Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 17:32   #1651
aga-6
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

Nadrabiam:
Cytat:
Napisane przez Michalina81 Pokaż wiadomość
Nie martw sie, mysle ze kazda z nas w pewnym momencie miala watpliwosci... Ja mam kolo male na dole i tez je troche widac, mysle ze nie da sie inaczej, no chyba ze bez kola.
A poprawia Ci te 4cm?
Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Aga-6 - ja też mam suknie z kołem i początkwo strasnzie mnie drażniło, ale jak pogadała z paniami w salonie to powiedziały, że koło można zmniejszyć :P nie wiem czemu sama na to nie wpadłam, przecież jakoś je się tam wciąga do środka można sobie je samemu regulować
ja sobie je na przymiarce zmiejszyłam, pani mi zaznaczyła w którcyh miejscach konce koła się zachodzą:P to takiego koła suknia też została skrócona a w dniu ślubu, żeby mi się nie ślizgało koło i czasem się nie poszerzyło to sobie je skleje tasmą klejącą :P jakoś to będzie
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Suknię poprawią. Mi, szczerze mówiąc, na przymiarce babka powiedziała, że przytyłam (co nie jest prawdą), a dwa, że nie ma innego sposobu, tylko w miesiąc muszę schudnąć A po prostu ostatecznie wyszło na to, że nie źle zmierzyła. Nie wzięła pod uwagę wszystkiego, co powinna. Udało się znaleźć rozwiązanie - i nawet będzie lepiej niż jest.
Jeśli chodzi o koło, to często się odznacza, ale nie zawsze. Powiem Ci, że ja miałam mieć 3 (sic!) koła, ale dostałam super halkę i wszystko leży, jak miało, a wygląda bardzo naturalnie. Jak muszą być koła, to może naszyli by na to, taki materiał (oczywiście nie wiem, jak się nazywa) i wtedy suknia nie spoczywałaby na kole, tylko na tym materiale. Uszy do góry, wszystko da się zrobić!
Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Kurcze, niefajnie... ale nie przejmuj sie, napewno to wszystko poprawia i dopasuja. Swoja droga, takie wpadki nie powinny przytrafiac sie w salonach
Masz jakies zdjecia z przymiarki? Moze to kolo wcale nie wyglada zle....
Nastepnym razem spytaj o inne kola do przymierzenia, moze mniejsze?Albo tylko halke, taka usztywniana
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ech co za pech, mam nadzieję, że Ci to szybko poprawią Ja też mam suknię na kole, ale z tego co pamiętam to to koło się nie odznaczało Okaże się na przymiarce
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
na pierwszej przymiarce stwierdziłyśmy, ze dół sukni jest za szeroki i pani wyciągnęła koło i odcięła z 15 - 20 cm i założyła spowrotem. Ściągnęła boki sukni odpowiednio do koła i wygląda super. A koła nie widać, bo jest w materiale.
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Uff troche mi ulżyło z tym biurem, bo nie chciałabym żeby w czasie podróży poślubnej jakieś nieprzyjemności mnie spotykały.

Co do koła to moja ma dwa i jakoś nie zauważyłam żeby się bardzo odznaczały. Podobno z kołem jest wygodnie z tego względu że sukienka sie między nogami nie "majta"
Napewno będziesz wyglądać pięknie
Dziękuje za wszystkie słowa otuchy. Sukienkę mają poprawić, koło nie może ponoć być mniejsze (tylko o jakieś max. 5 cm) bo haft i materiał nie będą się prawidłowo układać. Pomyśle jeszcze na halką o której pisałyście. Póki co jest lepiej bo już zajmuje się innymi rzeczami.

Dziewczyny gratulacje za DDŚ, za udane zakupy i pozałatwiane sprawy, oby jak najmniej koszmarów ślubnych
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 18:56   #1652
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
odnośnie snów, to mojemu TŻ śniło się coś "ślubnego"
uwielbiam takie nocne rozmowy. Ja swego czasu zdawałam Łosiowi relację przez sen z pogoni za jaszczurką, kumpel szukał kluczy od czołgu i wywoływał "chłopaków" z własnych gatek

Cytat:
Napisane przez pati1750 Pokaż wiadomość
jadę dziś na pierwszą przymiarkę sukienki tylko szkoda że będę musiała już wziąć do domu a nie mam zbytnio gdzie ją zmieścić
To czekamy na zdjęcia! Pochwal się koniecznie!

Cytat:
Mam bolerko ale jak byłam na próbnej fryzurze i fryzjerka wpieła mi welon to stwierdziłyśmy że welon jest na tyle gęsty że bolerko jest bezsensu.
Też właśnie mam taką nadzieję... Co do zabaw, mam kilka, większość już wymieniona tu, albo w temacie "zabawy weselne". U nas na pewno będzie pociąg, kaczuchy, chusteczka (jak dj znajdzie podkład), karoca albo zoo, gorące krzesła, test na zgodność. Czy coś jeszcze - jak starczy czasu, to czemu nie. Z tego co podsłuchałam (tak, wiem, niedobra jestem) to znajomi chcą nam na poprawinach coś urządzić.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
To będziemy się bawic w tym samym czasie
super!

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
no napewno poszukamy innego lokum bo ja z mama nie wytrzymam jesli teraz robi to co robi to pozniej bedzie gorzej.
Zazdroszcze wam tych układów
Ja też sobie nie wyobrażam mieszkania z rodzicami razem, bo o ile i jedni i drudzy są bezkonfliktowi, o tyle ja robię niektóre rzeczy po swojemu i nie lubię, jak ktoś mi w drogę wchodzi. Nie wiem, co Ci powiedzieć. Może powinnaś z mamą porozmawiać spokojnie, że chcecie się czuć swobodnie w waszym domu, a nie jak pod ciągłym ostrzałem i monitoringiem.
Co do tańca - a ja właśnie widzę fajny "układzik" do Waszej piosenki. Taki przytulaniec z obrotami kończącymi się w ramionach Męża. Żadne niewiadomo co, romantyczny taniec.

Cytat:
dziewczyny mam pytanie dotyczące podpięcia welonu. będę miała długi welon z koronką nie wiem czy 3m czy 2,5m. panie w madonnie powiedziały żebym welon agrafką podpięła do sukni. boję się ze agrafka zaciągnie mi ten welon. czy macie jakieś pomsyły jak można go podpiąć żeby się nie uszkodził i ładnie wyglądał. nie wchodzi w grę zmiana na krótszy chce do 24.00 być w tym.
Odważna decyzja z tym zostawaniem w welonie do 24:00. Ja też będę mieć długi, ale w zapasie mam krótki "na potem". Co do podpinania, to w ogóle nie widzę, gdzie to by można podpiąć i jak...

Cytat:
Dziewczyny co się teraz daje jak się idzie na chrzciny jako zwykły gość??
Chyba najlepiej kasę, albo ciuszki, ale dla takiego ciut starszego dzieciaczka, nie niemowlaka, bo takich ciuszków rodzice zwykle mają sporo a dzieci szybko wyrastają.

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
przypomniało mi się jedno wesele gdzie była druga wersja i prowadzący chciał żeby było coś z kuchni

pomysłowość gości była po prostujeden Pan wyniósł z kuchni wystraszoną kucharkę
dobre!
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 19:16   #1653
martitaw
Raczkowanie

pati1750
czekamy na zdjęcia z przymiarki i relację

jusztyska
prawie się posikałam jak czytałam relację z nocnej rozmowy a że wstrzymałam, to się popłakałam ze śmiechu
Ja kiedyś urwałam temat w połowie, bo zasypiałam a jak mój P o dziwo się zainteresował tym co opowiadałam, to powiedziałam coś zupełnie od czapy o rowerze i zielonym płocie ;D

anetka111
My też nie wyobrażamy sobie mieszkania z rodzicami (TŻ z moimi a ja z jego ) . Wiadomo: wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma a w początkach nie wykluczam kłótni i walk

blueberry88
dzięki za podpowiedź co na zabawy weselne Zapomniałam o teście na zgodność i o balonikach z których wypada co kto będzie robił.

Swoją drogą kiedyś byliśmy na weselu, na którym panom kazano zdjać buty i skarpety, dano pniaczki i siekiery, na pniaczkach początkowo położono kartki papieru. Potem zawiązano im oczy a ich partnerki miały nakierować ich rękę z tasaczkiem/siekierą na pniaczek - na ich nieszczęście kartki zostały zamienione na ich własne skarpetki Wygrywał ten, który bardziej zniszczył "kartkę". Nagrodą była para skarpet dla każdego biorącego udział w konkursie
Stary 2011-07-11, 20:00   #1654
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

martitaw niezła kartki z tych skarpetek. HI

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 20:53   #1655
thea2
Zadomowienie

Cześć dziewczynki, ja na chwileczkę tylko, bo w środę ta obrona Przeczytałam wszystko

paula, tak, to ta giełda w Bronowicach Jest jeden taki sklep fajny ze ślubnymi rzeczami, jest tam wszystko, gdzie można kupować w detalu. Bo w większości sklepów to niestety tylko hurt...
Stary 2011-07-11, 20:53   #1656
martitaw
Raczkowanie

ja byłam wstrząśnięta tą konkurencją
Stary 2011-07-11, 22:52   #1657
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

A i kupiłam wczoraj buty na zmianę. Nie wiem jakim cudem babce wyszło, że obcas ma 7 cm, jak przymierzyłam w domu do tych co mam to niecały cm różnicy jest ale juz trudno, co zrobie.
mi się bardzo podobają
Cytat:
ja mam, choć nie lubię bolerek i nie jest szałowo piękne
ja tak samo ale wychodzę z założenia, że z odkrytymi ramionami do kościoła się nie wchodzi, a w mojej opinii większość welonów nie zakrywa ramion

Cytat:
hej dziewczyny dawno mnie nie było i próbuję narobić z czytaniem ale ciężko idzie...
jadę dziś na pierwszą przymiarkę sukienki tylko szkoda że będę musiała już wziąć do domu a nie mam zbytnio gdzie ją zmieścić
i jak tam?

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość

Swoją drogą kiedyś byliśmy na weselu, na którym panom kazano zdjać buty i skarpety, dano pniaczki i siekiery, na pniaczkach początkowo położono kartki papieru. Potem zawiązano im oczy a ich partnerki miały nakierować ich rękę z tasaczkiem/siekierą na pniaczek - na ich nieszczęście kartki zostały zamienione na ich własne skarpetki Wygrywał ten, który bardziej zniszczył "kartkę". Nagrodą była para skarpet dla każdego biorącego udział w konkursie
fajne
edit: przypomniała mi się zabawa na jednym weselu- panowie musieli wbić jak najszybciej gwóźdź młotkiem do drewienka wygrał starosta, a przegrał chłopak z miasta

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2011-07-11 o 22:54
Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 08:08   #1658
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
my jak byliśmy w tamtym roku to daliśmy kase w kopercie. zeby rodzice sami cos kupili. wydaje mi sie ze tak jest najlepiej kupia co chca, zamiast dostac niepotrzebny prezent
Wolałabym właśnie dac prezent. Rodzice są kasiaści więc wolałabym cos żeby dziecko miało pamiątkę.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 08:43   #1659
Kaja83
Raczkowanie

Cytat:
Wolałabym właśnie dac prezent. Rodzice są kasiaści więc wolałabym cos żeby dziecko miało pamiątkę.
Ja ostatnio jak byłam na chrzcinach kupiłam biblię ilustrowaną taką w twardej oprawie rodzinną. Jest to zawsze pamiątka.

Co do zabaw weselnych to my palnujemy tylko takie dla wszytskich gości, oboje z TŻ nie lubimy zabaw do których trzeba ludzi zmuszać czy wyciągać siłą a na większości wesel których byłam tym się to kończyło.
Kaja83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:17   #1660
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Ojejku, nie nadazam z nadrabianiem

Juz trzymam kciuki coby sniegu nie bylo

za dni.

Moj widzial na zdjeciach z poszukiwan sukni, bo uparl sie jak male dziecko, ze musi zobaczyc
Ale nie wiedzial efektu koncowego, tak jak u Ciebie

za zalatwione sprawy

Super, udany dzien

WOW. 25 dni!!!! Malutko.
To bedziecie w Polsce tylko 4 dni przed slubem???
My tez za 3 tygodnie jedziemy juz
Lecimy w piatek, tydziem przed slubem i zostajemy na tydzien po.

Bylam wczoraj u spowiedzi i ksiadz mnie nie chcial wyspowiadac bo powiedzialam ze mieszkamy razem Teraz musze szukac inego kosciola bo TZ ma juz podpis z 1szej spowiedzi wiec ja tez musze miec dwie!

Co do chrzcin to sa takie rozne pamiatki chrztu i mysle ze fajnie miec pozniej cos takiego. Mozesz tez cos do tego dokupic jakas zabawke czy ubranka.
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:45   #1661
jagoda221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Też właśnie mam taką nadzieję... Co do zabaw, mam kilka, większość już wymieniona tu, albo w temacie "zabawy weselne". U nas na pewno będzie pociąg, kaczuchy, chusteczka (jak dj znajdzie podkład), karoca albo zoo, gorące krzesła, test na zgodność. Czy coś jeszcze - jak starczy czasu, to czemu nie. Z tego co podsłuchałam (tak, wiem, niedobra jestem) to znajomi chcą nam na poprawinach coś urządzić.
jak ktoś będzie chciał to mogę wysłąć zabawy weselne mam ich 12 stron około 60 zabaw, tylko dajcie znać.

13.08.2011 - szczęśliwa żonka
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:10   #1662
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
jak ktoś będzie chciał to mogę wysłąć zabawy weselne mam ich 12 stron około 60 zabaw, tylko dajcie znać.
to ja poproszę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:58   #1663
pati1750
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
zdaje relację z przymiarki... suknia jednak została jeszcze w salonie ale w czwartek będzie już w domu.. zostało do poprawki podpiąć tasiemki do tremu (na początku nawet nie wiedziała że moja suknia ma tren ) przyszyć ramiączka na haftkach i skrócić tiul z przodu i przyszyć aplikację na welonie. zdjęć niestety nie mam bo w całym tym zamieszaniu nie wzięłam aparatu mojej mamie aż się łezka zakręciła w oku jak mnie w niej zobaczyła w domu mam póki co butki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2135.jpg (86,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2137.jpg (75,4 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez pati1750
Czas edycji: 2011-07-12 o 11:07
pati1750 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:17   #1664
Karenw
Wtajemniczenie

GG do Karenw

Dziewczyny doradzcie mi bo motam się już tydzień i nie mogę się zdecydować. Będę mieć fioletową biżuterię, no i raczej wolałabym kolczyki nie takie przy uchu, tylko trochę wiszące. I teraz pytanie ... mam dość mocno zdobiony gorset - cyrkonie, jakieś perełki itp. (prosty nie w serduszko) czy powinnam też mieć jakiś wisiorek, czy jakieś delikatne korale. Czy tylko jakieś bardziej zdobne kolczyki? Nie będzie za dużo, albo nie będzie za łyso. Kurcze nie mogę się zdecydować. No i kolczyków odpowiednich też nie mogę znaleźć. Czy mają być wyraziste, żeby było widać kolor fioletowy, czy raczej takie delikatne z poblaskiem fioletu. Bo chciałam dobrać kolorem do butów, kwiatka we włosach no i bukietu. No i oczywiście Tż będzie miał krawat fioletowy, butonierkę i spinki. Ehh, gorzej mi idzie niż wybór sukni ślubnej
Karenw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:45   #1665
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
zdaje relację z przymiarki... suknia jednak została jeszcze w salonie ale w czwartek będzie już w domu.. zostało do poprawki podpiąć tasiemki do tremu (na początku nawet nie wiedziała że moja suknia ma tren ) przyszyć ramiączka na haftkach i skrócić tiul z przodu i przyszyć aplikację na welonie. zdjęć niestety nie mam bo w całym tym zamieszaniu nie wzięłam aparatu mojej mamie aż się łezka zakręciła w oku jak mnie w niej zobaczyła w domu mam póki co butki

Cytat:
Napisane przez Karenw Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradzcie mi bo motam się już tydzień i nie mogę się zdecydować. Będę mieć fioletową biżuterię, no i raczej wolałabym kolczyki nie takie przy uchu, tylko trochę wiszące. I teraz pytanie ... mam dość mocno zdobiony gorset - cyrkonie, jakieś perełki itp. (prosty nie w serduszko) czy powinnam też mieć jakiś wisiorek, czy jakieś delikatne korale. Czy tylko jakieś bardziej zdobne kolczyki? Nie będzie za dużo, albo nie będzie za łyso. Kurcze nie mogę się zdecydować. No i kolczyków odpowiednich też nie mogę znaleźć. Czy mają być wyraziste, żeby było widać kolor fioletowy, czy raczej takie delikatne z poblaskiem fioletu. Bo chciałam dobrać kolorem do butów, kwiatka we włosach no i bukietu. No i oczywiście Tż będzie miał krawat fioletowy, butonierkę i spinki. Ehh, gorzej mi idzie niż wybór sukni ślubnej
ja bym została przy samych kolczykach

Stary 2011-07-12, 12:04   #1666
blueberry88
Zakorzenienie

Karenw, ja musiałabym to zobaczyć. Hm, miałam mieć tylko kolczyki, ale okazało się, że jest za łyso i tak musiałam zamówić naszyjnik. A moje kolczyki są wiszące i całkiem okazałe - niestety nie wystarczyły.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 12:08   #1667
Karenw
Wtajemniczenie

GG do Karenw

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Karenw, ja musiałabym to zobaczyć. Hm, miałam mieć tylko kolczyki, ale okazało się, że jest za łyso i tak musiałam zamówić naszyjnik. A moje kolczyki są wiszące i całkiem okazałe - niestety nie wystarczyły.
A też masz zdobioną górę sukienki? Boję się bo w sukience są białe cyrkonie i kryształki no i jak dam coś jeszcze na dekolt - a będzie to koloru fioletowego to będzie się gryzło.
Stary 2011-07-12, 12:26   #1668
Karenw
Wtajemniczenie

GG do Karenw

To jest góra mojej sukienki. Tylko ja nie mam tych ramiączek. Bo ta suknia była naszykowana dla innej dziewczyny i zdążyłam zrobić zdjęcie jak wygląda z ramiączkami (mi się bardziej podoba bez). A na drugin zdjęciu ja w sukience.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ar2642.jpg (45,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 123.jpg (103,0 KB, 78 załadowań)

Edytowane przez Karenw
Czas edycji: 2011-07-12 o 12:35
Stary 2011-07-12, 12:29   #1669
magratka
Rozeznanie

Cytat:
To jest góra mojej sukienki. Tylko ja nie mam tych ramiączek. Bo ta suknia była naszykowana dla innej dziewczyny i zdążyłam zrobić zdjęcie jak wygląda z ramiączkami (mi się bardziej podoba bez).
Ja bym dobrała coś zrobionego z przezroczystych kryształków. Suknia ma bogato zdobioną górę, więc obawiam się, że może być za dużo wzorów i kolorów.
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:11   #1670
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Ja bym dobrała coś zrobionego z przezroczystych kryształków. Suknia ma bogato zdobioną górę, więc obawiam się, że może być za dużo wzorów i kolorów.
Ja też
Myślę jednak, że coś delikatnego na szyję się przyda.
Poza tym ślicznie wyglądasz w swojej sukni!
Stary 2011-07-12, 13:54   #1671
Niuniaczek
BAN stały

Czy zamawiałyście już tuby styrzelające? myślałam że to będzie prost ale już sama nie wiem które wybrać? np wybierać te cienkie a długie czy krótkie a grube ....? praktycznie wszystkie strzelają na od 6 do 10 m . Czy długość tuby ma znaczenie? czy dobrze myślę że jak jest wyższa to automatycznie wyżej strzela?

Chce uniknąć sytuacji w której goście strzelą zza wysoko (bo widziałam kiedyś taką sytuacje ) albo za nisko,że nawet nad głowy nie poleci
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:04   #1672
blueberry88
Zakorzenienie

Niuniaczek, ja kupiłam 4 tuby o długości 60 cm. W każdej ma być w przybliżeniu 330 płatków. Powiem Ci, że jak ja ich szukałam, to te same tuby raz były przedstawiane jako strzelające 6m, 8m, a raz 10m w górę... Nie wiem, jak jest naprawdę.
Stary 2011-07-12, 14:13   #1673
Niuniaczek
BAN stały

Ale rozumiem że są jeszcze nie wypróbowane ? No właśnie tak jest że te same są czasami dwa razy droższe i w opisie sa różne wysokości podane a wyglądają idenycznie
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:07   #1674
aga-6
Raczkowanie

Cytat:
Jak dla mnie wiszące kolczyki są wystarczające tym bardziej, że chce je mieć w kolorze fioletu. Najlepszym rozwiązaniem byłyby gdybyś podczas przymiarki przyłożyłam jakiś wisiorek i sprawdziła czy nie za bardzo się wtedy wszystko świeci.
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:36   #1675
stubbornme
Zadomowienie

Karenw - hm... ja bym została tylko przy kolczykach za dużo się będzie działo jak dodasz coś na szyje. Ja mam tak samo i próbowałam w salonie i takiej i takiej opcji i jak jest poza kolczykami to jest już za DUŻO !

a ja mam pytanie OGÓLNE do Was...

będziecie miały coś na ramionach?
etole?bolerko?welon zarzucony?
chodzi mi o mszę... bo wystraszyła mnie znajoma że koniecznie muszę mieć bolerko, a ja mam suknie bez ramiączek i taki welon opadający na ramiona no i nie wiem... bolerko jakieś musi być?: confused:

stubbornme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:43   #1676
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stubbornme Pokaż wiadomość
K
a ja mam pytanie OGÓLNE do Was...

chodzi mi o mszę... bo wystraszyła mnie znajoma że koniecznie muszę mieć bolerko, a ja mam suknie bez ramiączek i taki welon opadający na ramiona no i nie wiem... bolerko jakieś musi być?: confused:
jak już to tylko welon, żadnego bolerka/etoli/szalu itd

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-07-12, 17:49   #1677
stubbornme
Zadomowienie

no właśnie ja też nie chcę.
mam bolerko-wstręt
ksiądz chyba nie może mi KAZAĆ? ani robić afery?

stubbornme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:50   #1678
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
mam bolerko-wstręt
chyba nie powinien

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-07-12, 18:59   #1679
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
mam bolerko-wstręt
Raczej ksiądz Ci nic nie narzuci. To zależy od Twoich przekonań. Ja mimo, że też za bolerkami nie przepadam, to raczej nie zdecydowałabym się iśc bez okrycia i znalazłam nawet bolerko, które mi odpowiada.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:02   #1680
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
ja będę miała bolerko, mimo że nie lubię uważam że coś na ramionach trzeba mieć, a większość welonów jest niewystarczająca kwestia przekonań
a co do księdza to zależy na jakiego trafisz... osobiście uważam, że powinien kazać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości