|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zgadzam się, trzeba spróbować wybudzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() od łapania za kolanka się zaczęło. Ważne, żeby dziecko gołymi nóżkami mogło pobrykać i pomachać, żadne tam skarpetki lamaze. ![]() Montii- zgadzam się, ze trudno sobie wyobrazić życie bez nosidła czy chusty ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-11 o 08:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Olusia no moja kuzynka też wczoraj stwierdziła tak: jak córka była malusia nie chodziła, to ona czekałą aż mała zacznie chodzić. jak już się nauczyła, błagała ją w duchu: usiądź wreszcie. tak samo z mówieniem, czekała na pierwsze słowo a teraz nieraz mówi : boże jaka ja byłam głupia z tym wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2253 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() minus jedyny jaki widzę to to, że jak jest naprawdę gorąco (powyżej 25 st) i słońce grzeje, to noszenie raczej odpada, chyba że rano lub wieczorem albo na bardzo krótko żeby gdzieś wyskoczyć (do sklepu na dół), bo można faktycznie się zgrzać - ja wtedy noszę małego tylko w pieluszce, a między nami jeszcze pieluszka tetrowa, jest nam mniej gorąco ![]() Poza tym same plusy ![]() Wygodne baaaardzo, ręce wolne, dużo mogę w domu zrobić (tylko raczej bez schylania tzn kucania raczej, bo kolana bolą...), mały szybko zasypia albo sobie patrzy co robię, a ja nie krzywię kręgosłupa nosząc go ![]() Na szkoleniu z wiązania mówili mi, żeby jak mały zaśnie starać się nie nosić bardzo długo (pow. 2 godzin), bo wstrząsy nie są dobre dla kręgosłupa, ja się staram odkładać, ale mnóstwo osób nosi znacznie dłużej, zresztą po 2 godzinach z reguły się jednak dziecko budzi i obserwuje świat. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mieliśmy iść dzisiaj na szczepienie ale okazało się, że lekarka na urlopie ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
tra no nie? Na prawdę nie wiem jak mozna funkcjonować bez
![]() prunelle mój jak zaśnie to ja przeważnie siadam i oglądam tv albo przed kompem, w ogóle on mało śpi, jak wychodze z nim na dwór to on ciekawski obserwuje wszystko, zasypia pod koniec kiedy i tak muszę go wyjąć a wtedy się budzi skubany ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- patrycja może cieszę się za wcześnie hehe ale mam nadzieje,że juz nie bedzie sie budzic;p chociaz polozna mi mowila,ze dziecko ma takie etapy budzenia sie , ciekawe kiedy nastepny moze za tydzien ![]() ![]()
#2256 |
Zakorzenienie
|
Oglądam takie smieszne szelki do nauki chodzenia
myslicie, ze faktycznie wygodne? http://www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/i...chodzenia.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
No ja tez planuję
tylko podobno dziecko musi juz pewniej stac, bo inaczej strasznie sie kiwa na boki i trzeba duzo sily zeby toto utrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
No jak już będzie pewniej dreptać
![]() chciałam dać Fabianowi smoczek najpierw zrobił śmieszna minę, jakby z obrzydzenia potem go wyjął i spojrzał na niego takim wzrokiem -> o_O z pewnością nie było to jakieś świadome ale żałuje,że nie nagrałam ![]() ![]()
#2260 | ||
Zakorzenienie
|
Witamy,
u Nas super cocka, Mała spała od 21. do 4.15 ![]() ![]() pogoda upalna, ja co kawałek piore lub prasuje bo szykujemy sie powoli do wyjazdu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ego, ego-zagłosowane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2263 | |
Wtajemniczenie
|
Eirene montii swietne nocki miałyście
![]() u nas upał niesamowity a ja w ramach odchudzania rozpoczelam swoj fitness od odkurzenia calego domu, zrobiłam już dwa prania, teraz robię trzecie, a jeszcze ze dwa muszę zrobić, jak mały moze uśnie to sobie umyje podłogi, jest tak gorąco, że na razie nie będę wychodzić na spacer Cytat:
dziękujemy za wszystkie głosy, pniemy sie do góry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Ego jak zawsze pracuś
![]() U nas znowu pochmurno, na razie jeszcze nie pada. Nadia po kilku dniach picia soczku z marchwi robi pomarańczowe kupki ![]() Za dwie godziny nas czeka szczepionka, dobrze, ze już przynajmniej nie będzie ważenia.
#2265 |
Wtajemniczenie
|
tra, u Was pochmurno a u nas żar się z nieba leje!
a ja bym wyszła na spacer, buu |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na dworze są góra 23 stopnie i na pewno dziś będzie padać ![]()
![]() |
#2267 |
Zadomowienie
|
witam,
nasza nocka dziś dość spokojnie, jak się mały wybudzal ok 5 dalam mu soczek z woda i zasnal dalej do 7.30. ja tez ciagle jestem szoku z tym ząbkiem, ale jak zrobilam wywiad to i ja i tż w 3-4 miesiacu juz mielismy po jednym ząbku wiec nie dziwne ze Tymo ma ![]() aj i jeszcze @ w nocy przyszła, i to o 3 dni za wcześnie ![]() no i dzis dałam mu pierwszy raz marchewke-tzn soczek ale jest on gęstszy i posatanowilam dac na łyżeczce, żeby się nauczycł z niej jesc. bo za tydzien juz obiadki możemy i przeciery. i na poczatku nie wiedzial o co chodzi, a potem zaczał plakac jak mu przestalam dawac hehe ![]() 20110711506.jpg20110711507.jpg
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez może spróbuję z tym jedzeniem z łyżki
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj spałyśmy do 10:30
![]() oczywiście z przerwami, bo ok 3 znalazłam ją na brzuszku i musiałam położyć na plecy ![]() potem o 5 karmienie, a potem 7-8 mała nie spała tylko leżała. I tym sposobem mała jadła dopiero przed 11. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
u nas też dzisiaj pochmurno, od rana padało wreszcie powietrze się trochę ożeźwiło po wczorajszym upale
![]() |
#2270 |
Wtajemniczenie
|
Hejjj
![]() Przez cały weekend byliśmy u rodziców, więc teraz tylko się witam i spróbuję te 10 stron nadrobić jak mi tylko mały pozwoli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak się cieszyłam, ze będę z małą na spacerki latać, może jakiś piknik w parku zrobimy, a tu figa z makiem, już mnie przygnębienie dopada przez te pogodę ![]()
![]() |
#2272 | ||
Wtajemniczenie
|
hej, u nas też nocka w miarę, jedna pobudka o 4. no ale o 6 malwinka przywitała nowy dzień z uśmiechem i po spaniu
![]() tż się nią zajął a ja do 8 jeszcze drzymałam ![]() Cytat:
![]() ale fajne to ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() czekamy na króliczka ![]() co do chusty i nosidła ja nie mam ani tego ani tego i jakoś funkcjonuje, jak widać da się ![]() na pewno by mi to ułatwiło życie na zakupach no ale jak się nie ma co się lubi....... może rozejrzę się za używanymi chustami, ciekawe za ile można taką kupić. na nową mnie nie stać ![]() jej dziewczyny wybieram się do koleżanki z pierwszą wizytą do jej synka miesięcznego. chciałam mu coś kupić aleeee...na wyprzedażach u mnie marność nad marnościami ![]() przejrzałam allegro i nic fajnego nie znalazłam. masakra. gdzie wy ubieracie swoich małych mężczyzn?????? nic nie mogę fajnego znaleźć. myslałam o jakimś dresie, bluzie. w końcu to kupię jej chyba zestaw pajaców albo bodziaków bo nic nie mogę znaleźć,naprawdę ![]() nie wiedziałam że dla chłopców tak trudno coś fajnego kupić Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-11 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() My już po weselu... zleciało szbciej,niż by się wydawało! Impreza moich marzeń-nigdy nie zapomnę tego dnia ![]() Nawet nie próbuje Was nadrobic,bo to graniczy z cudem.Ostatni tydzien mam wycięty z życia..nie wiedziałam,że przy weselu jest tyle lataniny! ![]() Buziaczki dla Was i maluszków ![]()
![]() |
#2274 |
Zadomowienie
|
witajcie
tż wrocil dzis do pracy a ja na wizaz ![]() dzis kolo 5 byla u nas mega burza walnelo gdzies blisko nas i wywalilo korki piec sie zresetowal czego wczesniej nie zauwalismy mam nadzieje ze bedzie dzialal ![]() ![]() ![]() wczoraj mielismy gosci z rocznym Mateuszkiem mowie wam oczy mielsimy wszyscy dookola glowy maly nie odstepowal stołu jest maly łasuchem i musial wielu rzeczy skosztowac ![]() ![]() montii u nas na szczescie spanie sie rowniez uregulowalo ![]() ![]() wanilia ![]() ![]() ![]() diatoma ![]() ![]() ![]() olusia fajny pomysl z tymi szlekami mysle ze zakupimy to w odpowiednim czasie ![]() laseczka ![]() ![]() ![]() ego coralady głosik iweczka powodzenia w pakowaniu ja już drze na sama mysle ile rzeczy musze dla malej zabrac ![]()
#2275 |
Zakorzenienie
|
Czarna super, że wszystko się udało.
Chrzciny też będą ok ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje z okazji ślubu i urodzin
wieeele miłości i szczęścia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i najlepszego z okazji urodzinek!!!!!! ![]() ile imprez w ciagu 3 dni ![]() ![]() powodzenia na chrzcie i udanej imprezy!!! ![]() tak własnie myslalam ze to w sobotę wychodziłaś za mąż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Laseczka a jak na co dzień śpi?? tez po południu do środka nocy??
nasze dzieciaczki właściwie na tym samym etapie. Basia wstaje ok 9-10, po dwóch godzinach idzie spać i jak nic jej nie przeszkadza to śpi nawet i godzinę ![]() potem kładę ją na podłogę i jakieś zabawy, panel, albo bujam w foteliku samochodowym, bo lubi, jak jest pogoda- spacer. ok. 16-17 spanko ale krótkie. ok 19 szykujemy kąpiel jedzonko i spanko. z reguły do 21 już spi. w nocy mam pobudki na cyc ok5, ok 7 nie śpi z godzinke tylko gada. |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale upał pozostał... Cytat:
Cytat:
![]() i wszystkiego najlepszego! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | ||
Zakorzenienie
|
wstałyśmy o 10:30
a Idalka znowu zasypia ![]() Cytat:
![]() i mało się ruszamy ![]() myślę, że dam małej soczki przecierowe na początek zanim wprowadzę marchewkę, potem zobaczymy Cytat:
![]() Więc sceny płaczu i rzucania się na posadzkę są na porządku dziennym, już nie robią wrażenia. Ale kiedyś w jeden dzień miała 2 sceny, myślała, ze umrze ze śmiechu. W pierwszej dziewczynka na oko 4 lata, pulchna chciała żeby mama jej coś tam kupiła. Mama, że nie kupi i szła dalej. Więc ona wpadła w przeraźliwy płacz, padła na kolana, i na tych kolanach szła cały czas za mamą zanosząc się od płaczu i krzycząc na cały sklep " Mamo ale cię błagam kup mi to, błagam cię" ![]() W drugiej tata i syn, też około 4 lata. Oczywiście chciał żeby mu coś kupić, tata powiedział, że nie kupi, i pomimo jego strasznego płaczu ruszył do kasy i stanął w kolejce. Oczywiście mały coraz głośniejszy ryk, ale kolejka się posuwała, chłopiec chyba przemyślał sprawę, że jego płacz nic nie da, uspokoił się, i na cały głos w kolejce mówi do ojca " Jak mi tego nie kupisz to powiem mamie, że sikasz do umywalki" ![]() był zakaz wstępu do szpitala, sezon grypowy ![]() chyba się zaraz popłaczę ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- czarna GRATULACJĘ
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.