|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
Też tak miałam na początku A teraz to czuję jak się przewraca w brzuszku jak siedzę czy stoję A tobie to pewnie niedługo porządne kopniaki będzie robił![]() A ja kupiłam na allegro http://allegro.pl/komplet-cherokee-o...706441830.html A pościel mam wybraną, ale kupię jesienia Owieczki turkusowe![]() http://allegro.pl/6-elementowa-posci...711717223.html Taki sam chcę rożek jeszcze. Baldachimu nie chcę. Zadam wam dość głupie pytanie ![]() W czym się teraz przywozi takie maleństwa ze szpitala do domu ( chodzi mi o nasz czas rodzenia ) Fotelik i kocyk na to? Mama mnie zastrzeliła pytaniem
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaze Tz'towi.Tincia 3,5tysiaka to troche duzo jak dla nas. Ale chyba sklaniamy sie ku nikonowi jakiemus. Glam niezle pomysly ma Twoja corcia. Mi najbardziej utkwil w glowie tekst, ze nie chce chlebka bo najadla sie szamponem |
|
|
|
|
#3873 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie jest wygodnie w każdej pozycji jeszcze. Może większe znaczenie ma to przy duuuużym ciężkim brzucholu ![]() Cytat:
u mnie najpierw mama mi gadała, żebym jeszcze nie kupowała, a potem tata mamie gadał, żeby ona jeszcze nie kupowała... skończyło się na tym, że szaleją po równo i razem wybierają maluchowi cudeńka ![]() szkoda, że teściową mam taką zabobonną, bo ja zdążę wszystko kupić, a ona się wtedy obudzi, czy coś mi nie jest potrzebne ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
ja kupiłam też z tych pościelek, tylko baranki te kremowe, strasznie mi się podobały ![]() wydaje mi się, że ciepły kombinezon, fotelik i kocyk spoko wystarczą. Przecież idziesz z tym fotelikiem tylko kawałek do auta. Możesz np. pieluszkę na budkę zarzucić, żeby na buzię nie wiało
|
||||
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Misiula a jak jakosciowo wypada ta posciel?
|
|
|
|
#3875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też tak myślałam z tym fotelikiem, kombinezonem i kocykiem, ale mama wyleciała z jakimś becikiem, że ona tak przywiozła mnie i czy nie jest za mały na fotelik, to zgłupiałam
|
|
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w samochodzie zawsze można ogrzewanie włączyć, nie ma co przesadzać No kiedyś były takie duże pierzaste te beciki, ale to inne czasy
|
|
#3877 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja za poduchę, kołdrę i ochraniacz zapłaciłam 58 zł i myślę, że jak za tą cenę super. Cytat:
Dopiero potem skumałam, że przecież kiedyś fotelików nie było i były właśnie takie beciki |
||
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
z prawej strony biegnie żyła główna dolna, odprowadzająca krew z dolnych partii ciała - gdy leżysz na prawym boku,a w brzuchu masz płód wielki to ją uciskasz - jest ryzyko zastoju w narządach i kończynach dolnych/ obrzęków...
|
|
|
|
#3879 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny śliczna ta pościel, też się zastanawiam nad kupnem bo cena fajna
mnie się podoba zielona w kółeczka i z pieskami Lubię zielone sama mało noszę, ale u dzieciaczków podoba mi się bardzo i u chłopczyków i u dziewczynek pochwalę Wam się moimi wyprzedażowymi zbiorami
|
|
#3880 |
|
Rozeznanie
|
woooow
cudne te ciuszkito wszystko za jednym razem??
|
|
#3881 |
|
Rozeznanie
|
No niezle, niezle. Sliczne ubranka. Wszystkie. Bez wyjatku.
Ja osobiscie jeszcze prawie nic nie kupilam (a termin juz na pazdziernik). Ostatnio bedac w pl kupilam 3x najzwyklejsze biale body calkowicie rozpinane. Bede je zakladac jako podkoszulke. Wydaje mi sie, ze body wygodniejsze od kaftanikow. No i oczywiscie na zime to z dlugim rekawem. Wiecie ile zaplacilam za sztuke? 9zl!!!! W De musialabym zaplacic co najmniej 1o € i to z pewnoscia gorszej jakosci (te dobre kosztuja o wiele wiecej) |
|
|
|
#3882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też myślę że na nasze jesienno- zimowe dzieciaczki to body z długim rękawkiem będzie świetnym zamiennikiem kaftanika, ale doświadczenia nie mam więc czy dobrze myślę wyjdzie pewnie w praniu ![]() Zakupki podzielone były chyba na 3 razy
|
|
|
#3883 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() Właśnie wróciłam do domciu z zakupków i z obrony braciszka. Stresowałam się tą jego obroną chyba bardziej niż swoją ![]() Truscafka super zakupki ![]() Jak zjem obiadek to też się pochwalę swoimi zakupkami Troszkę też dziś nakupowałam Mam pytanie do bardziej doświadczonych Dziewczyny lepiej kupować na rozmiar 56 czy 62??? Kurcze już sama nie wiem
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
Doswiadczona mamusia nie jestem, ale wydaje mi sie, ze 62 na poczatek to za duzo. Ja sie zastanawialam, dlaczego w Pl tak malo ubranek na 50 jest. Patrzac na body, ktore kupilam 56, to wydaja mi sie olbrzymy.
|
|
|
|
#3885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale też się interesowałam tematem już.W weekend podpytałam kumpelę co niedawno urodziła 3 synka, powiedziała tak, że na 56 mogę troszeczkę kupić, ale więcej na 62. Jej synek urodził się z wagą 3.300 i teraz jak ma 1,5 miesiąca to już nosi 62, parę tygodni temu zaczął wyrastać z tych mniejszych ciuszków. Bienioka jeszcze jest coś takiego, że rozmiar rozmiarowi nie równy, widziałam body 62 a mniejsze niż 56. Każda firma ma troszkę inna rozmiarówkę.
Edytowane przez gosiaczekkk85 Czas edycji: 2011-07-11 o 16:22 |
|
|
|
|
#3886 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Body i pajace są dla mnie nalepszym rozwiązaniem. Bo kaftany to się podwijają i są ogólnie niewygodne dla dziecka. Ja sama zastanawiam się nad rozmiarami bo te malusie ubranka wszystkie dostałam, nic nie kupowałam więc nie pamiętam. Teraz będę musiała kupić bo to zimowy maluch.
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() inna sprawa, że wzięłam tam m.in jakieś ciuchlandowe brytyjskie newborn (niby noworodek), co w ich wymiarach oznacza chyba mikro-wcześniaka edit: pomyliłam się, więcej kupić 62
|
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Basiula19, a może teściowa krępuje się oglądają zdjęcia USG?
Moja tak powiedziała mojemu mężowi, że ona i tak nie zna się i nic nie widzi na tych zdjęciach i jakoś się wstydzi na nie patrzeć![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Ale śliczne!!! Gdzie to kupiłaś? Na jakiej wyprzedaży, w którym sklepie? ![]() Cytat:
![]() Albo wziąć nosidełko do szpitala i w nim wynieść. Ja zostawiłam wpięte w samochodzie dlatego w rożku niosłam. |
|
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Od świata byłam odcięta w weekend to nadrabia ![]() Misiula fajna ta pościel, a prałaś już ją może? Bo ciekawa jestem czy kolory nie blakną? Truscafka super zakupy Też lubię zielony kolor ![]() bienioka ja na razie też nic nie kupuję jeszcze ![]() Tincia gratuluję kopniaczków ![]() Co do przewożenia dzieci to czytałam, że niektóre szpitale nie wypuszczają rodziców jak fotelika nie mają, to raczej w becik maluszka się nie zapakuję
|
|
#3890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciężko powiedzieć, ja akurat wzięłam takie kolorki beż/kremowy i drugą pomarańczowo-kremowe misie (z innej aukcji, ale materiał identyczny), więc chyba nie spiorą się tak szybko.Też słyszałam o tym, że nie chcą wypuszczać bez fotelików, ale nie wiem, ile w tym prawdy
|
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jak dwie o tym słyszałyśmy to może jakieś ziarenko prawdy w tym jest
|
|
|
#3892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam na allegro komplet pościeli bo sie dość tanio trafił zobaczymy co to będzie ( 15 el. za 167 zł)
|
|
#3893 |
|
Rozeznanie
|
I o to moje obiecane zakupki wyprzedażowe
|
#3894 |
|
Rozeznanie
|
Oj coś mi się za pierwszym razem pliki nie załadowały do końca
Ale teraz też nie mogę, bo wyskakuje mi, ze serwer jest za bardzo obciążony
|
#3895 | |
|
Zadomowienie
|
Seona wszystkie ciuszki są H&M, 5-10-15, jedne body cocodrillo, kilka z Cubusa i ten zestaw 3 body w którym jedno jest z jabłuszkiem to ze Smyka.
Dziewczyny, ja mam na razie dosłownie jedne body (te białe z jeżykiem) na 50 cm, z 4 sztuki na 56, a resztę kupuję na 62 i jesli widzę ze cos jest fajne do podwinięcia (rękawków nogawek) to kupuję na 68... Wole podwinąć niż odkładać ciuszki nie załozone. U nas ostatnio duze dzieciaczki się rodzą i stąd tez moje obawy. U mojego brata ciotecznego teraz urodził sie synuś 60 cm, ma 2 miesiące i mierzy juz 64,4 cm. ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
widziałam też tą bluzeczkę
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wróciłam niedawno z wizyty i w szoku jestem bo będzie na 90% CÓRKA
wszyscy dookoła mówili że chłopak, tylko jedna teściowa że będzie wnuczka, i tak się nastawiłam z Tż na chłopaka że jestem teraz w ciężkim szoku i trochę musi upłynąć zanim ,,przestawię" się na dziewczynkę. Także Lenka zrobiła niespodziankę wszystko jest ok, Mala prawidłowo się rozwijaAniu jak możesz to dopisz moją córę do listy
|
|
|
|
#3897 |
|
Rozeznanie
|
A jednak udało się
![]() 3 ostatnie pozycje to kupione na allegro
|
#3898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No napewno w foteliku jak nie masz mozesz w gondoli , i oczywiscie w kombinezoniku oraz na to kocyk . ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
Tylko spytaj mamy kiedy to było a foteliki sa dla dzieci tak do 10 miesiaca zycia te najmniejsze mówie o 0-10kg---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
Teraz beciki tez są i szczerze ja uwielbiałam je
|
|
|
#3899 |
|
Zadomowienie
|
magolina gratuluję córeczki
O i imię już wybrane ![]() basiula nie przejmuj się, ważne, że na swoich rodziców możesz liczyć. A to wszystko o teściowej świadczy. Także głowa do góry, dacie sobie radę sami, a i satysfakcja wtedy większa ![]() Kasikfajne zakupy
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-11 o 17:49 |
|
|
|
#3900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klaski :Już dopisałam na listę Imię dopisać Lenka?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

Ale tak dziwnie, bo jak położę rękę to normalnie czuć takie "Ala kopnięcia" Ale od środka nie czuję 

cieszę się życiem!

klaski :