Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-13, 09:36   #4171
truscafka
Zadomowienie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Dziewczyny widziałyście to???

Gigant

http://www.wykop.pl/link/707603/2-le...kow-drogowych/

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 09:36   #4172
goldika
Zakorzenienie

bienioka u nas na glukoze idzie sie kiedy sie chce. Poszlam przed 7, o 7,45 wypilam glukoze i po godzinie ponowne pobranie krwi.
Ale wzielam ze soba swoja szklanke, lyzeczke do mieszania, pol cytrynki i o 8 juz w domu bylam
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 09:37   #4173
glamourous
Zakorzenienie

p bosz ale wy aktywne jestescie, szyjecie, pieczecie, dziergacie, przetwory, remonty, prasowanie az mi sie w glowie kreci
ja to z pracy do domu wracam i zazwyczaj nic nie robie, z mala zabka sie pobawie albo na spacer wyjde i tyle...

Chawa jak koszulki dojda to daj znac jak na zywo wygladaja
Stary 2011-07-13, 09:43   #4174
ggoraa
Zadomowienie

witam z rana mamusie. Juz w polowie sie obrobilam, tylko jeszcze sniadania nie jadlam- jakos w tej ciazy nie mam apetytu- pewnie dlatego moja waga tak powoli idzie w gore.

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A tak wstałam bo mi się przyśniło, ze Wam przecież wczoraj nie opowiedziałam o moim szoku jaki dostałam(pewnie wczoraj wieczorem był tak duży, że nie umiałam go wyartykułowaĆ ) po wejściu na wage u gina... no spodziewałam sie wzrostu wagi, ale nie aż takiej 66kg czyli 4 kg w ciągu 3 tyg. na "+"
w takim tempie to ja ponad 20kg przytyję w tej ciąży (wiem ze ważniejszy dzidzius, no ale szok szokiem pozostał, kiedyś myślałam, że jak ktoś ponad 20kg tyje to się obżera nei awiadomo jak bardzo, a ja jem więcej trochę+warzywa+duużo owoców+ mało ruchu- i chyba to mnie pociąga na dno)
od początku ciąży już jestem 8k na "+"
postanowiłam codziennie do południa jeden park obejśĆ a po południu drugi i jadaĆ obiad wcześniej(tak w południe a nie jak tż wróci) a na kolację surówka+ czegoś tam malutko a najlepiej same owoce lub gotowane warzywa
Gin skomentował:"no trochę za dużo ostatnio pani przytyła" ale on to taka dobra dusza, ze ci wprost nie powie

aaaa a wczoraj znowu poszłam odwiedziĆ koleżankę w szpitalu i ona za 2m-ce rodzi a ma 7,5kg na plusie a jak była w tym szpitalu na usg to ją pochwalono, ze tak ładnie 3ma wagę... to mnie dopiero tam zlinczują chyba a wybieram sie pod koniec lipca

cholera musze kupiĆ tą wagę, bo bez niej nawet nei wiem że tak tyję o_O
Waga sie nie przejmuj- widocznie tak organizm potrzebuje- a jak zaczniesz sobie odmawiac, to jeszcze zle sie to skonczy dla was (czyli ciebie i dzidzi)
Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość

Dlaczego mówisz że dopiero za kilka lat? Z małymi dziećmi przecież też można jechać na wakacje i jest bardzo fajnie, sami kiedyś byliśmy ze znajomymi, których maleństwo miało 7miesięcy, a moja koleżanka teraz pojechała z córką nad morze a ona się na początku maja rodziła
Jak Filip mial pare miesiecy to tez jezdzilismy z nim i w gory i na wycieczki, ale w tej chwili ogarnac tego malego pioruna to graniczy z cudem... wiec dlatego mowie wlasnie, ze za pare lat- bo jak Filip wyrosnie mi z tego ciezkiego okresu to zaraz bede miec powtorke z Weronika hehehe.... Wczoraj bylismy nad stawem z psem i Filipem- pierwszy wpadl do bajora ( smierdzial przeokropnie mulem... w sumie to nadal cos jeszcze od niego zajezdza ) , a za chwile drugi polazl i sie zaczal taplac w blocie....dobrze, ze mialam na zmiane ubrania. A najgorsze, ze ani jeden ani drugi nie czuje potrzeby, aby nas sluchac jak ich wolamy chyba za slabo wyuczylismy w nich posluszenstwo

No dobra, moze dokoncze wczorajsze prasowanie- to przynajmniej deska nie bedzie mnie straszyc hehe
Stary 2011-07-13, 09:45   #4175
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam mamusie

Wczoraj pisałyście o parówkach, więc dzisiaj na śniadanie zjadłam z bułeczką i z pomidorkiem pyyyycha

Ale dziś ładna pogoda, sama bym chętnie po parku się przespacerowała, a tu - w pracy trzeba siedzieć. na pocztę będę szła to pewnie wybiorę się okrężną drogą

Wczoraj jak wróciłam do domku, to prawie od razu poszłam spać, obudziłam się żeby się wykąpać i pójść spać dalej i odpukać póki co nie budzę się na siusiu w nocy.

Jeśli chodzi o wagę - jutro zaczynamy 20tc - to przytyłam 3 kg. Tylko że ja zaczynałam z 66, więc dopóki nie przekroczyłam 70kg to się nie załamuję ale niewiele mi już brakuje
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 09:54   #4176
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
-

wstawac spiochy kto rano wstaje temu chce sie siku
rozwaliło mnie to, szczera prawda. Mi dziś cały czas się chciało i od 2:00 do 6:00 trzymałam, żeby o 6:00 do badania (w sensie kubeczka) mieć coś
Wróciłam z tej potwornej glukozy. Wiecie co. Wszystko do wytrzymania, ma słodkie się nastawiłam, ale dla mnie miało to jeszcze jakiś smak :/ Nie wiem, czy to glukoza, czy woda która nalewały, czy co :/ Ale dla mnei podlatywało hmm... sosną (?) wypiłam o 7:45,a do 9:10 miałam cofkę i walczyłam ze sobą, ale była jeszcze jedna babka i jej raczej ok. Ogólnie do przeżycia, ale cieszę się że mogę już śniadanko zjeść

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 09:57   #4177
bienioka
Rozeznanie

Muffinka chyba pytala, czy mamy problem z przewracaniem sie na drugi bok w nocy - TAK i to jaki!!!!

Moj brzuch jeszcze nie nalezy do olbrzymow, ale przewracanie sie to straszna mordega. Wszystko mnie rwie. Przed ciaza spalam tylko i wylacznie na lewym boku. Teraz najwygodniej chyba lezy mi sie na wznak z podkurczonymi nogami. Ach...i to siagle siku. Kazdej nocy musze wstawac. Do tego ostatnio cos nie potrafie spac. Goraco mi. Okno co prawda otwarte, ale rolety do 3/4 zaslonieta. Maz spi przy oknie i mowi, ze mu w plecy wieje w nocy jak okno calkiem jest otwarte. Coz...musialabym sie chyba bardziej pomeczyc, zeby lepiej spac, a musze przeciez lezec...;(
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-13, 10:01   #4178
ela3010
Zadomowienie

Dziewczyny ale wy o pysznościach piszecie, serniczek!!!!!

Goldika to fajnie że jesteś już po glukozie, nie takie to straszne jak się wydaje.

Ja ugotowałam rosołek, już pojedliśmy bo tż do pracy, na drugie mam ziemniaki, kalafior w panierce i mizerię ale jakoś nikt nie ma ochoty więc będzie na jutro.

To zmykamy do rodziców, papa.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 10:09   #4179
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale wy o pysznościach piszecie, serniczek!!!!!

Goldika to fajnie że jesteś już po glukozie, nie takie to straszne jak się wydaje.

Ja ugotowałam rosołek, już pojedliśmy bo tż do pracy, na drugie mam ziemniaki, kalafior w panierce i mizerię ale jakoś nikt nie ma ochoty więc będzie na jutro.

To zmykamy do rodziców, papa.
Pierwszy raz się spotykam z kalafiorem w panierce, zawsze jadałam tylko z bułką tartą. Proszę o przepis Chętnie zaskoczę tż jakąś kulinarną nowością
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 10:11   #4180
elf27
Zadomowienie

A ja obudziłam się dzisiaj z dziwnie małym brzuchem i mogę normalnie wciągać, że tak powiem. Wczoraj był sporawy i twardszy, mały kopał a dzisiaj odwrotnie zaczynam schizować, że coś nie halo.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 10:13   #4181
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
p bosz ale wy aktywne jestescie, szyjecie, pieczecie, dziergacie, przetwory, remonty, prasowanie az mi sie w glowie kreci
ja to z pracy do domu wracam i zazwyczaj nic nie robie, z mala zabka sie pobawie albo na spacer wyjde i tyle...
Ty to jeszcze glam pracujesz a ja siedzę na zwolnieniu w domu i nic nie robię kompletnie nawet nie gotuję bo mama się tym zajmuje. Ehhhh czyste lenistwo.

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

Gigant

nieźle chłopaszek jest spostrzegawczy nie ma co.

Zrobiłam pranie (znaczy pralka ) wywiesiłam i teraz zastanawiam się co dalej, chyba jednak ubiore się i pojadę połazić po lumpkach i w ogóle po sklepach, może cos ciekawego wypatrzę
Aaaaaa i zwolnienie musze do Zus zawieźć
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-13, 10:17   #4182
truscafka
Zadomowienie

elfa 27 też tak dzisiaj mam, ale dostałam juz parę kopniaków

Ja znów wnocy obracam się tak dziwnie na bok, bardzo szybko i później takie łup! I śpię tylko i wyłącznie na prawym boku jak zasypiam na wznak czy na lewym zaraz jak tylko zasne ląduję na prawym

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-07-13, 10:17   #4183
marejta
Zadomowienie

Wiecie co a ja chyba oszalałam byłam w sklepie i kupiłam sobie bezę, słodkie jak nie wiem ale jakie pyszne

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 10:22   #4184
basiula19
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja też już po glukozie nawet tragedii nie było ale słodkie okrutnie ja nie przepadam za słodkim.......pani mi powiedziała żebym przyszła za 2 godziny na ponowne pobrani krwi chyba, że zwymiotuje to żebym nie przychodziła to normalnie tak sie dygałam bo jak pomyslałam, że mam znowu to pić bleeee na szczęście to tylko raz sie robi o ile wyniki będą dobre......

Dziś cały dzień z Tż bo ma nocke tak sie ciesze

Wczoraj wieczorem już nie wytrzymałam jak Tż wrócił i sie normlanie rozpłakałam. W tym domu idzie świra dostać czuje sie tu jak intruz. Jak tż pójdzie do pracy to siedze sama ciągle w naszym pokoju. Jak zejde na dół bo tam siedzi teściowa z siostrą Tż to nagle ucinają rozmowe i nic nie mówią albo coś tam do dziecka to ja wracam spowrotem na góre bo co im będe przeszkadzać. A ostatnio to mnie nawet już teściowa na obiad nie woła. Potrafi zwołać tylko tż. On oczywiście każe mi też iść jeść ale już mu powiedziałam, że mnie nikt nie woła. W sobote też tak było tylko, że tż był w pracy i jego młodszy brat siedział na kompie u nas to jego zawołała a mnie nie. I jak Tż wrócił z pracy to mu mówi żeby jadł obiad on że nie chce a ona mówi "ona też nie jadła". Do jasej chole*y ona ma imie chyba. Tż sie mnie pytał czego nie jadłam powiedziałam, ze nie miałam kiedy ale wczoraj już nie wytrzymałam i mu wszytsko powiedziałam co mi leżało na sercu. Może sie wam wydawać to głupie, ze takie zamieszanie robie np o obiad. A najgorsze jest to, że mnie nie zawołają a jak ja chce coś ugotować dla mnie i tż to chodzą złe, że wymyślamy i niechcemy jeść tego co one ugotują (teściowa z babką). I o tak jest jak sie mieszka u teściów

Rozglądamy sie za jakimś mieszkaniem do wynajęcia ale w tym pieprz**ym grajdole nic niema a nie możemy sobie pozwolić na mieszkanie gdzies daleko bo tż ma tu prace i tak kuźwa biednemu ciągle wiatr w oczy

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 10:26   #4185
marejta
Zadomowienie

Dziewczyny zaraz chyba eksploduję, kurczę właśnie dostałam maila z allegro ze zawiesili konto sprzedającego od którego kupiłam tą kołyskę i że zalecają wstrzymanie zapłaty, ale ja już zrobiłam przelew i nie wiem co mam robić jak mi facet nie wyśle kołyski to właśnie pozbyłam się 300zł

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-13, 10:28   #4186
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
co do badań to mam co wizyte mocz i morfologie (czyli raz na miesiąc) plus to co akurat trzeba w danym okresie. Glukoze w mojej przychodni rozrabiaja na miejscu, można wcisnąć cytryne, ale ja piłam bez, krew pobierają przed wypiciem i dwie godz później, więc każdy ma jakieś swoje sposoby. I nie pobieraja z palca tylko normalne kłucie do fiolki.
O! u mnie właśnie identycznie! Ja też piłam bez, ale ja alergiczka na cytrusy :/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-13 o 10:29
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 10:32   #4187
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem już nie wytrzymałam jak Tż wrócił i sie normlanie rozpłakałam. W tym domu idzie świra dostać czuje sie tu jak intruz. Jak tż pójdzie do pracy to siedze sama ciągle w naszym pokoju. Jak zejde na dół bo tam siedzi teściowa z siostrą Tż to nagle ucinają rozmowe i nic nie mówią albo coś tam do dziecka to ja wracam spowrotem na góre bo co im będe przeszkadzać. A ostatnio to mnie nawet już teściowa na obiad nie woła. Potrafi zwołać tylko tż. On oczywiście każe mi też iść jeść ale już mu powiedziałam, że mnie nikt nie woła. W sobote też tak było tylko, że tż był w pracy i jego młodszy brat siedział na kompie u nas to jego zawołała a mnie nie. I jak Tż wrócił z pracy to mu mówi żeby jadł obiad on że nie chce a ona mówi "ona też nie jadła". Do jasej chole*y ona ma imie chyba. Tż sie mnie pytał czego nie jadłam powiedziałam, ze nie miałam kiedy ale wczoraj już nie wytrzymałam i mu wszytsko powiedziałam co mi leżało na sercu. Może sie wam wydawać to głupie, ze takie zamieszanie robie np o obiad. A najgorsze jest to, że mnie nie zawołają a jak ja chce coś ugotować dla mnie i tż to chodzą złe, że wymyślamy i niechcemy jeść tego co one ugotują (teściowa z babką). I o tak jest jak sie mieszka u teściów

Rozglądamy sie za jakimś mieszkaniem do wynajęcia ale w tym pieprz**ym grajdole nic niema a nie możemy sobie pozwolić na mieszkanie gdzies daleko bo tż ma tu prace i tak kuźwa biednemu ciągle wiatr w oczy
Oj kochana współczuję i tylko mogę sobie wyobrażać jak sie źle z tym czujesz też byłoby mi cholernie przykro jakby tak mnie teściowa traktowała, a już mowienie o kimś ,,ona" cz ,on" doprowadza mnie do szewskiej pasji. Pamiętam jak na początku mojej mamie zdarzało się mówić o Tż on, chamsko jej wtedy odpowiadałam że on to ma imię generalnie mój Tż też nie czuje się swobodnie u mnie w domu przez mojego ojca, czasami jest mi przykro że wstydzi się zejśc na dól i zrobić sobie jeść uważam że Twój Tż powinien otwarcie powiedzieć swojej mamie jak Ty się czujesz z takim traktowaniem tak jak ja otwarcie mówie o tym swoim rodzicom. I jakoś jest nawet ok.
Nie dziwie Ci się że chciałabyś mieszkac osobno, ja mimo tego że mieszkam ze swoimi rodzicami też bym chciała mieszkać osobno.
Trzymaj się
Stary 2011-07-13, 10:33   #4188
bienioka
Rozeznanie

Basiula - to nie masz za wesolo. Nie wyobrazam sobie mieszkac w domuz ludzmi, z ktorymi mam tak toksyczne stosunki. Wiem, ze moze latwo mi sie pisze, ale moze sprobujesz pogadac z tesciowa? Nie wiem jak dlugo z nimi mieszkasz i jak stosunki wygladaly wczesniej. Pokluciliscie sie o cos? A moze tesciowa ma zal, ze siedzisz caly czas w pokoju a nie "wspolzyjesz" z "rodzina". Wiem, ze ty wlasnie w pokoju siedzisz, bo oni nie "wspolzyja" z toba. I oto tak sytuacja sie sama nakreca.
Moze wlasnie powinnas zrobic ten pierwszy krok i na sile sie z nimi zintegrowac. No i powiedziec, ze przykro ci, ze nie wolaja cie na obiad i dlaczego tak jest. Moze kiedys ty ugotowalabys obiad dla wszystkich??

Edytowane przez bienioka
Czas edycji: 2011-07-13 o 10:36
Stary 2011-07-13, 10:34   #4189
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny zaraz chyba eksploduję, kurczę właśnie dostałam maila z allegro ze zawiesili konto sprzedającego od którego kupiłam tą kołyskę i że zalecają wstrzymanie zapłaty, ale ja już zrobiłam przelew i nie wiem co mam robić jak mi facet nie wyśle kołyski to właśnie pozbyłam się 300zł
Napisz do kolesia maila, a jak nie będzie odpowiadał to napisz do allegro, potem ewentualnie zostaje Ci policja, bo skoro zaplaciłaś to mimo tego że konto mu zawiesili powinnaś kołyskę dostać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-13, 10:49   #4190
glamourous
Zakorzenienie

Marejta mam nadzieje ze dostaniesz kolyske trzymam kciuki zeby sie udalo rozwiazac ta przykra sytuacje

Basiula wspolczuje ale wlasnie podpinam sie pod Bienioke- wez nie zwazaj na ta dziwna atmosfere, idz zaproponuj ze pomozesz przy gotowaniu obiadu, ziemniaki odbierzesz czy cos...albo sie umow ze skoro tesciowa robi obiady to moze ty kolacje czy cos...ciasto do kawy. no i w ogole ciaza to jest taki fajny temat- wez wyciagmij tesciowa na wspominki jak byla w ciazy z tztem, jakim byl dzieckiem itd...albo popros o rade przy wyborze czegos tam...spioszki czy polspioszki, lozeczko biale czy w kolorze drewna, cokolwiek, niech sie poczuje wazna i ze jest dla ciebie autorytetem- to taki uniwersalny chwyt zeby cie ludzie lubili
czy wlasnie spytaj jak zrobic ciasto z wisniami i jak mysli czy tzt by wolal na kruchym spodzie czy drozdzowym- niech tez poczuje sie ze nie zabierasz jej synka tylko jestescie 2 kobietami ktore dbaja i kochaja tego samego mezczyzne

Marejta bezy nie znosze za to wczoraj udalo mi sie wchlonac pol litrowego opakowania lodow marcepanowych z sosikiem czekoladowym i platkami migdalowymi

Elf ja tez mam raz brzuszek mniejszy, raz wiekszy- juz sama nie wiem jaki on jest...ale nie martw sie mysle ze to zalezy od tego co jadlas (wzdecia hehe) i jak maluch sie ulozy...jak sie przytuli do kregoslupa to brzuszek malusi

a wlasnie slyszalyscie taki przesad ze brzuszek do przodu rosnacy to na chlopca a tak na boczki na dziewczynke? ciekawe jak to sie ma do praktyki

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-13 o 11:03
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 10:50   #4191
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki

Zadzwoniłam do firmy która ustawia anteny dzisiaj by mogli przyjechać tylko muszę jeszcze przekonać tż do tego Wczoraj dał sobie spokój a dzisiaj już obiecał że zaraz po pracy bierze się do roboty i nie skończy dopóki nie zrobi uparciuch jeden

Wczoraj jeszcze byłam w przychodni umówić się z położną mam na poniedziałek o 15 a w sobotę do ginekologa na 16 znowu zobaczymy małą a jutro jeszcze glukoza z tego co piszecie nie jest źle więc może jakoś to przeżyję. Najgorsze jest to że będę musiała jechać taksówką i wracać też bo tż w robocie tyłek mi sie przyzwyczaił do własnego samochodu

A zapomniałam dzisiaj zaczynam 29 tydzień jejuś jeszcze 11 tyg boję sie cholernie porodu

Dobra ja idę obiecałam sobie że dzisiaj zrobię porządek w domu zobaczymy jak chęci do roboty będą jeszcze nie rozpakowane walizki sa po przyjeździe a ja patrzę na nie i w ogóle nie chce mi sie nic

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-07-13 o 10:57
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 11:08   #4192
marejta
Zadomowienie

Kurcze jakaś dziwna sprawa, zadzwoniłam na podany numer a tam babka odbiera więc mówię że chciałabym rozmawiać z panem X ona ze pomyłka a po chwili krzyczy acha chwileczkę proszę sobie zapisać taki numer: ......
Dzwonie na niego odbiera facet pytam się czy rozmawiam z Panem X on ze tak no więc ja na początek ze chciałabym się dowiedzieć czy wysłał już kołyskę którą wylicytowałam bo zależy mi na czasie (wiecie nie chciałam go od razu atakować) a on poprosił o mój nick i powiedział że sprawdzi i w przeciągu godziny do mnie się odezwie no mam nadzieje, że facet jednak jest uczciwy a ze konto zablokowali mu z innego powodu, bo na moje pytanie do allegro dostałam taką odpowiedź, że lepiej nie mówić bo tylko mi się ciśnienie podniosło

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-13, 11:14   #4193
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Ale nie panikujmy( i ja to powiedizałam? ) nie będzie źle tylko sport nas moze uratowaĆ... ... chyba
Albo liposukcja i plastyka brzucha i tyłka

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
buszuje w sieci.... zamiast rozpakowywać pudła
Ale fajnie, maleństwo już się na swoim urodzi Duże mieszkanie? Pokaż meble i wystrój Uwielbiam oglądać mieszkania

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Jedna z Was napisala, ze jak doda sie cytryny to smakuje jak przeslodzony Sprite zgadzam sie w 100%. Mi no nawet smakowało jak piłam dopiero po 20min mnie zmuliło.
To ja pisałam Ja po glukozie to byłam aka pełna najedzona, że do południa nic nie mogłam zjeść. Zobaczymy jak b ędzie tym razem

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Wczoraj zamówiłam sobie koszule nocne o te
http://allegro.pl/100-bawelna-koszul...701088165.html
Wszystkie w niebieskim kolorze.
Ładne i niedrogie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

Gigant

Mistrzostwo świata, mężowi też pokazałam

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

Ad.1. Basiula, a może trzeba jakoś zacząć z nimi żyć, tzn,. zapytaj czy możesz pomóc w kuchni, obrać ziemniaki czy coś? Może one traktują Cię jak jak królewnę, która tylko siedzi w pokoju i nie wychodzi. Strasznie Ci współczuję takiej atmosfery.

Ja tego nie piszę broń Boże złośliwie, ale wiem jak było z moją najlepszą przyjaciółką, która zamieszkała w domu z teściami- podobna sytuacja. Najpierw teściowa wołała ją na obiad, pytała czy coś chce zjeść itp.a później przestała. Sylwia okrutnie to przeżywała, bo ona była taka nieśmiała i siedziała ciągle w pokoju, bo obco się czuła. Ale wyciągnęła rękę, zapytała, czy może ugotować obiad, czy może odkurzyć itp. Teraz właściwie przejęła cały dom- gotuje dla siebie, dzieci (ma dwóch synków) i teściów. Ale i tak zamierzają się budować i szukają działki.

Ad.2. A może uda się coś wynająć gdzieś blisko??? Rozglądaj się. Teraz jest taniej, bo sezon urlopowy, potencjalni studenci nie mieszkają, więc właściciele chcą wynajmować nawet taniej!!

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Basiula - to nie masz za wesolo. Nie wyobrazam sobie mieszkac w domuz ludzmi, z ktorymi mam tak toksyczne stosunki. Wiem, ze moze latwo mi sie pisze, ale moze sprobujesz pogadac z tesciowa? Nie wiem jak dlugo z nimi mieszkasz i jak stosunki wygladaly wczesniej. Pokluciliscie sie o cos? A moze tesciowa ma zal, ze siedzisz caly czas w pokoju a nie "wspolzyjesz" z "rodzina". Wiem, ze ty wlasnie w pokoju siedzisz, bo oni nie "wspolzyja" z toba. I oto tak sytuacja sie sama nakreca.
Moze wlasnie powinnas zrobic ten pierwszy krok i na sile sie z nimi zintegrowac. No i powiedziec, ze przykro ci, ze nie wolaja cie na obiad i dlaczego tak jest. Moze kiedys ty ugotowalabys obiad dla wszystkich??
Zgadzam się w całej rozciągłości

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 11:15   #4194
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze jakaś dziwna sprawa, zadzwoniłam na podany numer a tam babka odbiera więc mówię że chciałabym rozmawiać z panem X ona ze pomyłka a po chwili krzyczy acha chwileczkę proszę sobie zapisać taki numer: ......
Dzwonie na niego odbiera facet pytam się czy rozmawiam z Panem X on ze tak no więc ja na początek ze chciałabym się dowiedzieć czy wysłał już kołyskę którą wylicytowałam bo zależy mi na czasie (wiecie nie chciałam go od razu atakować) a on poprosił o mój nick i powiedział że sprawdzi i w przeciągu godziny do mnie się odezwie no mam nadzieje, że facet jednak jest uczciwy a ze konto zablokowali mu z innego powodu, bo na moje pytanie do allegro dostałam taką odpowiedź, że lepiej nie mówić bo tylko mi się ciśnienie podniosło
No to jestem ciekawa, czy zadzwoni.
Wiecie co? Ja jeszcze nigdy w zyciu nie zamawialam na allegro albo na ebayu. Jakos nie moge sie do tego przekonac. Boje sie, ze zostane bez kasy i bez zamowionego towaru. Co innego jest ze sklepami internetowymi. Zamawiam bardzo czesto i wcale sie nie boje. Jakas nienormalna jestem.
Stary 2011-07-13, 11:20   #4195
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co? Ja jeszcze nigdy w zyciu nie zamawialam na allegro albo na ebayu. Jakos nie moge sie do tego przekonac. Boje sie, ze zostane bez kasy i bez zamowionego towaru. Co innego jest ze sklepami internetowymi. Zamawiam bardzo czesto i wcale sie nie boje. Jakas nienormalna jestem.
na ebayu to nie, ale na allegro wielu sprzedawcow umowliwia wysylke za pobraniem- placisz dopiero jak towar dotrze

tez jestem ciekawa- mam nadzieje ze wysle wkrotce
Stary 2011-07-13, 11:47   #4196
truscafka
Zadomowienie

za 2 h do pracy - nie chceee, nie chceee , nie chceee!!!!
chcę spaaaać!!!

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-07-13, 12:08   #4197
rojku
Rozeznanie

Mówicie dziewczynki o swoich szaleństwach. I ja dziś zaszalałam. Mam takiego smaka jeszcze z dziecińśtwa na mleko w proszku albo granuowane jedzone łyżeczką oczywiście Właśnie siedzę i zajadam.

Cytat:
a wlasnie slyszalyscie taki przesad ze brzuszek do przodu rosnacy to na chlopca a tak na boczki na dziewczynke? ciekawe jak to sie ma do praktyki
No znajome potwierdzają, ale ja czytałam, że to tylko kolejny zabobon ciążowy. To zależy od trybu życia, budowy itp.

Cytat:
Ja natomiast jestem Allegrowym potworem Natomiast tylko raz zdarzyło mi się trafić na nieuczciwego sprzedawcę, który toner sprzedał jako w pełni wartościowy, a okazało się, że to toner startowy, na którym drukuje się 4 razy mniej stron. I tyle. Poza tym wszystko pozytywy.
Stary 2011-07-13, 12:09   #4198
dygotka8
Zakorzenienie

dzień doberek
mam pytanko-rano jak się budzę i kłąde się na plecach-żeby popatrzeć czy brzch znowu faluje i tak ze 2 minutki wszystko ok,a potem brzuch robi sie jak z kamienia-czuję,że się skóra naciąga.i tak trwa to kilka minut;/

basiula-rozumiem jaksię czujesz....ja też nie lubię zmuszać nikogo do swojego towarzystwa i zwykle zachwouję się tak jak Ty-wycofuję się na "bezpieczny" i neutralny teren

u mnie waga rośnie więc mam mocne postanowienie poprawy i nie jem słodyczy.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 12:15   #4199
sozaa
Rozeznanie

cześć Dziewczyny,

podczytuje was, ale sie odzywam, bo nie mam kiedy.

Wczoraj mialam wizytę u endokrynologoa, moje hormony FT4 i cos tam jeszcze nie wyszly najlepiej, prawdopodobnie mam niedoczynność tarczycy. w piatek mam USG, cały miesiąc mam brać jakis lek i po miesiącu kolejne badanie krwi w kierunku TSH i FT4 i regularne wizyty u endokrynologa. za 2 tygodnie USG połówkowe, już nie mogę sie doczekać! choc mam stracha!
Wstyd sie przyznać, ale prze to, że mam tyle pracy w biurze, sesje na uczelni i remont to czasami zapominam ze jestem w ciąży! Wracam do domu i padam na psyk! czasmi nawet nie chce mi sie nic jeść! Koledzy w pracy dokarmiają Caly czas mówią, że teraz musze jeść za dwóch i częstują ciasteczkami, czekoladkami.... Nie narzekam, ale czasami zamiast takiej czekoladki powinni wyciągnąć jabłko
Wracam do moich spraw teraz, pozdrawiam!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 12:18   #4200
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Mówicie dziewczynki o swoich szaleństwach. I ja dziś zaszalałam. Mam takiego smaka jeszcze z dziecińśtwa na mleko w proszku albo granuowane jedzone łyżeczką oczywiście Właśnie siedzę i zajadam.

Ja natomiast jestem Allegrowym potworem Natomiast tylko raz zdarzyło mi się trafić na nieuczciwego sprzedawcę, który toner sprzedał jako w pełni wartościowy, a okazało się, że to toner startowy, na którym drukuje się 4 razy mniej stron. I tyle. Poza tym wszystko pozytywy.
ja mialam w pierwszej ciazy smaka na takie cos czekoladowo -kleiste i za cholere nnie moglam go zaspokoic...az sobie zrobilam taka "czekolade" jak to sie kiedys w podstawowce na PT robilo- z gotowanego mleka z cukrem i maselkiem- dluuuuugo, z godzine az czesc mleka odparuje, z kakaem lub nutella no i wlasnie zageszczone mlekiem w proszku do konsystensji takiej masy twardniejacej - mniaaaam ...tak mi smakowalo ze oprocz wariantu czekoladowego robilam kawowy i z migdalami mielonymi, z wiorkami...czasem np 2 warstwy- ciemna i biala, jak zastygla to pieknie wygladalo...a czasem kulki lepilam...chyba tone mleka w proszku zuzylam

co do allegro to ja sie chyba uzaleznilam normalnie nie ma dnia bez transakcji- a odkad sobie w telefon aplikacje zaladowalam to licytuje niemal non stop musze sobie odwyk zafundowac

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dzień doberek
mam pytanko-rano jak się budzę i kłąde się na plecach-żeby popatrzeć czy brzch znowu faluje i tak ze 2 minutki wszystko ok,a potem brzuch robi sie jak z kamienia-czuję,że się skóra naciąga.i tak trwa to kilka minut;/

u mnie waga rośnie więc mam mocne postanowienie poprawy i nie jem słodyczy.
mi czesto brzuch sie stawia po gwaltownej zmianie pozycji- jak np szybko sie z lozka podniose taki skurcz na kilka minut.... ale wiecie co od kilku dni mam tych skurczy zdecydowanie mniej- ciekawe o co chodzi

a co do wagi- coz wiekszosci z nas tu na watku rosnie wiec nie jestes sama

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości