|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() Koszulek lepszych byłoby mi szkoda Mąż mnie pyta wczoraj na co mi aż 3 koszule. No to mówię: 1 na poród i nie wiadomo jak będzie potem wyglądać. No a jakbym tak jeszcze tą drugą zaraz w szpitalu poplamiła, to zostaje mi tylko jedna i żadnej zmiany. A on na to: no to skoczyłbym do sklepu albo moja mama by Ci coś w lumpku wyszperała ![]() Link naprawiony ![]() Dzień dobry, Malamutka (albo żyję w błogiej nieświadomości).Hej Pestko, dawno Cię nie było Coś bardzo dawno nie było Mucki Przegapiłam coś, pisała że jej nie będzie?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-10 o 09:20 |
|
|
|
|
#3782 |
|
kosmitka
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Agnyska, za diabła nie wiem co to są te puszorki.
Malamutka, bez przesady, dzieć nie będzie w brudzie. Mama będzie szybko prać i suszyć i prasować , przecież wszystkiego naraz nie zabrudzi. Moja sis mówiła, że takie dziecię przebiera się raz dziennie, więc naprawdę ilość ciuszków jest wystarczająca. Ja się co prawda obawiam na początek ulewania, przeciekania pieluchy itp, więc dlatego wolę mieć tych ubranek ciut więcej. No i nie chciałabym raz dziennie prać. Dziwna u Ciebie sprawa z tą diagnozą, ja bym tak do końca nie brała jej na serio. Jeśli nie było wyniku hist-pat to nie ma mowy o 100% potwierdzeniu endometriozy. Usg dowcipne miałam nawet podczas ostatniej wizyty - 28tc... więc chyba nie ma przeszkód, by to zrobić. Ciąża jest czasem, gdy endometrioza się nie rozwija, podobnie działa czas karmienia piersią. Pestko ja kupuję tylko poszwy i ochraniacze na szczebelki, czyli szukam takich zestawów 3-elementowych. Do tego dokupię rożek, niekoniecznie z tej samej serii, reszta elementów nie jest mi potrzebna a i nie jestem zwolennikiem baldachimów itp. Kupię też ze 2 kocyki - cieńszy i grubszy. Mój synio ma czkawkę
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Pestka
Nie ma to jak zacząć dzień od udanych zakupów ![]() A co do porodów, to wczoraj mi koleżanki opowiadały w jaką histerię popadły, jak po urodzeniu dziecka poszły pod prysznic i zobaczyły, że brzuch nadal mają taki sam Bo im się wydawało, że jak urodzą dziecko i łożysko, to on powinien od razu być normalny, tylko ze zwisającą skórą
|
|
|
|
#3784 |
|
kosmitka
|
U nas właśnie w sklepie widziałam koszulinki po 19 zł i takie też na poród kupię, lepszych masz rację szkoda. Do karmienia też były różne, ale tu już ceny bardziej zróżnicowane.
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Pestka to trzeba kupić 4 koszule?
|
|
#3785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Lenka miała wczoraj czkawkę a chcielismy pobaraszkowac z Tz![]() Ja własnie tez nie chce baldachimów, ale przybornik kupię..... Teraz trzeba tylko wybrac wzór i kolor, bo te pstrokacizny rysunkowe cos mi nie pasują... |
|
|
|
|
#3786 |
|
kosmitka
|
A do czego ten przybornik może służyć? Jest to praktyczne? bo jakoś szkoda mi kasy.
|
|
#3787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) innego znaczenia nie znam ![]() Pestko ja też mam zamiar kupić tylko poszwy, ochraniacze i może falbankę maskującą. A dodatkowo rożek i śpiworek. Postaram się to kupić z tej samej serii, choć przewiduję co najmniej 2 rodzaje pościeli, więc druga pościel to tylko poszwy. A moja dzidzia dziś wyjątkowo spokojna po wczorajszym wieczorze Może też jej przykro z powodu wczorajszego przegranego meczu
|
|
|
|
|
#3788 |
|
Rozeznanie
|
Agnystka jestem codziennie ale na k. bo tu się do Was wbic przy ograniczonej ilosci czasu jest trudne
Dziękuję, nastrój wielorybkowy ale pozytywny![]() Kolezanka mi mówiła ze najlepiej miec 3 albo 4. Nie wiadomo jak szybko urodzimy....i do porodu nie opłaca się mega drogiej koszulki, tylko cos taniego, luźnego, bo całe bedzie we krwi pewnie...... A po porodzie dwie z mozliwoscią karmienia ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Ma przydatne kieszonki na pieluchy, kremiki i inne potrzebne rzeczy...chyba ze masz osobny przewijak???? Bo ja bede miała mocownany na łózeczku. |
|
|
|
#3789 |
|
kosmitka
|
Pestka ja to się boję, że do szpitala na czas nie dojadę (100km), a tu mówisz, że nie wiadomo kiedy urodzimy hehe. Mąż opracowuje wyjścia awaryjne, poszukuje awaryjnych lekarzy i szpitali położonych na trasie
![]() . Ale jak trzeba 3 czy 4 to tyle zakupię. Jedną już mam. O.
|
|
#3790 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3791 |
|
kosmitka
|
Przewijak mam jakiś na komodę i półkę nad komodę w zestawie. Na półce chciałam trzymać te pierdółki. A pieluchy nie wiem, chyba w komodzie.
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co prawda te 100km do pokonania to głównie autostrada była, ale potem trzeba było się przebić przez pół Poznania. Podobno od momentu jak wody odejdą do porodu to jeszcze kawał czasu. Bo zanim skurcze częste, zanim rozwarcie itd - czasem to trwa kilka godzin. Więc spokojnie niech torba już czeka, a jak wody odejdą, to do samochodu i w drogę ![]() A jeśli chodzi o wody płodowe, to ostatnio słyszałam, że to tak dużo leci, że koleżanka z ręcznikiem między nogami do szpitala pojechała
|
|
|
|
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy mojej organizacji pokoju myślę, że się przyda i to bardzo.Edit: ale jak masz jeszcze półeczkę, to chyba tam Ci się wszystko pomieści. Cytat:
Ciekawe po co dziecku szelki, swoją drogą?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-10 o 09:43 |
||
|
|
|
#3794 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
.Problem w tym, że mój gin zakazał takich wycieczek po odejściu wód - kazał udać się do najbliższego szpitala... a nie jechać 100 km. I autostrady na mazurach nie mamy żadnej. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Szelki u dzieci to dla bezpieczeństwa podczas spaceru. Ale jaki to ma związek z wanienką??
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie od wód się zaczyna.
|
|
#3796 |
|
Rozeznanie
|
Anciaahk a nie masz możliwości by cię lekarz do tego szpitala wcześniej położył? Siostra mojego przyjaciela chciała rodzić w Poznaniu, a mieszka w Ostrowie Wlkp (ze 160-200km będzie) więc jej pani gin skierowała ją do siebie na oddział (była ordynatorem) i sobie dziewczyna poleżała w Poznaniu chyba już 2 tyg przed planowanym porodem. Ale nie mam pojęcia kiedy w sumie urodziła
|
|
|
|
#3797 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poczytam napewno- kurde wczoraj odpisałam ale mnie wylogowało i wcieło odpowiedź Cytat:
akurat zrobi się zimno hihi co do karmienia to mam identycznie więc głupio nam we dwie ale może odkryjemy to o czym tak ładnie wczoraj lussane? pisała pożyjemy zobaczymy, presja nie w nas tylko wokół nas niestety ![]() Cytat:
kupiłam kiedyś po sezonie na wyprzedaży po 5 zeta na 4 okna i dwa lata używam, a mam tak rozmieszczone żeby przewiew był i tylko te okienka latem otwieram![]() w budowlanych czy marketach w zależności od rozmiaru są od 10 do 20 zł więc nie tak drogo, może z zewnątrz nie wygląda to pięknie ale od środka nic nie widać a komary i inne paskudztwo owszem brzęczy ale po drugiej stronie ![]() no ja też tylko zimą i na szalik czy sweter stosuję nad czym ubolewam ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- no i dzień dobry
|
|
|
#3798 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry, niedzielnie, słonecznie i upalnie. po spacerze z psina o 8ej rano obie padłyśmy z gorąca
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak moja siostra miała pierwszego synka w zamierzchłym '93 roku to np w spacerówce nie było przypinania dla dziecka i zakładałyśmy te szeleczki i zapinały do ramy, żeby z wózka młody nie wyleciał a teraz to chyba na spacerki - ja mówię, że jak moja córcia odziedziczy po tatusiu poziom energii to przypnę szelki jej, psu, dwie smycze rozciągane wezmę i dopiero na spacer
|
|
#3799 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mały cud a jaka przeogromna radość
|
|
|
#3801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do pomysłu spacerów |
|
|
|
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
dopisuję się do was z tym karmieniem - uważam, że nic na siłę. bo stres nasz na dziecko przechodzi. moja kuzynka pod wpływem otoczenia i uwag tak małą na siłę 2 miechy piersią karmiła, a mała wiecznie wyła, bo nawet nie płakała. żąl mi było i kuzynki i małej, bo dochodziło do sytuacji, ze ona wręcz na na siedząco ją karmiła piersią byle ta zjadła coś. to były cyrki. przy drugiej córci kuzynka powiedziała, że w d..... uwagi innych, jak sięnie uda to butla. i co? malutka pogodna, zadowolona, wyspana, kuzynka zadowolona, szczęśliwa z macierzyństwa.
ja wychodzę z założenia- szczęśliwi rodzice, szczęśliwe dziecko. tak jak w dniu ślubu nie znika nasze "ja" i nie zamienia się tylko w "my", tak w chwili gdy zostajemy matkami, nadal jesteśmy kobietami, żonami itp. ja do karmienia nie nastawiam się ani pozytywnie, ani negatywnie a realistycznie. zobaczę co będzie i tylko proszę mi nie pisać, że po porodzie mi się zmieni ![]() zmieni się to się zmieni, nie zmieni tez okej. mamy być szczęśliwi a nie zakatowani przez płaczące głodne dziecko i mnie doprowadzona do ostateczności przez nieumiejętność karmienia.
|
#3803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hejka mamuśki
jadę zawieźć męża na budowę, później skoczę do kościoła i leniuchowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cuda się zdarzają![]() Cytat:
![]() do później ![]() Natka kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek dużo szczęścia, uśmiechu, radości, bezproblemowego i szybciutkiego oraz terminowego porodu oraz spełnienia wszystkich marzeń![]()
|
|
|
#3804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bedzie wesoło cos czuję...hihih
|
|
|
|
|
#3805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o i kolejne zastosowanie szelek ja jeszcze widziałam na all takie szelki do nauki chodzenia ale biednie to dziecko wyglądało tak uwieszone
|
|
|
#3806 |
|
kosmitka
|
Natko - 100 lat, donoszenia i bezproblemowego i szybkiego porodu a potem samej radości z macierzyństwa!! Najlepszego!!
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie, to już dziś
![]() Natko, spełnienia marzeń i przybywania ciągle nowych, bo bez marzeń ciężko by było w życiu Wiem, że na pewno mama do karmienia mi się wtrącać nie będzie (ona się do niczego nie wtrąca, taka złota kobieta , a poza tym sama karmiła mnie niecałe dwa tygodnie, bo potem wylądowała w szpitalu i tyle było).
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-10 o 10:28 |
|
|
|
#3808 |
|
Rozeznanie
|
indygo dobrze powiedziane z tym karmieniem
![]() ja się tylko boję że jak zacznie się zmęczenie, rozdrażnienie i nerwy związane z 24 godziną opieką nad małą to mogę stać się mniej pewna i każda uwaga mnie zdołuje choć tu mam tylko męża a z nim to sobie poradzę...czasem się cieszę że rodzinka 300 km dalej i wielki problem z odwiedzeniem mnie mają ![]() kurczaczek przypomniałaś mi o moich psinkach po 10 a one bez śniadanka i znów zaglądają przez okno mam nadzieję że dziecko mniej subtelnie będzie się domagało jedzenia ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- oj Boziu drugi dzień tankowania wody jak wielbłąd co się wybiera na miesięczną wycieczkę po Saharze ![]() Natka spełnienia wszelkich marzeń tych wielkich i tych malutkich, uśmiechu na co dzień i rozkosznego brzdąca na zdrowie
|
|
#3809 |
|
Rozeznanie
|
Natka sto lat
Spełnienia marzeń i duuuzo radosci![]() p/s Ale nas w lipcu urodzonych duuuzo
|
|
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja sunia głęboko patrzy w oczy jak jedzonka jej nie dam i nie odpuści póki nie dostanie![]() ![]() Natka wszystkiego co najlepsze, najpiękniejsze, lekkiego porodu i radości z macierzyństwa i szybkiego powrotu do formy
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-10 o 11:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

, wygląda ciekawie. Póki co zaczynam od ... kocyków, chyba dzisiaj zrobię pierwsze zakupy, ot na poprawę humoru
(albo żyję w błogiej nieświadomości).
Przegapiłam coś, pisała że jej nie będzie?

Bo im się wydawało, że jak urodzą dziecko i łożysko, to on powinien od razu być normalny, tylko ze zwisającą skórą

.

mały cud a jaka przeogromna radość
. Dla mnie początkowo to brzmiało jak wyrok.