|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Na początek to TP mam na 20 lipca - będę miała córeczkę - Karolinkę
Tak patrzę jak dziewczyny z późniejszymi terminami rodzą - oj mam adrenalinkę że to już w każdej chwili może się zdażyć Ale coś nie czuję tego... Dzisiaj idę na KTG, ciekawe czy coś może sie nowego dowiem.Od paru dni mam dużo bezbolesnych skurczy - nawet kilkanaście z przerwami co 10 min regularnie, ale potem to ucicha i nic sie nie dzieje. Nospa nie pomaga tego uciszyć - normalne to? Miała któraś z was tak dużo skurczy? Martwie sie że ignorując je w jakiś sposób szkodzę Małej ... |
|
|
|
#2042 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to najlepszego dla Saruni ![]() p oważny wiek dasz radę kochana Cytat:
młody nadal śpi ponosiłam go po domu w chuście potem "rug" go do łóżeczka i dalej tnie komara ![]() za chwilkę pokarm bogów i do chusty i na pole chyba zajdę za naszym łysym księżulem zapytać czy mi młodego ochrzci w sierpniu chyba że mnie wyrzuci za drzwi jak mnie zobaczy w tej chuście że jakaś cyganka na żebry
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A rano wstajemy a tu co? Nasza kochana psina w nocy pożarła mojego chupa-chupsa ![]() YouYou super, że jesteście w domku! Jak braciszek reaguje na mała? Carmela brawa dla Sarci!!
|
|
|
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
Byłabym zapomniała!!!
kalinkap13 - spóźnione (ale szczere Zawsze do usług ![]() Moniczka gratuluję wejścia w 38 tydzień my co prawda mamy ten sam termin porodu , ale ja liczę tak, że wchodzę w 38 tc jutro dopiero, dziś kończę 37 tygodni, ale jak komu wygodnie
|
|
|
|
#2045 |
|
Rozeznanie
|
Tak patrzę jak dziewczyny z późniejszymi terminami rodzą - oj mam adrenalinkę, że to już w każdej chwili może się zdarzyć Ale coś nie czuję tego... Dzisiaj idę na KTG, ciekawe czy coś może sie nowego dowiem.Od paru dni mam dużo bezbolesnych skurczy - nawet kilkanaście z przerwami co 10 min regularnie, ale potem to ucicha i nic sie nie dzieje. Nospa nie pomaga tego uciszyć - normalne to? Miała któraś z was tak dużo skurczy? Martwię sie że ignorując je w jakiś sposób szkodzę Małej ... |
|
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no fakt co tam poród jak sierściuch wszamał ci lizaka dobrze że już trzymam mocz ładnie bo bym popuściła kalinap!! sto lat sto lat i dużo zdrówka i radości z macierzyństwa!!
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
Zmalowana toż to już Trzymam kciuki za wizyty, szczególnie Crazy ![]() Brumek, współczuję Ci wymiotów, utrudniają życie, dzielna jesteś bo rzadko i tak na to narzekasz. Sygine współczuję rodzinki, każda z nas ( no prawie..) ma jakieś przeboje z teściami, szwagierkami.. takie życie, a niestety nie każdy od razu po ślubie może mieszkać sam, znam to ![]() Marina przytulam Cię z daleka, musi być Ci bardzo ciężko. Jak sytuacja dzisiaj wygląda, może się opamiętał? czy już się wyprowadził? Pamiętaj, czas leczy rany, z dnia na dzień będzie lepiej, ja mam cichą nadzieję że mąż się zastanowi co traci i wszystko będzie ok. U mnie Powoli zaczynam się bać. W nocy dość mocno bolał brzuch, kilka skurczy- o ile to to? ( jak się ma skurcze to dziecko się w tym czasie rusza?) a teraz cisza. 6 razy siku, ajjj szkoda gadać...z moim samopoczuciem z dnia na dzień gorzej. |
|
|
|
#2048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pokaz nam jak juz porozkladasz wszystko ![]() agulaaabar dobrze ze na strachu sie skonczylo - taka akcja w samochodzie raczej malo przyjemna ![]() youyou super ze juz w domu, ekspresowko ty nasza ![]() "ta z izby..."
|
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pytanie:
Chcę wyprać tą pościel i ochraniacze. Mogę to normalnie na 40 stopni wrzucić do pralki? Nie stanie się nic z tymi ochraniaczami? Bo one wkład mają jakiś i boję się, że to się zbije
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
biore sie za male porzadki i obiad.wieczorkiem wstawie fotke brzusia
boje sie dzisiejszej nocy bo mezulekc idzie do pracy 19-7 i sie boje ze sie zacznie a znajac moje szczescie moze tak byc MARINKO kochana wspolczuje co meza ja bym go nie wiadomo co gorsze czy jak by odszedl czy jakbyvzostalci znecal sie psychicznie nad toba... muszisz byc silna dlacsyneczka i pamietaj ze masz nas za wizyty i dla potrzebujacych ![]() ZMALOWANQ kochana rodzisz w koncu czy nie
|
#2051 |
|
Rozeznanie
|
Tak patrzę jak dziewczyny z późniejszymi terminami rodzą - oj mam adrenalinkę że to już w każdej chwili może się zdażyć Ale coś nie czuję tego... Dzisiaj idę na KTG, ciekawe czy coś może sie nowego dowiem.Od paru dni mam dużo bezbolesnych skurczy - nawet kilkanaście z przerwami co 10 min regularnie, ale potem to ucicha i nic sie nie dzieje. Nospa nie pomaga tego uciszyć - normalne to? Miała któraś z was tak dużo skurczy? Martwie sie że ignorując je w jakiś sposób szkodzę Małej ... |
|
|
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
Oj wierz mi że jeśli by się ta sztuka udała to bym była najszczęśliwsza na świecie
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Nie zależało nam na funkcji filmowania tylko na ładnych zdjęciach No i się nie zawiedliśmy Jeszcze w przyszłości dokupimy dodatkowy obiektyw szerokokątny i będzie git
|
|
#2053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam takie w ktorych sie wyciaga to usztywnienie z ochraniacza i pierze sama powloczke - tu po problemie ale mam takie ze to jest wszyte na stale - jak u ciebie, na metce jest 40stopni wiec albo to do pralki wrzuce, albo w misce zamocze - pomietole - bez wirowania powiesze na przewiewie by wyschlo, bo jakos mam watpliwosci czy to sie nie poszarpie w srodku ![]() takie wypranie w misce powinno wystarczyc (warunki te same, odpowiednio ciepla woda, proszek dzidizusiowy) tak uwazam
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma ktoś jakieś wieści od Margaret? Lady? Eli ? |
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Mały śpi więc sobie sprzątam i podczytuję was co chwilę
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! youyou, fajnie że już w domku jesteście Czekamy na opis ![]() A my w weekend zdecydowaliśmy się już na chrzciny - w połowie sierpnia, i na chrzestnych. Wiem że wredne to ale osoba wybrana na chrzestnego bardzo mi nie pasuje, i liczę że coś mu wypadnie i nie da rady...ale to brat Tża więc zgodziłam się nie chcąc TZowi przykrości robić...durna jestem, nie?
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Wczoraj wróciliśmy z tż z urlopu- było super. Sama podróż trwała z przerwami prawie 6 godzin więc trochę męcząca, ale naprawdę było warto. Nad morzem pogodę mieliśmy mieszaną najpierw były dni deszczowe, a później upalne ![]() Czuję, że naładowałam baterię pozytywną energią i poród mi już nie straszny. ![]() W drodze powrotnej odwiedziliśmy rodziców i jeszcze skorzystaliśmy z pięknej pogody- rodzice urlopują w domku nad jeziorem. Starałam się być na bieżąco, ale nic nie pisałam, bo przez telefon jakoś tak inaczej i gorzej. Pochwalę się, że nie mam paciorkowca ![]() Youyou, Stapelko ogromne gratulacje!!! Zazdroszczę, że macie już przy sobie swoje maleństwa. Zmalowana, tak jak dziewczyny przeczuwam, że dzisiaj będziesz tuliła Filipka. Brumek, Blondynko trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. ![]() Poniżej zamieszczam zdjęcia widoków którymi cieszyliśmy nasze oczy i aktualne zdjęcie Haniowego mieszkanka (i biorę się za nadrabianie, bo mam trochę zaległości).
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
ZMALOWANA RODZI MA ROZWARCIE NA 1,5 cm dostala zastrzyk NA PRZYSPIESZENIE
|
#2059 |
|
BAN stały
|
Mamusie witamy w domku i na forum
Zmalowana Perło nasza w końcu. Filip wyłaź z mamy!!! Saruniu cio za powazny wiek ![]() Izula dzis ma 8 tygodni ![]() Jacieeee wypierz normalnie w 40 st.Nic się nie stanie ![]() ellika witaj i zadomów się ![]() T. dziś pierwszy dzień w pracy od 28 lutego. I tak go w domu nie było zwykle ale jakos mi tak dziwnie ![]() Szwagier przywiózł mi wczoraj skrzynkę 30 kg. ogórków i co?Muszę je zaprawić.Nie takie miałam plany na dziś. Dziewczynki,które mają kotki-jaie polecacie zwirki? Jao wyprawkę dostałam ten z Tesco i dziwny taki. A piasek śmierdzi już po 2-3 godzinach nieziemsko. Trzymam kciuki za dzisiejsze(i jutrzejsze Natko) wizyty
|
|
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
na początku trZymam za Zmalowaną youyou- jestes rekordzistką szybko urodziłaś i szybko wyszłyście dziedzuś śliczny jakie włoski długie miała a poza tym nie ma to jak w domu juz sobie wyobrażam Filipka jak cieszy się z siostrzyczki cos mi sie zdaje że będzie Ci pomagał za wszystkie rozpoczęte tygodnie jak się nie mylę to moniczka, Natka, brumek chyba wczoraj zaczęła nie wiem dokładnie muszę Was nadrobić to i ja się pochwalę my dzisiaj zaczynamy 39 tc ale cos mnie dół dopadł to chyba symptom zbliżającego się porodu ellika witam gorąco szkoda że tak późno się odezwałaś my nie gryziemy no ale u Ciebie 39 tc to może jeszcze troszke poklikasz przed porodem ![]() oki idę Was nadrobić |
|
|
|
#2061 | ||||||
|
Rozeznanie
|
jakie sliczne te nasze dzieciaczki wizazowe!!!
![]() ajj, jak ja nie moge sie doczekac az Maly laskawie zechce wyjsc tak bardzo bym chciala juz go miec przy sobie... ![]() ponawiam pytanie: czy mialyscie zlecone ponowne badanie na toxo igg (drugi raz, teraz pod koniec ciazy)? robic czy nie...?? Cytat:
dziekuje bardzo kochana nie chwalilam sie bo nawet nie mialam czasu do Was zajrzec...i stad moje zaleglosci weekendowe. od 10 siedzialam w kuchni i pichcilam dla ponad 20 gosci bylam taaak zmeczona ze szok,liczylam na to,ze po tak szalonym dniu moze akcja sie rozwinie ale Filipka moje zmeczenie i ruch nie rusza![]() dzis moge poczestowac muffinkami Cytat:
![]() a badania robisz prywatnie?ile placisz? mi wlasnie na poczatku tez wyszlo toxo igg ujemne.. musze zajrzec czy to drugie mialam robione ![]() Cytat:
Cytat:
a fotki pokaz ![]() jej,kiedy to zlecialo?! gratki!!! ![]() Cytat:
i Filip slodziak stesknil sie za mamusia.. a jak zareagowal na siostryczke?Cytat:
![]() chyba mi wszystkiego nie zacytowalo.. trzymam KCIUKI za wszystkie wizyty!!!! Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-07-11 o 10:47 |
||||||
|
|
|
#2063 |
|
Wtajemniczenie
|
Serio? Nie zbije się? Czyli rożek też mogę wrzucić?
Zmalowana dawaj!!! ![]()
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Potwierdzam, Zmalowana napewno będzie dzisiaj już tulić Filipka Cały czas do niej chodzę, bidulka zwija się z bólu. Ja póki co nie wychodzę, czekam na usg zobaczymy co potem lekarz powie. Postaram się was informować na bieżąco co ze Zmalowaną
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to moooooccccccccccccccnnnnn nnnnnnnoooooooooooooooooo o zaciskam
|
|
#2067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pochwalę się, pochwalę
|
|
#2068 |
|
Rozeznanie
|
Tak patrzę jak dziewczyny z późniejszymi terminami rodzą - oj mam adrenalinkę że to już w każdej chwili może się zdążyć Ale coś nie czuję tego... Dzisiaj idę na KTG, ciekawe czy coś może sie nowego dowiem.Od paru dni mam dużo bezbolesnych skurczy - nawet kilkanaście z przerwami co 10 min regularnie, ale potem to ucicha i nic sie nie dzieje. Nospa nie pomaga tego uciszyć - normalne to? Miała któraś z was tak dużo skurczy? Martwie sie że ignorując je w jakiś sposób szkodzę Małej ... |
|
|
|
#2069 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czemu nie chce publikować moich postów ... od pół godziny sie wkurzam ...
No i bez sensu - to opublikowało Oto co próbowałam wcześniej: Na początek to TP mam na 20 lipca - będę miała córeczkę - Karolinkę Tak patrzę jak dziewczyny z późniejszymi terminami rodzą - oj mam adrenalinkę że to już w każdej chwili może się zdażyć Ale coś nie czuję tego... Dzisiaj idę na KTG, ciekawe czy coś może sie nowego dowiem.Od paru dni mam dużo bezbolesnych skurczy - nawet kilkanaście z przerwami co 10 min regularnie, ale potem to ucicha i nic sie nie dzieje. Nospa nie pomaga tego uciszyć - normalne to? Miała któraś z was tak dużo skurczy? Martwie sie że ignorując je w jakiś sposób szkodzę Małej ... Edytowane przez ellika Czas edycji: 2011-07-11 o 10:57 Powód: błędy |
|
|
|
#2070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą mój lekarz bardzo oszczędny w zlecaniu badań Stwierdził że skoro wyniki dobre to po co mnie męczyć - w sumie przez całą ciążę 3 razy miałam pobieraną krew
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Tak patrzę jak dziewczyny z późniejszymi terminami rodzą - oj mam adrenalinkę że to już w każdej chwili może się zdażyć
Ale coś nie czuję tego... Dzisiaj idę na KTG, ciekawe czy coś może sie nowego dowiem.

Zakończone: 2