|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
fajnie wam;p ja kupilam kolo do plywania dla Lenki i mysle, ze w poniedzialek albo wtorek wyladuje w basenie;p U nas dzien ok. Wstalysmy o7 z pobudka o 2.30. Lenka zostala z moja sis na 3 h, wyrobilam sie na karmienie ![]() ![]() Moj Tz okolo 16 byl juz w Madrycie. Zrobili sobie dluzsza przerwe bo padali. Przysypiali w tym vanie. Normalnie tesknie ze nie wiem nawet Lena wieczorem plakala mimo ze pojadla i przebrana, na szwagra patrzyla sie jak w obrazek... chyba tesknila, chociaz nie wie czy takie male dzieci tesknia... Ja chce jutro chociaz sie boje tej nieszczesnej podrozy. Jutro nasz wielki dzien ![]() Dobranoc i moze do napisania za kilka tygodni ![]() ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-07-09 o 21:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja muszę bo potem już mi się nie będzie chciało na bank ![]() ![]() ale fajnie ![]() co do paznokci to ja jeszcze tak 2 lata temu sobie robiłam żelem paznokcie u nóg i rąk ale mi się zniszczyly u rąk i teraz się przymierzam do zrobienia ale tylko u nóg żeby mieć na dłużej french a u rąk to maluję różnymi ![]() ![]() Cytat:
![]() biedna jestes z tmi pleckami... Cytat:
może to przez upał... u mnie w pokoju 28stopni... zwariować idzie... no właśnie a my nie z tych co dobitnie mówią komuś : źle coś robisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() gadaa takie głupoty dalej a nie będę głosować ![]() Cytat:
![]() wow w gabinecie no ładnie ![]()
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę coś z pogodą, bo dziś nie dośc, że Basia dała mi w kość, to wieczorem masakra z zasypianiem, myślałam że oszaleje. Dobrze, że już Kaśkę mogę samą puszczać na plac zabaw, przynajmniej jedna mniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | ||
Wtajemniczenie
|
oj tam i jeszcze chyba trochę posiedzę z tż bo mi się właśnie odechciało spać po chłodnej kąpieli
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na razie to tylko coralady ma szanse na cuś więc głosujcie dziewczynki na coralady niech coś wygra a ja w następnym m-cu ![]() Eirene mój Oli też się długo rzucał w łóżeczku, to napewno przez pogodę ![]() spadam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
ego-ego nie wiedziałm że po cesarce nie można ćwiczyć pół roku?
![]() Ja pierdziele zaczynam ćwiczyć,bo mi 3 kg zostały,a chciałabym pozbyć sie 5,bo to nadwyżka jeszcze po braniu sterydów przed ciązą.Ja głosuje na Ciebie/synka codziennie i będe az do zakończenia konkursu!!! A my prosimy o głosy,bo nas gonią ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-07-09 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
izabela my też przed owulką działaliśmy i jest Malwinka. ale nie zabiegaliśmy o konkretną płeć. to była chwila
![]() w sumie to myślałam ze będzie chłopak ![]() moje dziecko ma pierwszego guza ![]() ![]() mała jest strasznie ruchliwa, nie usiedzi spokojnie tylko musi się ruszać, czymkolwiek ale musi. no i trzymałam ją na kolanach ( siedziałam na ławce z oparciem ) i bawiłam się jej stópkami a ona główką tak kręciła szybko że się uderzyła niewiadomo kiedy i mia siniaka tak na boku główki ![]() ale nawet nie zapłakała tylko się śmiała dalej ![]() my grillowaliśmy dziś. mała wytrzymała do 21.40 ![]() ![]() ja też zabawiam malwinkę jak płacze w aucie ![]() z reguły zasypia na dłuższych trasach ![]() aja niezły ten poród o dżizasss ![]() coralady głosik oddany ![]() ego na was również tez chcemy odwiedzić ten park miniatur w wakacje ![]() w ogóle to nie wiem czy na wakacje dłuższe gdzieś pojedziemy ale własnie na weekendach chcemy pozwiedzać, pojeździć w różne fajne miejsca ![]() własnie myslimy co tu jutro robić... ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-09 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam ![]() aja- fajna masz różnicę wieku miedzy dziewczynkami, taka akurat
![]() |
#2169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no musze koniecznie, tylko u mnie sie to wiąże z jazdą samochodem z małym, a nie moge wyłączyc przedniej poduszki w aucie i mały jezdzi z tyłu, co mnie stresuje jak jezdzę z nim sama bo nawet go nie widzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
witam sie
ale mi Emila dala dzis w kosc przy zasypianiu wlasnie padla ![]() ego coralady glos ![]() grill sie udal dzieciaki sie wyszalaly ![]() http://www.youtube.com/watch?v=z95jF...eature=related filmik stare ale czy dobre czasy ?? dobrej nocki
#2171 | |
Wtajemniczenie
|
ja myślę że chyba za duża
![]() aja a wy nie chcieliscie wczesniej dzidziusia ?tak planowaliscie? u mojej siostry tez jest taka roznica. bracia nie bardzo się dogadują. jeden gra w pilke super i wrzeszczy na małego że nie umie kopać ![]() nie ma kompana do siebie. i w ogóle jakoś tak nie wiem chodzą swoimi ścieżkami jak narazie ![]() dla mnie max to 5 lat. ja chciałabym za 3 lata nastepne bobo Cytat:
![]() dobrze że mam dwie siostry, zawsze ze soba włóczę jedną oprócz córci ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-09 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
Ewelqa super filmik
![]() Robicie sie dziewczyny na bóstwa, a ja siedze na forum Chusta od dwóch dni i szukam chusty ![]() Lakier nowy zakupiłam ciemny niebieski i czeka aż będę miała vene, teraz na nogach mam czerwony, ale wydaje mi sie passe przy Waszych kolorkach slicznych ![]() Jacuś od paru dni strasznie przytulasny sie zrobił , tylko by siedział na rączkach mamy i spał ![]() Castia , a po 13 latach?
#2173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja z tego wzgledu najczesciej malego zostawiam z Tż jak wyruszam gdzies na szoping, w sumie lepiej mi sie robi zakupy jak jestem sama, ale nie zawsze sie tak da... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w ogóle lubie aktywnie spędzac czas,siedzenie w domu to nie dla mnie-mam wrażenie że zycie ucieka przez palce.Dlatego wczoraj park minaitur,dziś cały dzien na działce,jutro odwiedziny u teściów,w poniedziałek spacer z koleżanką,wtorek szczepienie Lilki i szoping,sroda planuje na koniach pojeździć ![]() ![]() Castia,Ewelga bardzo dziekujemy za głos ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-07-09 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mówię tu o typowo planowanej ciąży ![]() a u was chyba nie była planowana...., ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odmłodził, czy ja wiem to macierzyństwo jest inne, mam więcej cierpliwosci, jestwm dojżalsza, chyba bardziej docieniam fakt, że po raz drugi jestem mamą mimo wszystkich przeciwności
![]() |
#2177 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no proszę mi tu się grzecznie zachowywać ![]() głosuję na was obie codziennie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my też dziś grill ale małego wzięłam o 20 kapać bo nam się w miejscu gdzie zawsze grila robimy gniazdo os zalęgło i się bałam bo ciągle latały. ![]() Cytat:
![]() filmik świetny ![]()
![]() |
#2178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() na temat pseudo taty nie będę się wypowiadać bo byłoby tylko piiiiiiiiiiiiii.......... ..!!!!! ![]() nie ma prawa nazywać siebie ojcem. eirene no nawet nie sądziłam że tak szybko ujrzę guza na główce córci... ![]() już trzeba mieć oczy dookoła głowy, wyprzedzać jej zamiary, zastanawiać się czy nie przyjdzie jej do głowy palnąć się o ławkę i w ogóle być o krok dalej niż jej myśli.... Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-09 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() guza współczuję, ja po tej akcji z papierem już sie zorietnowalam,z e trzeba bardziej uważać, teraz muszę laptopa gdzieś dalej umiejscawiać, bo Nadia coraz chętniej sięga po kable i rzeczy, które np na lawie stoją, dziś zrzuciła komórkę ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-09 o 22:33 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakoś tak wychodziło zawsze, ze starszymi tez jak były niemowlakami, że jak od początku nie sa zabawiane, to rozumieja, ze po prostu w aucie ( kojarzą na pewno dźwiek silnika itd...) nie ma bawienia przez kogoś i już, same sie sobą zajmuja, daję zabawki itd... za chwile zasypiają, ( mówie tu o mojej całej trójce w wieku niemowlęcym, no bo teraz to starsze tak nie spią, tylko gadaja itd...) . Jest tez muzyka w aucie. Jesli płacze, bo obudziło sie głodne, to sie zatrzymuje i karmię, sprawdzanie pieluchy, ewentualna zmiana chwile ponosze dla rozprostowania kosteczek i potem po prostu wiem, że jak płacze to nie z powodu głodu, czy czegos tylko że sie nudzi w aucie, więc nie reaguje, auto to jedyne miejsce, gdzie ze względów bezpieczeństwa nas wszystkich nie reagujemy z mężem na płacze, ale to trwa krótko, zazwyczaj zasypiaja dzieci szybko, malutkiej pieluche tetrową daje, to dobry sposób na samouspokojenie, działał na każde z moich dzieci, poza tym naprawdę takie płakanie to sie zdarza dwa, trzy razy na początku, potem juz dzieci kojarzą że to auto i nie płaczą bez powodu ( karmienie, pielucha itd) . Oczywiście trzeba robic postoje, wyjąć od czasu do czasu dziecko, żeby rozprostowało ciałko itd... nie mówię o jechaniu 8 godzin non stop, no chyba że w nocy, ale wtedy dzidzius tez sie budzi na cyca i trzeba go wyciągnąc z fotelika. Izabella, nie wiem, może ty nie jeździsz sama, ale jak to sobie wyobrażasz, za chwile dziecko podrośnie i będzie mogło siedziec tylko z tyłu i co? Ponadto jak jedziesz sama nawet jeśli dziecko jest z przodu na fotelu obok, to możesz spowodowac wypadek, bo będziesz je zabawiać? Kierowca musi skupic sie na prowadzeniu auta, tu chodzi o bezpieczeństwo. Wiadomo, spojrzec, spojrze, usmiechne się itd... ale nie robię tego często i długo, bo to tylko prowokuje dziecko. Moja szwagierka tak nauczyła dziecko zabawiania, że potem nigdzie nie mogła jechac w trasę sama, bo dziecko sie darło w podrózy wniebogłosy jak się nikt nim nie zajmował, ( no bo nauczone od początku było wkurz..ne, że co to jest teraz nikogo nie ma do zabawiania) i zawsze wszędzie z mężem tylko, albo teściową ciągnęła, ja sobie tego nie wyobrażam. W dodatku własnie tym zabawianiem spowodowała, że jej dziecko wcale nie chciało spac w aucie, no bo w aucie to jest najfajniejsza zabawa przecież ![]() ![]() Jaj jechałam kiedys z dwójka młodych z teściową ponad 450km to się nadziwic nie mogła , że siedzi na przednim siedzeniu zamiast na tylnym i nie zabawia moich dzieci, a one nie sprawiają kłopotu ![]() Cytat:
he he, a ja poszłam i pomalowałam w tzw międzyczasie u rąk na ciemny fiolet i pomarańcz ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-07-09 o 22:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zaczyna się ![]() kurczę po tym co niutka napisałaś ja już nie wiem co z tym szczepieniem robić, no ale na rota to ostatnia szansa, wcześniej nie mogliśmy szczepić, a jak wrócimy będzie za późno, bo kolejna dawka wypadałaby jak już by miał 5 miesiąc i pediatra powiedziała, że już nie można wtedy... i tak długo zwlekaliśmy przez żółtaczkę... no a wyjazdu nie przełożę, teraz był przeziębiony, no już sama nie wiem co robić ![]() w co się powinnam zaopatrzyć na wszelki wypadek? emla, paracetamol w czopkach, gdyby miał gorączkę? i ile stopni to gorączka u maluchów? soda oczyszczona do przemywania w razie czego, coś jeszcze? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja emli nie kupowałam. Kupiłam jedynie syrop przeciwgorączkowy. Na szczęście nie był potrzebny. Mały nie miał żadnych powikłań (szczepiliśmy 6w1 i rota). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, ja jak zwykle rano juz na nogach, właśnie wypiłam kawkę, w zmywarce się pierze, chłodek przez balkon wpada (jeszcze bo zaraz będzie skwar) i dzisiaj jedziemy na zakupy
![]() Cytat:
głosujemy codziennie z dwoch komputerków ![]() ![]() wspólczuję Malwince, ciekawe czy ją ten guz teraz boli ![]() ![]() ostatnio dostałam na maila też lata 80 ale takie bardziej sentymentalne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() weź paracetamol i sodę oczyszczoną z sody robi się okłady (łyżeczka sody na pół szkl) a temperatura to powyżej 38 stopni dopiero sie zbija ja bym zaszczepiła jak to ostatnia szansa, niekoniecznie musi źle zareagować ![]() prosimy o glosiki http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl. miłego dnia |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Rozeznanie
|
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | ||||
Zakorzenienie
|
Witamy!
ehhh jeden dzień mnie nie było i tyle namachałyście ![]() wczoraj od rana latałam po zakupach, potem przez kilka godzin męczyłam sie z potwornym bólem głowy. wziełam 3 apapy i NIC! w końcu zrobiłam sobie okład z amolu i przeszło, ale dawno tak sie nie umęczyłam. a wieczorem bylimsy na 2 urodzinach mojej chrzesnicy. zauwarzyłam że Lenka zaczyna robic sie marudna w gościach, ![]() mam nadzieje, że to chwilowe. ego_ego, ja też juz od dawna na nogach. ![]() głos oddany ![]() a paznokietki suuuuper!!! zadowolona jesteś z bondolino???? montii, też mam na nogach siniaki ![]() patrycja, GTATULACJE!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() uważaj na siebie jak chodzisz w szpilach! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje!!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | ||||
Zadomowienie
|
dobry
moje dziecko znów urządziło histerię przed snem, ja już nie wiem co ja robię źle że ona tak strasznie płaczę ![]() czy wasze dzieciaki tez mają problemy z zaśnięciem i tak histeryzują ?? bez poprawy tzn po zejściu skórki nie wyglądają jak oskalpowane tylko normalnie, no poza kciukami ale cały czas ma je spocone wręcz mokre (stópki też) smaruje na noc alantanem plus może dlatego wyglądają lepiej niż poprzednio Cytat:
Nadusia śliczna ego, coralady kliknięte ![]() ![]() woda taka chłodniejsza czy ciepła jak w kąpieli ?? z kuzynką od tż nalałyśmy wody do basenu i nie wiem czy będę mogła tam wsadzić Nadię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojjj biedna wiem o czym piszesz, długo się męczyliście ?? u nas też plantex duo pomógł za pierwszym razem wczoraj już niestety nie, ale pomogło dmuchanie po szyjce ![]() bosti życzę szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Cytat:
ja też stwierdziła m że w taki upał nie będę zakładać Nadii bodziak tylko majty i bluzeczkę żeby jej się brzusio wietrzył ![]() eirene gratuluje dostania się na studia ![]() ![]() ja się pochwalę że dostałam się na wymarzony kurs z księgowości ![]() castia twoja Malwinka to dzielna dziewczynka moja jak lekko się puknęła w głowę to musieliśmy ją później 10 min uspokajać :P
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wanilka woda taka trochę cieplejsza, nalaliśmy i na słońcu była szybko się nagrzała, frajdę mial ![]() castia biedna malwinka ![]()
![]() |
#2188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja lubię jak cos się dzieje,z reszta przyjdzie czas kiedy w domu będzie się siedziało-jesień nadejdzie szybciej niz sie tego spodziewamy.Trzeba korzystac z dobrej pogody! ![]() ego-ego,wanilko dziekujemy za głosy i prosimy o więcej ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl wanilko my nalaliśmy do węża,żeby się zagrzała woda,ale ona sie szybko wychłodziła,bo Lila pluskała sie w cieniu.Sama zobaczysz,jak sie za bardzo schłodzi to ją wyciągniesz ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ile macie km?
![]() |
#2190 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zadowolona, chociaż na razie chodzimy po domku, zeby sie przyzwyczaić a Ty w końcu wypozyczas sobie? Cytat:
![]() dziękujemy za głos ![]() gratulacje za kurs ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.