|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
zmalowana ja czuje ze to bedzie dzis
![]() brumek kciuki za wizyte dzisiejsza sygine ,brida wiem o czym mowicie u nas to samo tescie strasznie faworyzuja brata meza i jego rodzine,choc synowa nieraz juz ich wyzwala,a i tak zawsze lepsza odemnie,bo przeciez pani magister a ja niestety nie,im kupili mieszkanie dali kase na zalozenie firmy,zawsze im pomagaja,my sie budujemy a oni nic ,oprocz ciekawosci co juz jest zrobione,smutne to szkoda mi meza najbardziej bo wiem ze mu przykro,choc sie niechce przyznac,ale go znam i wiem ze na niego to dziala
|
|
|
|
#2012 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ojjj zmalowana będzie dziś młody używał płucek oj będzie ![]() ![]() Marinko
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Marinko, trzymaj się,mam nadzieję ze jakoś się wszystko poukłada. Zmalowana, coś mi się wydaje że się bez wywołania obejdzie ![]() Cytat:
jak kogoś interesuje to w Biedronce za tydzień będą wózki spacerowe http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...18/01/07_b.jpg---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Brumek, biedactwo, ale Cię męczy...
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
a ja dostałam prikaz od TŻ że mam rodzić po 23 lipca bo wtedy bedzie zodiakalny lew
teraz mamy raki ![]() ponawiam pytanie o soczewki kontaktowe czy któraś z Was używa i poleci jakieś które wychodza dobrze cenowo, ja kupuję z vision express miesięczne ale dość drogo ten interes wychodzi. Dziękuje tym które już odpowiedziały zanka witaj w domu ![]() zmalowana doczekałaś się trzymam kciuki aby dzidzia dzis na świat przyszła
|
|
|
|
#2015 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
Zmalowana kciuki zaciskamy czekajac na wiesci ![]() za wszystkie wizyty ![]() i za moja trzymajcie tez mam dzis po 15.00od kilku dni maly rusza sie tak mocno ze az czasami mnie to niepokoi, moze dlatego ze odczucia sa intensywniejsze, a przy pierwszym dziecku nie umiem powiedziec czy to ok, no i wczoraj naciskal mi mocno na szyjke, musialam sie polozyc, bo klulo dosc mocno wczoraj wyprasowalam reszte ubranek maluszka i czesciowo spakowalam torbe maluch ma prawie wszystko, mnie jeszcze kilku rzeczy brakuje ale to zamierzam uzupelnic w tym tygodniu zaneta88, agni82, sygine dziekuje za rady dotyczace aparatu pamietam ze kilka miesiecy temu byla o nich dyskusja, jednak nie pamietam w ktorej czesci ja swoj aparat kompaktowy utopilam w niwielkiej ilosci wody ![]() w tym momencie do lask wrocil nasz pierwszy nikon kompaktowy, ktory mimo tego ze ma wiele lat, wiele razy spadl na podloge i licznik ktory ma 9999 zdjec, przewinal sie 2x... to nadal dziala bez zarzutu dlatego sercemjestem przy nikonie druga marka rowniez moglaby byc ok - to canon zastanawialam sie pomiedzy nikonem d3100 a d5100 a canonem 550d-600d nie mamy kamery, wiec moze wlasnie z funckja kamery? tak na poczatek, pozniej kamera bedzie bardziej niezbedna jak dzieciak zacznie latac aparaty te sa bardzo podobne do siebie, laik nie potrafi wydrebnic wiele roznic na ten moment w zasadzie tylko cena jest rozroznikiem
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolina masz juz ta koszule?dobra? |
|
|
|
|
#2017 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
podczytuję wasz wątek już kawał czasu (jak już pewnie same zauważyłyście) - postanowiłam się przywitać Jestem teraz w 39 tyg i już chciałabym urodzić! Mała się rozpycha w brzuszku boleśnie, ale jeszcze nie zdecydowała się wyjść. Juz od początku czerwca siedzę w domu na L-4 i dzięki wam jakoś ten czas mi leci. Miłego dnia życzę ![]() Ps . Zmalowana - trzymam kciuki za szybki poród - bo to chyba już! |
|
|
|
#2018 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2019 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie mam ochotę do niego zajechać i Może faktycznie, będzie lepiej dla Was oboje, nie umiem przetrawić tego, że człowiek zmienia się kiedy na świat wychodzi tak naprawdę cząstka jego... ![]() Dlaczego tak jest Kochana masz mój nr telefonu, o każdej porze możesz pisać, dzwonić Dobrze, że mama Cię wspiera i Igorek swoim uśmiechem No właśnie, Igorek - dawno nie było jego zdjęć ![]() Cytat:
![]() Po każdym posiłku? Ja wymiotowałam po falvit mama i musiałam zmienić tabletki.Cytat:
Mówiłam !! Co raz bliżej mi do położnej ![]() Zmalowana dzisiaj będzie Twój dzień !! Czuje to w kościach, że Filipek zrobi psikusa. Pojedziesz niby na IP bo po terminie, a Filipek myk i wyjdzie sobie na świat, łobuz mały ![]() Cytat:
Mnie najbardziej drażni to, że moja szwagierka WSZYSTKO co z dzieciątkiem jest związane porównuje do swoich sióstr, bo one maja dzieci. Tak jakby jej dzieci się tylko rodziły na świecie i każde rzeczy z nimi związane są wszędzie takie same np. przewijanie. ![]() Ostatnio oznajmiła mi, że kolka bierze się tylko z tego co Ja zjem... że mam uważać co jem powiedziałam jej że coś w tym jest, ale tak naprawdę kolka bierze się z tego, że dzieciątko nie ma jeszcze dokładnie wykształconych jelitek itd to się skwasiła zatkało ją jak ruskie kakao A w ogóle ona zawsze wszystko wie najlepiej szkoda słów!Co do aparatu noo to D3100, napisałam D5000 bo mój kuzyn sobie go kupił ostatnio Cytat:
![]() Proszę bardzo i każdej tej która ma dzisiaj wizytę !Cytat:
aby Nasze marzenia się spełniły Cytat:
![]() a miałam ochotę na torta ![]() Wszystkiego to co najlepsze , dużo zdrowia, siły wiary, aby mąż był zawsze w łóżku doskonały Poród aby był bezbolesny, i uśmiech Twój na twarzy wieczny ! Sto lat Dziubek Ja też mam nadzieję, że będzie mi dane karmić normalnie, ale jeżeli będzie potrzeba karmienia MM to nie będę stresowała siebie i małej, bo to nikomu dobrze nie zrobi dziękuje za opis, sprawia on że w razie czego będę wiedziała co zrobić.Jakie mleko MM jeszcze używasz? |
|||||||
|
|
|
#2020 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam Kochane Brumek Blondynka Kolina za wizyty
|
||
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
do porodu zostalo nam 3 tygodnie wedlug suwaczka zaczynamy 38 tydzien
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina mój kuzyn miał ostatnio ten sam dylemat co TY do nikona ( z canonem nie pomogę, bo się nie znam i nie przypadła mi do gustu ta marka, od zawsze chciałam nikona, bo miał coś w sobie) różnica u Nas w cenie wychodziła ponoć ok 100-300 zł między D3100 a D500, więc wziął D5000, ale tak naprawdę jak piszesz nie widzi różnicy między tymi aparatami. Jak dojdzie z czasem do wprawy która może przyjść za jakieś 2 lata to zobaczysz różnicę - bo lustrzanka to jest małe plastikowe pudełko z kilkoma przyciskami które działają cudna, ale żeby zdziałać te cuda trzeba się dużooooooooooooooooo nauczyć
![]() I to tylko od Was zależy ile poświęcicie jej czasu, moja siostra ma D3000 i każde zdjęcie robi na automacie, mimo ze ma inne funkcję, ją satysfakcjonuję to że lustrzanka daje inne kolory, ostrość niż cyfrówka ![]() Wasz wybór ![]() Ja sobie teraz kupiłam właśnie cyfrówkę ale z funkcją kamerowania, bo w mojej lustrzance jej nie ma ( mąż zawsze mówi, że jak jest aparat to ma być aparat lustrzanka a nie aparat i kamera ) i biorę ją do szpitala, więc dobrze mieć też czasami taką mała cyfrówkę
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
ja nigdzie nie mogę znaleźć wyników bety jestem ciekawa czy się pokrywa z terminem według @
![]() jutro zaczynam 36tc według @ termin 09.08
|
|
|
|
#2025 |
|
Rozeznanie
|
To głupio zabrzmi - ale jestem chorobliwie nieśmiała
i wychodziłam z założenia, że wy juz tak długo piszecie - i po co wam ja No ale wychodze z ukrycia już. Do tej pory tylko czerpałam od was wiedze (jesteście nieocenioną skarbnicą!) to teraz i ja sie poudzielam, choć pod koniec
|
|
|
|
#2026 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Będzie, będzie ![]() ![]() Cytat:
oby gin powiedział to, co chcesz usłyszeć![]() Cytat:
Cytat:
![]() Proszę ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
tak
![]() dwa modele, ten ktory ty masz wzielam w rozmiarze 38 i jest super, swietny fason, jestem bardzo zadowolona i dodatkowo inny model taki bardziej dopasowany, tu 40 i jest ciasna na brzuszku, no ale to ma byc po porodzie wiec powinno byc ok do tej drugiej kobieta mi zaproponowala biustonosz z tym samym wzorem za 24,90, wiec zaryzykowalam i wzielam - i jest w porzadku ale i tak mam w planach kupic jeszcze mamabel witaj ellika dziekuje
|
#2028 |
|
Rozeznanie
|
karoline widzę żę TP masz podobnie jak ja
no zobaczymy któremu TŻ się poszczęści
|
|
|
|
#2029 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje kochane za tak miłe przyjęcie - ja do tej pory tak z ukrycia, bo wstyd się przyznać ale chorobliwie nieśmiała jestem
Do tej pory czerpałam tylko od was (jesteście niesamowitą skarbnicą wiedzy!!!) i tak fajnie sie wspieracie No ale już jestem i bardzo chętnie z wami przejdę ten mój finisz ![]() Ps. o i nie potrafie chyba cytować - jednego posta mi zjadło popróbuję - w końcu się nauczę
|
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki - te rozpakowane, te nie i te w trakcie
![]() Zmalowana coś czuję, że nareszcie się doczekałaś ![]() Zanka witaj w domu Blondynka, Crazy, Kolina kciuki za wizytę ![]() Ellika witamy. Szkoda tylko, że tak późno się odzywasz Ale nic straconego. Jeszcze sporo pogaduch przed Nami. Napisz coś więcej o sobie Ja właśnie piję kawkę, śniadanie już zjedzone. Czekam na brata, który ma mi przywieźć łóżeczko i pościel, bo już przyszły
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Podczytuje na bierząco od soboty wieczora... widzę, że jakieś przesilenie na facetów padło czy co? normalnie ustawic pod ścianą, sciągnąć gacie i wężem strażackim zlać... może by się im rozumki odkurzyły troszkę![]() (Moj mężul podczytywał mi przez ramię co pisałyście i tylko co chwilę "widzisz, a Ty mnie nie doceniasz, a ja taki dobry dla Was..." osioł...)Może i mają gorsze dni, strach ich obleciał ale nie mają odwagi się przyznać do tego bo to "niemęskie"... cóż też ludzie....... ale Marinka ten Twój.... kochana, szkoda słów..... tylko się nie daj... ani jemu a tym bardziej mamusi! wiem, że to trudne i jest strasznie ciężko.... ale jak teraz odpuścisz i dasz sobą pomiatać to nie zmieni się to nigdy... jesteśmy z Tobą pamiętaj! ![]() Zapomniałam...... ![]() Stapelko ogromne gratulacje!!! Zanka, Bartessa witajcie w domku! ![]() ![]() klask i:Poza tym: Wszystkie dzieciaczki są po prostu przecudowne Zmalowana rodzimy!! Kurcze no i nie wiem co miałam jeszcze pisać... aa Brumka brzusio! Kochana no teraz widać, że ciężarna kobieta z Ciebie! Może nie 9-cio miesięczny ale jak dla mnie to tak na 7 miesiąc wyglądasz względem Twojej drobnej figury![]() Wczoraj mieliśmy już stracha Stoimy w kolejce po lody - te najlepsze w K-cy, kolejka ogromna jak zawsze... a mnie za chwile coś zaczyna rypać w brzuchu a w plecach jeszcze bardziej, no nic, zaciśnęłam zęby i stoimy dalej.Przeszło. Mineło parę minut i znowu! Ale nic, stoimy dalej... za chwile znowu i znowu doczekaliśmy się, wzzięliśmy lody i zaczęło kropić, biegiem do samochodu, jak lunęło z nieba.... grad taki straszny że się nawzajem w samochodzie nie słyszeliśmy... rozłożyłam fotel, równo co 5 min łapie mnie ból, pioruny strzelają na około! ściana deszczu, że nie ma szans samochodem ruszyć nawet.... normalnie jak z taniego horroru Wróciliśmy do domu, pogoda sie poprawiła i mężuś mnie zabrał jeszcze na pyszny obiad Gratuluje tygodni ![]() I wielkie kciuki za wizyty!! ![]() My od dziś mamy zielone światło możemy spokojnie rodzić z tym że czasu na to nie mam w tym tygodniu
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaciskam no to sie uśmiałam
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-07-11 o 10:13 |
|
|
|
|
#2033 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję kochane za tak miłe przywitanie. Do te pory się nie ujawniałam bo nieśmiała jestem
Chętnie teraz narobię i poudzielam sie Jesteście naprawde wspaniałe dziewczyny - tak sie wspieracie!!! i jesteście skarbnicą wiedzy ![]() Ps. Piszę trzeci raz posta - nie chce mi coś publikować mam nadzieje że zaraz wszystkie naraz sie nie wyświetlą :-/
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Melduję sie z domu wyszliśmy wczoraj, ale było tyle emocji że po wieczornych harcach padłam na łóżku mając z jednej strony Lilkę a z drugiej wtulonego Filipa Biedaczek tak się stęsknił że jak weszłam do domu to przez 15 minut zawisł mi na szyi i całował i nie chciał puścićOpis porodu wstawię może wieczorem, jest co opisywać byłam znana wśród personelu jako "aaa to ta z Izby" ![]() Zmalowana to na pewno to! Moje skurcze też najpierw trwały równo 30sek a potem tuż przed szpitalem grubo ponad minutę. W nocy też mnie męczyły ale nie były bolesne bo dałam radę normalnie spać.Takich naprawdę bolesnych to miałam może ze 2h.. dziś urodzisz
|
#2035 |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamusie
![]() Zamalowana ogromne oby szybko poszłoa ja jestem jakas padnięta dzisiaj kończę właśnie kawę i zaraz się zbieram na ktg do szpitala...ciekawe czy cokolwiek wyjdzieBrumek pewnie dziś jest w swoim żywiole bo upał się zapowiada niezły sygine to co, rodzisz dzisiaj w ramach złośliwości? ![]() Marinko
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podsumowujac, dla laika nie ma wielkiej roznicy (?) a lepiej zopatrzyc sie w osobne urzadzenia - nie zawsze sprzet z multi-funkcjami sprosta im wszytskim i we wszytskich bedzie idealny czyli w zasadzie mozna wziac podstawowy korpus np d300 ale z dodatkowym dobrym obiektywem ![]() a kamere kupic osobno za jakis czas... moze tak zrobimy karolinee1983 dziekuje za kciuki
|
|
#2037 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No może tylko czasami A mi się zasnęło i właśnie się obudziłam
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2039 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisz i informuj nas jeśli tylko masz ochotę i czekamy na małą księżniczkęCytat:
no to siup na porodówkę na spokojnie![]() Cytat:
![]()
|
|
#2040 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- faktycznie tylko kilka dni różnicy między nami![]() Gratki!!! Ale to szybko zleciałoCytat:
- lepiej późno niż wcaleCytat:
a Filipek słodki - taki stęskniony synuś mamusi |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

ok mamy, zszywamy...

Od 21 do tej pory wymiotowałam już 4 razy... Ale pocieszam się, że już tylko kilka tygodni i te torsje się skończą raz na zawsze

mam dzis po 15.00

powiedziałam jej że coś w tym jest, ale tak naprawdę kolka bierze się z tego, że dzieciątko nie ma jeszcze dokładnie wykształconych jelitek itd to się skwasiła 

Ja też mam nadzieję, że będzie mi dane karmić normalnie, ale jeżeli będzie potrzeba karmienia MM to nie będę stresowała siebie i małej, bo to nikomu dobrze nie zrobi 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zakończone: 2
zębole