|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
![]() Cytat:
Mała mi szpagaty w brzuchu trzaska, przydało by sie chociaz gdzieś przejść, a ja jak zaległam z rana na kanapie tak do tej pory gnije
|
||
|
|
|
#2162 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękować
Cytat:
Kurcze, też się zastanawiam, jak tam zmalowana
|
|
|
|
|
#2163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kolinko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i pomyślny obrót sprawy w Zusie ![]() Cytat:
zupa jarzynowa pychotka i na drugie mięsko z ziemniaczkami i do tego kalafior i fasolka ![]() a na deser Ja ![]() po sobotniej kłótni przyszła niedzielna skrucha i już z tż-tem OK. chyba trochę chciał odreagować bo już widze po nim stres że już niedługo będzie z nami dzidziuś, wyszło szydło z worka że się po prostu boi ![]() ale za to wczoraj w ramach przeprosin zabrał mnie na lody, potem u jego chrześnika na 2 urodzinach byliśmy - zjadłam pycha torcik ![]() a wieczorem się poprzytulaliśmy - ale Julci jak na razie to nie rusza ani trochę ![]() ogólnie gorąco i duszno u mnie - normalnie padam na twarz z gorąca, pocę się jak świnka - więc Moniczko - podobnie jak Ty Brumek - kciuki za wizytę ![]() i za pozostałe o których nie doczytałam też trzymam - bo nie zdążyłam nadrobić zaległości od rana jeszcze i z wczorajszego dnia bo mnie rano spanie wzięło i było kimanko
|
|
|
#2164 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale naprawdę nie mam czasu... dopiero w sobotę... może Lilka posłucha mamy![]() Cytat:
![]() Śliczny! Cytat:
idziemy równo ja mam termin na 4 sierpnia![]() ![]() ![]() czekamy na wieści!Oo to czemu ja wcześniej o tym nie widziałam ? nie ma Cię na liście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to się nazywa takt...![]() Jak tam nasza Zmalowana? Brunetka też z wrażenia zaczęla rodzić, że nic nie pisze czy jak? Swoja droga ale by było ![]() Ja prawie spakowałam torbę, wyparzyłam laktator, posprzątałam sypialnie i dosłownie się ze mnie leje w sypialni mam 31 st..... nie ma czym oddychać......A na koncie nadal wplywu brak ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#2165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kochane za te kciuki za mnie. Niestety z wizyty wieści jak dla mnie takie sobie, bo szyjka jest niedojrzała, więc na razie na poród się nie zanosi. Udało mi się przesunąć przyjęcie do szpitala na czwartek, więc o tyle mam lepszy humor. A poza tym to reszta w normie. Córcia ma się dobrze, ma już 3700g, więc jak jeszcze chwilę ją przenoszę, to zapowiada mi się ciężki poród, bo zwyczajnie będzie wielka.
Mam nadzieję, że wasze dzisiejsze wizyty będą lepsze niż moje. Ja chyba będę ścigać Zmalowaną w przeterminowaniu. Coś czuję, że mi to nawet pełnia nie pomoże. A widzę, że Zmalowana dziś już zakończy swe "męki", bo już rodzi .Witam też nowe forumowiczki w naszym gronie. Szkoda, że tak późno zdecydowałyście się na ujawnienie, chyba nie jesteśmy takie straszne? |
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Natka widzialam w klubie, że wstawiasz zdjęcia przez imageshack, powiedz mi, który link wklejasz? bo wklejalam ostatnio w klubie i wkleiło mi takie małe zdjęcia chociaż rozdzielczość 4000x3000
a Twoje takie duże sa Wrzuciłabym może później nasze wczorajsze zdjęcia dla ciotek jak zrobię z nimi porządek
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pocenia się - dziewczyny nie jesteście same - ja się pocę leżąc bezczynnie na łóżku i klikając myszką ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
no może jednak ta pełnia Was ruszy |
||
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
CookieMonster witamy w naszym gronie
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamieść ten obraz wybierasz : FORUM i kopiujesz całego linka i wklejasz w treści posta- ale zmniejsz rożdzielczość bo taką 4000x3000pikseli rozwali strasznie i się w oknie nie zmieści żeby obejrzeć -ja zmniejszam przeważnie tak na 600x800 max lub trochę mniejsze bo łatwiej oglądać. przy takiej temp to nawet leżąc można się spocić..
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Nerola, a jak tam sprawa z allegro i detektorem? Wyjaśniło się coś, doszła ta przesyłka do adresata?
|
|
|
|
#2173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuje jeszcze dziękuje Beatko
|
|
|
|
|
#2175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli doskonale mnie rozumieszCytat:
Nawet obiadu nie robię, miałam w planach ziemniaki, kiełabsę usmażyć z cebulką i mizierię, ale zapytałam tz i powiedział ze może nie nie być obiadu jak mi się nie chce robić- pod względem jedzenia to on nie jest wymagający, i chwała...na kolację najwyżej będzie obiad. Już nie wiem gdzie mam łeb wsadzić. A jak pomyślę jaki skwar jest na porodówce.. byłam i widziałam, a raczej czułam. Cytat:
cholerna szyjka...będę kibicować aby się coś zadziało jednak przed czwartkiem, zmalowana dzisiaj miała się kłaść na wywoływanie a tu taka suprise. |
|||
|
|
|
#2176 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja poweekendowo
Beata super ze z mężem juz OK Jaciee a jak tam u Ciebie? Mam nadzieje ze tez w porządku po sobotnich perypetiach Zmalowana trzymam kciuki i czekam na wieści. Brunetka miała dac znac ale cus zaginęła w akcji he he. za rozpoczęte tygodnie i kciuki za wizyty Editka gdzie Jestes? Odsypiasz nocki??? Nie widziałam Cie wczoraj wieczorem. Witamy nowe Mamusie. Im nas wiecej tym weselej A ja jak zwykle jestem w pracy. Dzis nuda totalna. Pogoda sie poprawiła, wiec chyba Dzis dzieciowe rzeczy popiore. Jedna partie mam juz wyprana i wyprasowana. Także nie jest tak najgorzej. W sobotę zamowilismy w koncu łóżeczko. Pod koniec tygodnia ma przyjść. Dostałam tez listę co zabrać do szpitala wiec moge sie spakować. Mykam narazie. Czas do domku. Zajrze pozniej bom ciekawa jak tam Zmalowanej idzie. Buziaki |
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamy
![]() Cytat:
TŻ sam nie jest strasznie zachwycony ale stwierdził że lepszej opcji nie widzi. Szwagier i moja kuzynka. Bo u niego wybrać chrzestną byłoby jeszcze gorzej niż chrzestnego... Ja też mam tylko brata, no ale TŻ chciałby mieć kogoś ze swojej strony, zresztą jakbym powiedziała że chrzestni tylko z mojej będą to teściowie by mnie chyba zjedli "że nie wypada" i takie tam.. choć szczerze mowiąc czekałabym na to z przyjemnością, żeby powiedzieć co myślę o "nie wypada" ![]() Dla świętego spokoju to niech już będzie... nic do szwagra nie mam poza tym że szkoda mi dziecka - znając życie zobaczy chrzestnego teraz i pewnie na swojej komunii... a mają do nas 70 km... no ale co się dziwić, rodziców mieszkających 10 minut jazdy od niego szwagier odwiedza może kilka razy w roku... więc nie łudzę się że będzie inaczej. A jednak wolałabym żeby chrzestnymi były osoby z którymi to dziecko będzie mieć jakiś kontakt..... Wreszcie przyszła mi dziś kasa z podatku
|
|
|
#2178 | |
|
Rozeznanie
|
nadrabiam zelgłości....
Cytat:
wróciłam z ktg i poszłam odespać, bo normalnie dalej jakaś zflaczała byłam ktg dobrze, znaczy tętno Hani ok, ale oczywiście nic poza tym się nie dzieje. Jedna wielka CISZA. Rozwalił mnie lekarz, do którego mnie potem odesłali z wynikiem. (bo już byłam w szpitalu, w którym chcę rodzić) Spojrzał na zapis, spytał się czy coś się dzieje (to był starszy koles i spytał się taaaak baaaardzo po woooooli poczym coś tam wpisał do karty i powiedział, że na nastepne mam przyjść 15.07. Minuta wizyty, a musiałam się na nią naczekać....No to teraz ciąg dalszy czekania ![]() ciekawe jak tam Zamalowana |
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi się wydaje... ale jak coś to DaKaro - zapytam taty jak z pracy wróci bo on jest obeznany w tych sprawach i dam wieczorem znać
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki. A tak przy okazji, to gin jakby czytając w moich myślach, od razu uprzedziła mnie, że lepiej poczekać aż szyjka sama się przygotuje (oczywiście w granicach rozsądku z tym czekaniem), bo wywoływanie w takim stanie zazwyczaj kończy się dużym krwawieniem i cc.
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro chyba ide do szpitala Twoja córeczka duża |
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłabym mojego brata, i chrzestną ze strony tz- też zostaje albo żona szwagra( ja jej nie liked), albo siorka cioteczna. Teściowa mnie pewnie zje, bo ona widzi któregoś ze swoich synków na chrzestnego. Ale niech spada. |
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
mój synek ważył 3900 a według usg miał mieć 4200.poród miałam masakrycznie ciężki łącznie z łyżeczkowaniem macicy w narkozie
![]() Położna stwierdziła że gorszego porodu jak tamten nie będę mieć bo się nie da a mały ma być niby sporo większy.
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pocieszam się, że obwód główki jest jakieś 33-35 cm (ciężko było zmierzyć), więc chyba nie jest aż tak źle? |
|
|
|
|
#2186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(nie zmniejszam zdjęcia do tego, ładuję normalnie).Wklej zdjęcia, chętnie pooglądam |
||
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
To także współczuję, ale dobrze że to łyżeczkowanie przynajmniej w narkozie, bo z tego co czytałam tu na forach, zdarza się i na żywca - to dopiero musi być koszmar.
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
a to chyba że ja jestem niedoinformowana - chyba mnie się pomyliło coś że pracuje nadal a w PL jest tymczasowo tylko.
DaKaro - jak wpadniesz to opisz dokładnie - czy pracujesz nadal, czy nie - jeśli nie to od kiedy nie pracujesz to ja wieczorem podpytam taty dokładnie co i jak - bo może uda się żebyś nie musiała sama opłacać ubezp zdrowotnego.
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

Mała mi szpagaty w brzuchu trzaska, przydało by sie chociaz gdzieś przejść, a ja jak zaległam z rana na kanapie tak do tej pory gnije

mam dzis po 15.00
Kolinko 
Jestem teraz w 39 tyg i już chciałabym urodzić! Mała się rozpycha w brzuszku boleśnie, ale jeszcze nie zdecydowała się wyjść. Juz od początku czerwca siedzę w domu na L-4 i dzięki wam jakoś ten czas mi leci.
zrobilam sosik do spagetti jeszcze kluseczki zostalo ugotowac ale czkam az mezus da mi znac ze zbliza sie na obiad. spagetti dzis bo juz kilka dni za mna chodzi

Chociaż jak czytam czasami o Waszych wyprawkach i przygotowaniach, to wydaję mi się, że jestem 100 lat do tylu w przygotowaniach
to się nazywa takt...

Zakończone: 2

jutro chyba ide do szpitala