|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
wanilka- może spróbuj z butla, moja przy butli zawsze odlatuje, a tez nieraz łapie wieczornego nerwa
izaabelaa- najlepiej zacząć od pojedynczych soczków, kilka dni jabłuszko kilka dni marchewka, poobserwować, jak działają, analogicznie do pokarmów stałych. ![]()
#2222 | |
Zakorzenienie
|
no właśnie siostrzeniec nie jest aniołkiem, jest bardzo marudny i wymagający
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Ciężko powiedzieć, w przypadku Nadii akurat tak, bo dzięki nim jej się wyregulowały kupki, ale myślę, ze można się bez nich obyć, o ile dziecko je owoce i warzywa (od momentu wprowadzania pokarmów stałych). Ważne jest, żeby dziecko spożywało płyny, a czy to będzie sok, herbatka czy woda, to już jest opcja do wyboru (niektórym przeszkadza cukier w każdej postaci, również ten od owoców i wybierają wodę lub niesłodzone herbatki).
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-10 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi w sumie cukier od owoców nie przeszkadza, ale sama nie wiem, my po prostu nie pijemy żadnych soków, i tak mi dziwnie, że mała by piła ![]() każdy rodzic swoje nawyki przenosi na dziecko ![]()
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2226 |
Zadomowienie
|
traicionera, a czy ty dajesz NAdii jakies inne soczki oprocz jablkowego? ja jutro chce sprobowac marchewkowo jablkowy, zobaczymy jak pojdzie. narazie wypija po 100ml dziennie samego jablkowego i jest super. i nawet kupki sa lepsze mimo ze nie bylo z nimi problemu.ale jakos sie Tymo wyciszyl, moze brzuszek go mniej boli. jutro chce ten marchewkowy podac łyżeczka ,zobaczymy czy zalapie
![]() aha no i chcialam sie pochwalic ze moje dziecie od wczoraj baaaardzo swiadomie lapie zabawki ![]() ![]() ![]() Izabella u nas były niezbedne,bo Tymek nie chcial pic nic a nic. a teraz w kilka dni wypil wiecej niz sumujac caly miesiac! poza tym nie chce od razu mu wpakowac do buzi jakiegos innego smaku i jeszcze o innej konsystencji.dlatego za rada poloznej na 10 dni przed skonczeniem 4 miesiecy podaje sok. uwazam ze z bobovity jest zdrowszy niz z hipp. bo z hipp jest strasznie slodki , i smakuje jak ten dla doroslych, a ten z bobovity ma delikatny smak. Iza my tez nie pijemy zadnych sokow. mam tylko w lodowce pomaranczowy w kartonie, jakby ktos przyszedl. natomiast od jesieni do wiosny robimy sami soki , najczesciej pomaranczowy bo banalny ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-10 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zadomowienie
|
a co myślicie o podaniu herbatki uspokajającej lub herbatki na sen ?? kończy mi się herbatka na brzuszek i chciałam Nadii kupić coś nowego
![]() Młoda śpi dalej ![]() ![]() diatoma brawa dla Tyma ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-07-10 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | ||
Zakorzenienie
|
i mamusia kupi
![]() Cytat:
moja pije herbatki, nie jakieś duże ilości (ok. 60ml) ale jej wystarcza bo kupa normalna jest ![]() Cytat:
![]() to tylko herbatka
![]() |
#2229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() izabela- a jak takiej Idalce odmówić ![]() ja się zastanawiam, czy nie będę za miękka pod tym względem, bo już mam zadatki ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-10 o 21:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze daleko do takiego etapu ale kurcze ciężko będzie, z jednej strony przecież prośba o soczek to nic takiego, a z drugiej jak tu nauczyć maluch, że nie zawsze może wszystko dostać pisałam wam zresztą chyba o tych przypadkach w sklepach co moja siostra obserwuje
![]() |
#2231 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Zadomowienie
|
jezu jak mogłam zapomnieć!!!!!!!!!
ogłaszam że u mojego syna zaobserwowaliśmy dziś z tż wystający ząbek na dole ![]() egoego, a dajeszcz jeszcze tą wodę koperkową? bo kupilam ale teraz zastanawiam sie po co? chyba dam kolezance ktora rodzi na dniach, moze jej sie przyda ![]() Izabela ja tam myśle że od soków gorsze sa te herbatki z Hipp słodkie. bo skoro taka mała buteleczka kosztuje prawie 3zł to musi to byc zdrowe. nawet normach żywienia polecaja kupowac gotowe a nie robic z nieznanego zrodla.
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-10 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() diatoma nie gadaj ![]() ![]() uciekam do łózka, dobranoc ![]()
![]() |
#2235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie uważam, że soki są niezdrowe ![]() przynajmniej nie te dla dzieci po prostu chciałabym, żeby mała piła to co ja, tak jak mamusia ![]() a ja pije tylko wodę i herbaty ziołowe, no i ... duże ilości kawy ale to inna bajka ![]()
![]() |
#2236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podaję mu jeszcze tą koprową przed każdym jedzeniem, chyba że mnie nie ma w domu to nie podaję bo nie biorę tego ze sobą ![]() chyba trochę działa, wycisza się po niej troszkę ![]() idę spać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczynki
![]() Izabela, dla smaku możesz Idalce dać spróbować coś innego. a jak nie to nie. wolny wybór. ja mam bzika na punkcie zbędnego cukru np w tych wlasnie herbatkach granulowanych. z ciekawosci sprawdzilam cene Nan 1 i wyobraz sobie 27zł! my tez nie pijemy sokow, nie jemy chipsow, slodycze jak nas najdzie ochota, duzo sie ruszamy. i mnie i tż taki tryb odpowiada ![]()
#2238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tajka, powodzenia ![]() Ego, ja jestem po drugiej cc i jak pytałam gina kiedy mogę zacząć ćwiczyć mięśnie brzucha to powiedział że po 3 miesiącach, tylko zacząć ostrożnie. I nie mogę się zebrać ![]() Castia, buziaczki dla Malwinki ![]() Wanilia, może faktycznie butelka by pomogła...Anika praktycznie co wieczór wije się przy cycku i popłakuje ale potem nagle uspokaja się i je już spokojnie. Tfu tfu zasypia potem ładnie i raczej się nie budzi, pierwsza pobudka przeważnie koło 4. Gratuluję kursu ![]() Tra, Anika nie ma kolek ale prawdopodobnie nie toleruje laktozy, stąd od samego początku brzuszkowe problemy. W ciągu dnia przeważnie jest ok a wieczorem chyba całe wypite mleczko daje o sobie znać. Mam nadzieję że rozszerzenie diety pomoże, potem już stopniowo zacznie naturalnie ograniczać ilość mleka. Aleks był na cycku do roku, stopniowo pił coraz mniej a potem nie chciał już pić mm. Nawet jakby jej została nietolerancja to nie ma problemu, najwyżej będzie jadła jogurty a mleko i tak nie jest człowiekowi potrzebne. Ciekawe kiedy TŻ zorientowałby się jaki jest dzień ![]() Coralady, mnie gin pozwolił ćwiczyć po 3 miesiącach od cc. Bosti, super że już lepiej ![]() Harrods, ja byłam na wizycie u gina po 2 miesiącach od cc, powiedział że po 3 można zacząć ćwiczyć mięśnie brzucha, oczywiście delikatnie i stopniowo. Izabela, ja lubię soczki z Bobovity bo dzięki nim Aleks ma brzoskwiniową cerę. Anice niedługo też zacznę podawać ![]() Diatoma, gratuluję ząbka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Wtajemniczenie
|
znów tylko tak na szybko, Harrods, ego ego, iza, dziękuję dziewczyny za rady
montowaliśmy dziś bagażnika na dachu i bazę do fotelika w samochodzie teściów, bo za tydzień pożyczamy brykę i jedziemy na Mazury, a w tygodniu nie ma kiedy tego zrobić z racji ulewy trwało to tysiąc lat i byliśmy u teściów uziemieni - babcia Krzysia oczywiście szczęśliwa z tego powodu, ja mniej, bo miałam w domu sporo do zrobienia i nic z tego nie wyszło... ![]() Cytat:
![]() diatoma, gratuluję ząbka ![]() Eirene, super że studia zaczynasz ![]() wanilia, gratuluję kursu ![]() i znikam spać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiem, że wiele z Was kupiło chusty. I chciałabym poprosić Was o radę. Zaczęłam przymierzać się do kupna i nie wiem na jaką się zdecydować. Jaką chustę polecacie i dlaczego? Jakie są plusy i minusy noszenia w chuście? Czy jest to dla Was wygodne? Czy nie gotujecie się, a przede wszystkim, malucha?
Ze względu na cenę zastanawiam się nad Lenny Lamb tkaną. Może któraś z Was ma i podzieli się opinią. |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nadia dziś pierwszy raz złapała za palec u nogi ![]()
![]() |
#2243 | ||
Zadomowienie
|
znów mnie chwilę nie było i tyle stron
![]() a my już zaczęliśmy nowy dzień od 4 rano ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- zaczęłam troszkę nadrabiać ale już mały się nudzi więc muszę przerwać ![]() gratulację ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zastanawiam się czy dobrze przykładasz laktator do tej obolałej piersi ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamuśki
![]() Cytat:
![]() biedna Anika z tą nietolerancją, ale widzę, że już obmyślasz plan dalszego karmienia ![]() brawo ![]() ![]() laseczka moim zdaniem powinnaś go jakoś wyregulować, żeby nie było tak, że zasypia raz o 18:30 a raz o 21, bo Ty się zamęczysz kobieto, mój nawet jak przyśnie w porze kąpania, to go rozbieram i on się budzi, szybka kąpiel, mleczko i idzie spać i tak jak wczoraj kąpiel o 21, o 21:30 mleczko i o 21;40 już spal i obudził się o 5:40 zjadł cycusia i śpi ![]() ![]() oczywiście prosimy o głosy ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl. idę dalej spać dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zadomowienie
|
dobry laseczki
![]() ja na nogach już od 6 ![]() zrobiliśmy wczoraj wymaz z pęcherzyka z racji tego że jest tak gorąco rączki Nadii to istna katastrofa ![]() ![]()
#2246 |
Rozeznanie
|
witam u nas ladnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj macałam, ale jeszcze nic nie przebija. Byliśmy wczoraj u teściów, wymęczyli i wybawili małego i dzięki temu dzisiaj spał 22-6 ![]() Aha Wasze dzieci też sięgają do karuzelki rączkami? Mały cały czas łapie i zatrzymuje, boję się, że zwali na siebie w końcu. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-07-11 o 07:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | ||||||
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() na mojego ta herbatka uspok. nie działa ![]() ![]() Cytat:
my pijemy sobi, jemy chipsy, słodycze, siedzimy w domu.. prowadzimy straszny tryb życia przyznaję... ale teraz tż bierze się za siebie - zdrowy tryb życia, ruch, i zdrowe odżywianie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
oo, a dlaczego?
mojego też nie było, ale to był mój wybór ![]() diatoma wow, gratulacje ![]() My wczoraj bylismy u znajomych, ktorzy maja 11 msc coreczke.to dopiero masakra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
u nas nocka 20.00-6.30 ![]() no w końcu ![]() ![]() Cytat:
tak Fabian jest wtedy cały czas na dworze, przeważnie 10-19 jedynie na karmienie w domku choć nie zawsze hehe biorę matę i w cieniu ustawiam on fika a mamusia sie opala albo na lezaczku kiedy robimy np grilla i wsio obserwuje ![]() jak maruda biorę wozek i robie rundkę dookola jeziora a on śpi, potem sie budzi i znowu wesoly ![]() ![]() Cytat:
w takich momentach chusta jest niezbędna ![]() Cytat:
![]() jakoś nie widzą mi się te soczki, nie wiem czemu no o kawie nie wspomne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
osobiście nie wiem jak można funkcjonować BEZ chsuty albo nosidła, na prawdę, wolałabym wózek oddać ale chusty niet ![]() tu masz plusy noszenia dziecka w chuście ![]() Ja polecam LennyLamb tkaną BAMBUSOWĄ { taką mam } jest przewiewna, odbija promienie UV, nie zatrzymuje wilgoci i co najważniejsze, jest bardzo miękka, sama się wiąże praktycznie i nie wymaga łamania bo niektóre są twarde i b. ciężko się nimi operuje trzeba pare razy poprać i ją złamać. moja znajoma która używa wielu chust bo ma fioła na tym punkcie mówi ,że ta jest najabrdziej miękka ze wszystkich jakie miała, a było ich wiele. Jest mi lżej niż w nosidle ale jak jest mega upał to nie noszę w niczym ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.