|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
andziot gusiagatko Klaterina 82anusia dziekuje
![]() matallewar moria44 Hm powiadacie, ze to kolki. Mozliwe bo jak ja dzisiaj karmialam to o niebo lepiej ani razu sie nie "oderwala" pila spokojnie pozniej wyplula i zasnela. Grazin ![]() ![]() martynka89 ja dzisiaj tez moja mala 2 razy przebieralam. Tak ładnie ja ubralalam na spacerek nakarmilam jeszcze i jak kupa poszlo w czasie karmienia .... ![]() Ja w ogole nie smaruje niczym. kapie tylko w oilatum i skora piekna Klaterina ![]() ![]() ![]() Paulizia ![]() eweska super ze dzieciaczki siostry zdrowieja ![]() A my dzisiaj bylismy na szczepieniu ryk byl ale myslalam ze bedzie gorzej. Jutro badanie bioderek ... Moja Olka spala od 17 do 20 teraz ja nakarmilam i znowu spi. Jestem w szoku ze taka spokojna bez marudzenia i w ogole, ale cos czuje ze sie obudzi gdzies kolo 24-1 i koniec spania na pare godz bedzie ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiem skad biore ten stoicki spokoj, wszystko co wprowadzam nowego dla nich jest na NIE ![]() Cytat:
![]() super sie obserwuje taki rozwoj ![]() Cytat:
my tez mamy jutro bad bioderek. ![]()
![]() |
#1024 |
Wtajemniczenie
|
Pepe śpi
![]() eweska, podziwiam Cię ![]() ![]() ![]() mary, Pepe dwukrotnie zaliczył obrót z brzuszka z plecy ( raz przy mnie, raz przy TŻ ). dorkabl, byłam dzisiaj w Twoim rodzinnym mieście Bielsku i jestem w szoku, jak się tam jeździ - główne ulice remontowane i pozamykane, a co za tym idzie korki, korki, korki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zadomowienie
|
violisia doradzać to obie mogą a i tak robię po swojemu, próby przetłumaczenia że: dziękuję za rady nie skorzystam i tak nic nie dawały więc jak im lepiej, że coś doradzą to niech sobie gadają
SiLLee to juz kolejne bo w spodnie już wlazłam a dzisiaj spodenki krótkie ![]() ![]() agnieszka_pe25 jeszcze prababcia ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Klaterina Czas edycji: 2011-07-12 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie Eve również ![]() Mam już jakiś pogląd na sprawę ![]() Idę, bo Edzik marudzi, mam nadzieję, że uśnie niedługo, bo padam... Od 18 znów tylko rączki, ale nawet na nich płacz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Wtajemniczenie
|
mattal, tutaj też sobie zerknij : http://fotelik.info/pl/testy/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bo mi sie tak robilo z dadami z biedronki pampersy nie przeciekly ani nie przekupkaly sie nigdy Cytat:
oilatum jest dobre do skory ![]() ![]() Cytat:
gdzie ty mieszkasz, ze u Ciebie tak chlodno dzisiaj bylo ![]() u mnie 27 stopni w cieniu ![]() Cytat:
OLENKA LEZY NA NOGACH MOICH LUB TZ, JAK SIE JA CHWYCI ZA RECE I SIE SAMA PODNOSI ![]() ![]() ale slodziak ![]() WITOJCIE! ja dzisiaj troche zalatany dzien mialam od rana bylam u kosmetyczki na meni pedi i na brwiach henna i regulacja pozniej troche olenka troche praca ZA RADĄ PEDIATRY DAŁAM OLI 5 ML SOCZKU JABŁKOWEGO powyzej 4 miesiaca i po 2 h zrobila SAMA KUPĘ, PIĘKNĄ MUSZTARDOWĄ ![]() ![]() ![]() pozniej kupilam sobie wreszcie dlugo wyczekany sportowy stanik pod bluzke na silownie (kupilam bluzke bez takiego stanika) no ale w tryumphie i troche zabulilam ![]() no i na 19.30 jechalam na fight station czyli na aerokickboxing, pozniej 2 obwody na sali silowni i niedawno wrocilam wykapalam sie, olenka juz spi, wykapana przez tz i nakarmiona no i teraz bede sie lenic ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
Paulizia
![]() ![]() the_sania a jak Marcelek sobie z ta poduszką ortopedyczną radzi ?? przeszkadza mu ?? gusia ![]() ![]() matall my dla Zosi kupiliśmy TAKI (zaraz po tym małym) i do dziś w nim jeździ i pewnie pojeździ dopóki Gabrysia nie wyrośnie z tego pierwszego ![]() dorka my nie dajemy smoczka ![]() moria bravo za spacerek, 1,5h to moja Gabi wytrzymuje ledwo, więc czas macie superaśny ![]() mary powiem Ci, że z tymi obrotami to bardzo różnie jest, moja Zosia to najpierw opanowała przewrót na brzuszek, a odwrotnie to baaardzo późno się nauczyła, niektóre dzieciaczki właśnie zaczynaja od obrotu na plecki ... aga_pe mi to wygląda na infekcję wirusową jakąś po tym co mi napisałaś, ale paniki nie ma ![]() eweska ![]() ![]() ![]() jednak nie pojechaliśmy do domu ![]() mam nadzieję że w końcu jutro już tam dotrzemy ![]() mężul nawet pranie zrobił, żeby było w co Gabulka ubrać, bo już ciuchów brakło (nie przewidziałam takiego długiego pobytu) co do naszego wiercenia, to dwa ostatnie karmienia dziś udało mi się podać dwie U, troszkę wierzgała, ale odbeczana zjadła ... wieczorem ładnie nawet zasnęła na piersi (niestety odkładana zaczęła prezentować swój cudowny uśmiech ![]() w ogóle wieczorem poszło milion serii pierdków i kupa, wszystko bez prężenia tylko na pełnym lajcie (dwie kupy na dzień to u nas rozpusta ![]() mam nadzieję, że nocka będzie bez stękania z tego powodu ... dobranoc ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-12 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Wtajemniczenie
|
agus87 daj mi troche swojej motywacji
![]() ![]() ![]() ![]() Andziot ciesze sie z powodu kupy!!! ![]() ![]() Moj zboj nie spi ![]()
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | ||
Zakorzenienie
|
eweska Super wieści, oby było tylko lepiej
![]() o jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pewnie, że zadowolona ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Większość czasu ślicznie spała, ale tatuś dwa razy musiał wyciągać bo płakała. Odbiło jej się i zasypiała. Próbujemy już tyle pozycji a mała ma problemy z odbijaniem ![]() ![]() Idziemy próbować usnąć wcześniej niż przed 1 ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zadomowienie
|
Grazin,
![]() Agnieszka.M, pozycja męża musiała być super. Co do herbatki nic nie pomogę, my na razie nie używamy. Klaterina, u mnie podobnie z wyjściami. Pojechała w poniedziałek do Auchan, a już po 2 godzinach był tel, żeby szybko wracać. Zdążyłam tylko na galerii wejść do kilku sklepów i potem jak już weszłam na sklep to biegiem zakupy najważniejsze i do domu. Gratuluję wejścia w ubrania przedciążowe ![]() Daisy, spacery są raczej na tak. Czasem pomarudzi jak długo w miejscu stoję, a on nie śpi. Większość czasu przesypia. Dzisiaj byliśmy prawie cały dzień na dworze, z czego największą radochę ma córka, bo w końcu mama z nią wychodzi. U nas chyba też będzie ten trądzik niemowlęcy, bo właśnie się nasila się przy cieple. Ale dzisiaj sobie pospałyście, też tak chcę ![]() andziot, Adaś ma podobnie, nie płacze, ale tak mruczy nawet charczy i wierzga się strasznie, dzisiaj chyba tylko raz zjadł spokojnie, mam nadzieję, że mu to przejdzie. U mnie mały je raz z jednej raz z drugiej piersi. Skoro potrafi spać 3 godziny, to chyba się z jednej najada?? listopadowa80, jak tam Iza, przeszły jej płacze? matallewar, moja Maja ma taki album, na pewno fajna pamiątka. Adasiowi też na pewno kupię. anulinka2009, ![]() anula_81, to super, że wyjazd udany. Oby Zosia szybko wróciła do swojego rytmu dnia i nocy. martynka89, ![]() ![]() zosiaaa, życzę wytrwałości. Paulizia, ![]() mamaoptymistka, ja też jestem po próbie nektarynkowej, choć nie wiem czy poznam czy mu coś jest czy nie, bo on od kilku dni jakiś niespokojny. dorkabl, u nas też jest smoczek w użyciu, Tż zakupił i czasem korzystamy, jak mały jest głodny to na chwilę zassa, mogę wtedy w spokoju szybko go np. przewinąć, ale najczęściej nim jednak pluje ![]() the_sania, kolejny dzielny maluch. Jak Marcelek już lepiej po tym szczepieniu?? Eve, ![]() Moria, śliczna masz córcie, bardzo fajnie macie z tym lasem. Na pewno będziecie tam częściej bywać skoro Iguś polubiła wózek. antropia, moja mama też często coś komentuje. Najczęściej, że mały śpi na jedną stronę, bo co ona go widzi to akurat tak leży. Mary, ![]() ![]() ![]() Agnieszka_pe, zdoln acha z Twojego synka. Dzieci z dnia na dzień czymś zaskakują, tak szybko się uczą nowych rzeczy. Gusia, śliczna ta twoja panna, widać spacer jej się podobał. eweska, bardzo dobre wieści, trzymam kciuki by dzieciaki siostry jak najszybciej były całkiem zdrowiutkie. A Ty jesteś niesamowita, wszystko sama załatwiasz, dobrze, że dzieciaki masz grzeczne. SiLLee, kciuki za jutrzejsze usg agus87, ale miałaś zabiegany dzień, dobrze, że czas na przyjemności też się znalazł. ![]() My dzisiaj prawie cały dzień na dworze, rano szybko zrobiłam obiad i udało się wyjść z domu przed 11 z racji tego, że upału nie było byliśmy na dworze do 15 (w sumie wtedy zaczął się u nas gorąc). Potem od 17 znów na dworze do 19:30. Nie wiem co jest, ale jak tylko nie śpi to chciałby być na rekach. Kończę karmienie, odbijam go, kładę, a on za chwilę zaczyna płakać, podnoszę cisza, kładę znów płacz. Noszenia raczej go nie nauczyłam, bo do tej pory spał, więc po karmieniu i odbiciu był odkładany do łóżeczka. Do tego dochodzą cycki przy karmieniu. Czekam, aż mu się znów odmieni i będzie grzecznie sam leżał. Tylko czy to nastąpi?? Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2011-07-12 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek
![]() ![]() Dobra na dojenie i jak się okazuje na kupę dla Pepe ![]() andziot,jeszcze raz dzięki ![]() ![]() 82anusia, może to początek pierwszego skoku rozwojowego, stąd takie niekonwencjonalne zachowanie Adasia?? gusia, a próbowaliście na brzuszku?? mary pisała, że działa Jest 5.11 - mleko wypite, trzeba udoić następne. Mam nadzieję, że załapię się jeszcze na odrobinę snu ![]() Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-07-13 o 04:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobryyyyy!
anulinko Ty w ogóle spałaś tej nocy? ![]() U nas dziś w końcu dłuższy sen był, od 23 do prawie 6 bez pobudki ![]() Mam ochotę zapakować mojego żuczka i znów ruszyć na spacer tak mi się spodobało ![]() ![]() agus u nas wczoraj też w miarę ciepło było ale w lesie dużo chłodniej. Wzięłam kocyk dla Iguśki bo miała bodziaka na krótki rękaw i te rączulki chciałam przykryć ale i tak je wyciągała cały czas na zewnątrz więc w końcu się poddałam ![]() Wasze dzieci już fikają z brzuszka na plecy ![]() ![]() ![]()
#1037 | ||||
Wtajemniczenie
|
dziekujemy, my za was rowniez
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() za to mama mi wszystko rekompensuje bo ona idzie z duchem czasu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() denerwuje sie bardzo bo jednak to wezly chlonne, a jak szulam na googlach no to rakowe strony mi sie otwieraja ![]() wiec NIECZYTAM pewnie zosi sie podoba bardzo? ja tez bym sie do domu nie spieszyla ![]() Cytat:
ja nieumalam zmusic dominika. poprostu nieszlo wynik tego byl taki ze zaczal sie przekrecac jak mial ok 7mcy! SERIO. no ale jak to opanowal to zaczal robic wszystko z dnia na dzien, lacznie z raczkowaniem, potem znowu stop z rozwojem i zaczal chodzic jak mial 16mcy, poprostu wstal i poszedl sobie-mam to nagrane na kamerze! norberta zmusila moja mama(rehabilitant, wiec ma z glowa na tym punkcie) jak u nas byla po wyjezdzie tz. ja pewnie bym niezmusila znowu anulinko podziwiam dzisiaj byla pobudka o 4tej rano slabo mi sie zrobilo na mysl o tym ze to koniec spania, wzielam go do lozka, mocno przytulilam i spalismy do 7mej, obudzil mnie budzik, bo musze sie wyrobic na to usg bioderek, jutro pojde z nimi do lekarza. tak mnie martwi co jest z dominikiem ![]() pewnie znowu bedzie bagatelizacja problemu ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- apropos lezaczkow zwracam honor lezaczkom na plozach, jestem nim zachwycona, no i t regulacja oparcia ![]() w pelni sprawny lezczek tak mi ulatwia zycie ze szok
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko sponsorowane ![]() andziot I rozumiem, że jesteście zadowoleni i polecacie? ![]() Noc średnia. Stękania, prężenia i jedzenie o 1:40, 5:05 (choć pobudka już ok. 4), 8:00 (pobudka przed 7). Chyba mi się baterie w karuzeli kończą ![]() ![]() Zbieram się do urzędu po becikowe w końcu.
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Rozeznanie
|
Ja się witam, informuje że noc spokojna 4h, 4h i 3h
![]() ![]() Teraz już uciekam paaaaaaaaaaaaa miłego dzionka
#1040 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() nocka nie tak rewelacyjna jak wczoraj ale jednak tylko jedno karmienie więcej i kilka razy wstawałam, żeby dać smoka, było też sporo pierdków i kręcenie się ze stękaniem. zaraz się zbieramy na spacer póki nie ma wielkiego upału tylko zjem jakieś śniadanie i w drogę
#1041 | |
Zakorzenienie
|
gusia z moich prywatnych obserwacji wynika że im starsze dziecko tym lepsze beki
![]() Gabrysia na początku też ciężko odbijała a teraz już beka jak rasowy menel ![]() anulinka cieszę się że z kupami Piotrusia lepiej ![]() moria spoko, Zosia zaczęła fikać z brzuszka na plecki sopiero jak już stała prawie ![]() ![]() ![]() aga_pe ![]() matall fotelki polecamy, ale sprawdzony nie był w wypadku (na szczęście) jeśli chodzi o funkcjonalność to dla nas jest ok, nie stać nas było na jakiś super-hiper-wypas, ale chcieliśmy porządny, a to był najlepszy kompromis, cena w miarę i firma ok, testy też wysoko, dlatego zostało przy tym, pamiętam że kupiliśmy go sobie pod choinkę, więc Zosia miała pół roku i już jej było ciasno w tym małym (razem z kombinezonem i zimowymi ciuchami) dzień dobry ![]() rano udało mi się nakaramić z dwóch UU choć prężenia były, troszkę pobujałam podczas jedzenia ( po odbeczaniu stukrotnym, leżeniu na brzuszku z masażem ) i zjadła boję się że jak tak będzie jadła po połowie to mi się ilość pokarmu zmniejszy ![]() choć z drugiej strony na razie jak jadła ładnie z dwóch UU to przybierała nawet ponad normę więc może jej wystarczy ![]() aha, Gabulek przestawił sobie pobudkę z 3 na 1:21 (już trzecią noc budzi się dokładnie o tej, tzn jak patrze na zegarek to jest właśnie ta godzina ![]() ale to nadal jedna pobudka tylko, bo później dosypia do 7-8 więc nie narzekam ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-13 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale mam dziś leeenia! Szajse... muszę się zebrać w sobie i choćby umyć ale pewnie nie zdążę bo zaraz karmienie będzie. Dziewczynki, kiedy planujecie przerzucić szkraby do spacerówki? Czytałam też, że niektóre mamy zanim przerzucę dziecko z gondoli do spacerówki używają jakiś czas fotelika samochodowego jako wózka ![]()
![]() |
#1043 |
Wtajemniczenie
|
Jak na razie to tylko się przywitam z Alusią przy piersi
![]() ![]()
![]() |
#1044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzien dobry! u nas nocka super malutka zasnel 20.30 wstala o 4 zjadla, do 4,.30 ja usypialam ![]() pozniej obudzila sie o 7 zjadla i koniec spania ![]() teraz byla drzemka 30 minut a ja w tym czasie prasowalam, wlozylam pranie, ogarnelam i glod sie obudzil ide robic papu ![]() DZIEWCZONKA moja przyjaciolka nie chodzi na solarium bo karmi piersia... tez chyba nie powinnas ponoc nie mozna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daje mu od chyba 3 tyg zycia non stop. teraz mi sie butelka skonczyła i bede dawac bobotic. trzeba dawac cały czas zeby było skuteczne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie chwyci sie smoczka za cholere. no i dajemy rade bez. Cytat:
![]() super ![]() andziotku to drugie badanie chyba mial robione ale ono było w normie. ja nie widziałam w ogole wyników bo od razu poszły do karty i widziała je lekarka na wizycie dopiero. odnośnie mojego aparatu zadzowniłam na infolinie sony wczoraj i mowie ze beznadzieja zdjecia robi i jak go ustawic i pan powiedział ze on na funkcjach AUTO powinien robic rewelacyjne zdjęcia. i jak tylko widac jakies piksele czy piasek tak jak to opisałam, to znaczy ze jest wada fabryczna aparatu i trzeba do naprawy. wiec dzisiaj przyjedzie po to kurier i do 3 dni maja naprawic i przywieźć spowrotem kurierem. i to na ich koszt ![]() byłam wczoraj na solarium ![]() Sebek mial wczoraj kolke! i to straszna. a ja bez czopków!! ![]() wiec o 23 jak juz mialam łzy w oczach i nawet na rękach wył od kilku godzin tż poleciał do apteki całodobowej poprosić zeby sprzedała viburcol bez recepty a jutro doniesiemy bo dziecko ma atak kolki i cierpi. to STARA TORBA powiedziała ze nie, bo nie moze leków bez recepty wydawac!!!!!!!!!! no myślałam ze tam pójde i ją ![]() a dzisiaj moja mama poszła do apteki koło swojej pracy i poprosiła czy moze jutro doniesa recepte, to pani mowi ze nie trzeba recepty bo od jakiegos czasu jest znów bez recepty ![]() ale mnie ten głupi babsztyl w aptece wkurzył dziecko cierpi a ta leku homeopatycznego nie wyda bez recepty ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- aguś andziotek nam tu mowila ze mozna na solarium jak sie karmi ![]() ja tez byłam ale w staniku sie opalałam. ja czytałam różne opinie na internecie. apropo kolki wczorajszej mojego syna. możliwe że miał ją po tym jak wypił 40 ml herbaty a potem przez 20 min jadł z piersi? moze przejedzony był?? sebek nauczył sie pić z butelki!! ![]() ![]() takiej zwykłej za 5 zł z apteki moj synuś bojkotuje tomee tippe ![]()
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
olenka uwielbia jezdzic w foteliku w gondoli juz nie jezdzimy nie lubi, placze wierci sie ona lubi takie dziwne pozycje i scisk ![]() po mamie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Wtajemniczenie
|
Grazin łojejku
![]() ![]() Grazin, andziot jak to bojkotują? Nie pasuje im? Patrzcie a niby butelka a'la cycek ![]() ![]() ![]() A ta moja córa szalona jak wstała przed 6 zjadła , pobawiła się, zrobiła się śpiąca więc zapakowałam do huśtawki a ta to zamiast iść od razu spać to sobie drzemki po 5 minut ( liczyłam jej czas, jak w zegarku 5 minut) urządzała i marudziła więc smoka jej dawałam, wypluwała no manewry nie z tej ziemi, źle i źle aż w końcu sama bez smoka zasnęła o 9! i śpi do teraz. 4,5h bez jedzenia już no ale nie będę budzić bo to już w ogóle dałaby mi popalić ![]() I zaraz wścieku dostanę bo korzystając z chwili wolnego wysmarowałam się żelem rozgrzewającym na całe nogi, tyłek i brzuch. I jakoś tak grubo dziś się posmarowałam i jeszcze owinęłąm się cała folią, na brzuch pas, na tyłek grube legginsy. Czizzzzzas po 5 minutach myślałam, że spłonę ![]() ![]() ![]()
#1049 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Moderatoreska
|
Grazin u mnie vibrucol jest bez recepty, mam jedno opakowanie, ale na szczęście nie uzyłam jeszcze ani jednego czopka bo nie ma takiej potrzeby i oby tak dalej
![]() Co do grzeczności moich synalków to zgadza się są grzeczni, Bozia chyba wiedziała jak ich zaprogramować ![]() ![]() Kolejny dzień upałów, chyba trzeba będzie wentylator uruchomić choć tego nie chciałam, ale jak będzie dmuchał w drugim koncu pokoju niż łóżeczko to chyba można, bezpośrednio na chłopców dmuchać nie będzie. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Siedziska rozkladają sie na płasko, są pasy więc mozna chłopców zapiąć żeby nie wypadli, no i w końcu nie miałabym problemu z wypinaniem gondolki jak wchodzę do windy, a te gondolo-foteliki sporo ważą, stelaż wózka leciutki, ale już z foteliko-gondolkami ciężki. Ze spacerówką wjadę do windy bez problemu bo krótsza się robi jak nie ma gondolek. Pewnie jeszcze z tydzień i będzie przesiadka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.