Zazdrośnice cz. 38 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 22:28   #3001
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice cz. 38

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ilsa raczej tylko bluzkę na szyję, która z tyłu będzie gdzieś do połowy pleców
o to mi chodziło myślę że w ten sposób się wyrównasz

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 22:31   #3002
najfajniejsza
Zakorzenienie

Carmi, też bym się niepokoiła. Może zadzwoń do niego po 23.
Co do kieliszków - myślimy nad wzorzastymi z kryształu. Nie takie chamskie wzory, coś delikatnego.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 22:35   #3003
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
o to mi chodziło myślę że w ten sposób się wyrównasz
wyrównać się wyrównam ale będę tragicznie wyglądać nieźle się urządziłam
Stary 2011-07-12, 22:38   #3004
carmelova
Zakorzenienie

B wrócił. Zobaczył worki i lekko spanikował. Powiedział, że przecież pisał do mnie 2 smsy...ja nic nie dostałam. Tż pokazał, że ma je w "wysłanych". W sumie wiecie jaki mam tu kijowy zasięg, ale to generalnie bardzo dziwne :/
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 22:43   #3005
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ja akurat za kolorowymi nie przepadam, bo mają często bardzo grube ścianki, a ja wolę pić wino z kieliszków z cienkiego szkła. No i wolę bardziej minimalistyczne formy, np. http://produkty.almi-decor.com/catal...func=&col=Liza albo http://produkty.almi-decor.com/catal...col=Jacqueline
Te pierwsze są piękne, boskie i wspaniałe!

A co do pakowania to wg. mnie wystawianie rzeczy za drzwi to trochę zbyt mocna reakcja. No ale to moja opinia.

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Aleks, 3,25% ale bez Belki, więc to wychodzi ponad 4% (nie pamiętam, ile dokładnie). W każdym razie jak na lokatę to byłoby mało, ale przy koncie jestem bardzo zadowolona z oprocentowania.
Jak na konto to ok choć tak po prawdzie to poniżej inflacji. Ja wolę lokaty na krótki okres choć przy moich zawrotnych oszczędnościach to upchnęłabym pieniądze do skarpetki i było by porównywalnie

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

A tak w ogóle to chciałam się pochwalić: szefostwo uznało, że paskudny projekt do którego mnie wrzucili był słabym pomysłem i już nie muszę tego dzwonić

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 22:45   #3006
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
B wrócił. Zobaczył worki i lekko spanikował. Powiedział, że przecież pisał do mnie 2 smsy...ja nic nie dostałam. Tż pokazał, że ma je w "wysłanych". W sumie wiecie jaki mam tu kijowy zasięg, ale to generalnie bardzo dziwne :/
dobrze, że wrócił jednak dla mnie smsy to ciut za mało...jest późno - oczekiwałabym wyłącznie telefonu, tym bardziej przy spóźnieniu, żadnych smsów.
Teraz przynajmniej B wie, że z Tobą nie ma żartów

mam wyrzuty...zamiast pójść biegać z M. ja zostałam bo rosła mi chałka i bułeczki cynamonowe jak zwykle zabieram sie za nie za późno a potem dupsko rośnie

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to chciałam się pochwalić: szefostwo uznało, że paskudny projekt do którego mnie wrzucili był słabym pomysłem i już nie muszę tego dzwonić
no to super! sama wiem jak jakieś "badziewia" potrafią popsuć humor w pracy
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 22:47   #3007
carmelova
Zakorzenienie

Maya ja wole jak mi piszę smsy, bo tu jest taki zasięg, że jak odbieram w mieszkaniu telefon to co drugiego słowa muszę się domyślać. Wg jakiego przepisu pieczesz bułeczki?
Stary 2011-07-12, 22:50   #3008
peach_passion
Zakorzenienie

Ilsa może jakieś kremy z mocznikiem, albo po prostu chodź do kosmetyczki, ale to raczej droga impreza jak się chce regularnie to robić
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 22:51   #3009
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na konto to ok choć tak po prawdzie to poniżej inflacji. Ja wolę lokaty na krótki okres choć przy moich zawrotnych oszczędnościach to upchnęłabym pieniądze do skarpetki i było by porównywalnie
ja nie rozumiem, co to znaczy, z tą inflacją
ale jestem zadowolona no i u nas lokata nie wchodzi w grę. Wolę mieć zabezpieczenie typu: jakaś nagła sytuacja - wyciągam oszczędności i tyle. Nie tracę odsetek. Mrożenie kasy jest nie dla mnie
Cytat:
no dziwne...
i tak jak Maya mówi - wyłącznie tel.
Stary 2011-07-12, 22:51   #3010
Ilsa Lund
Zakorzenienie

najważniejsze że już jest i że miał wstrząs że umiesz mu spakować rzeczy

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 22:51   #3011
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Gwizdak, ja Ci dam znać czy będę bliżej końca lipca- moi rodzice jadą wtedy nad morze i nie wiem jak to wszystko będzie zorganizowane.
spoko, luzik
Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Ja chętnie, ale będę mogła się zdeklarować dopiero, jak będziemy wiedzieli, co z naszą podróżą poślubną Bardzo bym chciała, żeby udało mi się być...
tez bym chciała
Cytat:
i skręca mnie, że nie będzie mnie na zlocie...
mnie tez
Cytat:
”Wspólne mieszkanie, wspólne konto... Poważniejemy, co?” Fajnie tak
jeszcze o wspolnym nazwisku mógłby pomyśleć
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Gwizdaku ja nie dojade raczej

a sprzątanie 2 mieszkań, przeprowadzkę, związane z tym zmęczenie i masakrator rozumiem doskonale

Carmi, z Tobą to strach zadrzeć. Dobrze, ze wrócił, ja tobym się przede wszystkim wystraszyła, potem dopiero wkurzyła
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 22:54   #3012
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Maya ja wole jak mi piszę smsy, bo tu jest taki zasięg, że jak odbieram w mieszkaniu telefon to co drugiego słowa muszę się domyślać. Wg jakiego przepisu pieczesz bułeczki?
skoro tak wolicie to ok

a bułeczki z pozostałości ciasta po chałce:
http://mojewypieki.blox.pl/2009/05/C...z-wanilia.html

zawsze robię dwie chałki z podanej ilości - wychodzą duże.

Dzisiaj zrobiłam jedną chałkę a z reszty ślimaczki/bułeczki cynamonowe właśnie się studzą - powinny być pyszne tak samo jak chałka - z tego przepisu wychodzi boska, zawsze!

wyglądają podobnie do tych :http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/Szneki.html

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2011-07-12 o 22:56
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 22:58   #3013
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie rozumiem, co to znaczy, z tą inflacją
Zasadniczo pieniadzę tracą na wartości. Teraz inflacja u nas to 5% zatem jeżeli trzymasz pieniądze w szafce albo na koncie /lokacie gdzie zarabiają poniżej 5 procent to znaczy, że tracą na wartości a nie zarabiają.

Stary 2011-07-12, 23:10   #3014
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Jasne, że muszę spełniać marzenia, ale po prostu obawiam się, że nie wyrobię. Efekt nie jest pewny, a tylko się holender zjadę przed kolejnym ciężkim semestrem. Codzienne dojeżdżanie 30km na 7 rano przez miesiąc da mi w kość (bo dla mnie wstawanie przed 7 jest wyczynem i umieraniem) na tyle, że jazdy pociągiem co 2 dni po 6h będzie jakąś masakrą. A potem przeraża mnie kwestia mieszkania. Zobaczę jeszcze....

Carmi, wystawiać rzeczy? Nie... Owszem, focha strzelić, pozłościć się, pogrozić. Ale wystawianie rzeczy to prawie jak ostateczna decyzja: mam Cię już dość, spadóóówa....

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2011-07-12 o 23:11
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 23:52   #3015
carmelova
Zakorzenienie

Med ale ile można strzelać rozmawiać, fochy i grozić (w tej kolejności) ? Albo facet będzie szanował moje prośby, albo właśnie spadówa. Mam do siebie tyle szacunku, że nie pozwolę robić się w konia. Anyway B. zastał mnie w trakcie pakowania drugiego worka. A smsy doszły do mnie z duuużym opóźnieniem (pierwszego wysłał o 21, kolejnego o 22)
Stary 2011-07-12, 23:54   #3016
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Med ale ile można strzelać rozmawiać, fochy i grozić (w tej kolejności) ? Albo facet będzie szanował moje prośby, albo właśnie spadówa. Mam do siebie tyle szacunku, że nie pozwolę robić się w konia. Anyway B. zastał mnie w trakcie pakowania drugiego worka. A smsy doszły do mnie z duuużym opóźnieniem (pierwszego wysłał o 21, kolejnego o 22)
W sumie racja.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 00:03   #3017
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Zasadniczo pieniadzę tracą na wartości. Teraz inflacja u nas to 5% zatem jeżeli trzymasz pieniądze w szafce albo na koncie /lokacie gdzie zarabiają poniżej 5 procent to znaczy, że tracą na wartości a nie zarabiają.
aaaaaa, no to mi to wisi tzn. ważne, że mi jakiś procent wpadnie albo w najgorszym razie nic nie ubędzie w końcu nie chcemy się wzbogacić specjalnie, tylko gdzieś przechować pieniądze raczej

Dobry wieczór z domu. W tym tygodniu jeszcze dwie zmiany 16-24, w przyszłym to samo (w tym w piątek). Idę się ciąć.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
i bardzo dobrze. w sumie zrywanie z takiego powodu może wydać się przesadą, ale jeśli to się powtarza notorycznie i Ciebie to rani (nie to, że zostaje po godzinach, ale że nie daje Ci znać o tym), to rozumiem całkowicie.

Tylko musicie jakoś rozwiązać kwestię SMS-ów i telefonów. Skoro tel. nie słyszycie, a SMS-y bywają spóźnione (i to znacznie), to może maile? O ile B. ma w pracy dostęp do neta. Albo np. ustalcie, że "bzyk" oznacza "będę później o godzinę".
Stary 2011-07-13, 00:08   #3018
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Ty mój diabełku wcielony...

jesteś bardzo zdecydowaną i asertywną osobą (to już wiem od dawna )

przy czym jeśli o mnie chodzi to zaczynając od samych korzeni, ja bym nie mogła w ogóle powiedzieć, że albo tak, albo worki za drzwi, bo zwyczajnie mamy z TŻtem taki układ, że tak jak do siebie nie przekilnamy, tak nie dajemy żadnych gróźb, warunków, itp. itd.

ale to wszystko oczywiście zależy od charakterów i układu w jakim się do jest.

U nas jest tak, że gdyby TŻ usłyszał ode mnie taki warunek, to tak naprawdę ja mogłabym usłyszeć "spadówa"

ale tak jak napisałam wyżej, każdy ma swój system negocjacji.

nie potępiam tego właśnie dlatego, że to wszystko zależy od sytuacji i układu

finał, finałów.... smsy napisał więc gdybym miała szukać tu winnego to byłby to dupiany zasięg a coś o tym wiem, bo my mamy tak beznadziejny zasięg, że czasem wychodzę z siebie i staję obok

i teraz nasuwa mi się jeszcze pytanie, jakbym się czuła dając taki warunek, nie dostając smsa, pakując manatki i nagle okazuje się, że chłop był fair i nic tu nie jest jego winą

i dodatkowo pytanie.... co jeśli wziąłby worki spod drzwi i poszedł w siną dal? tu już jest gorsza sprawa, bo tak naprawdę gdybyście oboje mieli silne charaktery (a między mną i Ł. tak włąsnie jest) to byście sobie tylko krzywdę zrobili

ciężka sprawa - najlepiej ustalić zasady, że pomimo zasięgu próbuje dzwonić.... nawet jak nie możecie się dogadać, to przynajmniej będziesz wiedziała, że coś chciał I jeśli się spóźnia to pewnie właśnie w tej sprawie dzwonił

całusek

padam na ryjek, a jutro od rana do 22:00
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 04:48   #3019
justyna_dt
Zakorzenienie

Dzisiaj też pojęczę jeszcze przed 5... cały dół pleców mam spuchnięty, nie wiem, czy tak ma być, czy coś nie w porządku zażyłam leki i czekam, aż mnie rozluźni...
Z zapartym tchem czytałam, jak się skończy wczorajszy wieczór Carmelki. Dobrze, że nie bardziej dosadnie też bym się wkurzyła i pewnie bym wystawiła te worki...

Dobra, idę spróbować usnąć, o 7 mam otworzyć chłopakom bramę, pewnie zasnę zaraz przed.
I dzisiaj jadę chyba z psem do weterynarza. Trzymajcie, proszę, kciuki, już dwa razy padły podejrzenia o nowotwór (tfu, tfu, tfu!!!)

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 08:02   #3020
magda2109
Zakorzenienie

Dzień dobry

Znowu mi nogi napuchły strasznie... Nie wiem od czego... Wczoraj wieczorem zauważyłam, dziś rano nadal opuchnięte, tylko że trochę mniej...

Zaczynam podejrzewać o te opuchnięcia tabletki. A że skończyłam ostatnie opakowanie jakie miałam, a nie mam kiedy pójść do lekarki, to chyba odstawiam je na razie... Po tylu latach niech organizm odpocznie. Zobaczymy, czy opuchnięcia się skończą... Mam 24 lata a nogi puchną mi jak u niektórych babć... :/

No to ponarzekałam

Aha, zaczęły się wakacje, TŻ ma cały czas wolne, więc będę tu zostawać sama... Dziś wraca do mieszkania, a zobaczymy się dopiero w piątek, jak wrócę też ja... Eh... Ryczeć mi się wczoraj chciało... Chyba przez @ jestem taka tkliwa...

OK, sorry za marudzenie z rana

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Aha... I mam pytanie do Was... Tzn. co byście zrobiły na moim miejscu...

Jak Wam pisałam, termin jednego z moich egzaminów wypadł wtedy, gdy miałam być w Zakopanem. Napisałam do dr prowadzącej, czy nie mogłabym napisać go np. wcześniej, ale odpowiedziała, żebym przedłużyła sobie sesję i napisała ten egzamin we wrześniu w terminie poprawkowym jako terminie podstawowym. Nie wiedziałam, że takie coś u nas na uczelni funkcjonuje, no ale napisałam podanie do dziekana i uzyskałam zgodę.

W międzyczasie okazało się, że wyznaczono termin składania podań o stypendium naukowe do 31 lipca. No i lipa, bo ja końcową średnią będę znała dopiero we wrześniu. Zadzwoniłam do dziekanatu spytać, co mam zrobić, a babka do mnie, że nie przysługuje mi prawo do stypendium jeżeli przedłużałam sesję Tyle, że nikt mnie o tym nie poinformował, a w zasadach przyznawania stypendium naukowego pisze tylko, że warunkiem ubiegania się o nie jest zdanie wszystkich egzaminów w sesji podstawowej, więc skoro dla mnie terminem podstawowym jest termin wrześniowy uważałam, że mogę starać się o stypendium. Dodam, że nawet jeśli zdam ten egzamin na 3 to mam już średnią 4,5. Może być tylko lepiej.

Napisałam podanie do dziekana o możliwość złożenia podania o stypendium po egzaminie, opisałam wszystko i zastanawiam się czy jest sens? Glupia sytuacja, ale moim zdaniem powinno być jasno sprecyzowane, że przedłużanie sesji pozbawia prawa do stypendium... Tym bardziej, że nie przełużam z powodu niezdania, tylko niemożności uczestnictwa w egzaminie podstawowym. A jak bym się rozchorowała to wychodzi na to, że też ze stypendium można się pożegnać... Co myślicie? Wysłać to podanie?
Stary 2011-07-13, 08:14   #3021
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Najka gratuluję wspólnego konta oszczędnościowegoklaski :
Kawa superos roweros
Justi - i trzymam za psiaka
Magda ja bym wysłała to pismo, w sumie nic nie tracisz a możesz zyskać. Faktycznie dziwna sytuacja, bądź co bądź nie masz warunku i będziesz zdawać egzamin w pierwszym podjeściu Warto to wyjaśnić

wczoraj gdy mąż bym w drugiej pracy upiekłam ten sernikobrownies co Stefka ostatnio robiła, no i mąż wraca i mówi "wysiadam z windy i czuje cudowny zapach ciacha i tak sobie myśle - kurczę, ale ktoś ma dobrze. Otwieram drzwi od mieszkania a tu pachnie jeszcze bardziej intensywnie Czy ja Ci mówiłem, że mam cudowną żonkę?"
A ja: "dzisiaj jeszcze nie"
Ciacho smakowało i jeszcze kilka kawałków zostało na dzisiaj do kawy

a tak poza tym głowa mnie boli i spać mi się chcę - wczoraj kryzysu nie miałam, a dzisiaj mam ze zdwojoną siłą
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 08:21   #3022
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
Najka gratuluję wspólnego konta oszczędnościowegoklaski :
Kawa superos roweros
Justi - i trzymam za psiaka
Magda ja bym wysłała to pismo, w sumie nic nie tracisz a możesz zyskać. Faktycznie dziwna sytuacja, bądź co bądź nie masz warunku i będziesz zdawać egzamin w pierwszym podjeściu Warto to wyjaśnić

wczoraj gdy mąż bym w drugiej pracy upiekłam ten sernikobrownies co Stefka ostatnio robiła, no i mąż wraca i mówi "wysiadam z windy i czuje cudowny zapach ciacha i tak sobie myśle - kurczę, ale ktoś ma dobrze. Otwieram drzwi od mieszkania a tu pachnie jeszcze bardziej intensywnie Czy ja Ci mówiłem, że mam cudowną żonkę?"

a tak poza tym głowa mnie boli i spać mi się chcę - wczoraj kryzysu nie miałam, a dzisiaj mam ze zdwojoną siłą
Ale kusicie tymi ciastami, chałkami i bułeczkami A ja muszę się za siebie ostro wziąć :/ Nie mogę na siebie patrzeć, tak przytyłam przez te trzy tygodnie... Masakra...
Stary 2011-07-13, 09:36   #3023
carmelova
Zakorzenienie

Hej Bobry

Frezi jest dokładnie tak jak piszesz- wszystko zależy od charakterów. Mój Tż potrafi być bardzo stanowczy i bardzo uparty, ale absolutnie nie jest impulsywny ani histeryczny (jak ja ). Znam go dobrze i wiem, że nie wziąłby tych worków i nie wyszedł, ani by mi nie powiedział "spadówa". Dlatego mogłam sobie pozwolić na taki krok. Poza tym moja groźba była wielokrotnie tematem żartów w stylu pisania przez Tżta smsów "Kochanie będę pół godziny później, nie pakuj mnie jeszcze ". W dodatku ja stety-niestety jestem egoistką i nigdy nikomu nie pozwalałam się permanentnie ranić, wiec skoro Tż wie, że takie zachowanie mnie boli, a poprawa nie wymaga z jego strony nadludzkiego wysiłku, to skoro mnie kocha, to powinien zrobić wsystko, by zmienić tę sytuację. I to działa w dwie strony.

Magda moim zdaniem takie podanie ma jak najbardziej sens. Skoro masz szansę na stypendium, to walcz o nie jak lwica, w skali roku uzbiera się niezła sumka.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Osz aż mi ślinka pociekła na myśl o Twoim brownie Koledzy z pracy mnie strasznie męczą i dzisiaj muszę im upiec jakieś muffinki. Padło na te: http://mojewypieki.blox.pl/2010/08/B...-malinami.html
Stary 2011-07-13, 09:38   #3024
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
jaki wy macie sposób na pedicure ? bo ja mimo tarki, pumeksu, różnych mieszanin z solami i płatkami owsianymi zawsze mam żółty pasek przy palcach i piętę
To cudeńko:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...y-do-stop.html

Naprawdę DZIAŁA. Do niedawna myślałam, że to tylko taki gadżecik i działa porównywalnie z pumeksem, ale teraz opracowałam nową metodę używania i ściera wszystko co niepotrzebne - nigdy takich pięknych stóp nie miałam jak po tym krążku - no chyba, że jako niemowlak

Wczoraj w pracy sama skanowałam wielkie mapy na takim fajnym skanerze pionowym Dostałam wreszcie swoją własną kartę otwierającą drzwi do firmowego budynku - już nie jestem takim zupełnym noobem
Okazuje się, że jest lepiej niż myślałam z wracaniem do domu po 22 - na szczęście mam idealnie o czasie autobus pośpieszny i jestem po niecałej godzinie w domu. Szkoda tylko, że jeden powrót kosztuje mnie 3,40 pomimo tego, że mam bilet miesięczny Oznacza to, że w przyszłym miesiącu będę musiała zainwestować w najdroższą sieciówkę w obiegu - 150 zł o ile pamiętam
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 09:39   #3025
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Magda walcz! W ogóle co to za zasady, jak można ograniczac prawo do stypendium do sesji właściwej, u mnie czasem nawet z poprawka ludzie mają stypendium, bo np. reszte mają 5, albo właśnie masz egzamin pierwszy we wrześniu (też tak mam przez chorobę). To jest jawna dyskryminacja, pisz koniecznie
Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 09:53   #3026
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta, wiecie może gdzie można kupić kieliszki w zestawie po 2? Jeszcze się wahamy, czy do wina, czy do koniaku, ale chyba zdecydujemy się sprezentować rodzicom P. na 30. rocznicę ślubu kieliszki, a wszędzie są zestawy po 6. Chcieliśmy kupić dwa kieliszki + alkohol. Myślicie, że 6 kieliszków + alkohol można dać na rocznicę?
Ikea, Duka

Cytat:
Ugotowałam leczo z cukinią i idę biegać. Brzuch mam jakiś wzdęty od 2 dni :/
ja tez zrobiłam wczoraj leczo z cukini
Stary 2011-07-13, 09:56   #3027
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
A możesz zdradzić jaki ser dawałaś? Bo po lekturze przepisu nie wiem jaki powinien być.

Stary 2011-07-13, 10:08   #3028
capriola_87
Zakorzenienie

Ale miałam koszmarny sen...

Śniło mi się nasze wesele...sala beznadziejna, nie było muzyki ani jedzenia (po rosole od razu wjechał tort, ja sobie myślę WTF? i stoły stały puste...) Nikt się nie bawił. Byli tylko goście z mojej strony, nikogo od TŻta (nawet jego rodziców nie było...tylko teściowa wpadła pod koniec z garem bigosu bo usłyszała że nie ma jedzenia. TZ wyglądał strasznie, miał jakiś stary garnitur po dziadku, każda część w innym wzorze i kolorze). Miałam obrączki z diamencikami, które odpadły po godzinie bo były przyklejone....Zaczęłam chodzić po sali i pytać znajomych jak się bawią to wszyscy głowa w dół i że beznadziejnie. Pytam TŻta co z podziękowaniami dla rodziców bo nie mamy nic przygotowane i potem pytam mamę czy my śpimy w hotelu u góry bo nic nie było załatwione, a ona na to, głosno, przy wszystkich: "Niestety, kochanie, za dużo wydaliśmy na wasze wesele i już nie było nas stać na pokój dla was, więc po weselu wracamy do domu". Pamiętam każdy szczegół z tego snu, nawet smak tortu Było okropnie i beznadziejnie....

Jak opowiedziałam TŻtowi to wybuchnął śmiechem i powiedział: "Widzisz, to jest znak że nie warto się hajtać". Ale jak zobaczył że mi się smutno zrobiło to powiedział:" No widzisz, mówiłem Ci że mi się ta sala nie podoba, nie martw się, zrobimy wesele u Ciebie w ogrodzie i będzie git!" Dał buzi i poszedł do pracy. A ja sobie siedzę...
Stary 2011-07-13, 10:13   #3029
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Capri sny interpretuje się na odwrót więc traktuj to jako zapowiedź wesela roku

Stary 2011-07-13, 10:18   #3030
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Capri sny interpretuje się na odwrót więc traktuj to jako zapowiedź wesela roku
Mam nadzieję, bo to było naprawdę straszne

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości