|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. 38
Cytat:
|
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za nim ciężko nadążyćja też nie rozumiem tych wróżb z resztą nie mam obrączki i nie chcę się dobijać
|
|
|
|
|
#2643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twój mąż to się narobi przy urządzaniu, nie ma co Wróżbę robisz tak: Wieszasz obrączkę na nitce, potem złączasz cztery palce lewej ręki i w przerwę między nimi a kciukiem trzy razy wkładasz tę obrączkę i wyciągasz (tak jakby zanurzasz - oczywiście trzymając za nitkę i starając się nie dyndać). Potem obracasz lewą dłoń wewnetrzną stroną do góry, prawą ręką trzymasz nitkę z obrączką nad lewą dłonią. Czekasz, aż się poruszy - okrężne ruchy = dziewczynka, ruchy przód-tył = chłopak. Powtarzasz całą czynność, aż obrączka nie wskaże dziecka. co do szklanki: zanurzasz tę obrączkę, trzymając na nitce. Potem trzymasz nitkę z obrączką nad wodą i czekasz na efekt ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-07-10 o 23:00 |
||
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
jezusie chrystusie chyba naprawde stępiałam od tego siedzenia w domu bo kompletnie nie rozumiem jak to robić. musiałabym miec chyba jakąś instrukcję obrazkową
|
|
|
|
#2645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz kumam z tą wróżbą, tylko nie czaję, po co wróżyć kiedy się wyjdzie za mąż, jak już się ma obrączkę bo to jakby po ptokach Chyba że cudza obrączka wchodzi w grę Muszę oddać net- mamy na razie od jednego kompa, a mój M. zmęczony i żądny facebooka
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierzesz nitkę (ok. 30 cm) i obrączkę. Wieszasz obrączkę na nitce. Cały czas trzymasz za górę nitki, tak by obrączka swobodnie dyndała.Złączasz palce lewej dłoni o tak: http://brudnawalka.com/wp-content/up...8/01/axeh2.jpg czyli zostawiasz przestrzeń między czterema palcami a kciukiem. Dłoń masz skierowaną zewnętrzną stroną (z paznokciami ;P) do siebie. W tę przestrzeń "zanurzasz" (wkładasz) trzykrotnie obrączkę zawieszoną na nitce. Odwracasz dłoń. Wróżysz czyli wisisz obrączką nad dłonią. czekasz, czy się kręci w kółko (dziewczynka), czy robi ruchy przód-tył (chłopak), czy w ogóle się nie rusza. Jeśli wyszło Ci, że będziesz mieć dziecko - powtarzasz całą czynność do czasu, aż obrączka nie drgnie. Wróżba w szklance: szklankę napełniasz do połowy wodą. Zanurzasz obrączkę (trzymając za nitkę), mówisz pytanie ("Ile będę mieć lat, gdy wyjdę za mąż"), wynurzasz obrączkę, pociągając za nitkę, i wisisz nad wodą (w sensie trzymasz za nitkę, a obrączka sobie zwisa nad taflą wody). Obrączka zaczyna się ruszać i wystukuje liczbę lat. Chyba nie umiem jaśniej ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
tu chyba chodzi o złoto i wyważenie. a my przedłużyliśmy umowę na internet na fajnych warunkach i nie mamy limitów nocnych! także nocą będę sobie ściągać filmy
|
||
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli się nie mylę to ta będzie czwarta
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- naj ![]() dziękuję jak dorwę cudzą obrączkę to spróbuję, chociaż napaliłam się na 2013 i nie chcę się rozczarować
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Peach, a TY się już umówiłaś z kim miałaś się umówić
? ![]() kiedy sie widzimy
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chodzi o to: masz lewą dłoń tak jak na obrazku, który dodałam wcześniej, czyli złączone palce (poza kciukiem). Na obrazku jest przedstawiona wewnętrzna strona dłoni (linie papilarne), a chodzi o to, byś miała dłoń skierowaną do siebie zewnętrzną stroną dłoni, o tak: http://img.szafa.pl/ubrania/1/005691...ch-na-dlon.jpg ALE te cztery palce zostawiasz złączone (nie umiałam znaleźć zdjęcia dobrego :P) Dłon ma być wyprostowana, nie robisz żadnej studzienki czy coś. po prostu między palcem wskazującym a kciukiem jest przestrzeń i tam zanurzasz obrączkę. Peach, zrób sobie dla zabawy
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Naj miałam iść myć zęby, ale Twój opis tej wróżby tak mnie zaciekawił, że zdjęłam swoją obrączkę, popędziłam po nitkę i wyszedł mi najpierw chłopak a później córka
rozwiązanie idealne Edit: ok ponieważ chciałabym mieć trójkę dzieci wróżbę powtórzyłam 2 razy.... wyniki takie same...: chłopak, córka, córka, za 4 razem nic, obrączka ani drgnie... muszę to gdzieś zapisać ![]() no to teraz idę spać
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2011-07-11 o 00:06 |
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
To się w sumie nie wiele pomyliłam
Żona w tą, czy w tamtą ![]() Cytat:
zobaczymy ile rodzeństwa będzie miał mój najstarszy owad
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
chyba jadę na wakacje
rodzice Mateusza chcą nas zabrać, w osobnym pokoju i tylko za jedzenie bym sobie płaciła co w zeszłym roku wyszło 300 zł za 7 dni fajnie by było jakby tak wyszło
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa to fajnie
gdzie jedziecie?
|
|
|
|
#2657 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musialam skrobac z podłogi![]() wozek fajny wydaje sie wygodny az zazdroszcze mrówce^^ Cytat:
zawsze sie jakos wymigam ;]ja tez nie lubie tych nowych bajek;/ Cytat:
jestem dumna bardzo bardzoCytat:
![]() Cytat:
ale to nie to samo... ja zawsze piłam białe i czarne i to bylo dopiero frugo...![]() Cytat:
ale on jest wtedy taki smieszny![]() to sa ludzie PRLu maja alko we krwi... Cytat:
ja sobie obiecalam wydac cala pierwsza wyplate na ciuchy... a wydaje każda jedna![]() a już mi stuknął 7 miesiąc w stałej pracyCytat:
![]() Cytat:
i ja ale wybaczam sobie bo jest po 24 a dopiero wrocilam z pracy Tosia ładne wloski takie fikuśne^^a co do wisniewskiego to przynajmniej sie zarecza nie to co MY ![]() uhhh no nadrobilam i moge isc spac^^ już odliczam dni do piatku... ![]() kupilam sobie buty i wogole jutro wam wrzuce fotki bo mam wolne
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
No to czas na relację
![]() W piątek nocowałam u P., żeby moja kuzynka mogła sobie przygotować mieszkanie na panieński W sobotę o 15 miałam mieć fryzurę próbną, na którą miałam jechać ze znajomą, żeby nie dała mnie skrzywdzić Trochę się spóźniłyśmy, bo zeszło mi trochę za długo z P. na zakupach na wieczorne ognisko. W końcu o 15.15 byłyśmy u fryzjera, chwilę poczekałyśmy i około 17 byłam już w domu z przyszłą fryzurą ślubną. Znajoma nie miała kluczy od mieszkania swoich rodziców, więc przyszła do mnie, zastał nas spory bałagan, za wyjątkiem jednego pokoju, w którym miał się odbyć panieński. Więc zaczęłyśmy sprzątać, w międzyczasie wybierałam strój na panieński, pasujący do mieszkania i na późniejsze ognisko. Jak już byłam ubrana, wróciła z pracy moja świadkowa, zaczęła się przygotowywać, a ja wyszłam na przystanek po koleżanki, z którymi się nieco minęłam, bo znajoma się uparła jechać samochodem Efekt był taki, że jak już zgarnęłyśmy dziewczyny, przyszło mi jechać w foteliku mojego czteroletniego chrześniaka Jak dotarłyśmy do domu, to większość dziewczyn już była i chwilę po 18 zaczęłyśmy spotkanie Na dzień dobry miałam konkurs, musiałam z zamkniętymi oczami wyciągać z torby prezenty i zgadywać, co dostałam, a jakby mi się nie udało, to miała być kara, ale na szczęście wszystko zgadłam Dostałam wałek do ciasta jako narzędzie do tresowania męża, książkę - instrukcję obsługi faceta, dwa opakowania róż mydlanych do kąpieli, rękawicę kuchenną i koszulkę nocną. Po szybkiej konsultacji ze świadkową następnym elementem była gra Buzz, do czego wykorzystałyśmy moje świeżutkie Playstation Było nas 11, a mogło grać 8 osób, więc zagrałyśmy dwa razy, żeby każda choć raz mogła. Potem dziewczyny zrobiły mi quiz - zadawały pytania, na które musiałam udzielić odpowiedzi, a na koniec podpisały się pod tym wszystkie obecne dziewczyny. Było np. pytanie, ile dzieci będziemy mieli, czym zaskoczy mnie małżeństwo i czym ja zaskoczę męża w podróży poślubnej Potem włączyłyśmy karaoke, znów mogło śpiewać tylko 8 osób, ale 3 bardzo nie chciały, więc nawet pasowało W międzyczasie były pogaduchy i dużo śmiechu Około 22 zebrałyśmy się na autobus bo czekała nas godzinna droga do P. na ognisko. Po drodze, pod miejscową fontanną w centrum miasta robiłyśmy zdjęcia i do koleżanki robiącej zdjęcia podeszła dziewczyna, że jej kolega z Warszawy chciałby mieć zdjęcie z toruniankami, więc mamy na zdjęciach rodzynka Po sesji przyjęłam od niego gratulacje i poszłyśmy dalej na przystanek, gdzie też robiłyśmy zdjęcia i nieco wstawiona dziewczyna koniecznie chciała mieć ze mną zdjęcia i też składała życzenia W drugim autobusie spotkałyśmy mojego kolegę z klasy z liceum, który też jechał na ognisko i chwilę po 23 byłyśmy na miejscu Ognisko tradycyjnie - kiełbaski, chleb, dla chętnych alkohol i dla wszystkich pogaduchy i dużo śmiechu. Pierwsza grupka zmyła się koło 3, następni pojechali nocnym autobusem o 3.40, wtedy zostało 8 osób i w sumie od tego momentu było najśmieszniej Do końca wytrwało 5 osób, a impreza skończyła się, kiedy z koleżanką i kolegą odjechaliśmy pierwszym dziennym autobusem o 4.58 Droga powrotna z przesiadką okazała się dużą liczbą niewypałów Koleżanka jechała do cioci, wysiadła ze mną, i dopiero jak odjechał jej autobus, którym mogła jechać, zorientowałyśmy się, że mogła jechać bez przesiadki i wysiąść od razu koło swojej cioci Ja miałam mieć autobus o 5.36, ale jak nie było go o tej godzinie, podeszłam jeszcze raz do rozkładu jazdy i się okazało, że jeździ tylko w soboty, a następny był dopiero o 5.51 W końcu dotarłam do domu, doprowadziłam się do porządku i poszłam spać.Wstałam po 13 i krótko po tym dostałam od kolegi smsa, czy nie miałabym ochoty i możliwości zrobić spotkanie u mnie w mieszkaniu na parę partyjek w Buzza Więc zaprosiłam kilka osób, ostatecznie była nas dziewiątka plus niespełna roczna córeczka znajomych Graliśmy w Buzza, Apples to apples (gra karciana) i karaoke Trzy ostatnie odchodzące osoby dostały po balonie, także mężczyźni, a przy wcześniejszych osobach o tym zapomniałam ![]() Tak zakończyliśmy świętowanie wieczorów panieńskiego i kawalerskiego ![]() Było chyba bardzo nietypowo, jak na wieczór panieński, ale mi się podobało, bo w zasadzie nie było nic sprzecznego z moim charakterem Może poza kolegą, który na ognisku próbował przekonać mnie i moją koleżankę, że jak pierwsze związki kończą się np. ślubem, to jest to złe, bo nie poznało się kogoś innego Ale spuśćmy na niego zasłonę milczenia ![]() Edit: taki długi opis, a przecież nic takiego się nie działo
Powód do śmiechu dał mi Bóg Rdz 21,6 Edytowane przez Hawwa87 Czas edycji: 2011-07-11 o 01:13 |
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie wiem
ale pod koniec lipca lub już w sierpniu więc warunki super ![]() no to co że 4ty raz Hawwa, dobrze że nic Ci się nie stało w tym foteliku dziecięcym i cieszę się że wieczory były udane ![]() ja szukam trochę prac za granicą |
|
|
|
#2660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() A ja dziś po pracy z B. na mały szoping a jutro znowu do Lublina do piątku![]() Cytat:
![]() Jeszcze lepszy pomysł ![]() Justyna, trzymaj się, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Poczytaj wstęp do tego forum https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...obrane+staniki ![]() Hawwa, bardzo fajny wieczór. Najważniejsze że nic na siłę i jesteś zadowolona
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Hawwa fajny ten panieński
i super, że się dobrze bawiłaś![]() kurczę koleś przez telefon mnie załamał - podaje mu mój mail a on powtarza xxx.małpeczka.xxx.pl:mdle je: |
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Hawwa fajna impreza ![]() Naj Ty Łosiu chociaż sama zrobiłam tę wróżbę, to jakbym miała zrobić wg Twojego opisu, to bym sobie chyba stawy powykręcała Nie chodzi o to, żeby "zanurzając" obrączkę mieć dłoń ułożoną palcami do siebie, tylko grzbietem do góry.Wczorajsze zakupy bardzo się udały Dostałam do Tżta okulary, koszulę i bluzkę z Mango, kombinezon do spania i sandały z Oysho, poza tym kupiłam fajną koszulę z Stradivariusie i lakier uv (odżwieża frencha) oraz cień do paletki w Inglocie Tylko muszę jeszcze gdzieś znaleść ten słomkowy kapelusz, bo wszędzie ich pełno, ale są jakieś dziwne lyb pofarbowane na czarno lub biało.
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
hejka!
Nadrabiam was powoli. Gwizdak śliczne mieszkanko. Chętnie obejrzę osobiście na zlocie Rain gratuluję przedłużenia umowy. Zwies buty ładne. Za "ślubne" jak dla mnie ale ja mam swoje zboczenia obuwnicze ![]() Wróżby z obrączką nie zakumałam. Zresztą z braku obrączki i tak nie powróżę. Mam do was pytanie: czy idą na kurs przedmałżęński muszę mieć wybrany kościół, zaklepaną datę? Bo nie chcę zrobić a potem usłyszeć, że brakuje mi jakiegoś świstka. A tż stwierdził, że chce zrobić w wakacje. Poza tym nie cierpię szukania pracy a znowu muszę to robić. Wrzucili mnie na nowy projekt który jest jednym wielkim syfem, atmosfera od jakiegoś czasu jest fatalna a zarobki za małe jak na tę ilość stresów i pracy. W piątek myślałam, że wylewu dostanę z nerwów. Po 8 godzinach wyszłam tak zmęczona, że prawie płakałam. W złą stronę to wszystko idzie. |
|
|
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Też bym gdzieś pojechała Jak jeszcze napiszesz, że do Darłówka, to pęknę z zazdrości ![]() Apropos Darłówka, to gdzie jest Pagka???? ![]() Cytat:
Kosić na razie na nie muszę, prasowanie i odkurzanie wziął na siebie tżHawwa Fajnie A za zmieszczenie się w foteliku 4-latka pełen szacun ![]() no to kiedy?? ![]() Rany, ale śpioch jest ze mnie teraz - właśnie wstałam. Kupiliśmy wczoraj krzesła na balkon - chyba je wyciągnę z piwnicy i ustawię na miejscu, taka ładna pogoda
|
|
#2665 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nadrabiając trafiłam na cenę wózka dla Mrówy i szczęka mi opadła. Wiedziałam, że wyprawka kosztuje ale nie sądziłam, że aż takie kwoty trzeba wydać. Aż się podłamałam bo chyba przez najbliższe sto lat nie będzie nas stać na dziecko. Zwłaszcza, że najpierw trzeba by mieć mieszkanie.
|
|
|
|
#2667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dopiero za miesiąc sobie walnę przedwakacyjne porządne sorry, myślalam, że jasno napisałam. nie umiałam znaleźć lepszego słowa. ale tak, chodzi o to, by dłoń była grzbietem do góry. jakbym napisała palcami u góry to mogłoby zabrzmieć, że dłoń ma być w pozycji pionowej Cytat:
Dobry dzień mój brat będzie miał praktyki informatyczne u mnie w pracy
|
||
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i stwierdziliśmy, że potrzujemy porządny sprzęt, bo on ma docelowo służyć dwójce dzieci ![]() A też myślę, że finanse to ostatnia rzecz, którą się trzeba ograniczać, jeśli się chce mieć dziecko. Ja z rodzicami i bratem do pierwszej klasy mieszkałam w 18-metrowym mieszkaniu, jeszcze z psem i żyję Jak się kasę ma - to dobrze, a jak się nie ma - jest trudniej, ale dziecku to raczej wszystko jedno, czy mieszka w mieszkaniu, którego właścicielami są rodzice, czy wynajmowanym. Czy jeździ wózkiem za 8000 czy za 2000 pewnie też
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że ło matko, co jak co, ale musielibyśmy zarabiać z 3 tys. więcej, żeby nas było na dwoje dzieci stać i raty za mieszkanie. Nie chciałabym, by moje dzieci miały niższy standard życia niż ja mam teraz (a wcale nie mam jakiegoś superwysokiego, raczej przyzwoity). Więc wróżba się pewnie nie spełni a szkoda, bo chciałabym mieć dwoje dzieci. Hawwa, przyjemnie się czytało o Twoim panieńskim
|
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można go zrobić w każdym terminie, w każdych okolicznościach i wszędzie ![]() Już zapomniałam jak to jest wstawać w dzień powszedni o 8.00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

A co do zamążpójścia to na początku pierścionek dyndał i nie chciał się rozhuśtać, czyli mam szanse na staropanieństwo ;P
13.03.2008
ale za nim ciężko nadążyć
z resztą nie mam obrączki i nie chcę się dobijać
jestem ograniczona
bo to jakby po ptokach 

także nocą będę sobie ściągać filmy 

?
01.08.2013
15.08.2014

rozwiązanie idealne
musialam skrobac z podłogi