Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 19:19   #2641
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

zanim cos napisałam to tysiąc postów sie pojawiło

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
wczoraj ogladalm program mamo to ja czy jakos taki byla rozmowa o karuzlekach dla dzieci i polecali karuzleki w stonowanych kolorach bez szalenstw,byly np same kremowe kroliczki z oczkami i noskliem ta polecali a druga jakies kremowe zwierzaki w niebieskie paski,najgorsza wedlug nich byla jakas droga mega kolorowa karuzelka,stwierdzili ze za duzo sie dzieje na niej jak dla takiego malenstwa,ja sie wogole zastanawiam czy jest sens kupowac jakakolwiek. Aha i kategorycznie odradzali uzywac chodzikow.wogole duzo fajnych rzeczy mowili w tym programie nigdy go wczesniej nieogladalam trafilam na niegojakas tak niechcacy.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------
myśle ze podobie jak Carmela na początku Jasiu bedzie miał za zabawke biały balonic z uśmiechniertą mordką namalowaną czarnym markerem

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

dzisiaj coś podziałamy z tz-tem żeby Julcia się zaczęła zbierać do wyprowadzki bo po niedzielnej sesyjce jakoś jej wcale nie ruszyło ani trochę - pokręciła się trochę po wszystkim i to tyle było - a ja sobie nadzieje robiłam że coś się rozkręci.. ale za to tż się uspokoił bo bał się że ja zacznę rodzić tak zaraz bezpośrednio po albo jeszcze lepiej że w trakcie

Ja już chce na porodówkę
Nie martw sie Beatko rozkręci siew swoim czasie
a co sie potulisz z tz'tem to Twoje
tym bardziej że potem wszystkie nas czeka długa abstynencja

mój brzusio dziekuje za miłe słowka
Stary 2011-07-12, 19:29   #2642
madziaranew
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Przespalam sie no I juz sie lepiej czuje, Tz wrocil z pracy I przytulil , juz mi jest lepiej. Znalazlam dziewczyne ktora tez miala ten Sam problem I napisala mi ze wszystko bylo ok , ze ONI tylko sprawdzaja czy przez pepowine przeplywa prawidlowo tlen I krew. W piatek bede wiedziala, Tz twierdzi ze ostatnim razem napewno sie objadlam przed wizyta .
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:32   #2643
nerola
BAN stały

Carmelko nie mam przerobionej jeszcze bo sie nie piekli.
A huśtawkę zakupiłam za pieniądze z moich aukcji

Zrobiłam drugą turę ogórków kiszonych
Więcej nie robię i najwyzej wszystkim wmówię,ze ich nie lubią

Proszę Szymka by poszedł do Izy(spała w łóżeczku na brzuszku-monitor włączony) i sprawdził czy oddycha.
Ten przyłazi i mówi,ze nie ale pierdzi.

Za moment patrze jak moi wspaniali chłopcy są umalowani farbami od włosów po paznokcie
Zalali zaraz całą łazienkę a do kąpieli wlali sobie olejek do kąpieli.Takze wszystko tłuste.
Ciekawe co jeszcze dziś zrobia?
Muszę iść w piecu napalić.I Izę wykąpać.
T. pracuje od 5 rano do 22-23,to na niego nie ma co liczyc.

Crazy ojej!!!!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:32   #2644
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Beatko, w trakcie to by mogło być ciekawe
No bo tż na początku tchórzył że jak coś zaczniemy działać to tak się rozkręci że może nie zdąży mnie do szpitala dowieźć
Że od razu mi wody pewnie odejdą i się zacznie akcja.. ech.. faceci mają wyobraźnię

Ach to by było zbyt piękne tak ekspresowo urodzić - to tylko nasza Youyou miała takie szczęście

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:35   #2645
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Proszę Szymka by poszedł do Izy(spała w łóżeczku na brzuszku-monitor włączony) i sprawdził czy oddycha.

Za moment patrze jak moi wspaniali chłopcy są umalowani farbami od włosów po paznokcie
Zalali zaraz całą łazienkę a do kąpieli wlali sobie olejek do kąpieli.Takze wszystko tłuste.

Crazy ojej!!!!
popłakałam sie ze śmiechu
Stary 2011-07-12, 19:35   #2646
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Nie martw sie Beatko rozkręci siew swoim czasie
a co sie potulisz z tz'tem to Twoje
tym bardziej że potem wszystkie nas czeka długa abstynencja

mój brzusio dziekuje za miłe słowka
ja tam wole troszkę wcześniej niż później - boje się wywoływania ale mam nadzieję że nie będziemy musieli za długo czekać na naszą córeczkę, od mamy się dowiedziałam dziś że zarówno ja jak i mój brat urodziliśmy się równo tydzień przed terminem - po skończonym 39 tygodniu więc ten weekend może obfitować w atrakcje bo w piątek zaczynamy 40tydzień

no właśnie chce wykorzystać jeszcze póki można się poprzytulać bo potem to już połóg i obowiązkowa abstynencja więc tak jak piszesz - co się potulimy teraz to moje

Teliczku - uroczo wyglądasz z brzuszkiem

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-07-12 o 19:40
Stary 2011-07-12, 19:36   #2647
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziewczyny.... pewnie i tak pojadę na IP, ale muszę poczekać na męża, więc może w tym czasie coś mi poradzicie. Moja brązowa wydzielina zaczęła wyglądać jak świeża krew. Nie leje się ze mnie, ale jednak... czop? szyjka? Coś gorszego?
jedź na izbę lepiej, dowiesz się najlepiej, może Cię już zostawią do porodu

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
kup balony białe i czarne ja tak zrobie.

no własnie ja zakupilam okrycia kapielowe z kapturkiem, teraz mysle po co mi to...???
za wielkie, za twarde. Kłade tylko na ,a wycieram tetrowa pieluszka, nawet nie wycieram, co osuszam bez tarcia.
A okrycia za wielkie i codziennie osikane wiec trzeba prac, teraz podkładam na przwijak takie małe ręczniczki z Ikei
dokładnie, tak myślałam że tak będzie z okryciami. Nowe jest miękkie i wogóle nie chłonie wilgoci, nawet po pierwszym praniu widać że nie będzie spełniało swojego zadania.

telik ładna ciężarna Z CIEBIE.

Była u mnie mama. Teściowa przy niej to taka jest dla mnie pieszczotliwa i dobra ze oh i ah, ale mnie wkurza takie cuś. Paranoja.
Potem odprowadzałam mamę i na dworze chwilę we 3 rozmawiałyśmy o porodzie, świeczki w oczach miałam, myślałam że ryknę jak lew tylko płaczem. Nie wiem co mi się dzieje?

madziara miałam pisać, olej to gadanie z mierzeniem brzucha. Jakieś brednie dla mnie. Nie masz się co martwić.

nerola oj wesoło u Ciebie, pewnie masz czasami dosyć tej dzieciarni słodkiej. Niezłe urwisy. Teksy Szymka- rozwalił na łopatki.

Beatka mam nadzieje ze u mnie nie sprawdzi się teza jak mamy rodziły...bo ja tydzień przenoszona jak i cała reszta mojego rodzeństwa.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-07-12 o 19:40
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:38   #2648
moniczka2123
Zadomowienie

moje malenstwo chyba jablek nie lubi bo zjadlam dwa takie swiezutkie z pola i malenstwo ma czkawke

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:46   #2649
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
to - że tak powiem - oddycha tylko w przeciwnym kierunku

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Była u mnie mama. Teściowa przy niej to taka jest dla mnie pieszczotliwa i dobra ze oh i ah, ale mnie wkurza takie cuś. Paranoja.
Potem odprowadzałam mamę i na dworze chwilę we 3 rozmawiałyśmy o porodzie, świeczki w oczach miałam, myślałam że ryknę jak lew tylko płaczem. Nie wiem co mi się dzieje?

Beatka mam nadzieje ze u mnie nie sprawdzi się tez jak mamy rodziły...bo ja tydzień przenoszona jak i cała reszta mojego rodzeństwa.
kochana ja jak gadałam kiedyś z mamą o porodzie to myślałam że się rozwyje - ze strachu że to już prawie mnie czeka - niby chciałabym już urodzić ale jednak strach przed tym co nie znamy robi swoje...

dziś pisałam z jedną sąsiadką - fakt - mieszka 4 domy dalej ale gadamy na FB bo ona rodziła drugiego synka prawie równo rok temu i chciałam wypytać jeszcze co i jak - i pisała mi żebym nie czytała wszystkich głupot na necie o porodach, nie słuchała dobrych rad cioteczek, bo samej się to zupełnie inaczej odczuwa - a takim gadaniem niepotrzebnie się można nakręcić i strach od razu Cię obleci na wstepie.

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
moje malenstwo chyba jablek nie lubi bo zjadlam dwa takie swiezutkie z pola i malenstwo ma czkawke
albo może właśnie mu smakowało i tak łapczywie zajadał że się biedaczek czkawki nabawił

Stary 2011-07-12, 19:47   #2650
moniczka2123
Zadomowienie

ja juz leze w lozeczku i czekam az 23 minie i mezus z pracy wroci

Mysle ze synek sie nie obrazi ze tata do niego zaglada

Stary 2011-07-12, 19:51   #2651
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz leze w lozeczku i czekam az 23 minie i mezus z pracy wroci

Mysle ze synek sie nie obrazi ze tata do niego zaglada
TY CIĄGLE TYLKO O JEDNYM. POWOLI ROBI SIĘ NUDNE
caps lock..
Stary 2011-07-12, 19:52   #2652
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
to - że tak powiem - oddycha tylko w przeciwnym kierunku

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

kochana ja jak gadałam kiedyś z mamą o porodzie to myślałam że się rozwyje - ze strachu że to już prawie mnie czeka - niby chciałabym już urodzić ale jednak strach przed tym co nie znamy robi swoje...

dziś pisałam z jedną sąsiadką - fakt - mieszka 4 domy dalej ale gadamy na FB bo ona rodziła drugiego synka prawie równo rok temu i chciałam wypytać jeszcze co i jak - i pisała mi żebym nie czytała wszystkich głupot na necie o porodach, nie słuchała dobrych rad cioteczek, bo samej się to zupełnie inaczej odczuwa - a takim gadaniem niepotrzebnie się można nakręcić i strach od razu Cię obleci na wstepie.

albo może właśnie mu smakowało i tak łapczywie zajadał że się biedaczek czkawki nabawił
a widzisz o tym nie pomyslalam ze on taki lapczywy na jabkla

Stary 2011-07-12, 20:23   #2653
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
pochwale sie bebzolkiem z rozstepami ale jest
Wieeeelki

Cytat:
Dziewczyny pytanie z serii "pytanie idiotyczne roku"
Od przedwczoraj w sumie od wczoraj mam dziwna wydzieline no wiecie skad ze ja tak ochydnie opisze żółty budyń sporo nawet jej...
napewno to zadne swistefko bo nic nie piecze nic nie swedzi pytanie brzmi:

"czy to moze byc poczatek czopa " ??
Nie brzmi jak czop... Raczej infekcyjka jakaś czy cuś

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziewczyny.... pewnie i tak pojadę na IP, ale muszę poczekać na męża, więc może w tym czasie coś mi poradzicie. Moja brązowa wydzielina zaczęła wyglądać jak świeża krew. Nie leje się ze mnie, ale jednak... czop? szyjka? Coś gorszego?
O, to brzmi jak czop

Cytat:
wklejam fotke mojego big milkowego brzucha
Bardzo łądnie wyglądasz w tej ciąży! Serio serio

madziaranew - Ty chyba jesteś jedyną dziewczyną na naszym wątku, której mierzą brzuch tą metodą... Dziwne to i chyba nie tak miarodajne, więc nie przejmuj się. Na pewno wszystko jest OK

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-07-12 o 20:25
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:24   #2654
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja mam fajnego gości ana allegro od takich ciuszków Zaraz Ci poszukam, ok?

A oto mały Dominik
fajniutki

Cytat:

!
dobry jest dobry
Cytat:
Dziewczyny pytanie z serii "pytanie idiotyczne roku"
Od przedwczoraj w sumie od wczoraj mam dziwna wydzieline no wiecie skad ze ja tak ochydnie opisze żółty budyń sporo nawet jej...
napewno to zadne swistefko bo nic nie piecze nic nie swedzi pytanie brzmi:

"czy to moze byc poczatek czopa " ??
ja też tak mam, ale to chyba zmiana śluzu. nie swędzi więc nie wiem czy to infekcja czy nie. zostało mi 17 dni. nie będę już nic robic. może organizm sam się wyczyszcza z bakterii??

Cytat:
bardzo łądnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Wlasnie bylam poloznej no I wyslala mnie na trzeci scan.Teraz siedze I rycze , Bo mierzyla mi brzuch no I nie zmienila sie scala bylo dwa tygodnie temu 34 cm I teraz tez 34 cm .mam nadzieje ze to tylko jakies przeoczenie , Bo dwa tygodnie temu byla inna polozna I mogla inaczej mierzyc , albo dziecko zmienilo pozycje.Boze jak ja sie boje.scan mam w piatek o 10 rano , ona mowila ze jak lekarz mnie zbada to zdecyduje czy mam isc na scan czy wszystko ok. Dziecko czuje ze sie denerwuje I kopie bardzo. Z Tz rozmawialam , on pociesza mnie ze bedzie ok , ze napewno dziecko sie przekrecilo w inna pozycje...teraz dwa dni beda wyjete z zyciorysu, Bo jak tu nie myslec ....
oj, daj spokój. moja koleżanka też tak miała i do szpitala na usg ją skierowali i nic. to orientacyjnie tak mierzą. angielska służba zdrowia ostatnio była poniewierana (zwłaszcza jeden szpital) przez śmierc noworodków, więc teraz może się boją i wolą dmuchac na zimne. mi też wymyślili torebiele w mózgu, gdzie polska ginekolog postukała się w głowę i mówi że jest to etap kształtowania się z mózgu. wyluzuj. na 100% wszystko jest ok.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:24   #2655
brumek
Zakorzenienie

I kolejne nowinki od Natki i jej synka: ona troszkę już wypoczęta i coraz lepiej się czuje, on cały czas bardzo ładnie ssie! I został już zaszczepiony
Stary 2011-07-12, 20:27   #2656
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

madziaranew - Ty chyab jesteś jednyną dziewczyną na naszym wątku, której mierzą brzuch tą metodą... Dziwne to i chyba nie tak miarodajne, więc nie przejmuj się. Na pewno wszystko jest OK
nie jedyną. jeszcze ja i Stronczek mamy tą "przyjemnośc". jasne że nie jest to miarodajne, przecież czasami możesz zjeśc coś co cię rozepchnie trochę i wynik jest sfałszowany. aj oni tu mają dziwne metody, szkoda gadac.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:28   #2657
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
nie jedyną. jeszcze ja i Stronczek mamy tą "przyjemnośc". jasne że nie jest to miarodajne, przecież czasami możesz zjeśc coś co cię rozepchnie trochę i wynik jest sfałszowany. aj oni tu mają dziwne metody, szkoda gadac.
A no tak! Zapomniałam że Wy zza wielkiej wody i dlatego tak Was inaczej tam traktują Tym bardziej się nie martw, madziara
Stary 2011-07-12, 20:29   #2658
83monia
Zakorzenienie

madziaranew - jakby kazda babak miala brzuch wielkosci tc to ja bym byla w 50 tc a brumek w 16tc

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:33   #2659
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
madziaranew - jakby kazda babak miala brzuch wielkosci tc to ja bym byla w 50 tc a brumek w 16tc

Świetne wiadomości od Natki, szybko jej się laktacja rozkręciła. Mi nic nie leci, nawet jak duszę, normalne to?
Stary 2011-07-12, 20:34   #2660
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
kup balony białe i czarne ja tak zrobie.

no własnie ja zakupilam okrycia kapielowe z kapturkiem, teraz mysle po co mi to...???
za wielkie, za twarde. Kłade tylko na ,a wycieram tetrowa pieluszka, nawet nie wycieram, co osuszam bez tarcia.
A okrycia za wielkie i codziennie osikane wiec trzeba prac, teraz podkładam na przwijak takie małe ręczniczki z Ikei
a ja zwyczajnie nie odwijalam po kapieli (teraz tez malego nie wyciagam z recznika, a nadal mamy z kapturkiem) tylko trzymalam w reczniku i po klarmieniu ubieralam, bo juz sam wysechl w reczniku

Stary 2011-07-12, 20:41   #2661
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
hihihi

A propos - wczoraj ta moja ginka jak robiła USG to mówi: "A wie pani że macica już jej sięga dotąd?". I pokazała na okolicę tuż pod mostkiem, prawie na równi z biustem
A ja mówię, że wiem, bo ostatnio jak coś zjem to muszę stanik ściągać, bo mnie uciska na żółądek
I faktycznie, ten żołądek to już do granic przyzwoitości jest uciśnięty i zepchnięty gdzieś, bo nawet jak wypiję duży kubas herbaty, to tak mnie rozpiera, jakbym 3 golonki pożarła

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-07-12 o 20:44
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:48   #2662
mamad1
Zadomowienie

Nie dam rady Was nadrobić - jestem kilka dni do tyłu. Mąż ma urlop, więc korzystamy z resztek wolności

Gratulacje dla noworozpakowanych mam!!! Ale Was dużo Nawet Zmalowanej w końcu się udało

Ja zrobiłam w międzyczasie pranie Dzidziolowych rzeczy i przy okazji dowiedziałam się od teściowej, że jak się małe urodzi, to będzie trzeba raz albo dwa razy w ciągu dnia włączać pralkę! Aż się wystraszyłam, bo skąd ja na proszek pieniądze wezmę A i padło jeszcze pytanie, czy kupuję specjalne garnki dla dziecka, bo w czym ja będę smoczki wygotowywać?
Ciekawe, czego się jeszcze dowiem?

Dzisiaj też pojechaliśmy na dzień otwarty w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. Zawsze to człowiek bardziej zorientowany
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:57   #2663
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

mamusie ktore karmia MM, dopajacie dzieci herbatka koperkowa ??

dzis polozna mi tak powiedziala, ja nie dopajalam niczym, ale nastraszyla kolkami i polecialam po herbatke

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:59   #2664
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nie dam rady Was nadrobić - jestem kilka dni do tyłu. Mąż ma urlop, więc korzystamy z resztek wolności

Gratulacje dla noworozpakowanych mam!!! Ale Was dużo Nawet Zmalowanej w końcu się udało

Ja zrobiłam w międzyczasie pranie Dzidziolowych rzeczy i przy okazji dowiedziałam się od teściowej, że jak się małe urodzi, to będzie trzeba raz albo dwa razy w ciągu dnia włączać pralkę! Aż się wystraszyłam, bo skąd ja na proszek pieniądze wezmę A i padło jeszcze pytanie, czy kupuję specjalne garnki dla dziecka, bo w czym ja będę smoczki wygotowywać?

Dzisiaj też pojechaliśmy na dzień otwarty w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. Zawsze to człowiek bardziej zorientowany
pierwsze - dobre, ale co masz niby prac... pampersy? a moze trzeba pusta pralke zapuszczac...
drugie - a ile tych smoczkow ze az garnkI trzeba kupowac? ja moj zalewalam wrzatkiem w kubku od kawy i starczało. plesniawki dostal dopiero jako złobkowiec, wiec pewnei skads sie przypałetały albo inne dziecko jego smoczek lizało...

Stary 2011-07-12, 21:09   #2665
kmat
Rozeznanie

normalnie mam doła i ryczę jak głupia.... pokłóciłam się z TŻ, synek jak zwykle rzucił na mnie focha i znowu powiedział że mam sobie iść(kazałam mu ręce umyć przed kolacją), ponieważ cały dzień tak się do mnie odzywał to kazałąm mu samemu zasypiać (a sama z żalu zamknęłam się w pokoju i ryczałam) no i du...a.... czuję się beznadziejnie oni śpią a mi przykro i tylko wyć mi się chcę

marzena u mnie piątek raczej odpada ale dam znać dokładnie jutro wieczorem
carmela poczytaj o herbatkach ale są różne opinie one często działają wzdymająco i jedni zalecają inni odradzają, ja nie stosowałam, jak będzie się chcialo pić to lepiej daj wody.... nie przyzwyczaisz malca do słodkiego... mój syn ma 3 lata i nie wie co to herbatka... wolę mu dać wodę albo sok
mamad1 jak będziecie na tetrzze to pewnie pralka chodzi codziennie... ale to chyba TWoja tesciowa była na tetrze , garnek ja raz na jakiś czas wygotowywałam butle i smoczki w zwykłym garnku któru używam do gotowania

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-07-12 o 21:16
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:14   #2666
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Crazy ojej!!!!
UWIELBIAM TWOJE DZIECI !!
KOCHAM JE!!

Cytat:
mamusie ktore karmia MM, dopajacie dzieci herbatka koperkowa ??

dzis polozna mi tak powiedziala, ja nie dopajalam niczym, ale nastraszyla kolkami i polecialam po herbatke
Ja kupiłam, bo któraś pisała że dobra na zaparcia
a żeby nie było kolek ( w sumie jak będą to nie ma lekarstwa) to będę masować brzuszek po każdym jedzeniu i smarować koło pępka albo olejkiem albo maścią kminkową...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:14   #2667
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

jak Ty wytrzymasz z taką wariatką pod jednym dachem?
wywiozą Cię w kaftanie.
Teściowe to są zołzy.
Stary 2011-07-12, 21:15   #2668
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Natka gratulacje , expresowo poszlo.
Marina przystojniak Ci rosnie
Zdjecia dzieci to zawsze cos pieknego. Ja ze swojego wczesnego dziecinstwa , nie mam az tak duzo, tylko pare sztuk, a szkoda Bo bym chetnie poogladala jakim bylam szkrabem....
A ja mam dola, lenia, jakas nie do zycia jestem.chyba samotnosci tak na mnie dziala.
Przyszla paczka z pieluszkami wielorazowymi , ale wkurzylam sie ze nie dolaczyli rachunku , no I kolejne dni bede czekac na rachunek , Bo destine zwrot , a zawsze to cos....
Przyszlo wiaderko na brudy dziecka , tylko ze ja taka glupia ze nie zamowilam to co trzeba , jedno bylo 16 l a drugie 4l no I wzielam to drugie.jak wiaderko do piaskownicy....jakas rozkojarzona jestem, nie moge sie skupic...
Wszyscy w kolo powtarzaja ze nie dam sobie rady a mnie szlag trafia, Bo takie glupie zalozenie z gory....
Hej

No to witaj w klubie. Mnie ostatnio moja Szwagierka tak pocieszala. Stwierdziła wręcz ze za optymistycznie do wszystkiego podchodzę i sie przejade. Ze będzie cieżko i nie dam rady. Nooo zesz.....wkurzylam sie. Mamy tu ciężka sytuacje bo jesteśmy sami. W razie czego nie ma pomocy. Cała nasza rodzina jest w Polsce. Znajomych takich bliskich tez nie mamy, jacyś tam są ale w razie W nie ma nikogo. Ja staram sie myslec pozytywnie. A ona mi wprost NIE DASZ RADY !!!!!! budujące co??? Także doskonale Cie rozumiem. Tak samo jak ty martwię sie, co będzie dalej. Chciałabym jak najlepiej. I uważam ze to jest dobre bo oznacza ze jesteśmy swiadomymi ludźmi, którzy wiedza na co sie porywaja. Ze dziecko i opieka nad nim to nie zabawa. Ale sami tego chcieliśmy i gdybym nie czuła sie na siłach to bym sie na dziecko nie decydowała. Ja wiem ze będzie dobrze i jeszcze im wszystkim pokaże. Ty rownież i trzymam za Was kciuki. A ludzi nie słuchaj.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:17   #2669
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Natka GRATULACJE Śliczny Dominik

Juz mamy tyle wątkowych dzieciaczków-aż miło

Ja dzisiaj po pierwszej turze prasowania i wymiekam....planujecie ZAWSZE prasowac ubranka dzidzi? czy tylko na początku?
Julka osotanio bardzo intensywnie się rusza, napiera na szyjkę i mam małe skurczybyki-raz to nawet złapałam sie za cipkę taki mnie skurczyk dziwny dopadł.
Nogi jak były spuchnięte tak są, a w domu ciagle robota robota i jeszcze raz robota

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:22   #2670
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Natka GRATULACJE Śliczny Dominik

Juz mamy tyle wątkowych dzieciaczków-aż miło

Ja dzisiaj po pierwszej turze prasowania i wymiekam....planujecie ZAWSZE prasowac ubranka dzidzi? czy tylko na początku?
Julka osotanio bardzo intensywnie się rusza, napiera na szyjkę i mam małe skurczybyki-raz to nawet złapałam sie za cipkę taki mnie skurczyk dziwny dopadł.
Nogi jak były spuchnięte tak są, a w domu ciagle robota robota i jeszcze raz robota
nie planuję NIGDY prasować ciuszków, chyba że pralka mega wygniecie (ale co ma gniesc - male bodziaki?). poprzednio nie mmusialam to i teraz nie bede. swoich i meza tez raczej unikam, chyba ze bardzo potrzebują. i jest git, nikt nawet nie zauwaza bo pralka nie miętoli a jeszcze jak wisza na wietrze to ładnie się wyprostują

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości