|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cześć Dziewczyny!
Niniejszym proszę o przyjecie mnie do szanownego grona mamuś wiosennych 2012 II kreseczki ujrzałam w sobotę, jestem w połowie 5tc. Jest to moja 3 ciąża (pierwsza poroniłam w 14tc , z drugiej mam 2,5 letnia córeczkę ), staraliśmy sie o rodzenstwo dla corci TZ 7 cykli no i wreeeeeeeeszcie sie udało . Jutro dopiero ide na krew, a w pod koniec przyszłego tyg na usg. Objawów typowo ciążowych brak (na co nie narzekam :P) , we wcześniejszych miałam tak samo - jedynie senność i wyczulenie na zapachy.Niestety nie obiecuję, stałego ,,udzialu" w wątku, z uwagi na bardzo absorbującą prace za dnia, bardzo absorbujące dziecię wieczorami no i ostre ataki senności - jeśli uda mi sie w ogóle ,,nie odpaść" razem z córką co ostatnio jest nagminne. Niemniej, postaram sie być względnie na bieżąco, tymczasem życzę wszystkim mamusiom spokojnych snów i wspaniałych kolejnych 9 m-cy
|
|
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Hepe
Wpadaj do nas jak najszczęściej. |
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mi wczoraj sie tak slabo i zle zrobilo ze malo nie zemdlalam jak pisalam na forum to czulam juz jak mi sie w glowie kreci i rece zaczely sie trzasc.... no i biala jak sciana sie zrobilam, polozylam sei z nogami do gory zawolalam meza i mnie wachlowal... po kilkunastu minutach poczulam sie lepiej .... masakra. Mam nadzieje ze nie powtorzy mi sie to w pracy.... zmykam kochane, milego dnia ![]() ![]() ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
![]() Dobrze że już się czujesz lepiej troszkę. Trzymam kciuki żeby już się więcej nic podobnego nie przytrafiło. Dobrze że miałaś TŻta do pomocy...trzymaj się mocno i miłej pracy!
|
|
|
|
#185 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że kulinarne szaleństwo na wątku zapanowało
Aż mnie zaczęło ssać w żołądku Oj, znęcacie się baby nade mną bo my akurat przed urlopem jesteśmy i w tym tygodniu czeka mnie niewdzięczne zadanie opróżnienia wszystkiego co zostało w lodówce. Muszę się nieźle nakombinować, żeby te obiady jakoś wyglądały - zwłaszcza, że jakoś ostatnio na kulinarne eksperymenty ochoty brak Dzisiaj jajko sadzone chyba na szybcika.Generalnie moja rodzina też mocno w zupach zakochana, ale to za sprawą mojej córeczki, która wszystkie, bez wyjątku, uwielbia. Zazdroszcze wczuwających się TŻ-tów, mój z tych niedowiarków, co czeka aż będzie mógł naocznie się przekonać, że mi ciężej Ja staram się w weekendy wypoczywać, bo w tygodniu albo ja albo on w pracy.Objawów ciążowych nie zaobserwowałam (nie martw się Zariah). Tylko wieczorami brzuch mnie pobolewa ale to chyba dlatego, że Julka w ciągu dnia wysysa ze mnie resztkę sił Hepe - ja też mam problem z powrotem do męża po przeczytaniu bajeczki. Wczoraj chyba usnęłam wcześniej niż Julka BYou, moje posty też są tak długo moderowane - też jestem nowa. Troche to wkurzające Dziecko wstało, czas zacząć dzień
|
|
|
|
#186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja na 17:20 a Ty??To tylko 10 dni...staraj się nie myśleć o głupotach i absolutnie zakazuję czytać jakiś wyssanych z palca teorii!! Każda kobieta inaczej przechodzi ciążę...ciesz się że nie męczą Cię mdłości czy wymioty, a nie narzekaj. Mąż mi cały czas powtarzał, że jak ja myślę negatywnie , stresuję sie i wymyślam pierdoły to w końcu faktycznie stanie sie coś złego. Kazał mi myśleć pozytywnie i cieszyć się, a nie zamartwiać. Udało mi sie to i naprawdę lepiej mi się żyje. Nie rób kochana tak obsesyjnie tych testów bo się wykończysz Cytat:
Cytat:
ja niestety jestem niskociśnieniowcem...pier wszym sygnałem ciązy było omdlenie w autobusie. Wtedy nie podejrzewałm ze to od tego...tylko dzieciate koleżanki mówiły mi że to na pewno oznaka wczesnej ciąży. Teraz muszę uważać tzn powoli wstawać z łóżka, dużo spacerować i pić zieloną herbatę która mnie lekko pobudza. No i nie znoszę dusznych pomieszczeń
|
|
#187 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Miałam jeszcze Was zapytać czy odstawiłyście kawę? Bo ja nie jestem w stanie funkcjonować bez i ograniczyłam się do ✂✂✂ej słabej filiżanki rano (z mlekiem), ale i tak trochę męczą mnie wyrzuty sumienia... |
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
dziewcyzny ja tez terin na marca mam - chcialam sie pzaytac jakies macie dolegliwosci ? bo ja wusmie bol sutkow i czasme raz dwa razy na dzien jakies mdlosci 3-5 sekundowe,tak nic pozatym
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#189 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale czasu UK czyli na 19 polskiego ![]() Dzieki kochane juz sie zbieram w sobie Juz mam dzis lepszy humorek. W tym tygodniu ja gotuje Nie jest to moje ukochane zajecie no ale... taka mamy umowe z TZ. jeden tydzien on, jeden tydzien ja. No wiec jak mus to mus ![]() A pomidorowke mi mezus zrobil w niedziele - no bo czego sie nie robi dla - jak on to mowi - fasolek... TZ chce bliznieta ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Zgage mam troche |
||
|
|
|
#190 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też nie odczuwam dolegliwości na razie... Chociaż chyba jestem troche bardziej "niezdarna" ![]() Próbuję się doszukać mojego wcześniejszego postu ale jak trafił do moderacji to się jeszcze nie znalazł Napiszę więc jeszcze raz: całkowicie odstawiłyście kawę? Ja nie przeżyję bez jednej filiżanki rano (z mlekiem) i trochę mam wyrzuty sumienia z tego powodu.
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Zariah - obliczyłam sobie datę porodu mogłabyś dopisać na pierwszej stronie wątku?Będzie to 6-10 marzec 2012 ![]() Ciekawe czy lekarz też mi taki termin powie
Edytowane przez ania20m Czas edycji: 2011-07-12 o 12:39 |
|
|
|
|
#192 |
|
MBZ♥
|
hejo
![]() Zariah hukam Cię myśl pozytywnie i nie czytaj głupot:tak:a czas do wizyty szybko mnie jak pisze Hania![]() dokładne dane do listy podam Ci po wizycie 1 sierpnia ![]() Haniu mądrze Ci Mąż mówi mój mi też powtarza, że będzie dobrze i tak mam myśleć szczególnie kojące są Jego słowa przed wizytą jak idętam duszą na ramieniu![]() Emi uważaj na siebie ![]() kosz_marna moje już sięnormalnie dodają, nawet sąte sprzed kilku dni witaj![]() witaj Hepe i gratulacje![]() objawów dziś poza sennością brak i oby tak dalej bo na obiad leczo-mniam, chociaż chyba jeszcze ogórkową zrobię ![]() _________________________ __________ Zariah i jeśli chodzi o objawy, a donoszenie ciąży to u mnie się to nie sprawdziło za pierwszym razem niestety. mialam książkowe objawy i straciliśmy Dzidzię. dlatego pozytywne myślenie i dbanie o siebie_Was_Nas
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2011-07-12 o 12:48 Powód: dopisek |
|
|
|
#193 |
|
Przyczajenie
|
Czy ja też mogę dołączyć?
![]() Mam 26 lat, moja pierwsza ciąża i bardzo upragniona. Dwa testy zrobione, krechy bardzo wyraźne. Dzisiaj wizyta u lekarza. Trochę się stresuje, ale mam nadzieję że wszystko ok. Gizmiatko ja to mam jedynie ból piersi i jestem strasznie senna, w pracy ledwo wytrzymuje, po pracy co najmniej 1,5 godz muszę się przespać
|
|
|
|
#194 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- zupy, wszyscy sa za (najbardziej Ami)- TZ - identiko - póki brzuchol nie bedzie pokazny - raczej nie bedzie za bardzo przejety rolą... (chyba to trochę dla tego, ze to juz kolejny raz - No niestety, spanie przez pol nocy u corki w lozku - to ostatnio standard ![]() Cytat:
bedzie dobrze!Cytat:
![]() Moj TZ w ogole nie gotuje ![]() Krew oddana, zastanawiam sie nad szpitalem a co za tym idzie wyborem lekarza prowadzacego.... ehh, trudny orzech do zgryzienia. W tym szpitalu co ostatnio, raczej nie chce znowu rodzic, lekarz prowadzaca w miarę ok, ale bez fajerwerków, a sam poród.... 12h prób urodzenia SN, a finalnie CC z uwagi na grozaca dziecku zamartwicę... no, wiec jakos nie bardzo znow mnie tam ciagnie.... Do wieczora dziewczyny, jesli uda mi sie tu wbić po ogarnięciu obowiazków domowych
|
|||
|
|
|
#195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zariah ja tez podam dane dopiero po wizycie u lekarza Cytat:
![]() heh..mi przeszła chęć na leczo..chce mi sie spaghetti bolognese ..a raczej kolacje bo ok 19 dopiero![]() Cytat:
![]() Wybór lekarza prowadzącego też mi spędzał sen z powiek. Wszystkie koleżanki radzą kogo innego. Jak w końcu podjęłam decyzję, to znowu z terminem był nie lada problem. Tylko dzięki znajomościom mam ten 22 lipca, bo pierwszy termin który podała mi położna był na 5 września Odwiedzaj nas jak tylko możesz..przyda się racjonalizm doświadczonej mamy ![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-07-12 o 13:26 |
|||
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
Moje kochane pocieszaczki
![]() tu nie mialam za duzego wyboru lekarza prowadzacego. Wybralam tego ktorego najczesiciej polecaja na forach internetowych i zobaczymy co bedzie ![]() leczo, bolognese alez sie glodna zrobilam. a moze zrobie dzis nalesniki ? mniam miam mniam ![]()
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahh to widze z eni tylko mnie nie mecza dolegliwosci tzw ciazowe uffff bo sie bac zaczelam ;']
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Uff.. z całodziennych ostrych mdłości pozostały mi srednie rano i czasem coś w ciągu dnia.
Dziś wreszcie odczułam głód ![]() bardzo dużo siusiam ale dużo i piję, więc to normalne.też muszę z rana powoli wstawać, bo czasem mi się w głowie zakręci czy coś. Z resztą zanim wstanę, staram się trochę poleżeć i "dojść" do siebie. w ciągu dnia nie odczuwam mocnego bólu piersi, bo mam świetny stanik (firmy e-tam), ale jak go zdejmę... uuuu ![]() I łapią mnie skurcze w udzie. Bezbolesne. Śmiesznie to wygląda jak mi tak udo skacze
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, jestem tak zła i załamana że mam ochote wrzeszczeć i ryczeć !!!
Dreptałam do tej mojej lekarki 20 min i pocałowałam klamkę, zero kartki że urlop czy coś, wszystko pozamykane, tel stacjonarnego nie odbiera, komórka wyłączona.... po prostu świetnie teraz cholera jasna wie do kiedy mam czekać z wizytą a nie chce iść gdzie indziej
|
#201 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co za babsztyl okropny ![]() ![]() Ona naprawde taka dobra jest?? Bo musi byc chyba jakims gruru ginow zeby tak pacjentow traktowac, ja nie wiem... Biedna aalegna Nie denerwuj sie prosze |
|
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wlasnie wrocilym z pracy, dzisiaj jakos nie mam apetytu (jak mi gin wczoraj zakazal jesc 99% rzeczy ktore lubie to nie chce mi sie jesc nic ...) dzien spedzam poki co na kanapce w pracy i brzoskwini ..
|||
|
|
|
#205 |
|
Wtajemniczenie
|
No może i tak być, do niej na prywatnie bez zapisu się chodzi po prostu się czeka w kolejce, ale w ubiegłym roku w trakcie urlopu kulturalnie wisiała kartka na drzwiach, a teraz nic, najgorsze że nie wiem kiedy wróci...
Mam pytanko do tych które już są po pierwszej wizycie, miałyście jakieś konkretne zalecenia, jakieś witaminy czy cuś? Ja sie teraz boje że za późno pójde
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- A ktory to u Ciebie tc?
|
|
|
|
#207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie to 5 tc i 4 dzień no kwas foliowy biore, a jakieś konkretne witamy zapisał, czy sama masz sobie wybrać jaka firma itd ?
Nasz wielki dzień: 26.06.2010 Sebuś 20.03.2012 Edytowane przez aalegna Czas edycji: 2011-07-12 o 18:20 |
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zapisal konkretna firme - GynVital - nie ma tego w Polsce nie martw sie niczym, tylko dzwon codziennie do tej ginekolog az w koncu sie dodzwonisz, a ja przez kilka dni jeszcze sie nie uda to pojdz do innego ten jeden raz zeby zobaczyc czy wszystko w porzadku
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dawno mnie nie było, bo byłam na weselu u rodziny i nie miałam laptopa ![]() To najpierw uzupełnie swoje dane Mam na imię Basia, jak pisałam mam 27 lat, wg kalendarzyków internetowych to 6 t 1 d ciąży, termin wychodzi ok. 6 marca.Ja też nie mam fizycznych objawów ciąży poza zwiększonym apetytem i bezsennoscią... natomiast psychicznie kiepsko ją znoszę, mogę codziennie płakać i w ogóle jestem jakaś przybita, wiąże się to trochę z moją sytuacją w pracy - jestem teraz na urlopie, ale jak wrócę będę musiała poinformować szefa o moim stanie i nie wiem czy przedłuży mi umowe ![]() mój lekarz wrócił z urlopu i umówiłam się na wizytę w sobotę, więc może zobaczę maluszka i w końcu uwierzę w tą ciąże
|
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czego Ci zabronił jeść???? Cytat:
![]() Nie jestem eksperką w sprawie prawa pracy..ale z tego co wiem jak jesteś w ciąży muszą ci przedłużyć umowę do czasu powrotu z macierzyńskiego..ewentual nie wtedy mogą powiedzieć baj ![]() Edit.doczytałam- musi przedłużyć do czasu porodu
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-07-12 o 21:39 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

, z drugiej mam 2,5 letnia córeczkę
), staraliśmy sie o rodzenstwo dla corci TZ 7 cykli no i wreeeeeeeeszcie sie udało
. Jutro dopiero ide na krew, a w pod koniec przyszłego tyg na usg. Objawów typowo ciążowych brak (na co nie narzekam :P) , we wcześniejszych miałam tak samo - jedynie senność i wyczulenie na zapachy.Niestety nie obiecuję, stałego ,,udzialu" w wątku, z uwagi na bardzo absorbującą prace za dnia, bardzo absorbujące dziecię wieczorami no i ostre ataki senności - jeśli uda mi sie w ogóle ,,nie odpaść" razem z córką
co ostatnio jest nagminne. Niemniej, postaram sie być względnie na bieżąco, tymczasem życzę wszystkim mamusiom spokojnych snów i wspaniałych kolejnych 9 m-cy

Trzymam kciuki żeby już się więcej nic podobnego nie przytrafiło. Dobrze że miałaś TŻta do pomocy...trzymaj się mocno i miłej pracy!
Aż mnie zaczęło ssać w żołądku 

bedzie dobrze!

teraz cholera jasna wie do kiedy mam czekać z wizytą
a nie chce iść gdzie indziej