|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
22 | 42,31% |
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
1 | 1,92% |
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
2 | 3,85% |
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
18 | 34,62% |
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
10 | 19,23% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
sama tu jestem
![]() ![]() anciaahk ja się bym bała to zastosować, mam siatki na sezon komarowy nawet ich nie widać w oknach no i nie trzeba zbierać umarlaków z podłogi ![]() niby to jest bezpieczne ale np. mój tż trochę alergiczny jest i po nocy stosowania tego do kontaktu zawsze smarkał i głowa go bolała rano więc nie ryzykowałabym teraz ![]()
#3752 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
hej Babole
![]() no i dzień prawie minął... praca,po pracy... teraz wyprawiłam męża na nockę do pracy ![]() ![]() ![]() tak czytam o upałach w Pl.... tu możemy pomarzyć o 30 stopnniach... ale z drugiej str. to nie wiem czy to nie lepiej,że tu chłodniej.. bynajmniej nie puchnę ,nie dyszę ( jeszcze ) itd.. ja to się cieszę,że nie pada..bo to na irlandzkie klimaty już spory sukces ![]() agnyska.. nie wiem czy to przeżytek...ale napewno nie zaszkodzi..a nóż widelec pomoże... kupiłam wczoraj z aventu osłonki silikonowe na brodawki i sutki.... chce karmić..ale boję się,że nie dam rady z moimi wrażliwcami ![]() ![]() małgosia... zrobiłam fotki jak obiecalam. moje grubsze -spacerowe rzeczy kiedyś powklejam kiecki i jeansy itd. a dziś.. na pierwszym i drugim zdjeciu to komplety z h&m. o pandzie była tu mowa wczoraj ![]() na 3 to moje cieplejsze rzeczy na wyjścia do 3 m-cy na 4 kombinezonik cieńszy tylko polarkiem podszyty na 0-3 , a na 5 ten wczorajszy kombinezon na 3-6 miesięcy ![]() w sumie te kombinezony,to trafiły się w b.fajnej cenie a porządne dość firmy.. więc żal było nie skorzystać ![]()
#3753 |
Rozeznanie
|
Agnyska szafeczka była śliczna ale z zawartością prezentuje się genialnie
a mi się tak skóra zrobiła wrażliwa że nie mogę żadnych perfumek zastosować chyba że na ubranie ; ( wiecie może czy są jakieś perfumki dla wrażliwców?
#3754 | |
Zakorzenienie
|
Nie da się ukryć
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajniste te misiaki i kombinezony ![]() Coś się późno robi, zmykam do kąpieli i cd. allegrowania ![]()
![]() |
#3755 |
Rozeznanie
|
Matko, ale duzo tego nadrabiania bylo
![]() Widze, ze wczoraj na tapecie bylo spanie i "mleczarnia" ![]() ![]() Moj maz jak widzi "mleczarnie" to dziwi sie, ze brodawki takie wielkie i zachwyca sie, ze piersi takie duze sie zrobily po czym go ostudzam, zeby sie nie przyzwyczajal ![]() Tez chcialabym karmic piersia, ale to sie okaze. Mam nadzieje, ze bede miala pokarm i bedzie wszystko w porzadku. Jak na razie naczytalam sie o tym jak przystawiac maluszka, ale oczywiscie teoria swoja droga, a praktyka to juz zupelnie cos innego ![]() Odnosnie pogody - ja bym chciala tak z kilka dni chlodnych i pochmurnych ![]() ![]()
#3756 |
Zakorzenienie
|
stokrotka śliczny ten 2 komplecik. Zauroczona jestem
![]() anyska, jak ty z tego wszystkiego korzystasz. Ja mam w sumie ze 4 flakoniki, a i tak wiernie używam mojego ultravioletu a reszta się marnuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Rozeznanie
|
stokrotka wszystkie po kolei i każde z osobna słodkie
![]() muszę coś upolować welurkowego bo nic nie mam takowego ![]()
#3758 | |||||
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, ja dopiero przy kompie, wymęczona upałem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a poza tym to padnięta jestem, ale was nadrobiłam ![]()
![]() |
#3759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3760 |
Rozeznanie
|
i weź się nie denerwuj ta moja rodzinka to mnie czasem rozwala psychicznie, siostra się drugi dzień nie odzywa, wiem że zepsuł jej się telefon ale szwagier też nie odbiera a mieli w planach do tego Gdańska jechać i teraz nie wiem co się dzieje
![]() ![]() spokojnej nocy mamusie obejrzę tego 3 seta i poleżę do rana uff
#3761 | ||
Zadomowienie
|
agnyska81
Śliczna szafka ![]() ![]() ![]() ![]() stokrotka Piękne kombinezoniki! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kupujecie już staniki do karmienia? Macie jakieś sprawdzone firmy? Polecicie coś? Bo ja na razie zielona w temacie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I spokojnie jak checi sa to jak sie troszke postaracie z maluszkiem to dacie rade... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba nie moglabym funkcjonowac przy tylu stopniach... Juz przy 30 sie dusze... DLa mnie idealne tak własnie od 25 do 30 stopni... ![]() Tutaj niestety moge sobie o tym pomazyc ![]() agnyska.......Szafeczka cudna... i te perfumki............... zazdraszczam.... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja skosztuję domowej roboty wermutu (który bluka w komórce) i będę czytać w łóżku leżąc na wznak ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale mi dobrzeeeeee ![]() Chętnie bym pokupowała jakieś kompleciki welurkowe, ale kurczę, tyle mam tych używek dostanych, że właściwie głupio by było coś jeszcze dokupować. Dostałam bardzo dużo welurkowych śpiochów, to może chociaż coś na górę? A z tym karmieniem piersią... Boję się, że nie dam rady, że się poddam, bo będę miała dość (głównie psychicznie), że mnie nikt nie nauczy dobrze lub że nie będę mieć cierpliwości. I że potem usłyszę od kogoś, że za mało się starałam, albo że tak naprawdę to nie chciałam, bo to przecież wszystko jest w głowie. Jakoś nie jestem z tych, co to potrafią się przemęczyć i za wszelką cenę (niemalże) chcą karmić piersią. Chciałabym oczywiście tak karmić, ale głównie ze względów praktycznych i ekonomicznych. Jakoś nie czuję, że miałoby mi to sprawić dużą przyjemność i jakoś mi głupio z tymi moimi poglądami. Ale z okazji sobotniej szczerości się ujawniłam ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-09 o 21:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co tu dzisiaj tak cicho, wszystkie weekendują pewnie w taki ładny wieczorek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3766 |
Zakorzenienie
|
Coś między koszulami nocnymi i szlafrokami, a rożkiem i przybornikiem na łóżeczko
![]()
#3767 |
Wtajemniczenie
|
Agnyska czyli z wszystkiego po trochu
![]()
![]() |
#3768 | |||
kosmitka
|
Odwiedzili nas teściowie, uszykowałam kolacyjkę i dopiero zdołałam was nadrobić. Ale dzisiaj jakoś tu cichutko i spokojnie, nie ma dużo nadrabiania.
Cytat:
Oryginalna, to jakaś ręczna robota? A zawartość mnie powala. Cytat:
Co do endometriozy - można zajść w ciążę, ale jest to najczęściej poprzedzone operacją (laparoskopią lub laparotomią) oraz leczeniem farmakologicznym, które do niedawna miało postać chemicznej kastracji - sama w ubiegłym roku takie przechodziłam. Po leczeniu, jeśli endometrioza nie była zaawansowana, zajście w ciążę zdarza się naturalnie, ale częściej przez in vitro. My w sumie mieliśmy skierowanie, ale zdarzył się nasz mały cud ![]() ![]() Cytat:
![]() Stokrotka masz trochę tych grubszych wyjściowych rzeczy, aż się załamałam, bo ja mam 1 kombinezonik i 1 komplet welurkowy - oba w rozmiarze 62. I chyba jednak coś dokupię. ![]() Rabarbar ja też nie mogę na ciało, tylko na ubrania...
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3770 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę ,że z Ciebie perfumkowa maniaczka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() cotka.. nic straconego.. jak byłam w maju w Pl...to widziałam ( nie pamiętam tylko w którym h&m we wrocku ten komplet ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jak masz śpiochy welurkowe,to mi się wydaje,że coś na górę wystarczy.. na nóżki i tak pójdzie jakiś kocyk Cytat:
![]() bynajmniej można spokojnie nadrobić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kochana a moje to w sumie 3 rozmiary, te białe komplety na 56 i ten różowy sweterek, ta zielona kurteczka,kamizelka i cieńszy kombinezonik na 0-3 a ten róż ostatni na 3-6 .. więc w sumie tak dużo tego nie ma ![]()
![]() |
#3771 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I to mój taki "mały" życiowy cud ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Małą ilością ciuszków się nie przejmuj, pewno wcale ich mało nie jest ![]() Cytat:
![]() Anciu, cytat mi wcięło ![]() ![]() Szafka niestety nie ręczna robota, szukałam takiej, ale marnie mi szło, a czas naglił ![]() Udało mi się kupić 3 koszule nocne i szlafrok dla siebie oraz dla dziecka rożek i przybornik na łóżeczko (ostatecznie w zieloną krateczkę, wcześniej nie widziałam, że są takie rożki). Coś bym jeszcze klikła, rozszalałam się ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-09 o 23:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | ||||
kosmitka
|
Dzień dobry!
Chyba jeszcze wszystkie śpią, ja jakoś nie mogę. Miałam cięzką noc, jakieś duszności mnie chwyciły, bóle w klatce piersiowej, brzuchu, nie wiem co to było. Dobrze, że w poniedziałek idę do lekarza ![]() Cytat:
A z ciuszków to w sumie mam same bawełniane, cienkie, nie mam nic welurkowego i chyba właśnie dokupię ze 2 pajace welurkowe, może jakiś jeden kaftanik i bluzę na rozmiar 62. Bo dresy mam na rozmiar 68. Przecież to już w sumie będzie jesień i maluszkowi może być zimno na spacerkach. Jak pomyślę o tych ubrankach, spacerkach, to jakoś aż mnie ściska, łzy same do oczu płyną, że to już tak niedługo. A rok temu nawet o tym nie myślałam. Cytat:
![]() Cytat:
Jedyną metodą na wykrycie tej choroby jest otwarcie jamy brzusznej, ona w świetle usg jest niewidoczna. Można ją podejrzewać, ale nie można okreslić jej skali, stopnia itp poprzez badanie usg. Po operacji fragmenty torbieli i ewentualnie przerzutów do innych cześci ciała ( ja miałam przerzuty m.in. do jamy brzusznej) są badane histopatologicznie i dopiero na tej podstawie wykrywana jest endometrioza. Czy Ty nadal masz te torbiele?? Moje torbiele w ubiegłym roku na dzień matki zostały usunięte - chyba ten dzień matki był jakiś proroczny. Potem miałam kurację zoladexem i w 2 cyklu po zakończeniu leczenia - cud ![]() ![]() Cytat:
![]() Podoba mi się to Twoje szaleństwo zakupowe, wiesz ? ![]() U nas w mieścinie odkryłam sklep, gdzie mają piżamki i koszule do karmienia z tych, co są wystawiane na allegro, więc chyba zakupię na miejscu. I pochwal się zakupami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Zakorzenienie
|
Hej Anciu porannie
![]() To miałaś nieciekawą noc ![]() ![]() Chwalę się ![]() Koszula i szlafrok ![]() ![]() I jeszcze będę na sobie próbować działanie kremu Ava na rozstępy i blizny ![]() A teraz zagadka z allegro: co to są puszorki? ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-10 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
kosmitka
|
Też na tą serię pościelową się czaję
![]() ![]() A zakupy masz udane - cenowo to już zupełnie. Agnysko, link nie działa. wyświetla mi się dodawanie przedmiotu.
![]() |
#3777 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Choć raz jak tu zajrzałam, to nie miałam za wiele do nadrabiania ![]() ![]() Co do ciuszków, to mam nadzieję, że macie rację. Jak coś, to dziecko będzie w brudnych leżeć a mamusia ekspresowo będzie zamawiać co bądź na allegro ![]() Cytat:
![]() Ale jeśli mówisz, że 100% diagnoza dopiero po laparoskopii, to jest jeszcze dla mnie cień szansy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() Agnystka...widzę , że wicie gniazda zaczyna się pełną parą u Ciebie ![]() Ancia kupujesz wszystko do łóżeczka łącznie z tymi bokami? bo ja sama nie wiem co sie przyda..... |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Rozeznanie
|
Agnysko na jakiej podstawie wybierałaś rozmiar tej koszuli i szlafroczka? (swoją drogą super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Rozeznanie
|
I muszę odkopac Wasze listy rzeczy a to meeeega wyzwanie przy takiej produkcji postów
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- malamutka mi znajoma mowiła, alby kupowac koszule o rozmiarze sprzed ciąży lub ewentualnie rozmiar wiekszą - to po urodzeniu i trzeba tez miec jedną lub dwie przed urodzeniem - większe aby brzucho się miesciło...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.