Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 23:38   #181
Hepe
Raczkowanie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cześć Dziewczyny!
Niniejszym proszę o przyjecie mnie do szanownego grona mamuś wiosennych 2012
II kreseczki ujrzałam w sobotę, jestem w połowie 5tc.
Jest to moja 3 ciąża (pierwsza poroniłam w 14tc , z drugiej mam 2,5 letnia córeczkę ), staraliśmy sie o rodzenstwo dla corci TZ 7 cykli no i wreeeeeeeeszcie sie udało . Jutro dopiero ide na krew, a w pod koniec przyszłego tyg na usg. Objawów typowo ciążowych brak (na co nie narzekam :P) , we wcześniejszych miałam tak samo - jedynie senność i wyczulenie na zapachy.Niestety nie obiecuję, stałego ,,udzialu" w wątku, z uwagi na bardzo absorbującą prace za dnia, bardzo absorbujące dziecię wieczorami no i ostre ataki senności - jeśli uda mi sie w ogóle ,,nie odpaść" razem z córką co ostatnio jest nagminne. Niemniej, postaram sie być względnie na bieżąco, tymczasem życzę wszystkim mamusiom spokojnych snów i wspaniałych kolejnych 9 m-cy
Stary 2011-07-12, 07:21   #182
Zariah
Rozeznanie

Witaj Hepe gratulacje
Wpadaj do nas jak najszczęściej.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 07:36   #183
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Wow... dziewuszki. Nie było mnie jeden dzień (wjazd służbowy - zero netu!) a tu tyle kulinarno-oryginalnych postów się pojawiło he he

Witam wszystkie nowo przybyłe mamusie
gratulacje

Lista jest już w pierwszym poście - na razie baardzo ograniczona bo info mi brakuje

Emi - ładnie Cię BYou skróciłą - super że wszystko jest ok!
26.7 to za 2 tyg więc już będzie 6-7 tydzień. Na pewno będzie już widać serducho

Mamuski kochane ależ żeście kombinacje natworzyły żywieniowe
Opowiadałam TŻ towi to tylko się patrzył na mnie podejrzliwie i pyta kiedy ja zacznę
----------------------------------------------
GIN mi odpisał. Wizyta dopiero 22.07
Haniu (no śliczne to imię )ja wiem że masz rację i nie ma co biegać wcześniej ale ja mam straaaaszliwy charakter i się zadręczam myślami głupimi.

Słuchajcie kochane. Powiedzcie mi coś bo ja normalnie świra dostaję. Nie mam żadnych - dosłownie żadnych! - objawów ciąży (oczywiście oprócz braku okresu i gazyliona testów ciążowych wykonynych niemal codziennie żeby zobaczyć czy kreska ciemnieje, czy indykator pokazuje postęp itd.) Nie bolą mnie piersi, nie mdli mnie, nie mam zachcianek, nie jestem senna, nie siusiam...

Wyczytałam że mdłości są zwiastunem pomyślnego przebiegu ciąży i że kobiety które mają mdłości mają dużo większe szanse uniknięcia poronienia i oczywiście teraz ryczę jak głupia

--------------------
jutro zjawię się wcześniej bo teraz już wszystkie śpią wypoczywajcie kochane, do jutra
Nie czytaj takich rzeczy, bo normalnie sie nalezy!! Jest naprawde wiele kobiet ktore nie maja zadnych objawow a ciaza przebiega prawidlowo, u niektorych mdlosci nie ma w ogole, u innych pojawiaja sie po prostu pozniej.

Cytat:
Napisane przez Hepe Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Jest to moja 3 ciąża (pierwsza poroniłam w 14tc , z drugiej mam 2,5 letnia córeczkę ), staraliśmy sie o rodzenstwo dla corci TZ 7 cykli no i wreeeeeeeeszcie sie udało . Jutro dopiero ide na krew, a w pod koniec przyszłego tyg na usg. Objawów typowo ciążowych brak (na co nie narzekam :P) , we wcześniejszych miałam tak samo - jedynie senność i wyczulenie na zapachy.Niestety nie obiecuję, stałego ,,udzialu" w wątku, z uwagi na bardzo absorbującą prace za dnia, bardzo absorbujące dziecię wieczorami no i ostre ataki senności - jeśli uda mi sie w ogóle ,,nie odpaść" razem z córką co ostatnio jest nagminne. Niemniej, postaram sie być względnie na bieżąco, tymczasem życzę wszystkim mamusiom spokojnych snów i wspaniałych kolejnych 9 m-cy
witaj i gratuluje

A mi wczoraj sie tak slabo i zle zrobilo ze malo nie zemdlalam jak pisalam na forum to czulam juz jak mi sie w glowie kreci i rece zaczely sie trzasc.... no i biala jak sciana sie zrobilam, polozylam sei z nogami do gory zawolalam meza i mnie wachlowal... po kilkunastu minutach poczulam sie lepiej .... masakra. Mam nadzieje ze nie powtorzy mi sie to w pracy....

zmykam kochane, milego dnia
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 07:58   #184
Zariah
Rozeznanie

Emi dzięki kochana. Mój TŻ to już mnie nawet nie chce słuchać. Podziwiam go za spokój zjakim znosi moje histerie

Dobrze że już się czujesz lepiej troszkę. Trzymam kciuki żeby już się więcej nic podobnego nie przytrafiło. Dobrze że miałaś TŻta do pomocy...trzymaj się mocno i miłej pracy!

Stary 2011-07-12, 09:35   #185
kosz_marna
Przyczajenie

Widzę, że kulinarne szaleństwo na wątku zapanowało Aż mnie zaczęło ssać w żołądku Oj, znęcacie się baby nade mną bo my akurat przed urlopem jesteśmy i w tym tygodniu czeka mnie niewdzięczne zadanie opróżnienia wszystkiego co zostało w lodówce. Muszę się nieźle nakombinować, żeby te obiady jakoś wyglądały - zwłaszcza, że jakoś ostatnio na kulinarne eksperymenty ochoty brak Dzisiaj jajko sadzone chyba na szybcika.

Generalnie moja rodzina też mocno w zupach zakochana, ale to za sprawą mojej córeczki, która wszystkie, bez wyjątku, uwielbia.

Zazdroszcze wczuwających się TŻ-tów, mój z tych niedowiarków, co czeka aż będzie mógł naocznie się przekonać, że mi ciężej Ja staram się w weekendy wypoczywać, bo w tygodniu albo ja albo on w pracy.

Objawów ciążowych nie zaobserwowałam (nie martw się Zariah). Tylko wieczorami brzuch mnie pobolewa ale to chyba dlatego, że Julka w ciągu dnia wysysa ze mnie resztkę sił

Hepe - ja też mam problem z powrotem do męża po przeczytaniu bajeczki. Wczoraj chyba usnęłam wcześniej niż Julka

BYou, moje posty też są tak długo moderowane - też jestem nowa. Troche to wkurzające

Dziecko wstało, czas zacząć dzień
kosz_marna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:36   #186
hania811
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:

Emi - ładnie Cię BYou skróciłą - super że wszystko jest ok!
26.7 to za 2 tyg więc już będzie 6-7 tydzień. Na pewno będzie już widać serducho

Mamuski kochane ależ żeście kombinacje natworzyły żywieniowe
Opowiadałam TŻ towi to tylko się patrzył na mnie podejrzliwie i pyta kiedy ja zacznę
----------------------------------------------
GIN mi odpisał. Wizyta dopiero 22.07
Haniu (no śliczne to imię )ja wiem że masz rację i nie ma co biegać wcześniej ale ja mam straaaaszliwy charakter i się zadręczam myślami głupimi.

Słuchajcie kochane. Powiedzcie mi coś bo ja normalnie świra dostaję. Nie mam żadnych - dosłownie żadnych! - objawów ciąży (oczywiście oprócz braku okresu i gazyliona testów ciążowych wykonynych niemal codziennie żeby zobaczyć czy kreska ciemnieje, czy indykator pokazuje postęp itd.) Nie bolą mnie piersi, nie mdli mnie, nie mam zachcianek, nie jestem senna, nie siusiam...

Wyczytałam że mdłości są zwiastunem pomyślnego przebiegu ciąży i że kobiety które mają mdłości mają dużo większe szanse uniknięcia poronienia i oczywiście teraz ryczę jak głupia

--------------------
jutro zjawię się wcześniej bo teraz już wszystkie śpią wypoczywajcie kochane, do jutra
Czyli idziemy do lekarza razem Ja na 17:20 a Ty??

To tylko 10 dni...staraj się nie myśleć o głupotach i absolutnie zakazuję czytać jakiś wyssanych z palca teorii!!

Każda kobieta inaczej przechodzi ciążę...ciesz się że nie męczą Cię mdłości czy wymioty, a nie narzekaj.

Mąż mi cały czas powtarzał, że jak ja myślę negatywnie , stresuję sie i wymyślam pierdoły to w końcu faktycznie stanie sie coś złego.
Kazał mi myśleć pozytywnie i cieszyć się, a nie zamartwiać. Udało mi sie to i naprawdę lepiej mi się żyje.

Nie rób kochana tak obsesyjnie tych testów bo się wykończysz
Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Witamy i gratulujemy

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

A mi wczoraj sie tak slabo i zle zrobilo ze malo nie zemdlalam jak pisalam na forum to czulam juz jak mi sie w glowie kreci i rece zaczely sie trzasc.... no i biala jak sciana sie zrobilam, polozylam sei z nogami do gory zawolalam meza i mnie wachlowal... po kilkunastu minutach poczulam sie lepiej .... masakra. Mam nadzieje ze nie powtorzy mi sie to w pracy....
Masz niskie ciśnienie??. Bo to takie objawy jak przy początku omdlenia.

ja niestety jestem niskociśnieniowcem...pier wszym sygnałem ciązy było omdlenie w autobusie. Wtedy nie podejrzewałm ze to od tego...tylko dzieciate koleżanki mówiły mi że to na pewno oznaka wczesnej ciąży. Teraz muszę uważać tzn powoli wstawać z łóżka, dużo spacerować i pić zieloną herbatę która mnie lekko pobudza. No i nie znoszę dusznych pomieszczeń
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:51   #187
kosz_marna
Przyczajenie

Cytat:
Nie czytaj takich rzeczy, bo normalnie sie nalezy!! Jest naprawde wiele kobiet ktore nie maja zadnych objawow a ciaza przebiega prawidlowo, u niektorych mdlosci nie ma w ogole, u innych pojawiaja sie po prostu pozniej.

witaj i gratuluje

zmykam kochane, milego dnia
Emigra, uważaj na siebie i ma nadzieję, że to tylko jednorazowe było...

Miałam jeszcze Was zapytać czy odstawiłyście kawę? Bo ja nie jestem w stanie funkcjonować bez i ograniczyłam się do ✂✂✂ej słabej filiżanki rano (z mlekiem), ale i tak trochę męczą mnie wyrzuty sumienia...
Stary 2011-07-12, 11:43   #188
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

dziewcyzny ja tez terin na marca mam - chcialam sie pzaytac jakies macie dolegliwosci ? bo ja wusmie bol sutkow i czasme raz dwa razy na dzien jakies mdlosci 3-5 sekundowe,tak nic pozatym

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 12:02   #189
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czyli idziemy do lekarza razem Ja na 17:20 a Ty??

To tylko 10 dni...staraj się nie myśleć o głupotach i absolutnie zakazuję czytać jakiś wyssanych z palca teorii!!

Każda kobieta inaczej przechodzi ciążę...ciesz się że nie męczą Cię mdłości czy wymioty, a nie narzekaj.

Mąż mi cały czas powtarzał, że jak ja myślę negatywnie , stresuję sie i wymyślam pierdoły to w końcu faktycznie stanie sie coś złego.
Kazał mi myśleć pozytywnie i cieszyć się, a nie zamartwiać. Udało mi sie to i naprawdę lepiej mi się żyje.

Ja na 18 ale czasu UK czyli na 19 polskiego

Dzieki kochane juz sie zbieram w sobie i przestaje marudzic.
Juz mam dzis lepszy humorek.

W tym tygodniu ja gotuje Nie jest to moje ukochane zajecie no ale... taka mamy umowe z TZ. jeden tydzien on, jeden tydzien ja. No wiec jak mus to mus

A pomidorowke mi mezus zrobil w niedziele - no bo czego sie nie robi dla - jak on to mowi - fasolek...
TZ chce bliznieta

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
dziewcyzny ja tez terin na marca mam - chcialam sie pzaytac jakies macie dolegliwosci ? bo ja wusmie bol sutkow i czasme raz dwa razy na dzien jakies mdlosci 3-5 sekundowe,tak nic pozatym
dolegliwosci mam zero. Nic.
Zgage mam troche i to by bylo tyle

Stary 2011-07-12, 12:23   #190
kosz_marna
Przyczajenie

Cytat:

Ja też nie odczuwam dolegliwości na razie... Chociaż chyba jestem troche bardziej "niezdarna"

Próbuję się doszukać mojego wcześniejszego postu ale jak trafił do moderacji to się jeszcze nie znalazł Napiszę więc jeszcze raz: całkowicie odstawiłyście kawę? Ja nie przeżyję bez jednej filiżanki rano (z mlekiem) i trochę mam wyrzuty sumienia z tego powodu.
Stary 2011-07-12, 12:36   #191
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na razie nie mam żadnych dolegliwości, tylko piersi mam takie jakieś miękkie

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Zariah - obliczyłam sobie datę porodu mogłabyś dopisać na pierwszej stronie wątku?
Będzie to 6-10 marzec 2012
Ciekawe czy lekarz też mi taki termin powie

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/

Edytowane przez ania20m
Czas edycji: 2011-07-12 o 12:39
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 12:43   #192
BYou
MBZ♥

hejo

Zariahhukam Cięmyśl pozytywnie i nie czytaj głupot:tak:a czas do wizyty szybko mnie jak pisze Hania
dokładne dane do listy podam Ci po wizycie 1 sierpnia

Haniu mądrze Ci Mąż mówimój mi też powtarza, że będzie dobrze i tak mam myślećszczególnie kojące są Jego słowa przed wizytą jak idętam duszą na ramieniu

Emi uważaj na siebie

kosz_marnamoje już sięnormalnie dodają, nawet sąte sprzed kilku dniwitaj

witaj Hepe i gratulacje

objawów dziś poza sennością brak i oby tak dalej bo na obiad leczo-mniam, chociaż chyba jeszcze ogórkową zrobię

_________________________ __________

Zariah i jeśli chodzi o objawy, a donoszenie ciąży to u mnie się to nie sprawdziło za pierwszym razem niestety. mialam książkowe objawy i straciliśmy Dzidzię. dlatego pozytywne myślenie i dbanie o siebie_Was_Nas

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2011-07-12 o 12:48 Powód: dopisek
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 12:51   #193
_Darcy_
Przyczajenie

Czy ja też mogę dołączyć?

Mam 26 lat, moja pierwsza ciąża i bardzo upragniona.

Dwa testy zrobione, krechy bardzo wyraźne. Dzisiaj wizyta u lekarza.

Trochę się stresuje, ale mam nadzieję że wszystko ok.

Gizmiatko ja to mam jedynie ból piersi i jestem strasznie senna, w pracy ledwo wytrzymuje, po pracy co najmniej 1,5 godz muszę się przespać
_Darcy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:01   #194
Hepe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosz_marna Pokaż wiadomość
Generalnie moja rodzina też mocno w zupach zakochana, ale to za sprawą mojej córeczki, która wszystkie, bez wyjątku, uwielbia.

Zazdroszcze wczuwających się TŻ-tów, mój z tych niedowiarków, co czeka aż będzie mógł naocznie się przekonać, że mi ciężej

Hepe - ja też mam problem z powrotem do męża po przeczytaniu bajeczki. Wczoraj chyba usnęłam wcześniej niż Julka
kosz_marna - u mnie wszystko tak samo prawie
- zupy, wszyscy sa za (najbardziej Ami)
- TZ - identiko - póki brzuchol nie bedzie pokazny - raczej nie bedzie za bardzo przejety rolą... (chyba to trochę dla tego, ze to juz kolejny raz )
- No niestety, spanie przez pol nocy u corki w lozku - to ostatnio standard
Cytat:
Podpisuję sie obiema rękami!!!! bedzie dobrze!

Cytat:
Dzieki kochane juz sie zbieram w sobie i przestaje marudzic. Juz mam dzis lepszy humorek.
W tym tygodniu ja gotuje Nie jest to moje ukochane zajecie no ale... taka mamy umowe z TZ. jeden tydzien on, jeden tydzien ja. No wiec jak mus to mus
Zuch dziewczyna, tak trzymac!
Moj TZ w ogole nie gotuje niestety... ale ja w tygodniu dbam tylko o ciepła kolację typu: bob, fasolka, sadzone, brokuły, nalesniki, parówki... etc. Corcia cale szczescie, je w przedszkolu - wiec chociaz tu mam luz

Krew oddana, zastanawiam sie nad szpitalem a co za tym idzie wyborem lekarza prowadzacego.... ehh, trudny orzech do zgryzienia.
W tym szpitalu co ostatnio, raczej nie chce znowu rodzic, lekarz prowadzaca w miarę ok, ale bez fajerwerków, a sam poród.... 12h prób urodzenia SN, a finalnie CC z uwagi na grozaca dziecku zamartwicę... no, wiec jakos nie bardzo znow mnie tam ciagnie.... Do wieczora dziewczyny, jesli uda mi sie tu wbić po ogarnięciu obowiazków domowych
Stary 2011-07-12, 13:20   #195
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
ja na razie nie mam żadnych dolegliwości, tylko piersi mam takie jakieś miękkie

Zariah - obliczyłam sobie datę porodu mogłabyś dopisać na pierwszej stronie wątku?
Będzie to 6-10 marzec 2012
Ciekawe czy lekarz też mi taki termin powie
heh to ja mam na odwrót- twarde jak skały

Zariah ja tez podam dane dopiero po wizycie u lekarza
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Haniu mądrze Ci Mąż mówimój mi też powtarza, że będzie dobrze i tak mam myślećszczególnie kojące są Jego słowa przed wizytą jak idętam duszą na ramieniu

objawów dziś poza sennością brak i oby tak dalej bo na obiad leczo-mniam, chociaż chyba jeszcze ogórkową zrobię

Zariah i jeśli chodzi o objawy, a donoszenie ciąży to u mnie się to nie sprawdziło za pierwszym razem niestety. mialam książkowe objawy i straciliśmy Dzidzię. dlatego pozytywne myślenie i dbanie o siebie_Was_Nas
To może teraz Wszystkie razem powtarzajmy sobie jak mantrę- BĘDZIE DOBRZE

heh..mi przeszła chęć na leczo..chce mi sie spaghetti bolognese I będzie dziś na obiad..a raczej kolacje bo ok 19 dopiero

Cytat:

Zuch dziewczyna, tak trzymac!
Moj TZ w ogole nie gotuje niestety... ale ja w tygodniu dbam tylko o ciepła kolację typu: bob, fasolka, sadzone, brokuły, nalesniki, parówki... etc. Corcia cale szczescie, je w przedszkolu - wiec chociaz tu mam luz

Krew oddana, zastanawiam sie nad szpitalem a co za tym idzie wyborem lekarza prowadzacego.... ehh, trudny orzech do zgryzienia.
W tym szpitalu co ostatnio, raczej nie chce znowu rodzic, lekarz prowadzaca w miarę ok, ale bez fajerwerków, a sam poród.... 12h prób urodzenia SN, a finalnie CC z uwagi na grozaca dziecku zamartwicę... no, wiec jakos nie bardzo znow mnie tam ciagnie.... Do wieczora dziewczyny, jesli uda mi sie tu wbić po ogarnięciu obowiazków domowych
Mój też nie gotuje...jedyne co umie robić to kanapki na kolację

Wybór lekarza prowadzącego też mi spędzał sen z powiek. Wszystkie koleżanki radzą kogo innego. Jak w końcu podjęłam decyzję, to znowu z terminem był nie lada problem. Tylko dzięki znajomościom mam ten 22 lipca, bo pierwszy termin który podała mi położna był na 5 września

Odwiedzaj nas jak tylko możesz..przyda się racjonalizm doświadczonej mamy

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2011-07-12 o 13:26
Stary 2011-07-12, 14:03   #196
Zariah
Rozeznanie

Moje kochane pocieszaczki
tu nie mialam za duzego wyboru lekarza prowadzacego. Wybralam tego ktorego najczesiciej polecaja na forach internetowych i zobaczymy co bedzie

leczo, bolognese alez sie glodna zrobilam.
a moze zrobie dzis nalesniki ? mniam miam mniam

Stary 2011-07-12, 14:12   #197
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Moje kochane pocieszaczki
tu nie mialam za duzego wyboru lekarza prowadzacego. Wybralam tego ktorego najczesiciej polecaja na forach internetowych i zobaczymy co bedzie

leczo, bolognese alez sie glodna zrobilam.
a moze zrobie dzis nalesniki ? mniam miam mniam
nalesniki dobra sprawa;] hihi

ahh to widze z eni tylko mnie nie mecza dolegliwosci tzw ciazowe uffff bo sie bac zaczelam ;']

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:41   #198
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

--------------------
Kochana, nie panikuj! Ja też nie mam żadnych wskazujących objawów, jedynym objawem był lekki ból brzucha i może zgaga przez kilka dni z rzędu, której nigdy nie miewam(a jeśli już to baaaaardzo, baaaaardzo żadko!). Piersi mnie nie bolą, choć nieco się zmieniły w sensie jakby lekko powiększyły, mdłości czy zmęcznia nie odczuwam, zmienionych smaków czy wrażliwości na zapachy, nic z tych rzeczy! A jednak test wskazał 2 kreski, a robiłam już 2 razy. Muszę od czasu do czasu spojżeć sobie na nie, bo aż nie chce mi się wierzyć, żę się udało, ale studzę swój entuzjazm, bo na razie to początki, nie chciałabym, żeby z fasolką coś się stało! Zresztą, tak jak mówią inne dziewczyny, na niektóre mamuśki czas na objawy przyjdzie póżniej, kwestia indywidualna! Pozdrawiam
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:23   #199
karolca
Zakorzenienie

Uff.. z całodziennych ostrych mdłości pozostały mi srednie rano i czasem coś w ciągu dnia.
Dziś wreszcie odczułam głód Zajadałam się rodzynkami
bardzo dużo siusiam ale dużo i piję, więc to normalne.
też muszę z rana powoli wstawać, bo czasem mi się w głowie zakręci czy coś.
Z resztą zanim wstanę, staram się trochę poleżeć i "dojść" do siebie.

w ciągu dnia nie odczuwam mocnego bólu piersi, bo mam świetny stanik (firmy e-tam), ale jak go zdejmę... uuuu

I łapią mnie skurcze w udzie. Bezbolesne. Śmiesznie to wygląda jak mi tak udo skacze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:56   #200
aalegna
Wtajemniczenie

hej dziewczyny, jestem tak zła i załamana że mam ochote wrzeszczeć i ryczeć !!!
Dreptałam do tej mojej lekarki 20 min i pocałowałam klamkę, zero kartki że urlop czy coś, wszystko pozamykane, tel stacjonarnego nie odbiera, komórka wyłączona.... po prostu świetnie teraz cholera jasna wie do kiedy mam czekać z wizytą a nie chce iść gdzie indziej
Stary 2011-07-12, 16:44   #201
kosz_marna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Dreptałam do tej mojej lekarki 20 min i pocałowałam klamkę, zero kartki że urlop czy coś, wszystko pozamykane, tel stacjonarnego nie odbiera, komórka wyłączona.... po prostu świetnie teraz cholera jasna wie do kiedy mam czekać z wizytą a nie chce iść gdzie indziej
No to rzeczywiście nie najlepsze wieści... Człowiek się nastawi, a tu taka "niespodzianka"... A nie ma jakiejś innej możliwości dowiedzieć się kiedy wróci? Bo to chyba trochę dziwne, że zero informacji dla pacjentów...
Stary 2011-07-12, 17:06   #202
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Ale dranstwo! Co za babsztyl okropny
Ona naprawde taka dobra jest?? Bo musi byc chyba jakims gruru ginow zeby tak pacjentow traktowac, ja nie wiem...
Biedna aalegna
Nie denerwuj sie prosze - stres szkodzi!

Stary 2011-07-12, 17:17   #203
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale dranstwo! Co za babsztyl okropny
Ona naprawde taka dobra jest?? Bo musi byc chyba jakims gruru ginow zeby tak pacjentow traktowac, ja nie wiem...
Biedna aalegna
Nie denerwuj sie prosze - stres szkodzi!
bo ja wiem czy dobra, u nas (dość małe miasto) to w sumie nie ma dobrego ginekologa, na każdego ludzie mają jakieś złe słowo, a ja się tej mojej już tak trzymam od dłuższego czasu... bede musiała chyba poczekać, bo nawet jak teraz gdzie indziej się zapisze to i tak z 2 tyg poczekam ja pierdziuuu
Stary 2011-07-12, 17:34   #204
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Masz niskie ciśnienie??. Bo to takie objawy jak przy początku omdlenia.

ja niestety jestem niskociśnieniowcem...pier wszym sygnałem ciązy było omdlenie w autobusie. Wtedy nie podejrzewałm ze to od tego...tylko dzieciate koleżanki mówiły mi że to na pewno oznaka wczesnej ciąży. Teraz muszę uważać tzn powoli wstawać z łóżka, dużo spacerować i pić zieloną herbatę która mnie lekko pobudza. No i nie znoszę dusznych pomieszczeń
Nie mam pojecia jakie mam cisnienie, bo ani mi wczoraj u gina nie mierzyli ani nie mam cisnieniomierza w domu
Cytat:
hej kochana, juz Ci mowilam, ze nie ma powodow do obaw
Cytat:
oj... ale moze sie cos stalo i nie miala jak poinformowac pacjentow?

Ja wlasnie wrocilym z pracy, dzisiaj jakos nie mam apetytu (jak mi gin wczoraj zakazal jesc 99% rzeczy ktore lubie to nie chce mi sie jesc nic ...) dzien spedzam poki co na kanapce w pracy i brzoskwini ..
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-12, 17:40   #205
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:

oj... ale moze sie cos stalo i nie miala jak poinformowac pacjentow?
No może i tak być, do niej na prywatnie bez zapisu się chodzi po prostu się czeka w kolejce, ale w ubiegłym roku w trakcie urlopu kulturalnie wisiała kartka na drzwiach, a teraz nic, najgorsze że nie wiem kiedy wróci...

Mam pytanko do tych które już są po pierwszej wizycie, miałyście jakieś konkretne zalecenia, jakieś witaminy czy cuś? Ja sie teraz boje że za późno pójde
Stary 2011-07-12, 18:08   #206
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
No może i tak być, do niej na prywatnie bez zapisu się chodzi po prostu się czeka w kolejce, ale w ubiegłym roku w trakcie urlopu kulturalnie wisiała kartka na drzwiach, a teraz nic, najgorsze że nie wiem kiedy wróci...

Mam pytanko do tych które już są po pierwszej wizycie, miałyście jakieś konkretne zalecenia, jakieś witaminy czy cuś? Ja sie teraz boje że za późno pójde
Ja dostalam witaminy dla kobiet w ciazy + magnez, oraz liste co moge a czego nie moge jest /pic. Masakra, wg lekarza powinnam zyc o chlebie i wodzie jak bierzesz kwas foliowy to wystarczy, no mozesz jeszcze dolaczyc mg do tego i uwazac na siebie. Choc mi gin powiedzial ze mozemy spokojnie uprawiac sex i moge uprawiac normalnie sporty - oczywiscie bez przesady.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

A ktory to u Ciebie tc?
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-12, 18:19   #207
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dostalam witaminy dla kobiet w ciazy + magnez, oraz liste co moge a czego nie moge jest /pic. Masakra, wg lekarza powinnam zyc o chlebie i wodzie jak bierzesz kwas foliowy to wystarczy, no mozesz jeszcze dolaczyc mg do tego i uwazac na siebie. Choc mi gin powiedzial ze mozemy spokojnie uprawiac sex i moge uprawiac normalnie sporty - oczywiscie bez przesady.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

A ktory to u Ciebie tc?
No to z tego to mój mąż zapewne się ucieszy
u mnie to 5 tc i 4 dzień no kwas foliowy biore, a jakieś konkretne witamy zapisał, czy sama masz sobie wybrać jaka firma itd ?

Edytowane przez aalegna
Czas edycji: 2011-07-12 o 18:20
aalegna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:24   #208
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
No to z tego to mój mąż zapewne się ucieszy
u mnie to 5 tc i 4 dzień no kwas foliowy biore, a jakieś konkretne witamy zapisał, czy sama masz sobie wybrać jaka firma itd ?
To tak jak u mnie .. 5t3d od ostatniej miesiaczki.
Mi zapisal konkretna firme - GynVital - nie ma tego w Polsce

nie martw sie niczym, tylko dzwon codziennie do tej ginekolog az w koncu sie dodzwonisz, a ja przez kilka dni jeszcze sie nie uda to pojdz do innego ten jeden raz zeby zobaczyc czy wszystko w porzadku
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-12, 21:03   #209
pempek
Zakorzenienie

Cześć

Dawno mnie nie było, bo byłam na weselu u rodziny i nie miałam laptopa
To najpierw uzupełnie swoje dane Mam na imię Basia, jak pisałam mam 27 lat, wg kalendarzyków internetowych to 6 t 1 d ciąży, termin wychodzi ok. 6 marca.

Ja też nie mam fizycznych objawów ciąży poza zwiększonym apetytem i bezsennoscią... natomiast psychicznie kiepsko ją znoszę, mogę codziennie płakać i w ogóle jestem jakaś przybita, wiąże się to trochę z moją sytuacją w pracy - jestem teraz na urlopie, ale jak wrócę będę musiała poinformować szefa o moim stanie i nie wiem czy przedłuży mi umowe

mój lekarz wrócił z urlopu i umówiłam się na wizytę w sobotę, więc może zobaczę maluszka i w końcu uwierzę w tą ciąże
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:27   #210
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojecia jakie mam cisnienie, bo ani mi wczoraj u gina nie mierzyli ani nie mam cisnieniomierza w domu

Ja wlasnie wrocilym z pracy, dzisiaj jakos nie mam apetytu (jak mi gin wczoraj zakazal jesc 99% rzeczy ktore lubie to nie chce mi sie jesc nic ...) dzien spedzam poki co na kanapce w pracy i brzoskwini ..
Dziwne że nie zmierzyli Ci ciśnienia...to podstawa podczas wizyty u gin. Tak samo jak ważenie.

Czego Ci zabronił jeść????

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Cześć

Dawno mnie nie było, bo byłam na weselu u rodziny i nie miałam laptopa
To najpierw uzupełnie swoje dane Mam na imię Basia, jak pisałam mam 27 lat, wg kalendarzyków internetowych to 6 t 1 d ciąży, termin wychodzi ok. 6 marca.

Ja też nie mam fizycznych objawów ciąży poza zwiększonym apetytem i bezsennoscią... natomiast psychicznie kiepsko ją znoszę, mogę codziennie płakać i w ogóle jestem jakaś przybita, wiąże się to trochę z moją sytuacją w pracy - jestem teraz na urlopie, ale jak wrócę będę musiała poinformować szefa o moim stanie i nie wiem czy przedłuży mi umowe

mój lekarz wrócił z urlopu i umówiłam się na wizytę w sobotę, więc może zobaczę maluszka i w końcu uwierzę w tą ciąże
Masz bezsenność?? no nieźle. Dla osoby która właśnie ledwo zwlekła się z łóżka po 2 godzinnym śnie brzmi to wręcz niewiarygodnie

Nie jestem eksperką w sprawie prawa pracy..ale z tego co wiem jak jesteś w ciąży muszą ci przedłużyć umowę do czasu powrotu z macierzyńskiego..ewentual nie wtedy mogą powiedzieć baj

Edit.doczytałam- musi przedłużyć do czasu porodu

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2011-07-12 o 21:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości