Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 14:35   #2581
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Uwielbiam takich ginów Dokładnie jak mój - nastawił nas na termin z usg 6 lipca i co? i a my psychicznie powoli siadamy. Takie czekanie jest najgorsze...
Najlepiej sie nie nastawiać
Cytat:
Czy któraś wie co z Elą???
Własnie chyba pare dni sie nie odzywa
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A mi od początku powtarzali - i z tego co tu dziewczyny pisałay to u nich było tak samo - żeby kierować się i zawsze podawać TYLKO ten termin z OM.
Mój bląd później już nie chciałam na liscie zmieniać i mieszać
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:37   #2582
CrazyMachine
Zadomowienie

Marina, sprawdź, czy w necie nie można kupić taniej. Być może przy zamówieniu większej ilości to nawet z przesyłką będzie się opłacało.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:38   #2583
zanetaa88
Zakorzenienie

Igorek rośnie jak na drożdżach

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:39   #2584
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem nic.
Drugi dzień piszę do Sweet i też się nie odzywa
miała te KTG robione i miała dać znać co i jak i cisza
Też myślałam o Sweet
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

I dla cioć wizażowych, równo 4-TYGODNIOWY już młodzieniec Igorek w całej okazałości....
Śliczny
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:46   #2585
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Cieszę się, Beatko, że mnie rozumiesz. jest identycznie tak jak piszesz. Telepatycznie mnie wyczułaś...I mam nadzieję, że niedługo się spotkamy, i przepraszam Cię raz jeszcze...Aż mi głupio, że tak wyszło.
A i co do spania masz rację, jadę na red bullach niestety, bo muszę być na chodzie cały czas...

dziewczynki któraś pytała o krople jakie daję-to colinox. Ale powiem Wam, że nie dają raczej nic, ale daję już profilaktycznie, a nuż lepiej coś tam jest przez nie jest...

Własnie leci na vivie piosenka rihanny nowa-california coś tam. A ja się wzruszam bez sensu i popłakuję. Śmiesznie to musi wyglądać heh. Ale podoba mi się ten kawałek.

A ja w cycach już nie mam ani kropli. Nawet gniotłam dziś na wszystkie strony i nic. Dziś skończyłam antybiotyk. Już nawet nie będę przystawiała małego do cycka. Nie mam ochoty ani chęci próbować. Zresztą przyzwyczailiśmy się do butli ( ja i on)

A wiecie coś może o tym mleku enfamil? Już 3 raz zmieniłam mleko...

Spojrzałam na naszą listę, i lipcowa robi sie króciótka. Dziewczynek przeterminowanych też już trochę. Oby ruszyło raz dwa - jak u Nateczki i youyou!!!

A wiecie, nie wiem, czy to się sprawsza, ale moja mama urodziła mnie i brata 6 dni przed terminem. Ja Igora tez 6 dni przed terminem. Pewnie przypadek, ale może faktycznie coś w tym jest?

Sygine dzięki za linka, postudiuję teraz te chusty, bo mały zasnął w końcu, bo przerywa sen cały czas wrzaskiem.

I też się zastanawiałam dziś rano co z Elą...
daj spokój kochana z jakimiś wyrzutami sumienia bo to ja nie miałabym serca Cię nachodzić teraz kiedy wiem że chodzisz niewyspana, mały ciągle płacze i w ogóle - przyjdzie pora że się na spokojnie spotkamy i pogadamy a na razie to wirtualnie Cie ściskam i jak coś to pisz smiało.

ale z tymi red-bullami uważaj - z nimi nie wolno przesadzać - lepiej oddaj Igora mamie do popilnowania na chwilke i sama się zdrzemnij i odpocznij bo długo na samych red-bullach nie pociągniesz.

a tym że 3 raz zmieniasz mleko się nie martw - przy takich problemach kolkowych jak ma Igor lepiej zmieniać do skutku - aż trafisz na to odpowiednie niż biedaczek ma się męczyć przy mleku któe powoduje kolki.

A jeśli Ci enfamil podpasuje - tzn Igorowi to polecam Ci zamawiac na all bo wychodzi nawet połowe taniej niż w aptece

powodzenia kochana w zmaganiach kolkowych i nie tylko

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Dziękuję kochane Mówicie, że dziewczyny tak pisały? Zaraz poszukam jakichs opinii na necie. A cena jest kosmiczna. Za 400 g dałam wczoraj (w aptece) 34 zł...A za bebilon, ten zwykły 800 g-38 zł...Ale spróbuję z tym enfamilem, jesli ma pomóc.

I dla cioć wizażowych, równo 4-TYGODNIOWY już młodzieniec Igorek w całej okazałości....
śliczny Igorek

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:50   #2586
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

You Ty nie za dużo szczęścia masz poród lajtowy, mała grzeczna, karmienie bezproblemowe..nic, tylko zazdrościć. Mam wrażenie że limit szczęścia który przypadłby się mnie został wyczerpany
no nie wszytsko jest takie kolorowe.... np wyszły te cholerne, bolące hemoroidy szczypią i pieką i chodzić nie mogę
ale staram się nie narzekać, najważniejsze że dzieci zdrowe, a ja jakoś dojdę do siebie

Cytat:
Dziękuję kochane Mówicie, że dziewczyny takpisały? Zaraz poszukam jakichs opinii na necie. A cena jest kosmiczna. Za 400 g dałam wczoraj (w aptece) 34 zł...A za bebilon, ten zwykły 800 g-38 zł...Ale spróbuję z tym enfamilem, jesli ma pomóc.

już 4tygodnie??? wow jak to zleciało.. Igorek już kawał faceta
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:56   #2587
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Czy któraś wie co z Elą???

Cytat:
J
Drugi dzień piszę do Sweet i też się nie odzywa
miała te KTG robione i miała dać znać co i jak i cisza
No właśnie, zauważyłam, że znowu się nie odzywa ona chyba tak lubi potrzymać w niepewności

Cytat:

No młodzieniec jak się patrzy!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:07   #2588
moniczka2123
Zadomowienie

ja musialam zdjac obraczke buuu czuje sie taaaaaaaaaaaaka gola

mezus na 15 do pracy pojechal do 23
na obiad byl kurczak pochinsku z ryzem i kotlecikiz piersi na deser zjadlam pol czekolady i nie mam zadnych wyrzutow sumienia

ide teraz umyc schody i taras i kuchnie ogarne i...podlogi umyje

a wieczorem znaczy jak maz wroci to moze Bartusia pogonimy

NATKA GRATULACJE

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

co do hemoroidow... ja to ciagle przechodze. ostatnio mi wyskoczyly 24 czerwca dzis mamy 11 lipca i chyba nareszcie ustepuja... smarowalam po kolei 3 roznymi kremami i najlepiej pomogly nie kremy ale moczenie swojej przyadlosci w bardzo cieplej wodzie najbardziej pomoglo bo zaczely pekac i praktycznie ich juz nie ma.

a wiem co czujesz kochana bo przez pierwszy tydzien siasc na pupe nie moglam

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:16   #2589
madziaranew
Rozeznanie

Natka gratulacje , expresowo poszlo.
Marina przystojniak Ci rosnie
Zdjecia dzieci to zawsze cos pieknego. Ja ze swojego wczesnego dziecinstwa , nie mam az tak duzo, tylko pare sztuk, a szkoda Bo bym chetnie poogladala jakim bylam szkrabem....
A ja mam dola, lenia, jakas nie do zycia jestem.chyba samotnosci tak na mnie dziala.
Przyszla paczka z pieluszkami wielorazowymi , ale wkurzylam sie ze nie dolaczyli rachunku , no I kolejne dni bede czekac na rachunek , Bo destine zwrot , a zawsze to cos....
Przyszlo wiaderko na brudy dziecka , tylko ze ja taka glupia ze nie zamowilam to co trzeba , jedno bylo 16 l a drugie 4l no I wzielam to drugie.jak wiaderko do piaskownicy....jakas rozkojarzona jestem, nie moge sie skupic...
Wszyscy w kolo powtarzaja ze nie dam sobie rady a mnie szlag trafia, Bo takie glupie zalozenie z gory....
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:16   #2590
Kajool
Zadomowienie

GRATULACJE dla nowego dzidziusia!!!!
Stary 2011-07-12, 15:23   #2591
madziaranew
Rozeznanie

Pisaliscie o chrzcinach, no oczywiscie u nas to tez bedzie problem , Bo jak inaczej. Moja siostra bez slubu , a ma dziecko, a Tz brat jest niewierzacym , no I nie chodzi wogole do kosciola , ma 32 lata a ostatni razz u spowiedzi byl przed bierzmowaniem. Ja mam jeszcze brata , tylko ze nie mamy chrzestnej , oczywiscie , chcialabym osobe ktora jest w miare blisko nas....

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Nie wiem wydaje mi sie ze to hormony doprowadzaja do takiego stanu emocjonalnego ,przed koncem ciazy jest ciezki czas i na psyche siada.
Martwie sie o wszystko , o takie glupoty, jak tylko cos Tz wspomni , albo powie ze sie boi w zwiazku z jakas sytuacja , to ja juz noc I dzien z glowy , Bo siedze wpatrzona w jeden punkt I rozmyslam , co by tu zrobic aby bylo ok.
Stary 2011-07-12, 15:23   #2592
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marinko a może warto iść do lekarza po mleko na receptę np Nutramigen poczytaj w necie na ten temat.Ja MM robiłam na primaverze ona najtańsza a najlepiej wyglądała po gotowaniu
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:25   #2593
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny mam dylemat :

Co wziąć:
1. Łyżeczkę do lekarstw
2.Butelka do lekarstw
3.Kroplomierz do lekarstw

wczoraj jeszcze wiedziałam że chce łyżeczkę, dzisiaj już sama nie wiem

Stary 2011-07-12, 15:26   #2594
madziaranew
Rozeznanie

Dobra , sorki dziewczyny nie zanudzam Was moim zyciem.
Teraz czekam ktora kolejna trzymam kciukasy za szybkie porodu I za zdrowego dzieciaczki
Stary 2011-07-12, 15:30   #2595
wodaqua
Zadomowienie

Wreszcie poprasowałam pierwszą turę Ale kondycję mam słabą przez tą rwę w biodrze/udzie/kręgosłupie...
Mam ochotę tyle rzeczy zrobić, a tu d.pa - ledwo łażę

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Popieram Twoje zdanie. A jakie masz doświadczenia z pracy? Pracujecie gdzieś w policji, czy ktoś znajomy miał jakieś problemy z własnymi zdjęciami? O ile mogę się zapytać.
Powiedzmy że pracujemy z mężem w szeroko pojętym wymiarze sprawiedliwości, choć w zupełnie innych firmach i napatrzylismy się na różnego rodzaju zboków, macaczy, pedofilów tak samo jak i na te dzieci skrzywdzone... Ja to już przez pracę jestem trochę bardziej przewrażliwiona, niż normalnie ludzie, ale jeśli mogę czemuś zapobiec, zapobiegnę.

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
może ja jakaś dziwna jestem, ale nie uważam karmi za alkohol...
...
zgadzam się w całej rozciągłości, zresztą nie tylko o zdjęcia dzieci chodzi, w ogóle mam opory przed zamieszczaniem swoich zdjęć. W końcu każdy może się na forum zarejestrowac i sobie oglądać, a jak dobrze widać duuuuużo osób czyta nasz wątek.
Karmi to nie alkohol

Ja też mam opory, byłam na nk, ale tacy ludzie "znajomi"mnie zapraszali, że masakra - robili to tylko po to żeby podejrzeć jak się wiedzie i co tam w chacie mam, a więc olałam i jakiś czas nie było mnie na tego typu stronach. Dopiero od kilku m-cy jestem na fb i tu już ostrożniej się bawię :P

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
co do zdjec dzieci w necie - ja mam caly fotoblog synka wiec i corcia bedzie miala. sa tam naprawde rozne zdjecia, wlasciwie po to,by sobie dziadkowie ogladali, bo nie maja stycznosci za czestej z wnukiem. czy ktos to sciaga i sobie robi przy tym dobrze to mnie nie interesuje. nie ma zdjec bez ciuchow (moze jedno ale i tak nic nie widac, bo do pasa jest bez koszulki). rownie dobrze musialabym panikowac jak maly jest na plazy w samych gaciach czy jak sie odlewa pod drzewem... i nie boje sie tez ze ktos, cytuje, "porwie moje dziecko bo zobaczy zdjecie w necie". taaaa... ale skad ma wiedziec gdzie mieszkamy? nie ma porwan zwyklych dzieci na zamowienie, porywane sa albo z przypadku (wlasnie np. z lazy czy piaskowicy) albo bogatych ludzi (sory, ale na bank nei nalezymy do tych...)
Ja bym jednak nie chciała, żeby ktoś sobie dobrze robił, patrząc na moje dziecię...
I nawet nie wiesz, jak łatwo jest wytropić kto gdzie mieszka, jaki ma styl zycia, jaki plan dnia. W urzędach z naszymi danymi osobowymi też pracują ludzie i wśród nich też są zboki. Porwanie to pikuś przy pedofilii...
Możesz Dziadkom mailem przesyłać zdjęcia, skoro internetowi są

Bartessa, biedny ten Twój mąż
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:35   #2596
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Wreszcie poprasowałam pierwszą turę Ale kondycję mam słabą przez tą rwę w biodrze/udzie/kręgosłupie...
Mam ochotę tyle rzeczy zrobić, a tu d.pa - ledwo łażę
Biedactwo
Stary 2011-07-12, 15:37   #2597
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam dylemat :

Co wziąć:
1. Łyżeczkę do lekarstw
2.Butelka do lekarstw

nic, serio! łyzeczke masz na bank normalna w domu, kroplomierz niepotrzebny - bo jak cos ma byc na krople to ma taki zaworek kapiacy kroplami i kropisz na lyzke. butli moze ci nei zlapac bo nie bedzie lubiło. pryz wiekszosci lekow przeciwbolowych w syropie dla dzieci jest taki odmierzacz-strzykawa. rewelacyjny! nic innego nie ejst lepsze! jest o poj. 5 ml wiec wiekszosc lekow mozna podawac

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:40   #2598
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam dylemat :

Co wziąć:
1. Łyżeczkę do lekarstw
2.Butelka do lekarstw

Nie wiem Zanetko... Ja w ogóle nie widze potrzeby kupowania tego typu gadżetów. Wydają mi się zbędne
Stary 2011-07-12, 15:43   #2599
83monia
Zakorzenienie

wodaqua - ja dosc lajtowo podchodze do pedofilii itd. oczywiscie bede dziecko uczyc by nie ufalo zbytnio obcym. bo na razie ufa bezgranicznie - nie boi sie wcale, dziecko złobkowe to wszystkich traktuje jak ciocie/wujków... wiec raczej tu mam problem niz ogladanie zdjec przez jakiegos zboka (ps. kiedys żenily sie 12latki, teraz czesto 13latki sa w ciazy bo chca a nie bo ktos je przymusił... raczej przymus i gwalt wg mnie to problem - nie preferencja seksualna... kto wie czy ktos patrzac na zdjecia np. stopy w butach nie dostaje krecka bo on fetyszysta stóp - tego nie wiemy). to czy chce zeby ktos uzywal zdecia nie do tych celow co trzeba to i tak pewnie nie uchronie - moje dziecko jest przeciez i na zdjeciach innych ludzi (rodzicow ze złobka, plazowiczow itd.). ale w sumie tobie sie nie dziwie - masz wieksze doswiadczenie z tymi odchylami od normy niz my.

poza tym - maz boi sie o nasze dane wiec ich nigdzie nei udostepnia, ja mam odwrotnie wiec mamy rownowage w przyrodzie

musze cos zjesc i jechac po malego. a kompletnie nie mam apetytu...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:45   #2600
patik87
Zakorzenienie

Marina Igor dużżży chłopisko. Może narazie karm enfamilem, jak skończy 3 miechy i kolek nie będzie to znowu zmienisz. Póki co skończ tą puszkę i zobacz czy są efekty po tym mleku..

Zanetaa na pewno nie butelka. Bo jak podajesz dziecku np 3 krople to wszystko na ściankach zostanie i smoczku. Najlepiej zakraplacz chyba.
Wczoraj w aptece kupiłam łyżeczkę, ale taką zwykłą plastikową, ale nie wiem jak dziecko zareaguje
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:57   #2601
zanetaa88
Zakorzenienie

No to mam masakrę
Nigdy nie miałam problemu z wydawaniem pieniędzy,
a teraz 60zł nie umie wydać...

Dobra patrzę na coś innego.

Stary 2011-07-12, 16:02   #2602
DaKaro
Zadomowienie

Witam popołudniowo. Wyskoczyłam na miasto, ale nie miałam siły chodzić po sklepach i wróciłam szybko do domu. A tu tyle się działo na wątku. Nadrabiam powoli.
Dziubek Zanka Youyou piękne macie dzieciaczki, wszystkie bez wyjątku

Natko Gratulacje ogromne! Ale nas zaskoczyłaś!

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:05   #2603
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Mój bląd później już nie chciałam na liscie zmieniać i mieszać
Ja też mam na liście podany z USG. Według OM mam termin na 16tego, a według USG na 24ego. I powiem tak- nastawiam się na ten drugi, ale chciałabym urodzić w tym pierwszym
Zdaję sobie sprawę z tego, że później zaszłam w ciążę, co za każdym razem potwierdzało USG bo Dzieć jest mniejszy i dlatego przychylam się do tej późniejszej daty

Marina - śliczny Igorek

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:32   #2604
zanetaa88
Zakorzenienie

Nooo wybrałam

1.Odcisk bobaska - niebieski
2.Myjka do kąpieli - turkusowa
3.Śliniak forte - beżowy
4.Smoczki Avent do butelki
5.Butelka Avent 125 ml

i mam już dość zakupów...

Stary 2011-07-12, 16:49   #2605
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
fajny zestawik też mam butelki Avent ale smoczków na zapas nie kupowałam bo może nie podpasują Julce i będzie klops - mam 2 po 125ml i jedną 250ml

ten odcisk bobasa fajny gadżet

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:52   #2606
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
chyba mozna, bo nam w szpitalu do sniadania dawali
mysle ze zbożówke mozna, sama teraz pije. A u mnie w szpitalu to nie wiem kto ustawiał menu dla matek z dziecmi, byl kalafior, zupa szczawiowa, nikt za bardzo sie karmieniem nie przejmowal

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
kiedys wyczytałam że któras piła karmi
ja pije codziennie jedna butelke uwazam ze na laktacje znakomite, po herbatkach koperkowych itp Sara miała wzdecia.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Taka.
Ale za 150 już z wysyłką.Tak się dogadałyśmy

http://allegro.pl/aquarium-fisher-pr...712463267.html
tez mam chetne na hustawke, ale za tydzien ma moj tata przyjechac w odwiedziny, wiec moze fundnie wnuczce nówke

Milenka masz karuzle przerobiona na prąd? bo nam cos przeróbka nie idzie

Cytat:
ja sobie kupilam wage dla noworodkow, bo mialam shize ze nie tyje jak trzeba a do pediatry mi sie nie chcialo co chwile chodzic...
ja tez mam wage pozyczona z firmy TZ taka ze sklepu (mięsnego )

Cytat:
Pamiętam tez, że blondynka pytała na jakiej wodzie robię MM - na żywcu zdrój. A ty blondyneczko na jakiej przyżądzałaś MM?)
ja tez robie na gotowanym żywcu (my dajemy NAN)

Cytat:
ale kawaler szybko nasze bejbiki rosna prawda?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2011-07-12 o 16:56
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:54   #2607
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Natka GRATULACJE !!!

Marinko Igorek jest słodziutki

Zanka
podobno herbatka z mięty hamuje laktację i rób okłady z schłodzonego rozbitego tłuczkiem liścia kapusty, smaruj sutki własnym mlekiem i wietrz piersi to szybciej się zagoi ( to są rady ze sr)

ja dziś wyprasowałam pierwszą partię ciuszków i pieluch ..... zmęczyłam się przy tym .... już mam łóżeczko złożone i czeka na synka .... dziś skończyliśmy 38tc więc generalnie mały może wyjść .... ale ja chcę tam żeby posiedział z 2 tyg bo mojego gina nie ma ... ma urlop .... i poza tym to mama zaczęła malowanie kuchni .. kiedy sie skończą te remonty bo ja zwariuję ... wpadam w jakąś depresję przez to, wyć mi się chce i tyle

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:02   #2608
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
A ja chciałam cichutko, żeby nie zapeszać, powiedzieć, że być może u mnie coś się dzieje. Mam brązowy śluz na wkładce. Mam nadzieje, że to nie wynik wczorajszego badania, a rozwieranie się szyjki, lub ten sławny czop-szop. Oby....
Crazy oby się zaczęło jak najszybciej.
Cytat:
z dzisiejszej wizyty wiem tylko tyle ze ktg w normie, waga w normie, wizyta za tydzien (i wtedy mi zrobi usg wiec nie wiem ile wazy moj klocek - a powiedzial ze z wielkosci brzucha sadzac bedzie duzy!), morfologia i siuski w normie, te aspalty i aspany czy jak im tam też.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a ja jakaś zamulona się zrobiłam i mam ochotę na drzemke, ale nie ma lekko i trzeba najpierw obiadek machnąć jakiś.... w ogóle to senność mnie dopadła już od jakis paru dni jak w I trymestrze...ale to pewnie przez to, że nocami mało sypiam to w końcu w dzień jestem zmęczona...
Heh, wczoraj pisałam o tym samym. Czuję się jak w pierwszym trymestrze. Chyba dzieciaki wyciągają z nas całą energię.
Cytat:
ale duży chłopak z niego.
Któraś z Was szukała body z nadrukiem. Może któryś z tych się spodoba:
http://allegro.pl/body-92-nowa-kolek...709600354.html

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:02   #2609
madziaranew
Rozeznanie

Wlasnie bylam poloznej no I wyslala mnie na trzeci scan.Teraz siedze I rycze , Bo mierzyla mi brzuch no I nie zmienila sie scala bylo dwa tygodnie temu 34 cm I teraz tez 34 cm .mam nadzieje ze to tylko jakies przeoczenie , Bo dwa tygodnie temu byla inna polozna I mogla inaczej mierzyc , albo dziecko zmienilo pozycje.Boze jak ja sie boje.scan mam w piatek o 10 rano , ona mowila ze jak lekarz mnie zbada to zdecyduje czy mam isc na scan czy wszystko ok. Dziecko czuje ze sie denerwuje I kopie bardzo. Z Tz rozmawialam , on pociesza mnie ze bedzie ok , ze napewno dziecko sie przekrecilo w inna pozycje...teraz dwa dni beda wyjete z zyciorysu, Bo jak tu nie myslec ....
Stary 2011-07-12, 17:04   #2610
moniczka2123
Zadomowienie

pochwale sie bebzolkiem z rozstepami ale jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bebzol.jpg (62,1 KB, 60 załadowań)

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości