|
|
#1621 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
stubbornme
pamiętamy, pamiętamy Witaj ponownie na forum paula54 Ja się przygotowywałam do spotkań w poradni, mierzyłam temperaturę, robiłam wykres i obserwowałam śluz a na spotkanie w poradni nie poszłam bo mój Luby załatwił wszystko bez mojej obecności - 3 podpisy ![]() A spowiedzi też się boję - zwłaszcza, że przy jakimś święcie też trafiłam na księdza, który nie dość, że nie słyszał co się do niego mówi, to strasznie na mnie nakrzyczał i nie dał mi rozgrzeszenia Cytat:
Cytat:
![]() a za cierpliwość trzymam kciuki Mnie z kolei powoli zaczyna skręcać, bo ślub z końcem sierpnia a nie byłam na ani jednej przymiarce i nawet nie znam jej terminu.hehe mnie nie było od piątku i nie mogę się pozbierać z nadrabianiem, a w klubie też ogrom wiadomości.. AJJJJ Cytat:
![]() butterfly20 dobrze, że macie podobny gust u nas z tym akurat bywa różnie i stąd moje obawy, że nie spodoba mu się mój look ![]() Fryzurę wiem jaką by chciał żebym miała, ale wiem, że nie pasowałaby do mojej sukienki więc i tu NIEWIADOMA.. paula54 zlękłam się jak czytałam o Twoim śnie NA SZCZĘŚCIE to TYLKO zły sen ![]() My w piątek byliśmy w USC - Pani ani miła, ani zimna.. ale wszystko poszło całkiem sprawnie. Tylko dziwne, że TŻ nie zareagował jakoś specjalnie na to, że ja i nasze dzieci będziemy nosić jego nazwisko.. :-| potem tylko mówił, że w zasadzie to wszystko już spisaliśmy.. Potem rozglądaliśmy się za wódką - i dostałam kolorowego zawrotu głowy więc nie wiem co mamy wybrać .Po południu poszliśmy do kancelarii spisać protokół - było śmiesznie, bo ksiądz, który nas wypytywał był świeżo upieczonym księdzem i to był jego pierwszy taki dokument
|
|||
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2011-07-10 o 20:16 |
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
jagoda sukienkę chcę coś jak w załączniku, tylko dekolt bardziej w serduszko a nie az taki falisty.
laosa, thea klaski/: za zakupypaula co za sen ![]() Ale ja też dziś miałam koszmar ślubny. JUż niby było po slubie i miało być wesele, ale nie w naszej sali, tylko jakby na podwórku u mojego dziadka pod domem. Okazało sie, że zapomniałam iśc do fryzjerki i kosmetyczki a nawet nie było nigdzie szamponu, żebym głowe sobie umyła. Później jeszcze mojego brata (Świadka) nigdzie nie było a jak do niego zadzwoniłam, to powiedział "że przecież jestem już w pociągu i jadę, ale jak nie chcesz to moge w ogóle nie przyjeżdżać". I przyjechał ze swoja narzeczoną a ona w długiej białej sukience. I jescze gdzieś jeździliśmy z G i jeg wujkiem samochodem i okazało się, ze nie ma nigdzie nic co jedzenia, więc kupiłam w sklepiku jakieś kulki waflowe w czekoladzie. Ale dosłownie ze 20 dkg A i kupiłam wczoraj buty na zmianę. Nie wiem jakim cudem babce wyszło, że obcas ma 7 cm, jak przymierzyłam w domu do tych co mam to niecały cm różnicy jest
|
#1624 |
|
Raczkowanie
|
ma.ko
ja tez mam 2 pary butów i jest między nimi też prawie niezauważalna różnica w wysokości - tez z ok 1cm ale jak zmieniam z pierwszych wyjściowych na drugie, to jest różnica.. są szersze, ciut niższe i to wiele daje więc może i te się sprawdzą
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie kupuje zapasowych, wezme sobie klapeczki białe które już mam.
A macie bolerka? |
|
|
|
#1627 |
|
Raczkowanie
|
Tez nie mam.
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do butków - czasami nie trzeba zmieniać wysokości obcasa, tylko chociażby fason, np inaczej zapinane, gdzie indziej obgryzujące Jeszcze nie. I zastanawiam się jak go uniknąć. Niestety mam całkiem odsłonięte ramiona, więc odpada opcja całkiem niczego, ale zaraz po kościele się z niego chcę wyplątać (chyba, że będzie wiało i lało). Kombinuję też jak zrobić, żeby bolerko bolerkiem do końca nie było |
|
|
|
|
#1629 |
|
Raczkowanie
|
ja nie mam bolerka bo mi sie nie podobaja i jakos niechce miec.
a ja sie od dzisiaj nie odzywam z mama. jestem zalamana bo nie lubie takich sytaucji. przez to ze we wszystko sie wtraca i zwrocilam jej na to uwage to nagadala na mnie do taty (a on slepo wierzy w to co ona mowi) i moj brat jakos dziwnie mnie traktuje. mam dosc. a po slubie mamy z TŻ mieszkac z nimi w jednym domu niby sobne pietro ale nie wiem jak to wytrzymam. |
|
|
|
#1630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja nie miałam żadnych które by się nadawały, więc musiałam kupic. Ale zamierzam je już wykorzystywać do chodzenia ![]() Cytat:
![]() I coraz bardziej sie rzekonuje, że slubne jednak musza iść do szewca na rozbicie na szerokośc. Na długość sa idealne, ale w małe palce mnie gniota. Myślicie, ze szewc da rade? Kiedys już jedne buciki rozciagałam i było super. Cytat:
nie kłóćcie się. Ja nie nawidzę sie kłocić z mamą, gryza mnie później wyrzuty.---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- ja będe miała bolerko tiulowe z małymi niby kwiatkami z cyrkonii, podobnymi do tych na sukni. 18 będę na przymiarce więc zrobię foty i pokażę Wam
|
|
#1631 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Faaajnie ![]() za garnitur ![]() ja mam, choć nie lubię bolerek i nie jest szałowo piękne Paula - co za sen... ![]() My zakończyliśmy zapraszanie dziś ![]() O ile z mojej strony odmówiło bardzo mało osób, o tyle ze strony TŻ prawie połowa... ![]() no ale trudno jakoś to będzie... odnośnie snów, to mojemu TŻ śniło się coś "ślubnego", spał w piątek u mnie, ja się przbudziłam i słyszę jak przez sen mówi do mnie: "fajne masz te skarpetki", to ja ze zdziwieniem odpowiadam, że przecież jak śpi ze mną to nie mam skarpetek, no ale zapytalam po chwili jeszcze jakie skarpetki, a on na to "te ładne na teledysku" i rano się go pytam co mu się śniło, a TŻ mówi, że śnił mu się chyba dzień wesela, że miałam taką krótką białą sukieneczkę do kolan, białe sandałki i białe podkolanówki takie ażurkowe :P i że podobały mu się we śnie te skarpetki uśmialiśmy się nieźle jak mu opowiedziałam o naszej nocnej rozmowie
|
||
|
|
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny dawno mnie nie było i próbuję narobić z czytaniem ale ciężko idzie...
jadę dziś na pierwszą przymiarkę sukienki gratuluje wszystkim PM-ką za załatwione sprawy i udane zakupy
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
40 dni do ślubu! Cytat:
![]() moja sukienka od jakiegoś miesiąca wisi na szafie
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja sukienka, podobnie jak Jenny, też już ok miesiąc wisi w domu:P na drzwiach od szafy w pokrowcu..:P Jenny za dni
|
|
|
|
|
#1635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A u nas 25 dni do slubu! Za 3 tygodnie lecimy do Polski juz! A dzisiaj po pracy pierwsza spowiedz slubna... |
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do koła to moja ma dwa i jakoś nie zauważyłam żeby się bardzo odznaczały. Podobno z kołem jest wygodnie z tego względu że sukienka sie między nogami nie "majta" ![]() Napewno będziesz wyglądać pięknie
|
|
#1637 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam zaległości, bo w weekend odpoczywaliśmy ze znajomymi w wynajętym domku nad wodą...było super ale czas wracać do rzeczywistości. Cały tamten tydzień minął na rozdawaniu zaproszeń ale jeszcze trochę zostało i trzeba znowu się tym zająć. Cieszę się z Waszych udanych zakupów i ddś
i w ogóle ze wszystkich załatwień.
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do butów to całkiem przez przypadek zamówiłam na allegro buciki w mocnym różu (kolor przewodni wesela) i jak będa dobre i wygodne to będą na zmianę. Nie zauważyłam że to jest kup teraz; myślałam że licytuję i w sumie kilka dni żyłam w nieświadomości że one już kupione przeze mnie ![]() Przez weekend byłam w domu i załatwiłam poradnię do końca (byłam sama bez Tż). Miałam przyjechać kalendarzykiem i zrobiłam go mało sumiennie i potem głupio mi było bo babka sie strasznie przejęła że to odczyty takie niepokojące, ale pogadała pogadała i dała w końcu zaświadczenie. Zaniosłam wszystko do księdza tak więc zostało nam tylko karteczki ze spowiedzi donieść. Trafiłam na księdza który chciałabym żeby msze prowadził ale niestety jest na urlopie. Na koniec jednak stwierdził żeby dzwonić do niego i jak będzie w domu to przyjedzie ta mszę odprawić. Dodatkow spotkałam się z zespołem i porobilismy ustalenia odnośnie zabaw. Co Dziewczyny polecacie dla par, jakąś fajną zabawę??? No i byłam na ślubnej fryzurce, zdjęcia wrzucę w klubie.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png 22.05.2008 14.08.2011Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2011-07-11 o 11:03 |
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1640 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakby co, zawsze możecie szukać potem innego lokum.Cytat:
Sprawa z nocy - zabójcza![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ifwka, za załtwione sprawy. i tez tak sobię myślę, że o zabawach można by podyskutowaćCytat:
My mamy układzik. Krótki i jeszcze będziemy ćwiczyć, ale chciałabym, żeby wyszedł, może nie cudownie, ale chociaż ładnie. Ostatecznie możemy zacząć jeszcze raz, hehe![]() Cytat:
za zakupy!No i ciesze się, że nie tylko u nas jasny garnitur ![]() thea2, zazdroszczę Ci takiego miejsca. Wszystko ciągle przez internet zamawiamy... No i oczywiście za zakupy!U mnie też już niecałe 4 tygodnie ![]() paula54 i ma.ko, mówią, że sny zawsze na opak - będzie cudnie! |
||||||
|
|
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
no napewno poszukamy innego lokum bo ja z mama nie wytrzymam jesli teraz robi to co robi to pozniej bedzie gorzej. zrobiliśmy sobie z TŻ maly aneksik kuchenny z mojego pokoju zeby nie miec wspolnej kuchni z rodzicami, a moja mama przychodzi i grzebie nam w szafkach i w lodówce jak nas nie ma. (nie mieszkamy jeszcze razem ale juz sie urzadzamy). pierwszy raz spokojnie poprosilam ja o to zeby tak nie robila ale drugi raz w ciagu tygodnia znowu to zrobila. ja to jeszcze przezyje ale wyobrazacie sobie mojego TŻ ktory jest wsciekly że jakaś obca kobieta (bo niestety moja to jest obca osoba dla niego i tak bedzie) grzebie w jego rzeczach. ach sory ale naprawde nie mam sie komu wyzalić bo mama nawet tate namówiła przeciwko mnie.
Zazdroszcze wam tych układów, ja bym chciała zatańczyć jakiś układ ale niestety TŻ niechce dodatkowego stresu. wiec bedziemy tańczyć do piosenki Lady Panku zawsze tam gdzie ty. nie wiem jak do niej zatańczymy. a gra nam zespół ktory powiedzial że gra tak jak orginalna wersja a orginalna wersja tej piosenki do tańczenia się nie nadaje. |
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
anetka111, nieciekawą masz sytuacje. No ja w ogóle nie wyobrażam sobie mieszkania z rodzicami. Ani z moimi, ani z TŻ. Zawsze możecie coś wynająć. Samemu jest najlepiej.
Co do tańca, to niech TŻ z Tobą spróbuje do tego zatańczyć, żeby nie było całkiem na free. Większość PM nie robi układów. To pewnie jest dodatkowy stres, więc wersja z brakiem układu nie jest taka najgorsza. Ważne, żebyście umówili się tak abśycie oboje byli zadowoleni. Daj znać na czym stanęło! ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Zabawy, które pewnie będą na moim weselu - do przedyskutowania z TŻ i DJ (trochę to zajmie miejsca): chłopiec czy dziewczynka W zabawie bierze udział tylko Para Młoda. Młodzi siadają na 2 krzesłach odwróconych do siebie tyłem. W tym czasie orkiestra przygrywa krótkie melodie. Na znak wodzireja para odwraca się do siebie. Jeżeli para odwróci się w tą samą stronę - będzie chłopczyk. Jeżeli odwrócicie się inaczej - urodzi się wam dziewczynka. Zabawa trwa tak długo ile dzieci planują Pan Młody i Panna Młoda. test zgodności Młodzi siadają na 2 krzesłach odwróconych do siebie tyłem.Zdejmują buty – każdy ma w ręce swój i małżonka. Odpowiadają poprzez podniesienie buta (DJ komentuje odpowiedzi, żeby młodzi wiedzieli, co podniosłą druga osoba):
Pociąg Wodzirej zbiera maksymalną ilość gości. Goście ustawiają się w szeregu czyli wagonikach. Zalecane jest, aby w rolę maszynisty wcieliła się Panna Młoda. Mijając kolejnych gości łatwiej jej zachęcić gości, którzy jeszcze siedzą za stołem, zamiast stworzyć kolejny wagonik. Gorące krzesła Powstało wiele odmian zabawy z krzesłami. Główne reguły pozostają jednak niezmienne. Na środku sali ustawia się rząd krzeseł (np. 12: po 6 odwróconych do siebie tyłem, w 2 rzędach). Do zabawy zaprasza się od kilku do kilkunastu osób. Za każdym razem jest o jedno krzesło mniej niż uczestników zabawy. Odpada osoba, która nie zdąży zająć wolnego miejsca. 1 wersja: goście weselni chodzą wokół krzeseł; w momencie gdy muzyka przestaje grać jak najszybciej zajmują miejsca. Odpada osoba, która nie zdąży zająć wolnego miejsca. 2 wersja: uczestnicy mogą usiąść na krześle tylko wtedy gdy znajdą wymagany przedmiot. Wodzirej wymienia kolejne przedmioty, które należy przynieść przed zajęciem wolnego miejsca. Przedmioty zależą od fantazji prowadzącego zabawę weselną, mogą to być np.: krawaty, widelce, butelki po piwie i inne. ZOO Goście weselni wcielają się w poszczególnych bohaterów. Każdy musi zostać poinformowany kim jest. Zabawa weselna polega na szybkim reagowaniu na słowa opisujące poszczególne części lub osoby z karety (należy wstać i obiec szybko krzesło, na którym się siedzi). Za niezareagowanie na słowo dostaje się karę. Karę otrzymuje ten który nie zareagował i nie obiegł krzesła lub zrobił to z dużym opóźnieniem np. Król (czyli Pan Młody reprezentujący Króla). Winowajca za karę musi wypić kieliszek wódki bez popitki (choć warto przemyśleć rozwiązanie z plasterkiem cytryny Uczestnicy zabawy (7 osób): tata, mama, dzieci (Witek, Jacek, Zosia), piesek Azor i słoń. Tekst, który czyta prowadzący: Był piękny dzień, więc TATO postanowił zabrać DZIECI do zoo, by mogły zobaczyć SŁONIA. Poszedł więc do MAMY żeby obwieścić jej tę wiadomość. DZIECI bardzo się ucieszyły, a najbardziej ZOSIA. WITEK powiedział: zabierzmy też AZORA. AZOR, jak to AZOR, ucieszył się jak przystało na PSA - radośnie zamerdał ogonem. JACEK i WITEK bardzo chcieli zobaczyć SŁONIA. DZIECI zapiszczały radośnie. RODZICE (czyli mama i tata biegną) przygotowywali się do wyjazdu, a AZOR biegał miedzy nogami swoich PANÓW. Pogoda dopisywała, ZOSIA postanowiła zabrać AZORA na spacer przed wyjściem do zoo, ale WITEK ubiegł ZOSIĘ, i AZOR od dawna był na spacerze. W końcu późnym popołudniem cała RODZINA zapakowała się w trabanta i ruszyła w kierunku zoo. W zoo stał dumnie SŁOŃ. Rany jaka wielka trąba, wykrzyczały DZIECI. MAMA uciszała radosne piski swoich POCIECH. TATA, głowa RODZINY opowiadał o tym czym żywi się SŁOŃ. DZIECI słuchały zainteresowane. Tylko AZOR, jak to nasz kochany AZOR, merdał ogonem zainteresowany bardziej motylem niż SŁONIEM. ZWIERZĘTA (tu biegnie słoń i pies) chyba nie przypadły sobie do gustu. Po wszystkich piskach i wrzaskach radości, RODZINA pojechała do domu, tylko SŁOŃ został tam gdzie stał. Tak, to był piękny rodzinny dzień dla wszystkich TATY, MAMY, WITKA, JACKA, ZOSI I AZORA. |
|
|
|
#1643 |
|
Raczkowanie
|
och kiedy ja go zaciągne do tańczenia, ciągle to odkłada bo mówi że mamy czas a do 6 sierpnia coraz blizej. całe szczęscie męczy mnie że musimy jechać kupić koszulę bo mało czasu. moja sytuacja rozwiąże się blizej sierpnia pewnie, wiec dam znac
![]() Wczoraj w mojej parafii poszły zapowiedzi babcia z dziadkiem siedzieli w pierwszej ławce i byli tacy dumni ![]() dziewczyny mam pytanie dotyczące podpięcia welonu. będę miała długi welon z koronką nie wiem czy 3m czy 2,5m. panie w madonnie powiedziały żebym welon agrafką podpięła do sukni. boję się ze agrafka zaciągnie mi ten welon. czy macie jakieś pomsyły jak można go podpiąć żeby się nie uszkodził i ładnie wyglądał. nie wchodzi w grę zmiana na krótszy chce do 24.00 być w tym.
|
|
|
|
#1644 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ojejku, nie nadazam z nadrabianiem
![]() Cytat:
![]() za dni.Cytat:
![]() Ale nie wiedzial efektu koncowego, tak jak u Ciebie ![]() Cytat:
za zalatwione sprawy Cytat:
![]() Cytat:
To bedziecie w Polsce tylko 4 dni przed slubem??? My tez za 3 tygodnie jedziemy juz
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zabaw to ja planuję:
-10 baloników, w nich karteczki: w domu naczynia zmywam ja, do dziecka w nocy wstawać będę ja itp, - chyba kareta (odmiana zoo), - może gorące krzesła Chciałabym cos dla par ale nic takie "kompromitującego". Dziewczyny co się teraz daje jak się idzie na chrzciny jako zwykły gość??
|
#1646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomysłowość gości była po prostu jeden Pan wyniósł z kuchni wystraszoną kucharkę
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podoba mi się ![]() a co do prezentu na chrzciny, to ja będąc jako zwykły gość, nawet nie z rodziny wówczas, to kupiłam ładny komplecik do ubrania dla dziecka
|
|
|
|
|
#1649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
blueberry moja babcia zawsze mówiła, że z soboty na niedziele sny się nie sprawdzają. Wierzę jej
![]() Fajne te zabawy ![]() jagoda dzięki
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Witaj ponownie na forum 

Nie wiem, czy wytrzymam 
żeby chociaż ten pierwszy taniec jakos odtańczyć 

klaski/: za zakupy

nie kłóćcie się. Ja nie nawidzę sie kłocić z mamą, gryza mnie później wyrzuty.

22.05.2008
14.08.2011
My mamy układzik. Krótki i jeszcze będziemy ćwiczyć, ale chciałabym, żeby wyszedł, może nie cudownie, ale chociaż ładnie. Ostatecznie możemy zacząć jeszcze raz, hehe