|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Oni brali garściami Twój wdech i z nim uciekali poza przestrzeń - poza zasięg moich rąk.
Budzą nas wśród wiśniowych sadów; nagich i wtulonych w siebie. Otumanionych półsnem z wianuszkiem rozkosznych woni. Oni tak słodko pachną zapachem zapadającego się poranka. Zapadam się w snach na ostrej krawędzi rzeczywistości; gorejące rany zostawia, gorejące rany koi. Twoje słowa spalają się gorzko na powierzchni mojego serca; rozdzierajaco zawodzą zżerane przez żar potępienia. |
|
|
|
#3842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
" Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski. Słuchaj, kochanie, to nie tak, kocham cię, kocham cię każdą swoją żyłą, każdym swoim włosem, obojgiem uszu i oczu, dziurkami nosa, skoliozą, paranoją, próchnicą, mózgiem, stopami, jesteś dla mnie wszystkim, klejnocie, góro cukru, kocham cię. Coś w nim się obudziło. Coś, co dużo bardziej upraszcza moje uczucia w stosunku do niego. "
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
mimo wszystko , lov ya - bierzcie ile chcecie, a mi się buźka cieszy, że komuś sie podoba <3
" ♥To nieprawda, że nie jestem Toba zainteresowana. Po prostu.. wyrosłam już z chłopczyków, którzy uczucia traktują jak zabawki. ♥Grasz nie fair, ja też zagram bez reguł. ♥22:22- razem tworzą 8, a ósemka położona poziomo oznacza nieskończoność <3 |
|
|
|
#3844 |
|
Rozeznanie
|
śpisz? wciąż śnisz? wciąż odpływasz sama? Skoro to tylko gra, dlaczego płaczesz? Zbyt wiele smutnych słów tworzy smutną, smutną piosenkę.. Och, Samotności! Z Tobą zamieszkam! Z Tobą zamieszkam w naszym gorliwie zapieczętowanym piekle. Nie żałuj całej swej przeszłości - nic nie zmienisz. Łzy wysychają, ale one nigdy nie będą Twoimi ostatnimi. To nic nie zmieni. Pierwszy kamień został rzucony - pokaż granicę. |
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
"
kochałam go ale odkryłam , że obojętność mniej boli Podałeś mi rękę, ale wiesz, że chce sie tylko pożegnać Proszę, zrozum, muszę odejść i żyć własnym życiem chce się budzić obok ciebie rano punkt szósta iść do pracy niosąc smak miłości na ustach wiedzieć ze to zycie a nie historie z bajek mieć pewność ze to nie sen ze kochamy się nawzajem " (...) dobra pie***le , wychodzę, trzaskam drzwiami odchodzę z niedokończonymi życia wersami...
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
happyend - ile chcesz! i również co nieco ukradłam ;-*
" Ten dziki świat zrobi praktycznie wszystko, bylebyś tylko nie był szczęśliwy. Jej rzęsy tak zalotnie podkręcone, czerwone usta wygięte w uśmiech, który mógł rozświetlic całą ulicę, policzki w barwach zachodzącego słońca, obiecującego nowy dzień - zwabiały wszystkich facetów w mieście. Wszystkich, tylko nie tego. Lecz pamiętaj kochanie, że nikt nie czeka wiecznie. Tak jak ja przestaję czekac i idę nową ścieżką. Coś się kończy - coś się zaczyna, powiadasz? Przetańczę całą noc, zjem wszystkie słodycze w domu, wypiję litry alkoholu, prześpię cały dzień. I zapomnę, w końcu zapomnę. A teraz? Teraz to nawet nie ma dla Ciebie miejsca w moim życiu. Oczy? Oczy takie jak ma zapewne 1/1000 tego świata, usta? Taki sam grymas potrafi zrobic pół miasta, a serce? Jedno na milion, takie nieczułe. Już tylko dni dzielą mnie od tego, aby pokazac Ci jak bardzo jestem bez Ciebie szczęśliwa. Wszyscy za każdym razem gdy się zauroczymy mówimy, że kochamy najbardziej na świecie. Gdy ktoś całuje, mówimy, że nikt nie całuje tak jak on. Gdy nas dotyka, mówimy, że tylko przy nim się tak czujemy. A potem to się kończy i znów mówimy, że sobie nie poradzimy, nie przeżyjemy, że nie damy rady. A serce wszystko zniesie. Tylko co wtedy, gdy do końca życia nie spotkamy kogoś, w kogo przypadku to wszystko okaże się prawdą? "
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
i wiesz co czuję
więc nie pytaj Boga czy mnie masz bo jestem twoja. miało nie być łez, ale kiedy zerkam na twoje polaroidowe tęczówki szklane, szmaragdowe krople smutku same przepływają z moich oczu do twoich wypełniając odległość ciał słoną długością klęski pomiędzy sercami. delikatnie siadam na przeciw Ciebie, najpiękniejszy głos w radio cicho śpiewa please, please, please come back and sing to me... nerwowo popijam niecierpliwość, która jak sznur ściska gardło, czyj to smutek? mój? twój? nasz? obracam obiektyw, ostrość przecina mi skórę a prześwietlone zdjęcie Ciebie leżącego w moim łóżku pulsuje mi w głowie i widzę tylko dwie duże źrenice jak ocean niespokojne. co mówisz tego wieczora gdy po raz kolejny wracasz do moich drżących ust? że mam dłonie nerwowe, rozbiegane i tak gorące, że od samego dotyku mogę zapalać papierosy. czy widzisz wulgarność w czerwieni moich paznokci, kończącym się papierosie, w moich ustach niepewnych, rozżarzonych, przypalanych pocałunkami nie twoimi... czy widzisz?
|
#3848 |
|
Rozeznanie
|
ulegam tylko silnym ramionom , czułemu spojrzeniu i słodkim słówkom .
oj rozum .. musisz wziąć serce na męską rozmowę . -wiesz dlaczego tak dobrze dogaduje się z facetami ? -nie . -od zawsze mam dobry kontakt z dziećmi. bo chce żebyś znów pisał mi ' dobranoc ; * ' |
|
|
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
AnanaSek 07 lov ya ( znowu podbieram <3 ) madeleineeee - bierzcie ;* " Czy przyjdziesz porozmawiać ze mną dzisiejszej nocy? Im dłużej pozwala się kobiecie tęsknić, tym bardziej rośnie miłość.. jego uśmiech tym samym, czym tlen dla płuc. Ona bez niego nie potrafiła iść do przodu. Najważniejsza litera w całym alfabecie ? pierwsza litera jego imienia. w pewnym momencie jesteś tak przyzwyczajona do samotności, że tracisz zdolność kochania. " |
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
.. ale on nigdy nie będzie jedynym, którego potrzebuję Nigdy nie będzie wszystkim, co kocham Jesteś samotny, kiedy wychodzisz z domu i wiesz, że nie ma takich miejsc, które czekają, aż do nich dotrzesz Mogłam już zawsze tak kłaść się pod gwiazdami zdejmować z jego bluzy swoje włosy i trzymać całą noc te dłonie, które imitowały mi niebo nie ma ludzi godnych stać się dla mnie drugim domem Nie mogę zamknąć oczu i udawać, że zapomniałam. Pamiętam, wszystko pamiętam. Pamiętam ostatnie słowo, jakie powiedziałeś i idę o zakład, że nie brzmiało 'żegnaj' [...] ale teraz też masz swoje miejsce we mnie, to miejsce to przeszłość Czasem mogę gasić wzrokiem każde spojrzenia jak tylko oczy szklane się stają i znów usta mam pełne niechcianych kropli łez Ciężko tak pozbyć się słów z pamięci które niewiele znaczyły dla innych a dla nas samych były jedynym powodem do łez ze szczęścia Tyle ile możesz wiedzieć - bo nieważne, czy teraz zostaniesz Ostatnie pożegnanie będę śpiewać Ci każdego dnia Złap jedną łzę, której winien jesteś sam i posłuchaj dźwięku bólu jaki w sobie kryje
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
11 sekund do piekła 12 akordów nieszczęsnej miłości Będę czekała na czyste niebo, żeby powiedzieć Ci, jak wszystko się zmienia wraz ze słonecznym światłem. Więc zlicz te krople, które będą spadać z twych oczu. Zabierz mnie do siebie Pomóż mi zrozumieć że się myliłam.. Że jeszcze mnie kochasz.. Ostatecznie nadal będę sama.. W twoich oczach.. Bezpieczna w twoim wzroku. Otwórz oczy! Ale ty nigdy nie dostaniesz mojej miłości Możemy jedynie obwiniać o to słońce.. Jest trzecia rano i jesz sam Serce bije w zamkniętej klatce Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-07-09 o 20:51 |
|
|
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
W snach się topi, po rzeczywistości chodzi, zostawiając krwawe ślady
na tafli infantylnych wspomnień; mężczyzn spojrzenia łagodzi ruchem bioder. Oni mówili między sobą, że ją dniami i nocami brali, w pożądaniu i beznadziei, nie jak mężczyźni, lecz jak zwierzęta. Wykrwawiamy się w naszych myślach - ruszamy na cichą śmierć cichą szarżą, cichym gestem. Moknę w Twoim spojrzeniu - niepokorna, niezbawiona. Moknę w toksycznych odpadkach miłości. Siedzimy na dachu, łapiemy garściami toksyczne powietrze - zamieniamy ciszę w chichot straconych dusz. |
|
|
|
#3853 |
|
Raczkowanie
|
Yaaaaaaa, niedługo wesele kuzyna <zaciesz> xd
|
|
|
|
#3854 |
|
Raczkowanie
|
Kieedyś to były czasy- miało się wszystko gdzieś, a dziś tylko miłość, zdrada, miłość, zdrada...
A w snach Twoich pojawiać się chcę Miłość- cudowne uczucie na które trzeba uważać Wakacyjna miłość spotkała Mnie Mimo wielu nieporozumień kolejne lato spędzali razem spotykając się nad jeziorem, lubili patrzeć na gwieździste niebo, leżeć przytuleni na plaży i wymieniać się namiętnymi pocałunkami...
|
|
#3855 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cudowne oba, biorę
Cytat:
dziewczynki ![]() "Zrobił jej krzywdę, wielką krzywdę, znów się cofnęła do poziomu małej dziewczynki. zamienisz mnie w księcia; ja ciebie w kobietę; ty mnie w mężczyznę; zamienimy świat w lunapark; zło w mrożoną oranżadę; wojnę w popcorn; nienawiść w papierosa po obiedzie, wszystko razem, MY."
(o4.o9.o9 - 19.o6.11.) Było pięknie, będzie cudownie. Edytowane przez AnanaSek 07 Czas edycji: 2011-07-09 o 22:16 |
||
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Przychodził do mnie w czasie snu,
nadawał kształt samotnej nocy. W półmroku przed świtem spalić ostatnią fajkę, zaciągnąć się, wypełnić płuca dymem, wytrzymać, odetchnąć. Czwarta nad ranem , kot miauczy pod drzwiami , kogut pieje na pobudkę, nie śpię - błądzę w swej podświadomości. Ten sam ból przychodził do niej co noc, nie opierała się, wiedziała , że to jedyna stała rzecz w jej życiu.
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a ja pojutrze kur.wa miesiączki dostane. <zaciesz_kur.wa_podwójnie > kisiiik 4 u. yeaaah . Jest facetem, który jednym spojrzeniem miażdży całą moją pewność siebie..
|
|
#3858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten niepewny czas pokazał Nam jak trudno jest odnowić
coś co sami z premedytacją spaliliśmy na stosie. Miłość nie potrzebuję dowodów uczuć, więc prosząc mnie o nie udowadniasz, że uczuć nie posiadasz Miał czelność błagać o drugą szansę, A Ona ciągle brała go pod swoje skrzydła mimo iż ta druga szansa była trzynastą Cenię sobie wolność I miłość Więc albo pogodzisz jedno z drugim albo Panu podziękuje. Nie uskrzydliła mnie ta miłość Nie nauczyła latać Nie było fajerwerków. Było tylko to cholernie trafne przekonanie, że to jednak nienawiść. Czyniąc mnie nikim siebie czynisz zerem. Przy mnie i tylko przy mnie, Gdzie indziej sobie Ciebie nie potrafię wyobrazić. Poproś a wszystko dostaniesz, Przeproś a wszystko wybaczę, Nie odchodź, nie pozwolę wrócić. A gdy coś będzie kazało Ci powiedzieć 'Nie kocham' Zatrzymaj te słowa w gardle bo mogą mnie dotknąć.
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Ola Ola Ola ! ♥
Martyś, ja cie kocham normalnie ![]() _____________ blue prince, not you if you are the ugly , the handsome the fat , the thin anything of this is necessary , you , my blue frog niebieski książę, nie Ty... jeśli jesteś : brzydki, przystojny gruby, chudy nic z tego nie jest potrzebne, Ty, moja niebieska żaba Prawie 10-ta, telefon dzwoni jeden raz I twój głos mnie pieści Kiedy mówisz ‘kocham cię’ Potem kłócimy się bez przerwy O 12-tej chcę cię zobaczyć O 3-ciej zaczynam za tobą tęsknić To zwykły dzień W naszej ruletce bez końca You're my secret passion and I have no other Jesteś moją sekretną pasją I nie mam innej let us already get tired og kissing , my lips are bothering pozwól nam już zmęczyć się całowaniem, moje usta są zaniepokojone l can make Beyonce and Shakira dance for you. I'm dangerously in love with you I'm dying for your kiss But if you wanna ninanaj with me I'm gonna give it to you. Mogę sprawić, że Beyonce i Shakira zatańczą dla ciebie. Jestem niebezpiecznie w tobie zakochana. Umieram za twój pocałunek. Ale jeśli chcesz ninanaj ze mną. Chcę ci to dać. Jak pies z kotem Ale kochający się coraz bardziej na przekór Razem twarzą w twarz Edytowane przez _mandarynka Czas edycji: 2011-07-09 o 23:40 |
|
|
|
#3860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hahaha
![]() "Jestem jak papieros 176cm, owiniętego w białą bibułkę skóry człowieka.Ktoś zapala mnie miłoscią, zaciąga się kilka razy i zostawia wśród popiołu.. bym dogasła. Myślę, że nasza relacja wejdzie na wyższy szczebel, na wyższy level, crazy love forever. Bądź moim początkiem, ja będę Twoim końcem. "
|
|
|
#3861 |
|
Rozeznanie
|
Martyś KOCHAM CIĘ!
;*Nie widzisz że niebo nie jest już ograniczeniem? Winda rozbija podłogę, wczoraj odpływa w dal 7 milionów ludzi na świecie A ty wpadasz na mnie przypadkiem? Cóż, w umysłach innych mężczyzn Wiem, że byłam... Jestem tutaj Spoglądając w przeszłość Milion szans mnie ominęło Milion szans by Cie przytrzymać Cofnij mnie, cofnij mnie Tam gdzie powinnam być Gdy się rozejrzałam, zobaczyłam twarz za Tobą, Mała dziewczynka stała u Twoich drzwi, I gdy spojrzałam jeszcze raz, zobaczyłam, że jej twarz się świeci, Miała moje oczy, miała mój uśmiech Łzy są słowami, które możemy dotknąć Kiedy słowa mówią tylko tyle co nic Spójrz we łzy.. |
|
|
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
chrzanić księcia z bajki, dajcie mi złego chłopca z tatuażami!
-A gdzie Twój Romeo? - Poszedł przelecieć inną Julię, zaraz wraca.. Wiara jest miłością do tego, co niewidoczne; ufnością w to, co niemożliwe i nieprawdopodobne.. -Odszedł... -Wróci. Zawsze wraca... -A jeżeli nie wróci? -To będzie znaczyło, że to nie On odszedł od Ciebie lecz Ty od niego. |
|
|
|
#3863 |
|
Raczkowanie
|
``
To nie moja wina, że wolę lekkomyślnych debili od dojrzałych na swój wiek chłopaków .. Byłam bezsilna. Nie potrafiłam mu powiedzieć, że znaczy dla mnie więcej niż cokolwiek... Pamiętaj mała, kocha Cię nie ten który daje Ci wódkę , ale ten który trzyma Ci głowę kiedy rzygasz. Tu wszystko można zmienić, dzieciaku tak to czuję. Pamiętaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci kibicuje. Ogólnie was nie lubię , ale ewentualnie się uśmiechnę. ``
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
Oddech wstrzymany hukiem tłuczonego szkła, Twoje namiętne odbicie ust na kołnierzu szklanki.
Delikatności w moich dłoniach toną, delikatności między palcami przelewają się. Słodki owal bioder krąży między spojrzeniami; słońce liże mi usta, słońce całuje mi tułów. Trach! Za spust, za spust pociągam; idę na rzeź - myśli wrzeszczą, uczucia chowają się po kątach! Myśli się ze sobą kochają, rodzą fanaberie. |
|
|
|
#3865 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiedziała nic oprócz tego , że musi dać sobie z tym radę Nic w ten sposób nie osiągniesz ‘nie istotne’ czujesz ten sarkazm ? A może wystarczyło mi by gdybyś obdarzył mnie miłością , bezwarunkową miłością. Kocham ją... Cały czas, zawsze, aż do śmierci. Kocham ją śpiącą czy przygnębioną. Kocham ją nawet naćpaną, otępiałą, upodloną. Udawało jej się, nie wiem w jaki sposób, pozostawać tak czystą w sytuacjach najbardziej poniżających, że miałem ochotę padać przed nią na kolana. ' Ostateczność słowa ‘nigdy’ dotarła do mnie po raz pierwszy ona w ciągu dlaszym jest dla ciebie wszystkim , prawda ?
a czas pokaże czy kochanka bardziej wierna by była nie , nie palę dla szpanu , nie palę dla zabłyśnięcia palę dla wyniszczenia , palę bo tak bardzo tego nie znosiłeś . |
|
|
|
#3866 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
" I oto 'spier.dalaj' znów stało się odwieczną odpowiedzią na wszystko To cios w nerkę, wezwijcie erkę, bo stoję tu i cierpię jak młody Werter Niektóre pierdoły są trudne do przełknięcia Brylant jest kawałkiem węgla, który zdołał zmienić swe marzenia w rzeczywistość Przekonałam się, że serce ma długą pamięć Zaczęłam odczuwać coraz większy brak Twojej osoby Uwielbiam te dni, kiedy mimo pochmurnego nieba chce mi się uśmiechać Najpierw rezygnujesz z drobiazgów, potem z większych rzeczy, a w końcu z wszystkiego. Śmiejesz się coraz ciszej, aż wreszcie zupełnie przestajesz się śmiać. Twój uśmiech przygasa, aż staje się tylko imitacją radości, czymś nakładanym jak makijaż"
Jak nie Ty to kto mi został? To całe życie, jak słona kropla. Edytowane przez Marsi89 Czas edycji: 2011-07-10 o 15:15 |
|||
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
" Ale wiem
Ja również mogę zawieść I wiem Byłeś dokładnie taki sam jak ja Z kimś kto rozczarował się tobą Czy nie zauważasz że dusisz mnie Trzymając zbyt mocno W obawie że stracisz kontrolę? Zobacz...ja Ci pokazałem swoją twarz, to zamian za to, Ty mi pokaż swoją. Żyję cicho krwawiąc, krwawię cicho żyjąc. Otwarty świat, rany zamknięte. Świat zamknięty, rany otwarte. Nawet gdybym upadł tak nisko Że prawie w szaleństwo Nawet gdyby moje miejsce było ciągle na zewnątrz Nawet gdybym miał być prosty jak dębowe krzesło Tylko wtedy dam sobie rade Kiedy Ty będziesz ze mną Bo potrzeba nam powietrza, bo, nim oddychamy I, nie chcemy przegrać, gdy już coś zaczynamy Przypisują nas do stereotypów Choć znają nas prawie tyle, co nic Przypisują nas do stereotypów, choć Sami tak mają więcej win Może myśleć, że wiesz, co mam w głowie i co sądzę... w lustrze widzę Nas, nie siebie. "
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
"
Wino im starsze, tym lepsze. Jemu nie kończy się termin przydatności do spożycia. Jak nam... Umawia się z nią, to nie będę się pchała między wódkę a zakąskę. "
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
|
|
|
#3869 |
|
Wtajemniczenie
|
rybki <3.
Wszystkie uczucia, wszystko co mogłeś wyczytać z moich oczu, dziś zasłania tafla łez. Nie jestem czyjaś. Jestem swoja, którą możesz tylko i wyłącznie chcieć. Nigdy mieć. Mów, że na nowo zakwitną bzy, że znów będziemy się kochać.
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
naprawdę cieszę się, że widzę Ciebie znów
choć było tyle ciężkich chwil, tyle niepotrzebnych słów tyle emocji złych, naprawdę mocnych słów i nieudanych prób, przegranych, ciężkich prób naprawdę cieszę się, że patrzę w Twoje oczy, znów że rozmawiamy dziś, dziękuję, że dziś przyszedłeś tu bez Ciebie wszystko było dla mnie tak nieważne naprawdę kocham Cię, naprawdę pomyśl o nas. tak ciężko będzie nam się nie rozłączyć kiedy patrzę w Twoje oczy wiem, że nie chcę już niczego szukać, że nie chcę nigdzie iść, chcę mieć Cię tutaj dziś. ten świat jest jakiś p******y dziś, nie sądzisz? Ty jesteś tam, ja jestem tu, nie wiem co trzeba zrobić już i chciałbym mieć dziś już pod nogami pewny grunt i, żyć z Tobą, być przy Tobie, mieć coś, wiedzieć już pezet - nieważne
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

dziewczynki