|
|
#1651 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grubsze i gęstsze włosy
Cassię możesz traktować jak odżywkę. Tam jest żółty barwnik, ale to nie działa tak samo jak henna.
Jeśli mieszanka zawiera lawsonię, to może zmienić kolor włosów na rudy/pomarańczowy. Jeśli jest jej bardzo mało, to pewnie nic nie będzie widać, ale mimo wszystko ryzyko istnieje. |
|
|
|
|
#1652 |
|
Raczkowanie
|
Za pozno, bo juz to zamowilam :<
Nie chcę zadnej marchewki na glowie o.O Ale to dziwne, ze sprzedawca napisał, ze nie zmienia koloru. Dlaczego mialby klamac? Jesli juz zaryzykuje i naloze to na glowe, to potrzymam krotko, moze barwnik sie wtedy nie uwolni tak bardzo :P ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Jednak i tak mam nadzieje, ze nie masz racji i pogrubi mi to wlosy Nawet jesli mialby to byc efekt placebo
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
Ona się szybko zmyje. Kolor, który wychodzi nie jest niestety twarzowy, jest taki brudnożółty. Niemniej jednak jest naprawdę superodżywką i włosy po niej mają piękny połysk. Warto to położyć. Dziewczyny na LU pisały,że robiły płukanki fioletowe i odcień nabierał ładniejszej barwy. Ponadto cassia to ponoć zwykły senes za 2,5zł bodajże 50g, tylko to nie będzie cassia abovata a inna odmiana. Efekt podobno identyczny.
Właśnie go zamówiłam na allegro i obadam czy to prawda. Trzeba tylko liście zmielić w młynku na puder. Z tego co wymieniają na LU grubsze włosy są po nizoralu, cysteinie,również doustnie, warto kłaść proteiny, po żelkach(koniecznie w kształcie misia ),niacynamid w większych ilościach dodawany do wcierek pogrubia, skórka jabłek i winogron.Proteiny nie wiem czy pogrubiają, ja tego nie zauważyłam, ale jestem z nich zadowolona. A barwnik się uwolni, bo ja od razu położyłam na głowę i wzięło. P.S. Jak chcesz przyciemnić to na pewno nie cassię kładź. Są inne zioła przyciemniające.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-02-27 o 23:51 |
|
|
|
|
#1654 |
|
Raczkowanie
|
Olejek rycynowy mi wystarczajaco przyciemnia :P
Poloze ta cassie i zobacze co wyjdzie. Jesli kolor(o ile w ogole jakis powstanie) szybko zejdzie to nie ma problemu :P W sumie moje blond wlosy ciagle zmieniaja kolor, wiec nie robi mi to tak ogromnej roznicy, byle jakas marchewka mi nie wyszla ^^ ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Ja słyszałam ze keratyna jeszcze pogrubia, za niedlugo ma mi dojsc z mazidel ^^ A poki co to zageszczam wlosy, juz mam mase nowych na czubku glowy i w ogole tam ich jest ze 2 razy wiecej niz na przyklad na koncach :P ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- No i jednak zadna z was nie uzywala konkretnie tej cassi z allegro, wiec zaufam sprzedawcy i wierze na slowo ze rzeczywiscie nic nie zrobi z moim kolorem wlosow ![]() A co do henny to moja kolezanka farbuje regularnie juz gdzies od roku albo nawet wiecej i twierdzi ze pogrubilo jej to wlosy :P Inna kolezanka rowniez farbuje ta sama henna i ma chyba z 3 razy grubsze wlosy niz miala kiedys. |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja używałam cassii henneNatur BLOND z dopiskiem gold blond i fair blond.
|
|
|
#1656 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczynki chciałabym kupić sobie clipy, czy możecie mi pomóc w wyborze? Na razie chce wziąć jakieś na próbę więc nie muszą być bardzo drogie i bardzo dobre, chce sprawdzić jak nosi się takie clipy, czy jest to wygodne, czy mi pasuje
Pliss pomocy ![]() http://allegro.pl/pasma-clip-in-wlos...479296846.html http://allegro.pl/treski-clip-in-sze...479407745.html http://allegro.pl/treski-clip-in-wlo...479296847.html http://allegro.pl/najgestszy-zestaw-...479541084.html - fajne chociaż strasznie dużo tego jak dla mnie |
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, piszecie że keratyna pogrubia, mogłybyście mi opowiedzieć o co chodzi albo skierować do odpowiedniego wątku?
![]() bo nie wiem o co chodzi zupełnie z tą keraryną. tylko wiem że można kupić hydrolizowaną keratynę i dodawać sobie np do odżywki ale nic więcej nie wiem na ten temat
|
|
#1658 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Proteiny wielkocząsteczkowe natomiast będą pogrubiać włos poprzez przyleganie do niego. Potrwa to jednak do kolejnego mycia. Dodam jeszcze, że sama stosowałam psikadła keratynowe i pogrubienia nie zauważyłam. Regularnie dodaję zaś keratynę do odżywki i również nie zaobserwowałam wzrostu objętości włosa. Co najistotniejsze - włosy mam zdrowe.
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja teraz niezadługo będę robić maski z serwatki w proszku. Podobno ma pogrubić. Zobaczymy czy się uda.
|
|
|
|
|
#1660 |
|
|
Bardzo chętnie poczytam o efektach stosowania tych maseczek
|
|
#1661 |
|
Rozeznanie
|
pamiętam że na mega wypadanie pomogły mi ampułki Radical, włosy mi odrosły te co wypadły i faktycznie te antenki miałam grubsze tak gdzieś o 30 %
zużyłam wtedy 2 opakowania
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mała reklama wątku, aby coraz więcej wizażanek zapuszczających włosy się przyłączyło
![]() Zapraszam do wątku: Zapuszczanie włosów - nasza kuracja (bez dyskusji i komentarzy) / klik / - tutaj opisując swoją kuracje jeśli włosy Wam przyspieszyły pomożecie wielu dziewczynom w pomysłach ![]() Instrukcja w #1 poście
|
|
#1663 |
|
Przyczajenie
|
Witam
slyszalam o tym, ze olejek rycynowy podobno wspaniale dziala na wypadanie i porost wlosow. Czy to prawda? Ktoras z Was posiada jakies doswiadczenia zwiazane z tym olejkiem? Jak go stosowac? |
|
|
|
|
#1664 |
|
|
W tym wątku i jego 1. części na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie
|
|
#1665 |
|
Wtajemniczenie
|
Otóż dziś po raz pierwszy położyłam serwatkę. Przyszło 5,5kg w wielkim pudle, więc będę to jeść, kłaść na włosy i się w tym kąpać. Data ważności 1.10.2011, a wyprodukowane 1.02.2011. Strasznie krótko ważne. Dodałam do maski, bo to się rozpuszcza całkowicie w wodzie i takie mleczko wychodzi, a nie masa. Potrzymałam z pół godziny i efekt podobny jak po proteinach, ale bez sztywności. Różnica taka,że włosy bardzo miękkie, a proteiny mi jakby usztywniały deko. Chyba zwiększa połysk ale muszę się jeszcze upewnić, bo położyłam wcześniej naftę i nie wiem czy to nie efekt nafty. Chyba trochę puch się robi niestety, nie zbija w pukle. Następnym razem sprawdzę bez nafty. |
|
|
|
|
#1666 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
A co kładłaś po serwatce? Cytat:
|
|
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba trochę rozmiękcza jednak.
Kładłam ją tylko z odżywką morelową alterry.Na mleczko Nivea i żele dla lokowatych mam uczulenia , a lnianego akurat nie miałam więc nic już więcej nie dałam. Włosy się pokręciły mocniej ale nie trzymały sie kupy. Wprawdzie bez stylizacji to trudno się dziwić,ale czasami i bez stylizacji bywało lepiej , bo były bardziej zwarte. Mimo to w tej chwili jest już lepiej niż od razu po myciu więc nie mogę pwiedzieć,że serwatka jest be. Ale z polecaniem jej jeszcze się wstrzymam i zobaczę jak to podziała kilka następnych razy i ze stylizacją na lniany. |
|
|
|
|
#1668 |
|
Przyczajenie
|
ja mam duży problem z włosami. Jesterm bardzo jasną blondynką, nie farbuję włosów.
Włosy mam ciężkie, rzadkie, słabe, cienkie, przetłuszczające się Na dodatek wypadają mi garściami, różnicę już widać ![]() Proszę pomóżcie! Nie stosuję żadnych diet. Nie wiem co się z nimi dzieje. Zależy mi aby mieć mocne, grube, gęste włosy. Jeśli możecie to polećcie też coś na porost włosów, chciałabym go przyśpieszyć. A znacie może jakieś sposoby domowe na nadanie blond włosom odcieniu rudawego? Ale takiego mega delikatnego rudego, dosłownie samego odcieniu. |
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli bedzie to lysienie androgenowe, to jest pare sposobow bez uzycia hormonow, jak to zatrzymac. jesli ogolne oslabienie, to jakies witaminki od srodka, wcierki od zewnatrz. przy plackowatym lysieniu to juz chyba wyzsza szkola jazdy... przyczyn moze byc w ogole pelno... jak masz dobrego dermatologa w okolicy, to warto sie wybrac a co do rudych refleksow: moze szampony z ekstraktem z henny? nie wiem, jakie tego typu sa w polsce dostepne procz np. tego z yves rocher... albo mozna niewielka ilosc czerwonej henny wyrobic z jakimis olejami czy odzywkami na maseczke i potrzymac to na glowie. tylko dla testu najpierw na jednym pasmie - przy bardzo jasnych wlosach to rozne moga byc efekty (mojej kolezance wyszly oczo✂✂✂no-rozowe, ale ona kladla cala pake henny na mega-rozjasnione wlosy)
|
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Przyczajenie
|
właśnie boję się aż takich eksperymentów
![]() Jest to wypadanie na całej glowie, włosów z dużymi cebulkami. Słyszałyście o seriach do włosów Neril Garniera i Sebiradin Lotion? Którą bardziej polecacie? Czytałam także o olejku rycynowym, liotonie Inter Fragrances...wiecie coś o tym? Czy nafta przyciemnia włosy? Jakie tabletki są najlepsze Waszym zdaniem? na włosy i paznokcie, bo one równie słabe mi się zrobiły ostatnio
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale widzę że jesteś nowa więc dam Ci mały skrót ;D Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V Wcześniejsze części: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część III Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- wątek zbiorczy Zapuszczanie włosów Grubsze i gęstsze włosy Walka o zdrowe i piękne włosy część VII Zapuszczanie włosów - nasza kuracja (bez dyskusji i komentarzy) Oleje i olejki do włosów - kontynuacja Amla- indyjskie olejki do włosów Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY Wszystko na temat plukanek do wlosow-watek zbiorczy Woda pokrzywowa, woda brzozowa? Ziołowo/Mazidłowo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie włosów Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy...... ![]() Olejek rycynowy do włosów Składy kosmetyków: Lista zanalizowanych kosmetyków do włosów przez syrenka Lista przeanalizowanych kosmetyków do włosów przez 'Estelle' Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy) Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic Dyskusja i pytania do: analiz, składów kosmetyków oraz różnych składników _________________ Ja używam tylko Liotonu Seboradin - jestem zadowolona. Łączę go z 40 kroplami: olejku rozmarynowego i lawendowego. Tabletki: stosowałam belissę - zero efektu. Teraz stosuję Biotynę i Humawit Z (patrz moja stopka) i paznokcie rosną jak szalone i są mocne (zawsze mi się łamały). Ale też włosy w innych partiach ciałach, nie tylko na głowie się wzmocniły i rosną szybciej. Co do reszty to zapraszamy do wątków ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-07-24 o 13:17 |
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Przyczajenie
|
dzięki!
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
Załączam linka o produktach, które pogrubiają włos, może warto zastanowić się nad własnorobną wcierką? Temat zostawiam Wam do przemyślenia. Ja nie mam ŁA, ale stosuję niektóre produkty i włosy rzeczywiście odrosły grubsze, działa też na gęstość, aczkolwiek u mnie pełnego sukcesu nie ma, no cóż, o pełen odrost powalczę jeszcze pewnie wiele miesięcy, jeśli nie lat.
http://www.laboratoriumurody.pl/foru...nych,t935.html generalnie polecam lekturę tego forum, wiedza ogromna i niezwykle pomocna. Polecam jednak porobić notatki, bo można się pogubić. http://www.laboratoriumurody.pl/foru...6461ac49561c88
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na tym forum informacje są bez porownania bardziej skupione i piszą w nim dziewczyny znające się na rzeczy. Po wcierkach samorobnych włosy rosły mi najlepiej choć musiałam non stop myć głowę. Teraz z lenistwa wcieram gotowce i to jednak nie jest to samo, tyle że wygodniejsze. A co Ty teraz wcierasz Mario?
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-08-12 o 00:40 |
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz mam gotowce: Osmotics Cosmeceuticals FNS Serum: http://www.osmotics.com/products/fns...ent-serum.html Nioxin Follicle Booster oraz szeroko znany na forum Seboradin z żeń szeniem, którego wzbogacam kofeiną, witaminą B3 oraz l-argininą Ta pierwsza pozycja nie jest dostępna w Europie, ja moja mam z Truskawki. Nioxin też mam z Truskawki, bo w Polsce go nie ma. Ogólnie włosy zgęstniały, są takie sprężyste, polecam te produkty, aczkolwiek są drogie. Jak je wykończę wracam do Loxonu + dodatki ze sklepów z pół produktami, czyli adenozyna, skórka jabłka, wit B3, władca włosów, kwas hialuronowy poniżej 50 tys daltonów, piperyna, może cococin.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
Mario221, a pochwal się jak stosujesz cococin? Kupiłam go niedawno i bardzo ciężko jest mi go rozpuścić w wodzie. Za każdym razem zostają jakieś farfocle, które zapychają spryskiwacz
|
|
|
|
|
#1678 |
|
Wtajemniczenie
|
Cococinu juz nie stosuję, ładni po nim włoski gęstniały, na pewno do niego wrócę. Niestety, nie wszystkie ekstrakty dobrze się rozpuszczają, czasami zostają farfocle, chociaż wydaje mi się, że w przypadku cococinu akurat raczej ich nie było. Musisz długo i dokładnie mieszać
|
|
|
|
#1679 |
|
Raczkowanie
|
Świetny temat! Aktualnie ja również walczę o poprawienie kondycji włosów i cieszę się, że znalazłam ten wątek na forum. Moją kurację rozpoczęłam tydzień temu. Na razie składa się ona ze stosowania szamponu Dermena, który ma zaradzić zwiększonemu wypadaniu włosów ale też stymulować ich odrastanie (zobaczymy). Łykam też ogólnowzmacnający preparat maxivit i biorę kapsułki Doppel herz Na włosy i paznokcie. Planuję jeszcze włączyć do kuracji jakąś odżywkę, płukanki ziołowe i pić ziołowe herbatki, więc cieszy mnie, że w tej materii mogę wspomóc się doświadczeniem innych. W końcu włosy to podobno połowa urody
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Nawet jesli mialby to byc efekt placebo
),niacynamid w większych ilościach dodawany do wcierek pogrubia, skórka jabłek i winogron.

Na dodatek wypadają mi garściami, różnicę już widać