Biżuteryjny wątek plotkowy VI - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-09, 14:48   #4981
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry
Dot.: Biżuteryjny wątek plotkowy VI

cóż ;] takie ankietki u nas też są są bardzo miłe złaszcza że 3 semestry temu wprowadzili je u nas na uczelni jako obowiązek zby zobaczyć ocenę na usosie- inaczej nie było opcji chyba że u wykładowcy. jeden z moich kolegów z grupy uzupełnił ankietkę wpisując o niejakiej Pani P.- matematyczki ćwiczeniowej, że przerabia zajęcia niewymagające kreatywności od ucznia. w następnym semestrze prowadziła zajęcia w sposób mianowity: przychodziła, ścierała tablice, pisała na niej 5 polecień z 3 podpunktami. następnie siadała za katedrą i siedziała nie odzywając się przez 2 godziny zajęć. po tem przechodziła przez salę i sprawdzała co kto ile zrobił - jeżeli ktoś nie miał zrobionej połowy stawiała ujemne punkty . zadania bbyły hehe. z wyższej półki [cóż. ja siedziałam z moim chłopakiem. mogę go baaaardzo pochwalić że był i nadal jest jedną z najlepszych i najzdolniejszych osób na roku moje ciasteczko;] ale pomimo tego że mało kto mógł się z nim równać to on miał problem zawsze z rozwiązaniem połowy tych zadań w tym , jednak bądź co bądx krótkim czasie jak na rozwiązanie 15 skomplikowanych mocno całek.]. a i jeszcze zapomniałąm napisać że na każdych zajęciach witała nas wejścióweczką za którą sie zdobywało punkty na zaliczenie. cóż. rzadko kto i rzadko kiedy ktokolwiek jakieś punkty dostawał. na koniec roku wyszły 3 zaliczenia w grupie 37 osób, reszta poszła na wrzesień. z września połowa osób miała warunek. na koniec roku akademickiego spytała się słodko kto napisał o niej taką opinnię bo dzięki temu miała mocne problemy u dziekana.
aktualnie kobietka wyszła za mąż i poniekąd złagodniała tak głosza pogłoski - nie cierpię kobiety. miałam u niej warunek [na egzaminie poprawkowym zadzwoił do mnie telefon, że moja świętej pamięci Babcia nie żyje. wyszłam wtedy z sali. dawałam dla niej potwierdzenie zgonu, takie jak sie dostaje z urzędu gminy po śmierci bliskiego, dowiedziałam się że je podrobiłam. ]

wiecie co. dochodzę do wniosku że mam porąbaną uczelnię, bo historie o których mówię naprawdę się zdarzyly.

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 15:26   #4982
mort_subite
Raczkowanie

GG do mort_subite

u mnie w takich przypadkach pisze się zbiorowy pozew do dziekana
mort_subite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 18:04   #4983
staska_stasia
Zakorzenienie

Ta sytuacja, o której pisałam, to nawet trudna do udowodnienia by była, bo to tak samo jak w procesach z prawa pracy. Najpierw wszyscy się burza, że szef obraża wszystkich po kolei, jedna osoba złoży skargę i nagle nikt nie chce jej poprzeć, bo boją się o pracę.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 18:47   #4984
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

coś w tym stylu jak staska pisze. bo tak działa zbiorowa odpowiedzialność - kiedy odpowiadają wszyscy to nieodpowiada nikt.

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 20:57   #4985
mort_subite
Raczkowanie

GG do mort_subite

myślę, że wszystko zależy od uczelni. Niestety na mojej student ma prawo wychodzić za założenia "płacę - wymagam" bo po prostu po takich wałkach odejdzie. Mój wydział ma wspaniałego dziekana, ale wiem, że politologia na tej samej uczelni ze swoją panią dziekan nie ma lekko jeśli chodzi o dochodzenie swoich praw.
Stary 2011-07-09, 21:13   #4986
staska_stasia
Zakorzenienie

A my chwilowo dziekana nie mamy Chyba w tym tygodniu senat uczelni zadecydował o wygaśnięciu jego mandatu, bo zmieniła się ustawa o szkolnictwie wyższym i o emeryturach.
Stary 2011-07-09, 23:12   #4987
mort_subite
Raczkowanie

GG do mort_subite

a ja tak z innej beczki. Ostatnio cierpię bo nie mam czasu na czytanie. Każdą wolna chwilę poświęcam koralikowaniu i nie ma szans na jakąkolwiek lekturę. Tak więc uciekłam się do audiobooków. W tej chwili mam pierwszą część Millenium na rozkładzie. Fajnie, ręce wolne, a lektura jest.
Szkoda, że jeszcze nie ma "Gry o tron" na audiobooku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 23:49   #4988
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

Cierpię na to samo ostatnio Dlatego książki czytam tylko w pociągu, autobusach i na poczcie - nawet daje radę. Książka idzie w 2 tygodnie +/-

skidblandir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 00:00   #4989
weraph
Rozeznanie

GG do weraph

Cytat:
Napisane przez mort_subite Pokaż wiadomość
Szkoda, że jeszcze nie ma "Gry o tron" na audiobooku
Ja teeeez załuje

Uwielbiam ebooki, słuchawki mi się zepsuły, ale nic to, bedą nowe.

Moj wąteczek wizazowy

http://koralikowaweraph.blogspot.com/

Moja koralikowa strona

weraph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 00:03   #4990
mort_subite
Raczkowanie

GG do mort_subite

wersje papierową już mam. Nawet mam wszystkie inne książki R.R. Martina (mamuna zaszalała w księgarni). Plus setki innych książek, ale nie mam tego jak czytać.
Pozostaje mi jak na razie Millenium
Stary 2011-07-10, 00:17   #4991
franio
Zadomowienie

ha a ja już łyknęłam całość Piesni lodu i ognia na papierze. Nie ma, że nie ma czasu, jak coś mnie mocno wciąga to czytam po nocach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-10, 12:59   #4992
staska_stasia
Zakorzenienie

Ja o tej książce usłyszałam, jak pokazywali zwiastun serialu. I zaczęłam od serialu, ale wymiękłam po 3 odcinkach. Jakoś wolę mimo wszystko książki Tolkiena

A co do audiobooków- nie lubię ich. Jakoś wolę coś przeczytać, bo jak kiedyś zaczęłam słuchać Narrenturm to po kilku godzinach ocknęłam się, że tak naprawdę nic nie wiem z tej książki, bo po prostu nie potrafię się skupić na słuchaniu.
Ostatnio odkryłam, że po skończeniu liceum, kiedy czytało się całą masę lektur (nie przeczytałam w zasadzie tylko Chłopów i może jeszcze 3-4 innych książek przez całe liceum) pogorszyło mi się słownictwo i w zasadzie całość języka polskiego... Buduję niegramatyczne zdania, bardzo często brakuje mi słów, wrzucam co chwila "no tego..." A z polskiego to dobra nawet byłam.
Stary 2011-07-10, 13:28   #4993
mort_subite
Raczkowanie

GG do mort_subite

Ja właśnie sie skupiam i to skupianie sie pozwala mi nie paść nad koralikami. Czasem tylko wkurzajacy moze być lektor, co czyta te książki.

Ja na czytanie czasu nie mam wcale bo w dzień mam mojego 4latka, a wieczorem to wykorzystuję czas pełną parą na nowe koraliki.
Stary 2011-07-10, 13:32   #4994
Martva
Zadomowienie

Czytam wieczorem przed zaśnięciem (obowiązkowo, nie zasnę inaczej) i w komunikacji miejskiej.
A przy dłubaniu biżu oglądam filmy i seriale
Martva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 14:29   #4995
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

Hehe, dokładnie, przy biżu i obrabianiu zdjęć zawsze jakiś serialik

Stary 2011-07-10, 14:39   #4996
staska_stasia
Zakorzenienie

Albo jakiś film
Muzyka- nie, a na pewno nie radio. Radia słucham tylko w samochodzie jak gdzieś jadę i ostatnio zauważyłam, że niektóre piosenki tak mnie wkurzają, że robię się nerwowa za kierownicą... Pozostaje mi jeździć albo z wyłączonym radiem albo słuchać muzyki z płyt
Stary 2011-07-10, 17:19   #4997
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

A ja to bez muzyki nie potrafię , wszędzie gdzie jestem - coś muszę włączyć.. Od rana do 12 leci Trójka, w piątki właściwie cały dzień leci. A w innych godzinach - mp3 albo radiowy player (mają super programy tematyczne, ostatnio ołpener na tapecie ).

Stary 2011-07-10, 18:39   #4998
staska_stasia
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z przejażdżki rowerowej (taaa, przejażdżka, rekreacyjne tempo to na pewno to nie było, ale o tym później) i nie mogę się nadziwić jak niektórzy jeżdżą na rowerze i słuchają mp3. Pół biedy na ścieżce rowerowej- jak jakiś inny kolarz w ciebie wjedzie, to w 90% przypadków skończy się na zadrapaniach. ale na ruchliwej ulicy, gdzie samochody na pewno nie jadą 50km/h to już dla mnie czyste szaleństwo- ja osobiście wolę słyszeć czy jedzie za mną tir czy maluszek.

A odnośnie tempa- boję się panicznie burzy. I jak zobaczyłam piorun bijący jakieś 10km ode mnie to dowiedziałam się, że pod górkę jeżdżę szybciej niż z górki
Stary 2011-07-11, 11:42   #4999
wilczex
Zadomowienie

Ja kocham czytanie Założyłyśmy nawet z Rosemary wspólnego bloga z recenzjami Myśle, że mogę tu podać linka, przecież niczego nie sprzedajemy. Recenzujemy po protu przeczytane przez nas książki

http://misja-ksiazka.blogspot.com/

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 12:21   #5000
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Ja też nie wyobrażam sobie życia bez książek - audiobooki uznaje tylko w ostateczności i to też jedynie "lżejsze" pozycje - przy Chmielewskiej pogubiłam się w akcji totalnie. Jednak papierowa książka to podstawa, a komunikacja miejska to cudowny wynalazek
Przy okazji polecam na wakacje "Ostatnią królową" - bardzo wciagająca i "emocjonalna" książka
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 12:33   #5001
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Właśnie się dowiedziałam, że mają mi na trasie w sierpniu zacząć remont wiaduktu i ma to potrwać 1,5 roku...
Ja nie wiem czy to przetrwam...
Chyba sobie będę zaległości książkowe nadrabiać
Stary 2011-07-11, 15:25   #5002
czarna kawa
Wtajemniczenie

Wszystko zależy od punktu widzenia

Ja nie wyobrażam sobie życia bez książek, czytać uwielbiam Audiobooki też lubię, ale jednak papierowa książka to co innego. Dużo też zależy od jakości nagrania, bo niektórych słucha się z prawdziwa przyjemnością. Mam jednego świetnego audiobooka "wszystko czerwone" Joanny Chmielewskiej i zawsze się boje słuchać go w tramwaju bo nie mogę powstrzymać śmiechu
Stary 2011-07-11, 18:16   #5003
mort_subite
Raczkowanie

GG do mort_subite

ja mieszkam na totalnym wygnajewie, gdzie nawet autobusy PKS się nie zatrzymują więc na czytanie w komunikacji nie ma szans :P Nawet nie mogę w spokoju poleżeć na leżaku z książką podczas gdy moje dziecię chlapie się w basenie. Prędzej popływa w kałuży :/

Ja słuchałam "Przegryźć dżdżownicę" czytana przez ś.p.Dusię Trafankowską. Na przemian się śmiałam, a potem beczałam jak diabli.
Stary 2011-07-11, 19:29   #5004
joanna_k
Joanna d'Moder

5ooo postów stuknęło jak jeden dzień .Zapraszam tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=543978
Stary 2011-07-11, 19:47   #5005
Lilnut
Rozeznanie

GG do Lilnut

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Ja kocham czytanie Założyłyśmy nawet z Rosemary wspólnego bloga z recenzjami Myśle, że mogę tu podać linka, przecież niczego nie sprzedajemy. Recenzujemy po protu przeczytane przez nas książki

http://misja-ksiazka.blogspot.com/

Wilczex - świetny pomysł można sobie zobaczyć taką prawdziwą recenzję - nie reklamową
ja też myślę nad nowym blogiem,
na razie to tylko w planach,
czas pokaże jak się rozwinie....

III faza 8 VII - 10 XI

Lilnut jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości