŻ ostatnio oglądając ze mną coś na internecie nagle pokazuje mi 2 pierścionki (o których on myślał, ale wolał się upewnić - bardzo romantycznie ale cóż) i okazało się, że jeden z nich to właśnie ten, który już dawno sobie upatrzyłam drugi też był ładny. Zaskoczył mnie trochę, bo zazwyczaj nasze gusta się nie pokrywają ale w tym wypadku jestem spokojna wolę skromne. Z resztą, Twój też jest uroczy

Edytowane przez AnULka248
Czas edycji: 2011-07-05 o 23:41
Stary 2011-07-06, 09:22   #3244
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

A to moja błyskotka - białe złoto + brylant, mój Skarb wybrał go całkiem sam, bez żadnych podpowiedzi, a idealnie trafił w mój gust Kupował w Aren Jubiler w Warszawie. Jesteśmy razem od 30.01.2010, zaręczyliśmy się 28 maja 2011, a ślub 28 kwietnia 2012
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0155.jpg (20,8 KB, 384 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0158.jpg (27,0 KB, 425 załadowań)

Edytowane przez maxwelka
Czas edycji: 2011-07-06 o 09:25
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:07   #3245
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stalovka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć jak to jest u Was - czy zaraz po zaręczynach wyznaczałyście datę ślubu z Waszym TŻ? Czy zaręczyliście się, ale nie spieszno Wam?

oświadczył się w 2009, chcieliśmy ślub w 2010 ale na wymarzonej sali miejsc już nie było, stąd ślub w 2011
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:16   #3246
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stalovka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć jak to jest u Was - czy zaraz po zaręczynach wyznaczałyście datę ślubu z Waszym TŻ? Czy zaręczyliście się, ale nie spieszno Wam?
U nas wszystko jest po kolei i uważamy, że zaręczyny zobowiązują do poważnych kroków. Od 30.01.2010 jesteśmy razem, potem 28 maja 2011 zaręczyny i bardzo szybko po zaręczynach wyznaczyliśmy datę ślubu - 28 kwietnia 2012. Myślę, że to, że się stwierdza, że "nie spieszno" bardzo mocno zależy od wieku. Jak ktoś ma 20-22 lata, to może to sobie odłożyć na później, ale po 25 roku życia, koło trzydziestki i później to już nie ma na co czekać, jeśli oczywiście się wie, że to to, ta największa, najwspanialsza miłość
Stary 2011-07-06, 18:25   #3247
aneta_kb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
U nas wszystko jest po kolei i uważamy, że zaręczyny zobowiązują do poważnych kroków. Od 30.01.2010 jesteśmy razem, potem 28 maja 2011 zaręczyny i bardzo szybko po zaręczynach wyznaczyliśmy datę ślubu - 28 kwietnia 2012. Myślę, że to, że się stwierdza, że "nie spieszno" bardzo mocno zależy od wieku. Jak ktoś ma 20-22 lata, to może to sobie odłożyć na później, ale po 25 roku życia, koło trzydziestki i później to już nie ma na co czekać, jeśli oczywiście się wie, że to to, ta największa, najwspanialsza miłość
To tak jak u mnie my też odrazu wyznaczyliśmy datę ślubu bo moim zdaniem zaręczenie się bez ustalenia daty, sali itd to trochę dziwne. Jak się nie wie kiedy ślub to po co się zaręczać, żeby nosić pierścionek? Ale to tylko moje zdanie więc wybaczcie jeśli ktoś poczuł się urażony
Stary 2011-07-07, 10:59   #3248
Sydziuchna
Raczkowanie

Cytat:
To tak jak u mnie my też odrazu wyznaczyliśmy datę ślubu bo moim zdaniem zaręczenie się bez ustalenia daty, sali itd to trochę dziwne. Jak się nie wie kiedy ślub to po co się zaręczać, żeby nosić pierścionek? Ale to tylko moje zdanie więc wybaczcie jeśli ktoś poczuł się urażony
hmn...
może i tak ,ale nie wiem ...
Niektórzy nie wyznaczają od razu daty ślubu... widocznie nie stać ich na wesele i będą zbierać,a wiadomo że w tydzień , miesiąc a nawet rok się nie uzbiera całej kwoty Są ludzie którzy sami opłacają swoje śluby/wesela a są też inni, którzy wyciągają łapę : tata, dawaj kasę , bo chcę się ożenić,ale kasy nie mam
Są różni ludzie...
Stary 2011-07-08, 21:06   #3249
vadi
*sportaddict*

Cytat:
A to moja błyskotka - białe złoto + brylant, mój Skarb wybrał go całkiem sam, bez żadnych podpowiedzi, a idealnie trafił w mój gust Kupował w Aren Jubiler w Warszawie. Jesteśmy razem od 30.01.2010, zaręczyliśmy się 28 maja 2011, a ślub 28 kwietnia 2012
idealny
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 22:42   #3250
maly_czlowieczek
Zadomowienie

a oto mój: http://wkruk.pl/product-pol-2307975-...EK-JEDYNY.html klasyka klasyki, o takim marzyłam noszę go od 10 czerwca zresztą wszystko jest w podpisie ze ślubem nie czekamy na wymarzoną salę, absolutnie nie wytrzymalibyśmy dużo dłużej niż rok....dziś chyba wybraliśmy sale....pozostaje zaliczkę wpłacić (w poniedziałek) i chyba będzie 14.07.2012

Mój Ukochany oświadczył się w momencie, kiedy tego się nie spodziewałam, ale wiedziałam, że to kiedyś nastąpi okazało się, że pierścionek miał już w święta Wielkanocne, ale nie dał rady przy całej rodzinie no i jakoś tak przeczekał, przyglądał się pierścionkowi przez miesiąc i odważył się kiedy byliśmy tylko we dwoje przy ognisku i przy winku
Stary 2011-07-09, 18:30   #3251
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Myślę, że to, że się stwierdza, że "nie spieszno" bardzo mocno zależy od wieku. Jak ktoś ma 20-22 lata, to może to sobie odłożyć na później, ale po 25 roku życia, koło trzydziestki i później to już nie ma na co czekać, jeśli oczywiście się wie, że to to, ta największa, najwspanialsza miłość
Bo co? Jakie to ma znaczenie?
Niektorzy beda sobie w 3 minuty po oswiadczynach szukac sali, a innym sie nie bedzie spieszyc i wiek nie ma z tym nic wspolnego.
Nie za bardzo rozumiem czemu 22 latkowie sobie moga odlozyc, a 27 latkowie musza sie sprezac? Zeby sie do 30 ze slubem i dzieckiem uwinac? Zeby ludzie nie gadali?

Dziewczyny - bardzo ladne pierscionki

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 20:43   #3252
zlosnic4
Raczkowanie

Mój pierścionek wybrał mi sam narzeczony. Bardzo mi się podoba, jest skromny, delikatny, wykonany z białego złota (nie przepadam za żółtym), ma dwa małe brylanciki i pośrodku znajduje się szafir. Lubię go. Oto foto z katalogu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod3736_0_m.jpg (12,4 KB, 164 załadowań)
zlosnic4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 11:02   #3253
Sydziuchna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Niektorzy beda sobie w 3 minuty po oswiadczynach szukac sali, a innym sie nie bedzie spieszyc i wiek nie ma z tym nic wspolnego.
Nie za bardzo rozumiem czemu 22 latkowie sobie moga odlozyc, a 27 latkowie musza sie sprezac? Zeby sie do 30 ze slubem i dzieckiem uwinac? Zeby ludzie nie gadali?

tez tego nie rozumiem większej głupoty nie słyszałam szok!!
Stary 2011-07-10, 13:24   #3254
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
A to mój drugi
Mąż zaskoczył mnie i oświadczył się po raz drugi dzień przed ślubem w miejscu, gdzie mi pierwszy raz powiedział "kocham Cię"
piękny! mogłabyś wkleić zdjęcie jak wygląda na palcu widzialam taki sam albo podobny, ale jestem ciekawa jak wygląda w realu
Stary 2011-07-11, 00:47   #3255
aneta_kb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sydziuchna Pokaż wiadomość
hmn...
może i tak ,ale nie wiem ...
Niektórzy nie wyznaczają od razu daty ślubu... widocznie nie stać ich na wesele i będą zbierać,a wiadomo że w tydzień , miesiąc a nawet rok się nie uzbiera całej kwoty Są ludzie którzy sami opłacają swoje śluby/wesela a są też inni, którzy wyciągają łapę : tata, dawaj kasę , bo chcę się ożenić,ale kasy nie mam
Są różni ludzie...
Rozumiem Cię ale mi chodziło o to, że jak nie chce się jeszcze wyznaczać daty ślubu lub właśnie nie ma się kasy, to chyba lepiej poczekać, uzbierać i dopiero się zaręczyć. Myślę, że niektórym chodzi o to żeby już nosić pierścionek, ale w sumie to się nie dziwie bo takie piękne błyskotki każda chce mieć
Stary 2011-07-11, 10:21   #3256
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Cię ale mi chodziło o to, że jak nie chce się jeszcze wyznaczać daty ślubu lub właśnie nie ma się kasy, to chyba lepiej poczekać, uzbierać i dopiero się zaręczyć. Myślę, że niektórym chodzi o to żeby już nosić pierścionek, ale w sumie to się nie dziwie bo takie piękne błyskotki każda chce mieć
Ja uważam tak samo Skoro "ślub może zaczekac", to zaręczyny również.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 10:50   #3257
Ariada
Wtajemniczenie

Oho kolejna szufladka! Chyba już nie ma rzeczy niezaszufladkowanej w tym dziale
Ja uważam, że każdy żyje jak chce i wkurzają mnie osoby, które najpierw gadają, że jak za długo jest się w związku bez zaręczyn to związek nie ma szans, potem mówią, że jak się nie chce od razu organizować ślubu po zaręczynach to zaręczyny na pokaz, jak nie ma się pracy i kasy na wesele i utrzymanie rodziny to ludzie są nieodpowiedzialni, a jak nie daj boże po ślubie nie myśli się o dzieciach to jak tak może być, przecież ślub jest po to, żeby stać się koniem rozpłodowym I nieważne jest w tym wszystkim czy ludziom żyje się tak dobrze, czy są szczęśliwi, a liczy się jedynie to, że nie żyją zgodnie ze schematem.

Nie kieruję tego bezpośrednio do żadnej z Was, są to tylko opinie, które zebrałam wśród znajomych i trochę podczytując działy o ślubie, i które mnie wkurzają. Ja się staram nikogo nie oceniać, bo w tych wszystkich historiach zawsze kryje się coś o czym nie wiemy, a oceniając z góry taką osobę możemy ją skrzywdzić.

My jak się zaręczymy nie mamy zamiaru od razu rzucać się w wir organizacji wesela. Jak znajdzie się na to czas to się pomyśli i nie będziemy odkładała ważniejszych spraw, żeby pooglądać salę albo wybrać kapelę na wesele. Na wszystko przyjdzie pora, a w międzyczasie można się cieszyć pięknym stanem narzeczeńskim, który nie będzie na pokaz, a dla Nas
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 12:21   #3258
Hosenka*
Zakorzenienie

Ariada: oczywiście, każdy żyje jak chce.
Tak samo jak Ty masz swoją opinię i wkurza Cię opinia inna, tak samo np. ja mam swoją i "wkurza" mnie inna (w "" bo to za dużo powiedziane w moim przypadku ).

Nie ma co się "pieklić", bo nikt swoim wywodem nagle nie przekona innych do zmiany podejścia

Instagram

Stary 2011-07-11, 12:50   #3259
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
idealny
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
a oto mój: http://wkruk.pl/product-pol-2307975-...EK-JEDYNY.html klasyka klasyki, o takim marzyłam noszę go od 10 czerwca zresztą wszystko jest w podpisie ze ślubem nie czekamy na wymarzoną salę, absolutnie nie wytrzymalibyśmy dużo dłużej niż rok....dziś chyba wybraliśmy sale....pozostaje zaliczkę wpłacić (w poniedziałek) i chyba będzie 14.07.2012
Bardzo dobrze to rozumiem, bo też nie byłabym w stanie czekać dłużej niż rok
A pierścionek bardzo ładny, podobny do mojego

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Sydziuchna Pokaż wiadomość
tez tego nie rozumiem większej głupoty nie słyszałam szok!!
Nie musicie mnie od razu atakować, każdy ma prawo do swojego zdania i po to jest forum, żeby je wyrażać.
W nosie mam co ludzie powiedzą, obce mi jest takie myślenie. Chodziło mi po prostu o to, że młodsze dziewczyny rzadko kiedy się spieszą, bo często mają jeszcze na głowie studia, nie pracują, nie mają jak się ustatkować. A w momencie, kiedy jest się po studiach, ma się stałą pracę, jest jak ułożyć sobie życie, to nie ma na co czekać. I nie mówię tu o żadnej desperacji, tylko zwyczajnie o miłości i chęci bycia na stałe z drugą osobą.
Stary 2011-07-11, 13:23   #3260
gayenka
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale po co ta dyskusja? Każdy postępuje jak chce, nie wiem po co komentujecie życie i zachowanie innych. To oni ponoszą konsekwencje swoich wyborów i czynów, każdemu z nich życie układa się inaczej. Ja kiedyś myślałam, że wezmę ślub do roku po zaręczynach, że nie wezmę go podczas studiów, a jednak tak się stało, żyję i mam się dobrze Jeśli ktoś ma ochotę wziąć ślub 3 dni po zaręczynach- proszę bardzo :tak: Dlaczego tak wiele osób dziwi się, że ktoś ma inne zdanie, albo inaczej żyje i na siłę próbuje dawać argumenty potwierdzające jego opinie? Każdy może żyć jak chce, jeśli tylko nie krzywdzi innych. Z mojej strony EOT, bo dyskusja zupełnie nie dotyczy tematyki wątku.
Każda z was ma piękny pierścionek i każdej życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Niezależnie czy ślub bierze 5 miesięcy czy 5 lat po zaręczynach
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:35   #3261
Hermit
Zadomowienie

A to mój zaręczynowy, który noszę od 7 czerwca - klasyczny brylantowy z Apartu.

Edytowane przez Hermit
Czas edycji: 2011-09-26 o 11:01
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:39   #3262
Hermit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość

Mój Ukochany oświadczył się w momencie, kiedy tego się nie spodziewałam, ale wiedziałam, że to kiedyś nastąpi okazało się, że pierścionek miał już w święta Wielkanocne, ale nie dał rady przy całej rodzinie no i jakoś tak przeczekał, przyglądał się pierścionkowi przez miesiąc i odważył się kiedy byliśmy tylko we dwoje przy ognisku i przy winku
przepiękny
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:03   #3263
aneta_kb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ariada: oczywiście, każdy żyje jak chce.
Tak samo jak Ty masz swoją opinię i wkurza Cię opinia inna, tak samo np. ja mam swoją i "wkurza" mnie inna (w "" bo to za dużo powiedziane w moim przypadku ).

Nie ma co się "pieklić", bo nikt swoim wywodem nagle nie przekona innych do zmiany podejścia
Zgadzam się z tobąodnośnie szufladkowania to ja tylko wyraziłam swoje zdanie ale szanuje też opinie innych, w końcu to chyba normalne, że ludzie mają odmienne poglądy i moim zdaniem nie ma w tym nic dziwnego

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Hermit Pokaż wiadomość
Piękny też mam klasyczny z Apartu i mimo, że sporo osób narzeka, że są kiepskiej jakości to ja się nie zgadzam bo z moim absolutnie nic się nie dzieje( mam go 2 lata)

P.S. uwielbiam oglądać pierścionki
Stary 2011-07-12, 15:10   #3264
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hermit Pokaż wiadomość
Piękny ładnie się prezentuje.
Stary 2011-07-12, 20:47   #3265
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Podzielam Twoją opinię
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:28   #3266
rtkt
Przyczajenie

Cześć
Ja swojego jeszcze nie mam, ale mogę pokazać niektóre pierścionki panien młodych, z którymi miałam przyjemność pracować - jestem fotografem ślubnym
http://img827.imageshack.us/img827/9228/33044005.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/7088/13681853.jpg
http://img695.imageshack.us/img695/1349/40055304.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/2057/99202930.jpg

mam nadzieję, że zdjęcia są ok i da się je otworzyć
a kiedy będę miała swoje świecidło pochwalę się na pewno!
rtkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:54   #3267
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rtkt Pokaż wiadomość
Cześć
Ja swojego jeszcze nie mam, ale mogę pokazać niektóre pierścionki panien młodych, z którymi miałam przyjemność pracować - jestem fotografem ślubnym
http://img827.imageshack.us/img827/9228/33044005.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/7088/13681853.jpg
http://img695.imageshack.us/img695/1349/40055304.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/2057/99202930.jpg

mam nadzieję, że zdjęcia są ok i da się je otworzyć
a kiedy będę miała swoje świecidło pochwalę się na pewno!
tego drugiego nie widać, wydaje się być bardzo podobny do mojego

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:52   #3268
GothicLolita22
Zadomowienie

Witam Zostałam szczęśliwą narzeczoną w zeszłym tygodniu na urlopie, podczas rejsu po Bałtyku Narzeczony wybrał pierścionek jakieś 2 miesiące temu z moją nieświadomą pomocą Wklejam zdjęcie mojego cacuszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ring_zaręczynowy.jpg (22,9 KB, 198 załadowań)
Stary 2011-07-18, 12:07   #3269
olla1987
Raczkowanie

piękne pierścionki Dziewczyny!!!
dorzucam i swój

..TŻ czasem zabierał mnie - niby przypadkiem - do jubilera i pokazywałam mu co mi się podoba, kilka nawet przymierzyłam no i rezultat jest taki że z rozmiarem trafił w dziesiątkę no i sam pierścionek jest dla mnie cudowny!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg apart.jpg (13,4 KB, 105 załadowań)

olla1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:20   #3270
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GothicLolita22 Pokaż wiadomość
Witam Zostałam szczęśliwą narzeczoną w zeszłym tygodniu na urlopie, podczas rejsu po Bałtyku Narzeczony wybrał pierścionek jakieś 2 miesiące temu z moją nieświadomą pomocą Wklejam zdjęcie mojego cacuszka
Śliczny!

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości