|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
Cytat:
![]() tak bym chciala taka pogode na slub ![]() |
|
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
Witam dziewczynki
Jakoś ostatnio nie mam na nic czasu jeszcze dzisiaj byłam w robocie No ale jestem z siebie dumna załatwiła sobie sale na cwiczenia ( jak byliśmy w Polsce to byliśmy na przyspieszonym kursie tanca) we wtorek idziemy pierwszy raz pocwiczyc pierwszy taniec mam nadzieje ze nie zapomniałam
|
|
|
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w ten piękny słoneczny dzień!
Dzisiejszym PMkom życzę wszystkiego najlepszego
|
#2584 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
No
![]() Pogoda przepiękna ![]() Wróciliśmy Obrączki przymierzone i teraz bedą wprawiane kamienie![]() Za tydzień powinny być gotowe Kupiliśmy ciuszki dla Małej Dominiczki która urodziła sie naszym znajomym ![]() A ja zaszalałam i kupiłam sweterek z krótkim rękawkiem w carefourze za 10 złotych
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Mam aparat to pokaże wam biżu
![]() Bransoletka, kolczyki i wspólnie
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
Ja wpadlam na kilka minut przed snem- jutro znowu miasto króli.
Kurcze mam kłopot. TZ i jego rodzina uwielbiają torty z masą i bIszkoptem nasączonym alkoholem. A ja nie i moja rodzina też nie. I co mam zrobić? Postawić na swoim z tortem i zrobić owocowo- śmietanowy, czy poddać się i pozwolić na taki ciężki tort? Ktoraś strona gości i tak nie będzie zadowolona. Mam z tym kłopot. Tort w profesionalnej cukierni to koszt około 800'zł i więcej. Tort od Pani co piecze to 350 zł. Pewnie i tak po weselu nikt nie zapamięta tortu, ale nie chce żeby moja rodzina zapamiętała że był nie dobry. Ehhh no nie zamówie dwóch osobnych... Choć to w tej chwili brzmi logicznie... A powiedzcie mi u was Młoda Para kroji jeden kawałek, czy cały tort? Bo ja się dowiedziałam, ze u TZ zawsze kroją Młodzi cały- w sensie że dlamwszystkich gości. Dla mnie to dziwne, ale co kraj to obyczaj. Będzie ciężko... Dobranoc
Edytowane przez ardillka Czas edycji: 2011-07-10 o 00:19 |
|
|
|
#2588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Twoi rodzice wtrącali się do wódki albo orkiestry ? ale to tylko taka moja rada !A jeśli chodzi o krojenie tortu, to przynajmniej u Nas w naszych stronach tylko dwa kawałki kroi młoda para- dla siebie a dla gości już obsługa sali ![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- rock co milczysz ? ![]() jak ból palca ? Edytowane przez mariaantonowna Czas edycji: 2011-07-10 o 00:43 |
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz np. (jeśli tort bedzie pietrowy) zrobić dolna warstwę ciężka nasączoną a górne lżejsze owocowo śmietanowy. Co do krojenia, to nie spotkałam się nigdy żeby Młodzi kroili cały tort. Kroją jeden kawałek a resztę kelnerzy. Jakbym miała pokroić tort dla 80 osób to moja suknia w czystym stanie by tego nie przetrwała ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Milczę bo nikogo nie ma ![]() Oglądam film "Woda dla słoni" strasznie mi się podoba, polecam ![]() A co do palca, to może odrobine mniej boli ale nadal boli
|
|
#2590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, a słuchaj tak się wkręciłam przez ostatnie na temat planowania ciąży,odpowiedniej diety itd., a Wy palnujecie dzieci w przeciągu najbliższych 2 lat ?
|
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak bedzie z dzieckiem, ja nie mam stałej pracy. Nie stać nas na dziecko. Przynajmniej na razie. A poza tym ja nie czuję takiej potrzeby.
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
witam
wróciłam z fajnego grilla ![]() ja zdecydowanie nie planuje na razie dzieci , ale jak wiaodmo plany a rzeczywistosć.. różnie to bywa ale na razie nie... rock te kryształki w Twoich kolyczkach to swarki ? |
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie planuję ale tak jak mówisz, nigdy nic nie wiadomo ![]() Kryształki svarowskiego i perły
|
|
#2594 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od dłuższego czasu śni mi się mój eks... Śliczna biżuteria ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:30 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ---------- Uwielbiam te czerwcowo lipcowe noce...już widno... |
||||
|
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle, że ten tort to jest nasz problem, którego będzie ciężko przeskoczyć. Pewnie ja ustąpię i będę przez to niezadowolona. Jeśli chodzi o krojenie- to jak żadna nie kropi całego tortu, tO ja też nie zamierzam. Będę przy tym stała ze 40 min- bez przesady. A poza tym, to dzien dobry...
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc, to ja nie przywiązuję uwagi do tortu...nasz będzie 3 poziomowy i nic więcej nie wiem...jaki będzie, taki będzie...z resztą jako młodzi to zjemy jeden kawałeczek na pół...reszta do podziału dla gości, którzy i tak po kielichu to albo zjedzą kawałek i odłożą (z reguły faceci), zjedzą kobitki i dzieci...
Nie dajmy się zwariować dziewczyny!!! Na dobrą sprawę ardillka możesz poprosić o dwa smaki tortu ( gwarantuję Ci, że większości gości będzie wszystko jaki on ma smak, część nie spróbuje wcale) i cześć nie zauważy, że są dwa rodzaje. A na pytania co dociekliwszych gości czemu masz dwa rodzaje? Powiesz, że Ci /Wam oba smakowały...i mogliście się zdecydować...i tym sposobem TŻ i Ty będziecie zadowoleni oboje ![]() A w ogóle, to te dwa smaki, które ewentualnie byście wybrali też mogą gościom nie smakować i co wtedy? To może zadzwonić do każdego zaproszonego gościa z osobna, zapytać o preferencje smakowe i zamówić babeczki określonej ilości w smaku dla każdego gościa z doczepionym imieniem i nazwiskiem, coś a'la winietka, wyczytywać każdego gościa, babeczkę siup na talerzyk i wręczamy gościowi ![]() Może to byłby sposób na to, aby wszyscy byli zadowoleni ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Dzień dobry wszystkim i miłego dzionka
|
|
|
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hahaha... Tak, przy potwierdzaniu, będę się wszystkich pytała jaki smaczek babeczki zamówić U nas tort będzie taki jak my chcemy (nawet rodzicom nie daliśmy się wtrącić), jak komuś nie pasuje, to spadówka, więcej zostanie dla nas Dzień dobry!
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
Nie chodzi nam o smak tylko o biszkopt nasaczony spytytusem. Czyli alkoholem.
Nie wazne, to moja sprawa. Troche mnie nie zrozumialyscie. No ale tak sie zdarza: dla jednych z nas wazne jest czym beda sypac goscie pod kosciolem, a dla innych jedzenie i tort. Nikt nam sie nie wtraca, tylko sami nie mozemy sie dogadać. Miłej niedzieli
Edytowane przez ardillka Czas edycji: 2011-07-10 o 11:28 |
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, piękny dzień
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2601 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie upał a jak byłam na dwudniowych weselach to też ustnie mnie na drugi dzień zapraszali i pod koniec pierwszego dnia jeszcze mówili na którą godzinę ![]() Cytat:
zresztą tak planuję zrobić jeden śmietankowy, jeden czekoladowy a trzeci jeszcze jakiś inny u mnie też każdy woli śmietankowe a u tżta bardziej tradycyjne... jeśli ja bym zamawiała to zamówiłabym pod siebie ale tż się na mnie w tej kwestii zdaje, więc nie byłoby z nim konfliktu, a u Ciebie jest trochę inaczej...
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
siemka
![]() 69 ddś
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2605 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek Kochane
![]() Wczoraj byłam na przymiarce czeka mnie jeszcze jedna, gdzie będzie już prawie wszystko zrobione i ostatni raz przymierzę przy odbiorze.Poza tym wczoraj byliśmy z TŻ na painballu, fajnie było czołgałam się po lesie itd, a w tym całym ekwipunku myślałam, że się uduszę , ale było super, następnie grillek u dziewczyny brata i po 23 w domku, niestety TŻ pojechał na 12 do pracy i nie będziemy się widzieć cały tydz. ![]() Ze spraw ślubnych: Zamówiliśmy obrączki, 29 lipca do odbioru ![]() A za 10 dni się bronie :/ Nie mogę się do tego zabrać... :/ Bo tak naprawdę żyję już ślubem
Edytowane przez Justysia1188 Czas edycji: 2011-07-10 o 14:00 |
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Helo
![]() a u nas 2 tygodnie ![]() panienski sie udal ![]() M. w koncu sie udalo dorwac ksiedza i mamy zaswiadczenie o wygloszeniu zapowiedzi-kolejne 40zl ale w koncu idziemy do kosciola w tym tyg. i podpisujemy dokumenty ![]() no i placimy 490
|
|
|
|
#2608 | ||
|
Zadomowienie
|
Śliczna, chciałam podobną ale z różowymi perłami i nigdzie nie mogłam jej dostać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obroną się nie martw, na pewno się obronisz za ddśU mnie deszczowo... Jakąś godzinę temu była burza, wyszliśmy z dzieciakami na deszcz, żeby się oswoiły z burzą, miały taką frajdę, że nie chciały wracać do domu
|
|
#2609 | ||
|
Konto usunięte
|
U mnie tylko 6 dni zostało
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
ok. 20 stopni, szału nie ma, dosyć pochmurno ! Jestem głodnaaaaaaaaaa nic nie jadłam od wczoraj od 17
zaraz umre !---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;28054496] Ja planuję [/QUOTE] i na kiedy jeśli mogę zapytać ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

a Twoi rodzice wtrącali się do wódki albo orkiestry ? ale to tylko taka moja rada !