Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-10, 01:15   #1801
editka2022
Rozeznanie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja nie latałam dziś z niczym - strzeliłam focha - co w sumie do mnie niepodobne - zamknęłam się w naszej sypialni z prasowaniem i składaniem prania - potem wykapałam i miałam wszystko w nosie.

No ja właśnie zapowiedziałam tż-towi że teraz to już całkowity ban na jakiekolwiek alko bo może być alarm w każdej chwili - 12 dni do terminu zostało - a ten jak gdyby nigdy nic - zaprosił kolegę i jeszcze do mnie z paszczą że ja mam jakieś pretensje..
kopara mi opadła z bezsilności... i niech tylko w nocy spróbuje przyjść do sypialni do łóżka to kopa dostanie na wstępie - niech się gniecie na twardej sofie w sypialni bez pościeli i poduszki na dodatek - ma za swoje...
tylko ciekawe czy zrozumie,bo moj nigdy nic zlego niewidzi w swoim zachowaniu,alebo niechce sie do bledu przyznac sama juz niewiem

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A do mnie właśnie dotarło, że przez ponad 6,5 roku mieszkania razem (w sumie już 7 niedługo stuknie), ani razu nie spaliśmy oddzielnie Tzn. tak w domu, kiedy oboje jesteśmy. Nawet jak się kłóciliśmy to nie przyszło mi do głowy, żeby iść na kanapę albo jego wyganiać
w sumie my tez oddzielnie nie spalismy,nawet jak focha walne to klade sie w drugim pokoju,a w nocy i tak zawsze wracam do niego,odzwyczailam sie spac sama ,choc u nas to nie 7 lat,a 1,5 roku dopiero
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 01:18   #1802
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
a powiedzcie ta sol fizjologiczna to do noska a oczy czym przemywac?bo ja juz sama niewiem pisalyscie juz o tym a ja zglupialam od nawalu informacji,patrzylam ten plyn do mycia musteli co pisalam brumek,ale troszke kosztuje,ja mam nivea ale od 1 miesiaca jest wiec musze cos kupic innego,a dobry ten plyn musteli?bo ja nieslyszalam wczesniej,dziewczyny o tym oilatum czy jakos tak pisaly ze dobry ale czy to na poczatek nie jest az za dobre,bo w razie jakiegos uczulenia to co potem stosowac?

matko jeszcze tyle rzeczy czlowiek musi sie nauczyc.....
sól fizjologiczna do noska to w sprayu - np. Sterimar Baby, Marimer itp a do oczek to ja kupię sół fizjologiczną w ampułkach na sztuki.

do kąpania ja mam Białego jelenia w płynie, na później Nivea Baby od 1 miesiąca, a Oilatum nie kupuje - chyba że wyjdzie jakas mega suchość - a tak na codzień to trochę oliwki do wody albo ciekłej parafiny i wsio

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 01:19   #1803
brumek
Zakorzenienie

O proszę, to już we 4 jesteśmy Duży ruch jak na tę porę

Cytat:
a powiedzcie ta sol fizjologiczna to do noska a oczy czym przemywac?bo ja juz sama niewiem pisalyscie juz o tym a ja zglupialam od nawalu informacji,patrzylam ten plyn do mycia musteli co pisalam brumek,ale troszke kosztuje,ja mam nivea ale od 1 miesiaca jest wiec musze cos kupic innego,a dobry ten plyn musteli?bo ja nieslyszalam wczesniej,dziewczyny o tym oilatum czy jakos tak pisaly ze dobry ale czy to na poczatek nie jest az za dobre,bo w razie jakiegos uczulenia to co potem stosowac?
Sól ja wzięłam do przemywania oczek. Tylko i wyłącznie.

A Mustela ma świetne opinie, dlatego się skusiłam. Zresztą mam zaufanie do tej formy, choć fakt - tania nie jest
Co do emolium i oliatum to rzeczywiście sa bardzo popularne teraz i dużo mam je zachwala, ale ja nie chcę na razie ich używać. To w końcu kosmetyki lecznicze (do atopowej skóry albo chociaż baaaardzo przesuszonej czy podrażnionej), więc nie widzę takiej potrzeby, póki jakieś problemy nie wynikną. Czyli dokładnie tak uważam jak Ty - że one to w razie czego, a nie tak z marszu.

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Cytat:
w sumie my tez oddzielnie nie spalismy,nawet jak focha walne to klade sie w drugim pokoju,a w nocy i tak zawsze wracam do niego,odzwyczailam sie spac sama ,choc u nas to nie 7 lat,a 1,5 roku dopiero
Ja nawet takiego focha nie strzeliłam Inne strzelam U mnie to z reguły po prostu płacz albo obrażenie się i tyle Z tym że nie takie duże obrazenie, tylko raczej chłodny dystans.... I to tylko przez chwilę
Stary 2011-07-10, 01:21   #1804
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Tez jeszcze jestem. Tz smacznie chrapie a ja sie rano wyspalam i Wlasnie skończyłam nadrabiac cały dzien.

Beatko współczuje sytuacji. Nie poważne zachowanie. Kiedyś moja znajoma miała podobny problem. Jej mąż jest z tych co lubią popic i nie znał ani pory ani umiaru. Koniec końców jednak dobrze sie skończyło ale co ona sie nadenerwowala to jej.

Brumku ja tez w piątek zrobiłam dopiero ostatnie zakupy takie apteczno- kosmetyczne i mam juz chyba wszystko. Reszta w razie potrzeby, na biezaco Bede kupować.

Editka a ty wciąż kiepsko spisz?? Ja mam na przemian. Raz dobra noc a raz kiepska.
Sól fizjologiczna mozna do oczek stosować. Przemywac nawilzonym wacikiem.
j
wlasnie o tobie pomyslalam ze czesto bywasz o tej porze a wczoraj cie niebylo i przedwczoraj chyba tez nie,a ze snem mam dalej problem,ale pocieszam sie ze juz niedlugo

Cytat:
To jeszcze zdjęcia brzucholca wstawię (35. tydzień trwa) i lecę do swoich krzyżóweczek

(Na stojąco i na leżąco. W tej drugiej pozycji to jeszcze całkiem mały )
na lezaco praiwe go niemazazdroszcze ci urodzisz i sladu niebedzie ze w ciazy bylasa ja bede walczyc ze soba
Stary 2011-07-10, 01:22   #1805
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku brzuszek cudowny. Faktycznie na leżąco malutki. Pewna jestem ze po porodzie nie będzie widać po tobie ze byłaś w ciazy. Aż ci zazdraszczam gratki za kolejny rozpoczęty tydzien.

My z tz tez nigdy nie spalismy oddzielnie, oprócz sytuacji gdy jesteśmy w Polsce. Ja mieszkam u swoich rodziców a on u swoich. I spimy oddzielnie. Ale taka rozlaka fajnie robi dla związku jak za panienskich czasów. Heh
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 01:24   #1806
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
tylko ciekawe czy zrozumie,bo moj nigdy nic zlego niewidzi w swoim zachowaniu,alebo niechce sie do bledu przyznac sama juz niewiem

My nie mamy tego samego męża? a może Twój tz ma jakiegoś brata bliźniaka? mój nigdy nic nie widzi złego tak jak Twój i na drugi dzien starając się załagodzić sprawę przechodzi nad tym do porządku dziennego - udaje że nie było sprawy - a mnie to wkurza bo wolę wyjaśnić a nie udawać że nic się nie stało..

my razem od 5 lat - 2 po slubie ale kilka razy nam się zdarzyło spać osobno - bo tż ma taki charakter że musi ochłonąć - przespać się z problemem - a rano mu przechodzi - a jakby spał ze mną to ja bym go gnębiła żeby sie pogodzić a jego to jeszcze bardziej wkurza, nakręca się jeszcze gorzej i koło się zamyka - ale po dzisiejszym to mu nie odpuszcze łatwo - przesadził może go w nocy postraszyć że rodze?? iść i postękać za uchem - auuułaaa ach kusi - zemsta jest słodka - ciekwae czy chciaż w ogóle by go to ruszyło.... bo tak bezowocnie szkoda mi sie produkować...

ide po drugiego loda... szkoda że arbuza nie mambo bym zjadła
ale mam brzoskwinie za to

Stary 2011-07-10, 01:24   #1807
jacieeeee
Wtajemniczenie

Widze ze nie tylko u mnie nerwowa atmosfera. Pisze do Was z telefonu bo urwalam sie z grilla. Tez mnie tz wkurza. Mial nie pic duzo, a juz ma dosc, gada glupoty i jeszcze wmawia mi ze to moja wina bo jestem sztywna. Na nic gadanie, ze sie zapomina, ze w kazdej chwili
moge urodzic. Sa kumple, jest zabawa, olac zone w 9tym miesiacu. Ech, dobrze ze Wam sie moge wyzalic.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 01:25   #1808
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
na lezaco praiwe go niemazazdroszcze ci urodzisz i sladu niebedzie ze w ciazy bylasa ja bede walczyc ze soba
Cytat:
Brumku brzuszek cudowny. Faktycznie na leżąco malutki. Pewna jestem ze po porodzie nie będzie widać po tobie ze byłaś w ciazy. Aż ci zazdraszczam gratki za kolejny rozpoczęty tydzien.
Dzięki
Taką ma nadzieję szczerz mówiąc, że dość szybko zniknie Choć będzie mi brakować jego zawartości Tych cudownych ruchów
Stary 2011-07-10, 01:27   #1809
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Jacieeeee Pocieszam te chłopy to barany - bez urazy

Brumku zawartość bedziesz miała obok siebie
Stary 2011-07-10, 01:27   #1810
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
sól fizjologiczna do noska to w sprayu - np. Sterimar Baby, Marimer itp a do oczek to ja kupię sół fizjologiczną w ampułkach na sztuki.

do kąpania ja mam Białego jelenia w płynie, na później Nivea Baby od 1 miesiąca, a Oilatum nie kupuje - chyba że wyjdzie jakas mega suchość - a tak na codzień to trochę oliwki do wody albo ciekłej parafiny i wsio
wlasnie ta do nosa w sprayu mam wiec do oczek mi brakuje,bede musiala dokupic,musze sobie zapisac bo pamiec mam teraz kiepskawa

Cytat:

A Mustela ma świetne opinie, dlatego się skusiłam. Zresztą mam zaufanie do tej formy, choć fakt - tania nie jest
Co do emolium i oliatum to rzeczywiście sa bardzo popularne teraz i dużo mam je zachwala, ale ja nie chcę na razie ich używać. To w końcu kosmetyki lecznicze (do atopowej skóry albo chociaż baaaardzo przesuszonej czy podrażnionej), więc nie widzę takiej potrzeby, póki jakieś problemy nie wynikną. Czyli dokładnie tak uważam jak Ty - że one to w razie czego, a nie tak z marszu.

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Ja nawet takiego focha nie strzeliłam Inne strzelam U mnie to z reguły po prostu płacz albo obrażenie się i tyle Z tym że nie takie duże obrazenie, tylko raczej chłodny dystans.... I to tylko przez chwilę
ja i przy fochu placze,placzem reaguje praktycznie na wszystko co mnie porusz na stres, zdenerwowanie,radosc,nawe t na jakis glupim filmie sie poplacze jak mnie wzruszy moj tz zawsze sie zemnie smieje jak siedze zalana lazami a on kona
Stary 2011-07-10, 01:30   #1811
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Bede zmykac. Pozna pora. Trzymajcie sie dziewczyny.
Stary 2011-07-10, 01:34   #1812
jacieeeee
Wtajemniczenie

I moj malz na drugi dzien nie widzi nigdy problemu. Takie te chlopy beznadziejne.
Beatka ja tez obmyslam plan zemsty i nie moge powiedziec ze mala symulacja skurczy nie przeszla mi przez mysl

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-10, 01:35   #1813
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
My nie mamy tego samego męża? a może Twój tz ma jakiegoś brata bliźniaka? mój nigdy nic nie widzi złego tak jak Twój i na drugi dzien starając się załagodzić sprawę przechodzi nad tym do porządku dziennego - udaje że nie było sprawy - a mnie to wkurza bo wolę wyjaśnić a nie udawać że nic się nie stało..

my razem od 5 lat - 2 po slubie ale kilka razy nam się zdarzyło spać osobno - bo tż ma taki charakter że musi ochłonąć - przespać się z problemem - a rano mu przechodzi - a jakby spał ze mną to ja bym go gnębiła żeby sie pogodzić a jego to jeszcze bardziej wkurza, nakręca się jeszcze gorzej i koło się zamyka - ale po dzisiejszym to mu nie odpuszcze łatwo - przesadził może go w nocy postraszyć że rodze?? iść i postękać za uchem - auuułaaa ach kusi - zemsta jest słodka - ciekwae czy chciaż w ogóle by go to ruszyło.... bo tak bezowocnie szkoda mi sie produkować...

ide po drugiego loda... szkoda że arbuza nie mambo bym zjadła
ale mam brzoskwinie za to
hahah z tym przejsciem do porzadku dziennego u niego to standard,przyzwyczaic sie idzie,jak juz naprawde narozrabia to z lodem dla mnie przyjezdza do domuale to bardzo rzadko,a ja dzis zjadlam 2kg arbuza przez caly dzien i czuje ze pekne

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Widze ze nie tylko u mnie nerwowa atmosfera. Pisze do Was z telefonu bo urwalam sie z grilla. Tez mnie tz wkurza. Mial nie pic duzo, a juz ma dosc, gada glupoty i jeszcze wmawia mi ze to moja wina bo jestem sztywna. Na nic gadanie, ze sie zapomina, ze w kazdej chwili
moge urodzic. Sa kumple, jest zabawa, olac zone w 9tym miesiacu. Ech, dobrze ze Wam sie moge wyzalic.
tez niezle widze ze praktycznie kazdy facet taki sam,rece opadaja ,chcialabym czasem swojemu doczepic pare kg do brzucha niech tak polata jak ja,ciekawa jestem,jakby sie wtedy zachowywal,facet to facet nigdy niezrozumie tego co czuje kobieta
Stary 2011-07-10, 01:41   #1814
jacieeeee
Wtajemniczenie

TZ wlasnie wrocil i sie tlucze po domu. Ech jutro czeka Nas kolejna rozmowa.
Dobranoc Dziewczyny.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-10, 01:41   #1815
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Tez jeszcze jestem. Tz smacznie chrapie a ja sie rano wyspalam i Wlasnie skończyłam nadrabiac cały dzien.

Beatko współczuje sytuacji. Nie poważne zachowanie. Kiedyś moja znajoma miała podobny problem. Jej mąż jest z tych co lubią popic i nie znał ani pory ani umiaru. Koniec końców jednak dobrze sie skończyło ale co ona sie nadenerwowala to jej.
o widze że u nas sie tłoczno robi jak na taka późną porę

mój zwykle zna umiar - a dziś to n ie wiem czy mi na złość zrobił, czy koledze nie umiał odmówić spotkania, czy chce odreagować stres że niedługo będzie ojcem - dziś go zapytałam czy zdaje sobie sprawę że za dwa tygodnie będzie tulić naszą córeczke - czy jakies inne licho go podkusiłe żeby mnie tak zdenerwować

ale wiecie co.. już mi przechodzi złość - ale nie odpuszczę łatwo - kara musi być za moje wylane łzy i dwie paczki zużytych chusteczek

Cytat:
To jeszcze zdjęcia brzucholca wstawię (35. tydzień trwa) i lecę do swoich krzyżóweczek

super brzusio - i coraz bardziej wyskakuje piłeczka do przodu - na leżąco to brzuszka prawie nie widać

Cytat:
nawet 5 wizażanek w porywach - to już naprawdę tłok jak na środek nocy
Cytat:
witamy w klubie - jak mój jutro będzie stekać że go coś boli, głowa po imprezie albo plecy od spania na sofie w salonie to utopię

widzę że my dziś to na jednym wózku jedziemy...

właśnie mnie najbardziej zabolało to że mine totalnie olał, że jakby coś to nawet nie mógłby ze mną na porodówkę wejść bo by go na pewno nie wpuścili że już o tym że nie mógłby mnie zawieźć to nie wspomnę...
Cytat:
Jacieeeee Pocieszam te chłopy to barany - bez urazy
Barany do kwadratu
Cytat:
ja i przy fochu placze,placzem reaguje praktycznie na wszystko co mnie porusz na stres, zdenerwowanie,radosc,nawe t na jakis glupim filmie sie poplacze jak mnie wzruszy moj tz zawsze sie zemnie smieje jak siedze zalana lazami a on kona
ja teraz to tez płacze z byle czego a ż-ta to wkurza bo mu się wydaje że robię to specjalnie żeby go z równowagi wyprowadzić... ech.. chłopy nic nie rozumieją

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-07-10 o 01:45
Stary 2011-07-10, 01:44   #1816
editka2022
Rozeznanie

bateria mi w lapku pada a niechce mi ise isc po ladowarke,wiec bede spadac,zycze kolorowych snow
i skruszonych tz rano
Stary 2011-07-10, 02:07   #1817
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
I moj malz na drugi dzien nie widzi nigdy problemu. Takie te chlopy beznadziejne.
Beatka ja tez obmyslam plan zemsty i nie moge powiedziec ze mala symulacja skurczy nie przeszla mi przez mysl
wszyscy jednakowi - na drugi dzień każdy udaje że ma amnezję i że kompletnie nie wie co się stało porzedniego dnia....

to co robimy małą akcję symulowania? tylko śmiechu by było gdyby nas obie naprawde wzięło z tego udawania

Cytat:
Bede zmykac. Pozna pora. Trzymajcie sie dziewczyny.
dobranoc nocna towarzyszko

Cytat:
TZ wlasnie wrocil i sie tlucze po domu. Ech jutro czeka Nas kolejna rozmowa.
Dobranoc Dziewczyny.
spokojnej nocy i owocnej rozmowy rano - oby i nasza rozmowa - to własnie była rozmowa a nie tylko mój monolog i wylewanie żali

ale mi mała harce wyprawia - normalnie brzuch faluje od 15 minut - czyżby w akcie protestu że ja jeszcze nie śpię o tej porze czy jak? chyba też będę się powoli zbierać - jeszcze siku i piciu po drodze i łóżko - dziś caaałe moje

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Z mężem - debilem zatargów ciąg dalszy. Nie wiem jak to się skończy, zresztą nieważne.
Ale miałam dziś męczących gości, mowię Wam...Od 13 do 19...Myślałam, że wyjdę z siebie.
I jeszcze teściowa mnie wkurzyła na maksa...Dzwoniła do małża i zapraszała nas na grilla. No i on dał słuchawkę mi. I ja odpowiedziałam, że nie bardzo, bo malutki płacze i nawet nie będzie jak porozmawiać, a on się męczy itd. A ona do mnie, że po lekarzach z nim to mam jakoś siłę jeździć...!
Kolejne biedactwo które trafiło na totalnego idiotę za męża - witamy w klubie.

teściowa bezczelna i za grosz wyczucia nie ma, i jeszcze będzie robić wyrzuty że po lekarzach masz siłe chodzić? szczyt arogancji - ja bym podziękowała tej Pani za zaproszenie na ładnych kilka sezonów...

a Igorka bym jej na Twoim miejscu kochana pewno nie dawała pod opieke - bo więcej bym nerwów zjadła niż wszystko warte -
a tż widze wpatrzony w mamusie jak w obrazeczek i co powie to świete a mamunia uosobienie dobroci i słowa złego jej powiedzieć nie wolno - cóż - chyba pora jego sprowadzić na ziemię i dać jakieś ultimatum - ma Cie zacząć szanowac i bardziej doceniać - bo albo Wy- tzn. Ty, Igorek i tz albo on i mamusia - albo tylko on - skoro taki egoista z niego - i dobrze dziewczyny pisza że musisz już teraz podjąc jakieś kroki bo będzie tylko gorzej, sama widzisz że tż sobie pozwala na coraz ostrzejsze słowa, i czuję że będzie tylko gorzej - musisz to przerwać i zacząć działać - próbowałaś pogadać z tz-tem że należy Ci się jakiś szacunek - a nie tylko krytyka z jego strony i zero pomocy??

działaj kochana jak najszybciej.
Cytat:
Jeszcze dodam, że mój szacowny mąż miał czelność powiedzieć, że pyskuję do jego mamy. Sorki, że tak sie wiecznie żalę, wcale nie przyprawiam mu rogów, ale naprawdę mi jest lepiej jak się Wam wygadam...
ale niby czym jej pyskowałaś? a ona Tobie z takimi tekstami to przepraszam komplementy prawiła czy jak?

Nie tylko Ty wylewasz żale tutaj - jakies zbiorowe fatum spadło na nas dzisiaj. Ja też musiałam wylać żale i mi ulżyło trochę, reszta może jakoś sama pójdzie jutro... oby.

Dobra lecę siku i spać bo padnę jutro a już po drugiej...

dobranoc kochane

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-07-10 o 01:53
Stary 2011-07-10, 06:45   #1818
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
widzę że wczoraj jakaś zbiorowa głupota facetów ogarnęła...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Zdjęcia ze spacerku
ale słodka
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
[....]Sie wrazliwa zrobiłam
popieram Cię w zupełności

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
BRUNETCE WYPADŁ CZOP Położne mówią że 1-4 dni i urodzi :brzyda l:
no to

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ale słodziara i na krótki rękawek może chodzić, moja zmarźlucha w pajacach na spacerku i w niedrapkach bo stópki i rączki sinieja
tym się nie sugeruj, mój też często kończyny ma chłodne,ale kark cieplutki. Tam sprawdzaj, rączki i nóżki niedługo tez będą ciepłe

[QUOTE=Marina1;28044220 A ona do mnie, że po lekarzach z nim to mam jakoś siłę jeździć...
[/QUOTE]

że co????T o widzę że synuś się w mamusię wdał....

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
A mnie też zaczął szop opuszczać - zdecydowanie wyglądem różni się od śluzu. przeźroczysty, lekko różowawy. normalnie strach mnie obleciał, a mąż poleciał skręcać blat na pralkę na przewijak
to widzę że już niedługo

Cytat:
No i jutro mój malż wymyślił sobie, że pojedziemy do nich ( znaczy do teściowej i teścia) i ja, że nigdzie nie jadę, za to co powiedział i tak dalej. To on zadzwonił do brata i że ma niby przyjechać po niego rano( bo mój nie ma prawka) i po malucha. I wrócą wieczorem..
Tak jak Crazy pisze,niech jadą.Jestem prawie pewna że wrócą jak tylko mały chwilę popłacze

Cytat:
Ale śliczny

Cytat:
Może kup też do noska, może się przydać. Ja nie miałam, kupiłam jak sapał dość głośno, i okazuje się bardzo przydatna, sporo wydzieliny usunęłam choć jej nie widać było. A oddycha mu się znacznie lżej. A też mi radzono nic nie kupować, że niby nic nie trzeba

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

o, youyou, widzę Cię na dole jak tam????

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 07:43   #1819
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

widzę,że bezsennosc u pierworódek... u wieloródek praktycznie nie istnieje...ja staram się wykorzystac każdą chwilę w nocy na spanie....chociaż róznie idzie...

a chłopy- w sumie ja ze swoim już 2 tygodnie nie rozmawiam. widzę,że robi do mnie podchody,ale teraz to ja staram się go ignrowac...we wtorek mamy rocznicę ślubu...ciekawe co się wydarzy..... chłopy przed porodem potrafią byc beznadziejni...nie wszyscy oczywiście,ale mój jest własnie tak do dupy... wydaje mi się,że oni nie potrafią się przyznac,że panikują a przy okazji są żadnym wsparciem

życzę miłego dnia

porodów szczęśliwych mamom z donoszonymi ciążami rozdwajajcie się dziewczynki!!!!!

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Aania- dobrze piszesz z tą solą do noska... ja mam MARIMER i przydaje się ciągle...jak mamy katar to jest niezastępiona, a katar lubi pojawiac się często...

do tego ja POLECAM KATAREK do odkurzacza...dla mam ,ktre jeszcze nie kupił fridy to polecam.Mamy które porównały Fridę i Katarek zdecydowanie wolą KATAREK. http://allegro.pl/katarek-odciagacz-...702494848.html
zachowuje ciągłośc ssania...a fridą odciąga się tylko chwilkę,czasem się już odpuści,wydzielina się cofnie i w zasadzie nie wiadomo czy wszystko udał się wyssac.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 07:58   #1820
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dzisiejsza noc niestety bezsenna... Strasznie duszno.

Widzę, że nocne pogawędki sobie urządziłyście i na mężów ponarzekałyście
Oby rozmowy dały satysfakcjonujące rezultaty każdej z Was

Brumek to zrobiłas zakupy!
Brzuszek zdecydowanie wystrzelił

Sól fizjologiczna jest do przemywania oczu a sól morska do noska
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 08:29   #1821
Zmalowana
Zakorzenienie

Halooo jest tu kto ?
Mam brunatny śluz, UMIERAM ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 08:36   #1822
83monia
Zakorzenienie

ładnie plotkowałyście jak inne spały

mojemu też odwala troche. dobra, ja mam wredny charakterek, ale teksty w styku "jak urodzisz to cie doprowadze do pionu (chodzi o to zebym nie krzyczala jak porąbana jak wkurza mnie cos...) to troche nie na miejscu. bo potrafi walnac takie cos w rozmowie ze ja sie porycze i ma na miesiac spokój z moimi humorami. no bo czasem rzeczywiscie ma racje... ale rpzez takie teksty to sie czuje jak inkubator! do czasu wypakowania to jest w miare cacy, a potem sobie bedzie po mnie jezdzic?! niedoczekanie!!!

a ja sie ostatnio wysypiam jak nigdy! sikac mi sie tak czesto nei chce, maly spi jak zabity, wiec mnie nei budzi... za to zauwazylam ze od wczoraj mniej sie mala rusza (zwiastuje to poród?), az wczoraj zastanaiwalam sie czy na IP nie jechac bo trzese brzuchem, artur mi pomaga a mala nic! w koncu sie leniwie poruszyla i zaczela harce. ale np. teraz jestem po sniadaniu a mala nic... a zwykle to odwalała tam niezle jazdy po jedzeniu... sama nie wiem, troche mnie to martwi.

lece sie do kosciola ubrac, bo za pol godziny masz a ja w pidzamie...

brumek- jednak jestes w ciazy! gratuluje 3 miesiaca

zmalowana - porod to nei umieranie, rozwiera ci sie pewnei szyjka, rodzisz wariatko

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-07-10 o 08:37
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 09:14   #1823
brunetka2000
Zakorzenienie

dziękuj ę dziękuję w imieniu mojego szopa

Znowu mnie rano pogoniło od wczoraj tak mam
Jestem przerażona, że zbliża się poród
Ciekawa jestem czy mnie jutro wypuszczą czy już nie, ale powiem szczerze, że wolałabym nie :brzyda l: Jak połozna powiedziała, że teraz w każdej chwili może się coś zacząć dziać
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 09:45   #1824
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

zmalowana i brunetka az mnie ciary przeszly jak przeczytalam wasze wypowiedzi, TO juz jest tuż tuż

aaaaa i z poporodowych obserwacji zapomnialam wam powiedziec ze przestaje sie sikac co 2 minuty, juz bylam tak przyzwyczajona do tego, a tu sie skonczylo, mozna w nocy pospac, jak dziecko daje oczywiscie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 09:47   #1825
Zmalowana
Zakorzenienie

Eee tam ja się nie łudzę, że to to

Stary 2011-07-10, 09:56   #1826
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Eee tam ja się nie łudzę, że to to

a niby co innego

zabierasz mame na poród?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 09:57   #1827
patik87
Zakorzenienie

Hej. Płodna noc była w sensie pisania i nie spania
dziewczyny a chłopy może przechodzą coś w rodzaju skoku rozwojowego?

Marina- aż mi się smutno robi że takie stresy i katusze przechodzisz bez wsparcia męża. Jesteś w otyle dobrej sytuacji, ze to Ty możesz go wypieprzyć z domu- ale to już ostateczność, jak nie dojdziecie do porozumienia a będzie tylko gorzej.
Z jednej strony podzielam zdanie crazy- dałabym Igora- niech zobaczy, jak to jest jak ciągle płacze..ale wydaje mi się, że powiedział to ze zabiera małego bo cwaniakuje, a tak naprawdę to wie ze nie da rady bez Ciebie.
Chyba ze na mamusię swoją tak liczy w razie niepowodzenia- a ta krowa może powiedzieć że specjalnie go zostawiłaś bo nie chcesz się nim zajmować i takie tam..
I tak źle i tak niedobrze. Jak mąż ma tak wypruty umysł to tego typu próby chyba nie dadzą efektu...nie wiem sama co Ci poradzić.

Beatka miałaś noc zasmarkaną. Ale dzień fochów i będzie ok, tzta będą kości bołały po spaniu na kanapie i więcej się nie zdecyduje na takie występki. On się stresuje porodem i tym co będzie, grill to rodzaj odstresowania pewnie.

Jaciee Twój tz pewnie zaraz będzie się przymilał do Ciebie.

Mój tz na szczęście nie tyka alkoholu, poprostu nie lubi. Nawet piwa od czasu d czasu nie pije.Jego alko jet cola Nigdy nie mam z nim takich problemów na szczęście, bo ja uczulona na tym punkcie, i to jest jego wielka meggga zaleta. Na weselach 5 kieliszków wódki, i to potem choruje.

Zmalowana myślałam w nocy co tam u Ciebie. Młody może się przestraszył że jutro szpital? obędzie się bez wywoływania coś czuję w kościach

Brumek zgrabny brzunio, na leżąco każdy maleje. Ale do 4o tc nadal lekko Ci będzie.

Noc u mnie do bani. Duszno, siku i piciu sto razy, lecący śluz i myśli- czy to nie wody, kręgosłup już odmawia współpracy...mogłabym tak pisać i pisać, ale same wiecie o jakie dolegliwości mi chodzi
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 10:17   #1828
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
a niby co innego

zabierasz mame na poród?
A no nie wiem, póki co dalej nic nie leci. Brzuch tylko ćmi. Zabieram mamę chociaż nie wiem czy wytrzyma

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Zmalowana myślałam w nocy co tam u Ciebie. Młody może się przestraszył że jutro szpital? obędzie się bez wywoływania coś czuję w kościach
O jak miło mam nadzieję, że się obędzie. Ale póki co cisza.

Stary 2011-07-10, 10:22   #1829
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Mi wypadł od razu cały przejrzysty (lekko białawy) wielkości kciuka, więc nie pomyliłam go raczej z niczym innym, a dzisiaj takie delikatne kuleczki jeszcze wyłaziły.
Witam Dziewczynki
Sygine mój czop był ciemniejszy i bardziej taki śluzowaty zeby nie napisać obrzydliwy i nie wypadł cały od razu
Cytat:
U nas poszło o to niestety że tż zaprosił do nas swojego kolegę - którego ja osobiście nie trawię, oczywiście popili trochę - a tż pretensje że go zapytałam czy w razie jak zacznę rodzić to mam sobie taksówkę zamówić czy sama zawieść na porodówkę i jeszcze że mu powiedziałam że w takim stanie to nawet bym nie chciała żeby ze mną jechał bo by go i tak nie wpuścili i ze już wolałabym rodzić sama
Ostatnio to samo powiedziałam mojemuTż pijaka na porodówke nie biore bo mi wstyd ale ostatnio uspokoił sie , odpukać
Cytat:
A do mnie właśnie dotarło, że przez ponad 6,5 roku mieszkania razem (w sumie już 7 niedługo stuknie), ani razu nie spaliśmy oddzielnie Tzn. tak w domu, kiedy oboje jesteśmy. Nawet jak się kłóciliśmy to nie przyszło mi do głowy, żeby iść na kanapę albo jego wyganiać
U nas jest tak samo jak mnieTż wkurzy to sobie myśle że nie chce go w sypialni ale potem i tak mi przechodzi
Cytat:

Jest brzuszek ciążowy

U mni noc koszmarna duszno gorąco tak sie rzucałam w łóżku że zmasakrowałam poduszke a Krystianek chyba sie bał biedaczek bo nie kopał po żebrach Wieczorem czułam sie źle skurcze mnie łapały ale nie wiem czy to od żołądka czy co bo na grilu byłam i jakoś tak ciężko Od rana znowu bóle jak na okres dziś jade do mojej lekarki na konsultacje
Wydaje mi sie że pobije rekord łażenia bez czopa i ze zgładzoną szyjką
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 10:27   #1830
agadus
Wtajemniczenie

witajcie

jakiegos lenia mam nic mi się nie chce a tu obiad trzeba zacząć szykować dla moich oszołomków kochanych

a cos mi sie zdaje że brunetka niedlugo urodzi jak ja już gania do wc

Carmela PISAŁA ŻE JAK BLISKO PORODU TO JUZ SIE TAK DO WC NIE LATA W NOCY (oj przepraszam caps lock mi się włączył a nie chce mi się kasować ) nie pamietam jak to było z sikaniem w przed pierwszym porodem ale ostatnio zauważyłam ze wstaje w nocy raz albo w ogóle ale ogólnie coraz częściej mam skórcze i mam jeszcze jedno pytanie do Carmelki odnośnie torby zastanawiałam się nad ta torba co Ty zamówiłaś juz od miesiąca chyba niby nie wielkie pieniądze bo to 50 zł a pisałam że Ty zamówiłas masz juz ta torbę ??chętnie zobaczyłabym zdjęcia jak wygląda przy wózku jak jeszcze nie masz to pewnie zamówie jutro bo moja stara torba jest na rzep a z doswiadczenia wiem że rzep nie jest funkcjonalny bo jak się coś więcej wloży to się otwiera sama

ojj ale sie rozpisałam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości