|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
Youyou ja Ciebie też mocno ściskam, wracajcie do domku Cytat:
Bo ja na nadmiar biustu narzekać nigdy nie mogłamCytat:
Brunetko zacisnięte!
|
|||
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Karmie swoim z butli + MM, tak pół na pół, nooo może mojego jest ze 40%
![]() U nas tylko butelki TT przeszły. ale słodziara i na krótki rękawek może chodzić, moja zmarźlucha w pajacach na spacerku i w niedrapkach bo stópki i rączki sinieja
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane!
Ja pierw piszę, byście wiedziały, że żyję, a potem postaram się nadrobić i odpisać ile się da. Małego uspiłam właśnie, kolki dalej dają nam w kość. Padam. kmat - dzięki za radę, pomogło kilka razy ![]() Z mężem - debilem zatargów ciąg dalszy. Nie wiem jak to się skończy, zresztą nieważne. Ale miałam dziś męczących gości, mowię Wam...Od 13 do 19...Myślałam, że wyjdę z siebie. I jeszcze teściowa mnie wkurzyła na maksa...Dzwoniła do małża i zapraszała nas na grilla. No i on dał słuchawkę mi. I ja odpowiedziałam, że nie bardzo, bo malutki płacze i nawet nie będzie jak porozmawiać, a on się męczy itd. A ona do mnie, że po lekarzach z nim to mam jakoś siłę jeździć... Aha i z tego co widziałam rano, ale byłam zmuszona zejść z kompa - youyou kochana gratuluję z całego serduszka! Poród błyskawiczny, w pierwszej chwili myślałam, że brumek sobie żarty stroi ;*, bo to brzmiało jak z filmu fantasy!brunetko trzymaj się w szpitalu! sweet Ty też się trzymaj, będzie wszystko dobrze! Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-09 o 21:39 |
|
|
|
#1745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na ouchlizne nie znam dobrej rady po ciazy podobno to mija gdzies slyszalam ze powinno sie duzo pic wody itp ale nie wiemq
|
|
#1746 |
|
Rozeznanie
|
marina byłam ciekawa czy zadziałało
cieszę się e pomogło a co do męża to nie skreślaj go tylko porozmawiajcie, my też mieliśmy ciężkie chwile jak dziecko sie urodziło a generalnie jestesmy dobrym małżeństwem, dajcie sobie czasu i pogadajciebrunetka no no to juz blisko oliwieczka ja tez niestety nie pomoge, iem tylko tyle ze sie bierze leki, moxe musisz je zmienic albo zwiekszyc dawke? najlepiej skonsultuj z ginem scio maleńka śliczna moniczka podobno niektóre mamy tak mają że na koniec mdli ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- dziewczyny a ja tak z innej beczki..... czy któras z Was używa soczewek kontaktowych? ciągle używam tych samych z vision express ale dość dogo wychodzą nigdy nie mam czasu poszperac i poszukac tanszych ale rownie dobrych moze cos podpowiecie? Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-09 o 21:54 |
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
że cooooo? ![]()
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co jej odpowiedziałaś? |
|
|
|
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
eh Marinko wiem o czym mówisz. Mój kuba dał mi tak popalic. Kolki, wiszenie na cycu, depresja poporodowa. Potrafiłam stać z nim w oknie i czekać aż mąż z pracy wróci żeby go chodź na chwile wziął. On w pracy od 8 do 18-20. Bo nie dość że etat to jeszcze własna firma. Przez rok prawie nie spalam bo tak często się kuba w nocy budził.
Ale jedno czym Cię mogę pocieszyć to to, że jak dziecko zaczyna noce przesypiac to człowiek odzywa. I idzie to przeżyć jak zdecydowałam się na drugie . Ja nie miałam od nikogo pomocy. Moi rodzice za granicą, teściowa- szkoda gadać, psa bym jej nie zostawiła pod opiekę a co dopiero dziecko . Śpij z małym jak tylko on zasnie, jak jesteś wyspana to wracają chęci do życia. Mogę Cię pocieszyć, że te cholerne kolki kiedyś przejdą. Naprawdę . Ja też momentami miałam ochotę kubę zostawić i iść w cholerę a kocham go nad życie . Tylko ja miałam wsparcie od męża.Trzymaj się kochana!
|
|
#1750 | ||
|
Zadomowienie
|
Crazy uszy do góry. "Już bliżej niż dalej"
![]() Słodziak Cytat:
?Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z mężem co tym razem? Cytat:
Najpierw kupowałam 3-miesięczne Bausch&Lomb (miesięcznych w tamtych czasach nie było ), a teraz - od paru lat - dwutygodniowych J&J Acuvue Oasys. jestem bardzo zadowolona. Nawilżają jak marzenie ![]() A, i kupuję już od lat na Allegro. Jest połowę (dokładnie połowę!!!) taniej niż w Vision U najróżniejszych sprzedawców, nie mam jednego. Po prostu patrzę, gdzie wyjdzie najtaniej razem z przesyłką i na komentarze (bo ci od soczewek potrafią czasem mieć tyle samo negatywów co pozytywów, więc trzeba uważać).
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-09 o 22:26 |
||
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie nadrobiłam Was troszkę a tu czytam że brunetce czop odpadł?? no to teraz pójdzie szybko byle się nie męczyła a malutka scio sliczniutla w ogóle te nasze dzieciaczki to takie udane i sliczne
Marina tak mi przykro że Igorek dalej ma kolkę a z mężem to musisz szczerze pogadać nie wiem jaka jest sytuacja u Ciebie ale musisz sprawę jasno postawić i podkreślić kto tu jest teraz najważniejszy a do teściowej też bym się odpowiednio odezwała nie po chamsku ale stanowczo bo jak sobie teraz dasz wejść na głowę to później nie będziesz miała nic do powiedzenia |
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Rozeznanie
|
brunetka - super - oby jak najszybciej!
youyou - jak będę szła do szpitala to powiem na IP, że koleżanka tak rodziła i ja też tak chce! ![]() Scio - pszczółka słodka! Marina, wiem że łatwo się gada ale nie trać energii na meża i teściową, szkoda. Skup się na sobie i małym (chyba w odwrotnej kolejności ))Teraz sobie przypomniałam, że w książce Preeti Agrawal czytałam, ze w Indiach kobiety na kolki stosują przyprawę, która się nazywa Asafetyda. Miesza się szczyptę z łyżeczką wody i masuje brzucho. I ponoć dziecko zasypia w 15 min. Ja ją uwielbiam za naturalne podejście do dzieci i macierzyństwa. http://allegro.pl/asafetyda-10g-i1672630723.html tu jest w najczystszej formie bo reszta to mieszanki. A mnie też zaczął szop opuszczać - zdecydowanie wyglądem różni się od śluzu. przeźroczysty, lekko różowawy. normalnie strach mnie obleciał, a mąż poleciał skręcać blat na pralkę na przewijak
|
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Najpierw Brunetka, potem Stapelka... jak tak dalej pójdzie to sierpniówki zaczną rodzić, a ja ze Zmalowaną to jak te butelki wina będziemy zakorkowane na amen
.A poważnie to gratulacje dziewczyny. Oby szybko poszło jak u youyou. |
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpowiedziałam jej, że nikt bez przyczyny nie jeździ po lekarzach,a ogólnie to mnie rozwaliła tym tekstem, tak mi się przykro zrobiło, że hej... Jeszcze dodam, że mój szacowny mąż miał czelność powiedzieć, że pyskuję do jego mamy. Sorki, że tak sie wiecznie żalę, wcale nie przyprawiam mu rogów, ale naprawdę mi jest lepiej jak się Wam wygadam... No i jutro mój malż wymyślił sobie, że pojedziemy do nich ( znaczy do teściowej i teścia) i ja, że nigdzie nie jadę, za to co powiedział i tak dalej. To on zadzwonił do brata i że ma niby przyjechać po niego rano( bo mój nie ma prawka ) i po malucha. I wrócą wieczorem...iustynko
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-09 o 22:42 |
|
|
|
|
#1758 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:[QUOTE=brumek;28039134 A ja się cały czas nadziwić nie mogę, że ktoś może nie sięgać w ciąży do swoich stóp czy coś takiego Ja dalej bez problemu nogi za głowę (na szyję) zakładam [/QUOTE]Ło matko mnie od paru dni Tż musi buty zapinać bo dół pleców strasznie boli szczególnie lewa strona znowu ta rwa Cytat:
czasem trakuje mnie jak małe dziecko ![]() Cytat:
a Tobie szop wypadł od razu czy po kawałku ?Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie Stapelka, zdecydowaliście się na imię dla córki?
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedługo jej dojrzeje układ krązenia i nie bedzie siniec (mowiła mi dr, zeby sie rączkami za bardzo niesugerować, bo czesto dziecku jest gorąco, ale rączki zimne, właśnie przez niedojrzałość). Dziękujemy |
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oho stapelko, czyli już coraz coraz bliżej! Cytat:
Ona jest ciężką kobietą, zimną, i na dodatek ma takie dziwne poczucie humoru...do tego ciekawska, że hej. Ona ogólnie to trzyma sztamę z drugą synową, cały czas do siebie dzwonią i wymieniają newsy ![]() Cytat:
A z mężem...aj szkoda gadać, bo aż mi głupio opowiadać. Już na samą myśl mam łzy w oczach. Na początku był całkiem inny - kochany, opiekuńczy. Nie wiem, co w niego wstąpiło. Naprawdę, nie poznaję go... |
|||
|
|
|
#1764 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze nie wiem co Ty zrobisz Marina ale ja bym sie bała dac takie małe dziecko a jestem pewna że by sie babcia nim zajeła a nie tatuś ale ja bym psychicznie nie odpoczeła wręcz przeciwnie wszystkie paznokcie bym obgryzła ( choć nie odgryzam) kurcze nie wiem
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz, że mam się zgodzić?...wiesz, trochę się boję. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Właśnie o to mi chodzi... |
|
|
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny mają rację, jeśli teraz jakoś nie zareagujesz i czegoś nie zrobisz, całe życie będziesz cierpiała na brak szacunku z ich strony. A to najgorsze co się może stać, bo z czasem uwierzysz że jesteś nic nie warta, tak to niestety działa A to NIEPRAWDA!!! Walcz o siebie i swoje szczęście!!!Teraz, w tych dniach i tygodniach, to Cię powinni na rękach nosić i po piętach całować, a nie tak traktować Ten głąb powinien Cię wielbić za to że urodziłaś mu syna!!!
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, jak mu będzie płakał przez godzinę z powodu kolki to od razu zmieni zdanie na wiele spraw. Ja bym się nie zastanawiała. Ty zaś będziesz mieć trochę czasu dla siebie. Odeśpisz, czy zrobisz coś innego, na co czasu Ci brakuje.
|
|
|
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje Marinko
a co do teściowej też nie miałam lekko do tej pory nie mam ale jak Oliwka była mała a teściowa mieszka z nami tylko w zimę to 2 miesiące nie odzywałysmy sie do siebie ona teraz jest na działce i ma tam domek i powiedziałam jej że ja tam córki nie dam bo nie umie sie dzieckiem zajmować kiedyś nic się nie odzywałam w sumie kilka lat dopiero w tym roku już mi wszystko zwisa ( w sensie ona) i nie mam oporu by jej powiedzieć to i owo no ale ja z mężem jestem 7 lat po ślubie ale dłuuugo się docieraliśmy a kilka lat odcinał sie od pępowiny i chyba dopiero w tym roku sie odciął tak że ja też troszkę przeszłam i duchowo jestem z Tobą |
|
|
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
No Zuzka będzie
) druga urodzona na forum i trzecia wśród forumowiczek! mam nadzieję, że nie będzie ich 5 w klasie jak nas Agnieszek )
|
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Może i ciężko jest oddać dziecko pod opiekę mężowi/teściowej w tej sytuacji, ale chodzi mi o to, że mały z pewnością najlepiej czuje się u Mariny, bo to jego mama i tylko ona się nim zajmuje. Pewnie trochę popłacze, pomarudzi i jeżeli nawet teściowa sobie z nim nie poradzi, to mąż już drugi raz nie powie Marinie, że jest złą matką. Tak mi się wydaje, ale oczywiście nie musisz tego robić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

Dziś odwiedził ją starszy braciszek i youyou aż płakała z emocji jak ich razem zobaczyła
Generalnie ona jest na bieżąco, bo nas podczytuje, tylko pisać nie może, bo zasięg ma słaby.
Brunetko
zacisnięte! 

zębole
Kostek nie widac wogóle, a wokól nich porobiły sie serdelki, skóra aż sie przełamuje....biore na to lek 2 razy dziennie, ale mam wrażenie, ze on wcale nie pomaga....może poświęcic jeden dzień tylko na leżenie? Boje się iśc do szpitala po porade, bo tam przeważnie zostawiają....czy to nie szkodzi dziecku? ale dół....

?

klask i:
po moim ostatnim ataku nie odstepuje mnie na krok.... mąż wychodzi np przed 8 do pracy to ona o 8.30 zaglada do sypialni czy jest wszystko w porządku..... jak wychodzi do sklepu to ze mną siedzi babcia....