|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Ja od godziny usypiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
siedze z farba na epie... cos czuje, ze wyjda baaaardzo ciemne :dzwi-strach:
mama doleciala ![]() Matall pytalam, bo kumpela na kolki kupila butelke dr brown z ta rura w srodku i malej przeszlo, ale jak karmisz tylko UU to nie wiem co poradzic... ![]()
#903 |
Zakorzenienie
|
atiz dobrze, że mężul uspokojny, a resztę wyników tez ok ???
Paulizia ![]() matall moja też musi mieć coś w buzi ![]() dziś przy drugiej piersi odbekiwałam Gabrysię co dwa łyki ![]() ![]() ![]() drażni mnie to !!! karmienie wieczorne to godzina ![]() pomijam usypianie, bo to inna historia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
Żeby to była maruda.... To był regularny RYK!
![]() Od 6 do 17... Teraz w miarę spokojnie ![]()
![]() |
#905 |
Wtajemniczenie
|
Pepe śpi
![]() Mogę włączyć dojarkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Wtajemniczenie
|
Coraz bardziej sie boje...
![]() Moje dziecko prawie w ogole dzis nie spi ![]() Oby spalo w nocy... Pisze bujajac jedna noga [instruktazowe zdjecie pokazala Grazyna ![]() farbuje wlosy bujajac jedna noga Ciekawe jak bede zmywac farbe i bujac? ![]() Andziot u nas tez takie wariowanie przy butli lub cycu. No wiec odbijam, ale za chwile znowu... i o co im chodzi? ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Spice wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! Oby Hania pieknie spala w nocy, pieknie jadla, przybierala na wadze i dawala Ci jeszcze wiecej radosci i milosci!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
#908 |
Moderatoreska
|
u mnie chyba na burzę się zbiera, chłopcy dzis wyjątkowo grzeczni, tfu tfu no i oby tak dalej
![]() Na FB nowe fotki moich chłopców, dziś mają 11 tygodni dokładnie za 40minut ![]() Zaraz spadam do wanny póki ładnie śpia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
ja na chwilke sie witam, wrocilismy, padam...napisze jutro, doczytalam was troche przy wieczornym karmieniu, buziale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
Andziot a skąd wiesz dokładnie kiedy odbić Gabrysię ?
![]()
#911 |
Wtajemniczenie
|
anulka 81
![]() Ewesko ![]() ![]() Mam ciemne wlosy aaaaaaaaaaaaaAAAAaaaAAAAa aAAaa A
#912 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy hmmm nie jest już taki spokojny i śpiący, daje momentami popalić od wczoraj
![]() ![]() agus87 gratuluję takiego efektu ![]() matallewar masz brutalnie rzecz ujmując przekichane, a biedny Edzik-wampirek sie męczy przez te kolki moja maruda zasnęła, po kąpieli zrobił znowu kupę, i po zmianie pieluchy zasnął jak Aniołek więc jak dla mnie to coś go brzuszek widać bolał. Padam ze zmęczenia a nic w domu nie dałam rady zrobić. do jutra
#913 |
Rozeznanie
|
Paulizia ale miały być ciemne? Ja bym sama nie dała rady,zdaję się tylko na fryzjera mojego "ciepłego"
![]() Andziot reszta wyników w miarę ok, na tyle że nie musi zostać w szpitalu i jak na razie temat operacji odsuwamy, na szczęście powiedzieli że jak dojdzie do operacji to tylko tą aortą się zajmą, zastawki nie trzeba będzie, zastanawiam się tylko czy bardzo zmienia się życie po takiej operacji? Mała śpi przetrzymałąm ja dziś do 20.30 z kąpielą, trzeba chyba przesunąc jej godzinę kąpieli na stałe, bo jak ją wykąpie o 19.30 to ona od razu po zasypia i potem sie budzi w nocy, a tak jak zaśnie o po 21 to chociaż tą godzinkę dłużej pokima i da mi dużej spać ![]() Czekam na mężula, zasiadam przed tv z kolacyjką, uwielbiam ten moment w ciągu dnia, spooooookój i ciszaaaaaaaaaaaaaaa...... ...........
#914 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Moje dziecko dzisiaj od rana marudne teraz o dziwo grzeczne lezy w lozeczku bez smoczka i bez placzu ciekawe na jak dlugo. Spac raczej jeszcze nie bedzie bo spala od 17 do po 20. Jutro idziemy na szczepienie a pojutrze na badanie bioderek mam nadzieje ze wszystko ok. od kilku dni mam problemy z karmieniem piersia. Mala pije przez jakies 5min a pozniej wypluwa placze znowu lapie puszcza placze przystawiam do 2 pije chwile i to samo a nie mam amlo mleka bo az sie rozlewa ona cala mokra ja mokra a pic nie chce zlapie na sekunde i wypluje. nie wiem o co chodzi ;/ dokarmiam ja butelka czasami. Jak np musze gdzies wyjsc czy tak jak teraz pojechac do szkoly. Nie wiem o co chodzi i co robic ;/ bo watpie jakos ze w 5min sie najada...
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Wtajemniczenie
|
silLee moze potrzebuje sie odbic
![]() ![]() ![]() Atiz no mialo byc ciemniej, ale nie ciemno. taki ryzyk fizyk, bo tez zazwyczaj tylko fryzjer, no ale dzis poszlam na calosc ![]()
![]() |
#916 |
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą
![]() moje dziecię wykąpane,nakarmione i słodko śpi. Dziś mieliśmy super dzień,Martynka cały przespała,pobudki na karmienie i znów kimono. Odsypiała wczorajszy dzionek chyba.Wczoraj była masakra nie dość ,że gorąco,duszno to jeszcze brzuszek ją bolał. Gusia świetnie,że jesteście już w domku.Po traumie porodowej teraz juz tylko dobrze będzie. Moria gratuluję udanego spacerku,oby Igusia już zawsze taka spokojna była. Ewesko cieszę się bardzo ,że z bliźniakami siostry coraz lepiej,zdrówka im życzę. Pisałyście o karmieniu UU i dopajaniu herbatką,ja karmie tylko piersią a herbatkę koperkową podałam małej raptem 3 razy jak były mega upały. Poza cycem nie dostaje nic innego. Sama także piję napar z kopru i rumianku,pierdy są extra i z kupką problemów nie ma. Martynka smoka nie chce,kilka razy possała ale jest bee,więc nie bede jej wciskać na siłę. Mój pierworodny zasypiał ze smokiem i jak wypluł w nocy to byl ryk ,musieliśmy wstawac i podawać łobuzowi. Teraz nie mam zamiaru młodej do smoka przyzwyczajać. Spice 100 lat !!! Doczytam resztę zaległości,bo fajnie piszecie i zmykam spać dobranoc
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-07-11 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- no wlasnie tak tak myslalam i daje jej sie odbic po tych 5 min ladnie sie odbije przystawia znowu do piersi i to samo placz i wypluwanie i tak w kolko ;/
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zadomowienie
|
Tak
![]() Tzn to już nie takie maleństwa bo mają roczek i miesiąc ale są małe i zgrabne ![]() Tż chorował na brytyjczyka, ja na bengala i z tego wszystkiego mamy dwie europejki ![]() ![]() Agnieszka_Pe niestety zdjęcia nie pokaże na razie bo kicie się jeszcze nie przyzwyczaiły, są strasznie "nieśmiałe" i siedzą sobie pod łóżkiem. Dzidzia śliczna ![]() A noszenie? u nas zawsze był ryk przy odkładaniu do łóżeczka i to taki jak by go dwa dni nie karmili, ale mały oswoił się z karuzelą i jak odkładam to od razu zapodaję granie i szybko uciekam. Jak się nie stracę z widoku to krzyczy żeby go wziąć. Pięknie spadło. Zmotywowałaś mnie do chodzenia codziennie. Dzisiaj był step. O jejku ![]() ![]() ![]() Cytat:
Może nie trzeba by go było tak długo usypiać ![]() Mój lubi jak buczy. A usypia zwykle już w kąpieli, płacze żeby go nie dotykać odpływając jak go ubieram ![]() Spice ma urodzinki??? 100lat, 100lat przede wszystkim w szczęściu ![]() ooo słyszę jak mi dziecko krzyczy tzn miauczy ![]()
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
daj znak pliz jak po tym zabiegu, ile trzeba miec? pewnie tez cala serie?ja jestem zdecydowana na usuwanie nadmiaru skory, tluszcz sama zrzuce ![]() dzieki wielkie za wyjasnienie plusow i minusow sterylizacji. niechcemy szczeniat, a fakt ze ustrzege ja przed rakiem to dla mnie najwiekszy plus Cytat:
wzdluz czyli od pepka w dol? gratuluje ze zmiescilas sie w spodnie, a jak sie czujesz? nic nie boli? w zwiazku z tymi zabiegami co mialas wszystko ok? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny co mu jest? rano wymiotowal, 4x kupa!!!!! spi po 20min je malo co 2h niespokojny, a do poludnia ciagle placz a ja dzisiaj jestem po rozmowie z moim synem i normalnie ![]() bylam kupic lezaczek nowy nie bylo tego co sania miala kupilam fp z lewkiem, ten chyba co paulizia i grazin maja super jest, wlaczylam wibre i troche spokoju sie zrobilo mam bol glowy i dola PS. GDZIE POZIOMA I MIMBI? SPICE NAJLEPSZEGO SIASIA gratulacje! jak czaro ? cieszy sie?
moich dwoch chlopcow<3 zaczynamy od nowa dietowanie ![]() Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-07-11 o 21:35 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Wtajemniczenie
|
O masakra, ale mialam marudera przed chwila!!!! Ani raczki, ani smok, ani mleko, ani bujanie... nic nie pomagalo. Tylko stekanie.
W koncu wyjelam swoja tajna bron ![]() zawsze dziala ![]() sluchalam tego kawalka w ciazy i jak tylko puszczam Antkowi to jest cisza lub co lepsze... zasypia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Aga_pe no to witaj w klubie bujajacych noga ![]() ![]() Wloski ufarbowane na ciemno. Nijaki kolor... mial byc ciemny blond ![]() ![]() Pozioma i Mimbi chyba szukaja jeziora ![]() Ide w koncu cos zjesc, bo Marud spi ![]() nigdy wiecej nie chwale swojego dziecka ![]()
#922 |
Zadomowienie
|
hej ja na razie bujam ręką ale dlatego że młody leży krótko w leżaku
![]() odpłynął o 21 ej ale było popłakiwanie każda pozycja zła masakra. Nasza lekarka z rodziny powiedziała że dziś jest mega paskudny dzień bo miała bardzo dużo dziś pacjentów jak nigdy. Może te nasze dzieciaczki są takie wrażliwe na ciśnienie i pogodę ![]() Spice spełnienia marzeń Dziecko może się najeść w 5 minut Paulizia nawet jak troszkę za ciemne wyszły to są odświeżone i na pewno fajnie wyglądasz, ja odrosty moje ciemne rozjaśnię dopiero za 2 tyg przed chrzcinami. Siasiek Ty też ćwiczysz ![]() ![]() ![]() Moje dziecko ma przy brwiach taką suchą skórę i zółtawa jest i przy nosku też co to takiego?????????????????? ?????????//
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-11 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Wtajemniczenie
|
paulizia
zapomnialam napisac ze ja sie farbuje sama x lat, czasem zdarza mi sie incydent u fryzjerki, ale jeszcze ne znalazlam kolorku z ktorego bylabym zadowolona ![]() bede sie farbowac chyba jutro albo w srode. w czw ide obciac te moje kilku centymetrowe wloski ![]() Cytat:
nie wiem co to jest do tej pory. obserwuj czy mu sie to nie rozszerza dalej i natluszczaj np kremem emolium
![]() |
#924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój chyba ma meteorotropizm, hehe ja też mam. Agnieszka Czaro strasznie się cieszy bo brakowało nam tamtego kotka. Już je nazwał Tiga i Toga ![]() Mamaoptymistka mi to do laski dużo brakuje, oj bardzo dużo. A ćwiczę bo już ze sobą wytrzymać nie mogę, taka kluska ze mnie.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-07-11 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
Moje słoneczko na leżaczku
agnieszka pe oby to się nie rozszerzało bo ładnie to to nie wygląda tak jakby taka sucha skóra jakby strupek w żółtym kolorze a na główce ciemieniucha ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-11 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zadomowienie
|
![]() powychodziły włoski czy mi się wydaje?
#927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odbilo mu sie kilka raz i paw. on ma tak jakby nie radzil sobie z nadmiarem sliny, jak na niego patrze to przelyka i przelyka jakby mial hafta walnac. ooo jakie ladne imionka ![]() nic tak nie cieszy jak radosc dziecka
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
Siasiek no własnie na to wygląda chociaż nigdzie ich nie widzę wypadających ale jakby zakola się rysują.
Starszy syn też miał czarne włoski a potem ciemne blond i kręcone wyglądał cudnie ![]() Znam Tutka śpi taki 4 cm z moim synem starsym
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-11 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślinienie się znam doskonale. Mały (jak go się trzyma na ramieniu) zostawia nam ślady na plecach. Tż jak go nosi to koszulkę ściąga bo ślina po prostu cieknie po plecach strumieniem i tetra nie pomaga.
![]() |
#930 |
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka Franek cud miod malina... wloski wychodza tak smao jak mojemu. Od czola
![]() Siasiek w koncu jakies baby w domu czo? ![]() ![]() Aga_pe Ty masz krociutkie wloski wiec nie ma co sie bac, a ja mam dluzsze i chcialabym zapuscic... ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.