|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
![]() może uda mi się napisać tego posta ![]() Cytat:
miała pediatra mówiła, ze mam dać jakby miała 38,5 i więcej ![]() moja strasznie się zdenerwowała przy ostatniej wizycie, to powiedział mi, że jeśli będzie bardzo niespokojna po szczenieniu to też mam dać jej czopek, tylko, ze my mamy Viburcol zamiast Paracetamolu Niutka generalnie masz rację, ale jednak weź pod uwagę, że dzieci są na prawdę różne i nie każde tak samo reaguję, ja nie jeżdżę w ogóle, więc zawsze jedziemy z tż ale np. moja siostra jeździ bardzo dużo samochodem, praktycznie kilka razy dziennie, zawsze sama i nigdy małego nie zabawia, wiadomo, bo bezpieczeństwo najważniejsze, ale nad morze nie dał rady dojechać w spokoju, po kilku godzinach tak się rozryczał, że szok, zatrzymali się niby się uspokoił, a potem w samochodzie znowu ryk, a chcieli się poruszać do przodu ![]() co gorsza, potem nad morzem, chcieli sobie w jeden dzień pojechać na Hel, i mały jak już widział, ze chcą go włożyć do samochodu miał nie tęgą minę a po 1h jazdy tak się rozryczał, że wrócili z powrotem ![]() Także są wygodnickie niemowlaki, które nie cierpię długich podróży w foteliku ![]() Wanilka a ona ci ryczy przed czy po jedzeniu? moja wczoraj też miała ciężko zasnąć może taki dzień
![]() |
#2192 | |||
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za gratulacje
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No proszę jaka lalunia ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zadomowienie
|
Montii
![]() ![]() iiza oj będą szaleństwa modowe, będą ![]() wanilka oby rączki Nadii szybko wydobrzały ![]() ja nadal chora, do tego wciąż problemy z lewym cycem. gule już niby mniejsze, ale wciąż boli. na dodatek jak przystawiam młodą, to ssie chwilę i zaraz złość, szarpanie, płacz, więc daję ją do drugiego i spokojnie ssie. no zepsuł mi sie ten lewy cyc na całego ![]() ![]() ![]()
#2194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
wanilia, moja wieczorami też odstawia szopki. najedzona, przebrana wykąpana i nie może zasnąć. wczoraj płakała prawie 40 min, ale widać było, że jest śpiąca!!
ego, ego -kupiłam Bondolino ![]() ![]() mirabilka, mamy ok. 450 km , dokładnie nie patrzyłam... trasa mniej więcej wawa-władysławowo właśnie zrobiłam 2 prania i mega prasowanie... a zaraz chyba lunie tak się zachmurzyło! Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-07-10 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
super
![]()
#2197 | ||||
Zakorzenienie
|
cześć wam
![]() ![]() ![]() i spaliśmy sobie do 9 ![]() w ogóle taka burza przeszła nad ranem u nas że coś okropnego ale fajnie chłodno było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
między mną a rodzeństwem jest właśnie po 5 lat różnicy moja siostra o 5 lat młodsza a jakoś zawsze się dogadałyśmy tzn kłóciłyśmy się wiadomo ale potrafiłyśmy się ze soba bawić cały dzień. teraz też mamy dobry kontakt ![]() tylko tż chce za2-3 lata... zobaczymy przeciągnę trochę ![]() ![]() Cytat:
mój OLiwier marudny się robi po 2-3godzinach wtedy nic nie jest w stanie go uspokoić... Cytat:
dziękuję i również gratuluję ![]() ![]() właśnie im bardziej dziecko zmęczone tym gorzej mu usnąć mój to wtedy cyrk odstawia
![]() |
#2198 | |
Zadomowienie
|
kochane dziękuje za trzymanie kciuków za łapki NAdusi
![]() Cytat:
ona płacze tylko przed spaniem, np. sytuacja widzę że jest śpiąca, półprzymknięte oczka i tracie rączkami po oczkach no to mówię do niej idziemy spać słoneczko i kładę ją w łóżeczku i wtedy się zaczyna armagedon czyli płacz, wrzaski (wczoraj wpadła mi w bezdech - nikomu nie życzę ![]() iweczka dobrze wiedzieć że nie tylko moja takie cyrki odstawia gratuluje zakupu ![]() eirene widzę że robicie postępy ![]()
![]() |
#2199 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kolanko boli nadal ![]() niech sobie Nadunie brzuszki powietrza, a nie tylko zawsze bodziaki i bodziaki ![]() gratuluje kursu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przykładałaś kapustę? Cytat:
![]() mąż mnie dziś rano rozwalił, bo mu się dni pomyliły, myślał, ze to poniedziałek i chciał iść do pracy, już się ubrał, spakował jedzenie i chciał mnie pożegnać, kiedy mu powiedziałam ![]()
![]() |
#2200 |
Zadomowienie
|
ojej ale się rozpisałyście od piątku,ale juz jestem na bieżąco
![]() Castia ja tez bym chciala za 2-3 lata następną ciaze, jednak myslalam ze jest ok juz po tej calej imprezie jaką jest poród, a tu zauważam, ze od kilku dniu regularnie mi sie moj porod przypomina, bo przezywam porod kolezanki ktory jest na dniach i mi sie wszytsko odtwarza ![]() ![]() ![]() egego, niutka supcio letnie wasze paznokietki, tylko pogoda cos nie bardzo bynajmniej dzis u mnie od 9 do teraz non stop pada! ja w ogole odkrylam kiedys lakiery do paznokci z firmy golden rose,nie dosc ze kosztuja od 4-6 zł za sztuke, to sa trwale i super sie rozprowadzaja bez smug, poza tym ekstra kryją ![]() my po piątkowych zakupach padlismy, TYmka odebralismy dopiero o 23, tż się obkupil a ja nie. wiec znowu musimy jechac. no i odkrylam ze nie dopina mi sie góra od kostiumu wiec musze zakupic nowy ![]() TYmek tyle wypija plynow ostatnio ze szok po porstu, wczoraj chyba z 200 ml wyciagnal, tych rozorbionych soczkow. mielismy wczoraj tez grilla, i na chwile wpadli brat tż z rodzina , a ich syn 8 letni wyglada juz na otyłego-nadwage ma napewno, wtrabil na raz 4 kielbachy, chleb i zapil to z litrem coli! no comment ![]() niutka ja sie z Tobą zgadzam. jak jezdze z tż to owszem siedze z małym z tyłu ale wiecej rozmawiam z tż, na Tyma zerkam. a jak jade sama najczesciej 100km do rodzicow, to jakos sobie musze radzic, bo co innego skoczyc z nim do sklepu a co innego dluzsza trase. i wogole wszystko zalezy do wychowania, nie wierze ze jako rodzic nie ma sie na cos wpływu u tak małego dziecka ![]() ![]() my walczymy z tesciowa w kwestii usypiania, bo skoro maly zasnal to po co go telepie w tym wozku. i wczoraj znow dostala reprymendę. tak samo co ja go odloze to go nosi, ja mowie no teraz to fajnie go tak nosic, ale ja w domu nie mam takiej mozliwosci b o jeszvze mam cs innego do zrobienia poza noszeniem dziecka. a ona no tak, ale ty to chcesz go tak pedagogicznie wychowac a dziecko trzeba nosic. no i jej mowie, ze przeciez go nosze ale nie ciągle! mow jak do słupa!
#2201 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no aż się zdziwiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no znam ten ból u mnie w domu też chcą nosić a ja krzyczę. teraz trochę spasowali i się pytają czy można go wziąć.
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
diatoma
masz rację psychika to dziwna sprawa ![]() ja poród miałam całkiem ok, gdyby nie fakt, że tż przy tym nie było, i przez to staram się o tym nie myśleć, bo zawsze płakać mi się chce jak sobie przypomnę, ale czasami wieczorami nie wiem dlaczego wszystko mi się przypomina, a powinnam myśleć "było minęło" Eirene1987 z tym snem, to u nas wczoraj pierwszy raz taki problem się zdarzył, ze sobie popłakała zamiast spać, i dzisiaj przed drzemką też się męczyła ![]()
#2203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój z kolei teraz atak miał masakra teraz leży nagusieńki w łóżeczku... marudzi...
![]() |
#2204 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesze się, ze u mnie nie ma kto nosić dziecka, bo dziadków widzi raz na ruski rok. zresztą Nadia tyle wazy, ze nikt do noszenia się nie wyrywa ![]() Cytat:
![]() dobrze,z e ich trochę ustawiłaś, bo s w końcu potem nikt za ciebie nosić nie będzie. Cytat:
![]() |
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() matko, ale pogoda u mnie. od 12 ciagle leje i grzmi ![]() a duszno, że nie ma czym oddychać. :/ dziś moja teściowa mnie rozwaliła, przyleciała do Małej z takim starym aparatem na klisze i chce Jej robic zdjęcie z lapą z odległości 20 cm od buzi, to mówie Jej delikatnie,, żeby nie robiła...no ale nie zrozumiała. ![]() ehh....wkurzyła mnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zależy od rodziców jak rodzeństwo będzie się ze sobą dogadywać, Poza tym nie wyobrażałam sobie nigdy, że wyjdę z jednych pieluch a wejdę od razu w drugie. Miałam czas na odpoczynek od tego ![]() Cytat:
Wczoraj net mi padł ![]() Dziś obudziłam sięz bólem głowy, masakra, pół dna padało, teraz troszku słońca a ja musze kończyc sprzątanie, ale jest ok kończę powoli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | ||
Wtajemniczenie
|
heloł
my już po zakupach wydalismy 200zł w mothercare mirabilka są jakies przeceny na britaxy ale nie wszystkie ale nie pamietam który ile bo nie znam sie na nich Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() ja tez tak czasem mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
Castia sezon na guzy dopiero się zaczął
![]() Ja mam coś takiego: http://www.amazon.com/Boo-Buddy-Pet-.../dp/B000S8280E żelowe, trzymam w lodówce, żeby do dziecka z jakimś nożem czy puszką zimną nie latać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
aja dobry pomysl podsunela sz tmyi zelowymi kompresami ![]() bede nadrabiac was buziaki |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
ale tutaj dzisiaj cicho
![]() pożyczyłam sobie na wieczór net od mamy ![]() ja przez brak neta też się nie udzielam za dużo, dzisiaj mieliśmy grill, siostry wpadły, ale moja mała była marudna, bo to już 18 była, a ona ostania drzemkę miała o 15 i oczywiście płakała jak tylko ktoś się do niej odezwał ![]()
#2211 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to fakt - teraz coraz gorzej chyba bedzie z zasypianiem Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jezu zwariuję przez tą pogodę u nas w pokoju znów 28stopni mały od 20.05 zasnął dopiero teraz znów musiałam dokarmić 60ml i trochę herbatki i zasnął... brat tżta i siostra są u nas siedzą drinkują a ja usypiam małego ![]() ![]() ![]() du.... poszłam tylko do wc wracam a tu ryk... dałam smoka i dalej śpi... chyba dzis zostane z nim jezu nienawidzę takich upałów..
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-07-10 o 20:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
mój cyc sie chyba naprawia po tej akcji z laktatorem
![]() ![]() ![]() ![]() tak więc trai nie zdążyłam jeszcze z tą kapustą, ale jakby mi sie w przyszłości coś znowu porobiło, to pewnie wypróbuję
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-07-10 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, z tym zasypianiem może być coraz gorzej ![]() a raczej na pewno będzie to tak jak my z tym grilem, tż siedział z gośćmi na ogrodzie, a ja kąpałam i karmiłam ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
my dziś też nad wodą
opaliłam sie znowu ładnie, czas fryzjera zaliczyć Fabian znowu spał 20.00-5.00 ciekawe jak będzie dziś, oby wrócił na swój tor ![]() jestem padnięta, paaaaa ![]()
#2215 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
dzisiaj myslałam o tym rozszerzaniu diety, bo już niedługo nas to czeka, i w 5 miesiącu to niby zupy warzywne, soki owocowe (najlepiej przecierowe) lub skrobane jabłko, bo ja wg schematu chce iść i te soki mnie martwią ![]() czy w sokach dla dzieci jest czysty sok owocowy bez żadnych dodatków?
#2216 | ||||
Zadomowienie
|
weszłam na forum z myślą ile znowu będę musiała nadrabiać a tu tylko jedna strona
![]() no i młodą dziś położyliśmy spać o 20 zaraz po kąpieli i cycu no i śpi, obyło się bez jakiś większych darć ![]() ![]() byliśmy dziś z mężem i znajomymi nad zalewem, znajomi mają dwu tyg córeczkę i o boziu jaka ona malusia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
może upał tak męczy nasze dzieci ![]() ja też nie na widzę takiej pogody ![]() Cytat:
ojj bidulka współczuje, my dziś też zaliczyliśmy darcie w południe ale na szczęście krótkie iweczka a u nas na odwrót pięknie gorąco i jak dla mnie okropnie, wolałabym tak z 23 stopnie a nie 30 w cieniu ![]() trzeba było wziąć aparat i jej cyknąć w oczy z odległości 5 cm i zapytać z miną niewiniątka czy wie o co ci chodzi ![]() bosti super że z cycusiem już lepiej ![]() Cytat:
aleście mnie pocieszyły monti jak ja ci zazdroszczę tej wody ![]()
![]() |
#2217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
iizabellaa- jesli chodzi o dodatki do soczkow, to niektore maja dodatek witaminy c, a inne sa slodzone sokiem winogronowym
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
ahaa
no to może będę jej podawać, np. jabłkowy i coś przecierowego Mi się wydaję, że czym bardziej kumate dziecko tym trudniej będzie uśpić ![]() ale raczej myślę o takich powyżej rok, co już z łóżeczka moga wychodzić. Na pocieszenie powiem, że mój siostrzeniec (9 miesięcy) odłożony po kąpieli do łóżeczka, prawie zawsze usypia bez żadnych ceregieli ![]() Jedyne co potrzebuje to ciemność, siostra musiała grube zasłon kupić.
#2219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do pogody to fakt wole jednak słońce od deszczu ![]() Nadia jest charakterna i o tej porze musi się napracować żeby mleczko leciało a jak jest wkurzona i przykładam ją do cyca to aż się pluje ze złości ![]() iza masz siostrzeńca aniołka ![]()
![]() |
#2220 |
Zakorzenienie
|
Iza pozazdrościć siostrze
Ja się wykończę. Baśka już trzeci dzień daje czadu, jak tylko zniknę z pola widzenia - ryk. Najlepiej jak kleszcz na mnie by siedziała. Nawet z tż dziś nie chciała siedzieć, podkówka i ryk, jak przyszłam, położyłam się obok - spokój. A zasypianie to jakiś karmagedon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.