|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
![]() Cytat:
no to jak Wy z mężem mieliście tak wcześnie ząbki, to nie dziwne, że i Tymo ma![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja kupuję najczęściej w coccodrillo, wczoraj w mothercare, ale też w h&m i reserved Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
|
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
Hej witam Was po weekendowej przerwie
Boże ile mam do nadrobienia A tak wogóle moja Anastazja kończy dzisiaj 4 miesiące, a więc impreza . Z osiągnięć: potrafi przewracać się z plecków na brzuszek, z brzuszka na plecki, strasznie zabiera się do samodzielnego siadania, bawi się swoimi stopami i wkłada je do buźki, a oprócz tego śmieje się i pięknie gaworzy. Niestety ma problem z przekonaniem się do picia soczków, próbujemy bananowy i powoli zaczyna jej smakować. Dzisiaj lub jutro spróbuje jej podać zupkę jarzynową zgodnie z zaleceniem pediatry .Z tych gorszych rzeczy to Anastazja dostała katarku i kaszelku i niestety musi brać lekarstwa. Mam nadzieję, że pomogą czarna wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Teraz będę nadrabiać
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Czarna
![]() tity na naszej karuzeli pisze do 5 miesiaca ona jest dosc wysoko nad glowa Emilki i jeszcze do zabawek nie siega mamy o taka : http://allegro.pl/fisher-price-k3799...690905399.html
|
#2284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Anastazji, jaka dorosłą dziewczynka.Zmykam na szczepionkę, oby wszystko poszli dobrze
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaa
zapomnialam sie pochwalic Konczymy dzis 4 miesiace jak to leci
|
#2287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wg mnie duzo ciezej ale to z mojego punktu widzenia ![]() kolezanka ost sprzedala chuste uzyta 2x z bambusa na lato za 150 ![]() na forum chustowym sa oferty uzywanych takie nawet lepsze od nowych sa w h&m sa fajne ciuszki dla chlopca ale nie zz wyprz bo tam chlopcow omineli :/ Cytat:
izabela ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
zleciałomi Fabian spi na rekach
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
iza padłam
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja jak zwykle tylko przelotem wpadłam z atrakcją cenową jakby któras z was jeszcze nie miała maty i chciała jakąś zakupić to znalazłam przypadkiem na all w świetnej cenie jak sama chciałam kupić to cena tej maty używanej to ponad 100zł wychodziła a tu jak na razie chyba z 60 także jakby co to polecam!http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ti...696845109.html a sama szukam takiego łuku na fotelik... ma któraś z was coś takiego?? sprawdza się to w ogóle??
|
#2290 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po paru dniach upałów jest cudownie nie za zimno ale taki chłodek fajny o pomarańczowe kupki hehe musztarda z dodatkiem marchewki mój Oli dzis wypił rozcieńczony soczek jabłkowy 20ml soczku i 40ml wody wypił ale się krzywił jakoś na początku Cytat:
ja miałam zęba jak miałam 4 miesiące także też Oli może szybko mieć. wczoraj mu jak jechałam tą szczoteczką to mnie tak gryzl jakby już miał zęby hehe widać że mu to ulgę przynosiło.współczuję @ a ja nie wiem bo nie mam od porodu ale biorę cerazettę to chyba nie ma po tym @? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sa fajne takie kompleciki tylko że u mnie to w sklepach dziecięcych ![]() GRATULACJE!!!!! SZCZĘŚCIA I MIŁOŚCI NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA !!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
![]() generalnie jak tylko widze że trze oczy i robi się maruda to tetruś i smoczek i drzemie ale takich dłuższych drzemek to mamy 2. Cytat:
ale się facet musiał czuć Cytat:
postępy robi szybciutko ![]() oby szybko katar przeszedł i kaszelek Cytat:
Miamore ja mam pałąk i u nas świetnie się sprawdza mały w podróży bawi się zabawkami w wózku też jak leży to się lubi bawić ja mam z tiny love
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-07-11 o 13:10 |
|||||||||
|
|
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
biore sie za sprzatanie bo samo nie chce sie zrobic
|
#2292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napewno bedzie dobrze gratulujemy!!!! |
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Natka3008
Ewelqa1985 gratulujemy
|
#2294 | |||||
|
Zadomowienie
|
my już po spacerku, ma dziś podobno być burzowo więc wolałam iść z samego rana, byliśmy w laboratorium (trzymajcie kciuki żeby coś wyhodowali)
u was też tak wieje ?? myślałam że mi łeb urwie, Nadia natomiast zachwycona nie spała przez 3 godz i gadała do szeleszczących liści ![]() Cytat:
eirene szkoda że dopiero teraz przeczytałam że nie działa herbatka na Oliego bo już kupiłam ![]() herbatka humana ma laktoze Cytat:
aleś pocieszyła ![]() Cytat:
twój Fabianek to naprawdę złote dziecko ![]() Cytat:
widzę że nie tylko u nas pobudka o 3 ja kupiłam z hippa, najwyżej będzie mieć herbatkę do picia na spacerku Cytat:
ja nie będę tych szelek do nauki chodzenia kupować szkoda bo Fabianek musiał super wyglądać Nadia ostatnio smoczka używa bardziej do "gryzienia" i zabawy niż do uspokajania więc mam nadzieje że szybko się go pozbędziemy ego ło matko gdzie ci się tyle ciuchów do prania uzbierało oczywiście kliknięte diatoma super zdjęcia widać jaki szczęśliwy czarna gratuluje no i wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin ewelqa dziękujemy iza ale się uśmiałam z tych sklepowych historii, współczujmy sobie bo nas też to czeka ![]() natka gratulujemy 4 miesiąca my też skończyłyśmy już 4 miesiąc a Nadia ani nie obraca się z plecków na brzuszek ani z brzuszka na plecki
|
|
#2295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prawie się popłakałam iza, było minęło, ja wiem, że byłaś nieszczęśliwa z tego powodu i przykro, że Twojego TŻ nie było przy porodzie, ale czasu nie cofniesz, więc nie martw się już tym Cytat:
Natka, też gratuluję! ![]() Krzyś śpi a ja sama nie wiem co z tym czasem zrobić i jak zwykle pewnie spędzę go na niczym
|
||
|
|
|
#2296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękujemy za klik to z tym praniem to tak; najpierw białe, potem rzeczy małego, potem pokrowce z poduszek na łóżku, potem nasze jaśki, a teraz pościel ![]() Cytat:
![]() Olek zasnął o 11:50 i śpi do teraz, co prawda otwierał oczy ale zaraz je zamykał, i to na balkonie spal tylko pół godziny bo woli w domku ![]() zaraz go pewnie głód obudzi
|
||
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
a no wlasnie
mamy karmiace piersią, macie regularne @ ?? ja miałam pseudo @ 3.06 (3 dniowe skąpe plamienie) i tyle... mogłoby tak zostać dopóki karmię ![]() iza czyli chyba tylko ja jedna na forum rodziłam sama z własnej woli ![]() U nas ukrop nie z tej ziemi, byłysmy chwile w ogrodzie, mała w wozku, a ja obrywałam porzeczki ![]() czy waszym maluchom tez sie tak gromadzi brud za uszami? Zosi normalnie 2 razy dziennie musze za uszkami przemywać, bo ma normalnie zeschniete waleczki brudu/ naskorka.idę po drugą kawę, póki mała fika na macie ![]() czarna NAJLEPSZEGO!! |
|
|
|
#2298 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Przejrzałam,ale nie jestem w stanie doczytać wszystkiego.Tyle się dzieje,że nie wiem w co ręce włozyć Na szczęscie Lila śpi i jest grzecznaProwadzimy z Lilą bardzo intensywne życie towarzyskie Wczoraj do 23-ej,a dziś spacerek z 2 mamami i ich dziećmi.Moze skończyc sie na jakis ogródku piwnym-Karmi pójdzie w ruch![]() Przede wszystkim Czarna gratuluje i zyczę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!Wracaj i opowiadaj jak było.No i na fotki czekamy!!! Diatoma narzeczony mojej córy juz ma zęba GRATULUJEMY!! !ego-ego kliknięte.Gonisz nas! ![]() Ewelga dziekujemy za głos. My tez prosimy o głosy ,bo nas przeganiają![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl Życzymy wam miłego dnia!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2299 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czarna, NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE!!!!!
100 LAT Z OKAZJI URODZI I UDANYCH CHRZCIN MAJECZKI Cytat:
![]() Cytat:
pięknie zajada Cytat:
i Gratulujemy 4 miesięcy!!! Cytat:
Cytat:
także głowa do góry mam nadzieję, że Nasze córy zaczną niebawem się przekręcać |
|||||
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje z okazji 4miesiąca
![]() Cytat:
a co do pogody, jest parno i duszno, ale bez słońca. kładą u nas jeszcze kostkę pod oknami i nie za bardzo mogę okna otworzyć
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Olusiaa_;28069067]
czy waszym maluchom tez sie tak gromadzi brud za uszami? Zosi normalnie 2 razy dziennie musze za uszkami przemywać, bo ma normalnie zeschniete waleczki brudu/ naskorka.[/QUOTE o tak! codziennie w kąpieli myję Jej za uszkami i w ciagu dnia również przemywam. |
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie dostałam jeszcze
wanilka 3mam kciuki będzie dobrze, Fabianek też trzyma ![]() ja jestem obok na leżaku to jest ok, ale jakby miał tak leżeć sam to nie, ale ma radoche bo babcia zagada, dziadek się schyli, pies podbiegnie to jest spokój , ogólnie nie narzekam ale on w dzień nie umie spać dlatego muszę wziąć wózek i zrobić rundkę dookoła jeziora bo sam z siebie nie zaśnie.boże jaki upał, mama mi napisała,że właśnie wylądowali w Hurghadzie, heh miała być na miejscu o 1 w nocy a jest teraz!!! ciekawe dlaczego takie opóźnienie!!
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięłam Ją do takiego małego parczku niedalko domu to pospała 40 min ![]() pozazdrościć wypadu do Egiptu ehhh, rozmarzyłam się, no ale czas zejść na ziemię.....
|
|
|
|
|
#2305 | |||
|
Zadomowienie
|
właśnie przeżyłam pół godz. histerie Nadusi, jak tak dalej pójdzie to wykończę się psychicznie, coś wspominałam że chce więcej dzieci, a w życiu
współczuje mojej mamie jak pójdę na kurs, ona to chyba oszaleje ![]() już wiem kiedy zaczynam kurs 25 lipca czas zacząć zabawę z laktatorem bo muszę tyle mleka odciągnąć że coś mi się zdaje że nie dam rady Cytat:
gdzie ty to całe pranie powiesisz ?? prunelle, ego zazdroszczę że tak długo wam dziś dzieciaczki śpią olusia ja jeszcze w ogóle nie dostałam @, ostatnio brzuch mnie pobolewał ale to nie to Nadii nie zbiera się brud za uszami Cytat:
dzięki za tą informację aja za 6 dni dowiem się czy coś znaleźli, jak coś znajdą to dopiero będą ustalać co to i pewnie minie jakieś dwa tyg zanim się dowiem co i wtedy będę tępiła draństwo Cytat:
Fabianek trzyma bo chce mieć laskę z ładnym rączkami ,u nas się ochłodziło jest tylko 27 stopni było 31 jak leciała z Polski to się nie dziwie że takie opóźnienie ciekawa jestem czemu Krusiak nie zagląda myślałam że jej przejdzie a tu widzę chyba się na poważnie obraziła
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo to mnie nigdy nie spotkały takie nieprzyjemności,zawsze na czas...a raz nam przedłużyli o 1 dzień w egipcie właśnie przez lot Cytat:
|
|
#2308 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie też był sezon grypowy jak rodziłam, TŻ widział małą jak go przemyciłam dopiero wieczorkiem a urodziłam o 11 a potem dopiero jak przyjechał po nas, cały czas sama byłam ![]() Cytat:
![]() jej nie mogę się doczekać otwarcia u mnie jednej z największych galerii w Polsce to już niedługo 19 sierpnia. ojjj nareścieee będę mogła wybrac się na prawdziwy szopingggg ![]() Cytat:
moja mała ma taki brzuszek spory, że robią jej się fałdki i nie może nóżek szamać ![]() ale widzę że dzielnie próbuje to ćwiczyć ![]() Cytat:
oj leci leci ![]() Cytat:
. w domu jak mam coś robić mała ląduje w leżaczku a ja robię z siebie wariata i gotuje, sprzątam itp itd. ![]() ale własnie myślę ze na zakupy to ekstra sprawa, z wózkiem to ciężka wyprawa... szczególnie jak jadę sama ![]() porozglądam się za tymi chustami h&m u mnie otwierają w sierpniu właśnie. ehh no nic poszperam jeszcze w reserved i na all ![]() dzięki dziewczyny u mnie też upał, siedziałyśmy od rana na dworku ale już i mi się znudziło i bawimy się teraz na macie |
||||||
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
wanilia, a na jaki kurs idziesz, przepraszam ale nie doczytałam chyba...... możesz mnie zlać
montii, jak wyjde na balkon to czuje sie jakbym była w Egipcie taki skwar, tylko szkoda, że nia mam morza za oknem, albo basenu chociaż z drinkami i parasolkamia hahaha (chyba mi przygrzało i takie głupoty wypisuje ) |
|
|
|
#2310 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie działa ale na inne działa to może na Nadię zadziała w ogóle uśmiałam się bo niby herbatka uspokajająca a na opakowaniu jest napisane: nie używać do uspokajania dziecka musimy uważać aby nie sikać do umywalki kochana daj czas córci, skoro do 5 miesiąca to niech sobie ćwiczy powoli ![]() ja z tą głową też przestałam panikować, skoro ładnie trzyma w pionie, jak go sadzam tak lekko na chwilkę też trzyma pięknie tylko na brzuchu niby trzyma ale ręce krzyżem rozłozone i kiwa tą głową. - pogadam o tym z pediatrą za tydzień jeśli trzeba pójdziemy na rehabilitację ale nie wkręcam sobie bo bym zwariowała także kochana wrzuć na luz obserwuj i czekaj macie jeszcze czas ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
my wybierzemy się za granicę dopiero za jakiś rok - 2 lata o ile fundusze pozwolą bo chcemy się budowac więc ciężko będzie ![]() Cytat:
tak na poważnie - ja też dziś stwierdziłam że Oli będzie jedynakiem dopiero usnął marudził od 13 płakał wiercił się, dopiero wsadziłam do łóżeczka dałam pieluchę i śpi póki co aż 10minut to już coś...moje dziecko na pewno nie jest Aniołkiem z Tracy Hogg Cytat:
idę się położyć chyba póki Oliwier spi w końcu...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

a najsmieszniejsze jest to ze Emilka nawet nie uslyszala burzy tylko mlaskala przez sen 
. Z osiągnięć: potrafi przewracać się z plecków na brzuszek, z brzuszka na plecki, strasznie zabiera się do samodzielnego siadania, bawi się swoimi stopami i wkłada je do buźki, a oprócz tego śmieje się i pięknie gaworzy. Niestety ma problem z przekonaniem się do picia soczków, próbujemy bananowy i powoli zaczyna jej smakować. Dzisiaj lub jutro spróbuje jej podać zupkę jarzynową zgodnie z zaleceniem pediatry

Zosi normalnie 2 razy dziennie musze za uszkami przemywać, bo ma normalnie zeschniete waleczki brudu/ naskorka.
GRATULUJEMY!! !
:dziekuje :