|
|
#1651 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Nadrabiam:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny gratulacje za DDŚ, za udane zakupy i pozałatwiane sprawy, oby jak najmniej koszmarów ślubnych
|
|||||||
|
|
|
#1652 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do tańca - a ja właśnie widzę fajny "układzik" do Waszej piosenki. Taki przytulaniec z obrotami kończącymi się w ramionach Męża. Żadne niewiadomo co, romantyczny taniec. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1653 |
|
Raczkowanie
|
pati1750
czekamy na zdjęcia z przymiarki i relację ![]() jusztyska prawie się posikałam jak czytałam relację z nocnej rozmowy a że wstrzymałam, to się popłakałam ze śmiechu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja kiedyś urwałam temat w połowie, bo zasypiałam a jak mój P o dziwo się zainteresował tym co opowiadałam, to powiedziałam coś zupełnie od czapy o rowerze i zielonym płocie ;D anetka111 My też nie wyobrażamy sobie mieszkania z rodzicami (TŻ z moimi a ja z jego ) . Wiadomo: wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma a w początkach nie wykluczam kłótni i walk ![]() blueberry88 dzięki za podpowiedź co na zabawy weselne Zapomniałam o teście na zgodność i o balonikach z których wypada co kto będzie robił.Swoją drogą kiedyś byliśmy na weselu, na którym panom kazano zdjać buty i skarpety, dano pniaczki i siekiery, na pniaczkach początkowo położono kartki papieru. Potem zawiązano im oczy a ich partnerki miały nakierować ich rękę z tasaczkiem/siekierą na pniaczek - na ich nieszczęście kartki zostały zamienione na ich własne skarpetki Wygrywał ten, który bardziej zniszczył "kartkę". Nagrodą była para skarpet dla każdego biorącego udział w konkursie
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
martitaw niezła kartki z tych skarpetek. HI
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki, ja na chwileczkę tylko, bo w środę ta obrona
Przeczytałam wszystko ![]() paula, tak, to ta giełda w Bronowicach Jest jeden taki sklep fajny ze ślubnymi rzeczami, jest tam wszystko, gdzie można kupować w detalu. Bo w większości sklepów to niestety tylko hurt...
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
ja byłam wstrząśnięta tą konkurencją
|
|
|
|
#1657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak samo ale wychodzę z założenia, że z odkrytymi ramionami do kościoła się nie wchodzi, a w mojej opinii większość welonów nie zakrywa ramion ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() edit: przypomniała mi się zabawa na jednym weselu- panowie musieli wbić jak najszybciej gwóźdź młotkiem do drewienka wygrał starosta, a przegrał chłopak z miasta
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2011-07-11 o 22:54 |
|||
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Wolałabym właśnie dac prezent. Rodzice są kasiaści więc wolałabym cos żeby dziecko miało pamiątkę.
|
#1659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do zabaw weselnych to my palnujemy tylko takie dla wszytskich gości, oboje z TŻ nie lubimy zabaw do których trzeba ludzi zmuszać czy wyciągać siłą a na większości wesel których byłam tym się to kończyło. |
|
|
|
|
#1660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bylam wczoraj u spowiedzi i ksiadz mnie nie chcial wyspowiadac bo powiedzialam ze mieszkamy razem Co do chrzcin to sa takie rozne pamiatki chrztu i mysle ze fajnie miec pozniej cos takiego. Mozesz tez cos do tego dokupic jakas zabawke czy ubranka. |
|
|
|
|
#1661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1663 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() zdaje relację z przymiarki... suknia jednak została jeszcze w salonie ale w czwartek będzie już w domu.. zostało do poprawki podpiąć tasiemki do tremu (na początku nawet nie wiedziała że moja suknia ma tren ) przyszyć ramiączka na haftkach i skrócić tiul z przodu i przyszyć aplikację na welonie. zdjęć niestety nie mam bo w całym tym zamieszaniu nie wzięłam aparatu mojej mamie aż się łezka zakręciła w oku jak mnie w niej zobaczyła w domu mam póki co butki
Edytowane przez pati1750 Czas edycji: 2011-07-12 o 11:07 |
|
|
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny doradzcie mi bo motam się już tydzień i nie mogę się zdecydować. Będę mieć fioletową biżuterię, no i raczej wolałabym kolczyki nie takie przy uchu, tylko trochę wiszące. I teraz pytanie ... mam dość mocno zdobiony gorset - cyrkonie, jakieś perełki itp. (prosty nie w serduszko) czy powinnam też mieć jakiś wisiorek, czy jakieś delikatne korale. Czy tylko jakieś bardziej zdobne kolczyki? Nie będzie za dużo, albo nie będzie za łyso. Kurcze nie mogę się zdecydować. No i kolczyków odpowiednich też nie mogę znaleźć. Czy mają być wyraziste, żeby było widać kolor fioletowy, czy raczej takie delikatne z poblaskiem fioletu. Bo chciałam dobrać kolorem do butów, kwiatka we włosach no i bukietu. No i oczywiście Tż będzie miał krawat fioletowy, butonierkę i spinki. Ehh, gorzej mi idzie niż wybór sukni ślubnej
|
|
|
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Karenw, ja musiałabym to zobaczyć. Hm, miałam mieć tylko kolczyki, ale okazało się, że jest za łyso i tak musiałam zamówić naszyjnik. A moje kolczyki są wiszące i całkiem okazałe - niestety nie wystarczyły.
|
|
|
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
A też masz zdobioną górę sukienki? Boję się bo w sukience są białe cyrkonie i kryształki no i jak dam coś jeszcze na dekolt - a będzie to koloru fioletowego to będzie się gryzło.
|
|
|
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest góra mojej sukienki. Tylko ja nie mam tych ramiączek. Bo ta suknia była naszykowana dla innej dziewczyny i zdążyłam zrobić zdjęcie jak wygląda z ramiączkami (mi się bardziej podoba bez). A na drugin zdjęciu ja w sukience.
Edytowane przez Karenw Czas edycji: 2011-07-12 o 12:35 |
|
|
|
#1669 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym dobrała coś zrobionego z przezroczystych kryształków. Suknia ma bogato zdobioną górę, więc obawiam się, że może być za dużo wzorów i kolorów.
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę jednak, że coś delikatnego na szyję się przyda. Poza tym ślicznie wyglądasz w swojej sukni! |
|
|
|
|
#1671 |
|
BAN stały
|
Czy zamawiałyście już tuby styrzelające? myślałam że to będzie prost ale już sama nie wiem które wybrać? np wybierać te cienkie a długie czy krótkie a grube ....? praktycznie wszystkie strzelają na od 6 do 10 m . Czy długość tuby ma znaczenie? czy dobrze myślę że jak jest wyższa to automatycznie wyżej strzela?
Chce uniknąć sytuacji w której goście strzelą zza wysoko (bo widziałam kiedyś taką sytuacje ) albo za nisko,że nawet nad głowy nie poleci |
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Niuniaczek, ja kupiłam 4 tuby o długości 60 cm. W każdej ma być w przybliżeniu 330 płatków. Powiem Ci, że jak ja ich szukałam, to te same tuby raz były przedstawiane jako strzelające 6m, 8m, a raz 10m w górę... Nie wiem, jak jest naprawdę.
|
|
|
|
#1673 |
|
BAN stały
|
Ale rozumiem że są jeszcze nie wypróbowane ?
No właśnie tak jest że te same są czasami dwa razy droższe i w opisie sa różne wysokości podane a wyglądają idenycznie
|
|
|
|
#1674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Karenw - hm... ja bym została tylko przy kolczykach za dużo się będzie działo jak dodasz coś na szyje. Ja mam tak samo i próbowałam w salonie i takiej i takiej opcji i jak jest poza kolczykami to jest już za DUŻO !
![]() a ja mam pytanie OGÓLNE do Was... ![]() ![]() będziecie miały coś na ramionach? etole?bolerko?welon zarzucony? ![]() chodzi mi o mszę... bo wystraszyła mnie znajoma że koniecznie muszę mieć bolerko, a ja mam suknie bez ramiączek i taki welon opadający na ramiona no i nie wiem... bolerko jakieś musi być? ![]() : confused:
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie ja też nie chcę.
mam bolerko-wstręt ![]() ![]() ![]() ksiądz chyba nie może mi KAZAĆ? ani robić afery?
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam że coś na ramionach trzeba mieć, a większość welonów jest niewystarczająca kwestia przekonań ![]() a co do księdza to zależy na jakiego trafisz... osobiście uważam, że powinien kazać
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

A po prostu ostatecznie wyszło na to, że nie źle zmierzyła. Nie wzięła pod uwagę wszystkiego, co powinna. Udało się znaleźć rozwiązanie - i nawet będzie lepiej niż jest.

jeden Pan wyniósł z kuchni wystraszoną kucharkę

22.05.2008
14.08.2011
za dni.