|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||
|
kosmitka
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
A z szyjką do tej pory było wszystko ok? Trzymam kciuki, by Twoje przypuszczenia się nie sprawdziły.
|
|
|
#3962 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
[QUOTE=Malgosia1983;280641 62]
Rabarbar I co z siostrą? Odezwała się? A jesli chodzi o to Twoje ciśnienie to musisz uważac na siebie i to kontrolować. W ciąży różnie bvwa jak wiemy Ja pije zawsze do śniadania inkę z mlekiem![]() Agnyska, Rabarbar, Indygo Jestem takiego samego zdania jeśli chodzi o podejście do karmienia... Malamutka, Anciaaahk Buziaki dla Was dziewczyny A teraz się chyba zbiore i wyskoczę na basen... A. Dziś zaczynamy ze Stefankiem 30 tc. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- hej dziewczyny ja tylko na sekundkę, wmęczyłam w siebie brokuła z serem na drugie śniadanie i siedzę zmulona a miałam nadzieję że trochę energii z tego zielonego wycisnę ![]() Małgosiu dodzwoniłam się w końcu wczoraj z rana do siostry coś tam się mętnie tłumaczyła ale ulga że nic się nie działo i już nie chciało mi się jej opie... choć miałam ochotę mężuś mój zresztą nie lepszy dojechał wczoraj po północy oczywiście nie brał kluczy i nie dał znać o której wyjechał a telefon w bagażniku do torby wrzucił ![]() heh ja mam basen na tarasie bo pada od rana ![]() gratuluję 30 tygodnia też już chce mieć 3 na przedzie ![]() a z fajnych rzeczy jakie mnie wczoraj spotkały żeby nie było tak dramatycznie: jeszcze się jej nie zdarzyło tak długo w dzień podskakiwać ![]() chyba rośnie mały kibic
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
anciaahk używany, ale facet powiedział że gondola uzywana była z dwa miesiące a spacerówka może z 10 razy, więc prawie jak nowa =)))
|
|
|
|
#3964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wózka, to wybraliśmy model Mistral S. Ale ta twoja emmaljunga też wygląda fajnie i też można zamontować na niej fotelik romera. Jutro będziemy w Poznaniu i chcieliśmy właśnie dokładnie wózkom się przyjrzeć, to też popatrzymy na te emmaljungi /Gondola w nich nieco dłuższa niż w teutonii (chyba że wymiary zewn. podali)A teraz zbieram się. Muszę się spakować nieco i przede wszystkim ubrać I za kilka godzinek w drogę. Dobrze, że pogoda taka pochmurna Chociaż autko z klimatyzacją, to i tak lepiej się jedzie jak słońce przez okna nie praży
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
bruma
za glukozęa ja czekam do sierpnia z oglądaniem wózków tż będzie miał urlop to nie ma zmiłuj trzeba jechać pooglądać i się na coś decydować ah dostałam od teściowej bukiet kwiatków z ogrodu i widzę że Hania dostała śliczną kartkę z tekstem "becikowe od babci"... tylko zawartości brak mam nadzieję że mężuś nie kupi za to farb czy cóś bo normalnie krzywdę mu zrobię
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
zmykam pospać, bo leżenie w łóżku powoduje że bym non-stop spała =/ =)
|
|
|
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wracam do sprzątania sypialni ogarne do końca karton z duperelkami a potem chyba sie wezme za prasowanie bo mam tego orgromniastą kuuuuuuuuuupe powolutku może do końca tygodnia sie z tym uwine potem chce zacząć prać natalciowe ubranka a reszta sypialni na inny dzień - to najgorze, biurko i szafka z notatkami z 4 lat studiów
|
||
|
|
|
#3968 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do przewożenia w gondoli to też bym się bała... Tak mnie poprostu ta wiadomość zadziwiła... A ciężka jest ta ballila? czym ona się rozni od marity wiesz może? Weź sobie kobitko tą sypialnie na kilka razy A teraz chodz z nami pogadaj ![]() Kiedy masz wizytę u lekarza? Mi mój po ostatniej - tez mi się skraca szyjka - powiedział, że takie delikatne bole jak na miesiączkę mogą ALE nie muszą swiadczyć o skracaniu się szyjki... No i teraz tak samo - jak mnie coś zakluje zaboli to sobie myślę wiadomo co Cierpliwie czekam na kolejną wizytę, staram się nie przemęczac, nie za duzo chodzić i koniecznie nie dźwigać - także i to Tobie zalecam ![]() Cytat:
Milo tak powspominac...te miłe beztroskie czasy szalenstwa A teraz myslę, że czeka nas coś jeszcze wspanialszego
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że dziś dyskusja o wóżkach i fotelikach
Uf.. a bałam się że to tylko my tak późno się decydujemy. Mogę się pochwalić że dziś nabyliśmy Mutsy Urban Rider:http://www.bobowozki.com.pl/product_...8ff944a0dea30e taki właśnie tylko kolor inny. Spacerówka i fotelik samochodowy srebrny a gondola pomarańczowa. W Polsce ponoć niedostępne w tym kolorze. Dodatkowo jest tobra, plecak, komplet pościeli do gondoli, parasolka, podnóżek dla drugiego dziecka. Używany, ale w ogóle nie zniszczony i cena fajna. Pochwalę się jak mąz znajdzie aparat ![]() Cieszę się strasznie bo teraz to już mamy prawie wszystko z największych rzeczy Dziś zaczynamy 31 tydzień
|
#3970 |
|
Rozeznanie
|
o i jeszcze pytanko zupełnie nie na dzisiejszy temat
![]() będziecie wycinać te wszystkie metki w ubrankach??? ja wczoraj też bez energii siadłam sobie i tak dłubałam się przy czapeczkach i koszulkach i mimo że mam taki specjalny wypruwak (chyba to sie tak nazywa ) to jakoś to wolno szło i tak się zastanawiam czy nie dać sobie z tym spokoju i dopiero jak coś się małej będzie na szyjce działo to usunąć czy jednak jak mam teraz wolny czas to tego się nie pozbyć profilaktycznie mnie osobiście te sztywne metki wkurzają na maksa szczególnie te na karku
|
|
#3971 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 100% procentowej gwarancji nigdy zaden lekarz nie da, ale z dwojga zlego wole godzinny lot samolotem niz kilkanascie godzin w autokarze. Cytat:
. I wlasnie ze wzgledu na cala ta papierkologie zdecydowalam, ze latwiej bedzie jednak tam, bo i tak by mnie to nie ominelo. No a poza tym chyba jednak bede sie pewniej czula pod opieka lekarzy w Hiszpanii w razie W. No i szczepionki dla dziecka tez pozniej sa "lepsze", bo wiecej jest darmowych - np pneumokoki i te drugie chyba meningokoki sa w standardzie, a w Maroku z racji braku ubezpieczenia musialabym za wszystkie placic. Wszystko to zadecydowalo, ze z 3 mozliwych krajow wybralam wlasnie ES ![]() Cytat:
|
|
|
#3972 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Udanej podróży i zakupów! Cytat:
, nasza też coś obiecała dorzucić. W sierpniu też zdążycie, wózek przecież nie jest od razu potrzebny.Cytat:
Cytat:
I fajne są te wózki mutsy, też je braliśmy pod uwagę.Znane mi mamy wycinały. I dostałam używane też z wyciętymi.
|
|
|
#3973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi to też nie dopytałam i nie umiem w necie nic odszukać na ten temat, ale wagowo jest taki standardowy podobno. Wizyte mam za tydzień, to zobaczymy co tam się dzieje lekarz właśnie kazał mi dużo dopoczywac, nie przemęczać się, nie chodzić na maratony długie i nie dźwigać, staram sie stosować do zaleceń no ale wiadomo jak to jest sypialnie oczywiście biorę sobie na kilka razy, jendego dnia bym padła chyba albo urodziła od razu ale dzis muszę dokładnie pogarniać to co zaczęłam, bo póki co, jest tam jeden wielki bałagan Cytat:
mutsy to mutsy, wózeczki są super i już Cytat:
![]() uważam uważam powolutku to sobie biore, teraz odpoczęłam troszke i moge dokończyć to co dzisiaj zaczęłam, a jutro będzie c.d. musze to ogarnąć, bo nie będzie gdzie komody i kołyski wstawić tż tego za mnie nei zrobi bo nie wie co mi jest z tych rzeczy potrzebnea co nie, w szczególności jeśli chodzi o notatki ze studiów
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-11 o 12:04 |
|||
|
|
|
#3974 |
|
kosmitka
|
Sharifa to faktycznie argumenty były wszystkie za Hiszpanią
.
|
|
#3975 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rabarbar No. to dobrze, że z siostrą ok. No i z malzonkiem szanownym. Mój czasami też nie pomysli a potem: " a bo telefon w samochodzie, a to bo dzwięk na spotkanie wylaczyl i zapomnial właczyc" A ty się babo zastanawiaj Ale to chlopy sa - czasem to takie nie rozumne Ja się śmieję, że mam już dwóch synów ![]() Jak ja bym chciala basen pod nosem ![]() Rośnie Ci mały kibic Wózka tez jeszcze nie mamy. A to miło z babci strony że się dorzuca becikowym ;-) Teraz to każdy grosz jest potrzebny "teściowa" wogóle się o dziecko nie pyta... Szkoda gadac. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wózeczek się wydaje taki lekki Czekamy na zdjęcia
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry moje ulubione mamiszcza
Staram sie was nadrobic kochane, dlatego jeszcze nie cytuje; ogolnie oczy i cala twarz mam jak maly mikroprocesorek-jak taki typowy japoniec, prawie nic nie widze, boli mnie glowa i gardlo i ogolnie grrrrr, ale mi sie za to pracuje jeszcze lepiej niz kiedykolwiek-ciekawe o co kaman no i walki z bankiem czesc dalsza, ale przynajmniej nie zrejectowali wniosku dzisiaj, mamy tylko jeszcz cos dostarczyc, dzisiaj moze juz bedzie odpowiedz;cos zdążyłam przeczytac o donoszeniu ciąży-cotuś wez mi to wytlumacz bo ja juz sie tak gubie ze koniec-(nie ironizuje tylko mowie powaznie ) 35 tydz to jest normalny termin a powyzej to ciaza donoszona? bo ciaza trwa 40 tyg, ale to nie jest 9 mc tylko 10 czyli liczac te 35 tyg to tak jakby koniec 9 mc dobrze mysle?
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po dłuższej przerwie nie pisania, czytać czytałam na bieżąco ale z pisaniem było gorzej. Zaliczyłam usg w piątek, pozostawiło ono wiele do życzenia no ale mniejsza z tym, malutka waży 1600g i nie ma żadnych oznak mojej przebytej cytomegalii więc to najważniejsze. Wyniki cukrów w porządku więc nie ma potrzeby kłucia się codziennie, także paluszki odpoczywają. Zaczęłyśmy w niedziele 32 tydzień także już bliżej niż dalej a do terminu porodu od dzisiaj dokładnie 2 miesiące
zleci szybciutko i będę tulić malutką |
|
|
|
#3978 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka
mi się dzisiaj wyjątkowo dobrze spało, w miarę szybko zasnęłam, pobudka o 6tej jak mąż do pracy się wybierał i kima do 10tej ![]() Cytat:
![]() a z tymi fachowcami to masakra, tyle czasu trzeba czekać Cytat:
no to super, a jakie kupujecie? Cytat:
szkoda nerwówCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ancia trzymam za wizytęa ja dzisiaj od rana szperam w necie odnośnie tych wszystkich dokumentów i instytucji co trzeba odwiedzić w zwiazku z kupnem mieszkania, drukuje wzory wniosków itd. jeszcze bym musiała do fotografa pójść zrobić zdjęcia
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Lulek ciąża z tego co mi wiadomo trwa pełne 9 miesięcy czyli ok 36-37 tygodnia zaczynasz ten 9 miesiąc i już wtedy ciąża jest donoszona. A termin jest 40 czyli w skończonym 9 miesiącu. Poprawcie jak się mylę
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rabarbar ja metek póki co nie wycinam. Boję się, że jakbym wycięła to bym nie wiedziała jaki to rozmiar ![]() Anciaahk no myślę że jak każdy mamy ograniczenia finansowe, tylko ON TEGO NIE WIDZI. Bo przecież jeszcze góra w domu nie wykończona, ogród trzeba zagospodarować, ale ja mogę mówić i mówić, a on i tak swoje Może coś przyspieszy jak zobaczy, że czasem za pewnymi rzeczami trzeba długo czekać, tj. dziś na jakiejś stronie znalazłam, że jak chcesz jakiś konkretny kolor Teutonii, to czekanie nawet do 8 tygodni
|
|
|
|
|
#3981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie z tymi szczepionkami bo u nas na pneumokoki kosztuje kupe kasy... Chyba o taką bo to gdzieś na forum tylko takie zdanie przeczytałam o gondoli i przewożeniu autem... Ja jednak chyba bym się nie odwazyła... No chyba że malenstwo byłoby naprawdę dobrze zabzepieczone... Cytat:
![]() Na oko wyglądają podobnie więc może pozostanę przy tej maricie... ![]() No to za tydzień się obie dowiemy co i jak ![]() Mutsy sa super - ja się zakochałam w transporterze ale cenaaaaaa ![]() A metek nie mam bo w wiekszości używanych już nie było
|
|
#3982 |
|
Rozeznanie
|
heh Małgosia uwierz mi takiego basenu byś nie chciała
![]() jak się odetka to woda spłynie albo wyparuje bo to południowa strona ale wokół domu sama glina i nie raz but mi został i trzeba było skakać na jednej nodze teraz nie wyjdę aż się sucho nie zrobi bo skakać mi się nie uśmiecha idę sobie poleżeć bo się kręci w głowie ehhh gdzie ta energia uciekła
|
|
#3983 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie wolno Ci sie przemeczac!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana zycze cierpliwosci
|
|
|
#3984 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Tż, a Ty go tak ciągle wyzywasz![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę, mała ładnie rośnie i wszystko jest dobrze tylko się cieszyć
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie, bo 9 mc to jest 35 tyg a 40 tyg to juz 10 mc dlatego nie ogarniam jak to liczyc
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
Sharifa
Ach.. Zazdroszcze i Hiszpanii i Maroko rabarbar83 Będę wycinać te metki, są wielkie, i chyba gryzły by dziecko
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3988 | ||
|
Zadomowienie
|
rozpisałyście się kochane, poczytałam i w sumie choć to głupio brzmi ucieszyłam się, ze nie tylko ja mam kiepawy humorek.. znowu wzięłam ciążowa gazetę i jak poczytałam co będzie po porodzie to mega dół mnie dopadł
Cytat:
aż mi sie płakać chce, to jeszcze dwa miechy a tu juz cięzko spać, coraz ciężej ogólnie do d......Cytat:
![]() mam nadzieję, że te skurcze przepowiadające skracania szyjki nie powodują bo u mnie z tym jak dotąd było okej.
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
je nawet na allegro ciezko dostać jak oglądałam to tylko były w takie brzydkie jakieś we wzorki pasiaste jak zebra czy coś takiego.
|
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie dziwne to, lepiej tego nie rozkminiać ważne oby dotrwać i się nie przerminować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

.
do tego żarłok jestem straszliwy, jak to mówie tż to sie cieszy i mówi że to dobrze
nie wiem bo się nie znam ale wydaje mi się ze przez to szyjka może bardziej skracać, a pewnie to równa się z leżeniem. No ale zobaczymy kulam się powolutku póki moge i staram sie zrobić jak najwięcej a przy okazji nie przemęczać

też już chce mieć 3 na przedzie
za glukozę
mam nadzieję że mężuś nie kupi za to farb czy cóś bo normalnie krzywdę mu zrobię
powolutku może do końca tygodnia sie z tym uwine 

) to jakoś to wolno szło i tak się zastanawiam czy nie dać sobie z tym spokoju i dopiero jak coś się małej będzie na szyjce działo to usunąć czy jednak jak mam teraz wolny czas to tego się nie pozbyć profilaktycznie

.

to była masakra jakas poszłam do szpitala i pani mówi rozwarcie na 2 palce prosze isc do domu i przyjsc za 3 godziny