Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 11:34   #3841
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Magnolia super aladynki, sliczne kolorki- ale ten fason to nie sa typowo ciazowe chyba? pod brzuszkiem je nosisz?
No chyba właśnie typowo ciążowe nie są, ale te co ja mam też nie są ciązowe, kupiłam je sporo przed ciążą. Mi się nie zsuwają, są teraz moimi ulubionymi spodniami bo są baaardzo wygodne, mi zachodzą na brzuch i to sporo i jeszcze sporo miejsca mi zostało na większy brzuch, tylko właśnie nie wiem jak te z allegro, bo ja swoje kupowałam w sklepie ale mimo wszystko chyba te też zamówię bo ta fuksja mnie kusi

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
nikaa dziękuję za zainteresowanie
przeżyłam koszmar w nocy w końcu tego apapu nie brałam bo nie wiedziałam czy mogę, znalazłam informacje w necie na temat tantum verde, miałam w domu więc psikłam parę razy....

spałam 40 min przez całą noc, gardło normalnie płonęło, nie mogłam oddychać ani nic przełykac

o 9 wróciłam od lekarza, przepisał mi
- musujące tabletki Sal Ems
- Tabletki do ssania Laryng Up (w ulotce pisze ze ze względu na sporą ilość olejku mentolowego w składzie nie powinno się go uzywać w ciąży hmm)
- bioparox (który okazało się ze wycofano z aptek, obdzwoniłam z 15 aptek i znalazłam 30 km od domu i nie wiem czy jechać.... )

Jutro o 15 muszę iść do pracy!!!
Współczuję, ma nadzieję że szybko Ci przejdzie

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość

co do rozmiaru pościeli, to ja kupiłam 120x90, a będę miała to mniejsze łóżeczko 120x60. Uznałam, że dzidzia będzie od początku spała w pościeli, bo w pokoju nie mamy rewelacyjnie ciepło zimą. A i kupiłam zestaw podusia kołdra ochraniacz, bo reszta to dla mnie pochłaniacze kurzu, a my alergicy...
Ja już nie wiem jak to jest z tą pościelą, bo gdzie nie czytam to pisze że pościel tak małemu dziecku jest niewskazana i że taki maluch najlepiej i najbezpieczniej czuje się śpiąc w ciasnym rożku (oczywiście w granicach normy) bo to mu najbardziej przypomina to jak bym w brzuszku, bo tam też miał ciasnawo także ja chyba na początek z pościeli zrezygnuję.

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim!

Ja co prawda nie wiem czy bedzie chlopiec czy dziewczynka ale tak przed chwilą oglądałam sobie stronki z imionami i tak moje oko zatrzymało się na : Blanka (całkiem nowe zainteresowanie;D) co myslicie o tym imieniu? Znacie jakies Blanki???
A do chłopczyka chyba ten Alan ma przewage nad wszystkimi a na drugie Filipek
Imię Blanka mi sie podoba Alan troche mniej a Filip bardzo

Cytat:
Goldika nie przejmuj się gadaniem ludzi, nie dogodzisz wszystkim, najważniejsze, żeby Wam się imię podobało. Poza tym dużo rosyjskich imion weszło u nas w obieg - właśnie Aleksander, Borys, Igor etc. Ja się zastanawiam nad dziewczynką - Leną , tylko takie się popularne to imię zrobiło, że coś strasznego.... Sama mam na imię Ania i pamiętam, że zawsze nas było kilka w klasie i można się było pogubić
U mnie jak będzie dziewczynka na bank będzie Lena, uwielbiam to imie i co najważniejsze u nas ani wśród rodziny ani wśród znajomych Leny nie ma, i generalnie w moim otoczeniu to imie nie jest popularne
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:35   #3842
marejta
Zadomowienie

Właśnie dziewczyny, wiem, ze niby nie powinno się spać na prawym boku, ale właściwie dlaczego

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:43   #3843
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
czytałam, że dziewczyny sobie radzą wkładając np. książki pod materac i efekt jest ten sam, a pieniążki w kieszeni
Ja jestem zwolenniczka wydania na poduszke- nie jest jakis wielki koszt, chyba cos ok 35zl. A książka
nie jest trojkątna... no ale kady robi to co lubi

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-11 o 11:45
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:49   #3844
goldika
Zakorzenienie

Tincia pudelka rozdaje znajomym a kilka udalo sie sprzedac znajomym. Kilka trafilo do kwiaciarni. Tesc ma znajomosci w kwiaciarniach i tak z ciekawosci zapytal czy chcieliby i kilka razy juz wzieli od nas.
Od niedawna sie tym zajmuje, teraz chce zrobic wiecej takich rzeczy i moze uda sie sprzedac

Dziewczyny czym grozi nisko ulozony maluch? W sensie, ze zaczelam 23tydz a moj syncio jest bardzo nisko ulozony. Na wysokosci bioder. Gin powiedzial, ze nisko siedzi ale nie powiedzial jakie sa tego konsekwencje

Ggoraa Ty chyba mialas taka sytuacje w poprzedniej ciazy?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:55   #3845
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny, wiem, ze niby nie powinno się spać na prawym boku, ale właściwie dlaczego
spanie na lewym boku odciaza serce i nerki podobno...nie wiem dlaczego ale nie tylko w ciazy tak zalecaja ale tez jak ktos jest nieprzytomny...pamietacie z PO pozycje boczna ustalona???

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ja jestem zwolenniczka wydania na poduszke- nie jest jakis wielki koszt, chyba cos ok 35zl. A książka
nie jest trojkątna... no ale kady robi to co lubi
segregator zamiast ksiazki ponoc lepszy bo wlasnie trojkatny...a poduszke widzialam w Leclercu za 19

ja sie natomiast zastanawiam nad gniazdem niemowlecym, zwlaszcza ze mam duze szanse na wczesniaczki
http://dino.sklep.pl/nowy/gniazdo-ni...my-p-3006.html

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-11 o 11:57
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 12:12   #3846
OlusiaS
Wtajemniczenie

Blanka-podoba mi sie to imie .Tu jest odmiana Bianca i co druga ma tak .A Amelka nie jest tu popularnym imieniem na szczescie .Jeszcze mamy pare miesiecy,zeby podjac konkretna decyzje,myslelismy tez o Natalce.Pewnie znowu kilka godzin przed przyjsciem na swiat sie zdecydujemy .
Aleksander-super imie dla chlopaczka ,ma piekne zdrobnienia,roznie mozna mowic.
Ale wy dziewczyny kreatywne jestescie ,ja kurcze w ogole nie mam duszy artystycznej,no moze poza muzyka (Szkola Muzyczna skrzypce i fortepian).Nie potrafie nawet dziecku namalowac obrazka ,w przeciwienstwie do mojego TZ'ta,on nawet obrazy maluje.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 12:14   #3847
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
mój Mateusz .
Mój mąż też ma na imię Mateusz

a wiesz tylko żeby sie mi później nie wpie***ła jak sie teraz nie interesuje to później też niech spitala.........

a co do tego że wolą dzieci córek czy jakoś tak .............to ona wogóle mojego męża ma na końcu w hierarchi ważności swoich dzieci chociaż ja tego nie rozumie jak można tak dzieci wyróżniać przecież wszystkie są jej i wszystkie są równe no ale ja chyba mam inny pogląd odnośnie wychowania dzieci......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 12:16   #3848
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
znam jedną Blankę - super dziewczyna, bardzo sympatyczna

My z racji iz mamy imona na M stwierdziliśmy ze i dzidziol bedzie M.... ja wybierałam dla dziewczynki, Tżet dla chłopaka... Gdyby mati miała siurka bylaby Maksymilianem...
poczatkowo bylam przeciwko temu, gdyz nie podobalo mi sie to imie, ale po jakims czasie przekonalam się, bo juz bylam pewna ze bedzie chłopak... na szczęście :P bedzie Matylda a czemu? Kiedyś oglądałam ten film o dziweczynce o tym imieniu, ktora miala nadprzyrodzone moce... zakochalam sie w imieniu i w filmie :P

pogoda dzis rzeczywiscie bez szalu, chociaz jest OK... jako ciezarna , a kochajaca sie opalac zawsze jestem rozdarta przy wysokich temperaturach :P

To prawie z tymi imionami jak u Nas z tym że my nazywamy sie tez na J i Ja tż i Juleczka ma na literkę J , teraz też chciała bym synka na J z tym że nie podobaja mi sie żadne a dla dziewczynki Julita podoba , bo np Jaś mi sie podoba ale Janek ochyda

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 12:19   #3849
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Tincia pudelka rozdaje znajomym a kilka udalo sie sprzedac znajomym. Kilka trafilo do kwiaciarni. Tesc ma znajomosci w kwiaciarniach i tak z ciekawosci zapytal czy chcieliby i kilka razy juz wzieli od nas.
Od niedawna sie tym zajmuje, teraz chce zrobic wiecej takich rzeczy i moze uda sie sprzedac

Dziewczyny czym grozi nisko ulozony maluch? W sensie, ze zaczelam 23tydz a moj syncio jest bardzo nisko ulozony. Na wysokosci bioder. Gin powiedzial, ze nisko siedzi ale nie powiedzial jakie sa tego konsekwencje

Ggoraa Ty chyba mialas taka sytuacje w poprzedniej ciazy?
ale chodzi o to ze juz wchodzi miedzy kosci- obnizyl ci sie czy jeszcze nie podniosl? bo zazwyczaj sie brzuszek podnosi nad kosc lonowa chyba kolo 20 tc a gdzies od 32 tc albo i pozniej maluch zaczyna schodzic w kanal rodny i glowka wlazi miedzy kosci biodrowe i wtedy sie obniza...jest takie zauwazalne obnizenie brzucha, ksztalt troszke sie zmienia, latwiej sie oddycha, zgaga zmniejsza...
mi Sonia zeszla w kanal juz w 28tc I USTAWILA SIE JAK DO PORODU- ALE TO JESZCZE O NICZYM NIE SWIADCZY urodzila sie 39+4 dni
Stary 2011-07-11, 12:19   #3850
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam, że dziewczyny sobie radzą wkładając np. książki pod materac i efekt jest ten sam, a pieniążki w kieszeni

My jak kupiliśmy tą podusie taka dla dzidziusia z kompletem z kołderką to kazała nam położna złożyć ją na pół i efekt ten sam, a rogała to myslę kupić dla siebie do spania bo TZ ma juz mojej nogi dośc

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-11, 12:20   #3851
glamourous
Zakorzenienie

Myszeczka ja mam ta poduche- kojec do spania, zadan rewelacja moim zdaniem
Stary 2011-07-11, 12:26   #3852
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
No własnie z tymi imionami to takie plagi, co roku jakieś i gdzie sie człowiek nie obruci to tam słyszy to samo. U nas właśnie nikt ze znajomych nie ma tak na imię ani dzieci... znam tylko jedną Blankę a w rodzinie też nie ma żadnej. Są imiona, które mi się podobają ale u nas juz tyle dzieci w rodzinie, że nie chcemy się powtarzać, jest Julek, Olivierek,Dawidy, Julka, Viki, Alex,Patryk. Karolinka, Daria, Kinga, Dajanka.

U Nas tez dużo jest dziweci w rodzinie i tez nie chce powtórzyc a sa takie Patrycja, Wiktor, Natasza, Oliwia, Kacper, Julia, Oliwier, Igor, Oskar, Patryk, Adrian, Aleksander, Alicja, to są dzieci od mam z Mojego pokolenia

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:

Myślisz nie warto ???

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-11, 12:30   #3853
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
ale chodzi o to ze juz wchodzi miedzy kosci- obnizyl ci sie czy jeszcze nie podniosl? bo zazwyczaj sie brzuszek podnosi nad kosc lonowa chyba kolo 20 tc a gdzies od 32 tc albo i pozniej maluch zaczyna schodzic w kanal rodny i glowka wlazi miedzy kosci biodrowe i wtedy sie obniza...jest takie zauwazalne obnizenie brzucha, ksztalt troszke sie zmienia, latwiej sie oddycha, zgaga zmniejsza...
mi Sonia zeszla w kanal juz w 28tc I USTAWILA SIE JAK DO PORODU- ALE TO JESZCZE O NICZYM NIE SWIADCZY urodzila sie 39+4 dni
raczej nie podniosl sie jeszcze. łonowa to ta niżej, bo biodrowe są wyżej? moj maluch siedzi mi miedzy biodrami. Dziwi mnie to bo macice powinnam miec juz na wysokosci pepka wiec liczylam ze synek tez gdzies tam bedzie.
Stary 2011-07-11, 12:30   #3854
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Mój mąż też ma na imię Mateusz

a wiesz tylko żeby sie mi później nie wpie***ła jak sie teraz nie interesuje to później też niech spitala.........

a co do tego że wolą dzieci córek czy jakoś tak .............to ona wogóle mojego męża ma na końcu w hierarchi ważności swoich dzieci chociaż ja tego nie rozumie jak można tak dzieci wyróżniać przecież wszystkie są jej i wszystkie są równe no ale ja chyba mam inny pogląd odnośnie wychowania dzieci......
Wiesz ja tego też nie rozumiem, ale niestety dużo osób ma hierarchię dzieci, u mnie w rodzinie nigdy czegoś takiego nie było dlatego dla mnie to też szok, ale przyjaźniłam się kiedyś z dziewczyną gdzie ich była 5 to mama miała taką hierarchię, że aż mi czasami było głupio jak tam byłam, łącznie z tym, że były np inne obiady
A ostatni koleżanka mojej mamy stwierdziła że dobrze że ma córki bo jakby miała synów to chyba by ich nie kochała

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-11, 13:15   #3855
ela3010
Zadomowienie

Basiula mój synuś ma na imię Mateusz, a może ja pisałam że tż, ale chodziło o synusia.
Dam Ci też taką radę żeby uświadomić teściową od pierwszego razu kto decyduje na temat dzidzi, nawet gdyby miała rację to rób po swojemu, pamiętaj że mama krzywdy dziecku nie zrobi, a teściowa to róznie to bywa. My jak wróciliśmy ze szpitala to teściowa stwierdziła że wyziębimy dziecko bo w samych śpiochach i kaftaniku leżał, ponakrywała go z uszami to na drugi dzień potówkę dostał. I tak wtracała się ciągle.

Ola i Ty piszesz że nie jesteś uzdolniona, dla mnie muzyka to moja kolejna pasja, jestem organistka.

Marejta nie wierzyłabym tej koleżance mamy, jak mogłaby nie kochać własnego dziecka??? Moim zdaniem nieważna płeć, ważne że nasze, ukochane, wyczekane i najważniejsze to zdrowe. Ja się wkręcałam że chcę dziewuszkę bo synka już mam, a jak się dowiedziałam że to znów synek to taka radość mnie ogarnęła że cieszyłam się jak szalona.

U nas do przedszkola chodził chłopczyk który miał w domu jeszcze 6 braci, on był przedostatni a najmłodszy to Zachariasz, mama była w nich zakochana po uszy i nie było u niej problemu z miłością do tylu synów
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:28   #3856
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez mam, spalam pare razy, jak sie w nia wgramole, to poźniej ruszyć sie nie umiem :/ Wiec ja nie mam żadnego zdania, wygodnie mi bylo jak sie polozylam z bolem plecow. Za to moja Bratowa byla zachwycona i spala cala ciaze. Takze zalezy jak co komu leży
Nogę to i ja zginam i zarzucam

Ja tez nie wiem jak można mieć "hierarchię kochania" :/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-11 o 13:30
Stary 2011-07-11, 13:30   #3857
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Basiula mój synuś ma na imię Mateusz, a może ja pisałam że tż, ale chodziło o synusia.
Dam Ci też taką radę żeby uświadomić teściową od pierwszego razu kto decyduje na temat dzidzi, nawet gdyby miała rację to rób po swojemu, pamiętaj że mama krzywdy dziecku nie zrobi, a teściowa to róznie to bywa. My jak wróciliśmy ze szpitala to teściowa stwierdziła że wyziębimy dziecko bo w samych śpiochach i kaftaniku leżał, ponakrywała go z uszami to na drugi dzień potówkę dostał. I tak wtracała się ciągle.

Ola i Ty piszesz że nie jesteś uzdolniona, dla mnie muzyka to moja kolejna pasja, jestem organistka.

Marejta nie wierzyłabym tej koleżance mamy, jak mogłaby nie kochać własnego dziecka??? Moim zdaniem nieważna płeć, ważne że nasze, ukochane, wyczekane i najważniejsze to zdrowe. Ja się wkręcałam że chcę dziewuszkę bo synka już mam, a jak się dowiedziałam że to znów synek to taka radość mnie ogarnęła że cieszyłam się jak szalona.

U nas do przedszkola chodził chłopczyk który miał w domu jeszcze 6 braci, on był przedostatni a najmłodszy to Zachariasz, mama była w nich zakochana po uszy i nie było u niej problemu z miłością do tylu synów
No właśnie, moja mama powiedziała jej to samo, ja zbytnio za tą babą nie przepadam bo własnie ma takie odchyły, jej dzieci najlepsze najzdolniejsze i takie tam. No a to powiedziała w kontekście tylko nie wiem co chciała w ten sposób uzyskać. Moja mama poszła do niej na kawę i z dumą mówi że będzie babcią (pierwszy raz) a ona, na to z tym tekstem, tylko nie wiem czy on był kierowany do mojej mamy bo ma 2 synów czy to był jakiś wyskok
Czyżby rodzice tego chłopca chcieli mieć córkę

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-11, 13:30   #3858
bienioka
Rozeznanie

Witam, ach...dziewczyny nie macie co robic w poniedzialkowy ranek??? chyba godzine was nadrabialam

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Mi sie bardzo Lilly podoba,tylko takie bardzo "niepolskie" i jakos nie przekonuje nas dlatego w 100%.
Imie samo w sobie bardzo ladne. Mamy jednak w szkole jedna Lilly i jest taka nieznosna i wrecz chamska, ze strasznie zle mi sie to imie kojarzy.

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Wiadomo, że Twoja mama będzie się bardziej interesować. Podobno to normalne, że "babcie" są bardziej związane z dziećmi córek.
Podobno to prawda. Moja mama jednak ma identyczny kontakt z dziecmi brata i dziecmi siostry.
Co tesciowej to nie moge narzekac. Mieszkamy co prawda ponad 900km od siebie, ale ciagle pyta jak sie czuje. Teraz, kiedy musze lezec, tez ciagle mowi, ze mam sie oszczedzac i ze TZ ma wszystko za mnie robic.
Tesciu jednak jest strasznie nieuczuciowy. Nie robi tego ze zlosci - po prostu taki jest. Nigdy sie o nic nie pyta i nic go nie obchodzi.

Cytat:
Dziewczyny znacie sie na lustrzankach? Tz chce kupic za jakis czas i powoli rozgladamy sie. Myslimy nad nikonem D3100. Bo D5000 troche juz kosztuje. Tz ma manie fotografowania, a nie bylo go stac na lustrzanke wczesniej. Teraz chce kupic zeby Olka moc fotografowac.
A co bys chciala wiedziec- to temam rzeka. Ja mam osobiscie Pentaxa KX - bialego i jestem bardzo zadowolona. Musisz jednak wiedziec, ze robiac zdjecia tylko w trybie AUTO, lepszym rozwiazaniem bedzie dobry kompakt, a nie lustrzanka. Jesli jednak chcesz sie bawic ustawieniami, to lustrzanka to dobre rozwiazanie, ale musisz wiedziec co i jak.

_________________________ _________________________

Co do imion. Jeszcze nie mamy upatrzonego, ale chcielibysmy, zeby podobnie (wrecz identycznie) brzmialo w Pl i w De. Moi rodzice i tescie mieszkaja w Pl, wiec nie chce, zeby przekrecali imie malej.

Moim typem nr. 1 to Maya Sophie
Tz woli Marie Sophie albo Anna Marie

Ja sie jednak uparlam na Maya Sophie, bo Maya to bogini plodnosci (mala zostala poczeta przy pierwszej probie/nieprobie ), a Sophie jak pewnie wiecie to "madrosc"

Edytowane przez bienioka
Czas edycji: 2011-07-11 o 13:34
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:31   #3859
glamourous
Zakorzenienie

wiecie co a ja sie czasem martwie jak takie blizniaki kochac...no bo teoretycznie to dwojka roznych dzieci, osobowosci inne itd...ale poki co jak dla mnie jeden brzuszek i nie potrafie jakiegos indywidualnego podejscia stosowac chociaz pukaja kazde w swoim rytmie
Stary 2011-07-11, 13:36   #3860
goldika
Zakorzenienie

bienioka lustrzanke to chce Tz. On umie ustawiac te tam rozne rzeczy (ja sie kompletnie nie znam) ale On nie zna sie na parametrach sprzetu za bardzo. W sensie nie wie jaki wybrac.
Rozwaza:
nikon D3000
nikon D3100
canon 1000D
to bedzie nasza pierwsza lustrzanka. Chcielibysmy cos w granicach 1500-1700zl.
Stary 2011-07-11, 13:38   #3861
marejta
Zadomowienie

Glam jak przeczytałam twoją wypowiedź to zaraz mi się przypomniało jaka byłam jak mama była w ciąży z braćmi, to tak bardzo chciałam być dobrą i kochającą RÓWNO siostrą ze wszystko robiłam dokładnie tak samo (miałam 6 lat jak się urodzili) Jak mama leżała a ja obkładałam jej brzuch zabawkami, żeby maluchy miały się czym bawić to zawsze musiało być tyle samo zabawek dla każdego, a po określonym czasie zamieniałam strony brzucha żeby to drugie mogło sie pobawić tymi zabawkami i oczywiście na tyle samo czasu, żeby nie było ze któregoś wyróżniam teraz jak sobie to przypomnę to sama do siebie sie śmieję

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-11, 13:43   #3862
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
bienioka lustrzanke to chce Tz. On umie ustawiac te tam rozne rzeczy (ja sie kompletnie nie znam) ale On nie zna sie na parametrach sprzetu za bardzo. W sensie nie wie jaki wybrac.
Rozwaza:
nikon D3000
nikon D3100
canon 1000D
Jak juz pisalam to temat rzeka. Majac te 3 aparaty do wyboru, wybralabam ktoregos Nikona. Nie bede sie tu rozpisywac dlaczego. Niech TZ wejdzie sobie na www.optyczne.pl, albo na www.fotopolis.pl i poczyta. Znajdzie tam wiele waznych informacji.
Stary 2011-07-11, 13:48   #3863
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Witam, ach...dziewczyny nie macie co robic w poniedzialkowy ranek??? chyba godzine was nadrabialam

Imie samo w sobie bardzo ladne. Mamy jednak w szkole jedna Lilly i jest taka nieznosna i wrecz chamska, ze strasznie zle mi sie to imie kojarzy.

Podobno to prawda. Moja mama jednak ma identyczny kontakt z dziecmi brata i dziecmi siostry.
Co tesciowej to nie moge narzekac. Mieszkamy co prawda ponad 900km od siebie, ale ciagle pyta jak sie czuje. Teraz, kiedy musze lezec, tez ciagle mowi, ze mam sie oszczedzac i ze TZ ma wszystko za mnie robic.
Tesciu jednak jest strasznie nieuczuciowy. Nie robi tego ze zlosci - po prostu taki jest. Nigdy sie o nic nie pyta i nic go nie obchodzi.

A co bys chciala wiedziec- to temam rzeka. Ja mam osobiscie Pentaxa KX - bialego i jestem bardzo zadowolona. Musisz jednak wiedziec, ze robiac zdjecia tylko w trybie AUTO, lepszym rozwiazaniem bedzie dobry kompakt, a nie lustrzanka. Jesli jednak chcesz sie bawic ustawieniami, to lustrzanka to dobre rozwiazanie, ale musisz wiedziec co i jak.

_________________________ _________________________

Co do imion. Jeszcze nie mamy upatrzonego, ale chcielibysmy, zeby podobnie (wrecz identycznie) brzmialo w Pl i w De. Moi rodzice i tescie mieszkaja w Pl, wiec nie chce, zeby przekrecali imie malej.

Moim typem nr. 1 to Maya Sophie
Tz woli Marie Sophie albo Anna Marie

Ja sie jednak uparlam na Maya Sophie, bo Maya to bogini plodnosci (mala zostala poczeta przy pierwszej probie/nieprobie ), a Sophie jak pewnie wiecie to "madrosc"

Piekne imiona. Podoba mi się bardziej Maya Sophie, choć małych Ani jest teraz malutko i imię może fajnie wygladać

znajomi - Polacy mieszkajacy w Niemczech dali córeczce na imię Leonie Sophie

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:49   #3864
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozwaza:
nikon D3000
nikon D3100
canon 1000D
My kupilismy w zeszlym roku nikona D90- zadowolony Tż,dokupil obiektyw i filtry... no ale drozsza byla... nie pamietam juz, ale chyba cos 3500...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-07-11, 13:49   #3865
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Glam jak przeczytałam twoją wypowiedź to zaraz mi się przypomniało jaka byłam jak mama była w ciąży z braćmi, to tak bardzo chciałam być dobrą i kochającą RÓWNO siostrą ze wszystko robiłam dokładnie tak samo (miałam 6 lat jak się urodzili) Jak mama leżała a ja obkładałam jej brzuch zabawkami, żeby maluchy miały się czym bawić to zawsze musiało być tyle samo zabawek dla każdego, a po określonym czasie zamieniałam strony brzucha żeby to drugie mogło sie pobawić tymi zabawkami i oczywiście na tyle samo czasu, żeby nie było ze któregoś wyróżniam teraz jak sobie to przypomnę to sama do siebie sie śmieję
moja dwulatka robi to samo nie wiem skad jej sie to wzielo, wklada mi do pepka jedzonko dla "dzieciaczkow" jak to ich nazywa (musze potem jak nie widzi wyjmowac i udawac ze zjadly ), zabaweczki pokazuje, spiewa, prukanki robi- tez po rowno po obu stronach ostatnio ledwo ja powstrzymalam bo chciala soczku nalac i juz ku pepkowi w odkrecona buteleczka zmierzala
Stary 2011-07-11, 13:50   #3866
bienioka
Rozeznanie

glam - nie wiem, czy wiesz, ze MAYA to rowniez hinduskie imie - bogini iluzji swiata.
Stary 2011-07-11, 13:54   #3867
marejta
Zadomowienie

Cytat:
moja dwulatka robi to samo nie wiem skad jej sie to wzielo, wklada mi do pepka jedzonko dla "dzieciaczkow" jak to ich nazywa (musze potem jak nie widzi wyjmowac i udawac ze zjadly ), zabaweczki pokazuje, spiewa, prukanki robi- tez po rowno po obu stronach ostatnio ledwo ja powstrzymalam bo chciala soczku nalac i juz ku pepkowi w odkrecona buteleczka zmierzala
No ja nie pomyślałam o tym, żeby ich karmić ale ta twoja mała jest niemożliwa

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-11, 14:10   #3868
dominej
Raczkowanie

Właśnie mi mama dzwoniła, że była w lumpku i nakupowała różnych ubranek dla maleństwa - jak się dowiedziała, że będzie wnusia to postanowiła zaszaleć Najpierw sama mi mówiła, żeby nic nie kupować bo za wcześńie i żeby nie zapeszyć, a teraz sama poszła na zakupy - no ale powiedziała, że nowiutkie rzeczy w takiej cenie, że grzech było nie kupić
A ja aż sie boję do domu wrócić - bo już sobie wyobrażam te ilości

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:16   #3869
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Właśnie mi mama dzwoniła, że była w lumpku i nakupowała różnych ubranek dla maleństwa - jak się dowiedziała, że będzie wnusia to postanowiła zaszaleć Najpierw sama mi mówiła, żeby nic nie kupować bo za wcześńie i żeby nie zapeszyć, a teraz sama poszła na zakupy - no ale powiedziała, że nowiutkie rzeczy w takiej cenie, że grzech było nie kupić
heh to silniejsze od niej
moją mamuskę tato siłą wyciaga z działu dla niemowląd .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:19   #3870
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Masz racje, babcie i dziadkowie szaleja na wiesc o wnuczkach. Moi rodzice ostatnio kupili malej rozowy lezaczek z Fischer Price´a i karuzele nad lozeczko tez z FC. Lezaczek obligatoryjnie rozowy Slowa taty: " W koncu musielismy miec jakis prezent na przywitanie malej"

Edytowane przez bienioka
Czas edycji: 2011-07-11 o 14:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości