|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;28068940]Żaba i kameleon to nie ssaki.
![]() Przykładu nie podasz, bo po prostu nie istnieje. Człowiek nie jest przez naturę przygotowany do jedzenia mięsa - nie jest w stanie zabić zwierzęcia gołymi rękami, nie jest w stanie dotrzeć do mięsa, nie jest w stanie pogryźć surowego mięsa. Mięso w diecie człowieka to wynik cywilizacji wyłącznie. Proponuję się dokształcić w tej kwestii. (EOT)[/QUOTE] Ja proponuje poczytać o ewolucji i nie mylić jej z cywilizacją, bo niejedzenie miesa jest kwestią wyłacznie religijną albo ideologiczną. Nie rozumiem jak można nie dostrzegać naszej wszystkożerności - przecież jesteśmy klasycznym przykładem. Zanim człowiek rozwinął rolnictwo, zajmował sie mysliwstwem i zbieractwem. Człowiek nie jest tez jedynym gatunkiem, który używa narzędzi albo sprytu do dobrania sie do jedzienie, którego, idąc Twoim tokiem rozumowania, nie powinien jeść. I prosze cie bardzo nie kończ swoich obrazliwich lub tajemniczych ostatnich zdań przez EOT.
#4292 |
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;28072977]Tak się akurat składa, że pisałam pracę magisterską w Katedrze Antropologii i temat człowieka i mięsa, jako naturalnego pożywienia, niewiele ma z tym wspólnego.
![]() Naprawdę proponuję ci poszerzyć swoją wiedzę, odbyłoby się to z korzyścią dla ciebie - lepiej jest coś wiedzieć, niż głosić dziwne teorie wynikające z czystej ignorancji.[/QUOTE] To według Ciebie co powinien człowiek jeść ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś nareszcie dorwałam MF w Sephorze! Kupiłam krem na dzień i żel do mycia twarzy. (Ale mam zapłon, co? ![]() ![]() W Naturze wzięłam już drugą maseczkę z Dermaglinu Bio. Wczoraj użyłam tej dla mężczyzn i jest boska. Teraz wzięłam na spróbowanie przeciwtrądzikową. Kupiłam też krem pod oczy z AA skóra wrażliwa. Mam nadzieję, że trochę rozjaśni cienie. Aha, jakby ktoś chciał to mogę poszukać jeszcze jakichś kosmetyków z MF i Yes to, bo widziałam, że jest sporo. Nawet pomadki do ust jeszcze są ![]()
Justyna ![]() Edytowane przez jp91 Czas edycji: 2011-07-11 o 17:03 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zamówię wszystko pięknie na adres mamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
ha sporo przyszlo dopiero dzisiaj wiec testy dopiero bedą ale uwielbiam moja twarz po oleju wspaniałym
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Wtajemniczenie
|
no i cudnie
![]() ![]()
#4297 |
Zakorzenienie
|
Dostałam paczkę z biolandera, więc czym prędzej wklejam moje nabytki:
mydło N&B bio z dzika różą - zapach zniewalający ![]() wyczekiwany krem nawilżający african earth ![]() a poniewaz jakis czas temu było na temat braku dat wazności na produktach ae to wklejam też zdjęcie tyłu kremu (przy okazji skład dla zainteresowanych) jako dowód na to, ze sprawa uległa absolutnej zmianie!!! Na zdjęciu widoczna zarowno data produkcji jak i termin wazności ![]() Jestem usatysfakcjonowana w 120%! I buteleczka piekna - mrożone szkło.
#4298 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() opisuj wrazenia na bieżąco ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj tam, zapłon - lepiej późno niz wcale ![]() szkoda, że nie było zielonych masel, bo naprawdę super są!
![]() |
#4299 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4300 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Oto para idealna, on Amor, ona amoralna S.J.Lec ![]() ![]() Edytowane przez biała_czekolada Czas edycji: 2011-07-11 o 18:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Odebrałam dziś zamówioną książkę E-213 i dawaj analizować z Mężem skład naszego np. płynu do kąpieli, Mąż słuchał słuchał, robiła coraz to większe oczy po czym powiedział no dobra to od teraz będziemy zwracać uwagę na składy w kosmetykach i w jedzeniu ![]() ![]()
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy sobie wmawiam, czy nie, ale po kilku dniach stosowania morelowo-pszenicznej odżywki z Alterry moje włosy zyskują na puszystości ![]() Poza tym chciałam się pochwalić, że dostałam się na wymarzone studia ![]() ![]() Jutro pójdę wykorzystać wizażowe 20% zniżki na produkty do opalania z Rossmanna i rozejrzę się za polecanym kremem nawilżającym z Fitomedu. Czeka mnie jeszcze pisanie do producenta o to, czy jest w nim przewaga fazy wodnej czy olejnej, bo planuję go wzbogacić filtrem. ![]() Edytowane przez asiek14 Czas edycji: 2011-07-11 o 20:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A książkę kupowąłam na merlin.pl Aha gratuluję studiów to chyba teraz ![]()
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> Edytowane przez Pusia84 Czas edycji: 2011-07-11 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
gratuluje Wszystkim wspaniałych zakupów
![]() będe na bieżaco zdawac relacje z testów ![]() maska jest rewelacyjna, włsy sa miekkie, nawilzone i pięknie błyszaczą ![]() Cytat:
![]() ![]() gratulacje z wymarzonych studiów ![]() a zdradzisz co to za studia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hmm, ja się waham między próbą tej a powrotem do Elmexa. Mojej starczy mi jeszcze na kilka dni, więc czekam na Twoją opinię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4307 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesteśmy wszystkożerni bo co? Bo jemy i nie umieramy? W takim razie wszystkie zwierzęta są wszystkożerne, bo można je nakarmić każdym rodzajem pożywienia, zatem nie jest to żaden argument w obronie diety mięsnej. Moja uwaga tyczyła się wypowiedzi jednej z dziewczyn, która stwierdziła, że człowiek naturalnie jest przystosowany do jedzenia mięsa. Otóż nie, nie jest. Dopiero gdy człowiek zaczął się cywilizować, co miało miejsce w momencie wymyślenia pierwszego narzędzia, zaczął eksperymentować z mięsem. Nie rozumiem, jak można nie pojmować tego faktu. Człowiek może jeść wiele rzeczy, owszem, z jednymi jego organizm radzi sobie lepiej, z innymi gorzej, ale niech nikt nie opowiada dyrdymałów, że natura chciała by człowiek był mięsożerny, bo gdyby chciała, to dałaby nam mocniejsze zęby, silniejsze szczęki, lepsze pazury, bylibyśmy szybsi i lepiej radzilibyśmy sobie z trawieniem mięsa. Ludzie chcą jeść mięso z rożnych przyczyn i powodów i jest ono na stałe w ich diecie, ale niech nikt nie mówi, że to jest dyktowane przez naturę, bo nie jest. (Teraz bym napisała EOT, ale się powstrzymam na twoją "prosze cie bardzo" prośbę.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Paranoja, "jedna z dziewczyn", czyli ja stwierdziłam, że człowiek jest wszystkożerny. Dla pełnej jasności miałam na myśli, że jest przystosowany i do jedzenia pokarmów pochodzenia roślinnego i mięsa - "i" jest tu kluczowe.
Zgodnie z Twoją teorią, powinniśmy mieć na przykład co naj mniej jeden żołądek więcej, żeby lepiej przystosować się do trawienia pokarmów roślinnych.. a nie mamy. Jesteśmy tak skonstruowani, żeby jeść możliwie urozmaicony pokarm - to daje nam możliwości przetrwania w praktycznie dowolnym środowisku. Mamy cechy, które pozwalają nam żywić się roślinami, ale kiedy zajdzie taka potrzeba, bez problemów możemy przejść na pokarm mięsny. Jeśli nie chcesz tego przyjąć, no to szans na dogadanie nie ma.... jp91, zapakowane były bardzo ładnie - w folijkę (jak mawiał mój nauczyciel) i papierową opaskę z logo farmy, nazwą i składem. W sumie wyglądają jak pełnowymiarowe, ale są o połowę mniejsze ![]() Pusia, gratuluję męża ![]() asiek, gratuluję studiów ![]() ![]() A zbiorowo gratuluję zakupów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | ||
Zakorzenienie
|
racja!!! 10 dni po urodzinach są
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ha! a widzisz! No nic, rób listę życzeń ![]()
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;28068940]Żaba i kameleon to nie ssaki.
![]() Przykładu nie podasz, bo po prostu nie istnieje. Człowiek nie jest przez naturę przygotowany do jedzenia mięsa - nie jest w stanie zabić zwierzęcia gołymi rękami, nie jest w stanie dotrzeć do mięsa, nie jest w stanie pogryźć surowego mięsa. Mięso w diecie człowieka to wynik cywilizacji wyłącznie. Proponuję się dokształcić w tej kwestii. (EOT)[/QUOTE] [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;28080106] Jesteśmy wszystkożerni bo co? Bo jemy i nie umieramy? W takim razie wszystkie zwierzęta są wszystkożerne, bo można je nakarmić każdym rodzajem pożywienia, zatem nie jest to żaden argument w obronie diety mięsnej. Moja uwaga tyczyła się wypowiedzi jednej z dziewczyn, która stwierdziła, że człowiek naturalnie jest przystosowany do jedzenia mięsa. Otóż nie, nie jest. Dopiero gdy człowiek zaczął się cywilizować, co miało miejsce w momencie wymyślenia pierwszego narzędzia, zaczął eksperymentować z mięsem. Nie rozumiem, jak można nie pojmować tego faktu. Człowiek może jeść wiele rzeczy, owszem, z jednymi jego organizm radzi sobie lepiej, z innymi gorzej, ale niech nikt nie opowiada dyrdymałów, że natura chciała by człowiek był mięsożerny, bo gdyby chciała, to dałaby nam mocniejsze zęby, silniejsze szczęki, lepsze pazury, bylibyśmy szybsi i lepiej radzilibyśmy sobie z trawieniem mięsa. Ludzie chcą jeść mięso z rożnych przyczyn i powodów i jest ono na stałe w ich diecie, ale niech nikt nie mówi, że to jest dyktowane przez naturę, bo nie jest. (Teraz bym napisała EOT, ale się powstrzymam na twoją "prosze cie bardzo" prośbę.)[/QUOTE] no nie mogę tego czytać - poczytaj sobie podręcznik do anatomii i fizjologii - człowiek ma układ pokarmowy przygotowany do jedzenia mięsa, bo roślinożercy mają chociażby dłuższe jelita, zęby też mamy mięsożerców - ludzie pierwotni żywili się mięsem, dopiero później nauczyli się uprawiać rośliny i zaczęli je jeść to, ze teraz nie mamy pazurów i kłów zdolnych do zabicia zwierzęcia jest wynikiem ewolucji, a używanie dodatkowych narzędzi efektem naszej inteligencji i wcale nie znaczy, że od początku jedliśmy tylko roślinki trudno teraz wyciągnąć wnioski tak bezpośrednie jak Ty, bo ewolucja cały czas się dokonuje; chociażby masowe nieprawidłowości zgryzowo-zębowe są spowodowane cywilizacją ( mniej używamy zębów i szczęk bo mamy bardziej przetworzone jedzenie) są dużo bardziej zaznaczone niż chociażby u naszych rodziców, a to tylko jedno pokolenie podejrzewam, ze takich przykładów w naszym organizmie jest więcej, ale się o nich nie wypowiem, bo nie mam na ten temat wiedzy radziłabym więcej pokory i tolerancji, bo Twoja wrogość i brak kultury aż kole w oczy -------------- poradźcie kochane jakieś kremy długotrwale nawilżające na dzień i na noc ![]()
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-07-11 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kremiki to modne są ostatnio Mineral Flowers, może Alterra Ci podpasuje? Jaką masz cerę? A może dodawaj do ulubionego kremu trochę oleju i już będzie lepiej działał? ![]()
![]() |
#4314 | |
Raczkowanie
|
Nie było mnie dwa dni, opisałyście się : D Ale znalazłam skuteczne (prawie) antidotum na chęć wydania wszystkich pieniędzy na kosmetyki.
Ogarnęłam się, że w przyszłym tygodniu jadę do Poznania i muszę mieć za co ciuszki kupować! Na szczęście zostały mi jeszcze jakieś drobniaki to pozbierałam w kupę i zamknęłam w szafce na amen. Cytat:
Cieszę się, że jesteś zadowolona z Yesa, na początku tak ci się nie podobał ![]() Edytowane przez akaidoku Czas edycji: 2011-07-11 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliczne te Wasze zakupy ![]() U mnie na razie pogoda zła (chłodno, wieje, pada),ale podobno od jutra ma być coraz lepiej. Oby ![]()
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za gratulację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytam o tym Mineral Flowers a co do olejów to boję się że utonę w tych tłustościach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedz mu jakie poruszenie wywołał swoim zachowaniem na forum to jeszcze bardziej mu sie ten pomysł spodoba ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A oleje uwielbiam ![]() Kotwilka życzę pięknej pogody jak najszybciej ![]()
![]() |
#4319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A olejów nie bój się! Jak raz spróbujesz to będziesz żałowała, że dopiero teraz zaczełaś ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4320 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy któraś się orientuje w brązowych kredkach do oczu? Zakupiłam sobie dr. hauschkę, jednak odcień jest dla mnie zbyt ciemny, bardziej nadaje się na wieczorne wyjście , nie lubię tak mocnego oka . Któraś wie jak na żywo prezentuje się np. logona czy benecos? Szukam jasnego/średniego brązu.
A moje krostki zaczęły przysychać po odstawieniu oleju alepii! Niestety w moim przypadku okazał się do d... w dosłownym tego słowa znaczeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.